Jere Karalahti – tilanneseuranta ja spekulointi

  • 208 060
  • 1 179

mixu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hifk
Veikkaajan hyökkäys henkikökohtaisesti Suhosta kohtaan oli aika tökerö ja suorastaan loukkaava.
Muutenkin lehden taso tuntuu menevän vuosivuodelta alaspäin.
Tiettyä joukkuetta (vaikea arvata) hehkutetaan joka välissä ja siitä on tehty jo parikin juttua kesän-syksyn aikana kun monesta ei ole mainittu mitään.Rantanen itse on täysi pelle ja kun muutama pikku-pelle tukee häntä niin lopputuloshan on täyttä sirkusta.
 

Carlos

Jäsen
Voi Helvetti...

Eikö tämä ala täyttää jo julkisen herjauksen mitat? Pelkkää paskaa koko lehti, se on tiedetty aina, mutta ei kai sentään IHAN mitä tahansa saa kirjoittaa vessapaperiinkaan, jos se menee julkiseen levitykseen? Ja vaikka kirjoittaa mitä tahansa, eikö sillä pitäisi olla edes jonkunlainen totuuspohja?

Sanoma-yhtiön kannattanee jatkossa pyytää Helsingin ilmatorjuntarykmentiltä muutama BUK M1 -järjestelmä vuokralle, voipi tulla tarpeeseen...
 

tiki10

Jäsen
Suosikkijoukkue
Nybbe Ja Tobbe All-Stars
HIFK fanit!

Tehkää niin kuin minä...peruuttakaa koko skeidalehden tilaus. Rantasen ala-arvoinen juttu loukkauksineen oli viimeinen tikki ainakin minulle. Toivottavasti HIFK ryhtyy toimenpiteisiin, ja Rantanen saa siirtyä sossun luukulle minne ilmiselvästikin kuuluu...
 
Viimeksi muokattu:

Senior

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
\o/ ja kuka sanoi, ettei IFK herätä tunteita. I love this Team! Lisää Jerejä meille, niin saa media palstantäytettä ja äimisteltävää: ''on ne pahoja!''. Apekin on juoppo. Nyt kaipaa hymiöitä. Mitähän ne vielä keksii? Jääköön sanomatta.
 

Rebel

Jäsen
Suosikkijoukkue
IFK Helsinki
Arvaajanhan saa luettavakseen jokaisella R-kioskilla, joten turha sitä paskapaperia on tilata. Ei tule tähän talouteen vastaisuudessa.
 

OldTimeHockey

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingin IFK, Bayern München, Deutschland
Noh noh, eipäs nyt tuomita koko maailmaa yhden kyseenalaisen kirjoituksen vuoksi. Vesa Rantanen on useasti ottanut aika voimakkaastikin kantaa HIFK:n puolesta siinä missä muut lehdistön edustajat ovat perinteiseen sopulityyliin heristelleet sormiaan ja kauhistelleet. En siis todellakaan usko, että kyseessä olisivat mitkään nyyh-olmimaiset antipatiat mihinkään suuntaan.

Kolumnien tarkoitus on avata näkökulmia, kärjistää ja herättää keskustelua. Välillä sanan säilä kolahtaa myös omien suosikkien suuntaan ja aihetta vittuuntumiseen on vasta sitten, jos kaikki provokaatiot kohdistuvat samaan osoitteeseen. SoneraPlazan Stadionin kohdalla voidaan tällaisesta jo puhua, mutta Rantasen ristiinnaulitseminen yhden jutun perusteella on ylireagointia.
 

tiki10

Jäsen
Suosikkijoukkue
Nybbe Ja Tobbe All-Stars
Viestin lähetti Mike
Pienenä kurioseettina nyt kuitenkin mainittakoon, että Vesa Rantanen on HIFK-kannattaja.

Mikäli tämä pitää paikkansa, niin varsin outo on Vesan lähestyminen tähän juttuun. Ovatkohan Pentti ja Ape olleet ilkeitä Vesalle, ja Vesa on päättänyt kostaa. No, olkoot miten vain, niin Arvaajan tilaaminen ja ostaminen loppui nyt. Ja se on varma!
 

toimittaja

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Viestin lähetti tiki10

Arvaajan tilaaminen ja ostaminen loppui nyt. Ja se on varma!

Saman päätöksen tein reilu vuosi sitten Caloun episodin yhteydessä eikä ole kaduttanut hetkeäkään.

Arvaajan bullshit jutuista ei mene kuin hermot.
 

Mike

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, KäPa, NUFC
Viestin lähetti OldTimeHockey
Rantasen ristiinnaulitseminen yhden jutun perusteella on ylireagointia.

Täysin samaa mieltä. Useampaan kertaan on vituttanut suunnattomasti jätkän juttuja lukiessa, mutta pakko myöntää että kyseessä on suomen ylivoimaisesti paras jääkiekkotoimittaja. Ainoa jota kykenen moisella nimikkeellä noista luusereista edes kutsumaan.
Rantanen tietää ja tuntee lajin hyvin, ei nuole kenenkään perseitä koskaan ja sanoo tarkalleen sen minkä haluaa - oli se sitten vittuilua tai kehumista.
 
Suosikkijoukkue
HIFK
Stadi journal

Kertakaikkiaan ilmiömäinen glooni nyholmeille.Ei joukosta puutu,kuin saarikankaan muistelmat alkaa kabinettijengin kirjoitukset saavuttamaan ympyrän.
Hienoa, että meitä valistetaan eri kulttuurien muodoilla liittyen urheiluun ja nimenomaan IFK:n.Ja, kun kliimaksina,juuri vesa rantala,joka ei tunnetusti nauti muuta,kuin männynkäpyjä tarjoutuu itse tarjoamaan nautinto aineita ei olisi uskonut ei,taitaa vielä juhannus puskea ihon läpi.
Haluaisin itse liittyä tuohon kerhoon,jota rantalan veivaaja hoivaisi, olisi meillä yhteisiä juttuhetkiä koskien totuudentorvea eli hänen omaansa ja leuan lehteä.
Haluankin tehdä aloitteen,jossa rantalaa kohden avustaisimme humanitäärisellä avulla,joka pitäisi sisällään äiti teresan muistelmat ja seppo hovin ensisoitot.cool,cool,cool,
 

PeteX

Jäsen
Suosikkijoukkue
Töölön Vesa/Jokerit, Leeds Utd, Only Oranje
Niklas Herlin jatkaa aiheesta Iltiksessä. Hän toteaa mm. "Hifk on saanut ennestään liikaa huonoa mainetta. Hifk:lla ei ole varaa yhteenkään Karalahden kovempaan känniin". "Jos Liiga hyväksyy Hifk:n kautta Karalahden työyhteisöön, Karalahti ei saa vaarantaa koko työyhteisön mainetta. Katkolla on paljon enemmän kuin yhden pakin pelilupa SM-liigassa".

Herlin on enemmän taloustoimittaja ja kirjoittaa kaikista urheiluun liittyvistä asioista siltä kantilta. Muuten kirjoituksen yleissävy on Karalahtea kohtaan melko positiivinen.
 

sam_gebir

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lätkä in general
HERÄTYS!

Kyllä täytyy sanoa että näillä palstoilla kirjoittaa helvetin tyhmää porukkaa! Varmasti koskee saada kuulla tällaista mutta kuitenkin. En odota että IFK:n fanit olisivat mitään Jorma Ollila klooneja muta vähän voisi yrittää eikä heti itkeä kun joku antaa omille kritiikkiä!

Vesa Rantasen juttuhan on loistava, mutta vaatii tietysti aivoja.
Kyseinen Rantanen on aina sanonut asiat suoraan ja useinmiten ne ovat menneet aivan nappiin.

1) Rantanen tuomitsi aikoinaan Hjallis Harkimon kesken kauden usein harrastaman pelaaja/valmentaja vaihtoruletin jonka seurauksena Harkimo yritti järkätä Rantaselle Veikkauksesta kenkää, siinä kuitenkaan onnistumatta.
Lopputulos: Hjallis ei enää vaihda valmentajaa eikä usein vaihda pelaajiakaan kesken kauden.

2) Rantanen aloitti maajoukuevalmentaja Aravirran mollaamisen noin 3-4 vuotta sitten, täytyy tunnustaa että välillä on maajoukkueella mennytkin hyvin, mutta useinmiten on ollut paskanmaku suussa ja ajatuksissa "mitenköhän esim. Jortikka olisi tehnyt"..

3) Nyt Rantanen puhuu Apesta aivan asiaa. Hänen NHL päävalmentaja vuosi oli täyttä bullshittia. Sitäpaitsi Ape puhuu kuin olisi joku kaikkitietävä kuningas mikä varmasti vituttaa niitä jotka todellisuudessa tietävät tämän herran paukut. Kyllä Apen pitäisi ensin hankkia pari mestaruutta tai edes jotain mikäli haluaa joka asiasta antaa kaikkitietävän kommentin!

Lopuksi voin kertoa että Vesa Rantanen ei todellakaan ole mikään
Jokeri-fani! Hän on mielestäni Suomen ainoa jääkiekkotoimittaja sen jälkeen kun Pekka Jalosen Ilta-Lehti jutut ovat jostain syystä hävinneet.
 

Fist of God

Jäsen
Suosikkijoukkue
Charleston Chiefs
Missä se Suhonen nyt olisi jotain kaikkitietäviä kommentteja jakanut? Itselleni ei ainakaan ole osunut silmiin yhtään lausuntoa, jossa Suhonen kommentoisi epäasiallisesti mitään jääkiekkoon liittyvää. Hyvä vaan, että on välillä kiekkoihmisiä, jotka vähän erottuvat joukosta. Olikohan se Hagman joka aikanaan ehdotti, että Rauma tai Pori hakattaisiin irti mantereesta! Seurasi hirveä haloo mutta keskustelua riitti ja voitte arvata, että Hakki oli uusi yleisön lemmikki tulevissa länsirannikon otteluissa. IFK:n vierailua odotettiin viikkotolkulla.

Sam_Gebirin mainitsemaan herkkänahkaisuutta taitaa olla kiekkopiireissä muuallakin kuin Jatkoajan lukijoissa/kirjoittajissa jos Suhonen on jo puolessa vuodessa herättänyt näin paljon keskustelua. Tammisenkaan värikäs persoona ei kaikille kerettiläisille sopinut ja asiantuntijapiireissä hänen saavutuksiaan joka käänteessä vähäteltiin ja seliteltiin kuinka mikään joukkue ei kestä Aurinkokuninkaan teesejä kahta kautta pitempään. So what!?

Värikkäitä persoonia pitää olla a la Karalahti, Tamminen, Hagman ja Suhonen! Muuten kiekkopiirit muuttuvat helvetin tylsiksi ja yksitoikkoisiksi. Nautitaan siis Rantasen provo-kolumneista, Tammisen prinsiipeistä, filosofi-Suhosesta ja viinanjuonnistaan avoimesti puhuvasta Karalahdesta. Ilman persoonallisuuksia kiekko voi muuttua helvetin tylsäksi.
 

OldTimeHockey

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingin IFK, Bayern München, Deutschland
Viestin lähetti Fist of God
Värikkäitä persoonia pitää olla a la Karalahti, Tamminen, Hagman ja Suhonen! Muuten kiekkopiirit muuttuvat helvetin tylsiksi ja yksitoikkoisiksi. Nautitaan siis Rantasen provo-kolumneista, Tammisen prinsiipeistä, filosofi-Suhosesta ja viinanjuonnistaan avoimesti puhuvasta Karalahdesta.
Juuri näin!

Toinen vaihtoehtohan on se, että kaikki ryhtyvät jarikurrimaisiksi jees-miehiksi, joilla ei ole mitään muuta sanottavaa kuin "molemmilla joukkueilla on tasapainoinen kokoonpano ja tulemme näkemään mielenkiintoisen ottelun". Sitä tuskin kukaan haluaa.
 

Carlos

Jäsen
Viestin lähetti OldTimeHockey
Juuri näin!
Toinen vaihtoehtohan on se, että kaikki ryhtyvät jarikurrimaisiksi jees-miehiksi, joilla ei ole mitään muuta sanottavaa kuin "molemmilla joukkueilla on tasapainoinen kokoonpano ja tulemme näkemään mielenkiintoisen ottelun". Sitä tuskin kukaan haluaa.

On myöskin olemassa sellainen vaihtoehto, että toimittajilla olisi niin hyvä kirjoitustaito ja lajin tuntemus että he pystyisivät tekemään mielenkiintoisia ja syväluotaavia juttuja, puhumatta paskaa tai hakemalla jotain sensaatiota. Jääkiekosta saa muutakin irti kuin "jarikurrit", jos on taitoa. Nykyään vaan vaikuttaa siltä että toimittajilta ei edellytetä enää mitään.

Värikkyyden ei tarvitse olla tyhmyyttä, mutta tyhmyys on ihan varmasti värikästä.
 

mixu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hifk
sam_gebir

Rantanen kritisoi maajoukkuetta silloin kun ei siihen ollut mitään aihetta.Pariin vuoteen ei ole kritiikkiä juurikaan ollut,päinvastoin Helmiset ja Nummelit nostetaan arvoon arvaamattomaan.
Rantasen kirjoituksesta sää käsityksen että silloin harvoin kun Suhonen vaivautuu Hifkin harjoituksiin niin hän on päissään punaviinistä.Mutta ei sen väliä kun sillä hänen sanansa mukaan koko Hifk on kusessa ja laiva uppoamassa.Ja tämä kirjoitetaan velattomasta seurasta joka on hankkinut alkukaudesta kolmesta pelistä kolme pistettä ja tehnyt viime aikoina hyvää taloudellista tulosta.
 

bystander

Jäsen
Suosikkijoukkue
IFK Helsinki, Mika Saukkosen lenkkikengät
Pete 62:lle tuosta Niklas Herlinistä sen verran, että mies on tunnustautunut aika avoimesti IFK-mieliseksi. Ja eipähän tuo ole kovinkaan harvinaista heppuun hallilla törmätä.

Ja kuten sanoit, aika harvoin mies urheilusta taitaa kirjoitella, enemmän kun talousmies on.
 

Punalippu

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK,Pentin pojat (kukkuu-osasto)
Vesa Rantasen jutut voi jättää omaan arvoonsa, pojan IFK antipatiat ovat vuosien saatossa tulleet enemmän kuin selväksi, taitaa Rantasen oma "vene" vuotaa, tämä "juttu" lienee ollut jonkinlainen Rantasen työhakemuks Mennanderin leipiin tms. Aikoinaan kun Jan Caloun pelasi IFK:ssa, erityisesti Caloun oli tämän kapeakatseisen puusilmän ajojahdin kohteena, Calounin siirryttyä Bluesiin, on sillä rintamalla ollut hiljaisempaa. Rantasen jutuista paistaa selvä katkeruus lapsuudessa/nuoruudessa urhreiluharrastuksessa tapahtuneeseen traumaattiseen "en saanut mahdollisuutta epäreiluuden vuoksi" tapahtumaan. Tulee vaan mieleni Rantasen jutut valmentajan pojasta joka saa ykkösketjunsentterin paikan, koska on valmentajan poika... No Vesan aivoissa on hyvä elää sanoi heisimato...Antaa pojan kiukutella.
 

Tatzka

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Re: Re: God, bless America!

Viestin lähetti Timi


Kaivan varmasti tällä hetkellä verta nenästäni, mutta mielestäni sinun vertaukset eivät ole tässä ollenkaan osuvia. Jere ei suinkaan ollut töissä ilman palkkaa, mutta hänet hyllytettiin ja sen vuoksi tuota palkkaa ei tule. Hänellä on voimassa oleva sopimus ja sen lisäksi hän kyllä tiesi, mitkä ovat seuraukset jos vielä kerran kärähtää.

Eli se, että joku on Alepassa töissä on mielestäni enemmän kuin ontuva vertaus. Mitä teidän mielestänne sitten pitäisi Karalahdelle tehdä. Mies on sitoutunut olemaan töissä tietyssä organisaatiossa, sitten hän kärähtää. Pitäisikö seuran johdon sitten vain toivottaa Jerelle kaikkea hyvää ja päästää menemään? En usko, että tuolla seuran johdossa kukaan haluaa vaikeuttaa Jeren olemista, mutta tottakai he pitävät huolta nimenomaan organisaatiosta. Jere oli kuitenkin sitoutunut pelaamaan siinä jengissä. Kukaan ei pakottanut häntä allekirjoittamaan mitään sopimusta.

Suomessa normalilla työnantajalla olisi velvollisuus ohjata mahdollisessa päideriippuvuudessa hoitoon. Jos työntekijä ei sinne menisi/lopettaisi hoidon, hänet olisi joko mahdollista irtisanoa tai pitää palkkaa maksaen. Palkkaa siis tulisi maksaa tai vapauttaa kyseinen työntekijä markkinoille.

Tässä tapauksessa alkoholi ei sitäpaitsi haitannut varsinaista työntekoa, vaan kyseessä oli sopimusrike. Toiminta mallit kyseisessä valtiossa ovat vain pirun kaksinaismoralistisia.
 

Eino_Mies

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko
Kovaa tekstiä puolin ja toisin. Rantasen kolumni oli kieltämättä aika suorasanainen ja hieman kärjistettykin. Mutta se tätä viestiketjua lukiessa ihmetyttää, että miksi IFK:n kannattajat kimpaantuvat aina niin suunnattomasti, kun heidän joukkuettaan sivuaviin asioihin kohdistuu kärkevää tai vähemmän kärkevää kritiikkiä.

Okei. Jere on osaava kiekkoilija edelleen ja varmaan muutenkin hyvä jätkä. Mutta oletteko hyvät IFK-fanit koskaan yrittäneetkään ajatella asioita objektiivisesti? Siis muutenkin kuin niitten punaisten linssien läpi? Jos tämä alkoholi-ongelman vuoksi hyllytetty pelaaja olisi jonkun muun joukkueen kasvatti ja pyrkisi takaisin samaan seuraan pelaamaan, minkähänlaista polemiikkia se saisi aikaan? Olisitteko yhtä kiivaasti puolustelemassa pelurin oikeuksia? Tunteita tapuas Karalahti tietysti herättää monella taholla, mutta järkisyilläkin pitää asiaa pystyä pohtimaan. Oliko Rantasen kirjoituksessa sitten minkä verran järkeä ja tunnetta, sehän on jokaisen lukijan itse tulkittava. Minä tulkitsin sen niin, että siinä oli myös järkeä...

Ymmärrän intohimonne ihailemaanne joukkuetta kohtaan. Mutta jos nyt tuomitsette tämän Rantasen pakinan takia koko Veikkaaja-lehden niin voi teitä poloisia.
 

BigRedBob

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Florida Panthers, Miami Heat, Trevor Gillies
Viestin lähetti sam_gebir
Kyllä täytyy sanoa että näillä palstoilla kirjoittaa helvetin tyhmää porukkaa! Varmasti koskee saada kuulla tällaista mutta kuitenkin. En odota että IFK:n fanit olisivat mitään Jorma Ollila klooneja muta vähän voisi yrittää eikä heti itkeä kun joku antaa omille kritiikkiä!
Onko Jorma Ollila mielestäsi jotenkin erityisen viisas? Fyrkkaa osaa tehdä kuka vaan, mutta ei varmaankaan ihan helvetin tyhmä niin paljon kuin Ollila, mutta olipa silti kummallinen vertaus.

Viestin lähetti Eino_Mies
Ymmärrän intohimonne ihailemaanne joukkuetta kohtaan. Mutta jos nyt tuomitsette tämän Rantasen pakinan takia koko Veikkaaja-lehden niin voi teitä poloisia.
Omassa tuomitsemisessani ei ole kyse pelkästään tästä yhdestä jutusta vaan jo useammasta muutamien viime vuosien ajalta. Mutta älä suotta pyydä mainitsemaan niitä, sillä en ole säilyttänyt noita lehtiä enkä millään jaksaisi alkaa kaivelemaan noita muistini kätköistä.
 

velho

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, sympatiat HIFK:lle
Rantasen kirjoitus oli hyvä

Siitä puuttui ainoastaan seuraavat faktat:

1) Jeren törttöilyt alkoivat jo vuonna 1993, jolloin hän sai sakkotuomion pahoinpitelystä, rattijuopumuksesta ja ajo-oikeudetta ajosta

2) Törttöilyt jatkuivat toukokuussa 1995: Ravintola City Marathon oli täynnä kiekkofaneja, kun televisio lähetti Suomi-Tshekki-ottelua. Väkijuomia nauttinut Karalahti, tuolloin 20, hurrasi tshekeille ja työntyi telkkarin eteen. Isänmaalliset katsojat hermostuivat. Syntyi suukopua. Karalahti tempaisi ja atk-suunnittelijan nenä murtui.

3) Noin kuukausi edellisestä Karalahti esitteli taitojaan Cantina Westin edessä. Valikoimaan kuului myös potku kasvoihin. Onneksi kuitenkaan ei pahempia vammoja syntynyt. Karalahti ei muistanut jälkeenpäin mitään. Käräjäoikeus tuomitsi teot (tämän ja edellisen kohdan) myöntäneen Jeren kahden kuukauden ehdolliseen vankeusrangaistukseen pahoinpitelystä.

Karalahden myöhemmin saama huumetuomio oli siis jo toinen ehdonalainen vankeusrangaistus nuorelle miehelle. Ei taida löytyä toista huippu-urheilijaa, jolla olisi yhtä mittava rikosrekisteri kuin Jerellä.

Olisi toivottavaa, että Jere raitistuisi. Pelaaminen olisi varmasti parasta terapiaa mutta, mutta...
 

Senior

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Re: Rantasen kirjoitus oli hyvä

Viestin lähetti velho

Karalahden myöhemmin saama huumetuomio oli siis jo toinen ehdonalainen vankeusrangaistus nuorelle miehelle. Ei taida löytyä toista huippu-urheilijaa, jolla olisi yhtä mittava rikosrekisteri kuin Jerellä.


Niin, olisihan siinä voinut kuvitella lueteltavan vaikka miehen kaikki vieraissakäynnit samalla.

Jotenkin tuntuu, että yhden miehen ruoskimista ja sysäämistä on ollut riittämiin. Mies itse tunnustaa virheensä ja on niistä avoimesti kertonut. Kuka meistä on nuhteeton? Toivottavasti Jere pääsisi pian harjoittamaan ammattiaan ja julkisuuskin keskittyisi hänen osallaan ''kiekolliseen peliin''.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös