Jatkoajan NFL Keeper-liiga

  • 62 453
  • 691

Cube

Jäsen
Tyhmä kysymys ehkä, mutta eikös näissä haistapaska-sijoituspeleissä kannattais ottaa tahallaan pataan, että saa paremman draft-vuoron ens kaudelle?
 

TaoTao

Jäsen
Suosikkijoukkue
St. Louis Blues
Taisi hupipelit olla nfl.com liigassa? Itselläni ei ainekaan näy keeperissä viikolle 14 mitään peliä.

On tuolla consolation-osastolla näemmä näille neljälle semeissä tippuneelle keksitty jotkin bilehöntsät. Toivottavasti herr kommissar tekee jämäkän päätöksen ja kertoo ettei näillä consolaatioilla ole mitään merkitystä. Eli siis näkemykseni mukaan esimerkiksi Condoms olisi siis viides, eli draftissa nykäisee sijalta kymmenen.
 

pancor

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, New Orleans Saints, Україна
Pudotuspeleissä hävinneet sijoittuvat draftijärjestyksessä runkosarjasijoituksien mukaan paitsi finalistit draftaavat sijoilla 13 ja 14, voittaja luonnollisesti 14. Kelpaako kaikille?
 

Hawk #22

Jäsen
Suosikkijoukkue
Chicago Blackhawks, Ilves, Tampa Bay Buccaneers
Pudotuspeleissä hävinneet sijoittuvat draftijärjestyksessä runkosarjasijoituksien mukaan paitsi finalistit draftaavat sijoilla 13 ja 14, voittaja luonnollisesti 14. Kelpaako kaikille?

Kelpaa. Koska muuten valitaan nuo pelaajat, jotka haluaa pitää ensi kaudella? Vai onko se vasta ensi vuoden juttuja?
 

TaoTao

Jäsen
Suosikkijoukkue
St. Louis Blues
Kelpaa. Koska muuten valitaan nuo pelaajat, jotka haluaa pitää ensi kaudella? Vai onko se vasta ensi vuoden juttuja?

Itsestäni tuntuisi loogiselta, että vasta varaustilaisuudessa jokainen "paljastaisi" nuo keeperinsä. Eli varaustilaisuuden neljä ensimmäistä kierrosta mentäisiin nopeasti läpi keepperit varaten, sitten alkaisi se tosimietintä.

Kun on neljä keepperiä, tuo menee juuri sopivasti että viides kierros eli varsinainen drafti alkaa varaajasta numero 1. Ja tuohan tuo taktisen elementinkin peliin, kun neljännellä kierroksella on käännetty järjestys. Ensimmäisenä varaavat näkevät mitä edellisen kauden parhaat joutuvat jättämään varauksille alttiiksi ja voivat tehdä jopa viime hetken muutoksia keeppereihinsä. Jos on vaikka hyvää rissua tarjolla, tuskin kannattaa itse suojata kolmatta rissuaan.

On ihan mielenkiintoista nähdä ensi kaudella, miten joukkueiden iskukyky muuttuu draftin jälkeen. Laskeskelin tuossa muutamien joukkueiden otannalla, että jengien 4 keepperiä (4 parasta) on vastannut keskimäärin puolesta joukkueiden tehoista, Turku Condomsin neljä eniten pisteitä kahminutta oli tehnyt jopa 54,5 prosenttia jenginsä tämän kauden pisteistä. Tuo nyt ei sinänsä kerro vielä mitään, mutta kun vertaa häntäpään jengien topnelosiin niin tuo keeppereiden tuoma pistemäärä on yli 350 pinnaa suurempi. Jos rumalla analogialla ajattelee että ensi kausi olisi edes vähän veli tämän vuoden kanssa keeppereiden osalta, saa peräpään jengeissä roolipelaajien valinta osua kohtalaisen nappiin.
 

TaoTao

Jäsen
Suosikkijoukkue
St. Louis Blues
Eipä jäänyt mitään jossiteltavaa välieristä, homma on täysin taputeltu vaikka Reynaud on vielä pelaamatta. Kauden heikoin kierros ja tiketti laulukuoroon.
 

pancor

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, New Orleans Saints, Україна
Look mom! We'r going to the JatkisBowl!

Ei jäänyt tälläkertaa paljoa jossiteltavaa, kun pöytään paukkui kauden suurin pistesaaliini. Voiton takuumiehinä toimivat tutut naamat, Romo, Peterson(ukomaton jätkä), Moreno ja Dencer. Myös Broncosin def/st on osoittautunut oivaksi hauksi. Finaalissa vastaan asettuu Lukonmäki Anger. Paras voittakoon!

Voitte jo kaivertaa Port Arthur Pubmenin nimen ensimmäiseen pokaaliin asetettavaan plakaattiin, eiköhän tää nyt ole jo voitettu kausi. (Takki auki ja ylimielisesti kohti menestystä) ;)
 

zaux

Jäsen
Suosikkijoukkue
Toronto Maple Leafs, Ässät
Aikamoinen kausi ollut kyllä. Mentiin sitten vahingossa finaaliin molemmissa jatkiksen fantasyissa vaikkei kummassakaan runkosarjassa kovinkaan vakuuttavasti pelattu.

Vahvasti kyllä mennään Newtonin sekä rissujen hyvien otteiden varassa. RB:stä ainoa laatusuorittaja on ollut Morris. Mendenhall(waivattu jo) sekä Murray ovat olleet niin paljon pois, että kolahti kyllä runkosarjassa turhan monta tappiota.

Mielenkiinnolla kyllä lähdetään kohti finaaliviikkoa!
 

zaux

Jäsen
Suosikkijoukkue
Toronto Maple Leafs, Ässät
Eipä vaan riittänyt..josko ens vuonna sitten..

Jepjep..

Eipä vaan tällä erää riittänyt Cam ja Deangelo finaalissa..

Muilta aika peruslaadukkaat suoritukset, mutta olis vaan tarvittu Panthersin kaksikolta huomattavasti parempaa ja toki Dallasin Murray:n esitys oli myös hienoinen pettymys. Erityisesti, kun vastapuolella Dallasin kuuppa takoi sellaisseet pisteet tauluun, että peli oli aika selvä..

Nyt sitten vaan tiukasti pohtimaan kenet keeperinä pidetään..Erityisen vaikea valinta tulee olemaan siinä, että pitääkö keeperinä yhden vai kahden kuuppaa Newton/Wilson on molemmat kuitenkin potentiaalisesti seuraavien vuosien aikana varsin huikeita Fantasy kuuppia..
 

pancor

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, New Orleans Saints, Україна
Nyt pääsin vihdoin ja viimein tarkistamaan tuloksen ja voittohan sieltä putkahti. Riskihaut Peterson ja Romo loppujenlopulta osoittautuivat kauden tärkeimmiksi pelaajiksi. Kolme keeper pelaajaa on aika selvillä eikä tarvitse olla mikään selvänäkijä heidät arvatakseen. Neljännen kohdalla onkin sitten jo hieman arpomista.

Sääntöuudistuksista voi alkaa keskustelemaan ja tulen tässä lähiaikoina julkaisemaan omia ehdotuksiani mutta ne tulevat aikaisintaan huomenna.

Kiitos kaikille kaudesta ja paras(heh) voitti.
 

janóz

Jäsen
Onnittelu voitosta komissaarille! Paras voittaa aina, myös fantasyssä. Romo ja Peterson nosti minutkin finaalin eräässä toisessa keeperissä, joten tiedän miten kovan loppukauden he pelasivat.

Itselläni kaudesta jäi todella paljon hampaan koloon, koska selvästi heikompia joukkueita meni playoffeihin nenän edestä, tänä vuonna matchupit oli todella rankkojaa Red Eyed Zombiesille. Keeper-ehdokkaita mulla on liiankin kanssa: RGIII, P.Manning, R.Rice, C.Charles, Welker, T.Smith. C.Shorts, Leshoure.. Mitenkäs näitä pääsis vaihtelemaan varausvuoroihin ennen seuraavaa draftia? En muista oliko siitä lyöty sääntöjä lukkoon..
 

#76

Jäsen
Tradet varausvuoroihin voisivat olla kiva lisä keeper-liigassa, tosin jäisi nähtäväksi miten innollaa niitä käytettäisiin ja kuinka moni valmentaja jaksaa tulevia kausia, jos tuntuu, että oma tiimi on pahasti alivoimainen. Alla vielä uusiksi taannoisia hajatelmiani liigasta yms.

Keeperien valinta olisi minusta hyvä tehdä jokin aika ennen draftia, niin ei tarvitse draftia varten turhaan pohtia sellaisia pelureita, jotka ovatkin keepereitä jonkun joukkueessa. Lähden aika pitkälti oletuksesta, etten ensi kaudellakaan kykene live draftiin osallistumaan. Omat keeperit on aika selvillä ja taitaa sopivasti hajaantua qb, wr, rb ja te osastolle. Pisteiden valossa CJ2K oli parempi kuin Ridley, mutta taidan silti suosia ns. oman joukkueen pelaajaa, jonka esityksistä tykkäsin jo edellisellä kaudella. Puolet keepereistäni olisi omia draftauksia ja puolet traden tai free agenttien kautta tulleita.

Hyökkäyksen osalta positiot minusta toimivat hyvin, mutta itse koen joukkuepuolustuksen sekä puolustavat pelaajat aika tuurijuttuina. Vaikkakin itselläni pari voittoa tuli kauden aikana puolustuksien kautta. Puolustavat pelaajat sahaavat enemmän ylös-alas, kun heidän pisteensä ovat monesti sattumanvaraisempia kuin hyökkääjien. Pitäisin QB, WR, WR, RB, RB, TE, R/W/T, ja 4x BN rosteria riittävänä. Tietysti tämä korostaisi niiden luotettavien supertähtien roolia, että kuka draftissa onnistuu heitä saamaan on vahvoilla. Toisaalta ovathan he muutenkin vahvoilla ja osa heistä loukkaantuu/pelaa muuten heikosti välillä. Kicker on samanlainen tuuripositio, että kickerin menestykseen vaikuttaa paljon myös joukkueen muu tekeminen.

Pisteytyksessä kiinniotoista saatavat pisteet tekevät minusta WR:stä arvokkaampia kuin juoksijoista. Ehkä vastavuoroisesti jaardikertymästä tulevilla bonuspisteillä erotusta voisi vähentää. Toisaalta ne ymmärrä mistä 40+ yard rushing attempts pinnat tulevat vai tarkoitetaanko sillä yleensä yli 40 jaardin juoksuja?

Waiverissä nykysysteemi päivien suhteen on minusta toimiva, mutta waiver-sijan muuttaisin menemään käytön mukaan eli aina kun ottaisi pelaajan waiveristä tippuisi listan viimeiseksi. Pistäisi miettimään hieman enemmän, että ryntääkö jonkun perään vai ei. Toisaalta se ja free agent päivät loisi etua niille, ketkä voisivat sitten päivystää koneella, kun free agentit aktivoituu jakoon. Mobiililaitteiden ja saman aikavyöhykkeen tiimoilta antaisin kuitenkin olla free agenttejakin.

Pudotuspelijooukkue määrä on minusta hyvässä suhteessa liigan kokoon, että niiden osalta pysyi pitkään vielä kisaa.

Ollaan moraalisia voittajia, kun mestari tuli kaadettua runkosarjassa :D
 

pancor

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, New Orleans Saints, Україна
Tässäpä näitä sääntömuutoksia mitä olen mielessäni pyöritellyt. Kantaa saa ja pitää ottaa sekä puolesta, että vastaan.

- Waiver systeemin vaihto "Continual rolling list", eli käyttämällä waiver claimin siirtyy joukkueesi prioriteettilistan pohjalle.

- Rosteripelaajat pitäisin itse samana mutta penkin kokoa laskisin kuudesta viiteen. Tämä lisäisi waiver pelaajien laadukkuutta ja korostaisi "managerin" taitoa joukkueen kokoamisessa.

- Haluaisin myös nostaa puolustajien merkitystä nostamalla heidän kategorioidensa pisteytystä seuraavasti: Tackle Solo 1->1,5, Tackle Assist 0,5->0,75, Sack 3->3,5, Interception 4->4,5, Fumble Force 2->3, Fumble Recovery 2->3, Safety 3->4, Block Kick 2->4. Arvot joita en maininnut pysyisivät ennallaan. Tämä johtaisi siihen, että pakeilla olisi oikeasti merkitystä otteluiden lopputuloksen kannalta ja myös "pakottaisi" lajista vähemmän tietäviä laajentamaan tietojaan myös yksittäisiin pakkeihin.

- Hyökkäyspelaajien puolella tulen pitämään liigan PPR pohjaisena. Sensijaan return jaardeista tulevia pisteitä voin joko laskea tai poistaa koko palautusjaardit. Jaardipisteet voisi esim. pudottaa puoleen nykyisestä 10yds=1pt. Palauttamalla tehdyt TD:t haluan kuitenkin edelleen pisteytettävän. Myös rushing- ja receiving jaardien boonuspisteitä voisi mielestäni nostaa seuraavasti: 85yds-1pt pysyisi ennallaan, 110yds 1pt->2pt, 150yds 1pt->3pt. Poikkeuksellisen hyvästä suoristuksesta siis palkittaisiin kunnolla.

- QB:n pisteytykseen haluaisin seuraavat muutokset: Interception -2-> -3, Pick Six -3 -> -4. Virheistä rangaistaisiin hieman enemmän. Boonusjaardit nostaisin samalla tavalla, kuin edellä eli ekasta kategoriasta 1pt, toisesta 2pt ja kolmannesta 3pt.

- Draftivuoroja voisi vaihtaa pelaajakauppojen yhteydessä mutta vuoroja pitäisi tulla toiseen suuntaan saman verran. Pelaajia ei tarvitsisi välttämättä vaihtua tasamäärää mutta draftivuoroja pitäisi. Vain seuraavan draftin vuoroja voi käyttää kauppatavarana. Esimerkkitapauksia:
1: Pelaaja A, 4rnd draft <-> Pelaaja B, 6rnd draft. OK
2: Pelaaja A, 4rnd draft, 3rnd draft <-> 1rnd draft, 8rnd draft. OK
3: Pelaaja A, 4rnd draft, 3rnd draft <-> 1rnd draft, Pelaaja B. Ei ole hyväksyttävä. Draftivuoroja pitää liikkua yhtä monta.

- Keeper pelaajia koskien ehdotan seuraavaa: Keeper pelaajie ei tarvitse erikseen ilmoittaa ennen draftia. Drafti hoidettaisiin siten, että ensimmäisten 4 kierroksen aikana saisi varata ainoastaan pelaajia, jotka olivat joukkueessasi edellisellä kaudella. Viidennestä kierroksesta lähtien drafti etenisi normaaliin tapaan. Tämä lisäisi taktikointia, koska toisten joukkueiden keeper pelaajat saisi tietää vasta viimehetkellä. Jos draftissa joku varaa ensimmäisillä kierroksilla "väärin" tulen antamaan varoituksen ja drafti aloitetaan alusta. Jos tämä toistuu niin suljen joukkueen liigasta ja yritän etsiä uuden managerin tilalle.

Tällaisia olen miettinyt. Haluan ehdottomasti kaikista näistä mielipiteitä. Vaikka komissaarina toiminkin niin haluan, että liiga olisi mahdollisimman miellyttävä osallistujilleen.
 

Fawkes

Jäsen
Suosikkijoukkue
Steelers, Man United
- Waiver systeemin vaihto "Continual rolling list", eli käyttämällä waiver claimin siirtyy joukkueesi prioriteettilistan pohjalle.
Tämä ok. Vaikkakin itse hyödyin tällä kaudella selvästi vanhasta waiver systeemistä, kun olin koko kauden sarjan hännillä ja olin siten hyvässä waiver asemassa koko ajan. Periaatteessa oikeassakin NFL:ssä sarjajumbo on koko ajan waiver järjestyksessä ykkönen, mutta mulle myös ok jos vaihdetaan pancorin ehdottamaan rolling listiin.

- Rosteripelaajat pitäisin itse samana mutta penkin kokoa laskisin kuudesta viiteen. Tämä lisäisi waiver pelaajien laadukkuutta ja korostaisi "managerin" taitoa joukkueen kokoamisessa.
Tämä ok. Yksi ärsyttävimmistä jutuista fantasyssa on se, että joku hilloaa hyviä pelaajia vaihtopenkillään. Itsekin tähän syyllistyin mm. Danario Alexanderin kohdalla loppukaudesta. Mutta mielestäni viisi vaihtopelaajaa on ihan riittävästi.

- Haluaisin myös nostaa puolustajien merkitystä nostamalla heidän kategorioidensa pisteytystä seuraavasti: Tackle Solo 1->1,5, Tackle Assist 0,5->0,75, Sack 3->3,5, Interception 4->4,5, Fumble Force 2->3, Fumble Recovery 2->3, Safety 3->4, Block Kick 2->4. Arvot joita en maininnut pysyisivät ennallaan. Tämä johtaisi siihen, että pakeilla olisi oikeasti merkitystä otteluiden lopputuloksen kannalta ja myös "pakottaisi" lajista vähemmän tietäviä laajentamaan tietojaan myös yksittäisiin pakkeihin.
Itse olen jo pitkään ollut sitä mieltä, että puolustuspelaajien pitää olla arvostettuja fantasyssa. En tiedä onko syytä noita kaikkia mainitsemiasi muutoksia tehdä, mutta ainakin osan voisi toteuttaa. Mielestäni taklauspisteet voisi pysyä ennallaan (tackle solo: 1p, tackle assist: 0,5), ja 4 pistettä syötönkatkosta on sekin mielestäni riittävästi. Fumbleista voisi ehkä jakaa enemmän pisteitä, samoin blokatusta potkusta.

- Hyökkäyspelaajien puolella tulen pitämään liigan PPR pohjaisena. Sensijaan return jaardeista tulevia pisteitä voin joko laskea tai poistaa koko palautusjaardit. Jaardipisteet voisi esim. pudottaa puoleen nykyisestä 10yds=1pt. Palauttamalla tehdyt TD:t haluan kuitenkin edelleen pisteytettävän. Myös rushing- ja receiving jaardien boonuspisteitä voisi mielestäni nostaa seuraavasti: 85yds-1pt pysyisi ennallaan, 110yds 1pt->2pt, 150yds 1pt->3pt. Poikkeuksellisen hyvästä suoristuksesta siis palkittaisiin kunnolla.
Kannatan return jaardien pisteiden poistoa kokonaan. Tajusin vasta kesken kauden, että niistä saa ihan tajuttomasti pisteitä. Hyvä taktinen oivallus niiltä jotka potkun palauttajia esim. running backin paikalla peluuttivat, mutta mielestäni tämä tekee hommasta vähän turhan helppoa.

- QB:n pisteytykseen haluaisin seuraavat muutokset: Interception -2-> -3, Pick Six -3 -> -4. Virheistä rangaistaisiin hieman enemmän. Boonusjaardit nostaisin samalla tavalla, kuin edellä eli ekasta kategoriasta 1pt, toisesta 2pt ja kolmannesta 3pt.
Tämä ihan ok. Tosin vanhakin pisteytys käy mulle. Ehkä virheistä voisi tosiaan rangaista hieman enemmän, vanhalla systeemillä pelkillä isoilla jaardimäärillä pääsee jo hyville pisteille, vaikka siellä pari INT:ta seassa olisikin.

- Keeper pelaajia koskien ehdotan seuraavaa: Keeper pelaajie ei tarvitse erikseen ilmoittaa ennen draftia. Drafti hoidettaisiin siten, että ensimmäisten 4 kierroksen aikana saisi varata ainoastaan pelaajia, jotka olivat joukkueessasi edellisellä kaudella. Viidennestä kierroksesta lähtien drafti etenisi normaaliin tapaan. Tämä lisäisi taktikointia, koska toisten joukkueiden keeper pelaajat saisi tietää vasta viimehetkellä. Jos draftissa joku varaa ensimmäisillä kierroksilla "väärin" tulen antamaan varoituksen ja drafti aloitetaan alusta. Jos tämä toistuu niin suljen joukkueen liigasta ja yritän etsiä uuden managerin tilalle.
Mites jos joku ei pääse draftiin paikalle ja kone varaa toisen joukkueen pelaajan ensimmäisellä kierroksella? Jos keeper pelaajat olisi ilmoitettu etukäteen, voisi jokainen lisätä toisten keeper pelaajat omalle "don't draft" listalle. Muistaakseni siellä Draft Centerissä joku sellainen on.
 

TaoTao

Jäsen
Suosikkijoukkue
St. Louis Blues
Mites jos joku ei pääse draftiin paikalle ja kone varaa toisen joukkueen pelaajan ensimmäisellä kierroksella? Jos keeper pelaajat olisi ilmoitettu etukäteen, voisi jokainen lisätä toisten keeper pelaajat omalle "don't draft" listalle. Muistaakseni siellä Draft Centerissä joku sellainen on.

Ei tuollaista voi käydä, jos ennakkolistan on tehnyt etukäteen ja omat keepperit siihen neljäksi ensimmäiseksi on laittanut.

Tässä mielipiteeni sääntöihin:

- Waivereihin rolling list. Vanha sääntö oli jostain syvältä Karjalan Aunuksesta.

- Penkin pienentäminen on ihan hyvä homma, mutten osaa sanoa vaikuttaako se yhden paikan poistaminen vielä mitään. Se leikkaa lähinnä se yhden puolustuspään pelaajan/joukkueen, jota monet roikottivat mukana.

- Puolustajien merkityksen korostaminen on hyvä juttu, jos muutokset parantavat kärjen terävyyttä. Mielestäni puolustuspelaajissa ongelmana on geneerisyys, tarjolla on liikaa samantasoisia vaihtoehtoja ja viikoittainen vaihtuvuus oli hurjaa. Soti omaa fantasy-ajattelua vastaan, että joka viikko pystyi vapaista vaihtamaan uuden kolmikon riviin ilman sen isompaa riskiä.

- Palautuksista sitä mieltä, että joko viime kauden säännöillä tai jaardipisteet pois kokonaan. Jos jaardipisteitä vain vähennetään, niin jäljelle jäävät ne muutamat kaverit (ie. Sproles, Harvin) jotka saavat siitä edelleen etua, mutta ns. erikoismiehet muuttuvat hyödyttömiksi. Palautusjaardeista toki sai tällä kaudella aika hyvin pisteitä, mutta toisaalta vapaissa oli myös koko ajan niitä melkein 10 pinnaa/viikko tuoneita erikoismiehiä, joiden järkevä käyttö avauksessa oli vähän siinä ja siinä. Oma ehdotukseni: jaardipinnat pois.

- QB-muutosta kannatan. QB tuo eniten pisteitä, joten pitää olla myös jotain riskiä vastapainona.

- Varausvuorovaihtokaupoille peukku, mutta vain kesken kauden tehdyille treideille. Trade deadline ulottuisi siis draftiin saakka.
 

#76

Jäsen
Palautusjaardit on sikäli hyviä, että ne laajentavat pelattavien rb/wr pelureiden joukkoa. Toisaalta osa jaardeista tulee tavallaan ilmaiseksi tai ainekin helpommalla kuin puhtaalla rb:llä.

Miksi kiinniotoista pitää saada extraa? Näppituntuma, että niiden ansiosta wr pelurit saa etua rb pelureihin verrattuna, vaikka itse jotenkin arvostan rb:t korkeammalle, koska he joutuvat hakemaan omat jaardinsa linjan takaa aloittaen.

Eikö drafttissa homma menisi, että laittaisin omat keeperini suosikkini listani kärkeen ja kone varaisi ne automaattisesti ekalla neljällä kierroksella? Ongelmaksi jäisi tietämättömyys muiden keeperäistä eli joutuisin joko skippaamaan suosiolla potentiaaliset moden keeperit tai latomaan kasan pelureita listoille. Mitä muuten kone tekee, jos suosikkilistani tyhjenee ennenkuin draft loppuu? Jäänkö varaamatta vai ottaako kone automaattisesti parhaimmaksi rankatun vapaan pelurin minulle?

Muuten nuo ehdotukset näyttää ihan hyvältä ja toimivilta.
 

janóz

Jäsen
- Waiver systeemin vaihto "Continual rolling list", eli käyttämällä waiver claimin siirtyy joukkueesi prioriteettilistan pohjalle.

Näin sen pitääkin mennä

- Rosteripelaajat pitäisin itse samana mutta penkin kokoa laskisin kuudesta viiteen. Tämä lisäisi waiver pelaajien laadukkuutta ja korostaisi "managerin" taitoa joukkueen kokoamisessa.

Hyvä, kannatan.

- Haluaisin myös nostaa puolustajien merkitystä nostamalla heidän kategorioidensa pisteytystä seuraavasti: Tackle Solo 1->1,5, Tackle Assist 0,5->0,75, Sack 3->3,5, Interception 4->4,5, Fumble Force 2->3, Fumble Recovery 2->3, Safety 3->4, Block Kick 2->4.

Tästä en ole niin ihastunut. Oikeastaan en koskaan ole oikein välittänyt IDP-osastosta, vaikka lajista paljon tiedän ja puolustusta arvostan. Eli minulle puolustuksen pelaajat ovat vähän se ja sama, koska varsinkin LB-osastolta löytyy aina korvaava pelaaja free agenteista. Käytännössä en näe juurikaan syytä heidän asemansa kohottamisella. Erityisesti olen noita taklauspinnojen korotuksia vastaan. Säkit pysyköön myös kolmessa. Fumble statsien nostot kolmeen ovat ihan ok, koska olisivat säkkien kanssa silloin saman arvoisia.

- Hyökkäyspelaajien puolella tulen pitämään liigan PPR pohjaisena. Sensijaan return jaardeista tulevia pisteitä voin joko laskea tai poistaa koko palautusjaardit. Jaardipisteet voisi esim. pudottaa puoleen nykyisestä 10yds=1pt. Palauttamalla tehdyt TD:t haluan kuitenkin edelleen pisteytettävän. Myös rushing- ja receiving jaardien boonuspisteitä voisi mielestäni nostaa seuraavasti: 85yds-1pt pysyisi ennallaan, 110yds 1pt->2pt, 150yds 1pt->3pt. Poikkeuksellisen hyvästä suoristuksesta siis palkittaisiin kunnolla.

PPR on ok. Return jaardeista voisi laskea vain TD:t ja vaikka sellainen versio, että jos ylittää 50 jaardia palautuksina niin saa 3 pistettä, 100 yds = 6 jne. Mutta yleisesti en kannata return jaardien pitämistä liigassa mukana. Ekstra pisteet ok.

- QB:n pisteytykseen haluaisin seuraavat muutokset: Interception -2-> -3, Pick Six -3 -> -4. Virheistä rangaistaisiin hieman enemmän. Boonusjaardit nostaisin samalla tavalla, kuin edellä eli ekasta kategoriasta 1pt, toisesta 2pt ja kolmannesta 3pt.
Minusta int = 2 ja pick6 =4 olisi hyvä.

- Draftivuoroja voisi vaihtaa pelaajakauppojen yhteydessä mutta vuoroja pitäisi tulla toiseen suuntaan saman verran. Pelaajia ei tarvitsisi välttämättä vaihtua tasamäärää mutta draftivuoroja pitäisi. Vain seuraavan draftin vuoroja voi käyttää kauppatavarana.

OK.

- Keeper pelaajia koskien ehdotan seuraavaa: Keeper pelaajie ei tarvitse erikseen ilmoittaa ennen draftia. Drafti hoidettaisiin siten, että ensimmäisten 4 kierroksen aikana saisi varata ainoastaan pelaajia, jotka olivat joukkueessasi edellisellä kaudella. Viidennestä kierroksesta lähtien drafti etenisi normaaliin tapaan. Tämä lisäisi taktikointia, koska toisten joukkueiden keeper pelaajat saisi tietää vasta viimehetkellä.

Minä tykkään valmistautua hyvin, joten olen ehdottomasti sen kannalla, että keeperit pitää ilmoittaa esim. viikkoa ennen draftia.

Tässä minun antini ehdotuksille.
 

Cube

Jäsen
Kannatan ehdottomasti palautusjaardeista saatavien pisteiden pienentämistä, mutta en niiden poistamista kokonaan. Ihan itsekkäistä syistä. Varasin Harvinin ja Cobbin nykysääntöjä silmälläpitäen ja toisen heistä ajattelin myös pitää. Sama homma PPR-säännön suhteen. Ei olisi AJ Green lähtenyt ekalla kierroksella mukaan, jos puhetta olisi ollut siitä, että noista pinnoista luovuttaisiin yhden kauden jälkeen.

Muille ehdotuksille annan tuen.
 

Montonen

Jäsen
Ehdotukset pääosin ok.

En kannata puolustuspelaajien pisteiden nostoa. Valikoima on niin laaja, että useampana viikkona pelaajien valinta on pelkkää lottoa, toisin kuin hyökkäyspelaajien kanssa.

Palautusjaardeista janózin ehdotus "voisi laskea vain TD:t ja jos ylittää 50 jaardia palautuksina niin saa 3 pistettä, 100 yds = 6 jne" kuulostaa hyvältä.

Olen myös sitä mieltä, että keeperit pitäisi ilmoittaa ennakkoon. Ja draft tulisi pitää ehdottomasti vasta viimeisen pre-season kierroksen jälkeen.
 

Noose

Jäsen
Suosikkijoukkue
Chargers, HPK, Oakland A's, Tampere Saints
Hyviä ehdotuksia komissönääriltä.

Puolustuspinnojen osalta en menisi kuitenkaan överiksi, ja ehkä QB:n merkitystä voisi pienentää vähentämällä touchdown-pinnoja neljään tai viiteen. Kyllä -2 interistä ja -3 pick sixistä on ihan riittävästi. Ehkä myös voisi ottaa veke 250, 300 ja 400 jaardin krouvista saatavat pinnat.

Kannatan myös return jaardien pinnojen poistamista, ja niistä touchdownitkin tuo vaan lisää turhaa satunnaisuutta. Mutta jos kansa haluaa ne TD't pitää niin asia selvä.

Lisäksi poistaisin return jaardit myös puolustuspelaajien turnoverin palautuksia, kyllä niitä pinnoja saa ihan riittämiin itse intereistä tai fumble recoveryistakin.

Onko muuten Yahoolla optiota pelata pudotuspelit kolmen viikon totaalipisteinä? Pidän tätä huomattavasti rehdimpänä tapana kuin perinteisenä viikon head to headina. Myös runkosarjassa pyrkisin eroon head to headista.

Lisäksi ehdotan pudotuspelijoukkueiden määrän vähentämistä kuuteen, jolloin top 2 jengit saavat byen viikolle 14 (samalla myös poistaa joka vuosi runkosarjan murskaavan Cuben jokavuotisen puolivälierätukehtumisen). Korostaa runkosarjan merkitystä ja siinä hyvin pärjääminen myös palkitaan byella.
 
Viimeksi muokattu:

Lapster

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Maple Leafs, Kärpät NE Patriots, RoPS
- Waiver systeemin vaihto "Continual rolling list", eli käyttämällä waiver claimin siirtyy joukkueesi prioriteettilistan pohjalle.

Kuten kaikki muutkin niin olen samaa mieltä.
- Rosteripelaajat pitäisin itse samana mutta penkin kokoa laskisin kuudesta viiteen. Tämä lisäisi waiver pelaajien laadukkuutta ja korostaisi "managerin" taitoa joukkueen kokoamisessa.

Kuten sanoin jo ennen kauden alkua niin penkin koko on liian suuri. Kun pelaajia on 14 ja kaikki tietysti hamstraavat ne loput hyvät penkillensä vaikka eivät välttämättä peluuta niitä kuin bye-viikolla. Katselin nopeasti parhaita vapaana olevia pelaajia niin 20. parhaan joukossa on 8 QB:tä ja 6 KR/PR spesialistia. Tämä kertoo aika hyvin siitä mitä siellä on tarjolla. Viisi on ehdoton maksimi ja jopa neljäkin käy koska silloin pitää managereiden olla enemmän hereillä vapaiden agenttien suhteen. Mutta ennen kaikkea sen takia että tarjolla olisi enemmän pelaajia. Joku mainitsi että puolustuspelaajien määrä vaan vähenee penkiltä mutta katselin että vain kolmella oli puolustuspelaajia penkillä.

- Haluaisin myös nostaa puolustajien merkitystä nostamalla heidän kategorioidensa pisteytystä seuraavasti: Tackle Solo 1->1,5, Tackle Assist 0,5->0,75, Sack 3->3,5, Interception 4->4,5, Fumble Force 2->3, Fumble Recovery 2->3, Safety 3->4, Block Kick 2->4. Arvot joita en maininnut pysyisivät ennallaan. Tämä johtaisi siihen, että pakeilla olisi oikeasti merkitystä otteluiden lopputuloksen kannalta ja myös "pakottaisi" lajista vähemmän tietäviä laajentamaan tietojaan myös yksittäisiin pakkeihin.
Vaikka moni sanoikin että on helppo hakea tilalle uusi pelaja niin väitän kyllä että LB:tä lukuunottamatta eipä tuolla hirveästi ole vaihtoehtoja mitä valita sen jälkeen kun esim. 14 parasta corneria/safetya ja 14 parasta DL-pelajaa on otettu. Nostamalla pisteitä saadaan nimenomaan eroa näihinkin pelaajiin kuten hyökkäyksen pelaajissa. Se että miten paljon muutetaan mitäkin arvoja pitää varmaan katsoa tarkemmin ja pyöritellä eri arvoja jotta saadaan hyvä tasapaino.


- Hyökkäyspelaajien puolella tulen pitämään liigan PPR pohjaisena. Sensijaan return jaardeista tulevia pisteitä voin joko laskea tai poistaa koko palautusjaardit. Jaardipisteet voisi esim. pudottaa puoleen nykyisestä 10yds=1pt. Palauttamalla tehdyt TD:t haluan kuitenkin edelleen pisteytettävän. Myös rushing- ja receiving jaardien boonuspisteitä voisi mielestäni nostaa seuraavasti: 85yds-1pt pysyisi ennallaan, 110yds 1pt->2pt, 150yds 1pt->3pt. Poikkeuksellisen hyvästä suoristuksesta siis palkittaisiin kunnolla.
Tuo 85 jaardia pitää minun mielestä ottaa pois rissujen osalta. Nykyisessä linkoliigassa 85 jaardia ei ole mikään suoritus. Mielummin nostaa se 100, 150 ja 200yds. Juoksijoille voisi ehkä tuon 150yd, 3pts olla kova sana. Samoiten voisi vaihtaa QB:n pisteet 300, 350 ja 400yds.


- QB:n pisteytykseen haluaisin seuraavat muutokset: Interception -2-> -3, Pick Six -3 -> -4. Virheistä rangaistaisiin hieman enemmän. Boonusjaardit nostaisin samalla tavalla, kuin edellä eli ekasta kategoriasta 1pt, toisesta 2pt ja kolmannesta 3pt.
Hyvä idea. Esim Drew Brees oli pelinrakentajien ykkönen vaikka hän heitti 19 INT:iä (20 pisteen erolla). Nytkin oli top25 pelaajista 20kpl pelinrakentajia.

- Draftivuoroja voisi vaihtaa pelaajakauppojen yhteydessä mutta vuoroja pitäisi tulla toiseen suuntaan saman verran.

OK

- Keeper pelaajia koskien ehdotan seuraavaa: Keeper pelaajie ei tarvitse erikseen ilmoittaa ennen draftia.

Täysin eriä mieltä. Listat pitää olla esille hyvïssä ajoin ja kuten Janozkin sanoi että tykkää valmistautua ajoissa ja hyvin. Loppujen lopuksi veikkaisin että suurin osa pystyisi sanomaan keeper pelaajat tänään eikä suurin osa vaihtaisi niitä draft-päivänäkään.

Return jaardeista sen verran että pisteitä ehkä hieman voisi laskea muttei ottaa pois. Sellaisia multipurpose ukkoja kuten Cobbs ja Harvin ei kasva ihan joka puussa ja mielelläni näkisin näitä liigan parhaita palauttajia myös fantasyssä. Loppujen lopuksi hyvä rissujakaan ei kasva puussa ja hätätapauksessa voidaan huono rissu vaihtaa palauttajaan. Eivät he kuitenkaan joka päivä vedä päätyyn asti.

Noose kirjoitti:
Onko muuten Yahoolla optiota pelata pudotuspelit kolmen viikon totaalipisteinä? Pidän tätä huomattavasti rehdimpänä tapana kuin perinteisenä viikon head to headina. Myös runkosarjassa pyrkisin eroon head to headista.

Eihän oikeassakaan elämässä pelata mistään total pointseista, muutenhan Patriots voittaisi joka vuosi. :) Pidetään vaan head to head, sehän se tämän jutun suola onkin että "any given sunday" jokaisella on mahdollisuis voittoon.
 

#76

Jäsen
Keeperit alkaa hahmottumaan ns. itsestään, kun Patsin Hernandez hankkiutui toisenlaisten harrastusten pariin. Ihan a-listan staroja ei tiimistä löydy, mutta näillä mennään mitä on. Ehkä Ryan pelaa unelmakauden Atlantassa?
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös