Jatkoajan keskustelijoiden näkemys: Runkosarjan parhaat pelaajat 05-06

  • 14 758
  • 128

Mane

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tampereen Ilves
Tarkoituksena on selvittää Jatkoajan keskustelijoiden näkemys siitä ketkä pelaajat ovat olleet parhaita runkosarjassa kaudella 05-06. Tällainen kartoitus on tehty aiemmin kausilla 02-03, 03-04 ja 04-05. Näiden tulokset löytyvät osoitteista: http://www.jatkoaika.com/keskustelu/showthread.php?threadid=16735 , http://www.jatkoaika.com/keskustelu/showthread.php?threadid=21788 sekä http://keskustelu.jatkoaika.com/showthread.php?t=26803 02-03 listoja jätettiin 97, 03-04:kin 55 ja 04-05 peräti 122, joten otos on ollut kohtuullinen ja täytyy sanoa, että tulokset eivät kärkipään osalta olleet kummallakaan kerralla lainkaan yllättäviä.

Tällainen kartoitus puolustaa paikkaansa paitsi viihdearvon, niin erityisesti sen tuottaman tärkeän informaation vuoksi. Tähän kartoitukseen voi tulevaisuudessa viitata keskusteluissa pelaajien eteenpäin tai taaksepäin menoista tarvitsematta tukeutua pelkkiin omiin hatariin muistikuviin joihin ovat jo väistämättä sekoittuneet sen kyseisenkin kauden näytöt. Sama pätee pelaajahankintojen jälkeen, kouriintuntuvampaa se faneille on saada asiantuntevan raadin mielestä esimerkiksi SM-liigan kauden 05-06 37.paras pelaaja ja 10.paras puolustaja rivistöihinsä kuin pelkästään saada 8+15-tehot pakin paikalta jossain jypissä tehnyt tyyppi. Samalla tavalla ensi kauden alkaessa tämän tutkimuksen perusteella voimme yhdessä päivitellä tarkalleen kuinka monet tähdet taas jättivät SM-liigan ja voi voi sentään.

Esimerkiksi SM-liiga listaa vain pari hassua pelaajaa kausittain, joten heidän tarjoamansa vastaava informaatio on turhan suppeaa edellisessä kappaleessa mainitsemaani käyttöä varten.

Lyhyesti selvityksen aiheena on: Kuka on paras pelaaja SM-liigassa.


Kehuja täällä kyllä satelee eri pelaajille, mutta varsinainen kirjoittajien mielipide paremmuusjärjestyksestä on hämärän peitossa. Edes yksittäisen kirjoittajan mielipidettä SM-liigapelaajien paremmuusjärjestyksestä päätelläkseen tarvitsisi uppoutua päätoimisesti ko.kirjoittajan tekstien tulkitsemiseen miestyötunneissa mitattuna kunnioitettavan pitkäksi aikaa.
Kauden alla jälleen jonkinlainen kysely järjestettiin, mutta silloinhan pelejä ei ollut vielä takana. Mitään materiaalia ei siis silloin ollut paitsi historialliset saavutukset muun perustuessa
toivomuksiin.

Itse voin laskea sitten lopulta mikä se lopullinen mielipide on, pistelasku hoidetaan siten, että ykkössijasta saa 30 pistettä ja siitä
alaspäin pisteen välein, eli 20.sijasta 11 pistettä. Tämä pohjille annettavat 10 pistettä siksi, että mahdollisimman monelle listalle selviytyminen korostaisi pelaajan arvoa kokonaistilanteessa.

(muutenhan yhden listan ykkössija voisi hyvinkin litistää 10 kertaa listalle selviytyneen)

Tämän tuloksen sitten julistan Jatkoajan keskustelijoiden näkemyksesi SM-liigan runkosarjan 05-06 pelaajien paremmuusjärjestyksestä.

Jokainen siis listaa mielestään 20 parasta pelaajaa TÄMÄN kauden näyttöjen perusteella. Menneiden kausien näytöt ja tulevien kausien odotukset tulisi unohtaa listaa tehdessään parhaan kyvyn mukaan. Katsoin 20 parhaan pelaajan listauksen parhaaksi kompromissiksi informaation laajuuden ja "kyselyn" helppokäyttöisyyden välillä.

Sellaiset evästykset vielä, että toivoisin kaikkien pyrkivän listoissaan muistamaan puolustajia ja maalivahtejakin,
vaikka hyökkääjät pistetilastoissa paistattelevatkin. Kentällisen mukaan laskettuna 20 parhaan joukkoon mahtuisi 3 maalivahtia, 7 puolustajaa ja 10 hyökkääjää, jollaiseen
jakaumaan suurin piirtein olisi hyvä pyrkiä.

Siihen luotan ihan täysin, että jokainen pystyy värilasit riisumaan listan teon ajaksi. Ajatelkaapa siten, että mitä jos kyseinen herra pukisikin oman joukkueen paidan
päälle, olisiko hän silloin mielestänne parempi kuin edes se oman joukkueesi tapiosammalkangas? Ja jos ei, niin ovatko oman joukkueesi kaikki tappiot todellakin tuomaripelin ja onnekkaiden osumien ansiota?


Listalle pääsevien pelaajien tulee olla joukkueessa mukana runkosarjan päättyessä, Saarela, Goehring ja Rossiter eivät esimerkiksi voi saada pisteitä. Omaa harkintaa toivon käytettävän myös niiden pelaajien kohdalla, jotka eivät ehtineet pelaamaan montaakaan peliä runkosarjasta. (esim. Bilek ja Wirll)



Vastausaika päättyy 22.3. klo 24.00, sillä tässä ovat kyseessä runkosarjan meriitit eivätkä pudotuspelit saa sekoittaa
keskustelijoiden päitä. Play-offkarsintojen otteluita ei tule ottaa listauksessa huomioon.

Oma listani tulee kunhan ehdin perehtymään asiaan tarkemmin. Selvät pelleilylistat hylkään tylysti, mutta niitä ei toivottavasti tänä vuonna tule.

Listaustaan ei saa selvästi myöhemmin editoida (tai siitä ei välttämättä ole hyötyä), sillä työn laajuuden vuoksi lasken tilannetta mahdollisimman reaaliajassa enkä siis palaa uudestaan viesteihin joiden pisteet on jo mukaan laskettu.


Viime kauden TOP-20:stä tällä kaudella liigaa pelasi vain 7 ja näistäkin Pasi Saarela jätti liigan ennen sarjan loppua, eikä ole näin äänestyskelpoinen.


edit: Kappas, tämä ketjuhan nykysääntöjen mukaan kuuluisi tuonne Kierrätyskeskuksen puolelle. Moderaattorit siirtänevät.
 
Viimeksi muokattu:

JuVii

Jäsen
Suosikkijoukkue
Espoo Blues
1. Marko Kivenmäki
2. Tony Salmelainen
3. Sinuhe Wallinheimo
4. Steve Kariya
5. Joakim Eriksson
6. Kristian Kuusela
7. Juuso Riksman
8. Janne Hauhtonen
9. Arttu Luttinen
10. Niklas Bäckström
11. Jaakko Uhlbäck
12. Rob Zepp
13. Ville Leino
14. Perttu Lindgren
15. Ville Koistinen
16. Ville Viitaluoma
17. Tomas Kurka
18. Samuli Suhonen
19. Jukka-Pekka Laamanen
20. Jukka Voutilainen
 

korkki

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porilainen urheilu (ja yks raumalainenkin joukkue)
Mane se jaksaa aina vaan... Olen yrittänyt välttää ennakko-odotuksia väsätessäni tätä listaa ja keskittynyt vain tähän kauteen. Varsinkin listan loppupuolella on useampia pelaajia jotka ylittivät odotukseni todella suuresti. Vaikka Mane toivoikin puolustajia arvostettavaksi niin pakko myöntää että näin suppealle listalle en millään saa 33% puolustajia. 30 joukkoon olisi ehkä prosentuaalisesti saanutkin.

1. Marko Kivenmäki, Ässät
2. Tony Salmelainen, HIFK
3. Ville Viitaluoma, SaiPa
4. Nicklas Bäckström, Kärpät
5. Kristian Kuusela, Ässät
6. Juuso Riksman, Ässät
7. Steve Kariya, Blues
8. Janne Hauhtonen, HIFK
9. Jari Viuhkola, Kärpät
10. Lasse Kukkonen, Kärpät
11. Joonas Vihko, SaiPa
12. Jan Lundell, HIFK
13. Pasi Puistola, Tappara
14. Jukka Voutilainen, HPK
15. Ville Leino, HPK
16. Perttu Lindgren, Ilves
17. Matt Nickerson, Ässät
18. Jyrki Lumme, Ilves
19. Timo Vertala, Tappara
20. Aki Uusikartano, Ässät

(koetin ihan piruuttani vielä miettiä sen 10 lisää jonka mainitsin: 21. Pesonen, Ilves; 22. Malmivaara, SaiPa; 23. Peltonen, Ässät; 24. Lehto, Tappara; 25. Laamanen, HPK; 26. Schnabel, HIFK; 27. Lehtonen, Kärpät; 28. Aaltonen, Kärpät; 29. Lepistö, Jokerit; 30. Kuparinen, Ässät).

Noihin loppuihin tuli sitten pakkeja ihan eri lailla kuten epäilinkin. Jotenkin nuo pakit vaan aina jäävät sivurooliin. Lisäksi meikäläisen arvioissa merkitsee todella paljon ne pelit jotka olen itse livenä nähnyt. Eli jotain ihan huikeita esityksiä on jäänyt väliin ja toisaalta esim. Kärppien Lehtonen ja SaiPan Vihko tuntuvat aina onnistuvan Ässiä vastaan. Toisaalta Rob Hisey - vaikka onkin tehnyt yhden kaikkien aikojen upeimmista maaleista - ei mahdu listalleni koska ei kuitenkaan ole niin suuria esittänyt. Varsinkin tuuratessaan Uusikartanoa Rob on vaivuttanut koko ketjun unholaan. Toinen unholaan jäänyt on Mika Sinuhe Wallinheimo joka ei kyllä jäänyt tällä kaudella Porissa mieleen kuin tempustaan odottaa sitä että Porilaiset alkavat taputtaa Ässiä jäälle ennenkuin hän luistelee kehiin. Silti oli tilastoissa korkealla.

Todella vähän ulkomaalaisia tuli mieleen. Kertooko se sitten ulkomaalaisten tasosta liigassa vai mistä?

Ja lopuksi voisin vielä todeta että vaikka JA:n säännöissä puhutaankin kauniita sanoja "Kierrätyskeskuksesta" niin jotain järkeä pitää käyttää siinä mitä ketjuja kannattaisi liigapalstan etusivulla olla. Jääkiekko on kuitenkin tämän palstan ykkösfunktio ja mikä kuuluu liigakeskusteluun jos tämä aihe ei...

EDIT: Ja kuten Mane varmaan ymmärsitkin niin nuo 20 ekaa kuuluvat tähän äänestykseen. Nuo loput olivat lähinnä kommenttina sinun viestiisi.
 

acidjazz

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Flames
1. Tony Salmelainen
2. Sinuhe Wallinheimo
3. Petri Kontiola
4. Marko Kivenmäki
5. Janne Hauhtonen
6. Niklas Bäckström
7. Pasi Puistola
8. Steve Kariya
9. Lasse Kukkonen
10. Jukka-Pekka Laamanen
11. Juuso Riksman
12. Kristian Kuusela
13. Perttu Lindgren
14. Jyrki Lumme
15. Jussi Pesonen
16. Ville Koistinen
17. Tuukka Mäntylä
18. Ville Leino
19. Arttu Luttinen
20. Michal Bros
 

Hejony

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Suomi
Hyvä idea, ja mielenkiintoista nähdä, millaiseksi lista muodostuu.

1. Tony Salmelainen

-Oli varsinkin alkukaudesta todella suvereeni yksilö. Joulun jälkeen oli pitkään hiljaisempaa, mutta roskis-episodin jälkeen alkanut taas putki kulkea. Väitän, että tuo suuret mittasuhteet saanut kohu kasvatti Tonya monta senttiä, niin ihmisenä kuin pelaajanakin. Voittanee playoffien pistepörssin, jos IFK selviytyy edes välieriin asti. Valtavan nopea luistimilla, kädet käyvät lähes samaa tahtia. IMO parempi, ainakin tehokkaampi, painos Jani Ridasta.

2. Petri Kontiola

-Konna on todella mielenkiintoinen pelaaja, vanhan ajan sentteri, kohtuullisilla jaloilla varustettuna. Parhaimmillaan todella dominoiva pelaaja, muutenkin mukava poikkeus Rautakorven "kaikki samaan muottiin" -koneistossa. Toivottavasti pääsisi MM-kisoihin. Paremman alkukauden johdosta Lindgrenin edellä, parin vuoden päästä toisinpäin.

3. Marko Kivenmäki

-Todella aliarvostettu fakiiri Porista. Meinasi jopa voittaa pistepörssin, mutta ei silti saa taatusti kutsua edes viimeiseen MM-leiritykseen. SM-Liigan joethornton, kaveri joka meinasi tehdä Krisse Kuuselasta maalikuninkaan. Miten viihtyisi isommassa seurassa, se on kysymysmerkki.

4. Jussi Pesonen

-Ilveksen tulikuuman ykkösketjun tärkein palanen. Tehokas, fanien rakastama, tunnollinen. Siinä riittävästi syitä, miksi koko Ilves.com rukoilee Pessin jatkosopimuksen puolesta. Tällä hetkellä näyttää vähän heikolta. 20 maalin "maaginen" raja jäi harmillisesti yhden häkin päähän, kun keskittyi loppukaudesta enemmän syöttelyyn.

5. Juuso Riksman

-Mielestäni SM-Liigan tämän kauden paras maalivahti, ja suurin syy Ässien menestykseen. Liian matalan profiilin pelaaja MM-joukkueeseen, Bäckström ajanee ohi sukunimen mitalla. Saa nähdä miten onnistuu pleijareissa.

6. Steve Kariya

-Viime kauden pörssivoittaja oli tälläkin kaudella sentään kolmas. Alussa peli takelteli uudessa ympäristössä, ja nimiketju Kariya-Pirnes-Kohn ei toiminut ollenkaan. Loppukaudesta pääsi hyvään iskuun. Upea soolomaali aiemmin tällä viikolla. Mainio taskuraketti, josta voisi jopa olla hyötyä Kanadan MM-joukkueessa, isolla jäällä kun pelataan.

7. Lasse Kukkonen

-IMO SM-Liigan paras pakki. Mukavasti pinnoja ja hoitaa oman pään moitteitta.

8. Janis Sprukts

-Jämälatvialaisen runkkari katkesi harmilliseen murtumaan, mutta ehti vakuuttaa niissä peleissä jotka pelasi. Usein aika näkymätön kentällä, mutta sitten ratkaisee pelin. Toivottavasti toipuu vasta Latvian MM-kisoihin. Kerhon kausihan päättyy jo puolivälieriin.

9. Joakim Eriksson

-Ehkä Liigan aliarvostetuin pelaaja. Ei herätä suurta kohua, mutta tekee paljon pinnoja ja arvostettua "näkymätöntä työtä". Sopisi Piri Elorannan pelisysteemiin kuin kesäloma narreille, joten tervetuloa vaan.

10. Kristian Kudroc

-Järkälemäinen slovakkipakki, joka pelasi itsensä nopeasti lappeen Rantalaisten sydämiin. Ikään kuin parempi painos Mike Wilsonista. Nähtäneen kevään MM-kisoissa. Mielenkiintoista nähdä miten pärjää siellä.

11. Sinuhe Wallinheimo

-Loistavan värikäs persoona, näitä tarvitaan. Miinuksena se, että varsinkin loppukaudesta otti melkein jäähy/peli, mikä on kyllä maalivahdilta typerää. Viime keväänä jäätyi playoffseissa, toivottavasti ei tällä kertaa.

12. Perttu Lindgren

-18 vuotias Ilmiö oli aivan _uskomaton_. Oli moninkertaisesti parempi kuin kukaan uskalsi edes odottaa. Olympiatauon jälkeen SM-Liigan paras sentteri, ehkä myös paras pelaaja. Ensi kaudesta saattaa armeijan takia tulla vaikea, jos edes pelaa täällä. Jos käy niin, että pelaa täällä, säilyy terveenä, ja armeija ei rasita kohtuuttomasti, voittaa pistepörssin mennen tullen. Pertun junnuvalmentajan lausahdus "Se katselee niillä isoilla silmillään muiden menoa, ja yleensä se on viimeistään jouluun mennessä koko porukan paras", piti jälleen kutinsa.

13. Ville Viitaluoma

-Tähtikaartiin tällä kaudella vihdoin noussut SaiPasentteri johti alkukaudesta jopa pistepörssiä. Keskitalvella oli suvantovaihe, mutta loppukaudesta luisti taas.

14. Ville Leino

-Viime kaudella Ilveksessä lähinnä muodon vuoksi kiekkoillut Leino nousi uudelle tasolle hämppälinnassa. Maagiset kädet, mutta toisinaan kuskaa kiekkoa liikaa.

15. Rob Zepp

-SaiPa onnistui ulkomaalaishankinnoissaan (pl. Nylander) varsin loistavasti, parhaimpina esimerkkeinä Kudroc ja Zepp. Mainio, joskin aliarvostettu maalivahti.

16. Pasi Puistola

-Hyvä kausi niin pistesaldon kuin tehotilastonkin puolesta. Tapparan paras pakki erityisesti syksyllä, kun Mäntylä ja Grönvall olivat aika hukassa.

17. Janne Hauhtonen

-Sijoittui korkealle pistepörssissä, mutta pelilliset esitykset hyytyivät loppukaudesta. Sairastelu/loukkaantuminen saattoi tietenkin vaikuttaa asiaan. Saapi nähdä mihin pystyy tosipeleissä.

18. Viteslav Bilek

-Tuli Suomeen vasta aivan viime tingassa, mutta on näyttänyt mihin pystyy. Nopea jaloistaan, synnynnäinen maalintekijä. Hänestä kuullaan varmasti vielä jatkossa.

19. Ville Koistinen

-Puolustajien pistepörssin voittaja nousi lupauksesta kirkkaaseen tähtikaartiin. Perinteiseen Ilvestapaan omapäinen kiekkotaituri, joka ei meinaa millään pysyä sovitussa pelitaktiikassa. Tällä kaudella Villeä ei kikkailuissaan onneksi kovin monesti leukaan sattunut. Loistava luistelija. Mainio kiinnitys Ilvesjohdolta pariksi ensi kaudeksi.

20. Mikko Lehtonen

-Muodosti Kukkosen kanssa Liigan parhaan pakkiparin, mutta loukkaantui loppukaudesta. NHL-tilanteesta riippueen, saattaa olla jopa arvokisakamaa keväällä.

Tämä lista nyt syntyi lähestulkoon puoli nukahduksissa, ja aamulla laittaisin paperiin varmaan ihan eri nimet, mutta antaa nyt olla.
Karalahti, Lumme, Jokela, Viuhkola, Voutilainen, Leino,
 

Henkka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Liiga, NHL, CHL, SHL
Heitetään tämmönen.

1. Tony Salmelainen, HIFK
2. Nicklas Bäckström, Kärpät
3. Steve Kariya, Blues
4. Marko Kivenmäki, Ässät
5. Mika Lehto, Tappara
6. Ville Viitaluoma, SaiPa
7. Juuso Riksman, Ässät
8. Petri Kontiola, Tappara
9. Sinuhe Wallinheimo, JYP
10. Pasi Puistola, Tappara
11. Miika Wiikman, HPK
12. Ari Vallin, Kärpät
13. Janis Sprukts, HPK
14. Jan Lundell, HIFK
15. Jukka-Pekka Laamanen, HPK
16. Ville Koistinen, Ilves
17. Jukka Voutilainen, HPK
18. Kristian Kuusela, Ässät
19. Perttu Lindgren, Ilves
20. Juha-Matti Aaltonen, Kärpät
 

SaKaRi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
1.Salmelainen Tony
2.Riksman Juuso
3.Lindgren Perttu
4.Leino Ville
5.Lumme Jyrki
6.Pesonen Jussi
7.Rask Tuukka
8.Zepp Rob
9.Kivenmäki Marko
10.Kariya Steve
11.Hauhtonen Janne
12.Helminen Raimo
13.Lehtonen Mikko
14.Kontiola Petri
15.Viitaluoma Ville
16.Wallinheimo Sinuhe
17.Eriksson Joakim
18.Koistinen Ville
19.Puistola Pasi
20.Voutilainen Jukka

Vaikeaa on nimetä vain 20 parasta. Tuntuu kuin listalta jäisi 20 muuta puuttumaan...
 

nihti

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Wild, Krylja
1. Tony Salmelainen
2. Janis Sprukts
3. Ville Viitaluoma
4. Joakim Eriksson
5. Janne Hauhtonen
6. Marko Kivenmäki
7. Steve Kariya
8. Sinuhe Wallinheimo
9. Lasse Kukkonen
10. Jussi Pesonen
11. Niklas Bäckström
12. Ville Leino
13. J-P Laamanen
14. Sami Lepistö
15. Petri Kontiola
16. Kim Hirschovits
17. Tuomas Santavuori
18. Perttu Lindgren
19. Bernt Brückler
20. Jyrki Lumme
 

peikko#13

Jäsen
SaKaRi kirjoitti:
Vaikeaa on nimetä vain 20 parasta. Tuntuu kuin listalta jäisi 20 muuta puuttumaan...

Onko se ihme kun laitoit koko Ilves-joukkueen listalle.
 

Solomon

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Yritän vastata turhia murehtimatta, tasapuolinen analyyttinen pohdiskelu veisi liikaa aikaa ja olisi sitä paitsi tylsää.

1. Marko Kivenmäki, Ässät
2. Ville Koistinen, Ilves
3. Lasse Kukkonen, Kärpät
4. Tony Salmelainen, HIFK
5. Petri Kontiola, Tappara
6. Steve Kariya, Blues
7. Ari Vallin, Kärpät
8. Pasi Puistola, Tappara
9. Robb Zepp, Saipa
10. Sinuhe Wallinheimo, JYP
11. Janne Hauhtonen, HIFK
12. Ville Viitaluoma, Saipa
13. Niklas Bäckström, Kärpät
14. Ville Leino, HPK
15. Olli Malmivaara, Saipa
16. Juuso Riksman, Ässät
17. Tuukka Mäntylä, Tappara
18. Kristian Kudroc, Saipa
19. Jussi Pesonen, Ilves
20. Joakin Eriksson, Blues

Kärpistä en yhtään hyökkääjää listalle kelpuuttanut. Viuhkolaa en viitsi jäännössijoille laittaa, koska Jari on menneestä kaudesta huolimatta liigan paras pelaaja tai lähellä sitä.
 
Viimeksi muokattu:

odwaz

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kepa ja Pena
1. Tony Salmelainen IFK
2. Juuso Riksman ÄSS
3. Janis Sprukts HPK
4. Marko Kivenmäki ÄSS
5. Lasse Kukkonen KÄR

6. Steve Kariya BLU
7. Sinuhe Wallinheimo JYP
8. Pasi Puistola TAP
9. Janne Hauhtonen IFK
10. David Schneider HPK

11. Ville Viitaluoma SAI
12. Perttu Lindgren ILV
13. Niklas Bäckström KÄR
14. Petri Kontiola TAP
15. Karri Rämö HPK
16. Ville Leino HPK
17. Rob Zepp SAI
18. Jyrki Lumme ILV
19. Kristian Kuusela ÄSS
20. Petteri Wirtanen HPK
 

SaKaRi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
peikko#13 kirjoitti:
Onko se ihme kun laitoit koko Ilves-joukkueen listalle.

Niinpä. Koita saada oma listasi esille, ja kommentoi sitten minun listaani. Elämä on.

Anteeksi offtopic, vastasin vain vain huonoon provoon ja olen viikon kirjoittamatta.
 

Number 11

Jäsen
1. Tony Salmelainen, IFK
SM-liigan dominoivin pelaaja. Piste- ja maalipörssin voitto. Enempää ei tarvinne perustella.

2. Joakim Eriksson, Blues
SM-liigan paras sentteri. Uskomaton peliäly. Nousi koko liigan pistepörssin neloseksi Kariya-Pirnes -akselin varjosta. Kuuluu liigan top10-aloittajiin ja tekee suuren määrän näkymätöntä työtä. Pelannut viime pelit C rinnassaan, joten ei liene kopinkaan puolella mikään turha jätkä.

3. Lasse Kukkonen, Kärpät
Liigan plusmiinus-tilaston voittaja. Runkosarjan piste-ennätyksen tehneen joukkueen kapteeni, joka on tehnyt tehopisteitäkin hyvällä tahdilla.

4. Juuso Riksman, Ässät
Ässien menestyksen kannalta tärkein yksittäinen lenkki. Liigan mahdollisesti paras maalivahti, joka on pelannut huikean kauden auttaen sarjan hännille povatun joukkueen viidennelle sijalle.

5. Marko Kivenmäki, Ässät
Ässien menestyksen kannalta toiseksi tärkein yksittäinen lenkki. Mielialapelaaja, joka on saanut itsestään tehoja irti liigan pistepörssin kakkossijan mukaisesti. Kantanut menestyksekkäästi vastuun pisteidenteosta auttaen Ässät viidennelle sijalle liigassa.

6. Olli Malmivaara, SaiPa
Nuori puolustaja on lyönyt itsensä nyt lopullisesti läpi liigassa. Tehopisteitä kertynyt mukava määrä ja plusmiinus-tilastollakin pääsee kehumaan. Erittäin epämiellyttävä pelityyli vastustajan kannalta ja on kaukalon isäntä aina siellä ollessaan. Merkittävä esimerkinnäyttäjä koko SaiPan joukkueelle.

7. Sinuhe Wallinheimo, JYP
Tärkein yksittäinen syy sille, että JYP ylipäätään on playoffseissa. Joukkue pelasi hyvän alkukauden "Sinkun" johdolla, mutta sen jälkeen tapahtuneen notkahduksen jälkeen Wallinheimo on yksi harvoista tasonsa pitäneistä maalivahdeista. Paras torjuntaprosentti liigassa mikäli alle 1/3 pelanneita maalivahteja ei huomioida.

8. Steve Kariya, Blues
Liigan pistepörssin kolmonen. Äärimmäisen sähäkkä, nopea luistelija. Tekee uskomattomia määriä pisteitä huomioonottaen sen, että laukaukset ovat liigatasolle heppoisia. Plusmiinustilastossa selkeästi miinuksella ja tämä pudottaa sijoitusta myös listalla.

9. Kim Hirschovits, IFK
Hirso ei ole enää vitsi. Tehokkaan ykköskentän takaa noussut pistepörssissä korkealle. Lämäri lähtee nopeasti ja taitoakin löytyy riittävästi. Erittäin monipuolinen pelaaja, joka on pelannut tarpeen tullen puolustajanakin.

10. Ari Vallin, Kärpät
Puolustajien pistepörssin nelonen Kärppien kovasta kilpailutilanteesta huolimatta. Tämän ohella hyvä myös puolustuspäässä. Liikkuva puolustaja, joka on omalla panoksellaan merkittävästi auttanut joukkuettaan runkosarjan ylivoimaiseen voittoon.

11. Kristian Kuusela, Ässät
Muodostanut Kivenmäen kanssa yhden liigan vaarallisimmista tutkapareista. Maalipörssin kakkossija Salmelaisen jälkeen. Ollut tärkeä pala Ässien palapelissä.

12. Petri Kontiola, Tappara
Liigan syöttöpörssin voittaja. Taitava, juonikas nuori pelaaja, jonka hyökkäyspään avut ovat erinomaiset. Puolustuspään osalta parannettavaa vielä.

13. Ville Koistinen, Ilves
Puolustajien pistepörssin voittaja, joka on tunnettu myös kovista taklauksistaan. Rauhoittanut pelityyliään tällä kaudella. Oman pään peruspuolustaminenki sujuu kohtalaisesti, mutta plusmiinus siitä huolimatta miinuksella.

14. Tomas Kurka, KalPa
Erittäin hyvä liike ja loistava maalintekijä. Syöttöpisteitä kertynyt vähänlaisesti, mutta onko syy Kurkassa itsessään? Plusmiinustilastossa ymmärrettävästi pakkasen puolella ja pahasti. Voisi olla liigan parhaita pelaajia, mutta KalPan paidassa puolustustaitojen todistaminen on hankalaa joten katsellaan vuoden päästä uudelleen, mikäli Kurka toiseen liigaseuraan siirtyy.

15. Pasi Puistola, Tappara
Laukaus on ollut pelottavan tarkka tällä kaudella. Puolustajien pistepörssin kolmonen ja +/- tilastonkin osalta kausi on sujunut erinomaisesti.

16. Jussi Pesonen, Ilves
Liukas laituri, joka on iskenyt Ipan paidassa kovat pistelukemat. On pystynyt itse johtamaan ketjunsa peliä eikä ole liian riippuvainen ketjukavereista. Vaarallinen pelaaja kiekollisena.

17. Ville Viitaluoma, SaiPa
Ollut joukkueensa hyökkäyspelin sielu. Liigan tehokkain pelaaja alivoimalla ja muutenkin pistesaldot kohdillaan. Ei kuitenkaan ole ollut mitenkään erityisen dominoiva pelaaja missään näkemässäni pelissä, joten sijoitusta en aivan kärkeen laita.

18. Janne Hauhtonen, IFK
Oli alkukaudesta yksi liigan parhaista pelaajista, mutta pelilisesti hiipunut pahasti kauden edetessä. Vaikka pisteitä on edelleen kertynyt hyvää vauhtia, en Hauhtosta kärkisijoille nykyesityksillä voi sijoittaa.

19. Jari Viuhkola, Kärpät
Ollut loukkaantuneena, mutta noussut taas Kärppien parhaaksi pistemieheksi. Tekee erinomaista työtä molempiin suuntiin ja napsii tärkeitä aloituksia hyvällä prosentilla. Liike edelleen jariviuhkolamaista, mutta silti aina oikeassa paikassa oikeaan aikaan. Järkipelaaja viimeisen päälle.

20. Arto Laatikainen, Blues
Pelannut äärimmäisen hyvän ja tasaisen kauden. Kiekollisena erittäin varma ja omassa päässä myös luotettava. Saa puolustamisen näyttämään helpolta. Pelannut kovia minuuttimääriä nimimiesten loukkaannuttua ja hoitanut hommansa paremmin kuin hyvin. 25 pistettä eivät myöskään ole syntyneet vahingossa.
 

Repezeng

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät
1. Tony Salmelainen, HIFK
2. Marko Kivenmäki, ÄSSÄT
3. Juuso Riksman, ÄSSÄT
4. Petri Kontiola, TAPPARA
5. Sinuhe Wallinheimo, JYP
6. Ville Viitaluoma, SAIPA
7. Steve Kariya, BLUES
8. Ville Koistinen, ILVES
9. Joakim Eriksson, BLUES
10. Kristian Kudroc, SAIPA
11. J-P Laamanen, HPK
12. Kim Hirschovits, HIFK
13. Janne Hauhtonen, HIFK
14. Kristian Kuusela, ÄSSÄT
15. Joonas Vihko, SAIPA
16. Perttu Lindgren, ILVES
17. Robert Schnabel, HIFK
18. Jukka Voutilainen, HPK
19. Pasi Puistola, TAPPARA
20. Matt Nickerson, ÄSSÄT
 

Ziege

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Middlesbrough, Pens, Pirates, Steelers
1. Tony Salmelainen
2. Joakim Eriksson
3. Petri Kontiola
4. Kristian Kuusela
5. Pasi Puistola
6. Ville Koistinen
7. Marko Kivenmäki
8. Janis Sprukts
9. Sinuhe Wallinheimo
10. Ville Leino
11. Michal Bros
12. Jari Viuhkola
13. Steve Kariya
14. Perttu Lindgren
15. Jukka Voutilainen
16. Quinn Hancock
17. Tomas Kurka
18. Ville Viitaluoma
19. Janne Hauhtonen
20. Juuso Riksman
 
Suosikkijoukkue
Ässät
1. Tony Salmelainen, HIFK
2. Marko Kivenmäki, ÄSSÄT
3. Juuso Riksman, ÄSSÄT
4. Nicklas Bäckström, KÄRPÄT
5. Lasse Kukkonen, KÄRPÄT
6. Ville Viitaluoma, SAIPA
7. Kristian Kuusela, ÄSSÄT
8. Joakim Eriksson, BLUES
9. J-P Laamanen, HPK
10. Jyrki Lumme, ILVES
11. Janis Sprukts, HPK
12. Sinuhe Wallinheimo, JYP
13. Janne Hauhtonen, HIFK
14. Petri Kontiola, TAPPARA
15. Hannes Hyvönen, JOKERIT
16. Pasi Puistola, TAPPARA
17. Matt Nickerson, ÄSSÄT
18. Olli Malmivaara, SAIPA
19. Jukka Voutilainen, HPK
20. Jussi Pesonen, ILVES
 

Buccaneer

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Tuomo Ruutu, Sean Bergenheim
1. Tony Salmelainen
2. Juuso Riksman
3. Joakim Eriksson
4. Nicklas Bäckström
5. Arttu Luttinen
6. Marko Kivenmäki
7. Kim Hirschovits
8. Janne Hauhtonen
9. Michal Bros
10. Rob Zepp
11. Ville Viitaluoma
12. Kristian Kudroc
13. Tomas Kurka
14. Jukka Voutilainen
15. Jari Viuhkola
16. Jere Karalahti
17. Steve Kariya
18. Petri Kontiola
19. Robert Schnabel
20. Ville Koistinen
 

#61

Jäsen
Suosikkijoukkue
Nashville Predators
1.Patrik Lostedt
Hoitanut oman hommansa parhaiten koko liigassa. Täyden kympin luottomies!!
2.Tony Salmelainen
Maali ja pistepörssin voitto riittänee perusteluiksi?
3.Juuso Riksman
Pitänyt ässiä pystyssä pitkin kautta
4.Steve Kariya
Pieni mies japanista, joka on todella liukas
5.Kim Hirschovits
Kimi on ehkä liigan ylivoimaisin ylivoimalla
6.Rob Zepp
Pelannut vahvan kauden ja on saipan tärkein yksittäinen lenkki
7.Marko Kivenmäki
Noussut norjasta liigan vaarallisimpien hyökkääjien joukkoon
8.Ville Viitaluoma
Kova tason nosto tällä kaudella ja 45pistettä eivät tule ilman kovaa duunia
9.Robert Schnabel
Ei häikäse, mutta hoitanut ruutunsa joka pelissä
10.Jukka-Pekka Laamanen
Pakille hyvät pisteet ja varmaa peruspeliä
11.Perttu Lindgren
Loistava tulokaskausi. Yksi liigan parhaista senttereistä
12.Joakim Eriksson
Hyvää duunia kaukalon molemmissa päissä
13.Niklas Bäckström
Taas hyvä kausi
14.Sinuhe Wallinheimo
Viennyt jypin pitkälle torjunnoillaan
15.Petri Kontiola
Hienoja ja tarkkoja syöttöjä. Uusi Raipe?
16.Janne Hauhtonen
Nousi jypin kolmos ketjusta hifkin ykköseen! +/- tilaston kakkos sija kertoo myös kovasta duunista ja pisteitäkin tuli ihan mukavasti
17.Kristian Kuusela
Nuori kaveri, joka meinasi viedä maalipörssin voiton. Ehkä ensi kaudella?
18.Jukka Voutilainen
Vahva joka osa-alueella. Valmentaja unelmapelaaja
19.Kristian Kudroc
Pelaa paljon ja jaksaa aina yrittää
20.Arttu Luttinen
Tehnyt kovaa duunia illasta toiseen. Loistava maskimies
 

Apa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara,NFL,jalkapallo ja persoonat
1. Marko Kivenmäki, Ässät
2. Petri Kontiola, Tappara
3. Rob Zepp, SaiPa
4. Tony Salmelainen, Hifk
5. Pasi Puistola, Tappara

6. Joakim Eriksson, Blues
7. Lasse Kukkonen, Kärpät
8. Juuso Riksman, Ässät
9. Steve Kariya, Blues
10. Ville Leino, Hpk

11. Niklas Bäckström, Kärpät
12. Janne Grönvall, Tappara
13. Kristian Kuusela, Ässät
14. Ville Viitaluoma, SaiPa
15. Quinn Hancock, Tappara

16. Ari Vallin, Kärpät
17. Timo Vertala, Tappara
18. Michal Bros, Kärpät
19. Tuomas Santavuori, Pelicans
20. Matt Nickerson, Ässät
 

JimmyMac

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Pittsburgh Penguins
Manen toivomuksesta lista sisältää 10 hyökkääjää, 7 puolustajaa ja 3 maalivahtia:

1. Tony Salmelainen, HIFK
2. Lasse Kukkonen, Kärpät
3. Juuso Riksman, Ässät
4. Marko Kivenmäki, Ässät
5. Jari Viuhkola, Kärpät
6. Janis Sprukts, HPK
7. Sinuhe Wallinheimo, JYP
8. Olli Malmivaara, SaiPa
9. Ville Viitaluoma, SaiPa
10. Jussi Pesonen, Ilves
11. Joakim Eriksson, Blues
12. Niklas Bäckström, Kärpät
13. Kristian Kuusela, Ässät
14. Pasi Puistola, Tappara
15. Jyrki Lumme, Ilves
16. Mikko Lehtonen, Kärpät
17. Janne Hauhtonen, HIFK
18. Perttu Lindgren, Ilves
19. Sami Lepistö, Jokerit
20. Jukka-Pekka Laamanen, HPK
 
Suosikkijoukkue
Two Degrees of Mike Sillinger
1. Tony Salmelainen
2. Marko Kivenmäki
3. Tomas Kurka
4. Juuso Riksman
5. Joakim Eriksson
6. David Schneider
7. Petr Tenkrat
8. Sinuhe Wallinheimo
9. Lasse Kukkonen
10. Petri Kontiola
11. Niklas Bäckström
12. Ville Leino
13. Steve Kariya
14. Janis Sprukts
15. Janne Hauhtonen
16. Kristian Kuusela
17. Ville Koistinen
18. Olli Malmivaara
19. Ville Viitaluoma
20. Jussi Pesonen
 

Koala

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, ManU, TPS - HIFK 16.03.1999
1. Matt Nickersson
2. Patrik Lostedt
3. Markus Kankaanperä
4. Patrik Forsbacka
5. Pasi Nielikäinen
6. Marko Toivonen
7. Martti Järventie
8. Riku Rahikainen
9. Roman Vopat
10. Henrik Laine
11. Kristian Kudrod
12. Arttu Luttinen
13. Jussi Makkonen
14. Andreas Jämtin
15. Sinuhe Wallinheimo
16. Robert Schnabel
17. Rob Hisey
18. Tony Salmelainen
19. Sami Helenius
20. Mike Wilson
 

Infamous

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Penguins, Steelers
1. Tony Salmelainen
2. Marko Kivenmäki
3. Jussi Pesonen
4. Juuso Riksman
5. Petri Kontiola
6. Sinuhe Wallinheimo
7. Kristian Kuusela
8. Janne Hauhtonen
9. Ville Viitaluoma
10. Ville Koistinen
11. Steve Kariya
12. Pasi Puistola
13. Olli Malmivaara
14. Lasse Kukkonen
15. Perttu Lindgren
16. Niklas Bäckström
17. Jari Viuhkola
18. Janis Sprukts
19. Tomas Kurka
20. David Schneider
 

Eddie

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät & kaikki karsintasarjat
1. Tony Salmelainen
2. Lasse Kukkonen
3. Marko Kivenmäki
4. Joakim Erikson
5. Ville Koistinen
6. Janne Hauhtonen
7. Petri Kontiola
8. Niklas Bäckström
9. Sinuhe Wallinheimo
10. Steve Kariya
11. Rob Zepp
12. Ville Viitaluoma
13. Ville Leino
14. Jukka Pekka Laamanen
15. Jari Viuhkola
16. Perttu Lindgren
17. Jyrki Lumme
18. Pasi Puistola
19. Kristian Kuusela
20. Tomas Kurka

Viime vuoden listassa aika hauska yksityiskohta on se, että 25 parhaan joukkoon mahtuu runkosarjan ylivoimaisesti vieneestä Kärpistä 1 pelaaja. Toinen tulee mukaan sijalta 29. Tänäkään vuonna ei Kärppäläiset juhli näissä äänestyksissä. Lasse Kukkosta näytetään arvostavan yllättävän paljon, vaikka tuntuu, että hän saa jatkuvasti kuraa muiden liigajoukkueiden faneilta niskaansa.
 
Viimeksi muokattu:

soros

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
1. Tony Salmelainen
2. Lasse Kukkonen
3. Niklas Bäckström
4. Juuso Riksman
5. Marko Kivenmäki
6. Petri Kontiola
7. Kristian Kuusela
8. Steve Kariya
9. Janne Hauhtonen
10. Ville Leino
11. Kristian Kudroc
12. Sinuhe Wallinheimo
13. Perttu Lindgren
14. Ville Viitaluoma
15. Ville Koistinen
16. Tomas Kurka
17. Joakim Eriksson
18. Pasi Puistola
19. Janis Sprukts
20. Jari Viuhkola
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös