Jokereiden pudotuspelit KHL:ssä keväällä 2016

  • 98 919
  • 529

Mike

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, KäPa, NUFC
Niin joka pelissä tähän mennessä jouduttu tappioasemaan ensiksi. Johdossa Torpedo joutuu nimenomaan avaamaan tota sumppuaan jonka luulis avaavan meille enemmän tilaa. Torpedo ei mun mielestä tänään esittänyt ekaa erää lukuunottamatta mitään ihmeellistä, joten voitettavissa oleva porukka, mutta ei näistä ikinä tiedä..

Ei ne ole esittänyt muissakaan peleissä. Ei ole tarvinnut. Jokerit ei viime, eikä tässä pelissä löytänyt mitään keinoja heidän oman alueen puolustuspelinsä murtamiseen. Luodut laatupaikat tasakentällisin voi laskea yhden käden sormilla. Tasatilanteissahan nuo ovat sitten hallinneet tapahtumia game 1:n jälkeen tietyllä tapaa aika suvereenistikin.
 

Mike

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, KäPa, NUFC
Jokerit ei pelaa Meidän Peliä, vaan Erkan kiekkokontrollia, mutta ei tästä sen enempää..

Joo, ei mennä nyansseihin, mutta sanotaan niin, että joka kerta kun heitetään pakonomaisesti kiekko keskikaistaan sentterille, joka vedetään Torpedon pelaajan toimesta nanosekunnissa katolleen, niin jokin osa mussa nauraa ääneen.
 

Mordjinn

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Jos pitää playoffeissa hävitä niin tehdään se sitten mielummin näin. Hemmetin hieno ottelu molemmilta. Meikäläiset nostivat isosti profiiliaan pelokkaista kotiotteluista ja Torpedo söi kumia niin paljon ettei tarvitse illallista ollenkaan. Täytyy nostaa lätsää tuolle jengille, todella tahtovat voittaa. Proskuriakin (tai mikäsenveskarinnimion) veti hienon matsin. En ikinä haluaisi oman jengin byyrille, mutta tänään tarttui.

Lauantaina onkin sitten (lähes) pakkovoiton paikka. Oonko ainoa vai näyttikö muista että Torpedolta alkoi olla bensa hiukan vähissä?
 

Cobol

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomalainen jääkiekko
Menemättä nyansseihin tänään ongelma oli siinä, että harvoissa hitaissa lähdöissä pelattiin väärin. Sen tuloksena ainakin yli puolet niistä meni pitkiksi kiekoiksi tai paitsioiksi. Nyt Jokerit saattaa lähteä 3-4 pelaajalla maalinsa takaa rinnan ja a) joko yksi kuskaa kiekkoa tai b) haetaan Torpedon sumppua avaavaa pokittaista pitkää syöttöä väärällä tavalla. Kuten @Mike kirjoittaa, Torpedon puolustus on varautunut Jokerien mielikuvituksettomaan hitaaseen ja on merkannut sen, missä vaiheessa syötetään ja kenelle ellei kiekko kuskata mitä Jokerit paljon tekee. Ei näin.

Sen sijaan pitäisi ensimmäisen syöttö antaa lyhyenä ja nopeasti josta jatkosyöttö laitaan ja ellei Torpedo reagoi riittävästi ja ylimiehitä kiekollista puolta, palautus tavoitteenaan saada Torpedon kärkikarvaaja(t) nousemaan kiekon perässä. Jos Torpedo reagoi jo ennen palautusta ja painottomalle puolelle tulee tilaa, tässä vaiheessa haetaan jopa pitkää poikittaissyöttöä painottomalle puolelle koska se on ainoa paikka mistä a) voidaan tulla isolla prosentilla kiekon kanssa Torpedon puolustusalueelle ja b) saadaan kenties mahdollisuus suoraan hyökkäykseen ja maalitilanteeseen. Hitaita ja puolinopeita lähtöjä tarvitaan aivan taatusti, mutta ne eivät voi olla samalla kässärillä tehtyjä jolloin Torpedo on aina askeleen edellä.

Mitä vaihtoehtoja on? Peliä pitää nopeuttaa, mutta siten eli pelinopeus ei laske. Pelinopeus (hyökkäyksessä hyökkäysalueella ykkössektoriin pääsy) laskee varsin usein kun peliä nopeutetaan ja ollaan 50-50 tilanteessa kun molempiin päihin syntyy samanlaisia vaarallisia maalipaikkoja. Ja aika usein ollaan 40-60 tilanteessa eli omaan päähän enemmän... Tänään oli hyvät erät II ja III. Ikävä kyllä nopeisiin pystyavauksiin Jokerit ei juuri pääse Torpedon puolustusosaamisesta ja Erkan pelitavasta johtuen, mutta kyllä mä Erkkana lähtisin näitäkin kokeilemaan rohkeasti. Sopiva ajoitus, hyvä syöttö ja tuolta Torpedon puolustukselta pääsee melkein muut karkuun paitsi Joensuu, Hagman ja Pelletier.

Pelin nopeuttaminen siten että pelinopeus ei kärsi tarkoittaa tässä sarjassa Jokerien kannalta sitä, että syötöt annetaan helppoina ja nopeina ja viisikon tiiviys on porrastuksineen nykyistä parempi. G3 erissä II ja III Jokerit nosti hyvin puolustajat hyökkäysalueelle, mutta vedot kilpistyivät sitten aika usein blokkiin. Tätäkin voisi parantaa niin, että pohdittaisiin onko rohkeutta rikkoa pakkiparit ja kasata samaan pariin kaksi laukomaan ja kiekon maalille toimittamiseen kykenevää pakkia Larsen-Lajunen/Jaakola. Ikävä kyllä Jokerien pakkikalustossa ei Larsenin lisäksi ole kuin Lajunen varauksin sellainen, joka pystyy sirklaamaan viivaa pitkin ja harhauttamaan vastustajan karvaajan. Sille ei voi mitään että muita ei ole, mutta tällä rosterillakin lähtisin kokeilemaan offensiivisemman pakkiparin käyttöä juuri siksi, että sen kiekon saisi paremmin maalille. Josta tullaan toiseen ongelmaan. Eipä ole montaa pelaajaa jotka Joensuun lisäksi maalialueella pysyvät ja saavat kiekon maaliin. Voimaa puuttuu ja ehkä vähän haluakin ottaa mustelmia. Torpedo on odotetun fyysinen, mutta sekin pitää ymmärtää, että maalille on mentävä. Puna- ja edes siniviivalta ei tuota joukkuetta vastaan tehdä juurikaan maaleja. On päästävä ykkösektoriin.

Lauantain otteluun Jokerien on saatava Jormakka mukaan. Se toisi myös ketjuihin hieman enemmän mahdollisuuksia ja luisteluvoimaisena pelaajana (toki toipilas) Jormakka voisi olla kaikissa lähdöissä sekä riistoissa juuri sellainen pelaaja, jota Jokerit nyt tarvitsee. Muilta pelaajilta toivon halua ottaa mustelmia ja tämä koskee myös Aaltosta.
 

V-G-

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна | isn't
Joo, ei mennä nyansseihin, mutta sanotaan niin, että joka kerta kun heitetään pakonomaisesti kiekko keskikaistaan sentterille, joka vedetään Torpedon pelaajan toimesta nanosekunnissa katolleen, niin jokin osa mussa nauraa ääneen.
Joo, niitä traagisia puolinopeita hyökkäyksiinlähtöjä on tullut ihan liikaa. Aivan karsean näköistä, kun Jokereiden organisoimaton rykelmä-viisikko lähtee muka-vauhdikkaasti syötellen ylittämään keskialuetta Torpedon organisoitunutta viisikkoa vastaan. Tosin sanotaan nyt sekin, että kahdessa viimeisessä erässä noillakin onnistuttiin pääsemään suht tehokkaasti hyökkäysalueelle.

Jauhan edelleen rytmeistä. Jos pakki pelaa yksinkertaisella syötöllä kiekon keskialueella olevalle sentterille, syöttösuuntia on oltava samantien kaksi tai enemmän, muuten hyökkäys pysähtyy tai on pakko pelata dump and chasea päädyn kautta. Siinä taas on ongelmana, ettei oikein olla keretty sinne paineistamaan.

Paljon viisaampaa olisi (ja oli!) pelata pakki-laituri-sentteri tai pakki-pakki(-pakki)-laituri, sillä Jokereiden keskikaistan käyttö on scoutattu jo ajat sitten. Ja se näkyy! Kennedy ja (yllättäen Hagman) pelasivat hyvin kaksi viimeistä erää, mutta siis vain nämä hyökkäyssinisen ylitystilanteet. He pyrkivät pelaamaan sinisen yli hyökkäysalueelle sentterille (onnistui muutamia kertoja oikein hyvin) tai laittoivat hidastetun syötön itselleen omaan hyökkäyskulmaan. Jälkimmäinen vaihtoehto antoi hyvin aikaa muodostaa painetta, mikä tepsikin mainiosti.

Mitäs muuta? Jokerit siis kyllä periaatteessa pääsi alueelle, joskin tuskallisen hitaasti, ja sai monta hyvää pyöritystä aikaan. Näistä saatiin muutama jäähy hankittua ja jokunen loistava maalipaikka. Se on selvää, että eniten mättää viimeistely, mutta se ei ole pelitapa-asia. Sen sijaan toiseksi pahin ongelma huolestuttaa, eli suoraviivaisten hyökkäysten päättäminen maalipaikkaan. Tässä matsissa muistan yhden tilanteen: Kozun sai pakilta (?) syötön siniselle, josta pääsi murtautumaan pointille, mutta laukaus oli surkea. Torpedo ei tässä matsissa onnistunut siniviivan bussissaan lähellekään niin hyvin kuin edellisessä matsissa. Rytmi rytmi rytmi!

Sellainen pelitapateko, jota Jokerit ei käytä enää yhtään, vaikka ehdottomasti pitäisi on (anteeksi, käytän Petteri Sihvosen termiä) ristipisto. Koska Torpedo träppää yleensä vasta Jokereiden puolustussinisellä, pakeilla olisi mahdollisuus levittäytyä oman alueen laidoille. Ensin levittävä pakki-pakki, jonka jälkeen kiekollisena pari nopeaa potkua ja ristipisto-syöttö myöhäiseen vauhtiin hiipineelle laiturille toisen puolen hyökkäyssiniselle. Tämä oli periaatteessa se, miten Kozunille se yksi paikka pelattiin. Olennaista on, ettei tuo laituri ole "heti valmiina", vaan ikään kuin jälkijunassa siellä sinisellä. Sentterillä ja kakkoslaiturilla on isot rooli siinä, että heidän pitää hakea keskialueella syöttösuuntaa, jotta puolustavat pelaajat saadaan pelattua pois ristipiston tieltä. Tämä on yksi variaatio.

Toinen mahdollisuus on pelata käyttösyöttö-targettia. Siinä yleensä keskialueelle asemoitunut kiekoton hyökkääjä toimii targettina, ja liikkuu hitaasti eri suuntaan kuin muu viisikko, tai pysyy lähes paikallaan. Pakki pelaa kiekon tälle pelaajalle, jonka vastustaja on siksi pakotettu ottamaan lähietäisyydellä kiinni. Yleensä target on sentteri. Kyseessä on kuitenkin vain käyttösyöttö, mikä tarkoittaa että sentteri luopuu heti kiekosta vähän alaspäin tai lyhyelle kohti laitoja (missäpäin kenttää nyt tehdäänkään). Tällöin laiturin on oltava lähietäisyydellä ja vauhdissa ottamassa käyttösyöttö vastaan. Nyt ollaan tilanteessa, jossa kärkikarvaaja on ohitettu esim. pakki-pakki -syötöllä tai jalan ja kakkoskarvaaja (keskustassa, huom!) käyttösyöttö-targetilla. Keskustassa pitäisi nyt olla tilaa tällä kiekollisella laiturilla. Toinen laituri hakee syöttösuuntaa ja sentteri kiiruhtaa "toiseen aaltoon".
 

zuuzo97

Jäsen
Kehno avauspelaaminen jälleen ongelmana. Vuosi sitten kaaduttiin siihen, kun ei TsSKA:n paineen alla pystytty pelaamaan laadukkaasti kiekollisena. Nyt ei päästä sitten millään järkevästi Torpedon 1-3-1:stä läpi.

Torpedo on jatkuvasti askeleen edellä. He ennakoivat Jokerien epämääräiset rännikiekot (jotka tuntuvat olevan se ainoa tapa). Näinpä vastustajan veska pääsee aina ensimmäisenä kiekkoon. Miksi ei käytettäisi välillä ristikulmaa, jolloin se mokke ei pääsisi siihen kiekkoon kiinni. En laskenut kuinka monta kertaa kaverin mokke tuli hakemaan kiekon maalin takaa, mutta usein se tapahtui.

Joo, niitä traagisia puolinopeita hyökkäyksiinlähtöjä on tullut ihan liikaa. Aivan karsean näköistä, kun Jokereiden organisoimaton rykelmä-viisikko lähtee muka-vauhdikkaasti syötellen ylittämään keskialuetta Torpedon organisoitunutta viisikkoa vastaan. Tosin sanotaan nyt sekin, että kahdessa viimeisessä erässä noillakin onnistuttiin pääsemään suht tehokkaasti hyökkäysalueelle.

Tämä. Ihan hirveetä kuraa, kun yritetään pelata Känädän tyyliin nopeaa kiekkokontrollilätkää, jossa maalin taakse ei tarvitse pysähtyä ollenkaan. Näppärää. Paitsi että Jokerit tekee sen aivan päin persettä. Ja sitten pusketaan Torpedon 1-3-1:ä vastaan. Viivelähtöjä, viivelähtöjä...! Tapetaan samalla vastustajalta intensitettiä pelistä ja hyökätään itse kunnolla organisoituneena.

Tämä nykyinen pelitapa ei ole lähelläkään Meidän peliä. Rytmit ja reagointi puuttuu täysin. Hakataan päätä seinään.

Jotenkin on taas tullut ilmi se, että Westerlund ei pysty valmentamaan modernia kiekkokontrollilätkää. Voihan se olla vaikeaa muuttaa omaa ideologiaa puolustavasta pelitavasta kiekolliseen.

Sen sanon: maalinteko-ongelmat eivät ole vain maalinteko-ongelmia vaan taustalla on AINA jotain muuta, yleensä oman viisikkopelin takkuisuus. Kun oman jengin yhteispeli ei luista millään, se tuo tiettyä väkinäisyyttä myös ratkaisuhetkillä. Jos yhdessä sovitut jutut eivät toimi, harvoin toimii jutut yksilötasollakaan. Tästä on niin paljon esimerkkejä. Yksilöiden onnistuminen korreloi aina kollektiivisen onnistumisen kanssa.

Jaksa kuunnella lässytystä, että "ei taaskaan onnistu maalinteko, koska se on suomalaisten perisynti"...

Eikä kukaan nyt muistakaan että runkosarjassa Jokerit oli äärimmäisen tehokas joukkue, erityisesti ylivoimalla (oliko runkkarin kovin yv-%?). Miksi? Siksi, että pääosin viisikkopeli toimi runkosarjassa varsin hyvin. Nyt tosin Torpedo on todistanut kuinka kapea lopulta valmennuksen pelikirja on.
 

Warrington

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Olisi mielenkiintoista nähdä miten peli muuttuisi kun Jokerit saisi ottelun avausmaalin, sillä on pelin kannalta yllättävän paljon merkitystä, kunhan se johto ei sula heti perään. Muutenkin pelillisesti Erkan joukkueet ovat yleensä olleet niitä ei aloitteellisempia ainakin mitä minä muistan. Nyt Torpedo antaa Jokereille lähes kaikki aloitteet ja Jokerit yrittää rakentaa peliä ja luoda tilanteita, toki myös Torpedo tämän osaa etenkin alussa, ja Torpedo pyrkii paineistamaan myös korkealta jos se on järkevää. Muutenhan sitten esim. vaihtaessa vetäytyvät keskialueen träppiin. Silti epäilisin että tilanne kääntyisi päälaelleen kunhan Jokerit tekisi sen ensimmäisen ja vaikkapa toisenkin maalin, jonka jälkeen Erkan joukkueet ovat yleensä todella vahvoilla. Sen jälkeen ei ole pakko avata pakkaa niin paljoa ja taas vastustaja joutuu tehdä sitä koko ajan loppua kohden enemmän. Tänään oli hyvin vauhtia ja ennen kaikkea tunnetta pelissä, kyllä playoffit on hieno maailma.
 
Viimeksi muokattu:

Mordjinn

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Hienoa analyysia sekä Cobolilta, että V-G:ltä (edit: että Zuuzolta). Kiitos.

Omaan silmään isoin ongelma on että Torpedolaiset osuvat mailallaan irtokiekkoihin paremmin ja voittavat painit,
 

Mike

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, KäPa, NUFC
Joo, niitä traagisia puolinopeita hyökkäyksiinlähtöjä on tullut ihan liikaa. Aivan karsean näköistä, kun Jokereiden organisoimaton rykelmä-viisikko lähtee muka-vauhdikkaasti syötellen ylittämään keskialuetta Torpedon organisoitunutta viisikkoa vastaan. Tosin sanotaan nyt sekin, että kahdessa viimeisessä erässä noillakin onnistuttiin pääsemään suht tehokkaasti hyökkäysalueelle.
".

Jokereilla on niitä jengejä vastaan aina ns. flow ketä vastaan nämä vielä toimivat. Viime kaudella, varsinkin sen ekalla puoliskolla, lähes kaikkia vastaan, mutta tällä kaudella enää harvoin ja tätä Torpedoa vastaan ei enää runkosarjan vikassa kohtaamisessakaan edes vähää alusta. Syvällä dnassa se sentterille työntäminen vaan silti on. Siinä runkosarjan Torpedo -matsissa esim. Sallinen x 3 ja Kapanen x1 ajeltiin keskellä oman sinisen päällä ihan kunnolla pystyyn lähes peräkkäisissä vaihdoissa ja silti ei tunnu uusia temppuja löytyvän.

Todella ennalta-arvattavaa ja mielikuvituksetonta puskemista on. Siinä missä viime kaudella näytettiin edelläkävijältä ja raikkaalta, niin nyt ollaan samalla pelaamisella kuin avoin kirja kaikille, jotka ovat kotiläksyjään tehneet.. Eli käytännössä koko läntiselle konferenssille pl. SKA.. Koko kausi ollut kuitenkin aikaa hioa, mutta ei tunnu kahta-kolmea hyvin harjoiteltua lähtöä enempää takataskuista löytyvän.
 

Aake

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit vuodesta 1983, HJK
Täällä on ollut paljon ansiokasta pelitapakirjoittelua. Minä nostaisin esille myös henkisen puolen. Kylmä tosiasia on että Jokerit ei ole ollut valmis pelaamaan pudotuspelejä. Fyysisyys ei ole pelkästään pelaajien koosta kiinni, vaan vedot blokkaa ja irtokiekot voittaa joukkue, joka haluaa enemmän. Jos Jokerit tulee joka otteluun ihmettelemään vastustajan tahtotilaa ja kuromaan maalin-parin eroa umpeen niin jokin on mennyt valmistautumisessa pieleen. Valmennus JA kokeneet pelaajat kantavat tästä vastuun.

Toinen asia, joka on pettänyt on johtavat pelaajat. Yksi ottelu annettiin pois maalivahdin toimesta ja esim. Kozun ja Aaltonen ovat jossain ihan muualla kuin ratkaisemassa näitä pelejä.

Seuraavaan otteluun on saatava lisää suoraviivaisuutta ja tahtotila, joka mahdollistaa jääkiekon pelaamisen tällä tasolla keväällä. Rita ainakin pitää saada askiin.
 

Cobol

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomalainen jääkiekko
Minä nostaisin esille myös henkisen puolen. Kylmä tosiasia on että Jokerit ei ole ollut valmis pelaamaan pudotuspelejä. Fyysisyys ei ole pelkästään pelaajien koosta kiinni, vaan vedot blokkaa ja irtokiekot voittaa joukkue, joka haluaa enemmän. Jos Jokerit tulee joka otteluun ihmettelemään vastustajan tahtotilaa ja kuromaan maalin-parin eroa umpeen niin jokin on mennyt valmistautumisessa pieleen. Valmennus JA kokeneet pelaajat kantavat tästä vastuun.

Toinen asia, joka on pettänyt on johtavat pelaajat. Yksi ottelu annettiin pois maalivahdin toimesta ja esim. Kozun ja Aaltonen ovat jossain ihan muualla kuin ratkaisemassa näitä pelejä..

Täysin totta. Ulkopuolisen silmin asiat eivät ole Jokereissa siten, että kaikki pelaisivat valmennusta myöten 100 prosenttisella asenteella kaikki tilanteet loppuun. Ennen playoffien alkamista arvioin, että Westerlund ei saa Jokerien pelaamista kuntoon. Edelleen on toivoa, mutta kyllä mm. Kozunin ja Aaltosen lisäksi ehkä eniten valmennus on epäonnistunut G1-G3.
 

Sako

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Jos pitää playoffeissa hävitä niin tehdään se sitten mielummin näin. Hemmetin hieno ottelu molemmilta. Meikäläiset nostivat isosti profiiliaan pelokkaista kotiotteluista ja Torpedo söi kumia niin paljon ettei tarvitse illallista ollenkaan. Täytyy nostaa lätsää tuolle jengille, todella tahtovat voittaa. Proskuriakin (tai mikäsenveskarinnimion) veti hienon matsin. En ikinä haluaisi oman jengin byyrille, mutta tänään tarttui.

Lauantaina onkin sitten (lähes) pakkovoiton paikka. Oonko ainoa vai näyttikö muista että Torpedolta alkoi olla bensa hiukan vähissä?
Vahva sama. Oli meillä paikat ratkoa voitto kotiin, mutta vihollisen mokke pelas loistavan matsin.

Nyt on huonolla pelillä sekä hävitty että voitettu ja kertaalleen hävitty hyvällä pelillä. La odottaa voitto, jos narrien tahtotila pysyy tuollaisena.
 

attendo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hyvinkään Ahmat
Kolme peliä takana ja ottelusarja Torpedolle 2-1. Kaksi ensimmäistä peliä enemmän tai vähemmän ohipelejä Jokereilta, mutta eilen hyvää tekemistä 60min ja vain palkinto jäi uupumaan. Minua ei ole yllättänyt se, että Torpedo on hyvä ja fyysinen joukkue, mutta minut on yllättänyt se, kuinka kypsä joukkue Torpedo on. Eilenkin paineen alla Torpedo ei lähtenyt yhtään höntyilemään pitkin kenttää, vaan malttoi puolustaa keskustan ja maalinedustan ja antoi Jokereiden hallita näennäisesti. Olisi voinut luulla, että kotiyleisön pauhatessa pelikontrolli pettää, mutta ei pettänyt. Kaikki kunnia siis ja hattu päästä Torpedolle.

Miten tästä eteenpäin? Se onkin vitun vaikea kysymys, eikä tommosta saisi edes kysyä. Toisaalta tällä meidän pelityylillä lohkesi bobrov-divisioonan voitto ja konferenssin toinen tila ja ainahan jauhetaan kyllästymiseen asti siitä, kuinka omaan pelitapaan pitää luottaa. Enkä ole ennustaja, voihan olla, että pitämällä jatkossakin pelin leveänä ja hyökkäämällä pitkiä hyökkäyksiä saadaan pikkuhiljaa Torpedon jätkät väsymään ja sitäkautta niiden tiivis paketti hajoamaan. Siitä oli kuitenkin jo eilenkin pieniä ennusmerkkejä. Toisaalta taas itse haluaisin Jokereilta nopeampaa ja suoraviivaisempaa peliä ja sitäkautta saataisiin myös trafiikkia sinne vastustajan maalin eteen. Nythän tilanne on se, että me ei edes päästä kamppailemaan ribareista kun ei päästä maalin eteen ja tämä taas johtuu turhasta kiekonsiirtelystä vaarattomalla alueella, jonka aikana Torpedo ehtii miehittämään oman maalinsa edustan eikä sen jälkeen fyysisesti heikommilla Jokeripelaajilla ole sinne mitään asiaa. Tällä hetkellä meillä ei ole toivoakaan mistään räkämaaleista ja niillä maaleilla kuitenkin usein käännetään tasaiset sarjat kotiin.

Vielä yksi toisaalta sana tähän ja se tulee siitä, että kuinka realistista olisi sitten pelin nopeuttaminen Jokereiden materiaalilla? Kaikki kunnia meidän pelaajille ja jokaisen pelaajan henkilökohtaiselle uralle, mutta tolla materiaalilla en näe, että kovinkaan paljon voidaan peliä nopeuttaa, kun ei meidän pelaajat vaan ole riittävän pelinopeita. Niin hyviä kuin Hagman, Kapanen, Sallinen, Pelletier, Kennedy, Wirtanen, Mäki ja kumppanit ovatkaan, tai sanotaan suoraan näin, että ykkösketjua ja Jormakaa lukuunottamatta ei tuolla hyökkäysmateriaalilla yksinkertaisesti voi pelata suoraviivaisesti kohti maalia, kun kädet ja jalat ei siihen riitä eikä ainakaan näitä playoffeihin selvinneitä joukkueita vastaan.

Näillä eväillä siis mennään, mutta eväitä ei todellakaan ole vielä syöty loppuun. Lauantaina on taas uusi mahdollisuus ja se mahdollisuus pitää käyttää hyväksi. Hyvää ja jännittävää viikonloppua kaikille ja muistakaa, että käy lauantaina kuinka vaan, niin maanantaina hallille kannustamaan Jokereita voittoon!
 
Suosikkijoukkue
Venäjä, Lokomotiv Jaroslavl
Suurin yllätys sarjassa on minulle ollut Torpedon puolustuksen pitävyys ja kestävyys. Torpedon puolustus on täynnä suht isokokoisia ja hidasjalkaisia puolustajia, mutta Jokerit ei ole ainakaan vielä pystynyt väsyttämään heitä, kiertämään heitä pelitilanteessa tai saanut heitä ottamaan juurikaan rangaistuksia.

Torpedon puolustus Jokeri-sarjassa: Artem Aljajev, Stanislav Jegorshev, Aleksandr Makarov, Juri Sergijenko, Aleksei Pepeljajev, Maksim Osipov ja Aleksandr Budkin.

Kirill Koltsov on ilmeisesti pelikuntoinen, mutta ei mahdu pelaamaan.

Tuossa seitsikossa ei ole yhtään kiekollisesti taitavaa puolustajaa joka pystyisi tuomaan kiekon kuljettamalla vastustajan kenttäpäätyyn. 20-vuotias Aljajev (joka teki eilen voittomaalin) on lähimpänä tällaista, mutta hän ei ole vielä valmis pelaaja.

Jos tuota puolustusta vertaa Jokereihin, niin paperilla eron pitäisi olla selvä. Torpedolla ei ole yhtään Larsenin tai edes Lajusen tasoista kiekollista puolustajaa, eikä yhtään Jaakolan ja Kuldan tasoista oman pään luutijaa. Tuo Torpedon puolustajaseitsikko on tavalliselle fanille täysin nimetön ja tuntematon, vaikka toki itse tiesin esim. Jegorshevin ja Osipovin päteviksi puolustajiksi.

Jotenkin tuo Torpedon puolustus on vain pysynyt hyvin kuosissa koko sarjan ajan ja jopa pelannut omassa päädyssä paremmin kuin Jokereiden puolustus. Samoin Torpedon "huono" maalivahtipeli on Ilja Proskurjakovin johdolla onnistunut, vaikka Jokerit ei ole todellisuudessa pystynyt luomaan täysin selkeitä tekopaikkoja kovinkaan montaa tässä sarjassa. Ei edes viime pelissä, missä kiekollinen hallinta oli viimeiset 40 minuuttia Jokereilla.

Minusta Torpedo on onnistunut oman viisikkopelinsä toteuttamisessa Jokereita paremmin eli toistaiseksi Westerlund on hävinnyt valmentajien välisen taiston Peteris Skudralle. Se jaksaako Torpedo ottaa Jokereista vielä kaksi lisävoittoa on toinen asia. Torpedon pelitapa on kuormittavampi kuin Jokereiden ja nuo Torpedon isot puolustajat eivät ehkä jaksa tässä tahdissa enää montaa peliä. Eikä Torpedo ole mikään ZSKA, jolla on reservissä uusia pelaajia paikkaamaan väsyneitä. Torpedo on pelannut Jokereita vastaan koko ajan käytännössä samalla kokoonpanolla lukuunottamatta Klingbergin vaihtoa Ashtoniin viime pelissä nelosketjussa.
 

MustatKortit

Jäsen
Suosikkijoukkue
Joel Pohjanpalo ja Aleksi Mustonen
Varmasti Jokereiden poff-taipaleen alku ei ole sujunut kuin Strömsössä, mutta näin sivustaseuraajana ja objektiivisesti narrien otteita seuraavana pakko myös hivenen ihmetellä, miten paljon tuhkaa on jo ehditty sirottelemaan ja viimeksi tämä uusin Jatkoajan "analyysi", jossa Jokerien avauspeli haukuttiin ja ylistettiin Torpedon pelitapaa.

Katsoin eilen pari jälkimmäistä erää kolmannesta ottelusta ja lähinnä tulee mieleen, että mikäli tämä on paskaa Jokeri-kiekkoa, niin herra auttakoon vastustajaa, mikäli saavat pelin kunnolla jengoilleen.

On nimittäin puhdasta faktaa, että Jokerit olisivat voineet ratkoa eilisen pelin helposti kahden päätöserän lukuisista huippupaikoistaan, ongelmaksi ei muodostunut mikään kitisevä avauspeli tai rakoileva puolustuspeli, vaan heikko ylivoima ja viimeistely. Torpedolla oli luonnollisesti silläkin hyviä paikkoja, mutta mielestäni Jokereilla oli eilenkin selvä edge ja pidän selvänä, että Jokerit tuolla(kin) tekemisen tasolla jo tasoittaa sarjan neljännessä ottelussa.

Se on toki sitten jo tiukka paikka, mikäli vastoin odotuksia häviävät.

PS. lisäisin myös ajatuksen siitä, että näinköhän Torpedo ryntäilee itseltään jalat alta, hirveää koohottamista ja tunnepelaamista, kuten toki kuuluukin kotiyleisön edessä. MUTTA: Torpedo on kuitenkin faktisesti Jokereita paskempi lätkäjengi ja mikäli huomenna häviävät toisen kotipelinsä, niin momentum kääntyy selvästi Jokereille.

Tammista vapaasta lainaten sanoisinkin, että huomenna on Torpedolle se "Final Countdown", heidän on kyllä pakko voittaa tuo matsi, silloin jatkopaikka on mahdollinen.
 

Mike

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, KäPa, NUFC
On nimittäin puhdasta faktaa, että Jokerit olisivat voineet ratkoa eilisen pelin helposti kahden päätöserän lukuisista huippupaikoistaan, ongelmaksi ei muodostunut mikään kitisevä avauspeli tai rakoileva puolustuspeli, vaan heikko ylivoima ja viimeistely. .

Ei Jokereilla ollut eilenkään kun kolme-neljä laatupaikkaa. Se, että kiekko pomppii lähellä kaverin maalia, ei ole huippupaikka, kun kaikki irtokiekot jäävät Torpedon pakeille. Torpedo on vienyt pelejä silloin kun sen on tarvinnut viedä. Kun pääsee johtoon, niin panee ovet kiinni ja Jokereilla ei lääkkeitä ole avaamiseen löytynyt. Ei kahta sanaa kumpi on ollut parempi joukkue. Ilman Daugavinsin hölmöilyä sarja olisi jo 3-0.
 

YamahaGPR

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Kyllä se on Jokereillekin huominen pikkuhiljaa Final Countdown jos turpaan tulee. Samanlainen esitys kuin torstaina laadukkaammilla vedoilla (riparit sisään) niin pelit on kaksi-kaksi ja kotietu on taas meillä.
 

YamahaGPR

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Unohtui sanoa että Jokereille olisi tässä sarjassa todennäköisesti sopinut peräkkäiset pelipäivät paremmin kuin Torpedolle (oli vastustajalla lopussa jo selviä väsymisen merkkejä).
 

Hande75

Jäsen
Suosikkijoukkue
LiverpoolFC, Jokerit, suomalaiset NHL:ssä ja Lauri
Minustakin huomisen peli on Jokereille enemmän tärkeä, jos tällaista kulunutta sanontaa voi käyttää. Siinä mitataan Jokerien henkinen kovuus, pelitavan toimivuus kaikkiensa ja pelaajien lujuus erittäin vaativassa paikassa. Tappioon ei ole varaa, muuten kesäloma odottaa hyvin piankin. Lauantaina voitto mahdollistaisi "kotiedun" takaisin, jos se on jokin etu.
 
Suosikkijoukkue
Venäjä, Lokomotiv Jaroslavl
KHL:n pudotuspeleille ei taida olla omaa ketjua joten laitetaan viesti tänne.

Katsoin tänään kolmannen ottelun sarjassa Ufa-Kazan. Ufa johti sarjaa otteluvoitoin 2-0, mutta Kazan otti tärkeän kotivoiton maalein 3-0 ja kavensi sarjan tilanteeseen 2-1. Kazanin halli oli täpösen täynnä ja tunnelma mahtava. Kotijoukkue oli myös pelissä parempi ja ansaitsi voittonsa. Näiden seurojen väliset pelit ovat intensiteetiltään aina kovia ja yleensä viihdyttäviä.

Venäjällä tätä Kazan-Ufa paria kutsutaan "vihreäksi derbyksi", koska molempien pelipaitojen pääväri on vihreä ja koska Kazan ja Ufa ovat naapuritasavaltojen Tatarstanin ja Bashkortostanin pääkaupungit. Tasavallat sijaitsevat eteläisen Volgan alueella.

Kazanin tehonyrkki, ulkomaalaisista koostuva ykkösketju Oscar Möller - Justin Azevedo - Mattias Sjögren ei nyt onnistunut, mutta muut paikkasivat hyvin. Erityisesti 22-vuotias Vladimir Tkatsjov (1+1) oli hyvä eikä pelkästään tehojen puolesta. Hän oli vähän joka puolella kaukaloa. Myös ketjukaveri Artem Lukonjanov teki 1+1. Molemmat ovat Kazanin omia kasvatteja. Tkatsjov on ukrainalainen mutta muutti Kazaniin pelaamaan jääkiekkoa jo 14-vuotiaana, ja hänellä on nykyisin Venäjän passi eli voi pelata myös Venäjän maajoukkueessa. Lukonjanov on kotoisen Kazanin naapurikaupungista Almetjevskista, missä pelaa Kazanin VHL:ssä pelaava farmiseura.

Kazan tunnettiin pitkään joukkueena jolla ei ollut omaa juniorikasvatusta ja joka osti kaikki pelaajat muualta. Näin oli varsinkin viime vuosikymmenellä, jolloin Kazan hankki menestystä ja mestaruuksia mm. Zaripov-Zinovjev-Morozov ketjun avulla. Tätä nykyä Kazanissa on yksi Venäjän parhaimmista kiekkokouluista. Siellä on kasvamassa myös Venäjän jääkiekon seuraava supertähti, 15-vuotias Andrei Svetshnikov. Luin tällä viikolla että Svetshnikov aikoisi jäädä Venäjälle kehittymään eikä lähtisi hölmöilemään Kanadan juniorisarjoihin. Toivottavasti päätös pitää niin saamme Venäjän jääkiekkoon uuden Jevgeni Malkinin/Jevgeni Kuznetsovin uuden Mihail Grigorenkon/Kirill Kabanovin sijasta. Ehkä isoveli Jevgeni Svetshnikov toimi varoittavana esimerkkinä. Jevgeni oli myös aikanaan Venäjän lupaavimpia pelaajia, mutta tuhosi uransa Kanadan junioriliigoissa ja on taantunut taidoiltaan kauas siitä mitä oli Venäjällä.

Kazanissa on myös syntymässä uusi puolustajatähti ja hänkin on seuran omia kasvatteja. Kyseessä on 22-vuotias Albert Jarullin. Hän teki runkosarjassa "vain" 15 pistettä, mutta on mielestäni erittäin hyvä ja lupaava puolustaja. Kazanillahan oli kauden alussa puolustuksessa myös 20-vuotias Zijat Paigin, hänkin omia kasvatteja. Paiginille ei kuitenkaan löytynyt pelipaikkaa Zinetula Biljaletdinovin miehistössä, joten hänet lainattiin Sotshiin, missä Paigin teki tuon ikäiselle puolustajalle huimat 27 pistettä 37 ottelussa. Hänellä on kuitenkin vielä paljon puutteita puolustuspelissä, jotka olisi tärkeä korjata ensi kaudella, jolloin hän ilmeisesti on tulossa takaisin Kazaniin.

Kazan on noussut mm. Jaroslavlin rinnalle yhdeksi Venäjän kiekkotehtaista. Saavutus on hyvä, kun tietää millaisessa tilassa Kazanin juniorikasvatus oli 10-15 vuotta sitten. Milloinhan Pietari tekee saman?

........
Muissa peleissä Magnitogorsk nuiji Jekaterinburgin peräti 6-0 ja siirtyi sarjassa 2-1 johtoon. Oskar Osala teki kaksi maalia. Omsk voitti Nizhnekamskin niukasti 2-1 ja johtaa sarjaa 3-0. Sibir voitti Admiralin 4-2 ja johtaa sarjaa niinikään 3-0. Tuossa pelissä oli ollut joukkotappelu, mutta en tiedä mikä sen aiheutti.

Lännen puolella ZSKA johtaa Slovania voitoin 3-0. Pietari johtaa Jaroslavlia voitoin 2-1 ja Dynamo Moskova Sotshia voitoin 3-0.

Mikäli Jokerit voittaa Torpedo sarjan on sen tuleva vastustaja Pietari-Jaroslavl sarjan voittaja. Lännen toiseksi välieräpariksi näyttäisi muodostuvan Moskovan paikallispeli ZSKA-Dynamo. Huikea sarja tuostakin tulossa!
 
Suosikkijoukkue
Venäjä, Lokomotiv Jaroslavl
Jokerit ei voi kohdata SKA:ta toisella kierroksella. Vastus on Lokomotiv, Sotshi tai Moskovan Dynamo.
Asia selvä. Eli jos SKA voittaa niin Jokerit pelaa Dynamoa vastaan? Ja jos Lokomotiv voittaa niin Jokerit pelaa Lokomotivia vastaan? Edellyttäen että Torpedo kaatuu.

E: Sotshi ei enää Dynamoa kaada, joten se voidaan jättää pois spekulaatiosta.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös