Jatkoajan olympiajoukkue - Puolustajat

  • 2 640
  • 8

Ketkä 7 puolustajaa Vancouveriin?


  • Äänestäjiä
    229
  • Poll closed .

kilonkingi

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Olympialaiset lähestyvät kovaa vauhtia ja keskustelu jääkiekon olympiavalinnoista käy entistä kovempana Karjala-turnauksen jälkeen. Jo nyt Suomi Vancouverissa 2010 -ketjusta löytyy satoja näkemyksiä siitä, miltä Suomen lopullisen olympiajoukkueen pitäisi näyttää.

Tuossa lukiessani erilaisia kokoonpanoehdotuksia tuli mieleen, että miksi ihmeessä emme äänestäisi Jatkoajan omaa olympiajoukkuetta. Homma on harvinaisen ykinkertainen, jokaisella Jatkoajan nimimerkillä on yhtälainen mahdollisuus äänestämällä vaikuttaa joukkuen kokoonpanoon ja eniten ääniä keränneet pelaajat muodostavat Jatkoajan olympiajoukkueen. Sitten joulukuun lopussa katsotaan, että millä tavalla Jatkoajan kiekkokirjoittajien yhteinen joukkue lopulta erooa Jukka Jalosen valitsemasta olymiajoukkueesta.

Sen verran Jaloselle on kuitenkin annettu valtaa, että äänestysvaihtoehtoina olevat pelaajat ovat Jalosen nimeämästä olympialeiriryhmästä, listan ulkopuolelta mukaan on kelpuutettu ainoastaan maalivahdit Antti Niemi ja Tuukka Rask sekä puolustajat Ville Koistinen ja Teemu Laakso.

Äänestys tapahtuu siis kolmessa eri osassa, tässä ketjussa äänestettään joukkueen puolustajat, minkä lisäksi löytyy omat äänestysketjut maalivahdeille ja hyökkääjille.

Eli äänestät seuraavalta listalta 7 puolustajaa Jatkoajan olympiajoukkueseen:

Kimmo Timonen
Joni Pitkänen
Sami Salo
Toni Lydman
Sami Lepistö
Ossi Väänänen
Anssi Salmela
Mikko Lehtonen
Petteri Nummelin
Ville Koistinen
Lasse Kukkonen
Janne Niskala
Teemu Laakso
Topi Jaakola
Markus Seikola
Mikko Jokela
Teemu Aalto
Olli Malmivaara
Jyrki Välivaara
 
Viimeksi muokattu:

olkikuukkeli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Carolina Hurricanes, NHL:n suomalaiset
Onhan tämä puolustajien valitseminen sentään helpompaa kuin hyökkääjien.

Lydman
Pitkänen
Timonen
Salo
--
Itsestäänselvä nelikko, mikäli terveenä.

Väänänen
Lepistö
Kukkonen
--
Kokoa, takuuvarmaa oman pään työskentelyä ja pikkunäppäryyttä 2-YV:n.

Nummelinilla ehkä saumaa joukkueeseen, mikäli joku kärkinelikosta (Salo?) on olympialaisten aikaan sairastuvalla.
 

Orman Mollis

Jäsen
Suosikkijoukkue
Bruins
Onpas puolustajat jääneet vähälle huomiolle..

Ensimmäinen nelikko on tosiaan selvä kuten olkikuukkeli totesikin:

1. Kimmo Timonen
2. Joni Pitkänen
3. Sami Salo
4. Toni Lydman

Sitten onkin jo seuraavilla kolmelle paikalle hieman haastellisempaa keksiä parhaat vaihtoehdot, mutta menisi ainakin tällä hetkellä näin omissa kirjoissani:

5. Lasse Kukkonen / Ossi Väänänen
6. Sami Lepistö
7. Petteri Nummelin / Ossi Väänänen

Lepistö on esiintynyt hyvin Kojoottien takalinjoilla niissä peleissä mitkä olen katsonut ja myös muidenkin raporttien mukaan. Mietin pitkään Kukkosen ja Väänäsen välillä, mutta jostain syystä tällä hetkellä päädyin Kukkoseen. Toisaalta en ole varma Nummelinistakaan..

Koistinen ja Salmela ovat liian kevyttä kauraa näissä kisoissa omassa päässä, tästä kielii myös se että peliaika on kortilla NHL:ssäkin tällä hetkellä omissa seuroissaan. Muista vaihtoehdoista en oikein ketään katso minkään sortin vahvistukseksi joukkueelle, ei ainakaan Olympialaisissa.

Toivon sormet ja varpaat ristissä että Sami Salo kestää kasassa turnauksen. Löytyyköhän joukostamme joku (joka tosissaan) ei ole ottamassa Joni Pitkästä joukkueeseen. "Kun on kerran kieltäynyt, niin takaisin ei ole asiaa. Kyllä meillä tuon tason puolustajalle korvaajia!"
 

Samsonov

Jäsen
Suosikkijoukkue
HFBoards oikeinkirjoitus
1. Timonen
2. Lydman
3. Salo
4. Pitkänen
5. Väänänen
6. Lepistö
7. Nummelin

Kova contender on Kukkonen. En vaan usko, että kun niitä valintoja tehdään niin ilman loukkaantumista tai kieltäytymistä Nummelin jää joukkueesta ulos, vaikka ehkä aihetta olisikin..

Väänäsen pelaamisesta pidin viime kaudella nahilassa paljonkin ja joutu Flyersissa mielestäni vähän aiheettomasti penkin päähän. Väänänen on kuitenkin riittävän fyysinen, juuri riittävän liukas luistimilla ja erinomainen sijoittuja. Ja jos esim. ajatellaan Lepistölle sitä ihanneparia niin Väänänen on kokenut ja varma stay home -pakki. Sopis myös Numpalle kun hänen heikkoutensa tiedämme.

Joku jättäny Lydmanin pois laskuista ja tälle vaadin perusteluja. Hävyttömän aliarvostettu kaveri vaikka on käyny MM-kisoissa ja mitään tämmöstä "kusipään" mainetta ei ole lietsottu niinkuin Pitkäsen kohdalla.

Kädet ja jalat ristissä toivotaan et Sami Salo on ehjänä Olympialaisten aikaa. Meijän pakiston taso on kuitenki niin kapia että Salon poissaolo kirpasis melko ankarasti.
 
Timonen - Salo
Lydman - Pitkänen
Lepistö - Kukkonen
Nummelin

Top4:stä nyt ei ole mitään epäselvyyttä, sen sijaan loput kolme onkin vaikeampia, ensin oli listalla Nummelin, Lepistö, Kukkonen, Väänänen & Lehtonen. Noista arpa osui tällä kertaa näin. Toisaalta voisi olla järkevämpi vaihtoehto muodostaa puolustuksen pohjaparit seuraavasti: Lepistö/Nummelin, Kukkonen/Väänänen, Lehtonen
 

Streider

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, FBK, Hartford Whalers, Deutschland
Hua! Lusikka tähän soppaan, noin.

Itselle oli neljä pakkia ylitse muiden, jotka ehjänä ollessaan haluaisin nähdä joukkueessa. He ovat:
Pitkänen, Salo, Timonen ja Lydman.
Muut jotka menivät vielä suurempaa ihmettelyä suorittamatta tähän listaan, ovat Väänänen ja Lepistö. Seitsemänneksi valitsin Koistisen, josta uskoisin olevan joukkueella hyötyä enemmän kuin monesta muusta listalla olleesta. Koistisen kanssa valinnastani taistelivat kovasti Niskala ja Kukkonen. MM-kisoihin on sitten asiaa monella muullakin listalla olevalla, mutta esim. Nummelin ei omaan Olympiakoneeseen lähtevään porukkaan mahtuisi.

Valinnoista Salo ja Timonen tuskin tarvitsevat hirmuisia perusteluja?
Väänänen oli mukavan fyysinen ja hoiti oman hommansa näkemässäni EHT-ottelussa Venäjä vastaan, ja luistinkin kulki kivasti. Kunnossa ollessaan hyvä pakki ja käyttöä myös Vancouverissa. Lydmanin kohdalla varastan Samsonovin perustelut, ei lisättävää.
Lepistöllä ja Koistisella on voittamisen nälkää ja ovat kuitenkin "nuoria" pelaajia, jotka tulevat vielä olemaan tulevissa arvokisoissa vanhempien, uransa lopettavien tilalla. Esimerkiksi Koistinen menee jo hiljalleen omissa papereissani Nummelinin tilalle, ja mitä enemmän vuosia kuluu, Koistinen kehittyy ja Nummelin ripustelee hokkareita naulaan. Miksi siis ei jo nyt Koistista Petterin tilalle. Kukkonen on siinä kiikun kaakun että hän vai Koistinen, mutta tällä kertaa näin. Myös ilvesläisenä Koistista tullut enemmän seurattua, ja hieman värilasejakin ehkä valinnassa mukana.
 

Noma

Jäsen
Timonen
Pitkänen
Salo
Lydman
Lepistö
Väänänen
Nummelin

Itsestäänselvän nelikon lisäksi Lepistö ja Väänänen täydentävät pakkikuusikon ja Nummelin tuo leveyttää ylivoimapeliin.
 

Jack Daniel's

Jäsen
Suosikkijoukkue
Uudesti syntynyt Jokerit, NY Islanders
Timonen - Salo
Pitkänen - Lydman
Väänänen - Lepistö
Nummelin

Numppa mukaan yksinkertaisesti siksi, että ylivoimalla hän on olympiatasollakin melkoinen täsmäase. Sen sijaan puolustuspäässä Numppa jää auttamatta jalkoihin, joten 7. pakin rooli on hänelle se sopivin paikka.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös