Jalkapallo – yleinen keskustelu

  • 1 102 378
  • 7 381

Aurinkotuuli

Jäsen
Suosikkijoukkue
IFK & useat muut punapaidat & Pallopojat
Case closet....

Tässä näkemykseni tuosta Rafael-Luiz -keissistä:

1. Selvä punikki
2. Selvä filmi
3. Rafael tässä se pahempi terroristi.

....vai kuinka se olikaan?

1. Huolimatta siitä, että myös sininen #4 huiteli mennessään hieman tassuillaan, oli #2:n primitiivireaktio ylimitoitettu => linjatuomari oli niin lähellä, ettei ratkaisu voinut olla mitään muuta kuin suora ulosajo (= olen samaa mieltä)

2. #4 auttoi hypyllään & äkkikuolemalla Howard-sedän päätöksentekoa asianmukaisesti. Virnistys osoitti sen, ettei kauhean kovaa koskenut. Tällaisia filmejä näkyy kuitenkin etelän mailla jatkuvasti ja useimmiten saadaan aikaan vieläkin komeampaa kieriskelyä => ei erikseen rangaistavaa (olen siis samaa mieltä, mutta ei aiheuta mitään jatkoitkua FA:n toimesta, eikä pidäkään)

3. #2:lle seuraamuksena asianmukainen kolmen ottelun pelikielto, koska mitään lieventäviä asianhaaroja ei ole (olen samaa mieltä siitä, että pitkätukkainen jymäytti tässä tapauksessa, joten #2 oli suurempi syntinen)

4. #2:n kausi oli siinä, tilalle tulee lopuissa matseissa toivottavasti belgialaistoivomme Marnick Vermijl ja etukäteen vähän esimakua ensi kaudesta, jolloin United ei voi taaskaan voittaa mitään lapsosten kera.....
 

Liverpooligan

Jäsen
Suosikkijoukkue
Liverpool FC
Tuulista on jalkapallomaailman huipulla. Valioliigan ykkönen, kakkonen ja kolmonen vaihtavat valmentajia, La Ligan kakkonen vaihtaa valmentajaa, Bundesligan voittaja/Saksan cupin mestari ja potentiaalinen Mestarien liigan voittaja vaihtaa valmentajaa. Ranskan mestari tullee vaihtamaan valmentajaa.
 

Jakke76

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Boston Bruins, Man United, Darts
Niin, no voiko tuota valioliigan mestarin ja Englannin 20-kertaisen mestarin managerin vaihdosta nyt sen kummempana pitää. Kuitenkin 26 vuotta Sir Alex managerin paikkaa siellä hallussaan piti ja nytkin tuleva manageri on todella viisas valinta jatkuvuuden kannalta.
Nuo raharikkaat seurat nyt ovat mitä ovat. Valitettavasti omistajilla ei siellä ole mitään pitempiaikaista suunnitelmaa ja pienet vastoinkäymiset koituvat aina managerin potkuiksi. Ja sitten on tietysti managereita joiden ego ei mahdu minkään seuran alle ja pestit ovat 2-3 vuotta.
 

Liverpooligan

Jäsen
Suosikkijoukkue
Liverpool FC
Opportunismin mestari Jose Mourinho on jälleen ideaalisessa tilanteessa. Tarjolla olisi managerin pestiä kolmeen pohjattoman kassan joukkueeseen.

Chelsea FC - Mourinhon entinen seura ja erityisesti sen kannattajat eivät ole unohtaneet Special Onen saavutuksia ja Mourinho saisi välittömästi täyden tuen toiminnalleen pitkäksi aikaa. Mourinho pääsisi Chelsean peräsimeen samanlaisessa tilanteessa, kuin edellisellä kerralla: joku toinen on jälleen tehnyt likaisen työn ja Mourinho voi tulla pelastavana ritarina paikalle ja repiä tuosta kovalla kädellä uudistetusta ja sen vuoksi hetkittäin kyntäneestä joukkueesta parin-kolmen kauden aikana pari pokaalia ja olla taas niin saatanan pätevää. Todennäköisin valinta on juuri Chelsea.

Manchester City FC - Rahaa löytyisi jopa Chelseaa enemmän ja Mourinho pääsisi operoimaan jälleen toisen managerin "raunioille" hyvällä pelaajamateriaalilla. Ideaalinen tilanne siis. Mancinin menestymisestä huolimatta kannattajat eivät ihastuneet italialaiseen varauksetta, joten Mourinho ei joutuisi rakastetun managerin seuraajaksi. Erittäin hyvä paikka opportunismille, selkeä kakkosvaihtoehto.

PSG - Yllätyskortti ranskanmaalta. Raha ei ole ongelma täälläkään ja pelaajistossa on laatua varmaan kansalliseen mestaruuteen. Suurin kysymysmerkki PSG:n kanssa olisikin, onko joukkue realistisesti kykenevä menestymään Mestarien liigassa. Ja juuri tämä on todennäköisesti liian iso riski varmaa menestystä hakevalle Mourinholle. Jos Mourinho vielä haluaisi aitoja haasteita, tässä olisi loistava paikka hakea kovaa egonkasvatusta eurokenttien valloittamisella, mutta epäilen.
 

müller

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Tuulista on jalkapallomaailman huipulla. Valioliigan ykkönen, kakkonen ja kolmonen vaihtavat valmentajia, La Ligan kakkonen vaihtaa valmentajaa, Bundesligan voittaja/Saksan cupin mestari ja potentiaalinen Mestarien liigan voittaja vaihtaa valmentajaa. Ranskan mestari tullee vaihtamaan valmentajaa.

Myös Bayernin valmentajavaihdos tapahtuu Heynckesin eläköitymisen takia, joten ei sekään varsinaisesti kuulu tähän listaan, aivan kuten ManU.
 

Liverpooligan

Jäsen
Suosikkijoukkue
Liverpool FC
Olen kyllä varsin hyvin tietoinen syistä valmentajavaihdoksiin niin Münchenissä kuin tuolla toisaallakin. Yhtäkaikki, valmentaja vaihtuu näissäkin.
 

müller

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Tuulista on jalkapallomaailman huipulla.

Totta. Eihän tässä listauksessa mitään syitä valmentajanvaihdolle ollut?

Itse ainakin ymmärsin tuon ylempänä olevan lauseen hieman vihjailevana, että miksi kyseiset valmentajat vaihtuvat. Tosin suoraanhan Liverpooligan ei mitään syytä mainitse, joten taisin ylitulkita tuon ensimmäisen lauseen.
 

Lert

Jäsen
Suosikkijoukkue
Manchester United, TPS
Sarjataulukko:

16. Southampton 28p.
17. Aston Villa 27p.
---------------------------
18. Wigan 24 p.
19. Reading 23 p.
20. QPR 23 p.

Yhdeksän matsia jäljellä..

Laitetaan vielä oma veikkaus:
17 Aston Villa
18 QPR
19 Wigan
20 Reading

Näin oli asiat joskus pari kuukautta sitten. Äskön saimme vahvistuksen, että putoavat joukkueet ovat QPR, Reading ja Wigan. Putoajat siis arvasin oikein, vaikkakin väärässä järjestyksessä. QPR:n tilanne voi olla melkoinen soppa. Monilla hankitusta pelaajilla on sellainen tilanne, ettei pelaaminen sarjatasoa alempana tule kysymykseenkään. Harry kuitenkin ilmeisesti jatkaa managerina. Ilmeisesti myös Martinez on lähdössä Wiganista joten siellä voi olla vaikeat ajat edessä. On muuten melkoinen muukalaisjengi tuo Wigan. Eipä paljoa näy englantilaispelaajia kentällä...
 
Suosikkijoukkue
Ässät ja Ärrät
..QPR:n tilanne voi olla melkoinen soppa. Monilla hankitusta pelaajilla on sellainen tilanne, ettei pelaaminen sarjatasoa alempana tule kysymykseenkään. Harry kuitenkin ilmeisesti jatkaa managerina..

Ellei nyt mitään mullistavaa tapahdu, niin kyllä 'arry managerina jatkaa. Cesar nyt taatusti lähtee, on kuitenkin ilmoittanut, että haluaa Englannissa jatkaa. Ottajia taatusti on valioliigajoukkueissa. Granero on sanonut, että haluaa putoamisesta huolimatta jatkaa seurassa. Samba ainakin yritetään pitää, mutta aika näyttää. Sydämestäni vain toivon, että Remy ei ole tehnyt mitään tyhmää. Mies lähtee 99.99% varmasti seurasta kauden jälkeen, muistaakseni hänellä on sopimuksessa putoamispykälä. Jos mies todetaan syylliseksi, niin kaikki mieheen sijoitetut rahat menee taatusti hukkaan. Jos taas on syytön, niin saadaan ainakin joku nimellinen korvaus.

Nyt sitten tehdään vaan West Hamit, ja käydään divarissa harjottelemassa maalintekoa, tullaan sitten takaisin entistä vahvempina.
 
Suosikkijoukkue
Ässät ja Ärrät

Grainger

Jäsen
Suosikkijoukkue
La Decimoquarta
Toisaalta, ymmärrän kyllä, jos haluaa pois.

Todellakin. Vuoden aikana Real Madridista Englannin toiseksi korkeimmalle sarjatasolle, ei houkuttele varmaan kovin montaa kaveria. Ei muuta kuin el Pirata laivaan ja takaisin Madridiin, kasvattajaseurassa on aina tilaa hienoille(kin) pelaajille.
 
Suosikkijoukkue
Ässät ja Ärrät
Todellakin. Vuoden aikana Real Madridista Englannin toiseksi korkeimmalle sarjatasolle, ei houkuttele varmaan kovin montaa kaveria. Ei muuta kuin el Pirata laivaan ja takaisin Madridiin, kasvattajaseurassa on aina tilaa hienoille(kin) pelaajille.

Niin, itse käsitin, että peliajan puutteessa lähti Realista pois. Sim0nin linkkaaman jutun mukaan Real Betis olisi uusi osoite. Toivottavasti QPR saa edes jotain kipurahoja Estebanista, ensi kaudella kun tulot on aikast huimasti pienemmät kun mitä oli tällä kaudella. Nooh, In 'arry we trust. Eiköhän me hyvä jengi saada kasaan ensi kaudeksikin.

En muuten yhtään ihmettelisi jos Mark Hughes nähtäisi Suomessa jonkun seiskadivarin joukkueen peräsimessä. Muualle ei ole asiaa. Niin vakuuttavat näytöt antoi kyllä QPRssä että voi morjes. 14m puntaa laittoi rahaa palamaan ja nolla voittoa. Kyllä lähtee.
 

Grainger

Jäsen
Suosikkijoukkue
La Decimoquarta
Niin, itse käsitin, että peliajan puutteessa lähti Realista pois.

Toisaalta el Real-pelaajien suurin vihollinen ei jatka enää tämän kauden jälkeen Madridin peräsimessä. Mourinho koko ajan ylisti Graneron harjoittelumotivaatiota ja kaverin loistavuutta harjoituksissa, mutta silti Granero istui koko ajan penkillä, vaikka mahdollisuuksia rotaatioon olisi ollut.

En usko hetkeäkään, että Granero palaisi Madridiin näin pian. Lähinnä se oli sellainen kaino toive.
 

Scissors

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Huomenna pelataan Wembleyllä Valioliigan nousukarsinnan loppuottelu, kun Crystal Palace kohtaa Watfordin. Ottelu alkaa paikallista aikaa kello 15, joten melko poikkeuksellinen ajankohta kyllä. Maanantai-iltapäivä ja kello kolme. Right.

Vastakkain ovat kaksi melko yllättävää jengiä. Cardiffin ja Hullin seuraksi haetaan siis kolmatta Valioliigajengiä, ja sarjassa sijalle 3. sijoittunut lontoolaisseura Watford on melkoisen värikkään kautensa päätteeksi hakemassa liigapaikkaa sarjassa viidenneksi sijoittuneen Palacen nenän edestä.

Watford pelasi melko huikean kauden ja oli lähellä jopa suoraa nousua. Kausitilastonsa olivat Championshipin päättyessä O:46 V:23 T:8 H:15 TM:85 PM:58 P:77.
Joukkueen paras maalintekijä oli Championship-kauden sensaatiohyökkääjä Matej Vydra, joka pelasi seurassa lainalla Udinesesta. Mies teki joukkueensa otteluissa 20 maalia, ja alusti vielä siihen päälle muutaman. Voitti muuten myös Championshipin Player Of The Year-palkinnon.

Palace on näistä jengeistä omasta mielestäni se organisoidumpi (vaikka päästikin enemmän maaleja sarjassa), ja Ian Holloway on kyennyt kehittämään joukkueensa hyökkäyspeliä tultuaan Palacen gafferiksi seuralegenda Dougie Freedmanin tilalle marraskuussa 2012. Palacen peli kehittyi ehkä kauden aikana eniten kaikista joukkueista, ainakin verrattuna siihen mitä se ensalkuun oli, ja joukkue on juurikin Hollowayn playoff-kokemuksen ja velhomaisuuden vuoksi ainakin omissa papereissani lievä ennakkosuosikki. Joukkueen paras maalintekijä Glenn Murray on kuitenkin sivussa loppuottelusta Brightonia vastaan edellisellä playoff-kierroksella tulleen ristisidevammansa vuoksi. Murrayta olisi kyllä ilman muuta tarvittu, mies iski 30 häkkiä Championshipissa ja voitti sarjan maalikuninkuuden. Miehen paikkaajaksi nostettiin Norwichissakin Valioliigaa pelannut Aaron Wilbraham, joka myös on kokenut kehäkettu eikä varmasti arastele hänkään näissä karkeloissa. Palacen kausirekordi oli muuten O:46 V:19 T:15 H:12 TM:73 PM:62 P:72.

Mielenkiintoista Watfordissa on seuran omistussuhteet, koska seuran omistaa italialaisliikemies Giampaolo Pozzon perhe. Samainen perhe omistaa La Ligan Granadan ja Serie A:n Udinesen. Watfordissa onkin kauden mittaan pelannut yhteensä 9 Udinesen kirjoilla olevaa pelaajaa, ja tähän päälle vielä tukku muitakin lainamiehiä (mm. Chelsean lupaava Nathaniel Chalobah). Aikamoisesta muukalaislegioonasta on siis kyse. Crystal Palacen mielenkiintoisin pelaaja on eittämättä Wilfried Zaha, joka siirtyy ensi kaudeksi Manchester Unitediin.

Saas nähdä kantaako Hollowayn aura jälleen kerran Valioliigaan, vai jatkaako vastoin odotuksia erittäin hyvin yhteen hitsaantunut Watford hienoja otteitaan ja pelaa jälleen seuraavalla kaudella pääsarjafutista, pelattuaan sitä viimeksi kaudella 06-07.

En tiedä kiinnostaako tämä teitä muita kovin paljoa, mutta nämä Playoff-finaalit ovat kyllä olleet usein melkoisia spektaakkeleita. Toivotaan ettei huominen tee poikkeusta.
 

Sidewinder

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät, Manchester United, AC Oulu
Huomenna pelataan Wembleyllä Valioliigan nousukarsinnan loppuottelu, kun Crystal Palace kohtaa Watfordin. Ottelu alkaa paikallista aikaa kello 15, joten melko poikkeuksellinen ajankohta kyllä. Maanantai-iltapäivä ja kello kolme. Right.

Briteissä on huomenna Sping Bank Holiday, eli yksi kansallisista vapaapäivistä. Siksi tollainen alkamisaika.

En tiedä kiinnostaako tämä teitä muita kovin paljoa, mutta nämä Playoff-finaalit ovat kyllä olleet usein melkoisia spektaakkeleita. Toivotaan ettei huominen tee poikkeusta.

Toki kiinnostaa, ja eikä vähiten todellakaan juuri tuon dramaattisuuden takia. Suuria tunteita on tarjolla kentällä ja katsomossa. Lisäksi tässähän on käsittääkseni kyseessä kovimmat rahapanokset jalkapallossa, jos voittajan saamaa rahamäärää verrataan häviäjän saamaan.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös