Jokereiden peliesitykset kaudella 2013-14

  • 359 716
  • 1 127

Mordjinn

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Tyypillinen tämän kauden Jokerimatsi tänään Kerhoa vastaan. Paikkoja, avopaikkoja ja vetoja oli taas hirmuinen määrä, mutta sitten ensimmäinen maali on (taas) ihan tsägäpomppu ja toisenkin tekee "väärä" jätkä. Kaikki kunnia Ridalle, se oli hieno kuvio Kousan kanssa ja pelimiehen viimeistely. Taitaa Polle olla meidän maalitykki tällä hetkellä.

Lahti alkaa heräilemään ja välillä siellä näkyi sitä vanhaa kunnon Jaskaa. Teräväinen on kyllä huikea parannus meidän sentteritilanteeseen, vaikka selvästi väsy alkoi painaa kolmannessa erässä. Silti tarjoili mukavasti paikkoja muille. Hardtilta taas hyvä peli. DeSimone ja Moses pelasivat välillä ihan nätisti yhteen, sääli että Stevellä on ruuti todella märkänä.

YV oli totuttua tohellusta. Sitä välillä melkein toivoo että vastustaja ei ottaisia jäähyä. Teukka toi hiukan variaatioita ja pyöritti ihan nätisti, mutta ei mielestäni oikein saanut pakeilta tukea. KakkosYV oli yhtä tyhjän kanssa.

Irving torjui hyvin ja ainokainen lirui 14sekuntia ennen loppua alanurkkaan kun pakit eivät saaneet pidettyä Kerhomailoja maalinedusruuhkassa. Täytyy kyllä sanoa että aina kun Kerholainen ajoi oikealta sisään ja yritti rannarilla ylänurkkaan niin sydän oli kurkussa. Tuosta maalista ISO ISO ISO miinus jengille. Vaikka nyt eroa olikin kaksi maalia niin näitä ei vain saa päästää. Hahl hävisi aloituksensa 100-0 jonka jälkeen pakit hävisivät oman taistelunsa heti perään. Ei näin.

Pisteisiin voi olla tyytyväinen, mutta alkaa tämä tehottomuus ottaa pattiin vähitellen. Jotenkin tuntuu että tämä kausi mennään niin että pelataan näitä pienen marginaalin jurnutuksia ilta toisensa perään ja sitten tulee se yksi 8-1 peli, jossa kaikki onnistuu ja statistiikat "oikeutuvat".
 

Rystylaukaus

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, FC Liverpool, idän sputnikit
Kylläpä oli vaisua

Tuo jokereitten pelaaminen:-
- huolimatonta kiekollista pelaamista, lähtien ihan avauspelaamisesta.
- muutamalla pelaajalla selkeästi liikkeen/ asenteen kanssa ongelmia
- isäntä joutaa rotaatioon; ei vaan riitä jalka, ei peliäly, ei voima. Heikko!!
- johtava sentteri puuttuu. Tuleeko sellainen? En tiedä.
- valmennuksella kovat paineet saada peli uomiin, riittääkö lämsän kyky? Outoja pelaajavalintoja erikoistilanteisiin yms.
- superärsytys iski noista katsojista, jotka paikaltaan heiluttelee kameralle/ jumbolle.

Aikaa on vielä, mutta olisihan se kiva nähdä selkeää kiekollista peliä jossa kiekko ja ukot liikkuu sekä verkko soi naapurin veskarin takana .
 

Steegil

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit 1967-2014, Ducks sympatiat Coyotes & Jets
Oli kyllä tylsä ja lopulta aika heikko tasoinen ottelu. Teräväinen pelasi ekan kympin hyvin sen jälkeen taso laski todella paljon. No nyt mies on saanut tämän ekan pelin alta pois niin jo Lukko-ottelussa voidaan odottaa ihan eri tason Teräväistä. Jaska näytti vähän piristymisen merkkejä. Hardt ja Moses pelaavat muuten ihan hyvin, vaikka tehoja uupuukin, mutta varsinkin Moseksella ratkaisut alkavat olemaan jo luokkaa epätoivoisia.

Jarkko Ruutu on ehkä ollut alkukauden pahin pelillinen pettymys. Tänäänkin Jarkko tarjoili vastustajalle heidän parhaat maalipaikkansa.

Leland on tosissaan skoutattu ja tuntui että joka tilanteesta HPK:n pelurit hakivat niitä yläkulmia. Onneksi SM-liigan pelaajien laukaustaso on yleensä ottaen niin heikko, joten en ole sen pahemmin huolissani tästä Lelandin heikkoudesta.
 

V-G-

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна | isn't
Todella aneeminen peli:

- Mikään ei tänään tapahtunut organisoidusti
-Ei YV
-Ei AV
-Ei hyökkäyksiinlähdöt
- Jaska ei ole Jaska, jokin on todella vinossa. Venäläinen mörrimöykky takaraivossa?
- Teräväinen ja Simon hiljattainen tasonnosto toivat tiettyjä variaatioita peliin, mutta vain yksilön kautta, ei joukkuepelin.
- Irvingillä on aivan huima määrä duunia edessä jos meinataan suoraan pleijaripaikkaan päästä kiinni. Oli paikoitellen todella epävarma tekniikaltaan.
- Sydäntä särkee, mutta AJ:n paikka ei tällä hetkellä ole pelaavassa kokoonpanossa. Lindellkin oli pääasiassa ihan hukassa, mutta ainakin Lindbohm (ja Karalahti tietty) ovat Ajun edellä.
 
Viimeksi muokattu:

gcz_

Jäsen
Suosikkijoukkue
JHC, NYI, Suomen NATO-jäsenyys
Jarkko Ruutu on ehkä ollut alkukauden pahin pelillinen pettymys. Tänäänkin Jarkko tarjoili vastustajalle heidän parhaat maalipaikkansa.

Ruudun paikka on tällä hetkellä katsomossa, mutta ei taida Lämsän auktoriteetti riittää Jaken penkittämiseen.
 

Sako

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Oli kyllä tylsä ja lopulta aika heikko tasoinen ottelu. Teräväinen pelasi ekan kympin hyvin sen jälkeen taso laski todella paljon.

Voisiko tästä päätellä, että jet lag vei voiton ja Teuvo ei ole mikään aikaerosta palautumisen ihmeolento? Lämsän uhkapeli ei onneksi kostautunut loukkaantumisena. Huom peliä en nähnyt, kun Ti on kurssi.
 

Infinity

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, maajoukkue
Ei ollut hurraamista Jokerikiekolle tänään. Ensimmäiset pari vaihtoa sujuivat energisesti, mutta etenkin toinen erä oli lähes tuskallisen tylsää ja heikkotasoista kiekottelua. Kolme pistettä lämmitti kyllä enemmän kuin yksikään vaihto jäällä. Positiivisina näin etenkin Dehnerin läpi ottelun ja tietysti Ridan 2-0 maalin, joka tuli todella tarpeeseen oikealla hetkellä. Antti Tyrväinen oli aivan ulapalla tänään, en tiedä onko valmennus löytänyt ihan oikeat nappulat kaverin kanssa vai mistä kiikastaa. Koko joukkue kaipaa kyllä jotain, ehkä pelkkää henkistä boostia ja niitä onnistumisia jotta Lukko kaatuu torstaina.
 

Deko

Jäsen
Suosikkijoukkue
St. Louis Blues
Uskallan väittää että aneemisella katsomomeiningillä on oma vaikutuksensa otteisiin kaukalossa. Vähintään paljon parempi mielikuva pelistä olisi jäänyt, jos EP olisi ollut normaalilla tasolla.

Jääkiekko on siinä mielessä armollinen peli, että yleensä jos tarpeeksi jaksaa yrittää ja luoda paikkoja, niin jossain vaiheessa tulee se tuuripomppu mikäli maalinteko ei muuten meinaa onnistua. Niin kävi tänään, mutta ei rouva Fortuna enää torstaina Jokereita pelasta, jos esitys on yhtä huono.
 

Valle

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingin Jokerit. SJK.
Kylläpä oli vaisua Jokereiden tekeminen. Odotin paljon enemmän surkean viime viikon jälkeen. Avauserä oli ainoastaan hyvä Jokereilta. Paljon taas hassattiin varmoja paikkoja. Koomisinta oli että avausmaalin tekikin Kerho tosin omaan päähän. Ylivoima oli kyllä niin totaalisen surkeaa ettei olla hetkeen nähty, mutta Teukka tuo tähän parannuksen tulevissa peleissä kun saa jetlagin pois. Paljon tuli huolimattomuus virheitä ja vielä kokeneemille pelaajille. Tärkeintä oli kuitenkin 3 pistettä tästä matsista.

Pelaajista:
Moses: Jalka liikkuu loistavasti, mutta tuskailee maalinteon kanssa.
Lahti: Ei vaan kulje. Ratkaisut ovat liian pehmeitä niin kuin 2-1 hyökkäyksessä.
Hardt: Hassasi avauserässä monta avopaikkaa.
Teräväinen: Muutamia hyviä väläytyksiä ja on tulevissa peleissä eri tasolla.
Ruutu: Loistava tarjoilu 3 erän alussa suoraan Kerho lapaan...
Niemi: Vaihtoon seuraavaan peliin. Aina saa pelätä kun kiekko on Isännällä.
Lindell: Hyökkäyspäässä väläytti, omissa vaikeuksissa.
Irving: Ihan hyvä ilta. Ei niin epävarma mitä Jyväskylässä.
 

JofaPlayer

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Mjaaa-a mitähän sitä sanoisi illan kiihkeästä pelistä. Viime vuonna oli yksi samanlainen höntsäily sunnuntaina Lukkoa vastaan, mutta muuten en kyllä muista millon viimeksi on ollut noin hengetöntä - niin kentällä kuin katsomossa. Jotenkin ei vaan näyttänyt että siellä taistellaan ihan oikeista sarjapisteistä. Kai tuo meno tuosta edes vähän paranee, vaikka oma pää ensin -mentaaliteetilla näitä matseja tänä vuonna tullaankin viemään. Kaiken vielä kruunasi Kilpeläisen uutinen kun saapui kotiin ja avasi Jatkoajan. Milloinhan on viimeksi vituttanut näin pahasti voiton jälkeen kaikki?

Vaikka Ruutu-Riksa-Rita ovat pelillisesti tällä hetkellä aika aneemisia, niin mun puolesta saavat ainakin niin kauan tuolla pyöriä kun pyörivät myös sisäisessä pistepörssissä kärkisijoilla. Omien laskujen mukaan kentän jokainen on pisteen päässä kultapotta-Erosesta Hardtin ja Moseksen kanssa, ja vaikkei RRR-kentän rooli ole mässäillä maaleilla, niin ei ainakaan tulosten perusteella ole järkeä heittää katsomoon. Jos RRR vetäisi 0+0 ilta toisensa jälkeen, niin siinä kohtaa voisi useammin kokeilla mm. kaikkea muuta kuin aneemisen kuvan itsestään antaneita junnuja Hännikäinen, Salminen, Henritius jne heidän tilallaan.

Lamberg on mahtunut mukavasti alkukaudesta rosteriin ja siinä asenteessa on mallia muutamalle tämänhetkiselle virkamieskiekkoilijallemme joilla on "vakiopaikka" kokoonpanossa. Kaikella arvostuksella mm. Tomi Mäkeä kohtaan, mutta tuntuisi että innokkailla junnuilla voisi olla jotain uutta annettavaa tuohon rooliin. En sitä tosiaankaan sano että Mäki loppukaudeksi syömään poppareita tms, mutta edes matsin tai parin kierrätys jollain junnulla ajaisi kaikkia tässä tilanteessa eteenpäin.

Janne Lahden liike on mulle vähän mysteeri. Onko siellä joku loukkaantuminen alla, vai onko vähäinen peliaika viime kauden aikana yksinkertaisesti noin nopeasti vaikeuttanut Liigan rytmiin sopeutumista. Kausien 10-11 ja 11-12 Lahti oli kokoisekseen erittäin hyvä liikkumaan ja nopea suunnanmuunnoksissa kulmissa, mutta nyt liikkuminen näyttää siltä kuin käsijarru olisi jäänyt kokoajan vähän päälle. En jaksa uskoa mihinkään motivaatiopuolen ongelmaan tai huonoon kesätreeniin parhaassa kiekkoilijan iässä olevalle pelaajalle, mutta joku tällä hetkellä mättää. 2010-2012 muistan Jannen aina vaarallisena kiekon kanssa, mutta nyt ei kyllä montaa tilannetta muistu mieleen jossa Lahti on alkukaudesta ollut erittäin vaarallinen. Vähän samannäköistä peliä kun Hardtilla pahojen loukkaantumisten jälkeen, näkymätön ja tehoton. Hardt tarvitsi n. 2-3 kk pelituntumaa ennen kuin viime keväänä playoffien alla rupesi kulkemaan ja siitä asti on kulkenut hyvin. Eiköhän Lahtikin herää siinä viimeistään joulun aikoihin. Jos mitään muutosta ei ole vuodenvaihteessa havaittavissa niin sillon kyllä alan oikeasti huolestumaan Jaskasta! Uskon että Lahti pääsee kyllä ohi tästä, tänään oli jo pilkahdus paremmasta.
 
Viimeksi muokattu:

Steegil

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit 1967-2014, Ducks sympatiat Coyotes & Jets
Kaksi erää oikein mallikasta kiekkoa, mutta kolmas erä oli aivan käsittämättömän surkea ja Lukko tasoitti ansaitusti. Ykköskenttä oli todella hyvä tänään, vaikka tehoja puuttuikin.
 

Deko

Jäsen
Suosikkijoukkue
St. Louis Blues
Kaksi ensimmäistä erää oli huomattavasti parempaa kiekkoa kuin tiistaina Kerhoa vastaan, mutta kolmannessa erässä alettiin peruuttelemaan, lopetettiin hyökkääminen täysin ja lopulta vääjäämätön tapahtui viisi minuuttia ennen loppua. Sen jälkeen taas ryhtiliike, mutta taaskaan ei avopaikoista saatu maalia aikaiseksi. Tappio jos olisi tullut niin olisi ollut vitutuksen multihuipennus lähellä, sen verta lahjakkaasti omissa käsissä ollut peli meinattiin ryssiä ja Lukko sai ilmaiseksi pisteen mukaansa.

Ellei ihmeitä tapahdu niin huomenna Tapparalta tulee kunnolla turpaan, mutta onhan sitä toisaalta ihmeellisiäkin tasonnostoja välillä nähty. Toivossa on hyvä elää!
 

V-G-

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна | isn't
Kaksi erää tosiaan paikoitellen jopa loistavaa Jokerikiekkoa. Oli tietyllä tapaa jopa huutava vääryys, ettei peli ollut vaikkapa 3-0. Se, mitä kolmannessa erässä tapahtui olikin sitten pelottavaa enemmän kuin mitään muuta. Olen nyt reilun vuoden pelien otannalla aikalaisen varma siitä, että Lämsän idea on puolustaa johtoa kuin johtoa viimeisessä erässä. Areenalla vieruskaverinkin kanssa juteltiin, että Lämsän ihannetulos olisi 2-0 ekan erän jälkeen ja viimeiset 40 minuuttia peruutellaan ja varjellaan omaa maalia, eli parhaimmassa tapauksessa pelataan tai pikemminkin pelaillaan nollanollaa keskialueella. Koomisinta oli se, että välittömästi Lukon tasoituksen jälkeen alettiin taas pelata aggressiivisesti hyökkäyspäähän ja hallittiin peliä.

Kysynkin: MITÄ VITTUA?
 

Tuoppi

Jäsen
Enää ei edes vituta! On vain hauskaa katsoa kuinka varman paikan pelaajat onnistuvat sössimään! :)

Koomisinta oli se, että välittömästi Lukon tasoituksen jälkeen alettiin taas pelata aggressiivisesti hyökkäyspäähän ja hallittiin peliä.

Kysynkin: MITÄ VITTUA?

Lämsä on PASKAHOUSU!
 

Sako

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
3 erässä tosiaan oma peli katosi, siitä moitteet valmennukselle. Olis tarvtta maalintekoharjoituksille, ei mene mistään.

Missä oli tänään taklaukset? Jokereilla on fyysinen joukkue ja tätä ei käytetty. Oli siellä joo muutama taklaus, mutta minusta materiaaliin nähden vähän.
 

Steegil

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit 1967-2014, Ducks sympatiat Coyotes & Jets
Missä oli tänään taklaukset? Jokereilla on fyysinen joukkue ja tätä ei käytetty. Oli siellä joo muutama taklaus, mutta minusta materiaaliin nähden vähän.

Kahdessa ensimmäisessä erässä Jokerit piti kiekkoa käytännössä koko ajan poislukien Lukon ylivoimat. Paha siinä taklata, jos olet koko ajan kiekollinen.

Lisäksi puolustus, joka on mukamas meidän paras ase ottaa aivan liian usein jäähyjä, kun vastustaja kerrankin saa kiekon meidän alueelle. Toki osa menee siihen että tuomarit ovat alitajuntaisesti altavastaajan puolella, mutta silti.
 

Infinity

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, maajoukkue
Tänään huomasi, että Jokereilla on selvästi vaikeuksia kun vastustaja karvaa ylhäältä. Kolmannessa erässä lähdöt olivat todella hitaita, harhasyöttöjä tehtiin omassa päädyssä lukemattomia ja pakka oli aika sekaisin. Lisäksi DeSimonen ketju on kyllä totaalisen tehoton tällä hetkellä.

Hieman harmittaa, että Jokerien hyökkäyspeli on vastustajille ilmeisen ennalta-arvattavaa, onneksi Teuvo sentään tuo loistavalla kiekonkäsittelyllään ja hienoilla harhautuksillaa hyökkäyskuvioihin yllätyksellisyyttä sekä variaatioita.

Semir voisi palata pelaavaan kokoonpanoon, sillä pelasi ensimmäiset pelit mielestäni varsin hyvin. Lindell teki tänään pari isoa virhettä, vaikkakin pidän kaverin hyvästä vedosta viivalta. Tulevaisuudessa varmasti hyvä pakki.

Onneksi Jaska sai sen yhden rankkarin sisään, jos vaikka helpottaisi maalihanan aukeamista. Mosesista puolestaan paistaa turhautuminen katsomoon saakka. Toivotaan, että apua löytyy.
 

DefenceX

Jäsen
Ellei ihmeitä tapahdu niin huomenna Tapparalta tulee kunnolla turpaan, mutta onhan sitä toisaalta ihmeellisiäkin tasonnostoja välillä nähty. Toivossa on hyvä elää!
Itse en usko, että huomenna tulisi kunnolla turpaan. Ei olla kertaakaan tällä kaudella oltu oikeastaan pahasti perässä ketään joukkuetta, vaan oikeastaag jokaista edellä tai vähintäänkin tasoissa. Tässä joukkueessa on se ongelma, että ei onnistuta tekemään maaleja hyvistä paikoista. Tuntuu siltä, että se viimeistely kulkee käsi kädessä sen kanssa miten oma maali pysyy puhtaana. Yksinkertaistettuna siis, että itse tehdään yksi ja vastustaja ei ole tehnyt ainuttakaan, niin paikoista ei saada kiekkoja sisään. Vastustaja tekee maaleja ja on johdossa, niin meilläkin maalinteko sujuu paremmin.
 

-Metro50-

Jäsen
Suosikkijoukkue
Caps
Tän hetkinen tilanne katsomossa ihan ennalta arvattava, jopa odotettu. Ite oikeutan tälläsen mielenosoituksen, mutta samalla toivon että tää on tyyntä myrskyn edellä, hyvässä mielessä. Kun runkosarja lähenee loppuaan, katsomossa on samanlainen sirkus kuin kahtena viime vuonna, ja tänä vuonna sen ei tarvitse loppua kesken...

Tolla pakkikalustolla ei oo mahdollisuutta katastrofiin, edes keväällä. Jos päästät 0-2 maalia omiin illasta toiseen niin tulos on taattu. Irving tulee pelaamaan paljon nollapelejä tällä kaudella. Hätäsimmät ehtiny jo huolestumaan hyökkäyspelaamisesta. Liigan paras puolustus sekä kuuma maalivahti antaa aikaa kehittyä.

Hyökkäykseen tarvitaan takuuvarma maalintekijä. Kaveriksi ykkössena, tai vahva kakkonen, jolta löytyy rannelaukaus ja juonikkuutta. Vaikkakin Teuvo tulee lunastamaan odotukset isosti tällä kaudella ei kaikkea vastuuta tehoista/yyveestä voi ladata yhteen mieheen (Ilari Filppula, huhuu?).

Täsmähankinnat, Moses-Lahti-Hardt hyvään liekkiin, alakerran kondis pysyy, mokke koppaa ja Eteläpääty laulaa. Mahdollisuuksia..

Ai niin, ei oo urheilutoimenjohtajaa? Seura kriisissä, pitäis pelata jotain maailman toisiks kovinta kiekkoliigaa ens kaudella? Noh, ei jaksa miettiä vielä tulevaa kautta...
 

No Look Pass

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tampa Bay Lightning
Ai niin, ei oo urheilutoimenjohtajaa? Seura kriisissä, pitäis pelata jotain maailman toisiks kovinta kiekkoliigaa ens kaudella? Noh, ei jaksa miettiä vielä tulevaa kautta...

Eilen Hjallis puhui teeveessä, että ensi viikolla saa todennäköisesti utj-paketin valmiiksi. Näytti vielä käsillään minkälainen paketti kyseessä, hymiö.
 

Ruutuässä

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Monen silmään eilisen matsin kaksi ensimmäistä erää näyttivät hyviltä. Olen tästä vähän eri mieltä, sillä vaikka Jokerit pystyvät ainakin kotiotteluissaan pitämään hyvin kiekkoa hallussa, niin se on lähinnä kiekon hallintaa omalla puolustustusalueella. Ryhmittynyttä puolustusta vastaan ei löydy oikein lääkkeitä ja näennäinen kiekkokontrolli johtaa harvoin maalipaikkoihin. Silmiinpistävää oli, miten usein Kousa, Eronen tai Dehner kuljettivat kiekkoa keskiviivan yli ja löivät ränniin. Hyökkääjät eivät ehtineet päätykiekkoihin ja Lukon puolustajien oli helppo työ ottaa kiekko ja lähteä rakentamaan hyökkäystä. Peli meni muutenkin paljon kuljettamiseksi varsinkin kolmannessa erässä, jossa toki tasoitusmaaliin asti keskityttiin vain varjelemaan johtoa.

Yleensä Lämsän Jokerit on onnistunut hyvin kolmansissa erissä kuluttamaan kelloa pois. Ainakin tällainen mielikuva jäi viime kaudelta monista peleistä. Parin maalin johdossa kolmannet erät näyttivät surffailulta, pelikatkoja oli vähän ja kiekkoa lyötiin päätyyn punaviivan jälkeen. Kaikki oli yleensä kuitenkin hyvin kontrollissa. Ne on muuten niitä hetkiä, jolloin kuin tyhjästä yleensä Ruutu kolaa jonkun täysin turhalla taklauksella, kuten Lehkosen viime vuonna. Eilen ei onnistuttu tappamaan aikaa ja heti tasoitusmaalin jälkeen Jokerit taas hyökkäsi aktiivisesti.

Vaatii yhtä sentteriä, joka pystyy hakemaan kiekkoa keskeltä ja jakamaan laitoihin, mutta ennen kaikkea kemioiden toimimista ja oikea-aikaisuutta. Jos päädytään ajokoiraa pelaamaan, niin päätyyn pitää mennä kiekkoa hakemaan. Tähänkin pelitapaan on mm. Tyrväiset, Ruutu, Lamberg, Mäki ja Rita, joilla pitäisi olla eväät kiekonriistoihin. Toinen juttu on, että A. Tyrväinenkin voisi laittaa joskus kiekon sisään, kun Teukka tarjoilee avopaikkoja.
 

profiler

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Monen silmään eilisen matsin kaksi ensimmäistä erää näyttivät hyviltä. Olen tästä vähän eri mieltä, sillä vaikka Jokerit pystyvät ainakin kotiotteluissaan pitämään hyvin kiekkoa hallussa, niin se on lähinnä kiekon hallintaa omalla puolustustusalueella. Ryhmittynyttä puolustusta vastaan ei löydy oikein lääkkeitä ja näennäinen kiekkokontrolli johtaa harvoin maalipaikkoihin. Silmiinpistävää oli, miten usein Kousa, Eronen tai Dehner kuljettivat kiekkoa keskiviivan yli ja löivät ränniin. Hyökkääjät eivät ehtineet päätykiekkoihin ja Lukon puolustajien oli helppo työ ottaa kiekko ja lähteä rakentamaan hyökkäystä. Peli meni muutenkin paljon kuljettamiseksi varsinkin kolmannessa erässä, jossa toki tasoitusmaaliin asti keskityttiin vain varjelemaan johtoa.

Samaa mieltä. Oikeastaan ainoa osio, joka näytti kerho-peliä paremmalta oli ylivoima. Teuvo sai Kousaa apuna käyttäen luotua muutaman hyvän ja ennen kaikkea komean maalipaikan.

Tasakentällisin lähes kaikki siniviivan ylitykset oli enemmän tai vähemmän huonolla ajoituksella lyötyjä päätykiekkoja. Jälleen ainoastaan Teräväinen pystyi muutaman kerran tuomaan kiekon alueelle lavassa tai lyhyellä syötöllä, joiden tapahtumien jälkeen nähtiin muutamia maalipaikkojakin. Lisäksi Hahlin kenttä pelasi muutamia erinomaiseen kulmapeliin perustuvia pitkähköjä hyökkäyksiä - mm. ainoa maalimme. Mutta heilläkin siniviivan ylitys päätyi kovin usein Lukko-pelaajan lapaan, josta vähintään yhtä huonolla hyökkäyksen rakentelulla Jokeri-pelaajan lapaan Irvingin hoodeilla.

Kolmaserä olikin sitten sellaista kiekon eteenpäin huitomista, ettei ihmekään että Lukko lopulta onnistui. Usein edes selkeissä tilanteissa ei haluttu (saatu?) rauhoittaa alaspäin vaan puskettiin laitaa pitkin väkisin Lukon pussin punaviivalla.
 

massaonvoimaa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Kun tänään oletettavasti tulee taas turpaan niin toivottavasti se kuvitelma että tohon kun laitetaan yksi sentteri niin hokkuspokkuspoks - yhtäkkiä tehdäänkin 7 maalia per peli. Hyökkäyspelin rakenne on kauniisti sanottuna ollut ET:sta alkaen syvältä ja poikittain. Keskialue ei ylity kiihtyen, keskikaistaa ei käytetä ollenkaan(Hahl ja Teukka riittää kyllä tähän) vaan roiskitaan laitojen kautta päätyyn.

Toinen seikka hyökkäyspelissä, joka on aivan perseestä on ylivoima.
Sellaista suhertamista ja tuhraamista, mitä eilen oli niin ei hyvää päivää. Väläyksiä tuli, mutta kokonaisuus menee miinukselle ja isosti.
 

SirKepola

Jäsen
Suosikkijoukkue
AS Roma
Keskialue ei ylity kiihtyen, keskikaistaa ei käytetä ollenkaan(Hahl ja Teukka riittää kyllä tähän) vaan roiskitaan laitojen kautta päätyyn.

Tää kyllä ottaa itteeni niin paljon päähän, että oikeen vituttaa katsella välillä pelejä paikanpäällä. Se helvetin dumb & chase - kiekko on niin helvetin tylsää, kun sitä pitää katsella käytännössä kolme erää aina putkeen. En tajua miten valmennusjohto voi olla niin kädetön hyökkäyspelin suhteen ettei perinteistä kiekkoa sentterille keskelle käytetä ollenkaan. Useissa tilanteissa missä paikka voisi olla avata hyvin keskelle jätetään silti käyttämättä, koska halutaan välttää kaikkia mahdollisia virheitä. Ennemmin dumpataan se kiekko laitaa pitkin laiturille tai annetaan pakki-pakki syöttö alaspäin. Todellista antijääkiekkoa ikävä kyllä.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös