Jalkapallo – yleinen keskustelu

  • 1 102 524
  • 7 381

müller

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Niin verrattuna La Ligaan tai Serie A:n Ligue 1 kiinnostaa siis todella hyvin. Varsinkin Serie A:n, jopa katsojakeskiarvoissa ollaan aika lailla tasoissa, vaikka paljon pienemmät stadionit ja pienemmät kaupungitkin mukana sarjassa. La Ligan kanssa sitten täyttöasteissa ollaan samoissa.

Löysin viimeinkin Serie A:n joukkuekohtaiset yleisökeskiarvot, ja mikäli ne pitävät paikkansa, niin Seria A on tämän suhteen melko suuressa suossa. Viime kaudella kaikkien joukkueiden stadioneiden keskiarvoinen täyttöaste, kuten ilmaisit, oli alle 65%, paitsi Juventuksella, jolla se oli noin 94%. Tähän tosin vaikuttanee myös se ihmeellinen lippusysteemi mikä Italiassa on käytössä, mutta silti. Eli ei siis yhtäkkiä näytä Ranskan liigan yleisökeskiarvo niin huonolta, kuten ensin väitin pelkästään vertaamalla siihen.

Ihan rehellisesti vain ihmettelen että lukujen perusteella voi Ranskan suhteen tuota 70% pitää huonona, kun ottaa huomioon olosuhteet.

Itse asiassa tämä oli mun kämmi, sillä en suhtauttanut lukuja keskenään, ja verranut yleisökeskiarvon prosentuaalista osuutta Ligue 1 stadioneiden yhteenlasketusta maksimikapasiteetista. Vertasin vain liigojen yleisökeskiarvoja poistamalla yhtälöstä parit pienimmät stadionit omaavat joukkueet. Tyhmä moka kylläkin. Tosin tämä ei vaikuta mielipiteeseeni Lyonin tarpeesta rakentaa uusi puolet isompi stadion, mutta mielelläni olen väärässä tämän asian suhteen. Mielestäni Ranskassa on potentiaalia suurempaan yleisökeskiarvoon, mutta mikäli stadioneiden olosuhteet on suuri vaikuttava tekijä tähän, niin se on sitten taloudellinen ongelma monelle seuralle.

Ranskan otin ihmettelyn aiheeksi koska Ligue 1 kiinnostaa eniten heti Bundesligan jälkeen. Toivottavasti Ligue 1 nostaa profiiliaan vielä joku päivä.

Monacon kohdalla odotan mielenkiinnolla, että miten porukka löytää stadionille ensi kaudella, kuten Iker myös mainitsi.
 
Viimeksi muokattu:

Hxxx

Jäsen
Suosikkijoukkue
Mental tension
Englantilainen World Soccer-jalkapallolehti on kasannut kaikkien aikojen joukkueen. Mielipidettä kysyttiin ammattitoimittajilta ja entisiltä pelaajilta. Tältäpä tämä kaikkien aikojen avauskokoonpano näyttää eniten ääniä saaneiden pelaajien osalta:

Lev Yashin
Cafu
Paolo Maldini
Bobby Moore
Franz Beckenbauer
Johan Cruyff
Alfredo di Stefano
Zinedine Zidane
Diego Maradona
Pele
Lionel Messi


Messi pääsi ainoana aktiivipelaajista mukaan tähdistöön, joten kova saavutus 26-vuotiaalta pelaajalta, jonka uran parhaat vuodet ovat toivottavasti vasta edessä. Laitan vielä tähän linkin kaikkien ääniä saaneiden osalta pelipaikoittain. Paljon on tuttuja pelaajia noilla listoilla --> The Greatest XI: - how the panel voted | World Soccer
 

laredo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sipoon Wolf, Malaga, Barcelona, työväen ampujat
Malaga C.F. fan club Finland

Olipahan kausien kausi Malaga CF:n kanssa faniryhmän vetäjänä. Kriisiseura pärjäsi loppujen lopuksi hienosti ja olisi ollut oikeutettu tämänkin kauden Euroopan Liigaan ilman Puta-Platinin henkilökohtaista hermostumista "manjaana-touhuun". Seurauksena saatiin vuoden eurobanni.

Dortmundille tiputtiin sieniliigassa puolivälierissä kahdella yliajan maalilla, jotka vähintäänkin olivat kyseenalaisia. Vasta nyt pystyn asiasta kirjoittamaan, sillä tuo oli henkilökohtaisella saralla kaikkien aikojen kirvelevin tappio ja tuntui ettei siitä pääse yli sitten millään.

Ensi kauteen mennään sitten entistä suuremmin kujein. Heti-mulle-kaikki-tänne-nyt -linjan sijaan ovat omistajat valinneet "Porto/Dortmund" -tyylisen viisivuotissuunnitelman jonka peräsimeen palkattiin Schuster. Onkin syytä ensisijaisesti toivoa sarjapaikan uudistamista ja siitä eteenpäin menemistä. Samalla näytetään pitkää nenää kaikille jotka toitottivat kannattajat "gloryhuntereiksi".

Meidän clubi (Malaga C.F. fan club Finland) hankki nyt perustaksi 112 kausikorttia La Rosaledalle eli joka peliin mennään ulkosuomalaisten voimalla Aurinkorannalla vähintään kahdella bussilla ja syksyn megamatkassa yritetään rikkoa 6 bussin ennätys. Tavoitteena on 8 bussia härmäläisiä kannattajia Aurinkorannikolla eli n. 400 henkeä.
 

Jaasin

Jäsen
Suosikkijoukkue
Real Madrid, Detroit Red Wings, Boston Bruins

Mahtavaa touhua, keep it up! Kuulostaa kyllä todella tyylikkäältä.
Malaga on ollut lapsuudesta asti ahkeran aurinkorantareissaamisen takia symppisseurani Madridin takana. La rosaledakin on tullut koettua pariin kertaan.

Tuo chämppärin päätös oli niin karu, että noiden arpien parantelu tulee jatkumaan vuosia. Schuster tuonee tuohon jotain omaansa ja kaikki pitkäjänteisyyteen viittaavakin on oikeansuuntaista.
 

lebak

Jäsen
Noista katsomoiden täyttöasteista tuli mieleen, että lauantaina 13.7.2013 klo 1600 pelataan Tampereella Tammelan stadionilla Ykkösen kärkikamppailu Ilves-Haka.
Auringon pitäisi paistaa ja lippuja on kuuleman mukaan mennyt reilusti ja huhujen mukaan paikalle odotellaan n. 4000 ihmistä. Vaikka "omat" eivät pelaakkaan, niin taidan kuitenkin lähteä viettämään kosteaa ja lämmintä päivää sekä seuraamaan spektaakkelia.
SJK johtaa sarjaa, mutta sekä Ilves ja Haka voivat voitollaan nousta ykkösen kärkipaikalle ja lähemmas Veikkausliigaan nousua.
 

pakki3000

Jäsen
Suosikkijoukkue
-
"- Pettymys on päällimmäisenä, koska kahdessa ensimmäisessä pelissä emme päässeet omalle tasollemme. Nyt näytimme, että pystymme pelaamaan hyvää futista ja saamaan palloja syöttöpelillä toiseen päähän.

- Oli hienoa, että teimme maalin. Toinen maali oli lähellä, nyt se harmittaa vielä enemmän, Meriluoto totesi."


Suomen naisten maajoukkueen maalivahdin (Meriluoto) kommentit MTV3:n uutisesta poimittuna.

En tiedä näyttääkö peli sitten niin paljon erilaiselta tuolta kentältä, mutta ihan jäätävää paskaa oli myös viimeinen peli (siis Suomi-Tanska). 70min kohdalla laukaukset olivat Tanskan hyväksi 13-1 (maalia kohti 5-0) ja kulmat olivat 6-1. Muutenkin Suomen peli oli kyllä luokatonta ja tätä myös manasivat selostajat. Miten pelaajat voivat ikinä kehittyä jos heidän ajatusmaailma yms. pyörivät naurettavien esitysten jälkeen tuolla tasolla. Pitäisi kenties oppia vaatimaan hieman enemmän itseltä.
 

Jaasin

Jäsen
Suosikkijoukkue
Real Madrid, Detroit Red Wings, Boston Bruins
Suomen peli oli kyllä todella jäätävää katsottavaa. Itse olisin sitä mieltä, että isoin ongelma on Suomelle niin kliseinen, kentällä oli eilisessä avarissa yksi pelaaja (alanen), jonka pallolliset taidot kosketuksesta kuljetukseen ja syöttämiseen olivat järkevällä tasolla.

Keskikentälläkin oli todella keskeisillä pelipaikoilla pelaajia, jotka eivät osanneet edes vähää alusta pelata futista, kuten se nro 5(saario?).

Aika hankala tuosta on peliä tehdä, kun suurin osa joukkueesta on ongelmissa perussuoritusten kanssa jo tuollaisessa pelirytmissä. Hyökkääjä Sjölundillahan oli ihan legendaarisen huonot tekniikkaominaisuudet, vaikka tuntui olevan myös kentän hitain tai ainakin hitaimpia pelaajia.
 

eagle

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Pittsburgh
Suomen koko kisojen kuva oli mielestäni Ruotsi pelin 0-4 maali(muistaakseni), jossa suomalainen yritti syöttää suoraan ruotsalaisen läpi omalle pelaajalle, joka oli ruotsalaisen takana. Ainakin tuolta se näytti tv:ssä, kun sitä tilannetta katselin uudestaan ja uudestaan. Epäuskoisena siitä, että mitäs se suomalainen yritti tuossa.

Noin muuten suurin ongelma oli se että taito&tempotaso ei riitä. Suomi ei pystynyt pelaamaan juuri ollenkaan ylöspäin, vaan kokoajan pelattiin alaspäin ja sitten se pallo yleensä annettiin(menetettiin siis) vastustajalle. Ainoastaan yksi nätti seinäpeli jäi ruotsimatsista mieleen. Vastaavia ei sitten tullutkaan.

Jos Suomi on miehissä perässä Euroopan kärkeä, niin ei se kyllä yhtään vähäisempää naisissa ole. Ainoa ero on se, että naisissa taso on paljon kapeampi ja Euroopassa on alle 10 huippumaata, sitten tulee iso väli, minkä jälkeen tulee esim. Suomi ja sitten taas iso väli ja sitten tuleekin loput.
 

pakki3000

Jäsen
Suosikkijoukkue
-
Ei siinä ole mitään väärää jos kiinnostaa, eikä siinä jos menee katsomaan. Sen sijaan ottelun hehkuttaminen "Super matchina", mieshuorien onanointi siitä että kerrankin nähdään jalkapalloa Suomessa "potkupallon" sijaan, ja kaiken huippuna pöllöliiton puheenjohtajan kommentit siitä, miten "Vihdoin saadaan futiskulttuuria Suomeen!" aiheuttavat vitutuskäyrän nousua.

No onhan toi nyt todellinen Super Match tämän hetken maajoukkueen ja seurajoukkueiden peliesitysten rinnalla. Kaikki mikä tuo jalkapalloa ja kansainvälisyyttä tänne on futiskulttuuria.

Tarvitseeko pelätä huligaaneja paikanpäällä? Tappeluita sovittuna?
 

Moto

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Niinhän siinä kävi, että naisten kisoissa jouduttiin turvautumaan arpaan, kun viimeiseen jatkopaikkaan oli kiinni samoissa pisteissä Tanska ja Venäjä. Tanska voitti arvonnan ja meni siinä mielessä oikein, että Tanska olisi ollut jatkaja myös maalisuhteen perusteella.

Mikäli Ruotsi olisi saanut edes toisen saamistaan rankkareista sisään avauspelissään Tanskaa vastaan, olisi siellä arpamaljassa ollut Tanskan sijasta Suomen lipuke. Kierot ruotsittaret, missasivat varmasti rankkarit ihan tämän takia tahallaan.

Hyvä, että seuraavissa kisoissa ei ole enää mitään parhaiden kolmosten vertailua, vaan neljästä lohkosta menee kaikista kaksi parasta jatkoon. Nyt teoriassa yhdelläkin pisteellä olisi voinut päästä jatkopeleihin, niin kyllä systeemissä oli jotain vialla.
 

eagle

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Pittsburgh
Hyvä, että seuraavissa kisoissa ei ole enää mitään parhaiden kolmosten vertailua, vaan neljästä lohkosta menee kaikista kaksi parasta jatkoon. Nyt teoriassa yhdelläkin pisteellä olisi voinut päästä jatkopeleihin, niin kyllä systeemissä oli jotain vialla.

Toisaalta eri asia kuinka hyvin taso sitten riittää, jos siis nuo ovat 4x4 joukkueen lohkoa. Ainakin näissä kisoissa tuntui että Suomikin oli valtavasti Euroopan kärjestä jäljessä. Taas vastaavasti karsinnoissa moni maa Euroopassa on valtavasti Suomessa jäljestä. Valtavan kokoisia erot verrattuna vaikka miesten fudikseen.
 

Turha Kaukalo

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, RM, Hyvinkään Tahko, Leijonat
Pikkasen noista "helmareista".

Lueskelin naisten mietteitä vikan matsin jälkeen ja taas oli nostettu tasoa, koottu itsensä ym. Paskat oli. Ensimmäisellä puoliajalla rynnistettiin alussa kolme minuuttia ja loppuaika oltiin aivan sillassa. Toisella puoliajalla meni minuutin verran hyvin ja sitten taas köysiin. Saatiin sitten kulma, joka pelattiin - lyhyenä. Jopa Kalmari tajusi studiossa, ettei siinä ollut mitään järkeä. Seuraavasta kulmasta tulikin maali. Lopussa painostettiin hyvin, mutta oli jo myöhäistä.

Menkääpä nyt akat hiukan itseenne. Ihan kaameeta paskaa oli pelaaminen. Keskikentällä tolkuton määrä harhasyöttöjä. Tämä Sjölund tuskin pystyy pomputtelemaan palloa kymmentä kertaa. Vain maalivahdit pelastivat murskajaisilta. Saarta ja Sällstömiä olisi tosiaan tarvittu.

Siis: miksei nyt katottas peiliin ja sanottas suoraan, että voi vittu miten paskasti meni mutta tästä noustaan. Jo ennen ottelua oli, taas, niin hienoa ja laulettiin dösässä koko matka. Kentällä sitten oltiin kuin entinen piika naistenhaussa, kun ei oikein tiennyt mitä tehdä.

Keskikentän Kukkosta kannustin, kun se on niin nättikin, mutta jatkuvat harhasyötöt tekivät kannustamisesta hankalaa. Siis nää totaaliharhat vastustajalle, joista joku mainitsikin, jotka toi mieleen Petri Pasasen.

Itsekritiikkiä nyt. Nöyryyttä. Onko niistä siihen?
 

ultras

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara Tampere
Serie A ei tosiaan vuosiin ole kiinnostanut, mutta tänä vuonna sinne on tullut niin kiinnostavia pelaajia, että saattaa alkaa hieman kiinnostamaankin. Uskon, että siellä on aallonpohja koettu.

Otin tämän tuolta siirtoja käsittelevästä ketjusta.

Serie A:n aallonpohja lienee tosiaankin koettu. Siellä tapahtui niin paljon lyhyessä ajassa, ettei siitä hetkessä nousta. Siellähän romahti "suuria" seuroja useakin niistä kultavuosistaan. Omistajilta lähti ihan mopo käsistä. Suuriksi 2000-luvun alun seuroiksi siihen aikaan laskettiin Juventus, AC Milan, Inter, AS Roma, Lazio, Parma ja Fiorentina.

Pahiten romahti tietenkin Parma/Tanzi ja Lazio/Cragnotti omistajiensa suhmuroinnin takia omissa bisneksissään. Hieman aikaisemmin Fiorentinan talous petti ja joukkue joutui aloittamaan nousunsa niinkin alhaalta kuin Serie C2. Myös Roman omistaja Sensillä taisi olla ongelmansa, Roma ei kuitenkaan ihan niin pahasti romahtanut. Eikä montaa vuotta mennyt kun Juventus sai rangaistuksensa joutuen Serie B:n.

Nyt nousua huipulle tekevät mm. Napoli, Fiorentina. Lazio on saanut asioitaan järjestykseen mutta kärkisijoille siitä ei ole. Juventus on palannut tosissaan huipulle. Harmillisesti samaan aikaan Milanossa joukkueilla on alennustila. Toisaalta Milan rakentaa tulevaisuutta loistavien nuorten pelaajien johdolla. Inter taitaa pahiten olla kusessa tällä hetkellä, huhuja liikkuu että omistaja Moratti joutuisi seuraa myymään Indonesialaiselle liikemiehelle.
 

müller

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Otin tämän tuolta siirtoja käsittelevästä ketjusta.

Serie A:n aallonpohja lienee tosiaankin koettu. Siellä tapahtui niin paljon lyhyessä ajassa, ettei siitä hetkessä nousta. Siellähän romahti "suuria" seuroja useakin niistä kultavuosistaan. Omistajilta lähti ihan mopo käsistä. Suuriksi 2000-luvun alun seuroiksi siihen aikaan laskettiin Juventus, AC Milan, Inter, AS Roma, Lazio, Parma ja Fiorentina.

Pahiten romahti tietenkin Parma/Tanzi ja Lazio/Cragnotti omistajiensa suhmuroinnin takia omissa bisneksissään. Hieman aikaisemmin Fiorentinan talous petti ja joukkue joutui aloittamaan nousunsa niinkin alhaalta kuin Serie C2. Myös Roman omistaja Sensillä taisi olla ongelmansa, Roma ei kuitenkaan ihan niin pahasti romahtanut. Eikä montaa vuotta mennyt kun Juventus sai rangaistuksensa joutuen Serie B:n.

Nyt nousua huipulle tekevät mm. Napoli, Fiorentina. Lazio on saanut asioitaan järjestykseen mutta kärkisijoille siitä ei ole. Juventus on palannut tosissaan huipulle. Harmillisesti samaan aikaan Milanossa joukkueilla on alennustila. Toisaalta Milan rakentaa tulevaisuutta loistavien nuorten pelaajien johdolla. Inter taitaa pahiten olla kusessa tällä hetkellä, huhuja liikkuu että omistaja Moratti joutuisi seuraa myymään Indonesialaiselle liikemiehelle.

Tohon kun heittää mukaan vielä ne lukuisat sopupeliskandaalit, niin aika monessa liemessä on Serie A keitetty. Toivottavasti italialaiset onnistuvat nostamaan profiiliaan taas.
 

ultras

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara Tampere
Tohon kun heittää mukaan vielä ne lukuisat sopupeliskandaalit, niin aika monessa liemessä on Serie A keitetty. Toivottavasti italialaiset onnistuvat nostamaan profiiliaan taas.

Tämäkin on totta. Serie A:ssa ja sen kritisoinnissa on syytä muistaa paljonko on totta ja paljonko politikointia akselilla Rooma - Torino - Milano. Tuo "sopupelaaminen" ja siitä annetut tuomiot on myös hyvin kyseenalainen. Ilmeisesti yhtäkään ottelua ei loppujen lopuksi ole sovittu.

Koska se lienee kuitenkin fakta, että Interin "kultavuodet" ajoittuvat aikaa jolloin Juventus pudotettiin Serie B:n ja muut haastajat saivat rangaistuksia. Jälleen Inter on pudonnut muiden kelkasta... Sekin on ollut yksi spekulaatio, että Inter Morattin ja taustavoimien johdolla oli "suhmuroimassa" Juvea B:n, sekä rangaisten mm. Milania, Fiorentinaa, Laziota. Nostaen näin omaa "statustaan". Totuus on jossain tuolla ulkona.
 

Aurinkotuuli

Jäsen
Suosikkijoukkue
IFK & useat muut punapaidat & Pallopojat
Saksan supercup...

......FC Bayernin ja Dortmundin välillä tulee eurosportilta näköjään jo tänä iltana kello 21.30 eli hyvissä ajoin ennen Pitsiturnausta. Nopeasti tuo kesä ehtikin kulua...
 

steepler

Jäsen
Suosikkijoukkue
chelsea, The Ohio State Buckeyes
Onko niin, että mikään kanava suomessa ei näytä La Ligaa ensi kaudella?

Tuskin sitä tietää vielä kukaan. Jos pitäisi jotain veikata niin sanoisin että ei näy ainakaan MTVMAX kanavilla.

Valitettavaa että jalkapallo tuntuu häviävän suomalaisilta kanavilta. Viime kaudella kukaan ei näyttänyt FA-cupia, eikä Ligue 1 enää näy millään kanavalla. Saa nyt nähdä näkyykö jatkossa vain CL ja Valioliiga suomalaisilla kanavilla. Toki Nelonen Pro näyttää ensi kaudella Europa Liigaa, mutta en yllättyisi jos sitäkään ei jatkossa kukaan näyttäisi.
 

Pajicz

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pirkkalan Pingviinit
Tuskin sitä tietää vielä kukaan. Jos pitäisi jotain veikata niin sanoisin että ei näy ainakaan MTVMAX kanavilla.

Valitettavaa että jalkapallo tuntuu häviävän suomalaisilta kanavilta. Viime kaudella kukaan ei näyttänyt FA-cupia, eikä Ligue 1 enää näy millään kanavalla. Saa nyt nähdä näkyykö jatkossa vain CL ja Valioliiga suomalaisilla kanavilla. Toki Nelonen Pro näyttää ensi kaudella Europa Liigaa, mutta en yllättyisi jos sitäkään ei jatkossa kukaan näyttäisi.

On kyllä surullinen tilanne, erityisesti kun muistelee edesmenneen Urheilukanavan ilmaisia La Liga -pelejä Tuomas Virkkusen selostuksella höystettynä...
 

Ralph

Jäsen
Ketään ei näytä kiinnostavan, koska kyseessä ei ole Italia ja Juventus.

Näinhän se menee. Sama olisi tapahtunut Italiassa, niin tässäkin olisi kymmeniä samanlaisia itseään toistavia viestejä siitä, kuinka mafia, Italia ja spagetti aina pelleilee jne. Mutta kun Espanja on asialla, ei ketään tosiaan kiinnosta.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös