Jalkapallo – yleinen keskustelu

  • 1 103 524
  • 7 386

Jeffrey

Jäsen
Ihan hieno uutinen, vaikka itse en kumpaakaan sarjaa seuraa.

Tämä vaan tietenkin herättää pelon persiiseen, että Virkkunen siirtyisi Viasatille. Herra on kuitenkin maikkarin selkeästi paras selostaja, ainoa joka ei vituta ja ainoa joka saa tylsänkin ottelun vaikuttamaan mielenkiintoiselta.
 

Joghey

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Tämä vaan tietenkin herättää pelon persiiseen, että Virkkunen siirtyisi Viasatille. Herra on kuitenkin maikkarin selkeästi paras selostaja, ainoa joka ei vituta ja ainoa joka saa tylsänkin ottelun vaikuttamaan mielenkiintoiselta.

Samaa pelkään minäkin, sillä Virkkunen on ilmeisesti erittäin kiinnostunut espanjalaisesta jalkapallosta? Joka kerta vituttaa, kun maikkarin huippupelien selostajia tarkistelee ja infosta löytyykin esimerkiksi Taivaisen nimi. Keskiviikkoinen ManU - Olympiakos -ottelu oli televisiosta katsottua jalkapalloa parhaimmillaan, kun ottelu oli hyvä ja Virkkunen oli juuri niin hyvä kuin osasin odottaakin.
 

Grainger

Jäsen
Suosikkijoukkue
La Decimoquarta
Mestarien liigassa ja Eurooppa-liigassa on jäljellä yhteensä 16 joukkuetta, joista viisi espanjalaisia. Rahavaikeuksissa pyörivien manoloseurojen kautta Euroopassa voi siis pitää erittäin onnistuneena. Sääli, että Sevilla ja Real Betis kohtasivat toisensa pudotuspelikierroksella, niin kuuden joukkueen jatkoon saaminen meni mahdottomaksi.

Saa nähdä jääkö espanjalaisille molemmissa luu käteen hyvästä loppuedustuksesta huolimatta vai viekö manolot koko potin molemmissa kilpailuissa.
 

MustatKortit

Jäsen
Suosikkijoukkue
Joel Pohjanpalo ja Aleksi Mustonen
..
Saa nähdä jääkö espanjalaisille molemmissa luu käteen hyvästä loppuedustuksesta huolimatta vai viekö manolot koko potin molemmissa kilpailuissa.

Juve lienee suurin suosikki kakkoskategorian turnauksessa?

Se näyttää kyllä entistä selvemmältä tämän edellisen kierroksen jälkeen, että jos joku ylipäänsä pystyy Bayernin haastamaan, niin se on Real Madrid.
 

Ralph

Jäsen
Juve lienee suurin suosikki kakkoskategorian turnauksessa?

Jos pikkuveliliigan voitto ei mene Portugaliin tai Italiaan, on se mielestäni suuri yllätys. Yhtä lailla jos isoveliliigan voitto ei mene Saksaan tai Espanjaan.

Mutta eiköhän ennakkosuosikit pidä asemansa ja ensi kauden kärkeen nähdään ottelu Bayern Munchen - Juventus.
 
Taas yksi fudisfutari joka hautautui mutasarjoihin:

http://www.mtv.fi/sport/jalkapallo/maajoukkue/uutiset.shtml/2014/03/1875169/mihin-katosi-lauri-dalla-valle

Vaikka en juuri jalkkista seuraakaan, niin on se iso pettymys kun tuon tason kohulahjakkuus on nyt 22-vuotiaana vaihtopenkillä jossakin hemmetin Belgian kakkossarjassa. No ei siinä mitään, jos pääsisi pelaamaan ja jos tekisi niitä maaleja. Mutta kun ei.

Kun Dalla Valle oli kotoisin vähän täältä samalta suunnalta niin tuli silleen seurattua hänen edesottamuksiaan, oli aika paljon juttua pojasta silloin vuosia sitten, Urheiluruutua myöten. Ei sitä osannut pitää mahdottomana, että suomalainen nousisi vaikka sinne Valioliigaan tai johonkin muualle isoon liigaan. Mutta että Skotlannin, Englannin alasarjojen ja Norjan kautta Belgian divariin.
Jami Puustinen, Tim Sparv ja monet muutkin ovat lähteneet nuorina etsimään parempaa tulevaisuutta maahanmuuttajina, mutta kukaan ei ole noussut oikein mihinkaan. Käsittämätön poikkeus on Teemu Pukki, joka Epsanjan reissun jälkeen pääsi useamman kerran vaihdosta kentälle Bundesliigassa, ja teki maalejakin. Ei se Hollannin liigakaan mikään taivas ole, mutta ihan jees kun Moisander sentään pääsee siellä pelaamaan.

Mutta muuten se on ihan käsittämätöntä, miten isoissa liigoissa ei pelaa ketään suomalaisia, sinne on ihan mahdoton päästä täältä perämetsistä, vaikka olisi millainen paikallinen maraboona tai runaldu tai messi. Forssel, Hyypiä, Nurmela, Niemi, Tainio, Litmanen ja Kuqi on jo nelikymppisiä, 0-39 vuotiaissa ei ole juuri ketään. No Hollannin divarissa varmaan on aina pari suomalaista, ainakin Mäenpää, ja se yks 16-vuotias Tanskan junioriakatemiassa. Siinä ne sitten onkin vittu suomalaiset maailmanvalloittajat.

Öööh sitten juhlitaan kun Suomi pääsee EM-turnaukseen kun sinne otetaan 24 maata. Siis 24! Ennen vanhaan ei Euroopassa ollu edes muita kuin Pohjoismaat, Saksa. Ranska, Epsanja ja Portugali, Englanti, Itä-Saksa, Jugoslavia, Länsi-Saksa ja Tsekkoslovakia.

No onhan se hyvä jos pystyvät itsensä elättämään jalkapallolla, mutta todella kummallista kun Suomesta ei kukaan pääse mihinkään isoon liigaan ,ja niitä isoja liigoja on sentään monta. Pukkikaan ei ole mikään urheilullinen tyyppi edes, ihme kun päässyt tuonne asti. Tai Petter Forssell, pihapelit kyllä onnistuu, mutta kun pitäisi olla urheilullisiakin ominaisuuksia jos Turkkiin lähtee kokeilemaan.
Kyllähän Suomi-pojat käy testileireillä ja lähtevät akatemioihin 16-vuotiaana, tai reservijoukkueeseen, niin siitä voisi päätellä lahjakkuuksia löytyvän. Mutta kenestäkään ei tule mitään. Voi vittu. Paljosta vetoa niin Joel Pohjanpalokin parin-kolmen vuoden päästä ollut lainalla vähän joka hellholessa, välillä loukkaantuneena, sitten pelaa kesän HJK:ssa ja lähtee Twenteen tai Willem kakkoseen tai Riku Riskin jalanjäljissä Norjaan.
 

MustatKortit

Jäsen
Suosikkijoukkue
Joel Pohjanpalo ja Aleksi Mustonen
Bayern ratkaisi sitten mestaruuden jo seitsemän (!!) kierrosta ennen loppua.

27 ottelua, 25 voittoa, 2 tasuria ja 0 tappiota. Maaliero 79-13.

Onnittelut eteläiseen Saksaan.
 

aquanqua

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
...
No onhan se hyvä jos pystyvät itsensä elättämään jalkapallolla, mutta todella kummallista kun Suomesta ei kukaan pääse mihinkään isoon liigaan ,ja niitä isoja liigoja on sentään monta.
...

"Monta" muuttuu aika suhteelliseksi käsitteeksi kun vilkaisee lajin maailmanlaajuisia harrastajamääriä. Halukkaita riittää noille pelipaikoille maailman jokaisesta neljästä nurkasta ja moni heistä on sellaisista olosuhteista, joissa jalkapallo on ehkä jopa ainoa tie pois äärimmäisestä köyhyydestä ja surkeasta elämästä - motivaatio heillä on usein sen mukainen.
 

steepler

Jäsen
Suosikkijoukkue
chelsea, The Ohio State Buckeyes
En oikein tätä juttua ymmärrä ja syytä miksi tälläinen pitää keksiä (jos unohdetaan että epätoivoisesti halutaan leipoa lisää pelejä).

Onko nyt tarkoitus pelata ikään kuin kahta eri EM-kisaa, lopputurnausta neljän vuoden välein johon karsitaan ja sitten vielä erikseen jotain sarjamuotoista kisaa jossa siinäkin on joku lopputurnaus? En täysin ymmärrä tarvetta tälle toiselle EM-turnauksella tai sarjalle, mikä nyt onkaan, kyllä mielestäni perinteinen turnaus kesällä riittäisi. Ok, totta kai halutaan väkipakolla saada pelejä, mutta joku järki voisi olla mukana. Seurajoukkueille on jossain määrin ongelma että kilpailullisia pelejä lisätään maajoukkueissa.

Koko maajoukkuepelaaminen ainakin Euroopassa pitäisi reformoida. Sellainen systeemi mielestäni olisi hyvä jossa joka vuosi touko-kesäkuussa, tai hiemen heinäkuun puolellekin voisi mennä, olisi sellainen noin 6-7 viikon aika joka olisi pyhitetty maajoukkuille. Tässä ajassa voisi joka toinen vuosi pelata lopputurnauksen (EM tai MM) ja joka toinen vuosi näiden kisojen karsinnan. Tuossa ajassa kerettäisiin pitämään lyhyt leiritys, ehkä pari harjoituspeliä, lopputurnaus tai karsintaa sellaiset 6-8 peliä. Loppuvuosi olisi sitten täysin seurajalkapalloa jonka ei tarvitsisi kesken kauden pitää mitään taukoja. Mielestäni tälläinen systeemi olisi huomattavan paljon parempi kuin nykyinen jossa seurakausi vähän väliä keskeytyy ja toisaalta myös maajoukkueet saisivat joka vuosi pidemmän ajan olla yhdessä.
 
Viimeksi muokattu:

RDivis

Jäsen
Onko nyt tarkoitus pelata ikään kuin kahta eri EM-kisaa, lopputurnausta neljän vuoden välein johon karsitaan ja sitten vielä erikseen jotain sarjamuotoista kisaa jossa siinäkin on joku lopputurnaus?
Ei, en toki tiedä mistä lähteestä olet nyt lukenut, mutta ei tuossa ESPN:n linkissä puhuta mitään tuollaisesta.

Kaikkia tietojahan ei ole varmistettu, kun koko asiakin lienee vielä kokolailla suunnittelupöydällä.

Itse ymmärrän tämänhetkisten tietojen mukaan asian niin, että Nations League korvaisi isoilta osin nykyisen ystävyysottelujärjestelmän. Lukuunottamatta muutamaa hassua päivämäärää, joina olisi mahdollisuus järjestää ystävyysotteluita nykyiseen tyyliin.

The exact format has still to be confirmed, but UEFA sources said European countries would be split into four divisions, with England set to be in a top division of 14 teams along with Spain, Germany, Italy and Holland.

The “Nations League” would begin after the 2018 World Cup and have a climax of semifinals and final at a neutral venue, while in the lower divisions there would be a final to decide on promotion and qualification places for the World Cup and European Championship.

Noissa kohdinhan tämän hetkistä suunnitelmaa hieman raotetaan. Maat jaettaisiin neljään divisioonaan. Korkeimman divisioonan osallistujista esimerkit yllä. Eli vaikkapa Chile, Tanska ystävyysotteluiden sijaan Englanti vääntäisikin Saksaa ja Espanjaa vastaan. Suomen divarissa olisi varmasti Pohjois-Irlantia, Walesia yms. Ilmeisesti noissa alemmissa divareissa pelattaisiin paitsi noususta myös säälikarsintamahdollisuudesta seuraaviin arvokisoihin. Ilmeisesti tuossa korkeimmassa divarissa olisi joku UCL-finaalin tyyppinen taphtuma.

Se ei ihan aukea itselleni mikä on tämän korkeimman divarin funktio, muu kuin bragging rigths. Varsinaiset MM/EM-karsinnathan eivät ole missään yhteydessä tämän "liigan" kanssa. Jos siis vaikkapa Hollanti kusisi omat arvokisakarsintansa täysin, mutta voittaisi korkeimman divarin, eikö se muka saisi paikkaa sääli/jatkokarsintaan? Tuossa jutussa sanotaan nimenomaan, että ALEMMISSA divareissa pelataan mahdollisuudesta päästä arvokisoihin.
 

steepler

Jäsen
Suosikkijoukkue
chelsea, The Ohio State Buckeyes
Niin siis varmaan keksitään joku muu nimi kuin EM-kisat mutta käytännössähän tuo olisi EM-kisat ikään kuin sarjamuotoisena (jossa sitten olisi kuitenkin joka lopputurnaus), tai ihan samahan se on miksi kutsutaan mutta jotain toista eurooppalaista maajoukkueiden kilpailullista turnausta/sarjaa kehitellään.

En täysin ymmärrä mikä tarve tälläiselle on, muu kuin väkisin kehitellä syitä pelata pelejä.

Se ei ihan aukea itselleni mikä on tämän korkeimman divarin funktio, muu kuin bragging rigths.

No oletettavasti turnajaisille haluttaisiin kehittää sellainen arvostus että nämä pelit pelattaisiin täysillä ja saataisiin myytyä tv-oikeuksia ja stadionit täyteen jne. Käytännössä siis vastaava arvo mikä tällä hetkellä on EM-kisoilla mutta erilaisella pelisysteemillä vain.
 

aquanqua

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
En oikein tätä juttua ymmärrä ja syytä miksi tälläinen pitää keksiä (jos unohdetaan että epätoivoisesti halutaan leipoa lisää pelejä).
...

Kuten toisessa linkittämässäni jutussa mainitaan, isot maat eivät ole tyytyväisiä nykyiseen systeemiin, koska ovat huomanneet, että ystävyysotteluita on vaikea myydä yleisölle, sponsoreille, TV-yhtiöille ja jopa tähtipelaajille, jotka ilmeisesti skippaavat näitä matseja nykyään loukkaantumisiin vedoten.

Tämä uusi formaatti korvaisi panoksettomat ystävyysottelut otteluilla, joissa olisi nyt "panosta" ja ainakin ykköskorin tapauksessa, mielenkiintoisia ottelupareja.
 

RDivis

Jäsen
No oletettavasti turnajaisille haluttaisiin kehittää sellainen arvostus että nämä pelit pelattaisiin täysillä ja saataisiin myytyä tv-oikeuksia ja stadionit täyteen jne. Käytännössä siis vastaava arvo mikä tällä hetkellä on EM-kisoilla mutta erilaisella pelisysteemillä vain.

Aika vaikea nähdä skenaariota, jossa ainakaan lyhyellä tähtäimellä tälläinen pilipali liiga saavuttaisi samaa tai suurempaa arvostusta, kuin EM-kisat. En usko, että ystävyysotteluhömppä uppoaisi ihmisille niin hyvin vain siksi, että se tarjoillaan kiiltävämmässä kääreessä. Totta kai loppupeleissä on aina kyse mielikuvista ja pitemmällä tähtäimellä voi olla mahdollista.

Kyllä silti näkisin, että UEFAn on vielä osallistujamäärän kasvattamisen lisäksi tehtävä jotain joka pudottaisi EM-kisojen arvoa, ennen kuin nämä ovat samalla viivalla.
 

Mike

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, KäPa, NUFC
Kyllähän Suomi-pojat käy testileireillä ja lähtevät akatemioihin 16-vuotiaana, tai reservijoukkueeseen, niin siitä voisi päätellä lahjakkuuksia löytyvän. Mutta kenestäkään ei tule mitään. Voi vittu. Paljosta vetoa niin Joel Pohjanpalokin parin-kolmen vuoden päästä ollut lainalla vähän joka hellholessa, välillä loukkaantuneena, sitten pelaa kesän HJK:ssa ja lähtee Twenteen tai Willem kakkoseen tai Riku Riskin jalanjäljissä Norjaan.

Ei niistä Akatemia -pelaajista kansallisuudesta riippumatta murtaudu kun promille huipulle asti ja jo itsessään niihin Akatemioihin on yrittäjiä posketon määrä ympäri maailmaa.

Moni ei tunnu käsittävän ollenkaan kuinka kova kilpailu pelipaikoista on vanhemmissa ikäluokissa jo pelkästään suomessa syystä että tosissaan kilpailullinen jalkapallo mielessä hommia tekeviä joukkueita on verrattain vähän suhteessa pelaajamassaan joka haluaisi vielä 15-18 iässäkin treenata paljon ja hakea omaa huippuaan. Tämä rajaa osaltaan sitä meidän kansainvälisesti muutenkin pientä pelaajajoukkoa vielä pienemmäksi, ja on ihan numeroidenkin valossa epätodennäköistä, että siitä pienehköstä massasta montaa pelaajaa nousisi kansainväliselle, tai edes kansalliselle huipulle vuositasolla.
 

steepler

Jäsen
Suosikkijoukkue
chelsea, The Ohio State Buckeyes
En usko, että ystävyysotteluhömppä uppoaisi ihmisille niin hyvin vain siksi, että se tarjoillaan kiiltävämmässä kääreessä.

No en tiedä uppoaako vai ei, mutta tavoitehan tässä touhussa pitää olla se että näistä peleistä saadaan arvostettuja kilpailullisia pelejä. Mitä järkeä koko touhussa on jos tähän ei pyritä? Jos tälläistä tilaa ei saavuteta niin mikä arvo näillä peleillä sitten on, saadaanko niitä sen kummemmin myytyä kuin ystävyysotteluja jos niillä ei koeta olevan arvostettua kilpailullista panosta.

Itse en näe minään suurena ongelmana että ystävyysmatseja ei saa myytyä hyvin, niillä on selkeä arvo valmennukselle mutta jos eivät muuten ole huppusuosittuja niin mitä sitten?

Seurajoukkueiden kannalta ainakin on hieman ongelmallista jos/kun kilpaillullisia pelejä lisätään.
 
Suosikkijoukkue
Chelsea FC
Saas nähdä, mitä tästä seuraa Ruotsissa: Allsvenskan: Ruotsissa j sarja-avaus - kannattaja kuoli - Allsvenskan - Ilta-Sanomat Djurgårdenin ja Helsinborgin välisessä matsissa ollut hiukan hulinaa kannattajien kesken, idiootit. Ihme juttu, ettei siellä saada tätä huliganismia aisoihin, kun ongelmia ollut jo ties kuinka monta vuotta. Tosin, Ruotsin poliisi ei tunnetusti ole kovinkaan tehokas yhtikäs missään... jos siinä vaikka päällimmäinen syy?
 

Iker

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Saas nähdä, mitä tästä seuraa Ruotsissa: Allsvenskan: Ruotsissa j sarja-avaus - kannattaja kuoli - Allsvenskan - Ilta-Sanomat Djurgårdenin ja Helsinborgin välisessä matsissa ollut hiukan hulinaa kannattajien kesken, idiootit. Ihme juttu, ettei siellä saada tätä huliganismia aisoihin, kun ongelmia ollut jo ties kuinka monta vuotta. Tosin, Ruotsin poliisi ei tunnetusti ole kovinkaan tehokas yhtikäs missään... jos siinä vaikka päällimmäinen syy?

Tuo on kyllä Allsvenskanissa enemmän sääntö kuin poikkeus, että varsinkin isot matsit kuten Helsingborg-Malmö tai AIK-Hammarby tai muut vastaavat laitetaan ainakin hetkeksi jossain vaiheessa poikki fanien vuoksi, ja joskus sitten keskeytetään kokonaan.

Varmaan viidestä kymmeneen kertaan vuosien varrella noiden matsien alla on tullut heitettyä jollekin, että saadaankohan matsi pelattua kerralla loppuun asti, ja sitten pelin aikana todettua että siellä on joku Black Army rynnistänyt kentälle tai muuten vaan tuomarit pelänneet henkensä edestä rakettien räjähdellessä pitkin stadionia ja peli on kappas vaan seis.

Hullua menoa ja paljon vaatii virkavallalta ja seuroilta laittaa tuo häiriköinti kuriin.
 
Suosikkijoukkue
Chelsea FC
No tässä tällaista apionointia briteistä: Hooligans:Bajen Orphans(black) vs.DjurgÃ¥rdens Yngre(orange) 15.02.2014 - YouTube Jengi tappelee toisten takapihalla.

Iker: jep, olen kyllä tietoinen näistä tiettyjen joukkueiden kohtaamisista länsinaapurissa ja kannattajien välisistä kahakoista. Joka kaudella sama meno, senpä takia kirjoitinkin, että Poliisit ovat saamattomia, kun eivät saa menoa kuriin. Tai siis koko Allsvenskan, koska seuroille ei tule sanktioita. Onko Ruotsissa käytössä mitään huligaani-rekisteriä, koska näitä samoja lieveilmiöitähän on myös jääkiekko-otteluissa. Suomessa ollaan vielä ihan lasten kengissä lieveilmiöiden kanssa verrattuna Ruotsiin.
 

expertti

Jäsen
Suosikkijoukkue
Brodeur, Hughes bros., Dawson Mercer, NJD, HPK
On siinä sitä kyltyyriä, jota kannattaa ihannoida ja toivoa kotimaan katsomoihin.

Itse en kyllä ymmärrä näitä ääriliikkeitö vaikkei kuolemia tulisikaan. Hakata ja haastaa nyt toisia hyvin vuoksi. Sairasta.
 

aquanqua

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Helvetin hienoa. No, toivottavasti henkensä menetti tappeleva huligaani, jonkun väärässä paikassa väärään aikaan olleen normikansalaisen/fanin sijaan.
 

Moto

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Helvetin hienoa. No, toivottavasti henkensä menetti tappeleva huligaani, jonkun väärässä paikassa väärään aikaan olleen normikansalaisen/fanin sijaan.

Uhri oli 44-vuotias, mikä saa vähän pelkäämään jälkimmäistä vaihtoehtoa, mutta eipä vatipäisyys taida noissa piireissä katsoa ikää. Ei tainnut se viime vuonna suomijunteille ison maailman kulttuuria opettamassa käynyt polakkiapinalaumakaan olla ihan junioreita.
 

Malmi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sympatiat: DIF
On siinä sitä kyltyyriä, jota kannattaa ihannoida ja toivoa kotimaan katsomoihin.

Ei siinä mun mielestä ole mitään pahaa jos ihannoi ruotsalaista kannatuskulttuuria ja sellaisen kehittyminen Suomeen olisi fantastinen juttu. Tosin aika kaukana siitä taidetaan olla. Eikä sen tarvitse tarkoittaa sitä että tapellaan ja räyhätään ennen peliä ja pelin jälkeen. Otetaan ne hyvät asiat Ruotsista ja jätetään heidän virheet tekemättä.

Uskon että viimeistään tämän tapauksen jälkeen Ruotsissa ryhdytään järeisiin toimenpiteisiin tuon väkivallan kitkemiseksi. Kyllähän siellä jo tällä hetkellä on nuo turvallisuusjärjestelyt aivan eri planeetalla mitä Suomessa. Olen käynyt Tukholmassa katsomassa niin jalkapalloa kuin jääkiekkoakin. Ja täytyy muistaa myös se että vaikeaahan poliisilla on rajoitetuilla resursseilla puuttua siihen jos kaksi porukkaa on sopinut myllyn keskelle metsää.
 
Suosikkijoukkue
Chelsea FC
Uhri oli 44-vuotias, mikä saa vähän pelkäämään jälkimmäistä vaihtoehtoa, mutta eipä vatipäisyys taida noissa piireissä katsoa ikää. Ei tainnut se viime vuonna suomijunteille ison maailman kulttuuria opettamassa käynyt polakkiapinalaumakaan olla ihan junioreita.

Näinhän siinä kävi, että henkensä menetti 43-vuotias neljän lapsen isä: Ruotsin futiskahakassa kuoli nelj - Allsvenskan - Ilta-Sanomat Voipi olla, että tämä pistää päättäjät miettimään. Huliganismi on kuulemma enemmän sosiaalinen ongelma Ruotsissa: Jalkapallo: Bjn sosiaalinen kuin urheiluongelma - Allsvenskan - Ilta-Sanomat

Uhria lyöty pullolla päähän, jonka jälkeen hakattu ja potkittu maassa, hienoa menoa: Silminnn - Allsvenskan - Ilta-Sanomat
 
Viimeksi muokattu:
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös