Jalkapallo – yleinen keskustelu

  • 1 102 359
  • 7 381

MustatKortit

Jäsen
Suosikkijoukkue
Joel Pohjanpalo ja Aleksi Mustonen
Huikeaa settiä kyllä Romalta, nyt jo yli 300 minuuttia ilman maalia ja eilen lähtö Spezialle rankkujen kautta cupissa. Roma on myös pelannut jo seitsemän ottelua peräjälkeen ilman voittoa.
 

Marquez

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, FC Barcelona, Huuhkajat
Sepp Blatter ja Michel Platini ovat saaneet kv. liitolta Fifalta 8 vuoden toimintakiellot kaikkeen jalkapallotoimintaan, uutisoi STT. Mielenkiintoista. Odottelen tarkempia perusteluja, lähinnä siis että kuinka avoimesti kakka on nyt vihdoin osunut tuulettimeen.

Edit: Täällä FIFAn tiedote, joka oli piilotettu etusivulla mahdollisimman pieneksi. Penaltia napsahti ilmeisesti käytännössä pelkästään aiemmin lehdistössä mainitusta Blatterin 2 miljoonan frangin maksusta Platinille vuonna 2011, jolle eettinen komitea ei löytänyt uskottavaa selitystä.
 
Viimeksi muokattu:

Tekno-Kekko

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tiedote
Blatter piti lehdistötilaisuuden, jota voisi kutsua ystävällisesti tajunnanvirranomaiseksi. Käytännössä kameroiden edessä höpisi 79-vuotias pappa parta ajamatta ja laastari poskella. BBC:n liveseuranta piti riemua.

Blatter sanoi olevansa pahoillaan pelin puolesta, pahoillaan urheilijoiden puolesta, pahoillaan FIFAn puolesta, pahoillaan omasta puolestaan, mutta mitään väärää hän ei konsanaan tehnyt. Mielellään hän vetosi humaanisuuteen, ihmiskunnan parhaisiin pyrkimyksiin ja niin poispäin.

Tästä esiintymisestä tuli elävästi mieleen FIFA:n rahoittama dokumentti Etelä-Afrikan MM-kisojen järjestämisestä. Tuossa ohjelmassa marssitettiin katsojien eteen ihmiskunnan suuruuksia: Martin Luther King, Nelson Mandela, ja - Sepp Blatter.
 

Iker

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
FIFA vaikuttaa kaiken vuosien varrella epäillyn ja julkitulleen suhmuroinnin puolesta puulaakilta, joka on niin läpeensä korruptoitunut kun vaan voi olla.

Varmaan päämajan kahvit ja pullatkin on vuosien varrella hommattu sieltä, kuka on tiskin alta työntänyt vastavuoroisesti parhaat kylkiäiset ja vastapalvelut FIFAn suuntaan tai ainakin maksanut ylimääräistä jostain yhteistyökumppanuudesta.

Kiva nähdä, lyheneekö Blatterin ja UEFAn Platinin kahdeksan vuoden kakut vielä valituskierrosten jälkeen.
 

MustatKortit

Jäsen
Suosikkijoukkue
Joel Pohjanpalo ja Aleksi Mustonen
Mitä mieltä olisitte niin dramaattisesta sääntöuudistuksesta, että futiksessa otettaisiin käyttöön tehokas peliaika? Itseäni harmittaa tätä nykyä pirusti tuo ajanpeluu ja jatkuva filmaaminen ja "loukkaantumiset", luulisi tehokkaan peliajan käyttöönoton karsivan näitä pois todella tehokkaasti.

Ja jos olisi huolta siitä, että tehokas peliaika venyttäisi liikaa otteluiden kokonaiskestoa, niin voisihan sitä vaihtaa 2x45min peliajan vaikka muotoon 2x40 minuuttia. Siis tehokasta peliaikaa. Tuota enempää nyt harvoin tälläkään hetkellä oikeasti pelataan, sillä kyllä joka matsissa se 10-15 minuuttia käytetään nurmella kieriskelemiseen, vaihtoihin, mussuttamiseen jne.
 

pernaveikko

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Crusaders, Lechia
Mitä mieltä olisitte niin dramaattisesta sääntöuudistuksesta, että futiksessa otettaisiin käyttöön tehokas peliaika? Itseäni harmittaa tätä nykyä pirusti tuo ajanpeluu ja jatkuva filmaaminen ja "loukkaantumiset", luulisi tehokkaan peliajan käyttöönoton karsivan näitä pois todella tehokkaasti.

Onko tästä muuten käyty minkäänlaista keskustelua? Siis niiden toimesta keillä olisi valta muuttaa asiaa. Minkä verran annetaan pelikieltoja filmaamisesta? YouTube on täynnä pätkiä missä hidastuksesta näkee, että se viikatejalka on omasta jalastasi 15 sentin päässä, mutta silti kaadutaan ja loukkaannutaan loppukaudeksi ja kenties jopa koko ura vaarassa. Jos noista antaisi tuhat ottelua pelikieltoa, niin mitä tapahtuisi? Ei luulisi, että huvittaisi makoilla.

Rikosketjuissa voi huomata, että en usko rangaistuksen koventamiseen, mutta jalkapallossa pitäisi jotain yrittää. Nyt vaan surfataan, kun rahaa tulee niin paljon, että pankinjohtaja on aivan pulassa mihin ne kaikki laitetaan. Ja se johtaja on itsekin samassa juonessa mukana.
 

zelios

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit & Bayern München
mun mielestä tehokas peliaika voisi hyvin alkaa 80 minsan kohdalta, jäisi nuo turhat kentällä pyörimiset ja alibivaihdot väliin.
 

pernaveikko

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Crusaders, Lechia
Heh, mikä sukellus taas kärkiottelussa koko maapallon tärkeimmässä liigassa.

Mitä tähän nyt voi sanoa ja mitä pitäisi tehdä. Jotain ainakin.
 
Suosikkijoukkue
Mestaruuden jälkeinen krapula 2022-
Yksi kaikkien aikojen huonoimpia pilkku-päätöksiä Manchester City - Tottenham Spurs ja kun kärsijä on viimeiseen kahdeksaan otteluun kärsinyt 5-6 pilkkua, tekee tämä Valioligasta pelkän PELLEN!
 

pernaveikko

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Crusaders, Lechia
Mua jotenkin vituttaa tämmönen. Linkki Yleen. Otteluseurannassa jo mainittiin vastustajan nöyryyttämisestä ja olen samaa mieltä.

Ei pikkuhassuttelusta pidä niin pulttia ottaa. Jos tuo olisi järkevää, niin sitä käytettäisiin yleisesti. Vaan nyt menee oma lajitietämykseni uusiksi:

"Rangaistuspotkussa pallo on pelattavissa välittömästi sen jälkeen, kun potkaisijia on koskenut palloon. Potkaisija ei saa koskea palloon uudelleen ennen kuin joku muu pelaaja on koskettanut palloa."

Tolpasta kimmonnutta palloako ei saa itse laittaa maaliin?
 

pernaveikko

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Crusaders, Lechia
FA chairman Greg Dyke has told BBC Two's Victoria Derbyshire Show that he believes the 2022 World Cup could be moved from Qatar if the federal inquiry into the awarding of the tournament shows evidence of corruption.


"If evidence comes out of the inquiry which shows that there were corrupt practices around the awarding of the 2022 World Cup, I think it could still be moved," Dyke said. "I don't see that Fifa has any choice."


But the Daily Telegraph's Paul Hayward disagrees. "There would have to be political will among Western governments [for the tournament to be moved], and I don't think there is that political will," he said.

--

Päivän uutinen. Milloin vain olisi jotain uutta kerrottavaa. Lopulta on vain enää aika vähän aikaa siirtoon ja alkaa tuntua, että ei tule tapahtumaan.
 

Iker

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Vaan nyt menee oma lajitietämykseni uusiksi:

Tolpasta kimmonnutta palloako ei saa itse laittaa maaliin?
Ei saa.

Tämän opin katkerasti kokemukseni kautta Pihlajamäen hiekalla, tapahtui arviolta vuonna 1989 hegemoniapelissä PK-35-MPS.

Täräytin pilkulta ylärimaan, viimeistelin jatkopallon maaliin ja kun juhlin johtomaaliani tassut kohti taivasta niin dumari perkele laittoikin vastustajan vaparilla pelin uudestaan käyntiin.

Muun muassa tämän takia pilkun jatkopalloissa kannattaa olla muidenkin kuin vetäjän hereillä.
 
Suosikkijoukkue
Kerhon Pallo, Capitals, Liverpool, Real Madrid
Gianni Infantino on siis FIFA:n uusi presidentti. Enpä oikein tiedä, mitä valinnasta nyt osaa sanoa. Infantino hyppäsi peliin vasta kun Platinin syytteet nostettiin ja tämä jättäytyi pois kisasta. Mies on toiminut siis UEFA:n pääsihteerinä aikaisemmin. Hän peittosi toisella äänestyskierroksella Bahrainilaisen sheikin Salman bin Ebrahim Al-Khalifan.

Ainakin miehellä on kokemusta jalkapallopiireistä, joten ihan keltanokkana ei hyppää kelkkaan. Nykyisessä tilanteessa tämä saattaa tosin olla huonokin juttu, sillä tuskin on korruptio ja lahjukset kokonaan kiertäneen UEFA:n pääsihteeriäkään. Itselle Gianni oli näistä nyt kuitenkin ehkä se neutraalein vaihtoehto, ja ainakin nyt on Blatterin aikakaudesta lopullisesti päästy, joten hyvä näin ja näillä mennään.

Ainoa, mistä miehen puheissa en ole pitänyt, on tuo mm-kisojen muuttaminen 40 maan turnaukseksi. Toivottavasti jää vain äänien kalasteluksi ja sanahelinäksi, sillä olisihan tuo aivan kauhea uudistus.

Gianni Infantino elected FIFA President - FIFA.com
 

Komisario Fix

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät, FC Jazz
Ainoa, mistä miehen puheissa en ole pitänyt, on tuo mm-kisojen muuttaminen 40 maan turnaukseksi. Toivottavasti jää vain äänien kalasteluksi ja sanahelinäksi, sillä olisihan tuo aivan kauhea uudistus.
Toivon myös, että MM-kisat ymmärrettäisiin säilyttää 32 maan laajuisena, jolloin turnausmuoto on kaikkein selkein alkulohkoineen ja pudotuspeleineen.

Kuitenkin, jos tähän hölmöilyyn lähdetään, kuten tehtiin EM-kisoissa, niin minkälaista näkemystä jatkoaikalaisilta löytyy järkevimmästä maamäärästä sekä turnausmuodosta EM- ja MM-kisoihin? Olisiko esim. EM-kisat parempi 20 joukkueella neljässä viiden maan alkulohkossa, joista kaksi parasta jatkoon ja siihen normaalit pudotuspelit kuin nyt ensi kertaa nähtävällä 24 joukkueen systeemillä?

Plussia 20 joukkueen systeemissä vrt. 24 joukkuetta olisivat:
+ Joka joukkueelle vähintään neljä ottelua turnauksessa kolmen sijaan
+ Selkeämpi pudotuspelisysteemi: jonkin tietyn alkulohkon tulokset eivät vaikuta muiden lohkojen jatkoonmenijöihin (vrt. parhaat lohkokolmoset systeemi)
+ Alkulohkon merkitys kasvaa, kun vain 8/20 joukkuetta jatkaa alkulohkoista pudotuspeleihin
+ Vähemmän lohkoja: enemmän huippumaita samoissa lohkoissa

Miinuksia:
- Pelipäivien järjestäminen: yhden viidestä jengistä olisi aina huilattava lohkon pelikierroksella, tästä mahdollisesti lepoetua myöhemmin
- Turnauksen kesto varmaan venyisi muutamalla päivällä, vaikka otteluiden kokonaismäärä pysyisi suunnilleen samana
- Merkityksettömien pelien lisääntyminen alkulohkojen viimeisellä kierroksella

Tällä 20 joukkueen systeemillä turnauksessa pelattaisiin yhteensä 47 ottelua, kesällä lanseerattavassa 24 joukkueen turnauksessa pelataan yhteensä 51 ottelua.

40 maan MM-kisoissa tuo viiden maan alkulohkojen systeemi toimisi samalla tavalla kuin 20 maan kisoissa, ainoastaan lohkojen määrä tuplaantuisi ja tulisi yksi pudotuspelikierros enemmän.

Mitä ehdotuksia muilta löytyy futiksen arvokisojen järkevimmiksi turnausmuodoiksi, kun/(jos) turnauksia väkisin pitää kasvattaa näistä selkeimmistä 16 ja 32 maan skaboista?
 

eagle

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Pittsburgh
Tyhmintähän tuossa on, että MM-kisoissa nyt jo tasoerot turhan isot. Nyt sitten 40 joukkueen kisoissa arvaa jo nyt, että ne lisäpaikat eivät varmasti menisi sinne parhaaseen maanosaan(eli Eurooppaan), eikä varmaan edes toiseksi parhaaseen(eli E-Amerikkaan). Vaan todennäköisempää olisi Aasia&V-/P-Amerikka. Ehkä Afrikkaankin voisi 1-2 mennä. Vaikutus-> lisää täysin naurettavia pelejä, kun kisoissa oli jotain Kanadaa tai P-Koreaa säännöllisesti...
 

hcp27

Jäsen
Suosikkijoukkue
SM-Liiga
Tyhmintähän tuossa on, että MM-kisoissa nyt jo tasoerot turhan isot. Nyt sitten 40 joukkueen kisoissa arvaa jo nyt, että ne lisäpaikat eivät varmasti menisi sinne parhaaseen maanosaan(eli Eurooppaan), eikä varmaan edes toiseksi parhaaseen(eli E-Amerikkaan). Vaan todennäköisempää olisi Aasia&V-/P-Amerikka. Ehkä Afrikkaankin voisi 1-2 mennä. Vaikutus-> lisää täysin naurettavia pelejä, kun kisoissa oli jotain Kanadaa tai P-Koreaa säännöllisesti...

Ja silti oli ne tasoerot mitkä tahansa niin sieltä voi nousta kuka tahansa mestariksi, kuten Kreikka.
 

Espen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Old time hockey like Eddie Shore
Mitä mieltä olisitte niin dramaattisesta sääntöuudistuksesta, että futiksessa otettaisiin käyttöön tehokas peliaika? Itseäni harmittaa tätä nykyä pirusti tuo ajanpeluu ja jatkuva filmaaminen ja "loukkaantumiset", luulisi tehokkaan peliajan käyttöönoton karsivan näitä pois todella tehokkaasti.

Ja jos olisi huolta siitä, että tehokas peliaika venyttäisi liikaa otteluiden kokonaiskestoa, niin voisihan sitä vaihtaa 2x45min peliajan vaikka muotoon 2x40 minuuttia. Siis tehokasta peliaikaa. Tuota enempää nyt harvoin tälläkään hetkellä oikeasti pelataan, sillä kyllä joka matsissa se 10-15 minuuttia käytetään nurmella kieriskelemiseen, vaihtoihin, mussuttamiseen jne.

Onhan tästä puhuttu jo 1900-luvulla. Koe-otteluita on järjestetty tehokkaalla peliajalla 2x30 min. eikä niistä mitään moitittavaa löytynyt.

Itse liputan 2x30 tehokasta peliaikaa ja punaisten ja keltaisten korttien tilalle vitosen ja kympin jäähyjä jääpallon tapaan. Rangaistuspotkuilllakin on liian suuri merkitys. Niille pitäisi myös tehdä jotain.
 

TKO

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, KuPS, NFL
Ja silti oli ne tasoerot mitkä tahansa niin sieltä voi nousta kuka tahansa mestariksi, kuten Kreikka.

Tuskinpa sentään. Kreikka on kuitenkin keskisuuri eurooppalainen jalkapallomaa, joka on usein selvinnyt Euroopan kovista karsinnoista kisoihin asti. Laajennokset toisivat todennäköisesti mukaan juuri Pohjois-Korean ja Saudi-Arabian kaltaisia maita, jotka ovat todella kaukana esimerkiksi juuri Kreikan tasosta. Nuo kaksi ovat vain esimerkkejä maista, jotka ovat jo nykyiset karsinnat läpäisseet joskus eli mukaan voi päästä vielä pykälää heikompia nippuja.
 

eagle

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Pittsburgh
Ja silti oli ne tasoerot mitkä tahansa niin sieltä voi nousta kuka tahansa mestariksi, kuten Kreikka.

TKO jo vastasi, mutta vastataan nyt itsekkin. Kreikan vertaaminen P-Koreaan tai Saudi-Arabiaan on täysin absurdia. Kreikan pelaajia pelaa ympäri Euroopan huippusarjojen. Kreikka on ollut myös viimeisissä arvokisoissa MM-kisoissa top-16, EM-kisoissa puolivälierissä, jne. Tämä mestaruuden lisäksi. Tämän hetken Kreikan maajoukkueesta pelaa pari pelaajaa AS Romassa, yksi Udinesessa, yksi Leverkusenissa, yksi Dortmundissa, muutama Benficassa, jne. Omat seurajoukkueetkin ovat säännöllisesti mukana CL:n lohkovaiheessa, välillä jopa jatkossa lohkoista. Lähinnä siis Olympiakos, joka kreikkalaisten mukaan johtuu erinäisistä syistä, mutta eipä nyt rönsyillä sinne.

Saudi-Arabia taas ei ole voittanut viimeiseen 5 kisaan yhtään peliä(tai oikeastaan kolmeen, kun kaksi viimeistä ei päässyt edes kisoihin). Yksikään pelaaja ei pelaa ulkomailla, jne. Toki oma liiga on Aasian tasolla ihan jees, lähinnä ulkomaalaisten kautta, mutta kaukana esim. Kreikan tasosta. P-Koreasta ei varmaan tarvitse edes aloittaa.

Näiden vertailu on vähän sama kun vertailisi lätkässä Slovakiaa ja Japania. Ehkä vaikea toki jääkiekkoon verrata, kun jalkapallossa taso on niin valvatavasti laajempaa.

Kuitenkin se pitäisi jokaisen vähänkin enemmän fudista seuraavan tajuta, että Euroopasta saa helposti MM-tasolle ~20 maata jotka voivat päästä lohkoistaan jatkoon. E-Amerikasta sen ~5 ja muualta sitten puhutaan 1-2 maasta maksimissaan.

Ja ei, en ehdota että kisat pitäisi pelata pelkästään parin maan osan kesken, vaan olisi tärkeää pitää kisojen tasoa yllä sillä, etteivät nämä heikommat maanosat saa lisää enää paikkoja. Jo nyt niistä ne suurimmat heittopussit tulleet. Esim. 2014 lohkon jumbot olivat maanosittain näin: Afrikka 2, Aasia 4, Eurooppa 1, P/K-Amerikka 1. Prosentuaalisesti siis aika hyvällä otannalla Aasia ja Afrikka varsinkin edustettuna. Aasialla kisoissa 4 joukkuetta, kaikki jumboja. Afrikalla 5, joista 2 jumboja eli 40%.

Eli edelleen täysin absurdi vertaus ja ei osunut kyllä yhtään.
 

hcp27

Jäsen
Suosikkijoukkue
SM-Liiga
@TKO ja @eagle tiedetään tiedetään, oli vain pakko. Mutta en ymmärrä mistä nää jutut on nyt taas kaivettu esille kun nämä oli niitä korruption aikaisia suunnitelmia. Blatterin ja Platinin yhteiskuvio saada kisoista isommat ja rahahan tässä taustalla oli. Mielestäni marraskuussa näiden esille ottaminen oli eräänlaista äänien kalastelua. Mutta eihän toi Gianni voi olla millään tosissaan näiden juttujen kanssa koska tietää varsin hyvin että dollarit on erittäin suuren suurennuslasin alla tällä hetkellä joten rahalla ei näitä enää ratkaista.

Tosin Aasian jalkapallohan kovassa nosteessa. Kiina käytti enemmän rahaa tammikuun siirtomarkkinoilla kuin Englanti, Intiassa MLS ja krikettiliitto pyörittää huikeaa ISL:lää jossa pelaa entisiä tähtiä aivan helvetisti ja sarja onkin kerännyt huikeat määrät krikettiä intohimoisesti seuraavassa Intiassa.
MUTTA ennen kuin näemme Intian tai Kiinan taistelevan tosissaan lohkovoitosta kisoissa niin pitää tapahtua paljon maiden omassa toiminnassa jalkapallon suhteen. Ei ne entiset tähdet tai brassit kuitenkaan maata kisoihin vie vaan niiden pitää saada juniorimyllyt laulaan kunnolla ja onnistua kehittään jalkapallolle kunnon olosuhteet sinne.

Blatterhan suunnitteli Platinin kanssa että uudet jaot menisi näin:
Afrikka 7 (nykyään 5)
Aasia 6 (4,5)
Eurooppa 14 (13)
Pohjois- & Väli-Amerikka sekä Karibia 5 (3,5)
Etelä-Amerikka 5 (4,5)
Osenia 1 (0,5)
Isäntä 1 (1)
Mestari 1 (0)

Ja tähän alle vielä viime kisojen maat sekä mitkä olisi kahdeksan uutta maata:
Afrikka: Algeria, Kamerun, Ghana, Norsunluunrannikko ja Nigeria + Tunisia ja Egypti
Aasia: Australia, Iran, Japan ja Etelä-Korea + Jordan ja Uzbekistan
Eurooppa: Belgia, Bosnia&H, Kroatia, Englanti, Ranska, Saksa, Kreikka, Italia, Hollanti, Portugali, Venäjä ja Sveitsi (Espanja) + Ukraina ja Ruotsi
P-, V-Amerikka ja Karibia: Costa Rica, Honduras, Meksiko ja USA + Panama
Etelä-Amerikka: Argentiina, Chile, Kolumbia, Ecuador, Uruguay
Osenia: Uusi-Seelanti
Isäntä: Brasilia
Mestari: Espanja (pääsi kisoihin karsinnan kautta mutta olisi mestarina saanut paikan muutenkin)

Kahdeksasta uudesta maasta siis kolme olisi ollut varmoja heittopusseja. Egypti olisi ollut Euroopan maiden kanssa ns.hyviä maita, Tunisia pienellä varauksella. Loput neljä on heikompia maita mitä ikinä nähty kisoissa. Jos on pakko laajentaa niin sitten Afrikkaan yksi paikka lisää, Eurooppaan kaksi ja Etelä-Amerikkaan yksi tai kaksi lisää. Ei noilla CONCACAF:in, Osenian ja Aasian mailla tee oikeasti mitään kuten moneen kertaan sanottu.
Concacafhan sai jo hieman ilmaiseksi yhden lisäpaikan kun Australia aikanaan pääsi siirtymään Aasiaan ja näin Oseniasta ei ollut enää vastusta.
 

Ralph

Jäsen
Jalkapallo, jota pelattaisiin tunnin tehokkaalla peliajalla ja jollain viiden sekä kymmenen minuutin rangaistusilla, ei olisi enää jalkapalloa. Miten olisi myös vapaa vaihtomäärä ja paitsioviivat kentälle? Tai jos maaleja siirrettäisiin pari metriä eteenpäin, jotta maalin takanakin voitaisiin pelata?

Olisihan siinä taktiikkaa, kun ekalla minuutilla rapataan vastustajan tähtipelaajan jalka paskaksi. Siitä kymmenen minuutin rangaistus, jonka jälkeen ehtivät vielä kolme varttia pelata täydellä miehityksellä ja vastustajan paras pelaaja on sairastuvalla.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös