Jokereiden peliesitykset kaudella 2013-14

  • 359 850
  • 1 127

torpeedo

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Lunkan väärintorjutut voitot
Ensimmäisissä peleissä Tomekin alaisuudessa Jokerit loivat maalintekopaikkoja kymmenkertaisen määrän esim. SaiPa, Blues tai Lukkopeleihin nähden ja ihan samalla pelitavalla. Minkä takia Jokerit loivat ensimmäisissä peleissä maalintekopaikkoja sitten tuon kymmenkertaisen määrän? Siksi että pelaajat halusivat ja toteuttivat hyökkäyspelitapaa sillä potentiaalilla joka joukkueesta löytyy parhaimmillaan. Liigassa on lopulta pienet marginaalit ja suorittamista määrittelee paljon korvien väli ja halu paiskia hommia.

HIFK-Jokerit matsin tv-kommentaattorit panivat merkille jokeri-pelaajien valtavan työmäärän. Yleinen mielipide oli ettei tiiviissä ottelutahdissa pelaajien bensa voi riittää siihen energiatasoon joka ilta.
 

Cobol

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomalainen jääkiekko
Tarkoitin, että Jokereiden pelaamisen ongelma on tällä hetkellä enemmän sidoksissa pelaajien alisuorittamiseen kuin pelitapaongelmaan

Ymmärsin kyllä. Ja siitä juuri on kysymys. Lupasin että tämä ei Jatkoajassa näy, mutta ehkä on parempi kuitenkin näkyä. Joukkueen sisältä kuulin, että Lämsän ja Tomekin (kakkosena) harjoitteet eivät olleet sellaisia kuin niiden olisi pitänyt olla. Yritin kysyä konkreettista esimerkkiä ja lopulta sain sellaisen. Esimerkiksi ylivoimaa harjoiteltiin niin että neljä alivoimapelaajaa seisoivat suunnilleen kuten Jokerien oma alivoima passiivisena seisoo. Ylivoima teki sitten maaleja niin perkeleesti. Ikävä vain että yksikään liigajoukkue ei pelaa alivoimaa yllä kuvatulla tavalla joten Jokerien ylivoimaharjoittelulta putosi samalla pohjaa pois...Valtonen-Nurminen ovat tuoneet parannusta.

Oma näkemys kuitenkin on se, että Valtonen ja Nurminen eivät ole pelitapamielessä sillä valmennustasolla, että he saavat yllä kuvatun alkukauden jälkeen harjoitteet riittävän yksinkertasiksi palvelemaan sellaisen pelitavan rakentamista, jolla Jokerit menestyy ja joka toimii väsyneenäkin. Erkka Westerlundilta meni kuukausia aikaa saada Jokerit raiteilleen Jortikan jäljiltä. Summasella meni vajaa vuosi aikaa saada HIFK:ssa luotua pelitapa joka toimii ja jota pelaajat pystyvät noudattamaan vaikka unissaankin.

Ei Valtosella ja Nurmisella ole vastaavaa osaamista joten tuloksia ei voi odottaa tältä kaudellta. Jokainen meistä toki toivoo että Kannu vaikka ryöstetään, mutta pelkkä tahto ei riitä. Jos se olisikin tahdosta kiinni, Valtonen ja Nurminen olisivat mitä parhain pari siihen hommaan!
 

C.Orr

Jäsen
Suosikkijoukkue
Menneisyyden kahleista vapaa Jokerit
tekstiä...

Jokerit ovat harjoitelleet alivoimapeliä mm. siten että se on jaettu kahteen lohkoon: aggressiiviseen kiekollisen pelaajan paineistamiseen, jossa paine luodaan siihen kiekolliseen pelaajaan - usein laituriin - jolla on kiekko mahdollisimman lähellä kulmaa. Toinen on maalinedustaa painottava pienempi ja pasiivisempi av-nelikko, jossa pyritään peittämään vedot ja poikittaissyötöt. Ihan perusharjoitteita jo Lämsän ajoista lähtien. Tuo kuvailemasi av-harjoite on varmasti ollut käytössä, enkä sitä epäile, mutta ainoa av-harjoite tuo ei ole. Ehkä sillä on pyritty nostamaan yv-viisikon itseluottamusta :)

Summanen rakensi HIFK:n pelitavan kokonaan uusiksi kauden alusta ja se ei ollut seurausta edellisen kauden pelitavasta, jossa kesken kauden remmin astunut Summanen yksinkertaisti tuolloin hitaan HIFK:n pelaamista kohti sen rosterin vahvuuksia. Summanen karsi pelistä pois kaikki elementit, jotka hidastivat keskialueen ylitystä ja painotti kamppailupelaamista ja kiekon pelaamista hyökkäysalueella maalinedustalle. Suurin syy Summasen pelitaparemonttiin tälle kaudelle oli joukkueen rakenteen lähes täydellinen muutos, joka toimiakseen edellytti pelitaparemontin. Pelitaparemontti alkoi erikoistilannepelaamisesta ja keskittyi sen jälkeen lähes yksinomaan viisikon hyökkäyksiinlähtöihin ja kenttätasapainoon. Tämän seurauksena myös puolustuspelaaminen tasapainoittui. Pelitapa on varsin yksinkertainen, jossa jokaisella pelaajalla on oma kaista, jota pitää suojella. Summasen HIFK:ssa tätä varsin yksinkertaista pelitapaa pelaajat vain noudattavat tinkimättömästi eli pelaamisen laatua määrittelee enemmän pelitavan toteutuksen laatu kuin sinänsä ylivertainen pelitapa. Mä olen sitä mieltä, että pelin lopputuloksen määrittelee enemmän se kuinka tehokkaasti pelaajat suorittavat pelitapaa kuin sinänsä marginaaliset erot eri jengien pelitavoissa.

HIFK-Jokerit matsin tv-kommentaattorit panivat merkille jokeri-pelaajien valtavan työmäärän. Yleinen mielipide oli ettei tiiviissä ottelutahdissa pelaajien bensa voi riittää siihen energiatasoon joka ilta.
Niin Tikkanen taisi tästä asiasta mainita ja kaikella kunnioituksella Tikkanen ei edusta sellaista syvintä ymmärrystä pelistä kuin monet muut. Paikallispelit ovat lisäksi niin erikoisluonteisa tapahtumia - etenkin lähihistorian painolastin vuoksi - että tunnetaso ja sen seurauksena fyysisyys on pudotuspelien tasoa lähes aina. Mun muistikuvan mukaan HIFK kuitenkin karvasi tuossa kyseisessä ottelussa paljon aggressiivisemmin kuin Jokerit ja ei hävinnyt pelin fyysisessä vertailussa Jokereille yhtään.
 
Viimeksi muokattu:

Cobol

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomalainen jääkiekko
Mä olen sitä mieltä, että pelin lopputuloksen määrittelee enemmän se kuinka tehokkaasti pelaajat suorittavat pelitapaa kuin sinänsä marginaaliset erot eri jengien pelitavoissa.

Totta. Mutta jos katsotaan Jokerien pelitapaa kauden alusta asti, esimerkiksi keskikaistan käyttö, rintamahyökkäykset sekä lyhytsyöttöpeli puuttuvat joko lähes kokonaan tai pelaaminen on varioitunut ottelusta toiseen, erästä toiseen ja jopa erän sisällä. Hyvää pelaamista esimerkiksi kolmen + yhden (pakki) kaistan käyttöä seuraa nopeasti huonoa pelaamista jossa paiskitaan kiekko ristikulmaan ilman että painottoman puolen laiturilla on mahdollisuutta ehti kiekkoon jne. Viisikon etäisyydet ja kenttätasapaino elävät liikaa -> syöttötyöskentely vaikeutuu. Eilen Lukkoa vastaan näin (tai olin näkevinäni) yli 10 syöttöä selän takaa hyökkäyspäässä. Kertoo pelitapaongelmasta ja kielii siitä, että harjoitteet eivät ole olleet vaadittavalla tasolla, vaikka tavoite sinänsä olisikin pelitapamielessä järkevä.

Valtonen pyrki nopeuttamaan Jokerien pelaamista ja tämä ymmärretään lähes aina väärin. Monille se tarkoittaa sitä, että omista lähdetään mahdollisimman nopeasti. Tämä on OK jos vastustajan puolustus ei ole organisoitu. Mutta niissä matseissa mitä nyt olen nähnyt, Jokerit lähtee omista nopeasti ja hyökkää kuten eilen kirjoitin alivoimalla jopa 2vs4 vastustajan organisoitua puolustusta vastaan. Tässä ei ole edelleenkään mitään järkeä. Pelin nopeuttamisen hyöty mitataan luoduilla maalipaikoilla. Mitään muuta tavoitetta pelin nopeuttamisella ei ole kuin luoda paremmin maalipaikkoja kuin hitailla ja viivelähdöillä. Onnistunut pelin nopeuttaminen tarkoittaa siis maalipaikkojen lisääntymistä. Näin ei ole käynyt ainakaan Lukkoa ja SaiPaa vastaan jotka olen nähnyt kokonaan.

Kokonaisuutena näkemäni perusteella sanoisin että Jokerien pelitapa ja sen toteuttaminen on jossain 60 prosentin kieppeillä. Toivotaan että V&N saavat pelitavan iskostettua pelaajille pikavauhtia, mutta itse en siihen usko valmennuksen kokemattomuutensa takia. Toivon silti!
 

Deko

Jäsen
Suosikkijoukkue
St. Louis Blues
Edelliset neljä ottelua
Ensimmäiset kaksi erää: 7 maalia Jokereille, 5 vastustajalle
Kolmas erä: 3 maalia Jokereille, 10 vastustajalle

Aiemmin tällä kaudella
Ensimmäiset kaksi erää: 52 maalia Jokereille, 52 vastustajalle
Kolmas erä: 32 maalia Jokereille, 25 vastustajalle

Koska kolmannen erän sulamiset eivät ole olleet tämän kauden joukkueelle leimallisia ennen viime viikkoa, olen taipuvainen uskomaan, että kova treenijakso selittää ainakin osittain kuluneen viikon heikot otteet ja sen, että pelaamisen taso on laskenut ottelun edetessä. SaiPaa vastaan avauserä oli ihan ok, samoin perjantain Blues-pelissä Jokerit aloitti minusta varsin vahvasti. Jokainen pallopelejä harrastanut tietää, että jos liike ei ole kunnossa, pelistä katoaa lähes kaikki.

Toki hyökkäyspelaaminen oli pääsääntöisesti paskaa myös ennen oletettua kovaa treenijaksoa eikä valmentajanvaihto vaikuttanut tuoneen tähän oleellista muutosta Valtosen ensimmäisen neljän pelin perusteella.
 

blue line

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
kova treenijakso selittää ainakin osittain kuluneen viikon heikot otteet ja sen, että pelaamisen taso on laskenut ottelun edetessä.

Tai sitten joukkue on lähtenyt vain kovemmalla intensiteetillä matseihin uuden valmennuksen alla, joka kostautuu ottelun lopussa?
 

Deko

Jäsen
Suosikkijoukkue
St. Louis Blues
Tai sitten joukkue on lähtenyt vain kovemmalla intensiteetillä matseihin uuden valmennuksen alla, joka kostautuu ottelun lopussa?

Tuskin, sillä ensimmäisessä neljässä valmentajanvaihdon jälkeisessä pelissä näin ei käynyt. Päinvastoin, ottelut HIFK:ta ja Tapparaa vastaan olivat hyvin tiukkoja vääntöjä ja molemmissa Jokerit oli maaleilla mitattuna parempi kolmannessa erässä.
 

Yellow Jester

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Meikäläisen eka viesti Jatkoaikaan. Terve vaan kaikki Jokeri mieliset!

Mielenkiinnolla ja (kauhulla) odottelen viikonlopun Kärppä matseja. Niistä pitäisi ainakin 3 pinnaa raapia kasaan, perjantaina ainakin pakko voittaa. Jokerit voittaa ehkä yhden kymmenestä matsista Oulussa. Jos saldona on 0 pinnaa niin pääseminen kuuden sakkiin saattaa vaikeutua jo melko paljon. Toki matseja on vielä paljon jäljellä mutta tän hetkinen peli ei ihan hirveesti vakuuta.
Toivottavasti pestään pohjoisen pojat oikeen kunnolla molemmissa matseissa ja näytetään kuka määrää :)
 

Sako

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Jokerit oppi pelaamaan jääkiekkoa sitten tiistain. Oli Kärppiä vastaan hieno peli ja "pelkästään" 2 pojoo tuntuu vääryydeltä. Ja oikeesti, tuloksesta viis, nyt oli peliä, jolla tappionkin pystyisi hyväksymään. Tästä on hyvä jatkaa.
 
Viimeksi muokattu:

liigajyrä

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsinki Warriors
Jokerit oppi pelaamaan jääkiekkoa sitten tiistain. Oli Kärppiä vastaan hieno peli ja "pelkästään" 2 pojoo tuntuu vääryydeltä. Ja oikeeti, tuloksesta viis, nyt oli peliä, jolla tappionkin pystyisi hyväksymään. Tästä on hyvä jatkaa.

Nyt kun taso pysyisi edes muutaman pelin. Tämä vuoristorata saisi loppua. Positiivista on se että välillä pystytään pelaamaan ihan miehekkäästi . Virheet veke ja kevättä kohti.
 

Deko

Jäsen
Suosikkijoukkue
St. Louis Blues
Koska kolmannen erän sulamiset eivät ole olleet tämän kauden joukkueelle leimallisia ennen viime viikkoa, olen taipuvainen uskomaan, että kova treenijakso selittää ainakin osittain kuluneen viikon heikot otteet ja sen, että pelaamisen taso on laskenut ottelun edetessä.

Uskooko joku muukin nyt tähän? Minun on vaikea keksiä muuta järkevää selitystä sille, että Jokerit yhtäkkiä jaksoikin luistella koko ottelun ajan ja oli vielä kolmannessakin erässä hallitsevampi osapuoli, kuin että Jokerit ei eilen tai keskiviikkona treenannut kovaa ja vastaavasti viime viikolla harjoituksissa vedettiin lujaa. Joka tapauksessa yksi koko kauden parhaimmista esityksistä, mikä ei tietystikään ole paljoa sanotttu, koska erinomaisia pelejä on ollut tällä kaudella hyvin vähän.

Kävi Oulussa miten tahansa, tasauspeleistä ei tullut tuloksellisesti täyttä pannukakkua, vaikka jotkut näin epäilivät.
 

Mapkob

Jäsen
Suosikkijoukkue
KHL, Jokerit
Muut hoitakoot syvemmät analyysit tästä perjantai-illan Jokerit-Kärpät pelistä, mutta ranskalaisiin viivoihin pakattuna seuraavat asiat jäivät itselleni mieleen alustaen jo KHL aikoja.

-Riku Hahl, sääliksi käy tätä loppuun asti taistelevaa pelaajaa jolla on kyllä käsittämättömän huono tuuri tällä hetkellä. Toivottavasti saa jatkaa KHL kaudellakin. Täysin samat sana Tomi Mäkeen. Näitä äijiä ei voi olla arvostamatta liikaa.
-Jarkko Ruutu, Jaken temput eivät näköjään vieläkään ole kokonaan nähty kotoisessa Liigassamme. Tuomareita edelleenkin viedään ihan 10-0 ja vastustajat kiroilevat niin hemmetisti. Toivottavasti jatkaisi KHL:ään, koska siellä on monta todella nopeasti kuumenevaa slaavia, jotka eivät ole vielä koskaan kokeneet Jarkko Ruutua ihon alla. Kuola valuu jo, kun ajattelen jotain Morozov-Ruutu tai Radulov-Ruutu kohtaamisia areenan illassa aaah..
-Irving, hyvä niin kuin aina.
-Tuomarit paikkailivat ensimmäistä kämmiään ja menivät mukaan Ruudun konttailuun. Ja siitä saatiin sitten vielä maali. Hyvä näin. Kolmannen erän lopussa ei sitten löytynyt munaa antaa päivänselvää rankkaria Jokereille, eli puuhastelun maku jäi tämän(kin) illan tuomaritoiminnasta. Ilmeisesti se on ihan normaalia Liigassa, että saa koukkia ja hakata käsille sen minkä pystyy. Onneksi tätä skei.. ..paskaa ei tarvitse sietää enää ensi kaudella.
-2. erän lopussa tapahtui jotain ihmeellistä, Jokerit vaan lopetti pelaamisen yhtäkkiä. En pysty ymmärtämään mitä siinä tapahtui.
-Nagy ottaa selkeästi isoa roolia joukkueessa tällä hetkellä ja kaiken lisäksi onnistuu myös tuloksellisesti. Ei voi olla huomaamatta, että on pelattu vähän kovempiakin sarjoja aikaisemmin, osaa rytmittää peliä mallikkaasti hyökkäyspäässä eikä höntyile kiekon kanssa yhtään edes ahdistettuna. Toivottavasti soppari ensi kaudesta on jo lyöty kouraan.
-Ben Walter, saa todella vähän peliaikaa ja jos rooli on hyökkäävä sentteri, niin on mies kyllä todella hukassa. On ihan selkeästi todella hiiiiidaaaaaaas puolustava sentteri, jopa minä näen sen. Toivottavasti tätä äijää ei ole hankittu maalintekijäksi tai menetän uskoni Kurrin/Vuorisen skouttaamistaitoihin välittömästi.
-Karalahden dissaajat vissiinkin paskovat tiiliä ja kaivavat itselleen maakuoppia tällä hetkellä. Huikea äijä tähän puuhastelu-Liigaan. Huikea.
-Puolustus on välillä aivan hukassa avaustensa kanssa. Varsinkin Peltolalta sen luokan jäätymisiä tänään, että J. Tyrväinenkin vaikutti melkein Liiga -tason pelaajalta. Ainakin jos pisti silmät kiinni ja käytti paljon mielikuvitusta.

Tärkein pointti kuitenkin oli tänään se, että vaikka Jokerit eivät pelanneet kovin hyvää ottelua, se pelasi kuitenkin paremmin, kuin Kärpät. Ansaittu voitto.
 

AaVee#28

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Mun mielestä Kärppä peli oli yks raikkaimpia esityksiä tällä kaudella himassa. Eka ja vika erä halittua peliä ja merkkejä paremmasta hyökkäyspelistä. Paikkoja luotiin runsaasti ja ne eivät olleet edes mitään huonoja tai tuuri paikkoja ( esimerkkinä kaksi tarkistettua "maalia" videolta, jotka oli molemmat hyvän hyökkäys pelaamisen tulosta) ja kärpät oli ajoittain hyvinkin ahtaalla, mikä yllätti itseni. Toisessa erässä vähän lepsuiltiin ja päästettiin kaveri iholle ja lopulta tasoihin. Niistä kiittäminen ainakin yhdessä maalissa Walterin lepsua oman pään pelaamista. Irving & Karalahti jälleen miehet paikallaan tänään.

Harmittaa kun ei käynyt edes tuuri tänään pomppujen kanssa, täysikin pistepotti olis ollu mielestäni oikeutettu. Mutta turha se on jossitella. Silti mielestäni mukiin menevä esitys kotijoukkueelta tänään. Hupi puolesta vastasi jälleen tirehtööri Ruutu tänään. Kaks jäähyä about puoleen minuuttiin vastustajalle enemmän tai vähemmän näyttelemällä ja oma joukkue tätä ennen alivoimalla. Pistää hieman hymyilyttämään Ruudun toiminta ja se kuinka paljon hämminkiä yksi mies voi luoda kentällä ollessaan. Positiivista se , että molemmista hankituista yv:stä taidettiin laittaa kiekko pussiin. Välillä näinkin päin :)
 

Deko

Jäsen
Suosikkijoukkue
St. Louis Blues
Viidellä viittä vastaan Jokerit pystyi haastamaan Kärpät melko tasapäisesti, mutta erikoistilannepelaamisessa ero oli järkyttävä. Ainakin alivoima on pakko saada kuntoon ennen playoffeja, tai muuten pelit loppuvat lyhyeen.

Kousa oli sanoinkuvaamattoman paska. Tiistaiksi popparikatsomoon ja Lindbohm tilalle.

pe Blues (k)
ti Lukko (v)
pe Kärpät (k)
la Kärpät (v)

Kaksi voittoa seuraavasta neljästä pelistä olisi ihan kelpo suoritus, kolmeen olisin erittäin tyytyväinen. Neljästä ei edes uskalla unelmoida.

Kaksi voittoa ja viisi pistettä oli lopulta saaliina näistä peleistä eli tuloksellisesti ihan kelpo suoritus siis.
 

massaonvoimaa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Turpaan tuli, mutta pientä toivoa on. 5 vs 5 -pelissä pärjättiin Kärppiä vastaan jopa erittäin hyvin. Paikkoja luotiin kiitettävästi ja pelissä oli myös parempi rytmi. Ei pelkästään puskettu päättömästi ylös ja jouduttu hyökkäämään alivoimaisena.

Sitten sitä negatiivista. Peli ratkesi muutaman idiootin (J.Tyrväinen,J.Ruutu ja M.Kousa) onnistumisiin ja luokattomiin erikoistilanteisiin. Mikä vittu siinä on, että noita kolmea edellä mainittua seppää täytyy roikottaa mukana. J. Tyrväinen on onneton puukäsi joka löi naulan omaan arkkuun menettämällä kiekon täysin paineettomassa tilassa, mistä ansaittu viltitys loppupeliksi. Takaisin katsomoon. Ruutu on hidas kuin etana ja oli kaksi kertaa kentällä kun Kärpät rokotti ylivoimalla. Epäonnistui jollain ilveellä lyömään vapaasta kiekosta hudin ja Pokka kiitti. Takaisin katsomoon. Mikko "lahdenlahja" Kousa. Sanat ei riitä. Katsomoon. Lahteen. Kivaan. Ihan mihin vaan mutta ei pelaavaan kokoonpanoon. Tässä on 150-250k upotettu rahaa silkkaan paskaan. Niemikin on parempi kuin tämä mätisäkki.

Marginaalien ollessa pienet ei yllä mainittuihin suorituksiin ole varaa. Se nähtiin tänään. Alivoimalle on löydyttävä jätkät joilla riittää jalat ja pää sitä pelaamaan. Vastustajien ykkösyyveetä vastaan seuraavia ukkoja kehiin; Hardt-Lahti-Rita-Teuvo-Hahl-A.Tyrväinen.
 

flintstone

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit&DT, V.Lehikoinen, Bellie, Kadi, Käpä<3
Ihan hyvä esitys Kärppiä vastaan, kotona olisi pitänyt tosin voittaa suoraan peliajalla ja Oulussa pärjättiin 5-5 pelissä hyvin mutta järkyttävän huonon alivoiman ansiosta tulos oli nolla pistettä. Teräväinen on Nagyn kanssa liekeissä, muutkin ketjut tosin saisi antaa jo Teräväisille vähän tulitukea.

Kousa on järkyttävä koomailija, tulokset paranee heti kunhan Kousa siirretään katsomoon. Aika kasa kiekkoja oltaisiin saatu noillakin rahoilla mitä Kousaan on hukattu.
 

jjoni

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Detroit Red Wings
Turpaan tuli, mutta pientä toivoa on. 5 vs 5 -pelissä pärjättiin Kärppiä vastaan jopa erittäin hyvin. Paikkoja luotiin kiitettävästi ja pelissä oli myös parempi rytmi. Ei pelkästään puskettu päättömästi ylös ja jouduttu hyökkäämään alivoimaisena.
Omaankin silmään näissä kahdessa pelissä lähdettiin huomattavasti enemmän myös hitailla lähdöillä, mitä Tomekin aikana aiemmin. Erona kuitenkin Lämsän aikoihin, että osattiin myös sopivassa paikassa kääntää nopeasti ylöskin päin.

Tasakentällisin tosiaan ihan hyvin pärjättiin ylivoimaiselle liigakärjelle. Suurin ero erikoistilannepelaamisessa, johon kaipaisi tosiaan suurta parannusta niin ali- kuin ylivoimalle.
 

massaonvoimaa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Tasakentällisin tosiaan ihan hyvin pärjättiin ylivoimaiselle liigakärjelle. Suurin ero erikoistilannepelaamisessa, johon kaipaisi tosiaan suurta parannusta niin ali- kuin ylivoimalle.

Ylivoiman uskon parantuneen 5 vs 5 -pelin myötä loksahtavan vielä paikalleen mutta tuo alivoima huolettaa. Alivoimasta puuttuu mielestäni kaksi tärkeää palasta verrattuna muutamaan edelliseen kauteen ja ne ovat herrat Eaves ja Heino.
Näiden kavereiden mukana lähti todella paljon aloitusvoimaa sekä blokkauksia ja ennen kaikkea paineistusta. Eaves varsinkin oli huikea kiekkorosvo ja aivan loistava prässääjä. Meillä on Hahl, mutta tutkaparia ei oikein löydy ykkösalivoimaan ja "kakkos"alivoimassa on usein aloittamassa Mäki tai Tyrväinen.
 

Valle

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingin Jokerit. SJK.
Ottelu hävittiin erikoistilanteissa. Ylivoimissa ero oli kun yöllä ja päivällä. Kärpät liikutti nätisti kiekkoa kun me taas tarjoiltiin läpiajoja. Tasakentällisin pysyttiin hyvin mukana ja luotiin riittävä määrä paikkoja. Positiivista että tuo Teuvon ketju on selkeä ykkönen tällä hetkellä. Painetta luo koko ajan kiitettävästi ja maalipaikkoja. Huonompaa on sitten ettei muista ole hirveästi apua hyökkäyspäässä. Ei kyllä löydy sanoja kuinka paskoja ovat Kousa ja Julle. Joka helvetin ottelussa. Walter oli surkea hankita. Hidas ja arka ja menettelee kiekkoja joista tänäänki tuli läpiajo. Ensi viikolla molemmat pelit sitten hoidettava.
 
Suosikkijoukkue
Jokerit
Sitten sitä negatiivista. Peli ratkesi muutaman idiootin (J.Tyrväinen,J.Ruutu ja M.Kousa) onnistumisiin ja luokattomiin erikoistilanteisiin. Mikä vittu siinä on, että noita kolmea edellä mainittua seppää täytyy roikottaa mukana...
Tähän vahva sama. Ruutu oli sentään mukana hyvässäkin, mutta noi kaksi lahtelaista on aivan täydellisiä katastrofeja. Kousa hukkasi toisen kerran viikon sisään samanlaisessa tilanteessa kiekon ja eiku tyhjiin. Tyrväinen nyt on niin kädetön, että sanattomaksi vetää. Kumpikin herroista onnistuu hukkaamaan kiekon ilman pienintäkään painetta vastustajalta... ei hyvää päivää. Nyt nää tumpulat äkkiä huitsin kuuseen ja Rekonen, Koivisto ja Lindbohm tilalle.
 

faro

Jäsen
Kaksi voittoa ja viisi pistettä oli lopulta saaliina näistä peleistä eli tuloksellisesti ihan kelpo suoritus siis.

Toki oli kovat vastustajat vastassa, mutta itse en ole tyytyväinen tähän pistemäärään. Ihan ok suoritus, mutta parempaan olisi pitänyt pystyä.

Ensi viikolla sitten kaksi matsia eli tiistaina Kalpa kotona ja lauantaina TPS vieraissa. Näistä peleistä pitäisi ottaa täydet pinnat tai muuten voi tulla tiukat paikat. Nämä ns. helpot pelit jo lähes kesälomaa viettäviä joukkueita vastaan on vaan voitettava.
 

Cobol

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomalainen jääkiekko
Jokerien pelissä ei isoa parannusta näy vrt Valtosen ensimmäisiin otteluihin. Lämsän Jokerit on nyt lyöty, mutta se taso ei riittäisikään edes sääleissä. Jos peliä pilkotaan niin 5vs5 puolustuspelaaminen on suhteellisen riittävää. Sen sijaan hyökkäyspelaaminen joukkueena ei ole. Teräväinen on kirjaimellisesti ottanut Jokerit kyytiin ja hyvä niin, sillä ilman hänen henkilökohtaista panostaan hyökkäyspelaamisen puutteet joukkueena räjähtäisivät esille. Nyt Jokerit saa kiittää ennen kaikkea Teräväisen henkilökohtaista osaamista sekä myös Irvingin torjuntoja viime otteluiden pisteistään. Huono homma sinänsä, sillä menestyvä joukkue ei voi olla näin paljon parin hyvän pelaajan varassa. Jokerien materiaalin leveys riittää Liigassa pitkälle joten onhan tässä vielä aikaa parantaa. Tärkeimmät kehityskohteet ovatkin:

1. Erikoistilannepelaaminen (ylivoima, alivoima, tasavajaa). Ylivoimapelissä Jokerit on yksi Liigan heikoimmista ja kun otetaan mukaan alivoimapelaaminen, Jokerit on yhdistettynä -16 maalissa (tehdyt erikoistilannemaalit - päästetyt erikoistilannemaalit). Sillä irtoaa Liigan huonoin sija. Valtosen aikana luku on -4 eli ei mitään parannusta.

2. Hyökkäyspelaaminen 5vs5 kun kiekko saadaan omalla puolustusalueella. Sinänsä on ihan sama, lähdetäänkö viiveellä, hitaasti, puolinopeasti tai nopeasti kunhan valittu lähtö palvelee peliä. Näin ei aina ole edelleenkään. Mittarina käytetään mm. omien maalipaikkojen luomista valitulla lähdöllä sekä omaa puolustusvalmiutta kun kiekko menetetään hyökkäysalueella.

Riistoista Jokerit pystyy rakentamaan kohtuullisesti maalipaikkoja.
 

Mordjinn

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Perjantain peliä en nähnyt, mutta 1. erä Oulussa oli Jokereilta hyvän näköistä peliä. Muutenkin homma näytti positiivisemmalta kuin viikko sitten, ehkä toivoa on. Erikoistilannepelaamisessa tuli sitten niin hirveä tasoero että ei mitään järkeä. Kärppien ykkösYV on kyllä aivan tajuttoman kova porukka. Kaikilla pysyy kiekko todella hyvin kyydissä, veto voi tulla ihan mistä vain ja kaikki liikkuvat kuin ajatus. Vittumaisen hienon näköistä.

Hardt-Teräväinen-Nagy kenttä toimii ja A.Tyrväinen-Hahl-Moseskin oli positiivinen yllätys. Kolmosessa olikin sitten Rita ihan yksin kun Walter on pehmeä ja isukki-Ruutu ei ilmeisesti ole nukkunut kunnon yöunia pitkään aikaan.

Pakisto ok, paitsi Kousa joka on kyllä tällä hetkellä niin pimeässä yössä että häviää Jokereille sarjapisteitä ihan henkilökohtaisilla suorituksillaan.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös