Jatkoaika valloittaa maailman!

  • 103 616
  • 488

Fallossymboli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Laitetaanpa lista päivitykseen Twiten lanseeraamaan malliin:

1) Ranska, 2) USA, 3) Suomi, 4) Ruotsi, 5) Espanja, 6) Saksa, 7) Norja, 8) Etelä-Afrikka, 9) Tanska, 10) Hollanti, 11) Thaimaa, 12) Iso-Britannia, 13) Ukraina, 14) Uusi-Seelanti, 15) Brasilia, 16) Intia, 17) Sveitsi, 18) Singapore, 19) Kiina, 20) Islanti, 21) Belgia, 22) Japani, 23) Vatikaani, 24) Viro, 25) Irlanti, 26) Italia, 27) Venäjä, 28) Ecuador, 29) Mongolia, 30) Peru, 31) Slovenia, 32) Kroatia, 33) Puola, 34) Trinidad & Tobago, 35) Itävalta, 36) Latvia, 37) Slovakia, 38) Tansania, 39) Kreikka, 40) Kanada, 41) Tshekki, 42) Bahama, 43) Tunisia, 44) Haiti, 45) Jamaika, 46) Botswana, 47) Australia, 48) Meksiko, 49) Monaco, 50) Fidji, 51) Venezuela, 52) Zimbabwe, 53) Argentiina, 54) Kenia, 55) Indonesia, 56) Filippiinit, 57) Vietnam, 58) Liettua, 59) Unkari, 60) Taiwan, 61) Arabiemiirikuntien liitto, 62) Valko-Venäjä, 63) Uruguay, 64) Malta, 65) Bosnia-Herzegovina, 66) Malesia, 67) Kazakstan, 68) Nepal 69) Portugali 70) Dominikaaninen tasavalta 71) Libanon 72) Liechtenstein 73) Chile 74) Egypti 75) Bulgaria

Ja samat aakkosjärjestyksessä:

Alankomaat, Arabiemiraattien liitto, Argentiina, Australia
Bahama, Belgia, Bosnia ja Hertsegovina, Botswana, Brasilia, Bulgaria, (Britannia, ks. Yhdistynyt kuningaskunta)
Chile
Dominikaaninen tasavalta
Ecuador, Egypti, Espanja, Etelä-Afrikka, (Eesti, ks. Viro)
Fidži, Filippiinit
Haiti
Indonesia, Intia, Irlanti, Islanti, Italia, Itävalta, (Iso-Britannia, ks. Yhdistynyt kuningaskunta)
Jamaika, Japani
Kanada, Kazakstan, Kenia, Kiina, Kreikka, Kroatia
Latvia, Libanon, Liechtenstein, Liettua
Malesia, Malta, Meksiko, Monaco, Mongolia
Nepal, Norja
Peru, Portugali, Puola, Pyhä istuin (Vatikaanivaltio)
Ranska, Ruotsi
Saksa, Singapore, Slovakia, Slovenia, Suomi, Sveitsi
Taiwan, Tansania, Tanska, Thaimaa, Trinidad ja Tobago, Tšekki, Tunisia
Ukraina, Unkari, Uruguay, USA (Yhdysvallat), Uusi-Seelanti
Valko-Venäjä, Venezuela, Venäjä, Vietnam, Viro, (Vatikaanivaltio, ks. Pyhä istuin)
Yhdistynyt kuningaskunta, Yhdysvallat
Zimbabwe

Ja samaan syssyyn terveisia kaikille São Paulosta. Aurinkoista saata on pidellyt ja lampotilat karvan alle kolmessakympissa. Suomessa kuulemma hieman kylmempaa. Kuukausien kyttailyn jalkeen todistin vihdoin 4-5 apinan ohittavan asumukseni nakoetaisyydella (ei, ei ole kysymys ruotsalaisturisteista). Tiesin etta niiita liikkuu taalla mutta ovat pirun arkoja. Kolibri on toinen janna otus, niita nakee ihan pihapiirissa.
 
Viimeksi muokattu:

HABS #11

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Pelicans, Antikale Lahko
Terveiset Phuketista. Lampoa on sellaiset +31 joten hyvin tarkenee. Hartiat palaneet ekan paivan aikana altaalla muksujen kanssa pyoriessa.
Lauantaina sukelluskurssille!
 
Terveiset todella kaukaa. Nyt vihdoin paasin tanne Falkland Saarille ja istun turistitoimistossa Port Stanleyn satamassa. Nyt se on uskottava etta kun riittavan kauas etelaan menee niin kylma tulee. Taalla on loppukesa menossa ja lampoa + 4 C ! Kuulemma on poikkeuksellisen kylma ja sopii toivoa etta pitaa paikkansa silla muuten talvi voi olla hiukkasen kolkko paikallisille asukkaille. Muutenkin tulee pohtineeksi etta kuka taalla oikein viitsii asua kun saarilta loytyy pari hassua pubia ja pari golfkenttaa (jossa voi pelata mikali viitsii hytista kylmasta) ja ei juuri muuta. Lampaita farmataan ja jotkut kalastaa ja pingviinit vetaa puoleensa turisteja parina kuukautena vuodessa. Jos tama kuulostaa unelmiesi paikalta niin tervetuloa vaan. Mina lahden akkia pois. T. BB
 
Suosikkijoukkue
Lukko. Koiramäki, juhlamokka, lokapalvelu eerola.
Listaan voi lisata nyt:

Belize

Paiva Belizessa on nyt takana ja suuntana illan suussa takaisin Yhdysvaltoihin.
 
Suosikkijoukkue
RL, CC, MS, SB-A, MN, CO, GL, ST,HG, BG
Itse en ole koskaan Viroa kauemmas päässyt, kiitos lentopelkoni, mutta luin koko ketjun läpi ja meni aika kuin siivillä. Ehdottomasti parhaita ketjuja Jatkiksessa. Anteeksi tarpeeton viesti.
 
Japanista päiviä. Maasta löytyi uusia puolia näin toisella käymällä. Kioton ja Tokion ohella ehdin käväistä mm. Hiroshimassa, Himejissä, Takayamassa ja Hakonessa. Takayama ja Hakone ovat Japanin vuoriseudulla noin 600-800 metrin korkeudessa jossa tähän aikaan vuodesta normaalit päivälämpötilat ovat siellä 13-14 asteen tuntumassa. Kuinka ollakaan niin molemmissa kylissä satoi lunta.

Hiroshimassa käyntiä suosittelen kaikille. Aivan samoin kuin Auschwitzin keskitysleiri niin myös Hiroshiman rauhanmuseo avaa silmiä. Valokuvat eri tavoin vammautuneista ihmisistä sekä kuvat kaupungista ennen ja jälkeen atomipommin räjähdyksen ovat suorastaan etovia. Museossa vietin aikaa reilun tunnin verran mutta siinä oli ainakin puolet liian vähän. Museossa on näytteillä paljon myös esineistöä vuoden 1945 tapahtumiin liittyen. Yksi mielenkiintoisimmista on itse pommin replika.

Junassa matkustaminen on äärimmäisen mukavaa verrattuna lentokoneeseen tai bussiin. Tilaa löytyy ja välillä voi käydä tupakkavaunussa vetäsemässä vaikka Camelin uutuustuotetta "Nutty Mentholia". Kohteliaisuus on täällä verissä, sen huomaa joka paikassa, mm. junissa lipuntarkastajat kumartavat kun astuvat vaunuun ja poistuvat vaunusta. Samoin kumarrus on odotettavissa myös drinksukärrymimmiltä joka painelee vaunujen väliä edestakaisin.

Palveluammateissa osataan vielä palvella mutta 99 tapausta sadasta sitä palvelua ei saa englannin kielellä. Kyselin tuossa juuri hotellin baarimestarilta erästä osoitetta täällä tokiossa ja mies otti kunnia-asiakseen osoitteen selvittämisen. Istuin drinkillä 45. kerroksen sky barissa. Kun baarimikko ei itse tiennyt niin lähti hän alas conciergen tai jonkun luokse ensimmäiseen kerrokseen asiaa selvittämään. Tuli vartin päästä takaisin ja huomasi että olikin ottanut vahingossa japanilaisilla hieroglyfeillä varustetun kartan mukaansa. No mies lähti uudestaan alas ja tuli lopulta oikeiden tietojen ja karttojen kera takaisin 10 min kuluttua. Kun sitten yritin tarjota hieman tippiä (joka ei kuulu japanilaiseen kulttuuriin) hän näytti melkein loukkaantuvan ja kumarsi vain syvään ottamatta rahaa vastaan. Toinen esimerkki oli kun eräs matkaseurueemme jäsen (n.80v mies) eksyi matkallansa Keio Plaza hotelliimme. Hän harhaili aikansa ja päätyi sitten ilmeisesti Hyatt hotelliin (juuri siihen samaan jossa kuvattiin lost in translation elokuvaa) esitteli sitten siellä huoneen avaintansa eikä osannut sanaakaan muuta kuin suomea. Hyattista laitettiin "poika" asialle ja hotellin mersulla kuskattiin pappa oikeaan hotelliin. Tippiä/muuta maksua ei tietenkään tästä palvelusta huolittu.

Hakonessa joka on japanin ehkä suosituin lomakohde (japanilaisten keskuudessa) on kenties parhaat mahdollisuudet nähdä pyhä Fuji-vuori. Asuin perinteisessä japanilaisessa Ryokan majatalossa (todellisuudessa majatalo vastasi vähintään neljän staran hotellia) Majatalolla oli oma 18 reikäinen golfkenttä ja kuumista lähteistä pulppuavaa vettä hyväksikäyttävä kylpylä. Golfkenttä oli avattu jo aikapäiviä sitten mutta oli nyt kiinni kun sattui olemaan tietenkin lumen alla. Matkan rasituksista väsyneenä astuin huoneeni ovesta sisään. Kengät jätin eteiseen ennenkuin astuin tatamille. Olisi ollut mukava päästä pitkäkseen sängylle hetkeksi mutta sänkyä ei löytynytkään koko huoneesta. Oli vain paljon tatamia ja pöytä jonka vieressä pari istuintyynyä. Televisio oli seinän vieressä ja sille oli kyllä löytynyt oma reilun kokoinen kirjahyllynsä, telkun vieressä kunniapaikalla oli Karaoke vehkeet. Kun tapanani on lauleskella korkeintaan kerran vuodessa suihkussa niin jäi karaoket väliin. Sen sijaan kylpylään oli lähdettävä kun kerran ei ollut sänkyäkään. Japanilaiset ovat innokkaita kylpijöitä ja useista hotelleista löytyykin perinteinen kylpylä. Näky on aika hauska kun astuu pesuhuoneeseen. Kymmeniä japanilaisia miehiä ilkosillaan istumassa noin kymmenen sentin korkuisilla palleilla agressiivisesti itseään pesemässä. Peseytymisen jälkeen saa astua todella kuumaan yhteiseen kylpyammeeseen. Vesi on niin kuumaa että 5 minuuttia riittää vallan mainiosti. On illallisen aika. Japanilaista pöperöä kannetaan minimaalisen matalle pöydällä annos toisensa jälkeen. Jo muutaman minuutin polvien varassa istumisen jälkeen on vaihdettava lootusasentoon jottei mene tunnottomaksi. Noin puolet kymmenistä pikku annoksista on hädin tuskin tunnistettavissa. Toisen puolen voi huoletta jättää arvailujen varaan. Japanilaisella illallisella lähes kaikki eväät ovat herkullisia. Toisin oli aamulla brekun laita. Ensimmäisenä sorkin puikkojen varassa suuhuni epämääräisen näköisen pallukan. Järkytys on mieletön, aivan kauheaa skeidaa. Yritän irvistellen pureskella mömmön ja nielasta sen sillä vieressä istuvat japanilaiset eivät varmastikaan arvostaisi jos sylkäisisin eväät yhteiselle pöydällemme. Sain myöhemmin tietää että kyseinen ryppyinen pallukka oli viinietikka-suolaliuoksessa viimeistelty luumu! Kun sitten illallisen jälkeen selviydyin huoneeseeni - tietysti juoma-automaatin kautta (automaatteja on japanissa ihan joka paikassa ja niitä on paljon) huomasin ilokseni että henkilökunta oli virittänyt lattialle sängyn tapaisen futon patjan. Illalla futon tuntui vielä ihan mukavalta mutta aamulla pääsin tuskin ylös kun oli selkä aivan jumissa. Aamu oli siis yhtä katastrofia mutta kun sitten sain jumpattua selän suurinpiirtein käveltävään kuntoon ja toennut shokkiaamiaisesta niin rupesi aurinko paistamaan. Fuji-vuori joka oli edellisenä päivänä loistanut poissaolollaan oli aamulla upea näky. Pilven häivääkään ei ollut näkyvissä ja kirkas keli kohotti mielialaa.

Useissa hotelleissa japanissa on ilmainen nettiyhteys huoneissa, paitsi tietenkin pikkukylissä. Telkustakin oli tullut jatkuvasti vain useimmilta kanavilta joko japanilaista huutoäänestystä tai baseballia. Voitte arvata että oli mukava päästä pikkuhiljaa taas sivistyksen pariin ja kunnon hotelliin. Telkku auki ja kanavavalikosta CNN ja BBC. Yllättäen japskit osaavat dubbaamisen jalon taidon jopa paremmin kuin saksalaiset. Molempien uutiskanavien lähetys oli dubattu japaniksi. Onneksi sentään tämä netti toimii.

Tapasin Kiotossa Japanilaisen ystävättäreni jota en ollut nähnyt 8 vuoteen. Hän on menossa kesällä naimisiin japanilaisen miehen kanssa. Juteltiin sitten vähän näistä asioista kun olin lukenut etukäteen japanilaisesta kulttuurista ja sukupuolten välisistä suhteista. Tietojen mukaan mm. kun mennään naimisiin niin hankitaan suurinpiirtein heti lapsia. Vaimo jää kotiin pyörittämään perhettä ja lämmittämään kylpyvettä töistä palaavalle miehellensä, illallinen toki on myös valmiiksi laitettu. Mies tekee töitä virallisesti 8 tuntia päivässä. Mutta kun tähän liitetään pakolliset sosialisoimiset työkavereiden, pomon ja asiakkaiden kanssa päivittäin sakea juomalla ja huorissa käymällä ja vielä noin 2 tuntia työmatkaa suuntaansa on lopputulos se että mies lähtee aamuisin yleensä jo seitsemän maissa töihin ja palaa töistä yleensä siinä kymmenen pintaan illalla. Ystävättäreni vahvisti nämä tiedot. Ihmettelin siinä sitten että mitenkäs sitä voidaan olla naimisissa jos mies käy jatkuvasti huorissa. Kuulemma tämä vain on kautta aikojen ollut maassa tapana, hänen ainoa toivomuksensa miehellensä on että tämä ei toisi sukupuolitauteja kotiin. Miehen tehtävä on Japanissa tuoda perheellensä elanto ja jos sattuu käymään vieraissa niin se ei oikeuta naista avioeroon. Tilanne on toinen jos mies saa kenkää työpaikaltansa, tuolloin vaimo voi huoletta laittaa avierohakemuksen vetämään ja se menee järjestäin läpi.

Ystävättäreni tilanne on kerrassaan absurdi. Hän puhuu loistavasti englantia ja on sen tähden saanut hyvän työpaikan. (Japanilaisista englantia puhuvat hyvin tai tyydyttävästi vain ne jotka ovat opiskelleet vähintään puoli vuotta ulkomailla) Hän tienaa mieheensä nähden tuplasti mutta ei ole tätä kertonut miehellensä. Ukolta nimittäin menisi ylpeys jos tietäisi asioiden oikean laidan. Ystävättäreni laittaa palkan kahdelle eri tilille josta toisesta ei mies tiedä mitään. Kaikenkukkuraksi ukkonsa raataa sen 16 tuntia päivässä ja ystävättäreni selviää perinteisellä kahdeksalla tunnilla. Nyt mies sitten on säästänyt rahaa jo pidemmän aikaa että voi kustantaa häät Hawaiilla! Aikanansa tulee mukuloita ja tuleva vaimo jättäytyy pois työelämästä. Mies saa siis raataa entistä enemmän perheen leivän eteen. Kysyin vielä jotta rakastaako ystävättäreni tätä miestä. Vastaus oli että "luulen niin". Mutta lisäsi vielä perään että mies rakastaa häntä ja se riittää avioliittoon. Yritin myös vihjailla että lasten saamisen jälkeen voi vielä palata työelämään mutta siihen hän tyytyi vain huokaamaan. Yritin myös kertoa että jos kerran naimisiin on pakko mennä niin mm. suomalaisista miehistä löytyy paljon tasa-arvoa kannattavia ja ennenkaikkea uskollisia aviomiesehdokkaita. Päätös oli kuulemma tehty ja naimisiin mennään kesäkuun 26 päivä. Hän on 29 vuotias ja tuolloin japanilaiset naiset viimeistään menevät naimisiin muuten putoaa parisuhdejunasta. Hän oli kuitenkin todella iloinen että tapasimme pitkästä aikaa ja kutsui minut siltä seisomalta häihinsä Honoluluun. Muutamaa päivää myöhemmin tuli sähköposti että hän on kovin pahoillansa mutta joutuu perumaan hääkutsun. Tuleva aviomies ei ollut hyväksynyt uusia häävieraita enää tässä vaiheessa...

Joutuu ehkä pistämään vastauksen että no worries mutta harkitsepa vielä sitä naimisiin menoa.

Näin siis Japanissa tällä erää. Istun tässä Tokiossa ja haikailen. 7 vuotta kestänyt matkailu-urani päättyy sunnuntaiseen lentoon Helsinki-Vantaalle ja työt toimistossa odottavat heti tiistai aamuna. Maailman valloitus jäi nyt ainakin tilapäisesti kesken mutta onneksi pitäisi olla vielä ikävuosia edessä. Kävin tänään Shinto pyhäkössä ja maksoin 500 jeniä toivomus/rukoustaulusta, johon kirjoitin ...terveyttä ja pitkää ikää sekä Espoon Bluesille suomen mestaruutta. Taulu menee aikanansa Shinto pappien käsittelyyn ja se poltetaan poroksi. Savun mukana kulkeutuu toiveeni herran huomaan.

Hyvää pääsiäistä.
BB
 

peruspata

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät, Pesäkarhut, UP-V, FT Ulvila, Karhut
1) Ranska, 2) USA, 3) Suomi, 4) Ruotsi, 5) Espanja, 6) Saksa, 7) Norja, 8) Etelä-Afrikka, 9) Tanska, 10) Hollanti, 11) Thaimaa, 12) Iso-Britannia, 13) Ukraina, 14) Uusi-Seelanti, 15) Brasilia, 16) Intia, 17) Sveitsi, 18) Singapore, 19) Kiina, 20) Islanti, 21) Belgia, 22) Japani, 23) Vatikaani, 24) Viro, 25) Irlanti, 26) Italia, 27) Venäjä, 28) Ecuador, 29) Mongolia, 30) Peru, 31) Slovenia, 32) Kroatia, 33) Puola, 34) Trinidad & Tobago, 35) Itävalta, 36) Latvia, 37) Slovakia, 38) Tansania, 39) Kreikka, 40) Kanada, 41) Tshekki, 42) Bahama, 43) Tunisia, 44) Haiti, 45) Jamaika, 46) Botswana, 47) Australia, 48) Meksiko, 49) Monaco, 50) Fidji, 51) Venezuela, 52) Zimbabwe, 53) Argentiina, 54) Kenia, 55) Indonesia, 56) Filippiinit, 57) Vietnam, 58) Liettua, 59) Unkari, 60) Taiwan, 61) Arabiemiirikuntien liitto, 62) Valko-Venäjä, 63) Uruguay, 64) Malta, 65) Bosnia-Herzegovina, 66) Malesia, 67) Kazakstan, 68) Nepal 69) Portugali 70) Dominikaaninen tasavalta 71) Libanon 72) Liechtenstein 73) Chile 74) Egypti 75) Bulgaria 76) Belize

Ja samat aakkosjärjestyksessä:

Alankomaat, Arabiemiraattien liitto, Argentiina, Australia
Bahama, Belgia, Belize, Bosnia ja Hertsegovina, Botswana, Brasilia, Bulgaria, (Britannia, ks. Yhdistynyt kuningaskunta)
Chile
Dominikaaninen tasavalta
Ecuador, Egypti, Espanja, Etelä-Afrikka, (Eesti, ks. Viro)
Fidži, Filippiinit
Haiti
Indonesia, Intia, Irlanti, Islanti, Italia, Itävalta, (Iso-Britannia, ks. Yhdistynyt kuningaskunta)
Jamaika, Japani
Kanada, Kazakstan, Kenia, Kiina, Kreikka, Kroatia
Latvia, Libanon, Liechtenstein, Liettua
Malesia, Malta, Meksiko, Monaco, Mongolia
Nepal, Norja
Peru, Portugali, Puola, Pyhä istuin (Vatikaanivaltio)
Ranska, Ruotsi
Saksa, Singapore, Slovakia, Slovenia, Suomi, Sveitsi
Taiwan, Tansania, Tanska, Thaimaa, Trinidad ja Tobago, Tšekki, Tunisia
Ukraina, Unkari, Uruguay, USA (Yhdysvallat), Uusi-Seelanti
Valko-Venäjä, Venezuela, Venäjä, Vietnam, Viro, (Vatikaanivaltio, ks. Pyhä istuin)
Yhdistynyt kuningaskunta, Yhdysvallat
Zimbabwe

Terveisiä ei ole kerrottavana Tamperetta kauempaa, mutta ihan vain ajankuluksi päivitin Belizen mukaan listoille. Ihan vain siksi, ettei ehkäpä yksi Vapaan keskustelun parhaimmista ketjuista lähde hakoteille.
 
varjo kirjoitti:
Joko jossain on selvitetty mitä BB oikein tekee työkseen, itse spekuloin lähinnä miesgigolon hommia jonkin rikkaan maailmanmatkaajanaisen seuralaisena. Lemmenlaivan Isaacin stunttina? Tosin nopea tahti E-amerikasta Afrikkaan safarille toki hieman hämmentää.

Mäkin voisin ruveta osa-aikaisesti tollaisiin hommiin (siis matkustamisen osalta, ei keski-iän ohittaneitten naisten viihdyttämiseen) :)

Hehheh, nyt vasta luin varjon viestin. Miesgigolon homma kuulostaisi kyllä mielenkiintoiselta ja hmm antoisalta mutta totuus ei ole aivan niin jännittävä. En suinkaan pysty matkustamaan omilla ehdoillani vaan kuljetan mukanani lähinnä suomalaisia vakavaraisia eläkeläisiä. Mikäli freelance/osa-aika homma kiinnostaa niin nyt olisi hyvä aika laittaa cv vetämään nimittäin yksi vakanssi on tiistaista alkaen vapaa.
 

muaddib

Jäsen
Suosikkijoukkue
Mimosanherkät Itkupillit ja Setämiehet
Islamabad, Pakistan.

Melko eksoottinen paikka. Upea ilmasto, uskomattoman kohteliaita ja ystävällisiä ihmisiä. Rauhallisempi ja ruuhkattomampi paikka kuin Karachi. Täällä on 300 000 ihmisen moskeija, kävin siellä eilen. Sinne mahtuisi mukavasti kaikki turkulaiset, vaikka vähän pidemmäksikin ajaksi.

muaddib
 

ervatsalo

Jäsen
Suosikkijoukkue
ХПК ja Tuukka "T-73" Mäkelä
Niin, Ranskan Verdunissa ollaan; lamminta 25, eli tarkenee:

PS: Jos tulette Ranskaan, opetelkaa helvetissa kieli ja ottakaa oma nappis mukaan...

Taalta tahan
 

scholl

Jäsen
Heh. Kyllä sillä näppiksellä oppii kirjoittamaan, vaikka se onkin hieman vaikeampi kuin esim. saksalainen näppäimistö.

Kieltä on toki hyvä osata ainakin perusasiat. Siis ei tarvitse olla mikään virtuoosi, vaan Chere Marianne 1 ja 2 riittää varmasti ja se, että osaa näyttää vittumaiselta.
 

Jii

Jäsen
Suosikkijoukkue
musta & valkoinen
Terveiset Cadizista. Kohta viikko takana Andalusian kierrosta. Juoma halpaa (1-1,5 euroa olut/viini ravintoloissa), ruoka ihan mahtawaa. Ainoastaan koko Iberain niemimaata myllannyt myrksy hieman haittasi menoa.

Selkeasti engñanti ei ole mikaan ykkoskieli taalla. Pikku hiljaa alkaa jo perusfrasit taittumaan, joten nalkaa tai janoa ei tarvitse karsia. Jopa apteekissa emni hetki sitten ihan simultaaniviittomakielella. Saa nahda mita myrkkyja vaimo saa.

Lampoa nyt ehka 19 astetta. T-paitakeli siis.
 

Teacup

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
ervatsalo kirjoitti:
Niin, Ranskan Verdunissa ollaan; lamminta 25, eli tarkenee:

PS: Jos tulette Ranskaan, opetelkaa helvetissa kieli ja ottakaa oma nappis mukaan...

Taalta tahan

"Yn baget silvuplee" riittää nälän karkoittamiseen. Näppäimistöön ei sitten ratkaisua olekaan (a,m, välimerkit ja numerot eivät vain löydy nopeasti tarvittaessa).

Ranskaa siis tullut nyt muutama kuukausi kierrettyä. Tämän ketjun listalle sillä ei pääse, kun taisi Ranska olla ensimmäinen maa koko listalla.
 

Gagne

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kaikenlaiset pörröiset maskotit, kahdella.
Vähän ylösnostoa

Saapas nähdä onko Addis Abeban kentällä yhteyksiä. Saataisiin Etiopiakin listalle. Malawi saadaan varmuudella tällä viikolla. T minus 7 hours...
 

Gagne

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kaikenlaiset pörröiset maskotit, kahdella.
Malawi

Noin. Addis Ababassa ei koneelle paassyt.

Africa it is. Seuraavat kolme vuotta. Yllattavan siistia seutua. Perkeleen koyhaa sakkia. Taallahan sitten riistoporvaroidaan. On meinaan palkattuna puutarhuri ja sisakko.

T: Azungu Mkango=valkonaama leijona.

Poyhkeilemisiin.
 

Pleksi(t)

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
Lisätään Luxemburg listalle jos ei vielä ole. Tämä lyhyenä mobiilisti, ihan kohta nokka taas kohti Suomea. Aika mäkinen paikka, olisi voinut olla toisenkin yön.
 

pernaveikko

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Crusaders, Lechia
Taallahan sitten riistoporvaroidaan. On meinaan palkattuna puutarhuri ja sisakko.

Mitä ihmeen riistoa on tarjota perkeleen köyhille töitä? Sinä todennäköisesti pystyt vielä maksamaankin aika hyvin. Ja saatat viitsiäkin. Ylihintaa ei tietenkään pidä maksaa ja johan se aiheuttaisi pahaa vertakin työntekijöiden omassa yhteisössä.
 

Gagne

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kaikenlaiset pörröiset maskotit, kahdella.
Mitä ihmeen riistoa on tarjota perkeleen köyhille töitä? Sinä todennäköisesti pystyt vielä maksamaankin aika hyvin. Ja saatat viitsiäkin. Ylihintaa ei tietenkään pidä maksaa ja johan se aiheuttaisi pahaa vertakin työntekijöiden omassa yhteisössä.

No enhan mina sita silla tarkoittanut. Meidan pariskunta ei maksa talon paadyssa olevasta asunnostaan mitaan ja saavat viela vedet ja sahkotkin kaupan paalle. Keskipalkka taalla on jotain 40 euroa kuussa (koko maa), ja koulutetun toimistotyontekijan 'bout 70 egea. Nama saavat kahdestaan 60/kk.

Tyon tarjoaminen/palveluiden kayttaminen on kehitysapua parhaasta paasta, varsinkin kun siihen on varaa. Pesukoneen meinasimme hankkia, mutta se olisi vienyt nuorelta likalta duunin. Joten annetaan hanen pesta pyykkimme kasin.

Sita vaan tarkoitin, etta paivaa paalle palvelusvaen pitaminen tekee n. euron per paa. Johan silla R-kioskilta saa yhden Snickersin. Tarkoitin siis koko hommaa suhteutettuna kotimaan rahoihin. Puolellatoista tonnilla taalla rakentaa kotikylaan sahkolla varustetun talon. Siis jos kylassa on sahkot (2 prosentilla on).

Bwana out.
 
Noiin olisiko sitten numero 80 vuorossa. Kirjoittelen Turkista ja tarkemmin Oludeniz nimisesta lomakohteesta. Ei sita varmaankaan kehtaa kauheasti Turkissa kayneensa jos viikon viettaa puhtaasti lomakohteessa. Tassa ei taida ns. aidosta turkista nahda vilaustakaan. Minusta tuntuu ettei tassa kylassa asu ketaan, taalla on vaan hotelleja ja uima-ranta.

Nelja paivaa takana eika pilveakaan ole nakynyt ja lampotila huitelee pitkalti yli kolmenkympin joka paiva. Ei voi valittaa painvastoin juuri tata taalta on tultu hakemaankin, punainen iho ja pari lisakiloa kruunaavat tallaisen aivottoman loholoman. Kavin tuossa toki kylla eilen kokeilemassa vahan extremea. Alue on kuuluisa liitovarjoilustansa. Turkin Taurusvuoret ylettyvat yli 2000 metrin korkeuteen tassa aivan rannikolla. Autolla ajeltiin vuoren huipulle ja sitten tandemina juostiin ohjastajan kanssa rinnetta alas kunnes yhtakkia jalat eivat enaa tavanneet maata ja alkoi puolen tunnin ilmalento. Mielettoman makeat maisemat ja kokemuksena kerrassaan loistava sessio. Hinta on toki aika suolainen kun parin tunnin keikasta sai pulittaa 90 euroa. Paikallinen uimaranta ja maailmankuulu laguuni nayttivat ylailmoista kasin upeilta.

Tuliaisina taalta lahtee kotiin piraattivaatteita/eukolle kasilaukkuja (tarjonta on runsasta ja hinnat kohtuulliset) Merkkipaitoja irtoaa 5 eurolla kappale ja tuntuisivat ihan ok laatuisiltakin. Oludenizia voi suositella pariskunnille ja hieman rauhallisempaa lomaa kaipaaville. Sinkuilla ei taalla ole vientia joten laheinen Marmaris varmasti ajaa asiaa paremmin.
 

Live-

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingin IFK
Hieno ketju, jonka jostain kumman syystä bongasin vasta nyt. Käsittämättömiin paikkoihin jengi päätynyt.

Tätä viestiä kirjoitellaan vielä länsinaapurista, jossa kesä sujunut niska limassa töitä painellen. Lähinnä ajattelin varoitella, että 2 viikon päästä olisi tarkoitus muuttaa Kuala Lumpuriin noin puoleksi vuodeksi (Malesia oli jo listalla, huomasin), josta täsmäiskut suunnitteilla ainakin Kambodzaan ja Laosiin. Eli jos joku nyt haluaa pilata iloni pidentää listaa, pitäköön kiirettä.

Lisäksi Tonga kiinnostaisi, kellään kokemuksia saarelta?
 

psychodad

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko, Hal Gill
Terveiset Kanadasta. Toista kertaa tänä vuonna täällä, ja tarkoitus olisi olla nyt pysyvästi.
 

fiftyeight

Jäsen
Suosikkijoukkue
Iddrott Förskott Puukädet
Andorra valloitettu!

Katalonian/Aragonian kierros meneillaan ja taytyyhan Andorra nahda kun matkan varrelle sattuu. Ensivaikutelma sekava, autoja on ihan sairaasti ja kauppoja ja hotelleja ristiin rastiin suht kapean laakson pohjalla pitkana nauhana. Ruoat ja juomat Suomen tasoa, hotellit selvasti halvempia. Kauppakierros viela edessa, joten sitten selviaa lisaa. Katalaani on kumma kieli.

Ps. Onneksi taalla netti toimii, viimeksi kun yritin Kuubasta laittaa viestia pari vuotta sitten, niiin aina laittoivat yhteydet poikki juuri kun olin lahettamassa viestia.
 
Tuosta taannoisesta Turkin matkasta vielä muutamalla sanalla. Ostettiin matka Deturilta ja käyttämänsä lentoyhtiö hieman pohditutti lentopelkoista avovaimoani. Atlas Jet oli kyseessä ja minä vakuuttelin et se on varmaan joku kohtalaisen uusi Turkkilainen firma joka lentää uusilla koneilla. Paskan marjat, MD-83 oli kyseessä ja tuskin oli edes siitä tuoreemmasta päästä. Sisällä repsotti rispaantuneet penkit ja puuttuvat tarjottimet sekä paskaset seinät eivät omalta osaltaan juuri vakuuttaneet. (Voidaanko vetää johtopäätökset että paskanen auto on huoltamaton auto) Istuttiin tietty ekalla rivillä, juuri niillä hieman paremman jalkatilan omaavilla. Avovaimo ihmetteli että miten noin pienessä ohjaamossa oli kolme lentäjää. Kävi myöhemmin lennon varrella ilmi että yhtä kaveria oltiin kouluttamassa lentohommiin.

Eniten ihmestystä herätti kuitenkin se että lentokoneen ohjaamon ovi oli auki koko lähes nelituntisen lennon ajan. Olin siinä käsityksessä että EU:ssa yms. kehittyneissä sivilisaatioissa on laki joka määrittelee ohjaamon oven kiinniolevaksi lennon ajan. No pohdittiin siinä että kaiketi Turkkilaisilla on omat säännöt. Tultiin reissusta kotiin viikko sitten sunnuntaina ja kuinka ollakaan kuuden päivän kuluttua tästä kyseisen lentoyhtiön MD-83 lentokone kaapattiin matkalla Nicosiasta Istanbuliin ja pakotettiin laskeutumaan Antalyaan. Kyseessä voi aivan hyvin olla täsmälleen sama lentokone jolla lensimme vajaa viikkoa aikaisemmin sillä Atlas Jetin nettisivuilla lentokonekaluston kohdalla ei ole mainintaa MD-83 lentokoneista. Eikä mainintaa ollut myöskään koneen inflight magazinessa. Tämä viittaisi siihen että konepulassa lentoyhtiö on vuokrannut jonkun halvan ruoskan, jonka on sitten maalauttanut väreihinsä. Voi olla toki myös niin että on vuokrannut useitakin koneita, tiedä häntä. Joka tapauksessa voi hyvin olla että on tullut lennettyä viimeinen lento kyseisellä lafkalla.

Ja loppukaneettina vielä. Turkissa ei muuten ollut mitään vikaa mutta kun odottelee lentoa kotiin keskellä yötä ja rupeaa hiukomaan niin parasta olisi, jos olisi omat näkkärit messissä. Hotellin täysihoitosafkojen jälkeen lähes ilostuin kun kentältä löytyi mäkkäri. Nohevana turistina tietenkin Big Mac aterian tilasin ja järkytyin kun kuulin aterian hinnan. 15 euroa! Sai periaatteesta puolestani olla hampparit ja lähdin sutimaan puljusta. Jos ateria maksaa täällä suomessa jo kohtalaisen paljon niin ei nyt helvetti sentään kolmannen maailman Turkissa tarvitse edes lentokentällä maksaa suurinpiirtein kolminkertaista hintaa herkuista. Kävi sääliksi kun kattelin 5 henkistä perhettä jotka kukin mutustelivat mäkkärin ateriaa, äidillä ei kai ollut kanttia kieltää lapsilta loman viimeistä toivetta ja pulitti kiltisti sen 75 euroa safkoista.
 
Viimeksi muokattu:

scholl

Jäsen
Atlas Jet on muuten Ögerin lentoyhtiö. Hänhän perusti Saksassa matkatoimiston alle parikymppisenä, kun alkoi kuskaamaan Saksassa olevia turkkilaisperäisiä kotimaahan lomalle. Nykyään Ögerin matkatoimisto on Euroopan suurin Turkkiin matkoja tekevä pulju, äijä itse demarien edustaja Europarlamentissä. Matkatoimiston johdossa on nykyään tytär Nina. Yritin katsoa äsken heidän sivuiltaan Flottea ja tulee vain selväksi se, että on 17 konetta ja 3000 kapasiteetti, mutta ei ole tarkemmin kerrottu sitä auki. B757 ja A320 koneita ainakin on.

Uusi lentoyhtiö ei tarkoita sitä, että lentää uusilla koneilla. Toki charteryhtiöissä on hyviä siinä missä muissakin, mutta on niissä huonojakin aivan kuten muissakin lentoyhtiöissä. Suoraan en uskaltaisi väittää, että Atlasjet olisi moskaa, koska ovat kuitenkin suurin matkatoimisto sinne suunnalle. Tosin en myöskään väitä, että olisi hyvä, kun ei ole kokemusta tai mitään tilastotietoja sen enempää. Ihan kuriositeettina mainitsin.
 

Imhotep

Jäsen
Mei wen ti

Terveiset Jatkoajan lukijoille ja palstalaisille Kiinasta.

Tarkemmin sanottuna viimeiset 5½kk on tullut asusteltua Pekingissä. Nyt päivät alkavat vähenemään kohti lokakuun kotiinpaluuta. Valitettavasti kyllä missaan syksyn ensimmäiset pelit, mutta onneksi kavereiden tekstiviestitulospalvelu toimii lähes aina moitteettomasti.

Täytyy myöntää että Kiina on yllättänyt minut positiivisesti tässä kuukausien aikana. Pekingistä, kuten muualtakin, löytyy paljon viheralueita joita myöskin kastellaan ja hoidetaan jatkuvasti. Ei uskoisi että maassa on vesipula. Toki Olympialaisten läheisyys aiheuttaa todella suuria panostuksia kaupungin, ja koko maan, 'ulkonäön' ehostamiseen.

Toinen mikä paistaa silmään valtava rakentamisen määrä. Joka paikassa on uusia rakennuksia, sekä toimistoja että asuintaloja, ja jatkuvasti rakennetaan lisää 24h/vrk. Joku on väittänyt että sekä Pekingissä että Shanghaissa molemmissa olisi yhtäpaljon nostokurkia kuin euroopassa tällä hetkellä. En epäile tätä...

Pekingin rakentamista hieman tosin hidastaa se että ennen Olympialaisia ei saa aloittaa kaupunkialueella uusia rakennusprojekteja, ja kesken olevien tulee olla vähintäänkin ulkokuoreltaan valmiita olympialaisiin mennessä.

Kiinalaisista todettakoon että heitä on aivan h*lvetin paljon. Minne tahansa menet, niin tuskin saat olla yksiksesi rauhassa. Toinen mikä pistää korvaan ihan kirjaimellisesti on järjetön mölyäminen ja huutaminen. esim puhelimeen huudetaan hirveällä molotuksella ja keskustelukin on enemmän huutamista kuin puhumista.

Kännykkä tuntuu olevan muuten todellinen statussymboli. Mutta jos suomalaisen sanotaan olevan kännykän orja, niin mitä ovat kiinalaiset? Puhelin kulkee joka paikkaan ja on jatkuvasti käytössä; joko puheluiden muodossa, tekstiviestien kirjoittamisessa, pelaamisessa tai sitten vain pitää soittaa musiikkia kaikkien riesaksi niin lujaa kuin kaiuttimesta saa. Lentokoneessa ensimmäiset kännykät laitetaan päälle laskukiidon aikana ja koneen vielä jarruttaessa pitää ensimmäisten soittaa jo jollekkin.

Toki täytyy myöntää että välillä pinna on ollut lievästi sanottuna kireällä kun paikalliset saavat kaikista asioista kaaoksen aikaan. Hyvänä esimerkkinä voisi mainita Pekingin liikenteen. Kun kaupunkiin laitetaan yli 3 miljoonaa autoa kulttuuriin jossa 10 vuotta sitten autoja oli reilusti alle miljoona ja 20 vuotta sitten reilusti alle satatuhatta, voitte vain kuvitella minkälainen ruuhka saadaan aikaan. Kaupungin kadut ja liikenneväylät eivät vain yksinkertaisesti ole suunniteltu tällä automäärälle. Lisäksi kun liikennesääntöjä ei todellakaan noudateta ja 100m matkalla kaistaa tulee vaihtaa ainakain 8 kertaa niin kaaos on valmis. Siihen kun lisätään autoilija joka haluaa suorittaa u-käännöksen uloimmalta oikealta kaistalta tukkien koko 6 kaistaisen kehätien niin jo alkaa savu nousemaan. Ei ole kerta tai kaksi kun olen seurannut autoilijoiden välistä päähänlyöntikilpailua keskellä risteystä. Kiinalaisille on meinaan aika tempperamenttinen luonne aina välillä.

Mutta nyt täältä tähän... Jos joku tännepäin on tulossa, niin YV:llä voi kysyä neuvoja. Allekirjoittanutta voi etsiä lokakuun alkuun asti paikallisesta Suomi-baarista, Take5:sta, joka sijaitsee 150m pohjoiseen Silkkimarketilta...

p.s. Pekingissähän on helppo suunnistaa. Ruutukaava, ja tiet menenvät itä-länsi ja pohjois-etelä suunnissa. Kaikki paikat nimetään esm yllämainitusti. n. metriä siitä ja siitä siihen suuntaan.

t. Imhotep a.k.a. Mao
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös