Janne Kolehmaisen taklaus Veli-Matti Savinaiseen H:linnassa 21.2.2009

  • 119 403
  • 648

Iso D

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Täysin puhdas taklaus, ainakin jos vertaa siihen mitä muuan ässäpelaaja tero määttä esitti JYPiä vastaan 2.10.08 hippoksella taklaten Antti Jaatista SUORAAN JA AINOASTAAN päähän. ( tässä linkki -->http://www.ksml.fi/kiekko/videot/jyp-%C3%A4ss%C3%A4t-kalle-kaijomaa/250016)Silloin ei myöskään vihelletty tilanteesta mitään ja kaikkien ässäfanien mielestä kyse oli ainoastaan Antti Jaatisen puutteesta ottaa taklaus vastaan. Eli kyllä nyt kopsahti vähän ässäleirissä omaan nilkkaan.

Se, että savinainen loukkaantui, oli todella ikävää enkä kelleen halua, myöskin se kun pelaaja loukkaantuu ja aiheuttajaa ei ajeta pihalle, poikkeaa selvästi sm-liigan aiemmasta linjasta. Eli olisi pitänyt tämän kauden linjan mukaan ajaa kolehmainen pihalle. Muuan Olli Malmivaara joutui suihkuun, hipaistuaan Damonia tässä jokunen päivä sitten...suihkuun ainoastaan sen takia että damon jäi makaamaan maahan. Kontakti itsessään oli kuin päiväkodin hiekkalaatikkoleikeistä. Mutta näinhän se aina on, oman joukkueen pelaaja kun taklaa niin se ei koskaan ole rumaa ja kun vastustaja taklaa niin se on aina ehdottomasti sikamaista.

Eli kun tätä taklausta ei kelaa kukaan ässäläinen eikä kukaan kerholainen niin saadaan varmaan selvyys, että oliko taklaus puhdas. Mielestäni oli. Liian kova myöskin ja huonosti ajoitettu paikka, suihkukomennus olisi ollut oikea ratkaisu.

P.S. ässäfaneille ihan hyvä herätys, kun siellä aina toitotetaan kovaakin kovempaa peliä ja että omat rasmusseenit ajelisi vastustajan avainpelaajat kylmäksi ja plaa plaa plaa. Kun mies sitten ajetaan kylmäksi ja hän sätkii jäänpinnassa kuin kuoleva eläin, niin ei se ole kovin kaunista katsottavaa. Ei tuollaista kellekkään toivo, joten voitte lopettaa ne lapselliset ajetaan kaikki kylmäksi kommentit. Ei ole kovin kypsää.
 

sixtus

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Barcelona
Mielestäni taklaus on jääkiekkopelin hengen mukainen ja täysin puhdas. SM-liigan sääntöihin en ole tutustunut, sen myönnän, mutta sen kokemuksen perusteella, mitä minulla tästä lajista on, niin tuossa en näe mitään väärää. Seuraukset ovat todella valitettavat, mutta kontaktipelissä loukkaantumisia sattuu.

Jokainen vähänkään enemmän kiekkoa pelannut tietää, että jos lähtee kiekon kanssa leikkaamaan laidasta keskelle keskialueella, niin on erittäin todennäköistä, että joku yrittää taklata niin sanotusti vastapalloon. Ja kun vastapalloon taklaa, niin hyvin usein joku taklaajan ruumiinosa osuu taklattavaa päähän, varsinkin, jos taklaaja on taklattavaa isompi, kuten tässä tapauksessa. Siinä pään etupuolella kun ei ole olkapäätä ottamassa taklausta vastaan.

Kolehmainen ei tule tilanteeseen erityisen kovalla vauhdilla, tulee ns. peliasennossa eli matalana ja kyynärpäät eivät ole mielestäni irti kropasta ennen osumaa eikä osumahetkellä. Se, että kyynärpäät irtoavat kropasta osuman jälkeen, on aivan normaali reaktio, jolla mm. koitetaan hallita omaa tasapainoa äkillisen törmäyksen jälkeen.

Olen varma, että jos pelaajien mielipidettä taklauksesta kysytään, niin vähintään yhdeksän kymmenestä palaajasta sanoo taklauksen olevan puhdas jääkiekkotaklaus ja jos tilanteesta syyllistä pitää hakea, niin se on Savinainen.

Siinä vaiheessa, kun "kolehmaiset" alkavat tuollaisissa tilanteissa väistää kiekollista tai juuri kiekosta luopunutta pelaajaa, niin todennäköisesti lopetan jääkiekon seuraamisen.

Äärimmäisen hyvä kirjoitus ja ilmeisesti täysin neutraalista näkökulmasta. Oli pakko lainta kokonaan, koska mitään ehalunnut jättää pois.

Tämä puolestaan...

Ainapata kirjoitti:
Kolehmaisen taklaus Savinaiseen on liigahistorian raukkamaisimpia taklauksia.

..oli ketjun huvittavisnta antia. Jopa allekirjoituskamaa, etten sanoisi.
 

Leon

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Stars, Panthers
Tietääkseni en ole pahemmin provonnut mitään, kun korkeintaan vastannut tuuskin heittoon porilaisille.

...

Tasapuolisuudesta enemmän valitin, kun Porthen sai ottelurangaistuksen ja yhden lisäpelin vielä kesken pudotuspelisarjan.
Minusta se on provoamista, kun syytät meitä Kerho-faneja takinkäännöstä vedoten case Portheniin. Käy ihan huviksesi lukemassa se ketju uudelleen. Saatat yllättyä. Minä en yllättynyt, muistin oikein jopa oman suhtautumiseni tuomioon.
 

Chriso

Jäsen
Ässät informoi

Ässiltä tuli tällainen tiedote:

"Ässät teki tutkintapyynnön SM-liigaan

Eilisessä HPK - Ässät ottelussa Ässien Veli-Matti Savinainen loukkaantui vakavasti taklaustilanteessa. Savinaisella on aivotärähdyksen lisäksi yhteensä viisi murtumaa kasvoissa. Tilanteesta ei määrätty minkäänlaista rangaistusta, eikä otteluvalvoja tehnyt tutkintapyyntöä SM-liigan kurinpitopäällikölle. Ässät on tehnyt SM-liigan sääntöjen mukaisen tutkintapyynnön otteluvideon perusteella SM-liigaan.

Savinainen siirrettiin ambulanssilla Hämeenlinnan sairaalasta Satakunnan Keskussairaalaan eilen illalla ja hän on toistaiseksi sairaalahoidossa."
 

R0kMies

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät, HIFK, Newcastle
Ässiltä tuli tällainen tiedote:

"Ässät teki tutkintapyynnön SM-liigaan

Eilisessä HPK - Ässät ottelussa Ässien Veli-Matti Savinainen loukkaantui vakavasti taklaustilanteessa. Savinaisella on aivotärähdyksen lisäksi yhteensä viisi murtumaa kasvoissa. Tilanteesta ei määrätty minkäänlaista rangaistusta, eikä otteluvalvoja tehnyt tutkintapyyntöä SM-liigan kurinpitopäällikölle. Ässät on tehnyt SM-liigan sääntöjen mukaisen tutkintapyynnön otteluvideon perusteella SM-liigaan.

Savinainen siirrettiin ambulanssilla Hämeenlinnan sairaalasta Satakunnan Keskussairaalaan eilen illalla ja hän on toistaiseksi sairaalahoidossa."

Kolehmainen siirretään saunan taakse?
 

TPS4ever

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
En jaksanut lukea koko topikkia läpi, mutta neljän ekan sivun perusteella kaikki muut paitsi muutamat Ässä kannattajat saavat taklauksesta OR:n arvoisen. Ymmärrän, että tuon Kolehmaisen niitin seuraus näytti helkutin pahalta, mutta ei tuossa taklauksessa ole mitään väärää. Kakkosen olisi voinut antaa säälistä SM-liigan tyyliin kuuluen.

Jos jatkossa aletaan tuomitsemaan pelirangaistuksilla kaikki loukkaantumisiin johtavat puhtaatkin taklaukset, voidaan tätä alkaa käyttämään väärin hyväksi. Aletaan "kuolla" kentälle jokaisen pommin jälkeen ja sitten palataan sopivan ajan kuluttua kentälle. Vaikka kuinka pahat on seuraukset on tilanteiden tuomitsemisen perustuttava itse tekoon. Joskus käy pahasti ja on huonoa tuuria, mutta aina ei kannata hakea väkisin syyllistä.

Tsempit Savinaiselle. Näitä ei suo kellekään.
 

Jukuri

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jukurit, Hydraulic oilers, JYP, HIFK
Muutaman kerran tuon videon katsoneena mun mielestä tuo taklaus on melko puhdas. Toki tuo kuvakulma on aika huono eikä tosta nää kunnolla että miten korkealla kyynärpää on. Näitä tälläsii tapauksia sattuu tässä lajissa ja onhan se todella valitettavaa jos näistä jotain aivovammoja tai ees pahoja aivotärähdyksiä tulee. Mutta eiköhän nää äijät tiedä mihin ne on lähteny mukaan ja tuskin ne itkee siellä kun joku vähän kovempaa taklaa.
Kolehmainen on niin paljon pienikokoisempi kaveri kuin Savinainen niin tälläinen lopputulos oli ihan odotettava. Kylmivän ja ehkä sääntöjen mukaan "rikollisen" tuosta taklauksesta saa tuo Savinaisen ilkeä sätkiminen joka varmaan johtuu siitä aivotärähdyksestä. Todella ilkeästi nytkähti Savinaisen pää kun Kolehmainen oli häntä taklannut. Noille ei vaan voi mitään ja noita silloin tällöin sattuu. Mun puolueeton näkökulma tähän tilanteeseen on se että taklaus oli puhdas ja tosta ei pitäisi mitään pelikieltoja antaa.
 

Kynä

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Paljon on aiheesta sanottu ja väännetty ja taattuun Jatkoaika-tyyliin reippaanlaisesti vittuiltu suuntaan jos toiseenkin. Omasta mielestäni taklaus oli helvetin kova, mutta myös puhdas. Kolehmaista en siis koe tarpeen tästä isommin syyllistää. Kuitenkin, vielä toistaiseksi SM-liigan voimassaolevat säännöt määräävät pelaajan loukkaantuessa kontaktitilanteessa tuomarin lähettämään taklaajan suihkuun, joten siinä mielessä tuomio meni väärin. Voikin siis olla, että Muukkonen vielä yhden pelin pannan tästä antaa. Kaksi peliä tai enemmän on kyllä väärin. Ensi kaudellehan tämä loukkaantumispykälä siis ilmeisesti poistetaan käytöstä.

Ilkeännäköistä tuo Savinaisen tärinä kyllä oli. Onneksi ei tuon vakavampaa seurausta vaarallisesta tilanteesta koitunut, vaikka pahaltahan viisi luunmurtumaa ja aivotärähdys tietysti kuulostaa. Vellulle toivotan äärettömän pikaista paranemista!

Tuosta sätkimisestä tuli itselleni välittömästi mieleen yksi rumimmista näkemistäni kiekkomaailman tapahtumista, AHL-kaudelta 2003-2004. Tässä klipissä Alex Perezhogin huitaisee Garrett Staffordia baseball-lyönnillä suoraan kasvoihin todella pahannäköisin seurauksin. Perezhogin sai tuosta tempusta yli vuoden pituisen pelikiellon ja Stafford omasta huitomisestaan kuuden matsin pelikiellon. Mutta mikä tärkeintä, Stafford oli pelikykyinen ja terve jo hyvin pian tapahtuman jälkeen, eli heti pelikieltonsa loputtua. Klippiä en kuitenkaan suosittele heikkohermoisille: http://www.youtube.com/watch?v=fQCKTp0ld20
 
Suosikkijoukkue
Ässät
Savinaisella on kasvoissa viisi murtumaa. Kyllä kai jotakin on silloin pitänyt päähän osua. Vai onko kasvon luutkin murtuneet "massan hitaudesta" kuten täällä joku pohti aivotärähdyksen syytä...?
 

J.Petke

Jäsen
Savinaisella on kasvoissa viisi murtumaa. Kyllä kai jotakin on silloin pitänyt päähän osua. Vai onko kasvon luutkin murtuneet "massan hitaudesta" kuten täällä joku pohti aivotärähdyksen syytä...?

Eihän kukaan kiellä sitä etteikö Savinaisen pää osunut johonkin. Osuiko se sitten olkapäähän vai minne, sitä on vaikea sanoa. Tässä kiistellään nyt siitä, että oliko tuo päähän kohdistunut taklaus vai päähän kohdistettu taklaus. Osuiko Savinaisen rinta ensin Kolehmaiseen ja sen jälkeen pää olkapäähän vai miten tuo oikeasti meni. Vastausta tuohon ei tulla saamaan ikinä mutta kivahan täällä on jeesustella.

Ja "ihmeellistä" ettei ne Dee Sniderin kuulemat "ylös ämmä"-huudot eivät kuulu tässä videossa.
 

Mig428

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Ihan puhtaasti näyttää Kolehmainen taklaavan, mutta olkapää siinä selvästi napsahtaa suoraan naamaan. Helvetin paskaa tuuria Savinaisella. Savinainen ei odota tilanteessa taklausta ja pelaa vain kiekkoa eteenpäin, mutta huomaa ilmeisesti juuri syötön lähtiessä, että nyt kolahtaa. Vähänkin jääkiekkoa pelannut voi miettiä itsensä Savinaisen luistimiin tossa tilanteessa niin ymmärtää varmasti miten puskista taklaus kuitenkin loppujenlopuksi tulee. Ihmisen reaktiokyky ei vaan riitä enää tuossa kohtaa ottamaan taklausta kunnolla vastaan, koska aikaa on luokkaa <1s.
Pahalta kyllä kuulostaa tuo viisi murtumaa kasvoissa. Toivotaan, että Veli-Matti toipuu nopeasti ja on taas tositoimissa jo tällä kaudella. Tärkeä palanen Ässien joukkueessa ja muutamassa vuodessa nostanut tasoaan erittäin paljon. Ilman Karri Kiveä ei varmasti pelaisi vieläkään liigaa, kuka tietää?
 

Ilari81

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
No olihan se (suht) puhdas ja hieno pommi avojäällä. Voisi jopa sanoa että seuraamukset oli juuri sitä mitä POMMI tuottaa.

Mutta turha sitä Savinaistakaan on syyttä, kun oli rohkeutta viedä syöttö loppuun asti. Ainoa mitä olisi tilanteessa voinut tehdä niin ehtiä kääntämään kylkensä taklaajaa kohti ja/tai hieman hyppäämällä saamaan tarvittua lisä korkeutta päälleen.

Ja mitä tulee pään retkahtamiseen eteenpäin, niin sehän on aivan pupua. Kolehmainen tuli niin paljon suuremmalla liikenopeudella, ettei pää ehtinyt retkahtaa 1 cm enempää ennen osumistaan olkapäähän.

Jos on etukumarassa asennossa pää on lähes ensimmäinen joka osuu. Ja jos taas niinkuin mielestäni tässä, eli ehtii suoristamaan hieman itseään ja myös aloittamaan jopa jarruttamisen(,jonka seuraava vaihe olisi saanut kyljen taklausta vastaan ottamaan), niin pää ei siltikään ollut tarpeeksi korkealla välttääkseen suoran osuman olkapäähän, joka taklaajan lopussa tekemän lievän suoristumisen ja hartioiden noston vuoksi on lyhyemmän pelaajan pään korkeudella.

Taklaus siis mielestäni osuu päähän...mutta oli tulkinta tuosta mikä tahansa, niin minä olen saanut sellaisen ymmärryksen, että tuomareitten linjana on ollut antaa tuollaisista taklauksista edes joku jäähy ja ilmenneen loukkaantumisen ovat antaneet vaikuttaa tuomioon. Tämän vuoksi haluaisin että asia olisi mennyt tarkempaan tarkastukseen ja siittä tehtäisiin selvä linjaveto vastaavien tapausten tuomioihin. Aivan sama antavatko mitään vai eikö mutta että linja olisi tulevaisuudessa sama. Tiedän kyllä että se on nyky tuomareilta liikaa vaadittu, mutta aina saa toivoa.

Porilaiset muuten kärsii kohtuuttoman paljon siittä, että liigan paras tuomari ei heidän pelejään saa viheltää!!!
 
Suosikkijoukkue
Porin Ässät
Kasvoihin ei tule viittä murtumaa ilman, että joku osuu päähän. Kuten aikaisemmin kirjoitin, olisi ollut sm-liigan oma häpeä, jos tätä tapausta ei joka tapauksessa olisi otettu tutkittavaksi. Siihen, että Ässät teki nyt tutkintapyynnön, ei olisi mielestäni ollenkaan pitänyt ajautua. Mutta koska otteluvalvoja teki päätöksensä olla raportoimatta, oli tähän pakko seuran toimesta puuttua. Korostaisin edelleen, ettei mielestäni pääpointti ole rangaistuksessa rangaistuksen vuoksi, vaan siinä että kaikille pelaajille on viestitettävä, missä ehdoton raja kulkee. Tuon rajan takana on kaikki ne tilat, jossa toisen terveyttä vakavalla tavalla vaarannetaan. Toisarvoista on spekuloida, oliko kädet alhaalla vai ei. Kyseessä oli päähän kohdistunut taklaus, vaikkei sitä olisikaan sellaiseksi tarkoitettu. Koska tapahtui vakava vammauttaminen, ei ole mitään muuta vaihtoehtoa kuin tutkia tapaus ottaen huomioon itse videon lisäksi lääketieteelliset faktat kirurgin, neurologin ja radiologin lausuntoja myöten.

Korostaisin, että tämä olisi nyt kyettävä näkemään varoittavana esimerkkinä koko liigaa ja sen kaikkia pelaajia varten. Kyse ei siis ole ensisijaisesti yhden seuran tai pelaajan jahtaamisesta, vaan välttämättömästä linjan määrittämisestä, että vastaavilta vahingoilta voitaisiin jatkossa välttyä. Taklaukset ovat sallittuja, mutta jokainen taklaaja vastaa tekojensa seurauksista, olipa kädet alhaalla tai eivät.
 

Salt

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, Taistelevat Irlantilaiset & Golden Boys
Huvittavaa tuomaritoimintaa tarkkailijoita myöten kuten tällä kaudella on jo nähty. Kuten joku täällä sanoi tuollaisesta loukkaantumisesta pitäisi lähettää sääntöjenmukaan taklaava pelaaja suihkuun ja mielestäni ainakin tutkia tilanne jälkikäteen, mutta tämä erotuomaritarkkailija sanoi heti pelin jälkeen ettei aio antaa mitään tutkintapyyntöä. Antaapa ammattimaisen ja välinpitämättömän kuvan erotuomari toiminnasta noinkin vakavan loukkaantumisen jälkeen.
 

Desperaado

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Spurs
Väärin. Puhtaat taklaukset ovat edelleen sallittuja ja jopa suotavia. Kolehmaisen taklaus Savinaiseen on liigahistorian raukkamaisimpia taklauksia. Kolehmainen varmasti maksaa tästä hinnan seuraavassa pelaamassaan pelissä Ässiä vastaan. Jäädään mielenkiinnolla odottamaan kohtaamista, taitaa kuitenkin mennä ensi kauteen.

Herääs nyt sitten tähän päivään patasydän.. Jouduin jopa puuttumaan itsekin tähän keskusteluun, kun eihän näissä analyyseissa ole nyt mitään järkeä enään! Jos Savinaista ei olisi sattunut ollenkaan tuossa tilanteessa ei taklauksesta olisi puhuttu ollenkaan, saatika sitten sen raukkamaisuudesta tai törkeydestä. Normaali pelitilanne taklaus, jossa jälki oli tällä kertaa huonoa johtuen kaikista tekijöistä, jotka täälä on jo tuhanteen kertaan ladottu eritavalla. Jos Kolehmainen olisi alkanut väistämään taklaustaan loppuvaiheessa olisi Savinaisella tällä hetkellä luultavasti polvi paskana tai Kolehmaisella. Et sinä pysty enään pysäyttämään taklausta kesken kun olet päättänyt jonkun ajaa, tarkoituksena ei taatusti ole tuossa vahingoittaminen, kädet alhaalla Kolehmainen kumminkin taklaa. Savinainen on poikkeuksellisen huonossa asennossa taklaushetkellä, jonka seurauksena tapahtuu olkapää-nenä-pää-olkapää-niska-nenä efekti.

Normaali pelitilanne, missä sattuu pahasti tällä kertaa. Harmi Savinaisen kannalta ja pikaista paranemista sinne suuntaan!
 

Mister

Jäsen
Huvittavaa tuomaritoimintaa tarkkailijoita myöten kuten tällä kaudella on jo nähty. Kuten joku täällä sanoi tuollaisesta loukkaantumisesta pitäisi lähettää sääntöjenmukaan taklaava pelaaja suihkuun ja mielestäni ainakin tutkia tilanne jälkikäteen, mutta tämä erotuomaritarkkailija sanoi heti pelin jälkeen ettei aio antaa mitään tutkintapyyntöä. Antaapa ammattimaisen ja välinpitämättömän kuvan erotuomari toiminnasta noinkin vakavan loukkaantumisen jälkeen.

Tuomari ilmeiseti katsoi tilanteen eri tavalla kuin sinä. Ehkä ne neljä raitapaitaa kuitenkin osaa ne säännöt just ja just keskenään. Ymmärtääkseni otteluvalvoja sanoi, ettei käytä sääntöä 510. Säännön 510 käyttäminen merkitsee lähinnä sitä, että otteluvalvojan mielestä olisi pitänyt antaa jäähy. Otteluvalvoja otti siis kantaa siihen, että tuomio on hänen mielestään oikea. Sinänsä kaikista pelaajista, jotka loukkaantuvat siten, etteivät pysty jatkamaan peliä, tulee tietääkseni edelleen tehdä erillinen raportti. Säännön 510 käytöstä pidättäytyminen ei siten osoita mielestäni mitään "välinpitämättömyyttä" loukkaantumisesta.


Itse taklauksesta. Kovasti esitetään vahvoja näkemyksiä tukeutuen sellaiseen videoon, josta ei oikeastaan voi päätellä yhtään mitään. Tuosta kuvakulmasta taklaus näyttää aika puhtaalta, mutta viisi murtumaa kasvoissa on aika karua. Sen enempää murtumista kuin videostakaan ei kuitenkaan mielestäni pidä tehdä ehdottomia johtopäätöksiä tämän taklauksen suhteen. Toivotaan, että Muukkosella on parempaa kuvaa käytettävissään.

Tilanteessa on sinänsä kaksi asiaa, jotka minua vaivaavat. Ensimmäinen on se, että vaikka taklattu pelaaja on sääntöjen puitteissa kiekollinen, on tuollainen juuri kiekon syöttäneen pelaajan jyrääminen vähän kyseenalaista. Ei siis rangaistavaa, vaan muuten arveluttavaa. Eli vaikka taklaus olisi "puhdas" ja sääntöjen mukainen, ei tuo ole ihan niitä reiluimpia taklauksia. Toisaalta, eihän taklaaja liikkeelle lähtiessään voinut arvata, että kaveri ehtii juuri laittaa kiekon eteenpäin, kun tälli tulee. Mutta nämä taklaukset, joissa kiekosta on juuri luovuttu ja vedetään sitten isosti yli, on silti aina vähän niin ja näin. Näihin, jos mihin, tulisi joukkueen mielestäni välittömästi reagoida heti jäällä.

Toinen asia, joka vaivaa, on se keskelle leikkaaminen. Ei kuitenkaan niinkään tässä tapauksessa nimenomaisesti, vaan yleisemmin. Sitä nimittäin tehdään Suomessa aika kevyin mielin, valmentajat ei esim. juurikaan pikkujunnuille opeta, ettei keskelle voi lähteä leikkaamaan huolettomasti koska sieltä joku jyrää yli. Se jää pelaajille vähän takaraivoon että noin voi tehdä ja isoihin kaukaloihin tuleekin sitten aika paljon vihreitä kavereita, jotka on tottuneet siihen, että kentällä voi surffailla vaikka poikittain kiekon kanssa. S. Stevens on mm. tehnyt pitkän uran lanaamalla kaikki keskelle leikkaajat lasarettiin. Kirjaimellisesti. Olen avojääpommien ystävä, mutten missään nimessä pelaajien turvallisuuden kustannuksella. Siinäpä ongelmaa kerrakseen. Joka tapauksessa mielestäni kotimaisessa kiekkokulttuurissa on kehitettävää sen suhteen, ettei keskelle leikata pää alhaalla. Se on niin vaarallista.

Edit: tulipa mieleen, tästä voi katsoa, miltä näyttää, kun joku oikeasti metsästää aivotärähdyksiä ilman kunnioituksen häivääkään.

Scott Stevens special: http://www.youtube.com/watch?v=7U7jUbKQYdw
 
Viimeksi muokattu:

Tompse

Jäsen
Koska se oli vartalotaklaus. Minusta on aika vissi ero sillä, osuuko joku päähän vai pää johonkin. Tässä tapauksessa Savinaisen pää oli se, joka osui vastustajaan ensimmäisen kontaktin jälkeen. Et ollut lainaamaani kirjoittaja, mutta oliko tuossa mielestäsi mitään rottamaista?

Juu ei todellakaan mikään rottamainen taklaus. Kannattaisi joidenkin kirjoittajien myös heittää vähän jäitä hattuun ja hengähtää välillä, jollei pysty objektiivisesti asiaa käsittelemään.

Muuten tuossa taklauksessa ei mitään vikaa ole, muuta kuin se että jokin ruuminosa Kolehmaiselta osuu Savinaista päähän jossain vaiheessa taklausta. Ja se minun mielestäni se on tärkein pointti tässä, että päähän osuu eikä se, että missä vaiheessa osuu. Osuu se sitten rintaan taikka perseeseen ensin, mutta kun taklaajan joku osa päähän osuu, niin kai siitä liigan sääntöjen mukaan olisi jonkin sortin jäähy annettava?

Kaikkein hupaisinta tässä keskustelussa on se, että Leon sinä olet ilmeisesti sitä mieltä, että ikäänkuin se olisi Savinaisen vika, että hänen päänsä retkahti / osui Kolehmaisen olkapäähän. Tai näin ainakin ymmärsin viestisi sisällön. Omasta mielestä kyseessä kyllä taklaajan vika taikka vastuu, ettei mikään ruumiinosa osu taklattavaa päähän.

Ja tottakai taklauksia pitää edelleenkiin jakaa ja kovia sellaisia, mutta täytyy yrittää pitää järki mukana ja arvostaa sitä vastustajajoukkueen pelaajaa sen verran, ettei valmistautumattomia kavereita taklattaisi "ylikovaa", koska sillon yleensä sattuu ja kovaa, ja se ei ole kenenkään etu.

Puhtaita ja kovia vartalotaklauksia, jotka ovat torso vs torso tai olkapää vs olkapää (kädet alhaalla, kiinni kropassa), täytyy jatkossakin antaa. Kolehmaisella myös kädet tuossa taklauksen loppuvaiheessa nousivat turhan korkealle.

Nyt kuitenkin kannattaa jäädä rauhoittumaan ja odottelemaan liigan päätöstä asiasta. Sittenpähän saamme liigan kannan asiaan ja sen jälkeen on kenenkään turha mutista yhtään mitään.
 
F

Flonaldo

Ymmärtääkseni otteluvalvoja sanoi, ettei käytä sääntöä 510. Säännön 510 käyttäminen merkitsee lähinnä sitä, että otteluvalvojan mielestä olisi pitänyt antaa jäähy. Otteluvalvoja otti siis kantaa siihen, että tuomio on hänen mielestään oikea. Sinänsä kaikista pelaajista, jotka loukkaantuvat siten, etteivät pysty jatkamaan peliä, tulee tietääkseni edelleen tehdä erillinen raportti. Säännön 510 käytöstä pidättäytyminen ei siten osoita mielestäni mitään "välinpitämättömyyttä" loukkaantumisesta.
Kuten tässä ketjussa on jo todettu, otteluvalvoja käyttää tuota raportointimahdollisuutta vain ja ainoastaan silloin, kun tilanteesta olisi pitänyt hänen mielestään tuomita OR. Esim. siis edes 5+PR viheltämättä jääminen ei ole peruste tuon sääntökohdan mukaiseen raportointiin.

Otteluvalvojan mielestä siis jäähyttömyys ei ollut hänen mielestään oikea tuomio; Ortio ei tuohon ottanut kantaa suuntaan eikä toiseen. Rivien välistä oli hieman luettavissa, että kenties Ortion mielestä juuri 5+PR olisi ollut paikallaan.

Ja mikäköhän tämä "kaikista loukkaantumisista raportti"-homma nyt oikein on? Ei mitään yhteyttä todellisuuteen.
 

Leon

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Stars, Panthers
Kaikkein hupaisinta tässä keskustelussa on se, että Leon sinä olet ilmeisesti sitä mieltä, että ikäänkuin se olisi Savinaisen vika, että hänen päänsä retkahti / osui Kolehmaisen olkapäähän. Tai näin ainakin ymmärsin viestisi sisällön. Omasta mielestä kyseessä kyllä taklaajan vika taikka vastuu, ettei mikään ruumiinosa osu taklattavaa päähän.
En minä ole väittänyt, että tässä mikään olisi kenenkään vika. Kolehmainen vetää puhtaan pommin ja Savinaisella käy huono flaksi. Ihan oikeasti, joskus pelaajia sattuu kaukalossa. Joskus siihen on joku syyllinen, joskus ei. Tämä menee kirkkaasti jälkimmäisen puolelle.

En millään käsitä, että joka helvetin loukkaantumisesta pitää jonkun pää saada vadille.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös