Jatkoajan leffakerho

  • 2 312 003
  • 11 992
Katselin uudestaan Dark Knightin tuossa taannoin ja vähän sulateltuani sitä, niin joudun kyllä toteamaan, että ei se Ledgerin Jokeri-veto ollut nyt niin huikaiseva. Itse tykkäsin kyllä enemmän Nicholsonin Jokerista, joka oli samanlainen kuin sarjakuvissa. Huikeimman Jokerit vetää kyllä Mark Hamill, mutta vain videopeli/animaatiopuolella:

http://www.youtube.com/watch?v=7ZHKUVTraWg
http://www.youtube.com/watch?v=_XjoqpK5cQc

Jännä nähdä miten Bane toimii nyt tuollaisena kankaalla, koska se on täysin uusiksi vedetty hahmo ja tällä kertaa inhimillinenkin. Kissanainen on ollut aina aika väsynyt tuotos ja en kyllä Hathawaylta odota mitään. Saapa nähdä miten pitää Hardy tämän rikollispuolen kasassa.
 

BigD

Jäsen
Suosikkijoukkue
Dallas Stars
Eilen tuli töllöstä elokuva nimeltään Zodiac (2007). Rikostrilleri. Jostain syystä en tuota leffaa ollut aiemmin nähnyt, vaikka uusimpia filmejä tulee kateltua melko paljon. Jos joku ei ole tuota mestariteosta nähnyt niin suosittelen lämpimästi. Piti kyllä hyvin otteessaan, vaikka kestoa löytyy peräti 157 minuuttia eli noin kaksi ja puoli tuntia. En nyt ala mitään syvällisempää analyysiä tässä tekemään, mutta kyllä tuo multa saa 4 1/2 tähteä!
 

vstk

Jäsen
Suosikkijoukkue
New York Rangers
Viikonloppunq tuli katsottua kolme elokuvaa. Mission Impossible 4: Ghost Protocol (imax), Sherlock Holmes 2: A game of shadows seka Hugo (3D).

MI:4 oli itseasiassa ihan ok leffa. Brad Bird osaa varsin hyvin ohjata action-patkan ja Tom Cruise osaa naytella sellaisessa. Dubaissa kuvattu kohtaus oli varsin haikaiseva mutta samalla mielestani koko leffan suvantokohta. Edelmannilla itseasiassa suurempi rooli juonen kannalta kuin mita ennalta luulin. Onnistui siina mielestani kohtuullisen hyvin vielapa. Katsomisen arvoinen patka, joka jaksoi mielestani kuitenkin pitaa homman mielenkiintoisena loppuun asti.

Sherlock Holmes: A Game Of Shadows taas vei tata nykyajan Sherlockia enemman Bondin suuntaan. Kerronta oli suhteellisen samaa luokkaa kuin ensimmaisessa (mukaanluettuna Sherlockin liikkeiden ennakoinnit ennen tappelua joita han mielessaan kavi lapi, nyt niita tapahtui vain pari liikaa..) en suuremmin pitanyt, mutta en pahemmin vihannutkaan. Vahan HMV. Lisaa on kuitenkin tulossa, linja todennakoisesti pysynee samana..

Hugo. No, talta leffalta odotin ehka vahan liikaa. Martin Scorsesen ohjaama, Johnny Deppin tuottama elokuva joka sijoittuu 1930-luvun Pariisiin. Elokuvassa on varsin vaikuttava esiintyjakaarti: Ben Kingsley, Christopher Lee, Jude Law, Sacha Baron Cohen, Emily Mortimer seka Richard Griffits. Elokuva kuitenkin pyorii kahden nuoren (Asa Butterfield, Chloe Moretz) ymparilla, jossa Butterfieldin nayttelema poika toimii Pariisin rautatieaseman kellonvetajana jaatyaan orvoksi. Sopinee hyvana perhe-elokuvana, itse en suuremmin saanut tasta mitaan irti. Ehka Scorsese halusi vanhoilla paivillaan kunnioittaa vanhaa ranskalaista elokuvantekijaa ja paasi nyt sitten vapain kasin ohjaamaan pakkomielteensa. Ei tama ylihuono ollut, mutta pari kertaa tuli vilkaistua kelloon teatterissa..

edit:

Todetaan nyt samalla etta The Hobbit - An Unexpected Journey-elokuvasta on saatu ensimmainen virallinen traileri aikaiseksi!

The Hobbit - An Unexpected Journey - Official trailer
 
Viimeksi muokattu:

Mapo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Pool, Blackhawks
Mulholland Drive tuli vilastua eilen, tykkäsin kovasti. Tunnelma oli loistava ja elokuva piti otteessaan ihan loppuun asti, itse asiassa pitää edelleenkin. Puoli yötä tuli pyörittyä punkassa miettien että mitähän vittua siinä oikein tapahtu. 5/5 yleisesti, juonelle joko 0/5 tai 28/5.
 

Girardi #5

Jäsen
Suosikkijoukkue
NY Rangers ja Kalapa
Mulholland Drive tuli vilastua eilen, tykkäsin kovasti. Tunnelma oli loistava ja elokuva piti otteessaan ihan loppuun asti, itse asiassa pitää edelleenkin. Puoli yötä tuli pyörittyä punkassa miettien että mitähän vittua siinä oikein tapahtu. 5/5 yleisesti, juonelle joko 0/5 tai 28/5.

Aika vaikea tuon leffan mukana oli pysyä silloin ensimmäisellä katselukerralla mutta heti auttoi kun katsoi sen 2x uudestaan. :) Aivan loistava leffa siis kyseessä ja voin kyllä suositella katsomaan myös muita David Lynchin leffoja mm. Blue Velvet, Villi sydän ja Lost Highway.
 

Nurmos_888

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Blackhawks, Ducks
Aika vaikea tuon leffan mukana oli pysyä silloin ensimmäisellä katselukerralla mutta heti auttoi kun katsoi sen 2x uudestaan. :) Aivan loistava leffa siis kyseessä ja voin kyllä suositella katsomaan myös muita David Lynchin leffoja mm. Blue Velvet, Villi sydän ja Lost Highway.
Joku taisi sanoa jossain foorumilla joskus, että Mulholland Drive on pelkkä kotikatu verrattuna Lost Highway'hin tai vielä sekompaan Inland Empireen. Lynch on lukenut paljon psykologiaa, ja nämä hänen teoksensa käsittelevätkin ihmisen alitajuntaa ja unia: haluja, pelkoja, unelmia, traumoja. Erittäin vaikea selitteisiä, mutta vaikkei niistä mitään tajuaisi, etenkin MR on niin mystinen elokuva, että sen pariin palaa mieluusti useampaankin otteeseen.
 
Viimeksi muokattu:

Girardi #5

Jäsen
Suosikkijoukkue
NY Rangers ja Kalapa
Nyt näin vihdoinkin tämän Kauhea Kankkunen 2 kun kaveri lainasi sen krapulaleffaksi. Oli kyllä hiton hauska sekoiluleffa josta ei vauhtia ja kommelluksia puuttunut. :) Arvosana 8.
 

JZZ

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko, Piraattiryhmä, Caps, ManU
Hetken päästä alkaa Nelosella "Into The Wild", joka on hyvä leffa, kannattaa katsoa.
 

Ted Raikas

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Tuli katseltua Daniel Craigin ja Harrison Fordin tähdittämä Cowboys & Aliens, joka jo pelkästään nimensä puolesta sai jo etukäteen puistattelemaan päätään ja ihmettelemään, miten kaksi noin kovan kaliiberin näyttelijää on tuollaiseen b-movielta vaikuttavaan huttuun lähtenyt mukaan, nohh... leffahan itseasiassa yllätti. Mistään mestariteoksesta nyt ei todellakaan puhuta, mutta Jon Favreau (ohjannut mm. Iron Manit) on ohjannut ihan toimivan actionpläjäyksen, joka samalla kunnioittaa sopivasti sekä westernien että muukalaishyökkäysleffojen perinteitä. Ihan siedettävästi oli kaksi tuollaista genreä sulautettu yhteen.

Itseasiassa tämä oli parempi ja jopa kekseliäämpi alien invasion leffa mitä on viimevuosina yleisesti ottaen tehty. Ehkä sitten 1800-luvun maisemat piristää sopivasti genreä ja johonkin sarjakuvaanhan tämä perustuu ainakin jossain määrin.

Täysin viihdyttävä kevyempi katselukokemus ja kyllähän Craig ja Ford noihin rooleihinsa istui oikein mallikkaasti ja hoiti kunnialla. Mukava oli varsinkin Ford nähdä vaihteen vuoksi pikkuisen rosoisemmassa roolissa, eikä sellaisena perusnössönä perheenisänä.
 

Musta Nuoli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomen maajoukkue, TuTo. Varauksellisesti.
Onhan tuo sikäli aliarvostettu leffa, että kyllä se ihan mukavana perusviihteenä menee, ja länkkärit vastaan muukalaiset -asetelma on piristävä poikkeus näistä "merijalkaväki vs. muukalaiset"-asetelmista, mitä yleensä näkee.

Jos elokuvassa on Harrison Ford ja Daniel Craig action-rooleissa, niin maskuliinisesta karismasta ei ole pulaa.

Leffan haukkujien kohdalla en oikein ymmärrä sitä, että mitä ihmettä he oikein odottivat leffalta nimeltään Cowboys vs. Aliens? Jotain syväluotaavaa draamaa ja tutkielmaa western-genren sisäänrakennetuista ominaispiirteistä? Ei tuo mikään klassikko ole, mutta mainettaan parempi parin kolmen tähden viihdetoimintaleffa.
 

Hejony

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Suomi
Tuo on yksi historian surkeimmin valituista nimistä, jo pelkästään sen johdosta olen vältellyt pätkää kuin ruttoa. Siitä on kuitenkin sen verran monesta suunnasta tullut juuri tuollainen ihan ok palaute, että kyllä sen voisi joskus katsoakin. Toki aika monta leffaa menee edelle edelleen. Mutta anyway, isosti pyyhkeitä tuottajalle, tai kuka noista lopullisista nimivalinnoista päättääkään.

Tänään tuli nähtyä J.Edgar. Ei voi sanoa että positiivinen yllätys, sillä odotuksetkin olivat aiheen ja tekijätiimin ansiosta todella korkealla, mutta kertakaikkiaan upea elokuva. Mielenkiintoista on se, että siinä missä yleensä mielipiteeni kulkevat lähes hävettävän orjallisesti samoja ratoja IMDB:n kanssa, tämä on saanut siellä vain 7.1. Itse annoin yhdeksikön, mikä minun arvostelussani on todella mainio saavutus, sillä se on vasta 15. elokuva, joka minulta tuon arvosanan saa. Noiden lisäksi on sitten kaksi täyttä kymppiä, eli tuon perusteella 17 parhaan näkemäni elokuvan joukossa. En tiedä siitä, mutta todella hyvä tämä oli. Ja tyyliltään mielestäni sellainen, joka yleensä IMDB:ssäkin menestyy. En tiedä mikä tässä on sitten tökkinyt, olisiko tuo Hooverin seksuaalisuuden käsittely joillekin liian kova pala?

Leo DiCapriolta ihan käsittämätön suoritus jälleen, uskaltaisin väittää Gilbert Grapen ohella hänen parhaakseen. Olisi pikkuhiljaa ihan aiheellista se Oscar sieltä napsahtaa, mutta ehkä jotenkin liian iso nimi siihen. Saa nähdä. Ylipäätään näyttelijäsuoritukset ovat erinomaisia, ja pakko ollakin, sillä sen verran hidastempoinen tuo on, että raskaaksi kävisi jos siellä joku Orlando Bloom ähkisi.

Muita nähneitä? Olenko nyt ihan yksin tämän innostumiseni kanssa?

EDIT: Lisätään vielä, että muut minulta ysin saaneet 2000-luvun leffat ovat Memento, The Departed, The Dark Knight ja Inception. Eli aika harvalukuiseen ja kovaan joukkoon tämä mun papereissa pääsi. Pakko tietysti katsoa uudestaan ja sen jälkeen arvioida lopullisesti, sillä kyllä ysin leffan täytyy uudelleenkatseluakin kestää jo aika hyvin.
 
Uusi yritys, kun en osaa lukea otsikoita ketjuista..

Piti itsekin katsella uusin Sherlockin Holmes. Olin kovin positiivisesti yllättynyt, sillä odotin aika väsynyttä vedosta ykkösosan jälkeen. Pidin toiminnasta, hulluudesta ja jopa siitä hassun hauskasta sanailusta päähenkilön ja sidekickin välillä (Holmes-Watson), jota yleensä inhoan.

Elokuva ei jää mieleeni elämään jumalaisena klassikkona, mutta kyllähän pitkästä aikaa viihdyin elokuvateatterissa enemmän kuin hyvin ja hymy oli huulilla aika pitkään leffan jälkeen. Jokin siinä osui siis minun osaltani kohdalleen. Tietäisi vain mikä.

Immortals 3D tuli myös käytyä katsomassa. Tämä oli vähän semmoinen mitäs-tekis? valinta. Elokuva oli sellainen kuin odotinkin, mutta ehkä vähän huonompi. Kaunis kuvaus ja hienoja yksittäisiä juttuja, mutta nekin jäivät jollain tapaa 300 leffan vastaavista. Elokuvan ainoa hauska/hyvä puoli oli Mickey Rourken esittämä pahis. Sai nauraa kerran jos toisenkin tälle kovanaamalle ja hänen otteilleen. En voi suositella kellekään, edes visuaalisuuden puolesta, sillä elokuva ei näyttänyt mitään uutta. Ei sillä, että elokuvan pitäisi keksiä joka asiaa uudelleen, mutta minusta tuon olisi pitänyt olla visuaalisuudeltaan luokkaa erinomainen, sillä tarina ja johdonmukaisuus loistivat poissaolollaan.

Mitähän seuraavaksi?
 

Ted Raikas

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Leffan haukkujien kohdalla en oikein ymmärrä sitä, että mitä ihmettä he oikein odottivat leffalta nimeltään Cowboys vs. Aliens?
Niinpä. Tosin nimivalintaa puolustaa se, että se on alkuperäisen sarjakuvankin nimenä, eli ovat halunneet sinänsä noudattaa hyvää tapaa. Ehkä nimestä voi enemmän syyttää sitten sarjakuvan tekijää, toisaalta tuon on pakko olla jotenkin tahallisen itseironinen valinta.

Joka tapauksessa leffa oli ihan viihdyttävä pläjäys. Todellakin etukäteisarvelujani parempi. Paremmin Ford tässä äksönit hoiteli kuin edellisessä Indy Jonesissa.
 

Lexaa

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, Juventus
Cowboys & Aliens oli ihan jees leffa, mutta ehkä hivenen liian pitkä. Itseäni rupesi leffassa ainakin puuduttamaan. Ford ja Craig kuitenkin vetivät hyvin roolinsa ja mukiinmenevä leffa siis, mutta silti jotain jäi puuttumaan. Arvosana kuitenkin sellainen 8+.
 

Hescu

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo, Leijonat
Piti itsekin katsella uusin Sherlockin Holmes. Olin kovin positiivisesti yllättynyt, sillä odotin aika väsynyttä vedosta ykkösosan jälkeen. Pidin toiminnasta, hulluudesta ja jopa siitä hassun hauskasta sanailusta päähenkilön ja sidekickin välillä (Holmes-Watson), jota yleensä inhoan.

Elokuva ei jää mieleeni elämään jumalaisena klassikkona, mutta kyllähän pitkästä aikaa viihdyin elokuvateatterissa enemmän kuin hyvin ja hymy oli huulilla aika pitkään leffan jälkeen. Jokin siinä osui siis minun osaltani kohdalleen. Tietäisi vain mikä.

Itse pidin kanssa. Ei tietysti mikään klassikko, mutta viihdyttävä tarina. Robert Downey Jr. on tehnyt hahmosta hyvän tulkinnan. Lisäksi erityisesti pidin Mycroftia esittävän Stephen Fryn suorituksesta ja veljesten välisestä dialogista.
 

Grohl

Jäsen
Tulipa tuossa muuan päivä sitten käytyä katsomassa Daniel Craigin tähdittämä The Girl with the Dragon Tattoo. Eli kuten moni varmasti tietää, niin kyseinen leffa pohjautuu Stieg Larssonin Millenium -kirjasarjaan ja tämä oli ensimmäinen osa, joka oli väännetty Hollywood tuotannon avulla. Ruotsalaisethan tekivät siis kolme leffaa pohjautuen Stiegin kirjoihin, kunnes kaveri delasi (harmi). Vastaanotto on ollut kuulemma aika nihkeä tälle "Hollywood-käännökselle", mikä on sinänsä harmi, sillä itse olisin mieluusti katsellut myös nämä tekeleet jos niitä ylipäätänsä vielä tehdään.

Lähdin siis katsomaan leffaa ilman mitään ennakkotietoja ja ilman käsitystä ruotsalaisversioista. Ensimmäiset havainnot olivat, että tässähän on ihan elokuvan mittainen teos, sillä leffa kestää 2h 40min ja ei kyllä jäänyt ainakaan itselläni valittamista, että olisi tylsiä hetkiä mahdutettu teokseen. Pientä hymähtelyä aiheutti se, etten tiennyt että leffa sijoittuu Ruotsiin, joten vähän hymyilytti nähdä Daniel Craig Tukholman katukuvassa esittämässä ruotsalaista toimittajaa. Tämä ei kuitenkaan kauan häirinnyt ja leffa polkaisi juonen käyntiin hyvissä ajoin. Jos vähänkään on tapana tykätä katsella minkäänlaista salapoliisi tai mysteeri elokuvaa niin tätä voin kyllä suositella varauksetta. Arvosanoja en ala antamaan, mutta pitkästä aikaa jotain positiivista uusien elokuvien saralla.

Kun olin saanut ensiraapaisun Millenium-trilogiaan, niin oli pakko tutustua myös ruotsalaisten alkuperäisiin tekeleisiin ja kaikki kolme osaa tuli katsottua parissa päivässä. Ensimmäinen osa ainakin erosi joissain kohdissa juonellisesti jenkkiversiosta ja loppu oli suht samanlainen kuitenkin kummassakin pienillä vivahde eroilla. Myös ruotsalaisten tekeleet olivat varsin erinomaisia ja juoni piti otteesseen hyvin. Ainoa asia mikä jäi harmittamaan, kun trilogia oli kaahlattu läpi, oli se, ettei Stieg Larsson saanut neljättä kirjaansa valmiiksi ennen kuolemaansa, sillä näitä olisi kyllä jaksanut katsoa useammankin elokuvan verran.
 

M@rko77

Jäsen
Suosikkijoukkue
LFC, FC Lahti ja Pelicans
Tulipa tuossa muuan päivä sitten käytyä katsomassa Daniel Craigin tähdittämä The Girl with the Dragon Tattoo. Eli kuten moni varmasti tietää, niin kyseinen leffa pohjautuu Stieg Larssonin Millenium -kirjasarjaan ja tämä oli ensimmäinen osa, joka oli väännetty Hollywood tuotannon avulla. Ruotsalaisethan tekivät siis kolme leffaa pohjautuen Stiegin kirjoihin, kunnes kaveri delasi (harmi). Vastaanotto on ollut kuulemma aika nihkeä tälle "Hollywood-käännökselle", mikä on sinänsä harmi, sillä itse olisin mieluusti katsellut myös nämä tekeleet jos niitä ylipäätänsä vielä tehdään.

Lähdin siis katsomaan leffaa ilman mitään ennakkotietoja ja ilman käsitystä ruotsalaisversioista. Ensimmäiset havainnot olivat, että tässähän on ihan elokuvan mittainen teos, sillä leffa kestää 2h 40min ja ei kyllä jäänyt ainakaan itselläni valittamista, että olisi tylsiä hetkiä mahdutettu teokseen. Pientä hymähtelyä aiheutti se, etten tiennyt että leffa sijoittuu Ruotsiin, joten vähän hymyilytti nähdä Daniel Craig Tukholman katukuvassa esittämässä ruotsalaista toimittajaa. Tämä ei kuitenkaan kauan häirinnyt ja leffa polkaisi juonen käyntiin hyvissä ajoin. Jos vähänkään on tapana tykätä katsella minkäänlaista salapoliisi tai mysteeri elokuvaa niin tätä voin kyllä suositella varauksetta. Arvosanoja en ala antamaan, mutta pitkästä aikaa jotain positiivista uusien elokuvien saralla.

Kun olin saanut ensiraapaisun Millenium-trilogiaan, niin oli pakko tutustua myös ruotsalaisten alkuperäisiin tekeleisiin ja kaikki kolme osaa tuli katsottua parissa päivässä. Ensimmäinen osa ainakin erosi joissain kohdissa juonellisesti jenkkiversiosta ja loppu oli suht samanlainen kuitenkin kummassakin pienillä vivahde eroilla. Myös ruotsalaisten tekeleet olivat varsin erinomaisia ja juoni piti otteesseen hyvin. Ainoa asia mikä jäi harmittamaan, kun trilogia oli kaahlattu läpi, oli se, ettei Stieg Larsson saanut neljättä kirjaansa valmiiksi ennen kuolemaansa, sillä näitä olisi kyllä jaksanut katsoa useammankin elokuvan verran.

Itse petyin jenkkituotantoon. Niin..pakkotekele kuin olla ja saattaa. Ja kyllä, katsoin trilogiasta kaksi osaa ennen tuota Hollywood-tuotantoa (se pilvilinna on jäänyt katsomatta). Kun Ruotsissa ollaan, niin uskottavuuden kannalta olisi hyvä puhua sitä ruotsia. Tuollaiset pikkuseikat pilaavat leffanautinnon. Huonoin näkemäni leffa aikoihin.
 

Ramchester

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Kun Ruotsissa ollaan, niin uskottavuuden kannalta olisi hyvä puhua sitä ruotsia.

En olen nähnyt elokuvaa, mutta vähän nyt ihmetyttää länkytys alkuperäiskielestä. Aika monta elokuvaa jää tuolla perusteella katsomatta. Ilmeisesti myös Ben Hurit ja Schindlerin listat ovat olleet kammottavaa katsottavaa, kun eivät ole puhuneet alkuperäistä kieltä?
 

Girardi #5

Jäsen
Suosikkijoukkue
NY Rangers ja Kalapa
Nyt viikonloppuna on tullut katottua kasarileffoja mm. RoboCop, Halloween 3 ja 4. RoboCop on kyllä hieno leffa vieläkin vaikkei nuo kasaritehosteet enää ihan pärjää nykyleffoille. Halloweeneista en ala edes kirjoittaa, huhhu mitä roskaa. Halloween 1-2 kannattaa katsoa muttei siitä eteenpäin.
 

M@rko77

Jäsen
Suosikkijoukkue
LFC, FC Lahti ja Pelicans
En olen nähnyt elokuvaa, mutta vähän nyt ihmetyttää länkytys alkuperäiskielestä. Aika monta elokuvaa jää tuolla perusteella katsomatta. Ilmeisesti myös Ben Hurit ja Schindlerin listat ovat olleet kammottavaa katsottavaa, kun eivät ole puhuneet alkuperäistä kieltä?

No, kannattaa katsoa elokuva ensin ja sitten muodostaa mielipiteensä. Kuitenkin tuo Tattoo oli pettymys alkuperäistrilogian faneille-enkä puhu ainoastaan itsestäni.
 

vilpertti

Jäsen
Suosikkijoukkue
San Jose Chokes
Jaa, itse kävin katsomassa kahden alkuperäisversion erittäin korkealle ylistävän kanssa tämän englanninkielisen version, ja pitivät hyvänä. Anekdootti on anekdootti on anekdootti.

Mitä itse asiassa oikein haluaa elokuvalta, jos toivoo että se on 1:1 jo aiemmin julkaistu elokuva? Sama elokuva eri näyttelijöillä? Naurettavaa. Ohjaus, näyttelijät ja kuvaus onnistuneita, hyvä pätkä. Turha nillittää jostain "alkuperäisversiosta" tai kuinka se olisi ehkä jotenkin parempi, tuo elokuva on tehty, että loistava tarina saataisiin kerrottua laajemmalle yleisölle kuin ruotsinkielisten elokuvien kohdeyleisö.

Jos haluat esittää näkemyksen kuinka tuo on itsenäisenä teoksena jotenkin ala-arvoinen, siitä vaan. Mutta ei elokuvasta tee huonoa se, että siinä puhuttiin eri kieltä kuin jossain toisessa elokuvassa.
 

psychodad

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko, Hal Gill
Itse olen nuo ruotsinkieliset leffat katsonut ja odotan innolla Fincherin leffan katsomista. Toivoin kylla kovasti, etta Fincher olisi puhunut Phillip Seymour Hoffmanin siihen Bjurmanin rooliin koska se olisi ollut hanelle taydellinen. No, toivottavasti se valittu nayttelija on tarpeeksi niljakas.
 

Lexaa

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, Juventus
Sherlock Holmes: A Game Of Shadows taas vei tata nykyajan Sherlockia enemman Bondin suuntaan. Kerronta oli suhteellisen samaa luokkaa kuin ensimmaisessa (mukaanluettuna Sherlockin liikkeiden ennakoinnit ennen tappelua joita han mielessaan kavi lapi, nyt niita tapahtui vain pari liikaa..) en suuremmin pitanyt, mutta en pahemmin vihannutkaan. Vahan HMV. Lisaa on kuitenkin tulossa, linja todennakoisesti pysynee samana..
Itsekin kävin tuon tänään nyt katsomassa ja tuo liikkeiden ennakointi sinällään tosi hyvä idea, mutta tosiaan muutama liikaa oli tuossa leffassa. Äksöniä oli kanssa omaan makuuni ehkä hieman liikaa. Mutta loppu oli hyvä, kuten odottaa saattoikin. Moriartystä ajattelin että floppaa kankaalla, mutta onneksi niin ei käynyt. Myöskin Downey Jr. ja Law jatkoivat hyviä suorituksia joten hyvä pläjäys. Kyllä näitä lisääkin saa tulla, mielellään käy katsomassa. Tosin äksöniä hieman vähemmälle.
 

ms.qvist

Jäsen
Suosikkijoukkue
Red Wings, Хокейний Клуб Донбас
Tulipa katseltua Lars von Trierin Melancholia ja leffa kyllä täytti sille asettamani odotukset ollen kenties jopa parempi mitä osasinkaan odottaa. Kyllähän leffasta monet - liki kaikki - maailmanlopun kuvaajat saisivat ottaa oppia. Se voi tulla hillityllä ja kauniilla tavalla vaikka tapahtumana onkin surullinen ja saa monen mielen pirstaloitumaan tavalla tai toisella. Ja "kaksi osaisena" leffa toimi mielestäni oikein hyvin, ensimmäinen puoliskoista oli tavallaan psykologinen pohjustus sille mitä voi tapahtua mutta silti Trier onnistui yllättämään varmasti suurimman osan katsojista luodessaan maailmanlopusta omanlaisensa ilman suurta sankaruutta, vai oliko sitä sittenkin olemassa... Ehdottomasti viime vuoden parhaimpia elokuvia.

Eilen katselin sitten arvostamani Terrence Malickin kirjoittaman ja ohjaaman the Tree of Lifen. Alkuun leffa likkui tasolla josta en saanut kiinni, enkä laisinkaan ihmettele, että moni pitää elokuvaa tylsänä tai jopa surkeana. Minä kuitenkin koin jonkin asteisen heräämisen tai tajunnan laajenemisen reilun vartin jälkeen ja sitten leffa piti minut lumoissaan aina loppumetreille saakka. Elokuvassa oli jotain samaa kuin Malickin mestarillisessa Veteen piirretyssä viivassa mennen kenties vieläkin pidemmälle.

Malickin elokuva oli minusta kaunis tarina elämän synnystä, ihmisen syntymästä, elämästä ja lopulta kuolemasta. Koko elämän kaari kasvoi elokuvan mitalla esille ja samalla piirrettiin tarkka kuvaus ajasta joka vaikutti ihmismielen kasvuun voimallisella tavalla. Jos Trierin elokuva oli minusta hyvä, voin rehellisesti todeta, että niin oli Malickinkin. Olivat erilaisia mutta jostain syvyyksistä nousi esille samoja teemoja, elämä ja kuolema ja miksi me täällä olemme...

vlad.
 

Crazy Diamond

Jäsen
Suosikkijoukkue
Boston Bruins & Winnipeg Jets
Tulipa katseltua Lars von Trierin Melancholia ja leffa kyllä täytti sille asettamani odotukset ollen kenties jopa parempi mitä osasinkaan odottaa. Kyllähän leffasta monet - liki kaikki - maailmanlopun kuvaajat saisivat ottaa oppia. Se voi tulla hillityllä ja kauniilla tavalla vaikka tapahtumana onkin surullinen ja saa monen mielen pirstaloitumaan tavalla tai toisella. Ja "kaksi osaisena" leffa toimi mielestäni oikein hyvin, ensimmäinen puoliskoista oli tavallaan psykologinen pohjustus sille mitä voi tapahtua mutta silti Trier onnistui yllättämään varmasti suurimman osan katsojista luodessaan maailmanlopusta omanlaisensa ilman suurta sankaruutta, vai oliko sitä sittenkin olemassa... Ehdottomasti viime vuoden parhaimpia elokuvia.

Eilen katselin sitten arvostamani Terrence Malickin kirjoittaman ja ohjaaman the Tree of Lifen. Alkuun leffa likkui tasolla josta en saanut kiinni, enkä laisinkaan ihmettele, että moni pitää elokuvaa tylsänä tai jopa surkeana. Minä kuitenkin koin jonkin asteisen heräämisen tai tajunnan laajenemisen reilun vartin jälkeen ja sitten leffa piti minut lumoissaan aina loppumetreille saakka. Elokuvassa oli jotain samaa kuin Malickin mestarillisessa Veteen piirretyssä viivassa mennen kenties vieläkin pidemmälle.

Samoja leffoja digataan vladin kanssa, minustakin noi kaks ovat olleet kaksi parasta elokuvaa, mitä olen vähään aikaan katsonut. Tree of Life kosketti jopa tavallista enemmän, sillä samoissa teemoissa liikuttiin, mitä lapsuuteni olen elänyt. Todella elämäntuntuisia, syviä tunteita puhuttelevia elokuvia.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös