Jatkoajan eduskuntavaaligallup, lokakuu 2014

  • 2 173
  • 21

Jos eduskuntavaalit järjestettäisiin nyt, minkä puolueen edustajaa äänestäisit todennäköisimmin?

  • Kansallinen Kokoomus

    Ääniä: 13 16,3%
  • Suomen Sosialidemokraattinen Puolue

    Ääniä: 4 5,0%
  • Perussuomalaiset

    Ääniä: 26 32,5%
  • Suomen Keskusta

    Ääniä: 11 13,8%
  • Vasemmistoliitto

    Ääniä: 8 10,0%
  • Vihreä liitto

    Ääniä: 9 11,3%
  • Ruotsalainen kansanpuolue

    Ääniä: 3 3,8%
  • Suomen Kristillisdemokraatit

    Ääniä: 0 0,0%
  • Piraattipuolue

    Ääniä: 3 3,8%
  • Muutos 2011

    Ääniä: 1 1,3%
  • Muu puolue tai ryhmittymä

    Ääniä: 2 2,5%

  • Äänestäjiä
    80
  • Poll closed .
Suosikkijoukkue
Ikuiset sydämen jääriitteet. Elementti: Pimeä aine
Seuraavat eduskuntavaalit järjestetään huhtikuussa 2015, eli tasan puolen vuoden kuluttua. Varsinainen vaalipäivä on sunnuntaina 19.4.2015.

Jos eduskuntavaalit järjestettäisiin nyt, minkä puolueen tai ryhmittymän edustajaa äänestäisit todennäköisimmin?
 

ms.qvist

Jäsen
Suosikkijoukkue
Red Wings, Хокейний Клуб Донбас
Jos eduskuntavaalit järjestettäisiin nyt, minkä puolueen tai ryhmittymän edustajaa äänestäisit todennäköisimmin?

Tällä hetkellä tilanne on se, että minulla ei ole ainoatakaan puoluetta tai ehdokasta jota voisin katsoa äänestäväni eli mitä suurimmalla todennäköisyydellä joko valitsisin nukkumisen tai tyhjää äänestämisen väliltä, koska muut vaihtoehdot eivät minua vakuuta. Katsotaan mikä on tilanne sitten varsinaisen äänestyshetken lähestyessä, kenties teen pakonomaisen valinnan ja annan ääneni jollekin ehdokkaalle mutta on todella tunnustettava, että tällä hetkellä tilanne on se, että syystä tai toisesta yksikään puolue ei minua vakuuta.

(Jos olisi mahdollista äänestää RKP:n Carl Haglundia antaisin ääneni hänelle mutta se ei ole mahdollista, persuilla on muutama potentiaalinen ehdokas mutta toisaalta puolueen isähahmo on Soini - joten ei kiitos! Muiden puolueiden kohdalla tilanne on vieläkin heikompi, osan joutuessa suonaan koriin "ei kiitos!")

vlad.
 

Stonewall

Jäsen
Suosikkijoukkue
RoKi, Liverpool
En ole toistaiseksi päättänyt ketä äänestän. Toki vihreät ja koomus eivät ole vaihtoehtoja. Saattaa olla, että pitää tukea Sipilää pääministeriksi, mutta katsoaan lähempänä vaaleja uudestaan. Mikäli joku puolue toimii edellisvaalien PerSujen tavoin kertoen tarkasti mitä asioita ei myydä hallitusneuvotteluissa, niin sitä on myös harkittava.
 

Musta Nuoli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomen maajoukkue, TuTo. Varauksellisesti.
Ei tämä tästä mihinkään muutu tai tule muuttumaan, äänestän Perussuomalaisia kuten on tapanani ollut jo pidempään. Ehkei sekään ole täydellinen vaihtoehto saatika kaikki sen edustajat niin ideaaliedustajia, mutta tämä ei ole täydellinen maailma eikä demokratia itsessään täydellinen systeemi.

Muiden isojen puolueiden katson vuosien varrella epäonnistuneen ja olevan niin Suomen edun ja kantasuomalaisten tavallisten kansalaisten etujen vastaisia, että niillä ei ole mitään asiaa jatkoon. SDP on ryvettynyt, holhousvimmainen auringonlaskun puolue, joka vuorottelee semi-Kokoomuksena olon ja unelmahöttöhevonpaskan välillä.

Kokoomuksen nykyiset nuoret, kiiltävillä hampailla hymyilevät uusliberaaliin pörssikeinottelumahtiin ja ideologiseen yksityistämiseen uskovat kasvot ovat kaukana vanhan ajan porvarillisesta kypäräpappi-linjasta, jota saattoi ainakin arvostaa vaikka sitäkään ei aina tukenut. Vanhan, kansallisen pääoman edustajia, sivistysporvareita ja teollisuuspatruunoita tarvittiin, stubbilaisia imagokeinottelijoita ja Räty-Männistö -suhmuroijia ei tarvita.

Kepu pettää aina, ja nykyinen mikälie-lestajohtaja Sipilä on epäluotettavan ummehtuneen oloinen. Toki ennemmin kepukin kuin nyky-Kokoomus tai demarit, mutta kepu pettää silti aina. Paitsi Paavo Väyrynen, joka on kääntänyt takkia niin monta kertaa, että hän ei petä, hän on aina ja iankaikkisesti Paavo Väyrynen mikä tekee hänestä ennustettavan vakiotekijän.

Pienemmistä puolueista kommareita, anarkisteja ja arhinmäkeläisiä kaupunkilaishihhuleita eli vasureita en äänestä koskaan, kuten en myöskään hyysääjä-Vihreitä ammattiloukkaantujineen ja Suomen taloudellisten etujen tuhoajineen (Hassit, Hautalat yms.).

RKP on vastenmielinen loispuolue, yhden asian porukka eli isojen suomenruotsalaisten rahasäätiöiden ja täysin turhan ylimääräisen yhteiskuntabyrokratian ylläpitäjä joka on näennäisesti suvaitsevainen mutta se suvaitsevaisuus loppuu suomenkielisiin: saavutetuista eduista kuten pakkoruotsista ei tingitä ja se esitetään jonkinlaisena aina olleena perustuslaillisena kysymyksenä, vaikka tosiasiassa pakkoruotsi tuli vasta peruskoulu-uudistuksen myötä muutama vuosikymmen sitten. Ei ikinä tukea RKP:lle, mokoma svekomaaninen jäänne saisi päätyä muutenkin oppositioon kuten oikeassa demokratiassa on yleensä tapana.

Mitään piraatteja ynnä muita pienporukoita en ole kiinnostunut tukemaan, ja Muutos 2011 -ryhmälle tiedoksi, että 2011 meni jo kolme vuotta sitten.

Kristillisdemokraatteja vastaan minulla ei ole mitään, pääsääntöisesti johdonmukaisia ja monesti hyvinkin kannatettavia ajatuksia sekä järkiperäisiä ehdokkaita kuten vaikkapa Sari Essayah. Ainoa ongelma on, että en ole kristitty vaan ennemminkin antikristitty, joten vaikka KD:n ajamat asiat ovat monesti hyviä, niiden perustelut ovat liian raamatullisia ja puolueeseen mahtuu myös kaikenlaista lahkolaista, joista en pidä. Räsänen on kuitenkin hyvin työtehtävänsä hoitanut ministerinä, joten jos PS katoaisi maailmasta niin jatkossa voisin yrittää löytää kristillisistä sopivan saatanallisen ja Gambinaa juovan ehdokkaan jos pakko olisi.

Mitä perussuomalaisiin tulee, niin en minäkään katolilaisuuden ylin ystävä ole, kaikkea muuta, mutta Soini on muutakin kuin katolilaisuus ja PS on muutakin kuin Soini, kaikesta huolimatta. Ei Suomesta tulisi katolista maata vaikka Soinista tulisi pääministeri. Sika-Oinosille tai Hakkaraisille en välttämättä jatkopaikkaa soisi, mutta Jussi Niinistö, Sampo Terho, Jussi "mestari" Halla-aho ynnä muut kelpaisivat mainiosti ministeritasolle asti. Kansallinen konservatismi, Natoon vievä puolustustahto, ymmärrys yrittäjille ja terveen järjen käyttö paskalakeja sun muita vastaan riittäisi pitkälle. Tai jos ei riittäisi, niin ei lopputulos voi paskempi olla kuin mitä se on ollut viimeiset vuosikymmenet vanhojen valtapuolueiden käsissä.
 
Kristillisdemokraatteja vastaan minulla ei ole mitään, pääsääntöisesti johdonmukaisia ja monesti hyvinkin kannatettavia ajatuksia sekä järkiperäisiä ehdokkaita kuten vaikkapa Sari Essayah. Ainoa ongelma on, että en ole kristitty vaan ennemminkin antikristitty, joten vaikka KD:n ajamat asiat ovat monesti hyviä, niiden perustelut ovat liian raamatullisia ja puolueeseen mahtuu myös kaikenlaista lahkolaista, joista en pidä. Räsänen on kuitenkin hyvin työtehtävänsä hoitanut ministerinä, joten jos PS katoaisi maailmasta niin jatkossa voisin yrittää löytää kristillisistä sopivan saatanallisen ja Gambinaa juovan ehdokkaan jos pakko olisi.
KD on noussut minun inhokkilistallani mitalisijojen tuntumaan. Ensinnäkin: takinkääntö tukipakettiasiassa oli äänestäjiä kohtaan räikeä petos, jota yritettiin sumuttaa vakuus-hömpällä. Toiseksi: KD oli hyvin nopeasti luisumassa eroon yhteisestä päätöksestä tehdä muutaman euron leikkaus lapsilisiin. Kolmanneksi: Räsänen on puolueen merkittävin julkisuuskuva ja hänestä maalautuu kuva ihmisenä, jolla ei ole koskaan ollut elämässään kivaa ja siksi ei muillakaan saisi olla. Homoliittojen vastustamisen ainoa järkevä peruste on mielestäni potentiaalisten adoptiolasten väheneminen homoadoptiot kieltävistä maista. Muuten tuo asia vaikuttaa lähinnä ihmisten kiusaamiselta.

PS:n laitoin listaan. Joskin asetelma voi vielä hyvinkin muuttua ennen kevään vaaleja. Selvää on, että ehdokas löytyy PS:stä, Kokoomuksesta tai mahdollisesti RKP:stä.
 

Musta Nuoli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomen maajoukkue, TuTo. Varauksellisesti.
KD on noussut minun inhokkilistallani mitalisijojen tuntumaan. Ensinnäkin: takinkääntö tukipakettiasiassa oli äänestäjiä kohtaan räikeä petos, jota yritettiin sumuttaa vakuus-hömpällä. Toiseksi: KD oli hyvin nopeasti luisumassa eroon yhteisestä päätöksestä tehdä muutaman euron leikkaus lapsilisiin. Kolmanneksi: Räsänen on puolueen merkittävin julkisuuskuva ja hänestä maalautuu kuva ihmisenä, jolla ei ole koskaan ollut elämässään kivaa ja siksi ei muillakaan saisi olla.

En minäkään Räsästä välttämättä henkilökohtaisesti äänestäisi, tai siis en äänestäisi koska en tukisi äärikristillisyyttä muuten kuin vaihtoehtona ääri-islamille ja siinä tilanteessa ei Suomessa onneksi vielä olla. Mutta oletan, että Essayah haastaa (ja voittaa) Räsäsen lähitulevaisuuden puoluekokouksessa. Ja vaikka puolue käänsikin takkia tukipakettiasiassa, niin tässä maassa takinkääntäjien puolueita riittää eikä KD ole niistä lähelläkään kärkipäätä. Jos jättäisi äänestämättä puoluetta, joka jossain asiassa kääntää kelkkaansa niin sitten olisi mahdotonta äänestää mitään puoluetta. Perussuomalaisille kuitenkin iso plussa siitä, että he eivät lähteneet tukipakettiasiassa suuntaansa muuttamaan eikä Soini halunnut niin kalu kovana ministeriauton takapenkille kuten Arhinmäki ja Vihreät, että olisi myynyt tämän periaatteen viime vaalien jälkeen.

Lapsilisäasiaa en pidä mitenkään erityisen merkittävänä suuntaan tai toiseen.
 
Suosikkijoukkue
4.11., 7.4. ja pyhä henki
.

Jos olisi mahdollista äänestää RKP:n Carl Haglundia antaisin ääneni hänelle mutta se ei ole mahdollista...

Itse äänestä RKP:ta, koska Haglund puolueen puheenjohtajana saa kuitenkin pontta kansanedustajien lukumäärästä. Kyllähän se aika kova näyttö olisi, jos RKP:n kannatus nousisi vaikka prosentin. Jos 20% äänestää RKP:ta, niin äkkiä se Haglund on suunnilleen pääministerinä.
 

MustatKortit

Jäsen
Suosikkijoukkue
Joel Pohjanpalo ja Aleksi Mustonen
Itse äänestä RKP:ta, koska Haglund puolueen puheenjohtajana saa kuitenkin pontta kansanedustajien lukumäärästä. Kyllähän se aika kova näyttö olisi, jos RKP:n kannatus nousisi vaikka prosentin. Jos 20% äänestää RKP:ta, niin äkkiä se Haglund on suunnilleen pääministerinä.

En vielä ole ihan varma, mutta todennäköisesti ääneni lähtee samasta syystä RKP:lle.
 

Turder

Jäsen
Suosikkijoukkue
Toronto Maple Leafs
Hankala valita, ja seuraavissa vaaleissa vieläkin hankalampi. Mitään täydellistä ei ole, sen sijaan on helppo sulkea pois useita puolueita pois. Hyviä yksilöitä löytyy, mutta jotenkin heidän äänestäminen on "turhaa" koska kaikki hukkuu puoluekurin ja isompien linjojen alle

Kepussa kiinnostaa niiden 101-kohdan antibyrokratia kun taas kokoomuksen luisuminen koko kansan yleispuolueeksi sekavine linjoineen heikentää heidän vetovoimaa. Noiden kahden välillä kuitenkin pyörin. Pitäisi olla joku porvarillinen hybridi-puolue joka esim:
-vähentäisi byrokratiaa ja keventää julkista sektoria
-yksinkertaistaa ja keventää verotusta,
-helpottaa yrittämistä ja luo aitoja työpaikkoja yksityiselle sektorille, tai antaa toimintaympäristön, jossa markkinat näitä luo (osin kahden em. jutun kautta)
-muuttaa sosiaaliturvaa kannustavammaksi ja "heikommaksi"
-tiukentaa linjaa maahanmuuttoa kohtaan
 

ms.qvist

Jäsen
Suosikkijoukkue
Red Wings, Хокейний Клуб Донбас
Itse äänestä RKP:ta, koska Haglund puolueen puheenjohtajana saa kuitenkin pontta kansanedustajien lukumäärästä. Kyllähän se aika kova näyttö olisi, jos RKP:n kannatus nousisi vaikka prosentin. Jos 20% äänestää RKP:ta, niin äkkiä se Haglund on suunnilleen pääministerinä.

Varmasti pk-seudulla ja osalla rannikkoseutua on helppoa (tai helpohkoa) löytää varteenotettava RKP:n ehdokas mutta tilanne täällä Hämeen vaalipiirissä voi olla toinen ja potentiaalisen ehdokkaan - sellaisen jolle antaa äänensä - löytäminen voi olla olennaisesti vaikeampaa, enkä nyt kuitenkaan viitsisi antaa ääntäni sellaisellekaan ehdokkaalle, jonka kokonaispotti huitelee kaikesta huolimatta jossain sadan äänen tietämillä. Tilanne olisi olennaisesti toinen jos asuisin toisaalla ja potentiaalisia RKP:n ehdokkaita olisi listoilla useita, mutta Lahden suunnalla tilanne on - olettaen - hyvin huono. (Varmuudella en tietty voi sanoa kun en aiemmin ole täällä päässyt äänestämään, Lappeenrannassa - entinen kotikuntani - RKP:n ehdokkaiden määrä oli hyvin minimaalinen, vai oliko niitä laisinkaan eduskuntavaaleissa).

vlad.
 

Tadu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
Tuloksista näkee, että verrattain nuorehkot mieshenkilöt eivät ainakaan äänestä demareita.
 

Musta Nuoli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomen maajoukkue, TuTo. Varauksellisesti.
En vielä ole ihan varma, mutta todennäköisesti ääneni lähtee samasta syystä RKP:lle.

Vähän erikoiset perustelut. Toki äänensä kullakin, mutta tämähän on puoluepolitiikkaa, ei henkilöpolitiikkaa. Jos haluaa äänestää henkilöä niin kannattaa odottaa presidentinvaaleja ja antaa äänensä Haglundille, joka puolueen puheenjohtajana on varmasti tuolloin ehdolla. Tai kenties eurovaaleja, sillä luultavasti Haglund kaltaistensa tavoin haluaa vihreämmälle oksalle ja on valmis hylkäämään uppoavan laivan. Eurovaalit tosin eivät ole täysin henkilövaalit, mutta RKP ei enempää saa kuin yhden edustajan läpi, joten tavallaan ne ovat henkilövaalit.

En minä ainakaan viime eduskuntavaaleissa äänestänyt jotain sattumaehdokasta perussuomalaisista siksi, että Soini on niin kova jätkä ja nauraakin niin rehevästi. Äänestin perussuomalaisia koska koen heidän poliittiset puoluetavoitteensa edes suurin piirtein lähimmäksi sitä, mitä tavoittelen.

Ei toki RKP:n äänestämisessä mitään ongelmaa ole, jos tosissaan kannattaa heidän ajamaansa arvomaailmaa eli maahanmuuton lisäämistä, uusliberaalia tulonjakoa sekä suomenruotsalaisten instituutioiden ja säätiöiden edunvalvontaa ja kiintiöpolitiikkaa koko yhteiskunnan kustannuksella. Mutta jos ei näitä arvoja jaa, niin sitten on hyödytöntä äänestää puoluetta, joka näitä asioita ajaa eteenpäin, oli sen jäsenenä tai jopa keulakuvana kuinka hyvä tyyppi tahansa.

Onhan sitä joka puolueessa yleensä se hyvä tyyppi tai ainakin täysjärkinen ihminen, jonka näkemyksiä voi ainakin ymmärtää vaikka ei niitä allekirjoittaisikaan ja jonka tietää olevan kykenevä rationaaliseen keskusteluun asioista, mutta kun ne puolueet eivät toimi hyvien tyyppien varassa vaan puoluekoneiston ja sen takana olevan isomman tahon (demareilla ay-liikkeet, kokkareilla ison rahan suuryritykset, RKP:llä Åbo Academin säätiöt sun muut jne) agendan mukaisesti. Mutta hyviä tyyppejä ei kannata äänestää jos he edustavat väärää suuntausta.

En minä äänestäisi edes omaa lähisukuani tai parhaita ystäviänikään jos he olisivat vaaleissa ehdolla sellaisessa puolueessa, jonka näkemyksiä en jaa. Jos olisi lapsia tai puoliso, niin sama juttu. Näinhän se toimii eduskunnassakin, jossa on ollut useita eri pariskuntia, jopa aviopuolisoita jotka ovat olleet eri puolueissa. Satu Taiveaho ja Kanki-Kaikkonen esimerkiksi. Toinen on demari, toinen kepulainen. Tuskin antavat toisilleen ääniä vaaleissa, eikä kuulukaan antaa.

Mutta kuten sanottu, niin toki jokainen äänestää miten lystää ja millä perusteilla huvittaa, sehän se on tämän nykyisen edustuksellisen demokratiamme juju eikä siinä mitään. Joskus sitä kaipaisi vain edustuksellisen demokratian tilalle perusteludemokratiaa, jossa äänestää saa kunhan jollain tavalla perustelee miksi äänestää ja mitä sillä tavoittelee. Ei tarvitsisi kertoa tietenkään ketä äänestää, kunhan vain esittäisi jotkut perustelut. Siihen päälle sitten tietenkin pikainen laskutehtävä esimerkkivaaleista, joiden lopputulos pitäisi laskea D'hondtin menetelmällä. Koska jos ei ymmärrä miten suhteelliset vaalit toimivat ja minkä takia saman henkilökohtaisen määrän ääniä saaneista eri puolueiden edustajista toinen valitaan ja toinen ei, niin ei silloin tarvitsisi äänestääkään.
 

MustatKortit

Jäsen
Suosikkijoukkue
Joel Pohjanpalo ja Aleksi Mustonen
Vähän erikoiset perustelut. Toki äänensä kullakin, mutta tämähän on puoluepolitiikkaa, ei henkilöpolitiikkaa. Jos haluaa äänestää henkilöä niin kannattaa odottaa presidentinvaaleja ja antaa äänensä Haglundille, joka puolueen puheenjohtajana on varmasti tuolloin ehdolla...
.

Kyllähän tämä minulle on myös puoluepolitiikkaa, äänestäisin joka tapauksessa porvareita. Nyt vaan ääni olisi menossa kokkarien sijaan RKP:lle.

Mutta en oikein jaksa väitellä näistä äänestysasioista, kukin äänestäköön kuten parhaaksi näkee. En ole vielä varma, että äänestänkö RKP:tä, Kokoomuksen viime aikojen toimiin olen tyytymätön.

Siitä olen kanssasi aika samoilla linjoilla, että tarvittaisiin vanhan ajan porvareita, eikä tätä uutta uusliberaalia höttöä, jonka raameihin ainakin minun nähdäkseni mahtuvat vähän kaikki, jotka eivät halua leimautua suvaitsemattomiksi rasisteiksi.
 

KiVi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Nanna Karalahti
Vassareita. Ei ole hajua, minkälaista politiikkaa he käytännön tasolla ajavat, kuten ei ole muistakaan puolueista. Periaatteellisesti se tuntuu kuitenkin parhaalta vaihtoehdolta.

Myös Kokoomusta voisin äänestää, koska joko kokkarit tai vasemmisto ovat oikeassa. Muut ajatussuuntaukset ovat laimennettu versio näistä oikeisto-vasemmisto tulonjakoajattelussa, joka on mielestäni politiikan kova ydin. Käytännössä toki nämäkin puolueet ovat ideoidensa laimennuksia, mutta ainakin toinen idea on oikea. Tällä hetkellä minusta vasemmiston idea.
 
Tällä kertaa se on aika sama mitä äänestää, kun asetelma on niin selvä. Jos joskus voi sanoa ettei ole väliä äänestääkö, niin se on nyt. Neljän vuoden päästä käydään sitten taas kovat skabat kun konservatiiveihin on kyllästytty hieman Ruotsin tapaan.
 

Barnes

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tasuno Tasalakki
Vaikka en äänestää ikäni puolesta saa, otan silti politiikan seuraajana kantaa tähän kiehtovaan kysymykseen.

Kansallinen Kokoomus ei ole vaihtoehto johtuen ääriporvarillisesta linjasta sekä Alexander Stubbin kokemattomista saunakavereista joille on annettu jo ministeripaikat, mutta kokemusta ei ole nimeksikään.

Suomen Keskusta voisi muuten käydä, mutta puolueen ongelma on hapuileva linja sekä liisahyssälät ja väyrysläiset pitävät minut loitolla, vaikka kannatankin koko Suomen asuttamista.

Sosialidemokraatit on minulle vanhojen partojen kerho jota ei ole vieläkään uudistettu, mikä karkottaa nuoremmat pois puolueen parista. Lisäksi Jutan vaihto Antti Rinteeseen vain huononsi puoluetta minun silmissäni. Rinteen emämoka oli julistautua "miesfeministiksi", joka todennäköisesti karkottaa puolueen mieskannattajat.

Vasemmistoliitto Luotto meni lopullisesti, kun Arhis joukkoineen päätti lähteä hallituksesta jonne Vasemmistoliitto meni rikkoen vaalilupauksensa. Muutenkin puolueesta on mennyt jopa se entisten kommareiden tuoma viihdearvo, kun Esko-Juhani Tennilä jätti politiikan kolme vuotta sitten. Uusiksi Tennilöiksi ovat ehdolla erotetut, suoraselkäiset Mustajärvi ja Yrttiaho jotka tultanee ottamaan takaisin, jotta Vassarit saavat puoluetukensa maksimoitua, koska herrat lienevät varmoja läpimenijöitä vaaleissa.

Vihreä liitto Sanoinkin gallupketjussa kaiken tarvittavan, mutta referoidaan vielä kerran:Vähemmistöjen puolue, pahimmat takinkääntäjät sekä tavallisen suomalaisen pahin vihollinen

Ruotsalainen kansanpuolue ajaa pelkästään omia eli ruotsinkielisten etua. Kouluruotsi on ok, mutta muut etuoikeudet ovat naurettavia ja kalliita. Edes monien hypettämä Carl Haglund ei saa minua kääntämään takkiani mistään hinnasta ellei vaimoni ole joku Frida tai Camilla.

Kristillisdemokraatit ovat eduskunnan kaksijakoisin porukka. Etenkin Sari Essayah on todellinen huippunimi joka paremmassa puolueessa olisi ministeri-ja presidenttiainesta. Sitten on Räsänen ja muut lahkolaiset joiden mielestä Raamattu on lakia tärkeämpi. Tällaista toimintaa en ymmärrä, koska uskonnon asema ei saisi koskaan nousta liian voimakkaasti tai ollaan pulassa.

Perussuomalaiset jäivät ainoaksi vaihtoehdoksi ja tämä on näistä kahdeksasta se kaikkein paras jota äänestäisin, jos voisin. Soinista en todellakaan pidä, mutta esimerkiksi Simon Elo, Jussi Niinistö, Sampo Terho sekä Hanna Mäntylä ovat järkeviä ja antaneet hyvän kuvan itsestään. Korostaa suomalaisuutta ja sitä, että olemme(myös mamut) suomalaisia. Linja hakkaraisten suhteen toki saisi olla tiukempi.
 

Kisapuisto

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Jos tällä hetkellä pitäisi äänestää, niin äänestäisin Perussuomalaisia. Aika outoja pitää tapahtua, etteikö ääni myös oikeasti Perussuomalaisille mene, kun äänestys sitten ensi vuonna koittaa. Ei ole oikeastaan mitään muuta vaihtoehtoa. Jos asuisin vaalipiirissä, jossa voisin äänestää Sari Essayahia, niin sitten pitäisi kyllä harkita tarkkaan ja erittäin todennäköisesti ääneni menisi siinä tapauksessa hänelle.
 
Suosikkijoukkue
Die Nationalmannschaft, Bayern München, HIFK
Ei taida olla vaalipiirissäni juuri RKP:n ehdokkaita, saa nyt nähdä. Ei täällä ainakaan Haglund pesi. Ja vaikka Calle on vakuuttanut monet ja minut siinä samalla, niin ei yksi lintu vielä kesää tee, vaikka tämä sattuukin olemaan puolueen puheenjohtaja ja istuva ministeri. Mutta tilanne on tietenkin paljon parempi näin, kuin että puolueen linjaa reivaisi joku Biaudet'n tapainen ärsyttävä mokupölvästi.

Äänestän aina porvaria. Muu olisi höpsöä. Nykyinen Kokoomus ei ole Kokoomusta parhaimmillaan, mutta on se silti paras ja luotettavin porvaripuolue. Vaihdan kyllä heti parempaan, jos tarjolla on uskottavampi ja mustempi porvaripuolue. Juuri nyt sellaista ei näytä olevan ilmaantumassa framille, joten kokoomuslaisella ehdokkaalla mennään. Muutama vaihtoehtoinen ehdokas roikkuu ilmassa, kaikilla toki selkeän positiivinen Nato-kanta.
 
Suosikkijoukkue
4.11., 7.4. ja pyhä henki
Kyllähän tämä minulle on myös puoluepolitiikkaa, äänestäisin joka tapauksessa porvareita. Nyt vaan ääni olisi menossa kokkarien sijaan RKP:lle.

Mutta en oikein jaksa väitellä näistä äänestysasioista, kukin äänestäköön kuten parhaaksi näkee. En ole vielä varma, että äänestänkö RKP:tä, Kokoomuksen viime aikojen toimiin olen tyytymätön.

Siitä olen kanssasi aika samoilla linjoilla, että tarvittaisiin vanhan ajan porvareita, eikä tätä uutta uusliberaalia höttöä, jonka raameihin ainakin minun nähdäkseni mahtuvat vähän kaikki, jotka eivät halua leimautua suvaitsemattomiksi rasisteiksi.

Allekirjoitan tämän viestin sanasta sanaan, paitsi että olen varma äänestäväni RKP:ta Kokoomuksen sijaan. Puoli vuotta sitten olisin varmaan nauranut moiselle ajatukselle. Poliittisessa nelikentässä olen varmaan samassa ruudussa (oikeistoliberaali) näiden Stubbien ja kumppaneiden kanssa, mutta en kyllä tykkää tuosta meiningistä yhtään.

Persuja en äänestä, koska en pidä sitä uskottavana vaikuttajana, vaan populistisena semi-maltillisena nationalistipuolueena, jonka jäsenistä löytyy liikaa kikeelomaita ja teuvohakkaraisia.

Kepua en äänestä, johtuen asenteesta ympäristöön ja maatalouteen, sekä oksettavasta vanhusten kosiskelusta.

Vassarit ei ole vaihtoehto, tähän kuuluu myös se vihreä siipi

KD ei oikein ole tätä päivää, ei sytytä
 

Musta Nuoli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomen maajoukkue, TuTo. Varauksellisesti.
Vasemmistoliitto Luotto meni lopullisesti, kun Arhis joukkoineen päätti lähteä hallituksesta jonne Vasemmistoliitto meni rikkoen vaalilupauksensa. Muutenkin puolueesta on mennyt jopa se entisten kommareiden tuoma viihdearvo, kun Esko-Juhani Tennilä jätti politiikan kolme vuotta sitten. Uusiksi Tennilöiksi ovat ehdolla erotetut, suoraselkäiset Mustajärvi ja Yrttiaho jotka tultanee ottamaan takaisin, jotta Vassarit saavat puoluetukensa maksimoitua, koska herrat lienevät varmoja läpimenijöitä vaaleissa.

Jyrki Yrttiaho on Mustajärven kanssa ainoina pitänyt Vasemmistoliitossa kiinni valitusta linjasta ja jolla on ollut ymmärrystä perinteiseen vasemmistolaisuuteen uusanarkistien, mokuttajahihhulien sekä takinkääntäjä-Arhinmäkien joukossa. Siksipä Yrttiaho ilmoittikin kyllästyneensä puolueensa peliin ja siihen, että hänen ehdokkuuttaan yritetään jatkuvasti kampittaa ja jättäytyi ehdokaslistalta pois. Hän ei siis ole ehdolla, joten nyt on Vasemmistoliitossa yksi järjen ääni vähemmän.

Näin Yrttiaho Suomenmaassa:

Yrttiaho sanoo tiedotteessa ilmoittaneensa asiasta puolueen piirijärjestölle perjantaina. Hän kertoo olevansa pettynyt siihen, että vasemmistoliiton eduskuntaryhmän johto on yrittänyt kampittaa hänen ehdokkuuttaan puolueen sääntöjen vastaisesti.

Yrttiahon mukaan vasemmistoliiton eduskuntaryhmässä jatkuu epänormaali tilanne.
– Vaikka oppositioon siirtyminen poisti kaikki poliittiset syyt kahden ryhmän olemassaololta ja perusteet minun ja edustaja Mustajärven vasemmistoliiton eduskuntaryhmästä erottamiselta, eduskuntaryhmän johto haluaa hajaannuksen jatkuvan. Se on johtajuuskykyjen puutetta ja vahingollista puolueen vaalityölle, Yrttiaho sanoo.

Vasemmistoliiton ryhmää johtava Annika Lapintie edustaa samaa Varsinais-Suomen vaalipiiriä kuin Yrttiahokin.

Kukapa tuollaista arhinmäkeläistä paskaa jaksaisikaan katsella? Arhinmäki ja muut takinkääntäjäketjut eivät suvaitse katsella sellaisia ehdokkaita, joilla oli selkärankaa heitä enemmän.

Yrttiahon poika Johannes yrittää kuitenkin jatkaa Yrttiaho-dynastiaa, hänhän on nytkin Turun kaupunginvaltuutettu joten kenties Varsinais-Suomen rautakourat eli metalliliittoa äänestäneet antavat vanhasta muistista äänensä Yrttiaholle ensi vaaleissakin, oli etunimi mikä hyvänsä.
 

Barnes

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tasuno Tasalakki
Jyrki Yrttiaho on Mustajärven kanssa ainoina pitänyt Vasemmistoliitossa kiinni valitusta linjasta ja jolla on ollut ymmärrystä perinteiseen vasemmistolaisuuteen uusanarkistien, mokuttajahihhulien sekä takinkääntäjä-Arhinmäkien joukossa. Siksipä Yrttiaho ilmoittikin kyllästyneensä puolueensa peliin ja siihen, että hänen ehdokkuuttaan yritetään jatkuvasti kampittaa ja jättäytyi ehdokaslistalta pois. Hän ei siis ole ehdolla, joten nyt on Vasemmistoliitossa yksi järjen ääni vähemmän.

Näin Yrttiaho Suomenmaassa:



Kukapa tuollaista arhinmäkeläistä paskaa jaksaisikaan katsella? Arhinmäki ja muut takinkääntäjäketjut eivät suvaitse katsella sellaisia ehdokkaita, joilla oli selkärankaa heitä enemmän.

Yrttiahon poika Johannes yrittää kuitenkin jatkaa Yrttiaho-dynastiaa, hänhän on nytkin Turun kaupunginvaltuutettu joten kenties Varsinais-Suomen rautakourat eli metalliliittoa äänestäneet antavat vanhasta muistista äänensä Yrttiaholle ensi vaaleissakin, oli etunimi mikä hyvänsä.

Arhinmäeltä tuntuu puuttuvan luottoa etenkin perinteisen kannattajakunnan keskuudesta eli duunarit ovat siirtyneet takaisin SDP:n leiriin ja vielä enemmän PS:n porukkaan näin mututuntumalla. Vasemmistoliitto on kotiseudullani itäisessä Suomessa etenkin nykyisten ja osin entisten teollisuuskaupunkien kamaralla suosittu puolue. Mitä olen kuullut, ovat aika monet jättäneet puolueen, koska ovat tyytymättömiä etenkin nykyiseen johtoon.

Vasemmistoliitosta on huolestuttavaa vauhtia tulossa eräänlainen Vihreisiin rinnastettava puolue, kun porukka jonka luulisikin osallistuvan Vihreiden toimintaan, osallistuukin Vasemmistoliiton toimintaan. Tämän johdosta nämä mokuttajat, anarkistit sekä muut vähemmistöt ottavat puolueen haltuunsa, jättäen yrttiahot ja mustajärvet sivuun. Ja Vassarit vetoavat nuorisoon etenkin Arhinmäen ansiosta, kun kyseessä on nuorekas johtaja, mutta vanhat parrat hylkäävät puolueen. Toivottavasti edes Mustajärvi jatkaisi.

Myös seksitutkija Anna Kontula äänesti tukipakettia vastaan, mutta tätä ei erotettu puolueesta. Tehtiinkö Vasemmiston keskuudessa "etninen puhdistus" eli vanhat, oikeasti vasemmistolaiset laitetaan ulos näiden nuorten punavihreiden tietä tukkimasta?
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös