Jalkapallo – yleinen keskustelu

  • 1 103 202
  • 7 382

Scissors

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Ian Holloway on hieno mies, mutta valitettavasti ei ole oppinut edelliseltä Valioliiga-visiitiltään Blackpoolin kanssa yhtään mitään. Aikamoista deja vú:ta on tarjoiltu nimimerkille Scissors tällä kaudella kun olen Palacen pelejä seurannut.

Hyökkääminen, yltiöpäinen ja nopea sellainen on toimiessaan hienoa futista, mutta jos sitä tekee ns. hakaten päätä seinään eikä itsepintaisesti suostu ajamaan sisään minkäänlaista plan b-taktiikkaa, joka voisi materiaaliin nähden olla "hieman" alkeellisempi, steriilimpi ja siten toimivampi, ei tuollaista hohdokkuutta muista viikon jälkeen enää kukaan. En ainakaan ole moneen Palacen pelin ihailijaan törmännyt tällä kaudella vaikka aika kunnianhimoista futista pyrkivätkin esittämään. Syy on yksinkertainen: tuo tyyli ei noin heikolla rosterilla toimi.

Palacen peräsimeen palkattaneen nyt joku joka ymmärtää tätä peliä vähän kokonaisvaltaisemmin. Burnelyn Sean Dyche lienee edullinen ja tällä hetkellä aika kutkuttava vaihtoehto, lisäksi vapaana on sellaisia nimiä kuin vaikkapa Alex McLeish, Roberto Di Matteo, Neil Warnock ja Tony Pulis. Pulis olisi aikamoinen totaalimuutos, ans ny kattoo miten tuossakin ruletissa nyt käy.
 

RDivis

Jäsen
Fergie rölläilee eläkepäiviensä lystiksi ja puoli valtakuntaa on niellyt koukun räksyttäen nyt suu vaahdossa. Loput ovatkin sitten Man Utd kannattajia, joille moiset vertailut uponnevat mitä todennäköisimmin silkkana faktana. Vertailu Scholesin ja Gerrardin välillä on mahdottomuus, loistavia ja niin eri tyylisiä kumpainenkin. SAF kuitenkin pilaa oman miinansa 'Pool leirin suuntaan puhumalla Keanesta samassa sopassa. Juu siis Keane oli no... Keane. Jos puhutaan futareista, niin ei mitään alustaa lähteä edes ontuvaan vertailuun kahden edellä mainitun kanssa.

Voi Fergie, Fergie. Noh Sirillä itsellään lienee hauskaa. :D

Tässähän tätä juttua.
 

MustatKortit

Jäsen
Suosikkijoukkue
Joel Pohjanpalo ja Aleksi Mustonen

eagle

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Pittsburgh
Saksa hakee 2024 EM-kisoja:


Saksa hamuaa jalkapallon EM-isännyyttä 2024 | Jalkapallo | Iltalehti.fi

Omasta mielestäni EM- ja MM-kisat voitaisiin muutenkin antaa joka kerta näille muutamalle maalle, jotka ne todistettavasti osaavat huippulaadukkaasti järjestää.

Qatarin katastrofi-kisoja odotellessa..

Mielestäni MM-kisat voisi myös kiertää niitä maita joissa oikeasti on resurssit pitää kisat. Lähinnä jo ihan sen takia, että on käsittämätöntä antaa kisat maille joihin rakennetaan joku 6-8 isoa stadionia, mitä sitten kisojen jälkeen kukaan käytä. Vähän vastaava kuin nykyään Olympialaiset. Maita kuitenkin joilla on tuollaiset löytyisi Euroopasta pelkästään Englanti, Espanja, Saksa, Ranska ja Italia. Muualta sitten Brasilia, Argentiina, USA, Meksiko ja Aasiassa Japani&Korea kombo taisi toimia "ihan ok". Eli noita paikkoja missä kisat järjestettäisiin olisi sitten kymmenen missä homma toimisi ns. nykyisillä resursseilla. Noh Brasiliassa nytkin pistetty aika paljon rahaa stadioneihin, mutta kuitenkin tainneet kaikki paitsi yksi olla ennestään jo pystyssä sekä jatkossakin niille käyttöä(paitsi ehkä sille yhdelle). Tuolla määrällä hyvin pyörittäisi kisoja niin ettei liian usein tulisi samoille maille kuitenkaan.

Näin tuo ei tietenkään tule menemään, kun FIFA:ssa Qatarin tavalla hoidetaan kisoja sen rahatukon voimalla, ajatellen järkevyyttä. E-Afrikassakin nyt sitten stadionien ylläpitokustannukset ovat isommat kuin vuosittaiset tulot lähes joka stadionilla.

EM-kisat sen sijaan mielestäni on ihan hyvä että ne voisi jatkossakin jakaa muutaman maan kesken ja vaatimustaso stadionien suhteen ei olisi ihan niin iso. Eli riittäisi se että löytyisi muutama ~50k ja loput sitten ~35k kokoisia. Eli mukaan pääsisi sitten Portugalia, Hollanti&Belgia, Sveitsi&Itävalta komboa, Venäjää, jne. Ehkä jopa joku Norja, Ruotsi ja Suomi kombo.
 
Viimeksi muokattu:

Jaws

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, San Jose Sharks, Slovakia, Baltimore Ravens
Voisi ottaa pientä seurantaa UEFAn arvontakoreista. EM-kisakarsintojen lohkoarvonnat ovat ensi vuoden puolella, ja arvontakori määräytyy rankingista. Tälläkin hetkellä Suomi majailee neloskorissa, joten jos kolmoskoriin mielitään, niin Meksiko-voitto toisi paljon pisteitä ja voisi pitää pieniä toiveita vielä yllä kolmoskorista. Epätodennäköistä kuitenkin. On myös mielenkiintoista tarkastella, mitkä maat ovat mihinkin koriin sijoittumassa lohkoarvontoja ajatellen. On silti mahdollista, ellei jopa todennäköistä, että karsintaformaatti muuttuu jo 2016 EM-kisoihin.

1. kori
1. Espanja
2. Saksa
3. Belgia
4. Sveitsi
5. Hollanti
6. Italia
7. Englanti
8. Portugali
9. Kreikka
2. kori
10. Bosnia-Hertsegovina
11. Kroatia
12. Venäjä
13. Ukraina
14. Ranska
15. Ruotsi
16. Tanska
17. Tshekki
18. Serbia
3. kori
19. Romania
20. Slovenia
21. Skotlanti
22. Armenia
23. Turkki
24. Unkari
25. Wales
26. Islanti
27. Norja
4. kori
28. Itävalta
29. Montenegro
30. Albania
31. Irlanti
32. Suomi
33. Slovakia
34. Israel
35. Puola
36. Bulgaria
5. kori
37. Valko-Venäjä
38. Makedonia
39. Azerbaidzhan
40. Pohjois-Irlanti
41. Moldova
42. Viro
43. Georgia
44. Liettua
45. Latvia
6. kori
46. Luxemburg
47. Kypros
48. Kazakstan
49. Malta
50. Liechtenstein
51. Färsaaret
52. Andorra
53. San Marino
(54. Gibraltar)

Päätin arpoa näistä vielä ajankuluksi lohkot EM-karsintoihin.

A-lohko: Englanti, Ukraina, Slovenia, Bulgaria, Makedonia, Kazakstan.
B-lohko: Espanja, Tshekki, Turkki, Montenegro, Azerbaidzhan, Liechtenstein.
C-lohko: Italia, Kroatia, Unkari, Albania, Valko-Venäjä, Luxemburg.
D-lohko: Hollanti, Ranska, Wales, Irlanti, Pohjois-Irlanti, Malta.
E-lohko: Portugali, Ruotsi, Skotlanti, Suomi, Moldova, Färsaaret.
F-lohko: Sveitsi, Tanska, Romania, Slovakia, Viro, Andorra.
G-lohko: Kreikka, Bosnia-Hertsegovina, Armenia, Israel, Latvia, Kypros.
H-lohko: Saksa, Serbia, Islanti, Puola, Georgia, San Marino.
I-lohko: Belgia, Venäjä, Norja, Itävalta, Liettua, Gibraltar.
 
Viimeksi muokattu:

eagle

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Pittsburgh
Voisi ottaa pientä seurantaa UEFAn arvontakoreista. EM-kisakarsintojen lohkoarvonnat ovat ensi vuoden puolella, ja arvontakori määräytyy rankingista. Tälläkin hetkellä Suomi majailee neloskorissa, joten jos kolmoskoriin mielitään, niin Meksiko-voitto toisi paljon pisteitä ja voisi pitää pieniä toiveita vielä yllä kolmoskorista.

Eipä taida B-maaottelu vaikuttaa FIFA rankingeihin.
 

Jaws

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, San Jose Sharks, Slovakia, Baltimore Ravens
Eipä taida B-maaottelu vaikuttaa FIFA rankingeihin.

Ai perskeles, sehän olikin sovittu B-matsiksi. Kaverin kanssa juttelin asiasta ja silloin oltiin vielä eri käsityksessä. Hyvä, että korjasit. Käsi ylös virheen merkiksi.
 

Grainger

Jäsen
Suosikkijoukkue
La Decimoquarta
Olen varmaan huumorintajuton, mutta mielestäni Sepp Blatterin asemassa ei voi olla noin räikeän puolueellinen. Kenellekään ei tule yllätyksenä tuo tietyn tahon suosiminen enää näin monen vuoden jälkeen, mutta osoittaa täyttä typeryyttä tuoda Fifan pääsihteerinä tuollaiset mielipiteet ilmi. Olisi nyt tasapuolisuuden nimissä maininnut Messin hormonit.

Tyhmä kuin saapas. Ei ihme, että Real Madrid vaatii anteeksipyyntöä.
 

Jeffrey

Jäsen
Olen varmaan huumorintajuton, mutta mielestäni Sepp Blatterin asemassa ei voi olla noin räikeän puolueellinen. Kenellekään ei tule yllätyksenä tuo tietyn tahon suosiminen enää näin monen vuoden jälkeen, mutta osoittaa täyttä typeryyttä tuoda Fifan pääsihteerinä tuollaiset mielipiteet ilmi. Olisi nyt tasapuolisuuden nimissä maininnut Messin hormonit.

Tyhmä kuin saapas. Ei ihme, että Real Madrid vaatii anteeksipyyntöä.

Tästä ei voi olla muuta kuin samaa mieltä. Espanian puuhissa puolueettomana katsojana on jäänyt sellainen mielikuva, että tuomarit suosivat Barcelonaa. Eurotasolla täysin puolueellisena katsojana aina Barcaa vastaan, on aina ollut sellainen mielikuva, että tuomarit suosivat Barcelonaa. Miten tuomareide käytökseen sitten vaikuttaa heidän ylimmän esimiehensä mielipiteet? Salaliittoja tästä asiasta saadaan ainakin tarpeeksi.

Niin ja suosi ne tuomarit sitten puolestaan Realia viime kaudella Unitedia vastaan molemmissa otteluissa. (kielihymiö)
 

Iker

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
En nyt tiedä minne olisin tämän laittanut ja tarvitseeko laittaa mihinkään, joka tapauksessa pisti vaan silmiin verotietoja selaillessani, että futaajien kategoriassa entinen Klubin ja Elfsborgin loukkaantumisherkkä sarjajyrä Jari Ilola tienasi vuoden 2012 aikana snadisti yli 200 000 euroa.

Hepun mahdollisista bisneksistä ja tekemisistä ei kummemmin ole tietoa, mutta eikö Ilola ole ollut joku RoPSin urheilujohtaja tai vastaavaa ja siihen nähden ihan ok liksa.

Edit: Näyttää muuten aloittaneen vasta vuoden lopulla RoPSissa, eli alkuvuodesta on aika hyvin tullut hilloa jostain suunnasta, kenties jotain vakuutusjuttuja loukkaantumisten jälkeen uran päätyttyä tai sitten vaan on ollut ahkera muissa hommissa.

Sebastian Strandvall ansaitsi 40 000 euroa, kaverillahan on ollut Ferraria ja M6-Bemaria käytössä ja myynnissä eli kiinnostaisi tietää mistä noihinkin rouskuihin on rahat löytynyt. Toisaalta eipä se minulle kuulu, ehkä on rikkaasta suvusta tai muuten vaan säästänyt ihan saatanasti ja tykkää autoista.
 

müller

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
www.youtube.com/watch?v=XfPzD1KdBR0

Spartak fans riots in Yaroslavl 2013

Pientä mellakan poikasta.

Idioottimaista toimintaa. Mielestäni mellakkapoliisien tulisi saada käyttää niin kovia otteita kuin tarpeen, jotta tuollaiset idiootit saadaan kuriin. Tämä ei koske pelkästään venäläisiä huligaaneja, vaan kaikkia.

En ymmärrä miten tuo varsinaisesti edes liittyy jalkapalloon?
 

Kaukosäädin

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves 365
Mikä selittää tällaiset tilastot Nigerian pääsarjasta viime kaudelta? Kuva sarjataulukosta.

Pikkuinen kotietu näyttää Nigerian pojilla olevan seurasta riippumatta.
 

Crueman

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Man Utd, Los Angeles Lakers
Mikä selittää tällaiset tilastot Nigerian pääsarjasta viime kaudelta? Kuva sarjataulukosta.

Pikkuinen kotietu näyttää Nigerian pojilla olevan seurasta riippumatta.
On muuten hieman tasaisempi kuin karvakäsien DDR-liiga. Ensimmäinen ja viimeinen 22 pisteen sisällä, manoloilla normaalisti kärkikaksikko.
 

Iker

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Mikä selittää tällaiset tilastot Nigerian pääsarjasta viime kaudelta? Kuva sarjataulukosta.

Pikkuinen kotietu näyttää Nigerian pojilla olevan seurasta riippumatta.

No älä, mestarillakin hienosti yksi vierasvoitto koko kaudella ja samaan tahtiin näköjään muillakin. Tasainen on sarja, vastaavaa sarjataulukkoa en muista nähneeni.

Voikohan tuolla päin olla terveellisintä ja turvallisinta käyttäytyä kuin isäntäänsä kunnioittava vieras, käydä kohteliaasti kääntymässä ja lähteä 90-minuuttisen jälkeen nöyrästi tappionsa myöntäen kotiin, jos haluaa päästä stadionilta ja kyseisestä kylästä hengissä pois. En tiedä, vähemmän on Nigeriassa tullut notkuttua mutta tuollainen tulee mieleen.

Tai sitten palkkakatto pitää huolen sarjan tasaisuudesta: kukaan ei tienaa mitään.
 
Suosikkijoukkue
Two Degrees of Mike Sillinger
Ei olisi yllätys tuollapäin, jos tuomarien hankkiminen peliin olisi annettu kotijoukkueen tehtäväksi.
 

Espen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Old time hockey like Eddie Shore
Mikä selittää tällaiset tilastot Nigerian pääsarjasta viime kaudelta? Kuva sarjataulukosta.

Pikkuinen kotietu näyttää Nigerian pojilla olevan seurasta riippumatta.

Tapahan se on tuokin pelata jalkapalloa.

Ainakin jokin aika sitten Nigerian liigassa päätöskierroksen parissa ottelussa nähtiin jotain 60-0 lukemia, kun pari joukkuetta kilvoitteli sijoituksesta joka tulisi ratkeamaan maalierolla.
 

Iker

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Ainakin jokin aika sitten Nigerian liigassa päätöskierroksen parissa ottelussa nähtiin jotain 60-0 lukemia, kun pari joukkuetta kilvoitteli sijoituksesta joka tulisi ratkeamaan maalierolla.
Ei tuossa pääsarjassa sentään, mutta jossain alemmassa sarjassa kaksi nousun kannalta ratkaisevaa samaan aikaan pelattua matsia päättyivät lukemiin 79-0 ja 67-0.

Tuossa ensin mainitussa pelissä voittajajengi teki toisella jaksolla 72 maalia, toisessa matsissa voittajajoukkue iski vain 61 maalia toisella nelivitosella. Tässä tapauksessa tuo hyvin onnistunut 79 maalin iltapuhde ja varsin selvät voittolukemat riittivät sarjanousuun.

Sellaisia epeleitä Nigeriassa. Olisi kiva nähdä nuo pelit, varmaan futista ihan parhaimmillaan.
 

Iker

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Piakkoin toisensa Ruotsin ja Portugalin välisessä MM-jatkokarsinnassa kohtaavat Cristiano Ronaldo ja Zlatan Ibrahimovic lähtevät tuohon ratkaisevaan karsintaan ihan vahvassa vireessä.

Eilen molemmille hattutemput omissa sarjapeleissään, ja viimeisissä kahdessa Mestareiden liigan matsissahan Zlatan latoi kaikkiaan viisi maalia Anderlechtia vastaan kun samaan aikaan Cristiano Ronaldo rankaisi Juventusta kolmesti.

Kaksi futiksen superstaraa kohtaavat omien maajoukkueidensa selvinä johtohahmoina, yksin noita pelejä ei kukaan voita mutta tuon vastakkainasettelun kautta herkulliset asetelmat otteluparille. Ja kyllähän MM-kisoissa pitäisi molempien olla mukana, valitettavasti nyt toinen jää pois. Monia tämä tietenkin miellyttää, onhan toinen ylimielinen ja toisella on ylimielisyyden lisäksi vielä geeliäkin hiuksissaan.

Zlatanille muuten eilen täyteen 50 maalia PSG:n paidassa, takana 63 ottelua eli tahti on ollut kiitettävä. Ranskan liigassa 45 pelissä 38 maalia, Mestareiden liigassa 12 pelissä 10 maalia ja pari cupin osumaa siihen päälle.

Mainittakoon vielä tuota maaottelua ja jatkokarsintaa liipaten, että Zlatan on vuosien 2012 ja 2013 aikana tehnyt Ruotsin paidassakin uskomatonta jälkeä, 17 maaottelua ja 18 maalia ja samalla nousu 46 maaottelumaaliin ja enää kolmen maalin päähän Ruotsin maajoukkueen kaikkien aikojen maalipörssikärki Sven Rydellistä.

Cristiano Ronaldosta nyt lienee kaikki jo sanottu ja tehonsa etenkin Real Madridin paidassa lienee kaikilla tiedossa, mutta jos nyt tämän kauden tilastoja katsoo niin La Ligassa 13 pelissä 16 maalia ja Mestareiden liigassa 4 pelissä 8 maalia. Kaikkiaan Real Madridissa nyt kasassa 216 ottelua ja 225 maalia, eikä tuota tahtia oikein voi edes käsittää kun tarkemmin ajattelee. Portugalin paidassa vuosien 2012 ja 2013 aikana 19 maaottelua ja 11 maalia.

Zlatanin tavoin myös Cristiano Ronaldo on kakkosena ja enää muutaman maalin päässä maajoukkueensa kaikkien aikojen maalipörssikärjestä, CR:llä nyt 43 maalia ja ykköspaikalla on Pedro Pauleta 47 maalillaan.

Siellä tulee Ruotsin ja Portugalin välisessä jatkokarsinnassa olemaan kentällä parikymmentä muutakin äijää, mutta kyllä näillä kahdella kaikkien aikojen isoimpiin futisstaroihin lukeutuvalla taiturilla ja taikurilla tulee olemaan iso roolinsa tuon otteluparin ja kisapaikan ratkaisemisessa. Erilaiset pelaajatyypit kyseessä, mutta molemmilla uskomaton kyky ratkaista ja rankaista mistä tahansa tilanteesta ja ihan minkälaisella suorituksella tahansa.

Hauska ajatella, että nämäkin kundit ovat joskus pikkupoikina sen ensimmäisen pallonsa saaneet ja alkaneet ottaa tuntumaa. Sen jälkeen on pari tuntia treenattu, muutama kikka tehty ja menty vähän helvetisti eteenpäin ts. jotain on saatu kentällä aikaan.
 
Viimeksi muokattu:
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös