Janne Niskala – Raumanmeren rannikkotykki

  • 162 495
  • 792

#16

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko
Viestin lähetti Lakaisija
En ole näitä ulkomaan markkinoita seurannut niin paljon, joten en tiedä pelaako jo jossain, mutta tämä mies tuli ensimmäisenä mieleen.

Olisi sm-liiga tasolla varmasti melkoisen kova luu.

Ei taida saada vakuutusta viime keväisen pahan aivotärähdyksen takia. Olisi kyllä loistava pelimies, mutta pelaisi kyllä jo jossain ihan muualla, jos peliluvan olisi saanut.
 

Boris

Jäsen
Suosikkijoukkue
LiigaEura
Lukon sivujen mukaan Nikke arviolta kuukauden sivussa, eli mitään ei liene poikki. Tasan kuukausi tarkoittaisi 12 ottelun menettämistä.
 

Johto

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko
Luojan kiitos jos Niskala selviää "vain" tuolla kuukauden huililla. Se tarkottaisi sitä, että kaiken mennessä odotusten mukaisesti olisi Nikke mukana kokoonpanossa jo viimeisen maaottelutauon jälkeen.

Ladislav Kohn sensijaan pelaa jo tänä iltana.
 

psychodad

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko, Hal Gill
Valitettavasti Muukkosen tuomio on selkeä merkki siitä, että liiga haluaa joukkueiden selvittelevän erimielisyydet itse. Täten toivon, että ottelun tilanteen ja sen hetkisen sarjataulukon tilanteen huomioiden Kohnia todellakin rankaistaan raumalla jos tilanne vaan hiukankin näin sallii.

En toki kannata mitään polvitaklausta Kohnia vastaan, vaan ihan yksinkertaista turpaanvetoa. Jos Gill vielä silloin pelaa, kyllä siitä pienen sanktion sietää, että vastustajat oppivat ettei pelkkä puusilmäinen kurinpitäjä tee tekoja tekemättömäksi. Tällaiseen täytyy jonkun puuttua. Toki ei sen vuoksi kannata ottelun voittoa uhrata, mutta joku viesti on viisainta lähettää varsinkin näin ennen playoffeja.

Jos peli siis ratkeaa jo ennen päätössummeria, ja seuraavat pari peliä ei ole sarjasijoituksen osalta elintärkeitä, soisin näkeväni ottelun Gill vs. Kohn. Muut jätkät pitävät Wilsonit sun muut poissa välistä, ja Gill muistuttaa Kohnia kiekkoilijoiden välisestä kunnioituksesta. Ei sekään reilua ole, mutta paljon reilumpaa kuin polvitaklaus, ja sen rankaisematta jättäminen.
 

Johto

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko
Psykoisukin kanssa ehdottomasti samoilla linjoilla eli rotalle tulee antaa muistutus kunnon selkäsaunan muodossa. Ihan sama jos Gill, Toporowski tai joku muu "isoista pojista" huilaa muutaman ottelun sen takia, että on hyökännyt Kohnin kimppuun. Pelaajien tulee antaa pleijareitakin silmällä pitäen muistutus siitä, että Lukon pelaajia ei kannata vahingoittaa.

Mutta se tästä asiasta, nyt kohti tulevaa ja otetaan positiivisena asiana se, että nyt Heikkisen ja Honkaheimonkin mahdollisuudet saada peliaikaa kasvavat jonkin verran, kun Nikke on hetken aikaa poissa.
 

Roku

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko
Jaaha, Korkein Taho on puhunut ja Kohn ei pelikieltoa saa. Eipä se silti Jannen polvea olisi nopeammin parantanutkaan jos hän pelikieltoon olisi joutunut, mutta onhan se aika kummallista kun vertaan tätä eilistä esimerkiksi 30.10. Lukko-Blues-ottelussa tapahtunutta Janne Jalasvaaran polvitaklausta Markku Tähtiseen että tämä Kohnin taklaus ei pelikieltoa tuo. Tuolloinkin pidin Jalasvaaran ulosajoa vähintään oikeutettuna vaikka toisenlaisiakin mielipiteitä esiintyi, nyt kun telkkarista eilen näin tämän Kohnin taklauksen niin olihan tämä eilinen kontakti paljon kovempi. Mutta kuten Muukkonen toteaa niin 5+20-minuuttisen paikka, muttei pelikiellon joten ei auta siitä valittaa, enkä minäkään kyllä telkkarikuvan perusteella tuota tekoa tahalliseksi väittäisi.

Hyvä olisi jos Niskala tosiaan selviäisi kuukauden levolla.

Vieläkin olen sitä mieltä että paras muistutus Kohnille tuolloin 5.2. pelattavassa pelissä on taklata pari kertaa puhtaasti äijää niin että kerää rojujaan pitkin jäätä, ja sitten kun hän ottaa niitä joka pelissä tulevia kostojäähyjään niin kuitata niistä maaleilla. Ja käydä sitten vielä aina sopivan hetken tullen kuittaamassa niin kuin Arto Jokinen Lalli Partiselle aikoinaan: "Se oli sun syys". Se syö miestä ja miehen joukkuetta paljon enemmän kuin se että joku pistettäisiin tappelemaan häntä vastaan. Niistä tappeluista kun kärsii omakin joukkue aina, eikä Lukolla ole oikein sellaisia pelaajia uhrattavaksikaan jonka voisi Kohnin kimppuun lähettää.

Jaa-a, alkaako tästä nyt sitten muutaman vuoden jatkuva vihanpito Lukon ja Bluesin välillä, kuten kävi Lukon ja Jokerien välillä kaudella 1999-2000 Sean Gagnonin ollessa puuseppänä? Aloittaako Jukka Vasilin tapaan puheet tulossa olevasta "puolihullusta intiaanista"?

Ei kai nyt sentään.
 

TiDo28

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman lukko,Toronto Maple Leafs
Mites tuohon suhtautuisi?

Kyllä tuohon jotenkin pitää reakoida kun ei liigan kurinpito auta.En tiedä oliko tahallinen mutta sitä en uskaltaisi sanoa,että tahallinen oli mutta kyllähän Kohn varmasti näki,että Nikke ohi tuosta tilanteesta pääsee ja jotenkin miehen kulku oli estettävä.Roku jo mainitsikin tuon Gillin ja laidan väliin jäävän tilan mutta kun näin Suomessa pelataan niin eikös noistakin aika helposti ulosajoja kentältä annetaan.Vähän eri meininki oli Canada-Venäjä nuorten ottelussa,mutta kun ottaa huomioon missä se pelattiin ja muutenkin se asia ei tänne toisaalta kuulu.
 

Repolainen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko
Viestin lähetti psychodad
Valitettavasti Muukkosen tuomio on selkeä merkki siitä, että liiga haluaa joukkueiden selvittelevän erimielisyydet itse. Täten toivon, että ottelun tilanteen ja sen hetkisen sarjataulukon tilanteen huomioiden Kohnia todellakin rankaistaan raumalla jos tilanne vaan hiukankin näin sallii.

Täysin samaa mieltä! Kosto on nyt ainoa oikea ratkaisu kun Muukkonen osoitti olevansa täysi pelle.

Vedetäänkö kohnoa turpaan vai ajellaanko kädet ylhäällä päähän riippuu tilanteesta. Pääasia on että kohnoa sattuu ja paljon!

Toivottavasti tuo ennustus kuukauden huilista pitää paikkansa, eikä koko loppukausi mennyt yhden vatipään olemattomien hermojen takia.
 
Viimeksi muokattu:

Olkku

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomen mestarit 20-21
Viestin lähetti Repolainen
Täysin samaa mieltä! Kosto on nyt ainoa oikea ratkaisu kun Muukkonen osoitti olevansa täysi pelle.

Koska kyseisestä kostosta Muukkonen tulee tietenkin löytämään, "tahallisuuden ja kostomenttaliteetin", ehdotankin, että Jyrkiboy palkkaa yhden(1)ottelun ajaksi, jonkun kovanyrkkisen "työstäsuljetun", niin ei ole vitunkaan väliä, vaikka tulis 7v 5 kk pelikieltoa.

Tosin Janckyn potkun aikaankin oli vastaavaa puhetta ja oikein johtoportaan taholta, mutta Janeckyllä oli nivunen kipeenä, just kyseisen Raumanottelun ajan, joten eiköhän kohnollakin löydy, joku muukin sairaus, kun se mikä on korvienvälissä.

Taikka sitten kohno, Ruuttu ja Muukkonen on Muukkosen mökillä, just sillon, päätöksestä päätellen ovat olleet ennenkin.
 

Blackie

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Ilman muuta tuosta olisi pitänyt antaa pelikieltoa. Mielestäni Kohnin temppua ei kuitenkaan voi sanoa tahalliseksi vaan enemminkin huolimattomaksi. Onni onnettomuudessa on, että Niskala ei ole sivussa kun 4 viikkoa, sillä ei olisi ollut mikään ihme, jos koko kausikin olisi ton jälkeen ollut paketissa. Eikös se olisi hyvä menetelmä, että pelikieltoa tulee niin paljon kun loukkaantunut pelaaja on sivussa? Eli mikäli törkeys on huolimaton tai peräti tahallinen niin törkeyden tekijä on sivussa kentiltä yhtä kauan kun loukkaantunut pelaaja.

Toisaalta pitää sanoa, että näin Kohnin polvitaklauksen nopeesti TV:stä ja tein siitä johtopäätökset.
 

L4E

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauma Luk
Samoilla linjoilla, että kyllä tuolle kohnolle pitäisi opetus antaa, kun kerran "puukkonen" ei sitä antanut.

Onneksi Niskalan vamma ei vaadi puukkoa, vaan ihan levolla pitäisi parantua. Nyt on toipumisennusteeksi annettu 2-6 viikkoa.

Täytyy toivoa, että vammaa liioiteltiin tuon "kurinpitopäätöksen" takia ja saataisiin Nikke mahdollisimman nopeasti takaisin kaukaloon.
 

TosiFani

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Aika rohkea ratkaisu Muukkoselta, mutta mielestäni oikea. Näin taklauksen eilen Nelosen urheilu-uutisissa pariin kertaan hidastettuna ja tilanne meni kuten Muukkonen kertoi eli Kohn oli kääntynyt selvästi olkataklausta varten ja Niskala väisti sitä. Mutta kuten Muukkonen totesi olisi tuomarin antaa tilanteesta 5 + PRK. Tosin väitän että jos tuomari olisi siitä jotain tuominnut, olisi se ollut OR. Kosto tuli jo ottelussa, se vaan hoidettiin huonosti. On turha väittää ettei Gil ollut toteuttamassa valmennuksen ohjeita.
Kohn on mies jolle tulee paljon tälläisiä tapahtumia, mutta aina se tuntuu pääsevän kuin koira veräjästä. Aikanaan Korpin tapausta pohdittaessa aika moni Lukko kannattaja oli sitä mieltä että Korpin vika koko juttu, päätä pystyyn vaan. Onko niin että Kohn on hyvä kyttäämään taklauksia ja vastustajat huonoja vastaanottamaan niitä?? Eli olisiko Niskalan pitänyt ottaa taklaus vaan vastaan??
 

Olkku

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomen mestarit 20-21
Viestin lähetti TosiFani
Eli olisiko Niskalan pitänyt ottaa taklaus vaan vastaan??

Todennäköisesti olisi näintehdessään pelikunnossa.

Syy, miks ei ottanut taklausta vastaan, saattaa juontaa selkäytimestä tuhansien treenien ja satojen pelien jälkeen.
Eli ehkä Nikken alitajunta sanoi, "jos ehdin kiekonkanssa pois alta on taklaaja ulkona ja meillä neljäkakkonen vastustajan päätyyn".

Tästä syystä useat ratkaisut näyttävät katsomoon "hölmöiltä", mutta kuten tiedämme, ei kentällä ehdi ajattelemaan, vaan tapahtumat suraavat toisiaan tuhansien toistijen kautta=alitajunta. Näin näkisin tämän tapahtuman.
 

psychodad

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko, Hal Gill
Ei kiekollisen pelaajan tarvitse taklausta vastaan ottaa tuollaisessa tilanteessa, Niskala sai kuitenkin hyvin Kohnin harhautettua, Kohn vain työnsi jalkansa eteen, varmaankin ylivoimahyökkäyksen pelossa.
 

Arnold

Jäsen
Suosikkijoukkue
SM2013
Tsemppiä Niskalalle, ikävä tapaus toi Kohnon ajelu. Selvä pelikiellon paikka omasta mielestäni.

Toivotaan, että joku Lukon pelaajista seuraavassa kohtaamisessa vähän ojentaa Blegin #17:aa. Sen verran kettu koko äijä on. Enemmän kettu kuin yksikään Lukon pelaajista.
 

Kapo

Jäsen
Viestin lähetti psychodad
Ei kiekollisen pelaajan tarvitse taklausta vastaan ottaa tuollaisessa tilanteessa

Sori tunkeutumiseni teidän hiekkalaatikollenne. Täällä tuntuu olevan aika korkealla verenpaine. No, se on ymmärrettävää ja joskus jopa ihan jees.Tulikos nyt kuitenkaan mietittyä tuota kommenttia loppuun asti? Onko Rautakorven pelityyli jo noin iskostunut faneihinkin? Kiekollinen pelaaja on AINUT, jonka tarvitsee ottaa taklaus vastaan. Saattaapi olla värilasit mulla, mutta kyllä Niskala tuossa aiheuttaa loukkaantumisensa ihan itse alkaessaan västämään taklausta noin myöhässä.
 

L4E

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauma Luk
Viestin lähetti Kapo
Kiekollinen pelaaja on AINUT, jonka tarvitsee ottaa taklaus vastaan.

Ei kai nyt sentään. Kenenkään ei kyllä tarvitse ottaa vastaan ainuttakaan taklausta, vaan aina pelaajalla on täysi oikeus väistää taklausta.

Niskalahan juuri väisti taklauksen, mikä oli täysin oikein. Tämän jälkeen kohno, vaan typerästi paikkaili mokaansa ojentamalla jalkansa tahallisesti.
 

Kapo

Jäsen
juupajuu, värilasit ne on kaikilla jalassa..
Ainakaan siinä videossa jonka näin, ei Kohn ojenna jalkaansa Niskalan eteen Niskalan väistäessä. Jos Niskala ei olisi yrittänyt väistää, olisi hän kerännyt kamojaan jäältä mutta polvi olisi ehjä, näin uskon vakaasti. No, niinkuin jo matsiketjussa sanoin, erittäin valitettava tapaus huippupakille ja pikaista paranemista.


BTW. olen saletti että ymmärsit pointtini. Entistä matikanopettajaani lainaten:"kaiken voi tahallaan ymmärtää väärin"
 

psychodad

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko, Hal Gill
Viestin lähetti Kapo
Sori tunkeutumiseni teidän hiekkalaatikollenne. Täällä tuntuu olevan aika korkealla verenpaine. No, se on ymmärrettävää ja joskus jopa ihan jees.Tulikos nyt kuitenkaan mietittyä tuota kommenttia loppuun asti? Onko Rautakorven pelityyli jo noin iskostunut faneihinkin? Kiekollinen pelaaja on AINUT, jonka tarvitsee ottaa taklaus vastaan. Saattaapi olla värilasit mulla, mutta kyllä Niskala tuossa aiheuttaa loukkaantumisensa ihan itse alkaessaan västämään taklausta noin myöhässä.

Eli nykykiekossa ei saa mielestäsi enää harhauttaa?

Niskala teki ihan puhtaan harhautuksen, ja Kohn ajoi siksi ohi. Kohn yritti korjata tilannetta, koska olisi aiheuttanut pahan ylivoimahyökkäyksen omiin. Hän pisti vähän jalkaa eteen ja siihen jäi ylivoimahyökkäys, ja Niskalan pelit näillä näkymin.

Taklattavalla on laitojen vieressä vastuu, mutta jos taklaaja menee harhautukseen, hänen on se hyväksyttävä ja poljettava sitten perässä, eikä laittaa jalkaa ämmämäisesti eteen ja vahingoittaa toista.

Ei muuta kun Kohnoa tylysti turpaan ja saadaan piste tällekin episodille.
 

psychodad

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko, Hal Gill
Ja on aivan turha selittää, että Kohnin normaali taklausasento olisi "haarahyppy". Kukaan ei tuollaisella asennolla taklaa, koska siinä ei ole minkäänlaista tasapainoa ja itse lentää perseelleen pienestäkin töytäisystä. Kohn yritti ajaa olkapäällä, mutta Niskala harhautti. Kohn näki että ei pysty enää ylettymään Niskalaan olkapäällä joten hän kurotti jalkansa tämän eteen.

Jos tosissaan väitätte, että Kohn pitää jalkojaan haarahyppyasennossa aina taklauksissaan, miehelle voisi antaa välittömästi ikuisen pelikiellon liigaan, koska sillä tyylillä menee vielä useita polvia.
 

Kapo

Jäsen
juuei.. väitän vain, että Kohn ei muuttanut jalkojen asentoa juuri ennen taklausta ja siten aiheuttanut polvikontaktia. Väistää saa taklauksen aina kun ehtii, mutta jos puolittain väistää niinkuin nyt vain yläkroppa ehti alta pois, saattaa olla tuloksena loukkaantuminen.

Ja ei, ei kai kukaan ole väittänyt tuota taklausasentoa "normaaliksi" jos sellainen kyetään määrittelemään. Väitätkö sinä Kohnin hakeneen polvitaklausta? Olkapään kääntäminen kohti Niskalaa juuri ennen taklausta oli vain hämäystä?

Eipä tule Kohnille turpaan Raumalla. Ei tullut kontaktin jälkeen tunteiden oltua pinnassa, miksi myöhemmin kun on rauhoituttu ja tiedostettu pelikieltojen todennäköisyys?


edit. siis Kohn yritti ajaa olkapäällä, mutta huomasi Niskalan väistävän ja päätti ajaa polvella? Aikamoinen suoritus ei voi muuta sanoa. Mahtaa olla aikamoinen Pentiumi kaverilla pääkopassa kun tuossa ajassa vielä huomaa, ymmärtää, päättää ja toimii
 
Viimeksi muokattu:

psychodad

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko, Hal Gill
Toki Kohn yritti ajaa olkapäällä, mutta kun huomasi ettei millään osu niin teki refleksinomaisesti sen minkä ehti, eli laittoi jalan tielle. Tai antoi sen olla tiellä. Kukaan ei myöskään luistele jalat haarahyppyasennossa. Kohnilla oli kyllä varsin hyvin aikaa vetää jalka taas kroppansa alle, mutta tässä tilanteessa hän ei sitä tehnyt. Ja siitä häntä olisi pitänyt rankaista. Varmasti jokainen tajuaa, että asento jossa Kohn Niskalan kohtaa ei missään nimessä selity taklausyrityksellä. Taklauksissa kannattaa pitää painopiste yläkropassa, ja yleensä siinä tapauksessa nojataan taklattavan suuntaan ja jalat tulevat takana, hartialinjan takana. Siis vähän etunojassa.
 

msg

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sopimustekninen verovelka

msg

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sopimustekninen verovelka
Viestin lähetti psychodad
Toki Kohn yritti ajaa olkapäällä, mutta kun huomasi ettei millään osu niin teki refleksinomaisesti sen minkä ehti, eli laittoi jalan tielle.

Refleksinomainen = tahaton = 5 + 20 min?
Ei siis tarkoituksellinen tahallinen vahingoittaminen, josta seuraisi 25 min?
Olemme siis samaa mieltä, että Rantala mokasi, kun ei antanut 5 + 20, eikä sinustakaan tuo ole 25 min arvoinen.
Mainiota, että olemme päässeen yhteisymmärrykseen.
Olet näemmä Muukkosen kanssa samaa mieltä, vaikka Muukkonen onkin espoolainen.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös