Jatkoajan virallinen homoketju

  • 883 269
  • 8 125

Fordél

Jäsen
On muuten aika jännä, että "valinta" ei siis toimi nykytilanteessa argumenttina, mutta jatkossa sitten kun lakia on muutettu... oikein hyvin. Ts. voisivathan homotkin nyt valita menevänsä naimisiin - tai olla menemättä. Eivät vain halua.

Eivät voi valita menevänsä naimisiin samaa sukupuolta olevan kanssa. Homoseksuaalisuudessa kun on kysymys juuri tästä: kiinnostuksesta samaa sukupuolta olevaa kohtaan. Ihan sama kun väittäisi avioliiton olevan tasa-arvoinen, jos kaikkien pitäisi mennä naimisiin samaa sukupuolta olevien kanssa. Tällöin puolestaan syrjittäisiin heteroseksuaaleja. Tämä on se uudistus, joka nyt tulee ja joka parantaa kansalaisten yhdenvertaisuutta.

No sulla on avioliiton yhdenvertaisuudesta tuo loogisesti kestämätön ajatteluketju, josta saat toki pitää kiinni. Ihmettelen vain, että pystyt sen tosiaan itsellesi perustelemaan noin, mutta mikäs siinä. Onhan meillä tässä kysymyksessä samalla puutteellisella loogisella ajatteluketjulla varustettu henkilö hallituksen sisäministerinäkin, joten eipä tuo sinänsä estä mitään.
 

lunar

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Real Madrid
On muuten aika jännä, että "valinta" ei siis toimi nykytilanteessa argumenttina, mutta jatkossa sitten kun lakia on muutettu... oikein hyvin. Ts. voisivathan homotkin nyt valita menevänsä naimisiin - tai olla menemättä. Eivät vain halua.
Tämä asia on selitetty sinulle täällä useaan kertaan, jos olet niin heikkoälyinen että et ymmärrä sitä niin yritä edes olla mainitsematta sitä toistuvasti.
 

Klose16

Jäsen
Suosikkijoukkue
Die Deutsche Nationalmannschaft
Juu eivät valaise. Lainsäädännön tasa-arvon kannalta on merkitystä vain sillä, saatko mennä naimisiin. Ja sinähän saat. Se, että et halua mennä naimisiin, ei ole sitten enää lainsäädännöllinen tai yhteiskuntaa hetkauttava asia vaan ihan vain sinun henkilökohtainen valintasi. Ja sitä mun ei tarvitse edes kumota. Saat ihan vapaasti olla menemättä naimisiin, mutta et voi perustella esimerkiksi lainsäädännöllisesti ettet voi mennä naimisiin tai yhteiskunnan sua estävän.

Niin ja kuten totesin, tämä pätee myös homoihin nykytilanteessa... Sikäli erikoisen tyhjä perustelu.

Mutta tapahtuiko sen jälkeen jotain kun jätti valitsematta? Niinpä. Sulla sensijaan ei tapahdu mitään jos jätät menemättä naimisiin. Eli kaiken kaikkiaan käsittämätön vertaus sulta.

Käsitit vertauksen väärin. Se koski sitä pakotettua valintatilannetta, ei niinkään seurauksia. Onhan sekin tosin jo huono seuraus jos ei pääse naimisiin vaikka haluaisi (tätähän tässä on homoilta jatkuvasti kuultu) mikä voi johtaa kuulemma vaikkapa itsemurhaan joten et voi tehdä toisen puolesta tuollaista arviota. Samalla logiikalla edelleen voidaan pitää nykytilanne ja sanoa että mitään ei tapahdu jos ei valitse mennä toisen sukupuolen kanssa naimisiin.
 

Klose16

Jäsen
Suosikkijoukkue
Die Deutsche Nationalmannschaft
Tämä asia on selitetty sinulle täällä useaan kertaan, jos olet niin heikkoälyinen että et ymmärrä sitä niin yritä edes olla mainitsematta sitä toistuvasti.

Mutta mikseipä se mene toiseen suuntaan? Miksei konservatiivien oikeuksia myös puolusteta? Ei tähän ole annettu riittävää vastausta. Ilmiötasolla toki selvä juttu, homoliittoja ei puolustettu vielä 90-luvulla, yksilöliberalismi jne. Te sitten viisauksissanne kuvittelette omaavanne suuremman älyn asioista vaikka aiemmin edustitte mitätöntä vähemmistöä. Ja maailman mittakaavassa olette sitä edelleen. Tällaisen suhteettomuuden jälkeen huutelu heikkoälyisyydestä on aika hassua.
 

Klose16

Jäsen
Suosikkijoukkue
Die Deutsche Nationalmannschaft
Eivät voi valita menevänsä naimisiin samaa sukupuolta olevan kanssa.

Avioliitto-oikeus on yksilönoikeus, jota on rajattu muutamin kriteerein. Nyt yhtä kriteeriä höllennetään nolla-argumentaatiota lähellä olevilla tempuilla.

Homoseksuaalisuudessa kun on kysymys juuri tästä: kiinnostuksesta samaa sukupuolta olevaa kohtaan. Ihan sama kun väittäisi avioliiton olevan tasa-arvoinen, jos kaikkien pitäisi mennä naimisiin samaa sukupuolta olevien kanssa. Tällöin puolestaan syrjittäisiin heteroseksuaaleja.

Riippuu avioliiton määritelmästä, kuvaamasi skenaario ei perinteisellä määritelmällä ole mahdollinen ja toimii siis argumentaationa taas vain toiseen suuntaan. Miksi se pitää yhtäkkiä väkisin muuttaa joksikin muuksi kunnolla perustelemattomaksi sen sijaan että kehitetään kokonaan uusi systeemi kaikille tasapuolisesti?! Nyt ajaudutaan syrjimään konservatiiveja, moniavioisia ja mitä näitä kaikkia on. Tökeröä politiikkaa.

Tämä on se uudistus, joka nyt tulee ja joka parantaa kansalaisten yhdenvertaisuutta.

Heh, tätä mantraa vaihteeksi. Seuraavaksi yhteiset wc-tilat myös kaikille joka ikiseen rakennukseen. Tulisiko myös naisten keskimääräistä elinikää pyrkiä laskemaan? Nämähän parantaisivat kansalaisten yhdenvertaisuutta valtavasti. Olisi ehkä hieman uskottavampaa jos miesten asevelvottomuutta tms. suuremman mittaluokan asiaa ajettaisiin myös. Mutta sitähän ei ajeta koska kyse on velvollisuudesta... oikeudethan on paljon tärkeämpiä.

No sulla on avioliiton yhdenvertaisuudesta tuo loogisesti kestämätön ajatteluketju, josta saat toki pitää kiinni. Ihmettelen vain, että pystyt sen tosiaan itsellesi perustelemaan noin, mutta mikäs siinä. Onhan meillä tässä kysymyksessä samalla puutteellisella loogisella ajatteluketjulla varustettu henkilö hallituksen sisäministerinäkin, joten eipä tuo sinänsä estä mitään.

Selitä nyt vielä kerrankin perustellen auki, miksi ajatuskulku on loogisesti kestämätön. Itsehän en ole väittänytkään että avioliiton tulisi olla kaikille yhdenvertainen - ei se tule olemaankaan, tätä olen havainnollistanut. Miten selität senkin, että käytät itse samoja ajatuskulkuja joita homoliittojen vastustajat - vain eri tilanteissa? Eihän nyt pelkällä logiikalla voida asioita perustella. Tai no - Suomessa näköjään voidaan. Joka päivä lisää järjettömyyksiä.
 
Viimeksi muokattu:

mutina

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Chicago Blackhawks, Fife Flyers
Tilanne, jossa homot eivät saa mennä naimisiin ei ole epätasa-arvoista, mutta tilanne, jossa @Klose16 ei halua mennä naimisiin, on? Tämä on kyllä tähän astisen keskustelun parhaita väitteitä.

Olen vuosien varrella pohtinut, miksi juuri uskossaan vahvimpien usko on kuitenkin niin heikko, että muiden tekemiset voivat sen perustaa horjuttaa? Uskovaisen avioliiton arvo katoaa jonkun toisen avioliiton myötä, uskovainen ei voi osallistua tilaisuuteen, jossa lauletaan hänen uskolleen vieras virsi, uskovaisen lapsi ei saa osallistua uskonnon ryhmän vierailuun eri uskoisten pyhään paikkaan, uskovainen vaatii muilta tietyn tyyppistä pukeutumista jne. Eikö se oma suhde jumalaan hoituisi muiden tekemisiä valvomattakin?
 

Leon

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Stars, Panthers
Mutta mikseipä se mene toiseen suuntaan? Miksei konservatiivien oikeuksia myös puolusteta? Ei tähän ole annettu riittävää vastausta.
Minäpä annan sinulle absoluuttisen riittävän vastauksen: Tämä tuleva lakimuutos ei vaikuta millään tavalla konservatiivien oikeuksiin. Mikään ei muutu. Ei siis ole mitään puolustettavaa. Millä tavalla olisit halunnut puolustaa (tässä yhteydessä lisäisin etuliitteen "kiihko-") konservatiivien oikeuksia? Mikä niissä oikeuksissa muka heikkenee? Tiedän, sinulta tulee taas ympäripyöreää diiba-daabaa vastaukseksi, koska et muutakaan pysty antamaan,
 

mjr

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomen maajoukkueet
Jaa, kyllähän miesten äänioikeus selvästikin täysin matemaattisesti liudentui kun naisetkin saivat äänioikeuden. Miksi emme käyttäisi samaa analogiaa homoliittoihin? Nyt kaikkialla maassa tapahtuu varmastikin liudennusaalto heteroavioliitoissa, jotka menettävät merkitystään, rakoilevat ja hajoavat, putoavat pois kuin syksyiset lehdet. Puolustakaa heteroliittoja, älkää antako pirun homojen mennä naimisiin!

Ei vaan, onhan se vähän omituista, jopa kitusieluista, eikä vain pienisieluista, että jo se että toiselle annetaan nähdään olevan itseltä pois tälläisessä asiassa kuin avioliitto... Ehkäpä voisi keskittyä vain siihen omaan hommaansa, eihän se siitä miksikään muutu, rohkeutta Klose16v!
 

DAF

Jäsen
Suosikkijoukkue
se kolmikirjaiminen. PISTI PALLON MAALIIN
Tunnin verran mietin, viitsinkö nostaa tätä ketjua ylös vai en, mutta taivuin lopulta.

Eduskunta äänesti tänään suuren valiokunnan ehdotuksen puolesta äänin 101 - 90. Seuraava eduskunta tämän tietysti lopulta päättää, mutta eikö silloin on ole kysymys enemmänkin muotoseikoista? Eli jos Räsänen ja kumppanit haluavat vielä kaataa lain, on heidän tehtävä siihen oma aloite, ja tässä aloitteessa on kysymyksessä vain siitä, onko lakiehdotus tehty kaikkien pelisääntöjen mukaan.

Ei. Vielä kerran rautalangasta:

Tasa-arvoinen avioliittolaki on nyt hyväksytty normaalissa järjestyksessä kahdessa käsittelyssä. Säätämistapoja on käytännössä kolme: hallituksen esitys (ylivoimaisesti yleisin), kansanedustajien lakialoite (käytännössä harvinainen nykyään enemmistöhallitusten ohjelmien aikana) ja lain muotoinen kansalaisaloite (tämä nyt siis ensimmäinen kerta läpivietynä). Seuraavalla eduskunnalla ei ole suhdetta tähän nyt hyväksyttyyn lakiin, vaan tasa-arvoinen avioliittolaki tulee voimaan presidentin vahvistettua sen ja se tulee voimaan säännöksen mukaisesti vuonna 2017.

Mikäli joku taho, esim. KD haluaa, että jatkossa Suomessa samaa sukupuolta olevat eivät voisi solmia avioliittoa, siitä tulee säätää uudelleen lailla, ei siis mitenkään tehdä aloitetta mistään pelisäännöistä, vaan tehdä esitys asiasta jollain noista kolmesta tavasta. Käytännössä siis joko kerätä nimet kansalaisaloitteeseen tai saada lobattua tämän lain kumoava laki hallitusohjelmaan.

Tämä kokonaisuus on siis yksi asia. Toinen asia on se, että meillä on tämän lain myötä ristiriitaista lainsäädäntöä mm. isyyslain osalta, jollei näitä muita lakeja muuteta vastaamaan tasa-arvoista avioliittolakia. Näistä eduskunta lisäsi eilen lausuman "Eduskunta edellyttää, että hallitus ryhtyy viivytyksettä valmistelemaan esityksen tasa-arvoisen avioliittolain edellyttämistä muutoksista tarvittaviin muihin lakeihin ja antaa esityksen eduskunnan käsiteltäväksi 31.12.2015 mennessä." Näiden lakien muuttamiseen seuraavalla eduskunnalla ja hallituksella on siis sanottavansa ja ne käsitellään tämän ponnen myötä. Niitä voisi KD myös halutessaan jarruttaa, mikäli lihakset riittävät, mutta nämäkään muutokset eivät siis koske tasa-arvoista avioliittolakia. MItään järkeä ristiriitaiseksi jätettävässä lainsäädännössä ei tietysti ole.

Summaten tämä siis: seuraava eduskunta ei päätä enää tasa-arvoisesta avioliittolaista mitään ilman kokonaan uutta lainsäädäntöprosessia siitä. Ainoastaan muista, siihen liittyvistä laeista.
 

Fordél

Jäsen
Niin ja kuten totesin, tämä pätee myös homoihin nykytilanteessa... Sikäli erikoisen tyhjä perustelu.

Ei päde, koska homoseksuaalit eivät saa mennä naimisiin haluamansa henkilön kanssa niin kuin sinä saat. Selkeä epätasa-arvon kohta lainsäädännössä, mikä tullaan nyt muuttamaan. Mutta koska haluat jatkaa tuota älyllisesti epärehellistä ajatteluasi niin anna mennä vaan. Tästä asiasta meidän ei kannata enää jauhaa jos nyt oikeastaan mistään muustakaan.

Käsitit vertauksen väärin. Se koski sitä pakotettua valintatilannetta, ei niinkään seurauksia. Onhan sekin tosin jo huono seuraus jos ei pääse naimisiin vaikka haluaisi (tätähän tässä on homoilta jatkuvasti kuultu) mikä voi johtaa kuulemma vaikkapa itsemurhaan joten et voi tehdä toisen puolesta tuollaista arviota. Samalla logiikalla edelleen voidaan pitää nykytilanne ja sanoa että mitään ei tapahdu jos ei valitse mennä toisen sukupuolen kanssa naimisiin.

Ei vaan vertauksesi oli todella huono, koska Suomessa ei ole pakotettua valintatilannetta avioliiton suhteen. Kukaan ei pakota sinua solmimaan avioliittoa tai olla solmimatta avioliittoa.

Avioliitto-oikeus on yksilönoikeus, jota on rajattu muutamin kriteerein. Nyt yhtä kriteeriä höllennetään nolla-argumentaatiota lähellä olevilla tempuilla.

Ihmisten yhdenvertaisuus voi olla sinulle nolla-argumentti, mutta ei valtaosalle suomalaisista.

Riippuu avioliiton määritelmästä, kuvaamasi skenaario ei perinteisellä määritelmällä ole mahdollinen ja toimii siis argumentaationa taas vain toiseen suuntaan. Miksi se pitää yhtäkkiä väkisin muuttaa joksikin muuksi kunnolla perustelemattomaksi sen sijaan että kehitetään kokonaan uusi systeemi kaikille tasapuolisesti?! Nyt ajaudutaan syrjimään konservatiiveja, moniavioisia ja mitä näitä kaikkia on. Tökeröä politiikkaa.

Ei tässä mitään väkisin muuteta vaan kansan enemmistön tahdon mukaisesti uudistetaan lainsäädäntöä avioliiton osalta. Ihan samalla tavalla kun on ennen muutettu esimerkiksi äänioikeutta ja monia muita asioita.

Ja tässä ei ketään syrjitä, koska sinun oikeudet eivät muutu mihinkään. Logiikkasi siis kusee tässäkin kohdin pahasti.

Heh, tätä mantraa vaihteeksi. Seuraavaksi yhteiset wc-tilat myös kaikille joka ikiseen rakennukseen. Tulisiko myös naisten keskimääräistä elinikää pyrkiä laskemaan? Nämähän parantaisivat kansalaisten yhdenvertaisuutta valtavasti. Olisi ehkä hieman uskottavampaa jos miesten asevelvottomuutta tms. suuremman mittaluokan asiaa ajettaisiin myös. Mutta sitähän ei ajeta koska kyse on velvollisuudesta... oikeudethan on paljon tärkeämpiä.

Mitenköhän yhteiset wc-tilat parantaisi yhdenvertaisuutta? Nykyisin on wc-tilat järjestään niin naisille kuin miehille sekä monissa paikoissa on myös invavessoja. Tämä järjestely takaa yhdenvertaisuuden.

Naisten elinikää ei pidä pyrkiä laskemaan, mutta sen sijaan voimme pyrkiä nostamaan miesten elinikää. Tämä parantaisi kansalaisten yhdenvertaisuutta eikä ottaisi toisilta mitään pois, niin kuin sinä ehdotat.

Kaiken kaikkiaan sun heittämät vertailut ovat kerta toisensa jälkeen hyvin ontuvia ja kummallisia etkä näytä ymmärtävän mistä tasa-arvossa ja yhdenvertaisuudessa on kyse.

Selitä nyt vielä kerrankin perustellen auki, miksi ajatuskulku on loogisesti kestämätön. Itsehän en ole väittänytkään että avioliiton tulisi olla kaikille yhdenvertainen - ei se tule olemaankaan, tätä olen havainnollistanut. Miten selität senkin, että käytät itse samoja ajatuskulkuja joita homoliittojen vastustajat - vain eri tilanteissa? Eihän nyt pelkällä logiikalla voida asioita perustella. Tai no - Suomessa näköjään voidaan. Joka päivä lisää järjettömyyksiä.

Jep, no voimme lopettaa keskustelun oikein hyvin tähän ja tämä toteamus riittää minulle oikein hyvin. Et halua ihmisille yhdenvertaisuutta tässä kysymyksessä ja tunnustat suoraan, että haluat yhteiskunnan syrjivän tiettyjä kansanryhmiä. Itse (ja onneksi enemmistö suomalaisista) sen sijaan kannatan tässäkin kysymyksessä ihmisten yhdenvertaisuutta. Meidän on turha jatkaa keskustelua tämän enempää, koska tässä on se päätepysäkki, johon keskustelumme tyssää aina.
 

Edustaja

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tampereen Ilves, CFC, Bayern, BVB
Nyt sitten seuraavaksi vaatimaan moniavioisten ja sukupuolettomien oikeuksia avioliittoon ja adoptioon. Lisäksi sukupuolettomille omat wc-, pukeutumis- ja peseytymistilat kaikkiin niihin paikkoihin, missä niitä nytkin on, siis vain miehille ja naisille. Ihan sama ovatko tilat yksityis- vai julkisessa omistuksessa. Ne on rakennettava omistajan piikkiin. Yhdenvertaisuuden nimissä tähän on kaikki pakotettava lain voimalla. Saadaan bonuksena vielä erittäin suuri työllistävä vaikutus kun revitään joka ikinen Suomen uimahalli, kylpylä, kuntosali, urheilu- ja liikuntahalli auki ja vedetään vesilinjat kolmansiin, uudelleen rakennettaviin suihkutiloihin ja erotetaan väliseinillä nämä muista tiloista.
 
Suosikkijoukkue
KK
Nyt sitten seuraavaksi vaatimaan moniavioisten ja sukupuolettomien oikeuksia avioliittoon ja adoptioon.
Jokainen voi halutessaan väsätä tuosta lakialoitteen, joka sitten menee eduskuntaan. Voihan se olla, että menisi jopa läpi, jos vain 50.000 nimeä ensin kerätään. Toki pitää vielä saada eduskunnan hyvksyntä. Tapahtuuko kumpaakaan?
Lisäksi sukupuolettomille omat wc-, pukeutumis- ja peseytymistilat kaikkiin niihin paikkoihin, missä niitä nytkin on, siis vain miehille ja naisille. Ihan sama ovatko tilat yksityis- vai julkisessa omistuksessa. Ne on rakennettava omistajan piikkiin. Yhdenvertaisuuden nimissä tähän on kaikki pakotettava lain voimalla. Saadaan bonuksena vielä erittäin suuri työllistävä vaikutus kun revitään joka ikinen Suomen uimahalli, kylpylä, kuntosali, urheilu- ja liikuntahalli auki ja vedetään vesilinjat kolmansiin, uudelleen rakennettaviin suihkutiloihin ja erotetaan väliseinillä nämä muista tiloista.
Mitenköhän sukupuolettomat ovat pärjänneet tähän asti? En ole hirveästi lehdistä tai blogeista lukenut tätä epäkohtaa. Ehkä tämäkin asia vielä tulee esiin. Kuinkahan monta sukupuoletonta Suomessa asuu? Kannattaako muutamaa ihmistä varten tehdä jokaisen kaupungin uimahalliin kylpytiloja erikseen? Ehkä, jos koko sukupuoleton kansa tulisi esiin ja alkaisi vaatimaan.
 

Dee Snider

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jatkoaika Cancer Fighters
Lueskelin tuossa Halpa-Hallin johtajan haastattelun ja hän sanoi saaneensa tappouhkauksia, kun Halpa-Halli ei ottanut myyntiin noita Tom of Finland postimerkkejä. Melko mielenkiintoista, että yrittäjä ei saisi suvaitsevaisten mielestä itse päättää, mitä kaupassaan myy? Ja ikiväittely kuolemantuomioista saa mielenkiintoisen mausteen, kun kotiemme pikku pasifistit puolustavat lastenmurhaajien ym. ihmisoikeuksia, mutta jos et ota kauppasi myyntivalikoimaan nahkahomomatskua, se on validi peruste tappamiselle. Kyllä Arndt Pekurinen olisi opetuslapsistaan ylpeä!
 

Fordél

Jäsen
Lueskelin tuossa Halpa-Hallin johtajan haastattelun ja hän sanoi saaneensa tappouhkauksia, kun Halpa-Halli ei ottanut myyntiin noita Tom of Finland postimerkkejä. Melko mielenkiintoista, että yrittäjä ei saisi suvaitsevaisten mielestä itse päättää, mitä kaupassaan myy?

Miksi oletat, että kyse on suvaitsevaisista ihmisistä? Tämän perusteellahan kyse nimenomaan ei ole suvaitsevaisista ihmisistä.
 

Dee Snider

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jatkoaika Cancer Fighters
Miksi oletat, että kyse on suvaitsevaisista ihmisistä? Tämän perusteellahan kyse nimenomaan ei ole suvaitsevaisista ihmisistä.

No suvaitsevaisuuttahan nämä kovimmatkin homolahkolaiset hokittaa, melkeinpä joka lauseessa. Mutta julistihan demarienkin nyt jo edesmennyt kulttuuriministeri, että kaikki suvaitsemattomat täytyisi ampua.
 

Fordél

Jäsen
No suvaitsevaisuuttahan nämä kovimmatkin homolahkolaiset julistaa, melkeinpä joka lauseessa. Mutta julistihan demarienkin nyt jo edesmennyt kulttuuriministeri, että kaikki suvaitsemattomat täytyisi ampua.

Kyllä, suvaitsevaisuutta seksuaalivähemmistöjä kohtaan, mutta välttämättä käytös ei ole suvaitsevaista kaikilta kohdin. Silti ei kannata lähteä yleistämään. Vatipäitä löytyy kaikista ryhmistä.
 

sake

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Lueskelin tuossa Halpa-Hallin johtajan haastattelun ja hän sanoi saaneensa tappouhkauksia, kun Halpa-Halli ei ottanut myyntiin noita Tom of Finland postimerkkejä. Melko mielenkiintoista, että yrittäjä ei saisi suvaitsevaisten mielestä itse päättää, mitä kaupassaan myy? Ja ikiväittely kuolemantuomioista saa mielenkiintoisen mausteen, kun kotiemme pikku pasifistit puolustavat lastenmurhaajien ym. ihmisoikeuksia, mutta jos et ota kauppasi myyntivalikoimaan nahkahomomatskua, se on validi peruste tappamiselle. Kyllä Arndt Pekurinen olisi opetuslapsistaan ylpeä!

Tappouhkauksia ja vihapostia lähetetään kyllä mitä mitättömimmistä ja typerimmistä asioista. Sellaisten lähettäjillä on pakko olla pahasti jotakin vinossa. En tiedä, olisiko juuri mikään asia sen arvoinen, että lähettäisin tappouhkauksia toiselle ihmiselle.
Ruotsissahan juuri viime viikolla 15- vuotias poika - siis lapsi - sai kasoittain tappouhkauksia ja vihapostia, koska hänet äänestettiin Lucia- neidoksi koulussaan. Siis kuka lähettää lapselle tappouhkauksia missään tilanteessa!? Sitä paitsi, tyttöjen esittämiä Tiernapoika- näytelmiä on Suomessakin esitetty jo ainakin kymmenien vuosien ajan, eikä se ole tappouhkauksia aiheuttanut (tietääkseni).
Mikä saa ihmisen ajattelemaan, että toisen voisi tappaa (okei, tappouhkaus ei varmaan aina ole ihan loppuun asti ajateltu + ehkä kännissä) jostakin noin pienestä syystä? Samaa näki Itsenäisyyspäivän mellakoista keskustellessa; Että poliisille vaan laajemmat oikeudet ampua ihmisiä. WHAT?! Eihän siinä rähinöinnissä ja ilkivallassa ollut mitään järkeä, mutta että sen takia voisi ampua tai tappaa ihmisiä..
Palautetta - Sekä hyvää että pahaa - pitää lähettää ja antaa. Itse lukedun kait niihin nillittäjiin, jotka herkästi avautuvat aiheesta kuin aiheesta esim. medialle palautteen muodossa, mutta aina pitäisi pysyä asiallisena, vaikka se vaikeaa joskus onkin.

En ymmärrä kohua noista postimerkeistä. Esim. 10 vuotta sitten Posti julkisti Luonnotar- merkit, joissa on nainen ilkialasti. Ei silloin ollut mitään kohua, ei porua törkeistä kuvista.
Tykästyin Finlaysonin Tom of Finland- lakanoihin itse asiassa niin paljon, että pussilakanasetti menee tilaukseen!

Aiempaan, pitkään ja mielenkiintoiseen keskustelurimpsuun omia ajatuksiani:
Meidän avioliittomme on arvokkaampi siksi, että kaikki toisiaan rakastavat pariskunnat saisivat mennä naimisiin keskenään. Mulla ei myöskään ole mitään moniavioisuutta vastaan. Kas kun mulle ei kuulu, mitä muut ihmiset suhteissaan tekevät, kunhan siellä ei harjoiteta väkivaltaa. Eikö avioliiton arvoa vähennä enemmän ne tapaukset, jotka menevät naimisiin esimerkiksi 10 kertaa elämänsä aikana? Entäs päivän tuntemisen jälkeen jossain Vegasissa avioituvat? Nämäkään eivät itse asiassa kuulu muille pätkääkään, mutta ihmettelen aina tätä miten kahden miehen tai kahden naisen välinen liitto murentaisi avioliiton arvoa enemmän kuin nämä edellä mainitut tapaukset.

Monia tuntuu mietityttävän tämä adoptioasia erityisesti ja ymmärrän sen kyllä. Aina tolkutetaan sitä samaa mantraa, että "adoptio ei ole aikuisten oikeus lapseen, vaan lapsen oikeus vanhempiin" - Näinhän se pitäisi olla myös biologisten vanhempien kanssa. Mutta kun ei vaan läheskään aina ole.
Meidän perheeseen ei lapsia ole saatu, vaikka niitä kovasti haluttaisiin. Aina ei asiat mene niin kuin toivoisi. En silti koskaan, ikinä, toivoisi tätä samaa tilannetta kellekään muulle perheelle, oli kyseessä sitten miehiä, naisia tai molempia. Tällä hetkellä perheen ulkoinen adoptioprosessi on erittäin monimutkainen, pitkä ja vaikea prosessi saada toteutumaan. Silti Suomessa ja varsinkin maailmalla lapsia elää narkkarien, alkkisten ja väkivaltaisten vanhempien huollettavina, lapsimorsiamina, lapsisotilaina, ym. En sano, että adoptioprosessi olisi jotenkin huono, mutta ehkä toivoisin siihen edes edes pieniä helpotuksia joiltain osin. Yksikin lapsi, joka pääsee pois kammottavista elinolosuhteista rakastavaan perheeseen, on jo suuri voitto.
Maailma on niin helvetin epäreilu: Monet, jotka antaisivat kaikkensa lapsia saadakseen, eivät koskaan saa lapsia. Sitten 14- vuotiaat nusasee koulun vessassa ja heti osuu. Tai se narkkariäiti, jolla on jo 5 lasta, saa taas uuden eri äijän kanssa. Oh, well.
En usko "miehen ja naisen malliin", vaan mielestäni tärkeintä lapselle on aikuisen malli ja huolenpito, sukupuolesta huolimatta. Mitä enemmän huolehtivia, asiallisia aikuisia lapsen elämässä läsnä, sen parempi. Lapsena mulle olisi ollut ihan sama, kuka aikuinen kuuntelee ja välittää, ei sillä sukupuolella ollut merkitystä. Ja jos joku todella kaipaa eri sukupuolien mallia lapsille, niin kyllä niitä saa muistakin kuin vanhemmista: Opettajat, valmentajat, sukulaiset, ym.

Vielä transsukupuolisista ja sukupuolettomista: En osaa edes kuvitella, kuinka raskasta ja vaikeaa em. ihmisten elämä on tässä maailmassa. Mihin pukukoppiin uskaltaa mennä? Pitäisikö sitten olla menemättä esim. kuntosalille tai uimalaan kokonaan? Ihmiset taatusti tuijottaa ja supisee selän takana, mihin ikinä meneekin ja mitä ikinä tekeekin. Ei maailma ole mustavalkoinen, eivätkä kaikki ihmiset ole läheskään samanlaisia. Ei ole vain Aatami ja Eeva ja sillä sipuli. Maailma kaipaa lisää empatiaa.
 

jussi_j

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Entinen demaripressa sanoi, että talous on nollasummapeliä. Yhtä idiootilta kuulostaa sanoa, että rakkaus on nollasummapeliä. Sitähän tässä nämä sanovat, jotka väittävät, että heteroliiton arvo laskee kun homot saavat mennä naimisiin. Älytön ajatusketju mikä pitää väkisin miettimään, että mahtaako tämä peruste olla vain keksitty omia uskonnosta kumpuavia ajatuksia tukemaan.
 

MustatKortit

Jäsen
Suosikkijoukkue
Joel Pohjanpalo ja Aleksi Mustonen
.... Sitähän tässä nämä sanovat, jotka väittävät, että heteroliiton arvo laskee kun homot saavat mennä naimisiin. Älytön ajatusketju mikä pitää väkisin miettimään, että mahtaako tämä peruste olla vain keksitty omia uskonnosta kumpuavia ajatuksia tukemaan.

Näinhän asia ei tietenkään ole, vaan avioliitto-instituutio on romahtanut jo ajat sitten. Avioliitto ei ole tätä nykyä mikään elämänkestävä sosioekonominen, perheitä ja sukuja yhdistävä diili ja lupaus suvunjatkamisesta, vaan emootioihin ja rakkauteen - joskus ei edes rakkauteen, vaan ihan himoon tai intohimoon - perustuva juridinen sopimus, joka on äärimmäisen helppo lopettaa, jos ei enää huvita.

Eihän tämä mikään huono asia pelkästää ole ja kuten sanottua, niin mielestäni on naurettavaa väittää, että homoliitot uhkaisivat enää mitään sellaista, mitä ei ole hetkeen ollut olemassa. Heterot ovat tehneet sen ihan itse.
 

jussi_j

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
.., vaan emootioihin ja rakkauteen - joskus ei edes rakkauteen, vaan ihan himoon tai intohimoon - perustuva juridinen sopimus, joka on äärimmäisen helppo lopettaa, jos ei enää huvita.
....
Niin, kyllä jos oma avioliitto menisi karille, niin ylivoimaisesti hankalin ongelma olisi yhteisen asunnon jakaminen. Avioliitto olisi helppo purkaa, varsinkin kun on vielä avioehto, niin eipä sillä juuri muuta merkitystä kun, että voi sanoa toista aviovaimoksi ja se lupaus siinä taustalla.
 

Klose16

Jäsen
Suosikkijoukkue
Die Deutsche Nationalmannschaft
Niin. Mielestäni nämä homofanaatikot (käytän tätä termiä koska tulivat kuin tyhjästä) eivät aja homojen asiaa sen enempää kuin konservatiivitkaan. Itse tykkään homoista, heiltä paljon hyvää panosta esim. taiteissa ja ovat ihmisinä usein huomattavan hauskoja. Vapaus erilaisuuteen on hyvä juttu koska se antaa esim. minulle lisää mahdollisuuksia ja johtaa ylipäänsä rikkaampaan yhteiskuntaan. Erilaisuuden tappaminen tasapäistämällä taas on vaan ikävä asenne, ja lopulta mahdollisuuksia kaventavaa. Samaahan koittavat tehdä mm. feministitkin, edistävät toimillaan sukupuolettomuutta. Vaikea noille on realistista arvopohjaa keksiä, kun on paljon luonnollisempaa antaa homojen homoilla ja naisten olla seksikkäitä.

Tuo fanaattinen fundamentalismi vertautuu muihinkin nykytrendeihin. Harva (asiantuntijakaan) on sitä mieltä että extremistitkään edustavat ja ajavat islamia, tai vaikka aborttiklinikalle hyökkäävät kristinuskoa.
 

Jopetus

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomi
Niin. Mielestäni nämä homofanaatikot (käytän tätä termiä koska tulivat kuin tyhjästä) eivät aja homojen asiaa sen enempää kuin konservatiivitkaan. Itse tykkään homoista, heiltä paljon hyvää panosta esim. taiteissa ja ovat ihmisinä usein huomattavan hauskoja.

Jos tätä ketjua lukemalla pitäisi määritellä "homofanaatikkoja", niin oma nimimerkkisi "Klose16" nousee lyhyellä parin viikon otannalla ehdottomasti kärkeen. Viestien määrä on suuri, ja mielipide järkkymätön. Vasta-argumentit on useimmiten kuitattu viestiesi väärinymmärryksiksi tai virheellisiksi vasta-argumenteiksi. Tämä harmittaa erityisesti sen vuoksi, että olet selkeästi kykenevä järkeväänkin keskusteluun asiasta, mutta aliarvioit kanssakeskustelijoitasi (oletettavasti)tahallisten väärinymmärrysten tai teknisten seikkojen vuoksi. Ymmärrän toki, että edustamasi mielipide kirvoittaa paljon tarpeettomia kärjistyksiä, eikä kaikkiin voi vastata ajatuksella.

Pahoittelut viestin alun nimimerkkiäsi kohtaan hyökkäävästä sävystä, koska toivotan tervetulleeksi myös keskustelun valtavirrasta poikkeavat mielipiteet. Uskon että keskustelu on kaikille antoisinta, kun erilaiset mielipiteet kohtaavat niin, että vastakkaista mielipidettä arvostetaan ja se hyväksytään huolimatta siitä että se ei omaan arvomaailmaan sovikaan.

Ettei mene ihan poliittiseksi lätinäksi, niin paljastetaan omat kortit aiheeseen liittyen. Kannatan lakiehdotusta äskettäin hyväksytyn mukaisesti. Pidän tärkeämpänä ihmisten tasa-arvoisuutta lain edessä, kuin kulttuuristen- ja/tai uskonnollisten perinteiden säilyttämistä. Pidän silti tärkeänä myös perinteiden säilyttämistä, ja osallistun myös omalta osaltani siihen monella tavalla. En kuitenkaan halua kieltää mielestäni yhteisiä oikeuksia niiltä, jotka eivät tähän perinteiseen muottiin sovellu.

Hattu päästä nimimerkille "MustatKortit"! Selkeästi omaat melko konservatiiviset arvot avioliiton suhteen, mutta olet silti avoin myös muunlaisille mielipiteille. Olen usein hieman eri kannalla kanssasi, mutta mielelläni luen mielipiteesi ja otan sen vastaan avoimin mielin, koska et juurikaan syyllisty tahalliseen provosointiin(jos jalkapallokeskustelua ei lasketa).
 

Klose16

Jäsen
Suosikkijoukkue
Die Deutsche Nationalmannschaft
Vasta-argumentit on useimmiten kuitattu viestiesi väärinymmärryksiksi tai virheellisiksi vasta-argumenteiksi. Tämä harmittaa erityisesti sen vuoksi, että olet selkeästi kykenevä järkeväänkin keskusteluun asiasta, mutta aliarvioit kanssakeskustelijoitasi (oletettavasti)tahallisten väärinymmärrysten tai teknisten seikkojen vuoksi. Ymmärrän toki, että edustamasi mielipide kirvoittaa paljon tarpeettomia kärjistyksiä, eikä kaikkiin voi vastata ajatuksella.

Ei kai se minun vikani ole kun väärinymmärretään ja tehdään karkeita argumentaatiovirheitä lue suoranaisia solvauksia. Tekstisi edustaa suvaitsevaisuutta tyypillisimmillään: koitetaan alistaa toinen keskustelemaan juuri kuten pitäisi, leimaamalla ja suostuttelemalla. Tekniset seikat eivät ole vain teknisiä silloin kun ei pysytä asiassa.

Pahoittelut viestin alun nimimerkkiäsi kohtaan hyökkäävästä sävystä, koska toivotan tervetulleeksi myös keskustelun valtavirrasta poikkeavat mielipiteet. Uskon että keskustelu on kaikille antoisinta, kun erilaiset mielipiteet kohtaavat niin, että vastakkaista mielipidettä arvostetaan ja se hyväksytään huolimatta siitä että se ei omaan arvomaailmaan sovikaan.

On kieltämättä jännä nähdä, miten helposti sekoitetaan mielipiteet ja keskustelijat toisiinsa. Tässäkin ketjussa on näytetty toteen miten kykenemättömiä asiakeskeiseen viestintään (koulutetut!) ihmiset ovat.
 

Klose16

Jäsen
Suosikkijoukkue
Die Deutsche Nationalmannschaft
Mutta enhän minä sanonutkaan olevani suvaitsevainen. Minä sentään uskallan meistä olla se rehellinen kun totean että useamman ihmisen onni merkkaa minulle enemmän kuin sinun näennäinen terminologia kikkailusi.

Perustele vaikka utilitarismisi, miten esim. määrittelet onnen ja lasket että se lisääntyy. Ei onni? tässä mitenkään ratkaisevaa ole, monestakin syystä pelkkä savuverho. Kannatat ilmeisesti sitten myös moniavioisten liittoja, sisarliittoja, alaikäisten liittoja?
 

Klose16

Jäsen
Suosikkijoukkue
Die Deutsche Nationalmannschaft
Homojen avioliittoa vastustavat vetävät aina tämän seksi kortin esiin. Sitä kuule heterot heteroi ja homot homoilee ihan ilman avioliittoakin. En usko, että homot nyt haluavat siksi naimisiin, että pääsevät lopultakin vällyjen väliin.
Jos et vastusta homoilua (heidän välistä seksiä), niin miksi sitten vastustat heidän avioliittoa, jos seksi määrittää sitä.
Kumpaankaan ei sun tarvitse osallistua. Homojen seksiaktiin eikä heidän avioliittoon. Kummallakin on ihan yhtä vähän merkitystä ja vaikutusta sinun heteroelämään.

Heh, homous on seksuaalinen asia! Joten missä kohtaa se seksikortti tarkkaan ottaen nostettiin esiin?

Vielä kerran: minulla ei ole mielenkiintoa alkaa homoliittoon. Uudessa laissa se on osa avioliittoa - jätän väliin. En minä käy niissä homobaareissakaan, miten tämä olisi eri asia. Sielläkin saisin heterona luultavasti olla rauhassa.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös