Jalkapallo – yleinen keskustelu

  • 1 103 225
  • 7 382

JofaPlayer

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
No ei tietenkään liian hienosta maalista voikaan saada varoitusta. Rangaistuspotkussa vain on tiettyjä sääntöjä, joita jopa leomessien pitää noudattaa. Vauhtia esimerkiksi ei saa pysäyttää kokonaan, kun lähtee pilkkua laukomaan.

Ettei tuossa nyt olisi käynyt niin, että tuuletuksen aikana on riisuttu paita pois päältä, siitähän tulee automaattisesti varoitus.

Joo tuo Messin tapaus olikin nyt ihan selvä kun katsoin uudelleen, sekunnin murto-osan pysähdyksissä, joten ansaittu kortti. Sen sijaan se kantapääpotku oli täysin sääntöjen mukainen, vai onko kiellettyä kääntyä ympäri rankkarissa? Lähinnä tuon kantapääpotkun kaltaista tapausta hain, käsittääkseni hän sai varoituksen epäurheilijamaisesta käytöksestä vaikkei tuulettanut mitenkään epäkunnioittavasti tai mitään. Teki vain yksilösuortituksen siinä missä joku kikkakin. En löydä enää videota mutta jos joku löytäisi niin saadaan paremmin tulkittua yhdessä annetaanko kortti hienosta maalista vai jostain rikkeestä.
 

Liverpooligan

Jäsen
Suosikkijoukkue
Liverpool FC
Tilannetta näkemättä voin kyllä todeta, ettei varoitusta ole satavarmasti annettu liian hienosta maalista, vaan tilanteessa täytyy olla jokin muu seikka varoituksen taustalla.

Hyväksyttiinkö vai hylättiinkö kantapäällä tehty rankkarimaali? Jos hylättiin, syy varoitukseen täytyy olla siinä, että tuomari on tulkinnut rangaistupotkun olleen suoritettu sääntöjen vastaisesti (eli pelaajan ilmeisesti tulkittiin pysähtyneen kesken rangaistuspotkun suorittamisen tai rikkoneen rankkarin oikeaoppisen suorittamisen muuta sääntöä) Jos hyväksyttiin, pitäisi nähdä tilanne ja maalin juhlinnat jne.
 

Bismarck

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Eilen käynnistyi Israelissa taistelu u21-ikäisten Euroopan tittelistä. Katsoin viimeiset 40 minuuttia Englanti-Italia -ottelusta ja Italia pelasi erittäin hyvännäköistä jalkapalloa ja oli oikeastaan joka osa-alueella yksilötaidosta taktiseen osaamiseen kovempi, kuin sumuisten saarten sankarit. Italia voitti 0-1. Toisessa ottelussa Israel ja Norja pelasivat tasan 2-2. Tänään käynnistyvät toisen lohkon pelit, joissa Espanja pelaa Venäjää vastaan ja Saksa kohtaa Hollanin.

Tässä linkki kisojen viralliselle sivulle:

Under-21 – UEFA.com
 

tsajari

Jäsen
Suosikkijoukkue
Penguins
Mielestäni tämä rangaistuspotku oli keltaisessa lehdistössäkin aikoinaan ja luulen, että se on se jota täällä haetaan. Ei tuosta minusta korttia tullut, joten liekö aika tehnyt tepposensa muistille.

Tästä näkee videon Youtubesta.

Huomasin tuota videota etsiessäni, että ko. pelaaja on kuollut sen jälkeen.
 

BLEGI

Jäsen
Suosikkijoukkue
Bleg, DRW, Man United ja Tommi Huhtala
4 lippua hankittu B-katsomoon Man City - Arsenal peliin.

Olikohan niitä halvimpia lippuja edes myynnissä ja millä hinnalla, kun yritin hankkia niitä netistä 9.00 alkaen eikä onnistunut ja en ole kuullut keneltäkään tutulta, että hekään olisivat saaneet niitä 29e lippuja.
 

Nikke84

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko, Manchester United, Three Lions
Olikohan niitä halvimpia lippuja edes myynnissä ja millä hinnalla, kun yritin hankkia niitä netistä 9.00 alkaen eikä onnistunut ja en ole kuullut keneltäkään tutulta, että hekään olisivat saaneet niitä 29e lippuja.

Samaa epäilen vahvasti. Tasan yhdeksältä olin lippuluukulla, eikä näitä 29€:n lippuja ollut saatavilla. Samoin seuraavan kategorian eli 49€ arvoisia tikettejä ei pystynyt ostamaan edes kolmea kappaletta. E-katsomon alaosaan tuli kuitenkin sitten hankittua liput. Nämä kustansivat 73.50€/kpl. Mielestäni ei kuitenkaan aivan tajuton hinta. Ottaen kuitenkin huomioon, että pelin koittaessa sarjakauden avaukseen on vain viikko aikaa.
 
Suosikkijoukkue
Chelsea FC
Tiedä sitten, firmamyynnissä olivat kyllä kaikki kategoriat saatavilla. Meidän puulaakiin otettiin kolmesta eri kategoriasta ja yksi oli tuo hinnat alkaen. Täysin sekaisin oli lipputilanne tai sitten se johtui vain langanpäässä olleesta kesätyöntyöntekijästä?
 
Viimeksi muokattu:

T-aika

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Minkähänlainen meininki näissä "fanikatsomoissa" on? Itsellä vielä lippu hankkimatta, kun halvempia lippuja en saanut. Nyt halvimmat vapaana olevat liput ovat joukkueiden fanikatsomoissa. Onko tietoa, että onko näissä päädyissä kunnollista kannatusta ja seistäänkö paikoilla siten, että istuvilla olisi näkyvyys rajoitettu? Tässä tapauksessa en haluaisi näille paikoille mennä, sillä vain peliä olisin menossa katsomaan.
 

Pushead

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Minä ostin klo 9.04 netin kautta 4kpl 29e lippuja, paikat F-katsomoon.

Mulle 4 x Hintaryhmä 7 "29€" lippua 9:02

Tuohon sitten 3,5€ palvelumaksua ja 2.5€ toimituskuluja. Eli 35€/lippu

Eli olihan niitä tarjolla ainakin nopeimmille. Hieman hämäsi se, kun eri kategorioiden lippuja vilahteli näkyviin ennen ysiä. Tasalta sitten pääsi oikeasti jo ostamaan.
 

H.Incandenza

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, KuPS, SiiPe, Chelsea FC
Minä hankin lippuni jo torstaina Veikkauksen kanta-asiakkaana. Pari lippua, olikohan, d-katsomoon. 103 euroa kappale. Muutamat kaverit osti samaan katsomoon.
 

MustatKortit

Jäsen
Suosikkijoukkue
Joel Pohjanpalo ja Aleksi Mustonen
Yllättävän paljon kysyntää tällaiseen harkkapeliin, jossa varmaan myös peluutetaan uusia/nuoria pelaajia ja höntsäillään kevyesti loukkaantumisia varoen.

Toisaalta vetiväthän ne suomessa pelatut NHL:n "huippuottelutkin" tupaa täyteen, vaikka peli ei kummoista ollut ja hautajaistunnelma vallitsi hallissa.

En sinällään kritisoi tapahtumaa, ymmärrän kyllä Valioliigan olevan monelle suomalaiselle ihan kova juttu, tietysti olisi kivempi nähdä jengiä Klubin ja/tai muiden Veikkausliigaporukoiden matseissa.

Kova temppu, jos myyvät loppuun kun mitään ihan absoluuttisia huippujengejä ei kyseessä ole. Jonkun Bayernin, Barcan tai Manun kohdalla tilanne olisi toinen ja olisin itsekin voinut harkita paikalletuloa.

Joka tapauksessa lienee turha odottaa mitään huippuvauhdikasta ja kiihkeää futisiltaa.

ps. miten lienee televisioinnin laita?
 

MustatKortit

Jäsen
Suosikkijoukkue
Joel Pohjanpalo ja Aleksi Mustonen
Yle näyttää ottelun jälkilähetyksenä.

Okei.

Rupesin tässä pohtimaan, millaiseen kansainväliseen futismatsiin voisin itse ostaa lipun, jos siis jätetään pois nämä mahdolliset HJK:n euro-ottelut ja maajoukkueen karsintapelit...Kuten aiemmin totesin, tämä City-Arsenal ei kyllä kohdallani sitä kynnystä ylitä.

Pohdinnan tuloksena funtsin, että olisi hienoa nähdä joskus näitä futiksen arvoturnauksiin valmistavia maaotteluita Suomessa, näitähän ihan absoluuttiset huippujengitkin pelaavat puolueettomilla kentillä ennen kisojen alkua.

Joku Saksa tai Hollanti olisi hienoa nähdä hiomassa/viimeistelemässä kisakuntoaan ennen vaikkapa ensi vuoden mm-kisoja.

edit. ja ei siis ole pakko laittaa Suomea vastustajaksi.
 

aquanqua

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Yllättävän paljon kysyntää tällaiseen harkkapeliin, jossa varmaan myös peluutetaan uusia/nuoria pelaajia ja höntsäillään kevyesti loukkaantumisia varoen.
...

Pelin tason kannalta olettaisi juurikin nuorten ja uusien pelaajien peluuttamisen olevan hyvä asia. Pelipaikkansa vakiinnuttaneilta runko-/tähtipelaajilta voinee juurikin odottaa himmailua loukkaantumisia varoen, kun liigakauden alkuun on vain viikko. Nuoret ja pienemmän profiilin pelaajat varmasti lähestyvät näitä harkkamatseja eri tavalla, ainutlaatuisina näytönpaikkoina.

Pidän toki myös harmillisena sitä, että ulkomaalaisten glamour-brändien - usein hyvin väsyneet - höntyilyt kiinnostavat Suomessa pääosin enemmän kuin paikallisten seurojen kilpailulliset ja merkitykselliset ottelut. Monessa asiassa Suomi on sisäänpäinlämpiävä takapajula, mutta urheilussa kansainvälisyys on valttia. Jääkiekon puolella NHL:n ylivallan estää vain Suomen ja Pohjois-Amerikan välinen aikaero - suomalainen jalkapallo ei ikävä kyllä ole yhtä onnekkaassa tilanteessa, kun huippusarjat ovat Euroopassa ja ottelut seurattavissa suorana parhaaseen katseluaikaan.
 

MustatKortit

Jäsen
Suosikkijoukkue
Joel Pohjanpalo ja Aleksi Mustonen
... Jääkiekon puolella NHL:n ylivallan estää vain Suomen ja Pohjois-Amerikan välinen aikaero - suomalainen jalkapallo ei ikävä kyllä ole yhtä onnekkaassa tilanteessa, kun huippusarjat ovat Euroopassa ja ottelut seurattavissa suorana parhaaseen katseluaikaan.

Tjaa, ymmärrän hyvin, mitä haet takaa, mutten oikeastaan ole samaa mieltä asiasta. Eurooppalaisen - ja nimenomaan brittifutiksen - katsomisen perinteet juontavat Suomessa hyvin kauas ajassa taaksepäin. Jo kymmeniä vuosia sitten YLE lähetti säännöllisesti Englannin pääsarjan otteluita ja vakioveikkauskin on ihan hemmetin vanha juttu Suomessa. Seurat kuten ManU ja Liverpool ovat saaneet vuosikymmenien aikana vahvaa kannattajapohjaa myös Suomessa.

Suomessa taas jääkiekko ja juuri sm-liiga on vuosikymmenien ajan ollut ykköstuote ja -brändi. Kotimaisten lätkäseurojen "fanittajien" ja lajiin syvästi, emotionaalisesti sekä intiimisti kiinnittyneiden katsojien määrä on potenssiin kymmenen vertailtaessa lukuja liki mihin tahansa suomalaiseen futisseuraan.

Paradoksaalista onkin, että moni jonkin suomalaisen lätkäjoukkueen kannataja seuraa myös futista, mutta on valitettavasti kiinnittynyt johonkin ulkomaiseen seuraan, kotimaisen vaihtoehdon sijaan. Tämä on asia, mikä näkyy ikävänkin selvästi myös tämän palstan futiskeskusteluissa.

En toki tiedä, missä tilanteessa oltaisiin, jos NHL olisi näkynyt Suomessa jo vuosikymmenien ajan suorina lähetyksinä ja parhaaseen katseluaikaan. Tilanne voisi olla toki toinenkin. Tällä hetkellä jos kaikki NHL-matsit laitettaisiin pelattaviksi Suomen aikaa kello 20, ei tällä välttämättä olisi niin suuren suurta merkitystä kotimaan liigalle, vaikka haitallista se olisi kyllä.

Valistunut kotimaisen kiekkoilun "aficionado" tiedostaa kyllä NHL-pelin tasokkuuden verrattuna tiistai-illan Saipa-Pelicans- otteluun, mutta katsoo silti mieluummin tuon kotimaan pelin: häntä ei yksinkertaisesti kiinnosta tuo jossain kaukana valtamerten takana pelattava ottelu.

Samasta syystä (luojan kiitos!) löytyy myös muiden kotimaisten palloilulajien seuraajia, niitä jotka ovat vahvoin tunnesitein kiinnittyneet omaan seuraansa. Eiväthän 2.Bundeligassa pelaavan Greuther Furthinkaan kannattajat vaihda seuraamaansa joukkuetta Bayern Muncheniin vain siksi, että peli on kiistatta tasokkaampaa.
 

BLEGI

Jäsen
Suosikkijoukkue
Bleg, DRW, Man United ja Tommi Huhtala
Valistunut kotimaisen kiekkoilun "aficionado" tiedostaa kyllä NHL-pelin tasokkuuden verrattuna tiistai-illan Saipa-Pelicans- otteluun, mutta katsoo silti mieluummin tuon kotimaan pelin: häntä ei yksinkertaisesti kiinnosta tuo jossain kaukana valtamerten takana pelattava ottelu.

Samasta syystä (luojan kiitos!) löytyy myös muiden kotimaisten palloilulajien seuraajia, niitä jotka ovat vahvoin tunnesitein kiinnittyneet omaan seuraansa. Eiväthän 2.Bundeligassa pelaavan Greuther Furthinkaan kannattajat vaihda seuraamaansa joukkuetta Bayern Muncheniin vain siksi, että peli on kiistatta tasokkaampaa.

Tämä voi pitää paikkaansa, mutta omalla kohdalla syy Veikkausliigan vähäiseen seuraamiseen löytyy aivan muualta.

Pelasin junnufudista noin 10v espoolaisessa jengissä. Jo pienestä pitäen Honka oli juuri se vittumaisin ja ylimielisin joukkue, jota inhottiin eniten. Tästä on jäänyt niin selkeät jäljet, etten osaa vieläkään yhtään syttyä Hongan peleistä, jolloin peleissä käyminen jää aika vähiin. Ei Honka vain tunnu miltään koko Espoon joukkueelta.

Usein myös ensimmäinen ottelu, johon vanhemmat vievät lapsensa on sm-liigamatsi, vaikka lapsi pelaisikin fudista. Omalla kohdallani ensimmäinen Bluesin peli tuli nähtyä vuonna 2001 ollessani 9-vuotias futaaja. Ensimmäisessä Veikkausliigapelissä kävin vasta muutama vuosi sitten, joten nuorena ei syntynyt samanlaista sidettä espoolaiseen pääsarjafudisjengiin, kuin Bluesiin.

Toivottavasti tulevaisuudessa saadaan Veikkausliigan peleihin enemmän katsojia, jonka kautta saadaan enemmän tunnelmaa. Katsotaan minkälaisia fiiliksiä herättää, kun olisi tarkoituksena mennä sunnuntaina katsomaan Hongan peliä..
 

MustatKortit

Jäsen
Suosikkijoukkue
Joel Pohjanpalo ja Aleksi Mustonen
Tämä voi pitää paikkaansa, mutta omalla kohdalla syy Veikkausliigan vähäiseen seuraamiseen löytyy aivan muualta.


...Usein myös ensimmäinen ottelu, johon vanhemmat vievät lapsensa on sm-liigamatsi, vaikka lapsi pelaisikin fudista. Omalla kohdallani ensimmäinen Bluesin peli tuli nähtyä vuonna 2001 ollessani 9-vuotias futaaja. Ensimmäisessä Veikkausliigapelissä kävin vasta muutama vuosi sitten, joten nuorena ei syntynyt samanlaista sidettä espoolaiseen pääsarjafudisjengiin, kuin Bluesiin...

Niin, kirjoitin edellisessä viestissäni myös tästä, en tosin kovin yksityiskohtaisesti:

...
Suomessa taas jääkiekko ja juuri sm-liiga on vuosikymmenien ajan ollut ykköstuote ja -brändi. Kotimaisten lätkäseurojen "fanittajien" ja lajiin syvästi, emotionaalisesti sekä intiimisti kiinnittyneiden katsojien määrä on potenssiin kymmenen vertailtaessa lukuja liki mihin tahansa suomalaiseen futisseuraan...
 
Suosikkijoukkue
Seksi-Lasse
Vähän samaa olen pohtinut kuin MustatKortit. En ymmärrä kiinnostusta tähän tapahtumaan mutta myynnistä päätellen sitä on. En tosin ymmärtänyt kiinnostusta NHL-matsejakaan kohtaan - johtunee siitä etten itse seuraa NHL-kiekkoa. Suomessa pelatut änäripelit olivat kuitenkin oikeita sarjapelejä ja tälläkin foorumilla olen huomannut että änäristä kiinnostuneita ja sen sarjan joukkueita kannattavia on paljonkin.

Minulle ovat toki olleet hienoja kokemuksia kun olen käynyt ulkomailla (Espanjassa ja Saksassa) katsomassa sikäläisiä liigaotteluita mutta siihen juttuun liittyy paljon muutakin kuin vain kyseisten joukkueiden näkeminen: maa ja kaupunki, stadion, sikäläinen ottelutapahtuma ja jalkapallokulttuuri kaikkinensa. Ei sieltä ole Suomeen siirrettävissä muuta kuin juuri ne pelaavat joukkueet. Minua kiinnostaa Suomessa suomalainen fudis, Saksassa saksalainen fudis jne. Toki maaottelut ja muut kansainväliset pelit oma lukunsa. Mutta näköjään kiinnostuneita tällaiseen tapahtumaan kuitenkin riittää.
 
Viimeksi muokattu:
Suosikkijoukkue
Chelsea FC
Se on sitten näemmä väärin katsottu/kannatettu, jos tämä kyseinen ottelu sattuu kiinnostamaan. Jos omasta maasta sattuu löytymään joku potkupallosarja, niin muut Euroopan sarjat eivät saa kiinnostaa. Ja kehtaavat tulla vielä Stadikalle pelaamaan, ihme jengiä. Vitun Hjallis, minkä menit tekemään. Tätä ei sinulle anneta ikinä anteeksi.
 
Minulle ovat toki olleet hienoja kokemuksia kun olen käynyt ulkomailla (Espanjassa ja Saksassa) katsomassa sikäläisiä liigaotteluita mutta siihen juttuun liittyy paljon muutakin kuin vain kyseisten joukkueiden näkeminen: maa ja kaupunki, stadion, sikäläinen ottelutapahtuma ja jalkapallokulttuuri kaikkinensa. Ei sieltä ole Suomeen siirrettävissä muuta kuin juuri ne pelaavat joukkueet.

Varmasti suurin osa stadikalle menijöistäkin lähtisi mielummin seuraamaan valioliigaottelua paikan päälle, ja nauttimaan myös kaupungista ja kulttuurista ottelutapahtuman ympärillä. Kaikille se ei kuitenkaan ole mahdollista, ja näin ollen kun tarjoutuu mahdollisuus nauttia siitä pienestä yksittäisestä palasesta (suomeen siirretyt joukkueet - harkkamatsi), niin he tarttuvat iloisesti siihen.
Eiköhän aika moni stadikalle tulija seuraa myös suomalaista futista, ei nämä sulje toisiaan pois. Ja jos on mahdollista nähdä maailman mittapuullakin oman alan alansa huippuja pelaamassa, niin miksi ei.

Ihmetyttää toisten kiinnostusta mukavaan iltapäivän viettoon ihmettelijät.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös