Jokereiden pudotuspelit KHL:ssä keväällä 2016

  • 98 611
  • 529

attendo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hyvinkään Ahmat
Nyt on sitten kauden 2015-2016 pudotuspelikevät avattu ja se avattiin vähemmän komeasti 4-6 tappiolla. Hyvää tänään oli se, että ykköskorin jätkät saivat tililleen kolme maalia ja siitä on hyvä jatkaa tuleviin peleihin. Ja vaikka peli nyt ei kovin fyysinen ollutkaan, niin silti voidaan todeta, että fyysisyydessä ei jääty yhtään alakynteen ja sekin on hyvä asia ja lähtökohta tuleviin koitoksiin. Mutta toi oman puolustusalueen pelaaminen tänään ei ollut lupauksia herättävä. Täällä on jo hyvin tuotu esiin viisikon levällään oleminen, mutta myös tilanteisiin reagoiminen oli luvattoman hidasta. Meidän hyökkääjät antoivat omalla puolustusalueella aivan liian paljon tilaa ja aikaa Torpedon hyökkäyspelaamiselle ja aika usein valuivat melkein omien pakkien syliin. Aloitteellisempaa ja rohkeampaa puolustamista seuraavaan peliin kiitos, kun ei näitä pelejä peruuttamalla voiteta. Noin muuten eihän tässä mitään hätää ole ja itseasiassa tänääkin oltaisiin voitettu jos Karlsson olisi ollut normaalilla tasollaan. Nou hätä.
 

KuumaaKamaa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingin Jokerit
Tiistaina näen kyllä ns. pakkovoiton paikan. Jos Torpedo ottaa sarjaan 0-2 edun, tulee meille todella tukalat paikat vierasreissulla, Nizhny Novgorod ei todellakaan ole helpoimmasta päästä pelata varsinkin kun vastus on noin kova. Tänään ei pomppinut meille, voittoon olisi ehkä jopa riittänyt se Juhiksen paikan sinetöinti siinä hiukan ennen Torpedon 3-4 maalia. Tai Karlssonilta muutama runkosarjakoppi, joita ei tänään nähty kuin ehkä kaksi tokassa erässä. En tiedä, en ole maalivahtiasiantuntija, mutta katselin Karlssonia jo lämmittelyissä ja silloinkin vaikutti todella vaisun ja epävarman oloiselta ja selvästi haki fiilistä pelaamiseensa kun tasaisin väliajoin joutui hakemaan torjunoihinsa näyttävyyttä jo lämmittelyssä. Normaalisti näin ei käy.

Kieltämättä vähän harmittaa, jos tämäkin kausi lurahtaa vessasta alan siksi, että omien pasmat hajoavat totaallisesti. Viime kaudella kun hävittiin eka playoffpeli en ollut näin huolissani, koska Jokerit oli silloin minusta kokoajan pelin päällä. Tänään Torpedo oli parempi ja voitti ansaitusti.

Tohon yleisömäärään haluun kommentoida, että yleisöä oli saman verran kuin missä tahansa normirunkosarjapelissä, jossa olisi ilmoitettu lukemaksi karvan yli 10 000. Heikkoon menekkiin vaikuttaa varmasti lyhyt markkinointiaika ja viimeaikainen negatiivinen ilmapiiri. Jos ja toivottavasti kun tulee lisää kotipelejä niin uskoisin, että yleisöäkin on enemmän. Tiistaina todennäköisesti samoissa lukemissa kuin tänään. Toisaalta tunnelma oli parempi kuin normaalissa runkosarjan pelissä, porukka kyllä lähti herkemmin kannustamaan ja fiilis kyllä oli pääsi tasoltaan loppuunmyydyn Barys tai Riika pelin tasolle, joskin viihdyttävät kenttätapahtumat tukivat tätä.
 

Mike

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, KäPa, NUFC
Ei tossa yleisömäärässä mitään ihmeellistä mielestäni ollut. Ns. seksitön vastustaja, eka peli, firmakausarit yms.posse pois. Tuskin on tiistainakaan tuon enempää. Viime kaudella ekat matsit pe ja la, ja Minsk muutenkin hyvin väkeä liikuttava jengi.
 

Giroux

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingin Jokerit, Philadelphia Flyers
Torpedosta saatiin juuri niin vittumainen vastustaja kuin odotinkin, mikä on pelkästään hyvä asia. Vieraissa pelaavat ärsyttävän tehokasta sumppukiekkoa ja tekevät kovalla prosentilla vastaiskuista ja koutsina häärii todellinen sekopää, joka saa asenteensa siirrettyä pelaajiin erittäin hyvin. Jokerit oli tänään kolmatta erää lukuunottamatta valmentajansa näköinen jengi eli HMV. Tällä kertaa osattiin hyödyntää pitkä ylivoima tuomareiden avustuksella, joten kyllähän tämäkin käy.

Kotona Torpedo joutuu jo sitten hyökkäämäänkin enemmänja tunnetusti Jokerit pelaa jostain syystä paljon paremmin vieraskaukaloissa, joten en yllättyisi vaikka tultaisiin takaisin himaan viidenteen peliin 3-1 sarjajohdossa. Se tosin edellyttää monen pelaajan peiliin katsomista, että voidaan pari voittoa kairata putkeen. Kennedyn voisi heittää filaan loppukaudeksi, ei tuo mitään kentälle ja pelin aikana pudotettiinkin nelosketjuun. Hieno hankinta Kurri ja Vuorinen.
 

Baroni

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, sympatiaa Lukolle
Huolestuttavaa, että vastutaja oli liki jokaisella osa-alueella meitä parempi. Tänään pisteet tuli suurimmaksi osaksi siksi, että Torpedon jäähyt saatiin käytettyä maalinteossa. Toivottavasti Jesse Joensun asenne tarttuu muihin. Vauhtia lisää ja huolellisuutta.
 

MR8

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Klubi, Kallion Voima
Kuilun reunalla käytiin ja tällä kertaa Kozunin tilanne käänsi pelin meille, onneksi. Jotain katalysaattoria tarvittiin ja nyt se meni näin. Ei kyllä vakuuta Jokerijoukkue, mutta vieraissa voi tapahtua kaikenlaista. En ihmettelisi jos Areenalle tullaan takaisin 2-2-tilanteessa. Pitkä ja raastava sarja luultavasti tulossa, kuten osa täälläkin ennakoi. Lopun myllyt lupaa jo pleijarikiekkoakin jatkossa, tähän mennessä sitä on nähty niukasti.
 

McMulligan

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Jokerit antaa asennepuolella tällä hetkellä niin järjettömän paljon tasoitusta, että jatkoonmenijä on täysin auki. Kunnollisella asenteella Torpedosta ei ole Jokereille vastusta tässä sarjassa.
 

Wildcard

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingin Jokerit
Kovat tuomiot Torpedolle. Jokerit käytti momentumit. Hyvä näin.
 

V-G-

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна | isn't
Se mikä antaa hieman toivoa paremmasta, on että Jokereiden peli-ilme oli muuttunut paremmaksi jo ennen sitä ylivoimaa, jossa Kozun torpattiin.

Kaikki, siis aivan kaikki, lähtee ajoituksesta ja rytmistä! Kumpaankin tarvitaan lisäksi irtonaista luistelua, totta kai.

Kaksi ensimmäistä erää Jokerit tappeli Torpedon keskialueen tulppaa vastaan. Se näkyi siinä, että kiekollinen pakki jäi yksin, kun hyökkääjät saatiin träpättyä väärään rytmiin. Tässä väärä rytmi tarkoittaa yksinkertaisimmillään sitä, että liike ylöspäin saadaan hidastettua silloin, kun pitäisi joko ottaa vastaan tai antaa syöttö. Kun Jokereiden hyökätessä neljä kiekotonta pelaajaa (pakki+3 hyökkääjää) saadaan hidastettua ja/tai varjostettua riittävästi, kiekollinen pakki on helppo pysäyttää. Tällöin, kuten monta kertaa nähtiin, ainoaksi vaihtoehdoksi jää heittää kiekko ränniin. Seuraava looginen ongelma oli se, ettei kukaan hidastetuista hyökkääjistä ennättänyt kiekolle ennen vastustajan pakkia. Välimatkat kasvavat heti, jolloin vastahyökkäyksen puolustaminen on todella vaikeaa.

Vikassa erässä tehtiin muutos hyökkäysrytmiin. Tätä olen salaa toivonut yhden toisenkin asian kanssa koko kauden, johon palaan vikana. Kolmannessa erässä Jokerit nimittäin haki painottoman puolen laiturille aivan älyttömän pitkän kelausajan. Siinä vaiheessa, kun kiekollinen pakki lähti nousuun, laituri oli vasta kohta koukkaamassa hyökkäyssuuntaan. Erittäin hyvä peliliike, sillä nyt pakki pystyi avaamaan peliä joko suoraan tälle laiturille tai sitten pakki-pakilla laiturille. Torpeedon loistava kärkikarvaus pystyttiin siten ohittamaan kiekollisesti, mikä ei kahdessa ensimmäisessä erässä onnistunut kuin kerran tai pari. Mainittakoon, että mielenkiintoisesti Regin oli tämä pelaaja useimmin omassa ketjussaan.

Se toinen asia mitä kaipailen hyökkäyksiinlähdöissä liittyy niin ikään kärkikarvaajan ohitukseen. Kun pakki lähtee oman maalintakaa organisoitua viisikko vastaan, kannattaisi kokeilla antaa pakki-pakki-syöttö laitaan. Tällöin kärkikarvaajan kohde saataan pois keskustasta samalla kun lähestytään keskialuetta. Ennen kuin kärkikarvaaja ehtii kiekollisen pakin rinnalle, tämän tulisi palauttaa kiekko alkuperäiselle pakille, jolla on tavallaan oman siniviivan kohdalla painoton keskialue edessään. Tämän voi hyödyntää parhaiten. jos "takaa" on nousemassa vapaa hyökkääjä. Alkuperäinen kiekollinen pakki pystyy siis tekemään peliä rytmittämällä hyökkäystä ja omaa luisteluaan varsin helposti, jos kaikki ovat samalla sivulla. Hitaan viivelähdön ydin on joukkuepeli; sitä ei mitenkään pysty soveltamaan yksilötasolla lennosta.

Nämä siis tosiaan liittyen hitaisiin lähtöihin. Kaikkeen muuhun tarvitaan sitä, mikä ilmeni viime kaudella Tommi Huhtalan maalinedusilmeestä ja tällä kaudella näyttäisi ilmentyvän Jesse Joensuun asenteesta. Raivoa, VERTA, RAUTAA, HEVOSIA! Tiedättehän, kaikkea sitä, mistä Tim Kennedy ei osaa edes haaveilla.
 

yki

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pittsburgh Penguins
Kaksi peliä pelattu ja Torpedo ollut paljon parempi, mutta onneksi sarja on tasan 1-1. Tänään tuomarit auttoi Jokereita, todella kova tuomio se 5+20, mutta otetaan kun tarjotaan.

Jesse Joensuu ylivoimaisesti Jokerien paras pelaaja kahdessa pelissä, jokainen voisi ottaa mallia. Regin, Larsen ja Kulda saavat tyydyttävät paperit, kuten myös nelosen raatajat.

Kapanen, Hagman, Kennedy, Pelletier ja Kozun voisivat alkaa pelaamaan, tosin kaikilla liike on aika heikkoa Kozunia lukuunottamatta.

Vaikea sarja tästä tulee vielä. Kaksi erää Torpedo, vähän värikynää käyttäen, dominoi ja Jokerit ei saanut mitään aikaiseksi. Ei päästy omista ja hyökkyäsalueella hävittiin kaikki kamppailut. No oli siellä pari mallikasta hyökkäystä. Ylivoima toimi, onneksi.
 

Vija

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Manchester United
Olipa kolmas erä! Ilman Daugavinsin jäähyä sarja olisi Torpedolle 2-0. Ylivoima toimi onneksi elintärkeään paikkaan. Kaksi ensimmäistä erää täydellistä muniin puhaltelua Jokereilta.
 

YamahaGPR

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Kyllä kaksi erää oltiin niin umpi surkeita että vitutti ja meinasin kirjoittaa että Espoossakin nähdään todennäköisesti parempaa kiekkoa.

Nyt tuo 5 min aivopieru saattoi kääntää sarjan Jokereille.

Helpolla ei tulla pääsemään sillä tuossa vihulaisessa vastustajassa on voimaa, vauhtia, taitoa ja HALUA!
Tuolla viimeisellä pääsee jo pitkälle jos kolme ensimmäistä ovat vajavaisia.
 

McGarnagle

Jäsen
Suosikkijoukkue
LA Kings, Kärpät, K-Vantaa
@V-G- erittäin hienosti sanoiksi puettu! Tänään olisi voinut ottaa parista ekasta erästä varmaan lähemmäs 10 kuvakaappausta, kun Jokerien lähtiessä omista kuvassa ei näy kuin maalivahti ja pakit. Hyökkääjillä pakottava tarve vastustajan siniselle seisomaan, ja sitten dumpeistakaan ei tosiaan tule mitään, kun vauhtia ei ole lainkaan. Torpedo otti iloisesti nämä vastaan ja pois minimaalisella effortilla.
 

gcz_

Jäsen
Suosikkijoukkue
JHC, NYI, Suomen NATO-jäsenyys
Torpedo tullee torstaina sellaisella höyryllä päälle, että tämänpäiväisellä muniinpuhaltelulla ottelu on ensimmäisen erän jälkeen taputeltu. Toivottavasti tuo lopun pöhinä kantaa torstaihin asti.
 

KuumaaKamaa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingin Jokerit
Olin jo valmis tuomitsemaan tämän kauden ristillä, mutta hiukan tuurillakin Jokerit tämän matsin lopulta kairasi edukseen. Suuri muutos saa tapahtua, jos tästä mielitään jatkoon oli sen verran aseeton Jokerit kaksi erää. Helvetin hienoa, että tänään voitettiin ja matsi oli todellakin sitä kuuluisaa kiimaa. Mutta tässä on vasta yksi voitto, kolme tarvitaan vielä ja tälläisellä esityksellä se on liian paljon. Onneksi vielä on aikaa muuttaa asioita.
 

Mike

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, KäPa, NUFC
Jokerit antaa asennepuolella tällä hetkellä niin järjettömän paljon tasoitusta, että jatkoonmenijä on täysin auki. Kunnollisella asenteella Torpedosta ei ole Jokereille vastusta tässä sarjassa.

Höpöjä. Skudra vie Erkan pelikirjaa kun pässiä narussa ja Jokerit ovat täysin neuvottomia keskialueen ylityksen kanssa. Siinä ei asenteet auta kun Torpedo lukee Jokereita tällä hetkellä kuin avointa kirjaa ja on käytännössä pystynyt eliminoimaan meidän oman pelaamisemme ihan täysin. Kulmapelien kautta saadaan luotua jotain silloin kun sinne päästään, mutta käytännössä ei oikein päästä kuin kovalla riskillä, ja niistä riskeistä Torpedo löi esim. siinä game 1:ssa sen 20:ntä maalipaikkaa..
Jos ei jotain uutta keksitä nopeasti, niin Torpedo panee meidät lauluun. Tänään kävi tsägä.
 

YamahaGPR

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Torpedo tullee torstaina sellaisella höyryllä päälle, että tämänpäiväisellä muniinpuhaltelulla ottelu on ensimmäisen erän jälkeen taputeltu. Toivottavasti tuo lopun pöhinä kantaa torstaihin asti.

Itse uskon että vieraissa pelataan paljon paremmin torstaina. Maalin peli!
 

Mike

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, KäPa, NUFC
Torpedo tullee torstaina sellaisella höyryllä päälle, että tämänpäiväisellä muniinpuhaltelulla ottelu on ensimmäisen erän jälkeen taputeltu..

Ei kun toivottavasti tulee, koska se että alkavat juoksemaan on meidän etu. Toi kärsivällinen ja vähän passiivisempi Torpedo joka tänään oli Areenalla, oli niin myrkkyä meidän pelille, ettei oltas tasoitettu tasakentällisin sitä matsia vaikka olisi kestänyt kuukauden. Onneksi hävisivät sen ihan itse.
 

V-G-

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна | isn't
Ei kun toivottavasti tulee, koska se että alkavat juoksemaan on meidän etu. Toi kärsivällinen ja vähän passiivisempi Torpedo joka tänään oli Areenalla, oli niin myrkkyä meidän pelille, ettei oltas tasoitettu tasakentällisin sitä matsia vaikka olisi kestänyt kuukauden. Onneksi hävisivät sen ihan itse.
Tämä on niin totta kuin olla saattaa. Jokereiden ongelmat ovat nimenomaan perua siitä, että 1) joutuvat rakentamaan peliä todella tarkkaa viisikkoa vastaan ja 2) Torpedo on tehnyt läksynsä erittäin hyvin. Jos Torpedo alkaa himassaan pelaamaan höyrypäisesti kiekollista hyökkäyspeliä, Jokereiden mahdollisuudet paranevat.
 
Suosikkijoukkue
Venäjä, Lokomotiv Jaroslavl
No nyt hyötyi sitten Jokerit tuomareista ja enemmän kuin Torpedo viime pelissä. Jokohan se tuomareista kitiseminen alkaisi loppua.

Käytännössä peli ratkesi siihen kun Torpedon paras puolustaja Jegorshev jäi toisessa erässä pois pelistä hieman kyseenalaisen taklauksen seurauksena. Toivottavasti on mukana ensi pelissä, koska muuten Torpedolla ei ole jakoa tässä sarjassa.
 

Mordjinn

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Loistavaa analyysia V-Gltä, kiitos. 40min oli tänään sellaista puuroa ettei paremmasta väliä. Tällä kertaa kaukalon arpamasiina heitti Torpedolle femman ja meille maistui. On nähty monta matsia, jossa 5-3 on ollut ihan turhaa neppailua. Novgorodin veskari ei ole mikään ihmeveijari, mutta maalille täytyy päästä. Tänään (ja sunnuntaina) hävittiin kaksinkamppailut ihan jatkuvasti ja tuntui että ensimmäiset pari erää odotettiin että jotain tapahtuu. Onneksi 3. erässä tapahtui.

Torpedo on tyly jengi, joka ei anna mitään ilmaiseksi. Haluaako jengi (joukkue&fanit) voittoa tarpeeksi että sytytään näihin "alkusarjavastustajiin" joiden voittamisella pestään lähinnä kasvot? Vai onko Rotan rottailut vieneet parhaimmat mehut tästä kaudesta ja vatsa täynnä Bobrov-voitosta?

Edit: Se mitä täytyy saada pois on vikan femman jäähyt (TAAS Joensuu kunnostautui tässä) ja se että lopussa annetaan vastustajalle byyri. Omaa maalia täytyy suojella millä hinnalla hyvänsä.
 
Suosikkijoukkue
Venäjä, Lokomotiv Jaroslavl
Yksi ero suomalaisessa ja venäläisessä jääkiekkokulttuurissa on vähemmän suomalaisia mairitteleva. Jos vierasjoukkueen pelaaja jää maahan makaamaan niin Venäjällä katsomo hiljenee, kun Suomessa katsomo alkaa buuata. Jos pelaaja nousee omin voimin ylös, venäläinen katsomo alkaa taputtaa ja suomalaisessa katsomossa buuaus yltyy.
 

V-G-

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна | isn't
Käytännössä peli ratkesi siihen kun Torpedon paras puolustaja Jegorshev jäi toisessa erässä pois pelistä hieman kyseenalaisen taklauksen seurauksena.
Mitä ihmettä? Jos Sallisen taklausta tarkoitat, niin se oli niin puhdas kuin vain taklaus voi olla. Se että Torpedo-pakin pää helisi taklauksen seurauksena ei muuta tätä faktaa yhtään miksikään. Toistan: siinä taklauksessa ei ollut yhtään mitään kyseenalaista.

Mitä tuomarointiin tulee, ei Jokerit siitä kyllä erityisesti hyötynyt. Okei, se Kozunin torppaus olisi yhtä hyvin voinut olla 2+10, joskin poikittainen maila ja etäisyys laidasta puoltavat mielestäni ulosajoa, mutta tuomarilinjasta hyötyi yksinomaan Torpedo, joka sai roikkua läpi koko matsin jokeripelaajissa kaksin käsin ilman jäähyä. Hyväksyn tämän tuomarilinjan itse, koska tämä on pleijarikiekkoa, mutta ihan turha väittää, että Jokerit tästä jotenkin erityisesti hyötyisi.

Ja on huomautettava, että vaikka se Kozunin tilanne oli johtanut vain kahden minuutin jäähyyn, seuraus olisi ollut tismalleen sama kuin mitä se oli nyt. Ainakin siis maalien valossa.
 

Jokeriarska

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
No nyt hyötyi sitten Jokerit tuomareista ja enemmän kuin Torpedo viime pelissä. Jokohan se tuomareista kitiseminen alkaisi loppua.

Mielestäni se ei ole ollenkaan hyvä juttu että virheet korjaavat virheitä. Mutta jos siitä hyvää etsii niin ainakin sen, että tuskin on virheiden taustalla mistään muusta kysymys kuin erehtyvistä ihmisistä. Ainakaan näiden joukkueiden välillä.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös