Jalkapallo – yleinen keskustelu

  • 1 102 524
  • 7 381

Myyrä

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko, Spurs
FA-cup näyttää kauneutensta. Tänään ensin chelski uusintaan ykkösliigan Brentfordia vastaan. Tottenham laulukuoroon championship-Leedsiä vastaan. Lopuksi vielä Poolkin lauluun ykkösliigan Oldhamia vastaan.

En osaa olla edes vittuuntunut Spursin lammasmaisesta ja haluttomasta esityksestä tänään. Oikea joukkue mini jatkoon ja mieltä lämmittää aina, kun cupissa pikkuseurat laittavat isompiaan ulos kilpailusta.

Liigacup oli jo tyylikäs. Toivotatvasti myös fa-cup näyttää parhaita puoliaan.
 
Suosikkijoukkue
Chelsea FC
Lopuksi vielä Poolkin lauluun ykkösliigan Oldhamia vastaan.

Ja mikä hienointa, Oldham pääsee tiputtamaan seuraavallakin kierroksella Liverpoolilais joukkueen, kun vastaan asettuu Everton.

Viidennen kierroksen arvonnan tulos:

Huddersfield Town or Leicester City v Wigan
MK Dons v Barnsley
Oldham Athletic v Everton
Luton Town v Millwall
Arsenal v Blackburn Rovers
Manchester City v Leeds United
Manchester United v Reading
Middlesbrough v Brentford or Chelsea​
 

Scissors

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Adam Le Fondre-niminen kaveri pelaa aikamoista kautta Valioliigassa. Eilen kaksi maalia, viimeiseen viiteen matsiin kaikki kilpailut huomioon ottaen seitsemän rysää, ja viimeiset viisi liigamaalia ovat syntyneet kolmessa matsissa, joissa on jokaisessa saanut peliaikaa n. 30 minuuttia. Aikamoinen super-sub kyllä. Yhteensä tämä kaveri on pelannut 21 Valioliiga-matsia, joista on startannut 7 ja maaleja kasassa 8. Kannattaa laittaa nimi mieleen, on yksi suurimmista syistä Readingin nykyvireeseen.
 

Iker

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Adam Le Fondre-niminen kaveri pelaa aikamoista kautta Valioliigassa. ... Kannattaa laittaa nimi mieleen, on yksi suurimmista syistä Readingin nykyvireeseen.
Olen kanssa laittanut miehen merkille.

Eikä siinä muuten, varmaan on moni muukin mutta on hassu juttu sinänsä että loppusyksystä ostin lentokentältä 4-4-2 -lehden matkalukemiseksi ja siellä oli joku aikalailla leikkimielinen ja olikohan ravintopuoleen keskittyvä haastattelu kyseisestä pelaajasta. En oikein muista itse juttua sen tarkemmin, mietin vaan siinä lukiessani että ok, joku täysin nimetön Reading-hyökkääjä Le Fondre, ilman sen tarkempaa tietoa mitä on urallaan saanut aikaan ja äkkiseltään vaan kävi mielessä että tuleekohan koskaan esim. Valioliigassa esiintymään nyt kun jenginsä nousi Mestiksestä ylimmälle sarjatasolle.

No, syksyn hiljalleen edetessä talveksi on tämä tuolloin ensi kertaa näkemäni nimi tullut tutuksi, ja eilen siis varmasti aika makoisat maalit Chelsea verkkoon ja matsi kotikentällä tasoihin.

Toinen asia tuli mieleeni illalla kun alkoi matsi Man United-Southampton. Selostaja mainitsi että on muistettava että So´tonin managerille Pochettinolle tämä on vasta manageriuransa toinen seura. Tuli vaan mieleen, että ei sillä vastapuolen manageri Sir Alexillakaan juuri tuon enempää ole seuroja takanaan managerina, jos ei laske jotain ensimmäistä osa-aikahommaansa niin taitaa olla vasta kolmas kunnon seura menossa eli St. Mirren, Aberdeen ja Man United.

Kokemuksessa sitten onkin hieman enemmän eroa kun noissa seurojen lukumäärässä.
 

Lert

Jäsen
Suosikkijoukkue
Manchester United, TPS
Englannin maajoukkue Brasiliaa vastaan Wembleyllä:

Goalkeepers: Jack Butland, Joe Hart.

Defenders: Leighton Baines, Gary Cahill, Ashley Cole, Phil Jagielka, Glen Johnson, Joleon Lescott, Chris Smalling, Kyle Walker.

Midfielders: Michael Carrick, Tom Cleverley, Steven Gerrard, Frank Lampard, Aaron Lennon, James Milner, Leon Osman, Alex Oxlade-Chamberlain, Jack Wilshere.

Forwards: Jermain Defoe, Wayne Rooney, Daniel Sturridge, Theo Walcott, Daniel Welbeck.

Mielenkiintoinen ottelu tulossa. Scolari on ottanut mukaan vanhoja sotaratsuja. Ronaldinho, Julio Cesar ja Luis Fabiano.

Brasilian joukkue: Julio Cesar (QPR), Diego Alves (Valencia); Daniel Alves, Adriano (both Barcelona), David Luiz (Chelsea), Dante (Bayern Munich), Leandro Castan (Roma), Miranda, Filipe Luis (both Atletico Madrid); Ramires (Chelsea), Arouca (Santos), Paulinho (Corinthians), Hernanes (Lazio), Oscar (Chelsea), Ronaldinho (Atletico Mineiro), Lucas Moura (Paris St Germain); Hulk (Zenit St Petersburg), Neymar (Santos), Fred (Fluminense), Luis Fabiano (Sao Paulo).

Rio ehti jo varsin odotetusti kritisoimaan Rafaelin poisjääntiä ja pakko olla samaa mieltä. Tosin SAF ainakin tykkää, että poika saa huilata.
 

Johannes

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, jääkiekko.
BBC Sport - Alex McLeish: Nottingham Forest manager exits City Ground
70-luvun lopun suurseurassa, Nottinghamissa, jatkuu manageri-sekoilu. Alex McLeish eroaa/sai potkut 40 päivän jälkeen. Edellinen manageri, Sean O`Driscoll, sai kenkää samana iltana, kun oli manageroinut Nottinghamin Championship-pelissä 4-1 voittoon. Brian Clough pyörii varmaan haudassaan tällä hetkellä. Nottingham voitti -78 valioliigan (1. divisioonan) ja -79 ja -80 CL:n (Euroopan Cupin), Clough managerinaan.
http://fi.wikipedia.org/wiki/Brian_Clough
 

Lert

Jäsen
Suosikkijoukkue
Manchester United, TPS
West Hamin Big Sam on saanut sakot kommmentoituaan Unitedin saavan tuomariapua Old Traffordilla. Unitedhan sai matsissa pilkun West Ham pelaajan pelatessa palloa kädellä. Myöhemmin pallo pallo osui Rafaelin käteen mutta pilkkua ei kuulunut.

Jo monen vuoden ajan jokaisen Unitedin pelin nähneenä (myös harkkapelit) voin sanoa, ettei United, eikä mikään muukaan Valioliigajoukkue saa tuomareilta mitään erityiskohtelua.
Esimerkiksi tällä kaudella On jäänyt muutamia todella selviä rangaistuspotkuja viheltämättä Unitedille ja muutaman City pelin nähneenä voin sanoa Citystä saman.

Ihmiset, jotka lietsovat yleistä hämmennystä ja vihaa Unitedia tai mitä tahansa muuta Valioliigajoukkuetta kohtaan näillä suosimispuheilla eivät edusta ainakaan minun silmissäni aitoa jalkapallo-fania vaan jotain aivan muuta.

Varmasti United on voittanut pelejä tuomarivirheitten takia mutta onpa myös paljon hävinnytkin. Yhtäkaikki, niin on varmasti muutkin Valioliigajoukkueet.
 
Eli eli jatkossa jos Valju-joukkue tekee kolmen kauden aikana yli £105M tappiota voidaan tätä joukkuetta rangaista pistemenetyksillä. Myös pelaajapalkkioihin tulee kattoraja ensi kaudesta lähtien.

Ei taideta saada tarpeeksi yksiselitteiseksi sääntöjä, jotta ikinä oikeasti päästäisiin rankomaan. Lisäksi valvonta on kyllä hyvin vaikeaa, joukkue voi tehdä jos jonkilaista diiliä, jotta viivan alle jää sopiva summa ja pelaajillekin voidaan kierrättää palkkioita monen mutkan kautta.
Kaunis ajatus, mutta olen aika skeptinen että aiheuttaa käytännössä isoja muutoksia ...tai no, pätevät taloudenhoitajat (kikkailijat) saattaa saada palkankorotuksen.
 

eagle

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Pittsburgh
Niin tuonhan voi helposti sitten kiertää niin että omistaja antaa jotenkin "kiertoteitse" vaikka rahaa. Tehdään vaikka "sponsorisopimus" tms.

Kummasti siis tulee tappiot alas, vaikka todelisuudessa siis ei tulosta tehtäisikään.
 

steepler

Jäsen
Suosikkijoukkue
chelsea, The Ohio State Buckeyes
Jaahas, himean perehdyin uusiin sääntöisih joita mielenkiintoisi on palkkoja rajoittava sääntö, tosin en ihan täysin ymmärrä miten sääntöä on tarkoitus tulkita. Valoiliigan sivuilla todetaan seuraavaa.

Premier League clubs are restricted in terms the amount of increased PL Central Funds that can be used to increase current player wage costs to the tune of:

2013/14: £4m
2014/14: £8m
2015/16: £12m

The Short Term Cost Control measure applies only to clubs with a player wage bill in excess of £52m in 2013/14, £56m in 2014/15 and £60m in 2015/16.

Jos on yli 52m palkkakulut niin voi rajoitettusti korottaa palkkoja, tai tv rahaa saa vain tämän tietyn määrän käyttää palkkojen nostoon. En kuitenkaan täysin ymmärrä mikä logiikkaa tässä on, tappiota saa tehdä kuitenkin rajusti ja omitaja saa laittaa rahaa kiinni. Palkat ilmeisestt voivat kuitenkin merkittävästi nousta jos omistaja vaikka maksaa viulut.

Toisaalta valvotaanko sitä sitten jollain tavalla että mitä rahaa käytetään mihinkin? Jos sitten esimerkiksi jää ylijäämää jonain vuonna (esimerkiksi koska tv rahaa tulee paljon) niin voiko omistaja tilittää itselleen osinkoja jolloin tv raha efektiivisesti maksaisi lisäpalkat.

No joo, yhtä kaikki, aika rajoitettuja tietoja on saatavilla jotta voisi sen kummemmin asiaa arvioida. Ilmeisesti pääasiana on pyrkiä estämään jonkun omistajan suuri satsaus nopeasti (lähinnä näin estää se että nykyisille suurille ei tule uhkaajia pinemmistä seuroista). Tuo juttu siitä, mitä esim. Scudamore esitti, että pitää satsata pitkässä juoksussa puhdasta jargonia eikä oikeastaan realismia koska järjestelmä ei ole rakennettu pitkää juoksua varten. Juttuhan on juuri siinä että joukkueesta saadaan nopeasti hyvä jolloin myös tulot nousevat nopeasti jolloin oikeasti on mahdollisuus menestyä.

Jos satsaa ikään kuin pikkaisen joka vuosi muka pitkäjänteisesti niin helposti käy niin että tässä touhussa nimenomaan menettä pitkässä juoksussa rahat ja joukkuekin saattaa helposti olla keskinkertainen. Fakta on se että jos satsaus ei ole merkittävä niin urheilullisen tuloksen ennustaminen on pelkkää arpapeliä, sellainen kohtuullinen satsaus ei välttämättä urheilullisesti auta mitään, joukkue saattaa hyvinkin esimerkiksi tippua.

Problematiikka on siinä että isot tulot ovat tavoitettavissa tai erittäin hyvillä urheilullisilla tuloksilla, jotka taas vaativat suuria satsauksia jotta voidaan jollain järkevällä todennäköisyydellä onnistuminen.
 
Viimeksi muokattu:
Suosikkijoukkue
Mestaruuden jälkeinen krapula 2022-
Valioliiga ja sen taso oli tällä kaudella todella heikko. Yksikään viime kaudella VL:ssa pelannut joukkue ei ole pelannut viime kauden tasollaan ja Sir Alex hoiti lopulta melko helposti mestaruuden itselleen sillä yhdellä signauksella, jonka jokainen "koti-manageri" pystyi haistamaan jo kaukaa.
Onnittelut ansaitulle mestarille, Manchester Unitedille. :)
 

Aurinkotuuli

Jäsen
Suosikkijoukkue
IFK & useat muut punapaidat & Pallopojat
On ollut hauska seurata......

......BBC:n jalkapallosivustojen ennustajaeukon Mark Lawrensonin jokaviikkoisia ennustuksia valioliigaotteluiden tuloksista. Tänä viikonloppuna vastassa on ollut supertähti Hulk Hogan, joka kepitti Lawron lauantain otteluiden osalta 9-3. Ainoa pienehkö arviointivirhe Hulksterilla oli se, että hän ennusti Chelsean kepittävän Wiganin 40-1.

Eilen oli kaiken kaikkiaan hyvä päivä jalkapallolle. Tottenhamin, Chelsean ja Arsenalin voitot tasoittivat kisaa Herkkusieniliigan paikoista ja illalla madridilainen huippujoukkue teurasti Sevillan, vaikka joukkueesta puuttuivatkin sekä Sami Khedira että Mesut Özil ja vaikka Ronaldo pelasi vain noin 60 minuuttia (3 maalia). Keskiviikkoiltana alkaa mielenkiintoinen mittelö Realin ja Unitedin välillä. Parivaljakko Gonzalo Higuain - Cristiano Ronaldo ei antanut mitään armoa Sevillalle ja erityisesti vastahyökkäys 4-0 -maalissa oli useiden uusintojen arvoinen. Todella nopeaa ja suoraviivaista pelaamista. Lisää tällaista!
 

laredo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sipoon Wolf, Malaga, Barcelona, työväen ampujat
Vettä on Vantaanjoella vierinyt paljonkin, mutta ainakin Suomen osasto on mennyt etiäpäin Espanjassa mitä etelään tulee.

Täällä suomalaisyhteisössä ollaan saatu varsin kiitettävästi jengi innostumaan Malagan kannattamisesta. Useisiin matseihin ollaan menty jo kolmen bussin voimin. Mikäs siinä kun joukkue on pelannut paremmin kuin kukaan olisi kriisijengiltä odottanutkaan.

Maaliskuussa tärähtää sitten eräänlainen ennätys. Meitä lähtee porukkaa kannattamaan Malagaa otteluun Espanyolia vastaan peräti 5 täyttä bussilastillista härmäläisiä ja täytyy sanoa että tällä hetkellä paikalliset "pepet" ovat aivan kummissaan.

Annan lisäraporttia kuinka kaikki oikein meni. Joskohan tähän saa liittää tapahtumasta oikein linkinkin:

https://www.facebook.com/events/444418728963200/
 
siirsin liveseurannasta

Ollakseen maailman paras pelaaja pitäisi pärjätä myös muulla kuin kotistadionillaan muitakin kuin Espanjan liigan joukkueita vastaan. Ihan vapaasti saa olla sitä mieltä että Espanjan liigan tehot riittävät maailman parhaan titteliin. 0 pelitilanne maalia 9 ottelussa Italialaisia vastaan Mestarien liigassa. 6 ottelua maaleitta Chelseaa vastaan Mestarien liigassa. 0 maalia MM-kisoissa.

Ihan vapaasti saa pitää Messiä maailman parhaana mutta nuo asiat huomioiden ei kannata ihmetellä jos joku on eri mieltä.

--

Heidän mielipiteensä kyllä. Jotain perusteluakin kaipaisi väitteiden tueksi. Heti kun pikkuisen Messiä tai Xavia mollaa, ollaan itkemässä joukolla.

Perustelet tai et, niin se on kuitenkin vain oma mielipiteesi. Jos joku on sitä mieltä, että trollaat, niin entä sitten. Vain sinä itse tiedät omien juttusi tarkoitusperän.

Ja mitä Messiin tulee, niin on hän kai jokusen maalin tehnyt muissakin kilpailuissa kuin Espanjan liigassa. Ulkomuistista heittäisin, että hän Euroopan kovimman cup-kilpailun (Euroopan Cup + UCL) kaikkien aikojen neljänneksi paras maalintekijä. Siis jo nyt 25-vuotiaana. Ja Espanjan liigan maalintekijätilastossakin hän on jo kymmenen parhaan joukossa. Hän on myös voittanut nyt neljänä vuonna peräkkäin FIFAn vuoden pelaajan tittelin. Jo pelkästään näillä saavutuksilla aika monet (tai siis suurin osa) pitävät häntä maailman parhaana. Jos se, ettei ole osunut pelitilanteissa kertaakaan italialaisia vastaan, on sellainen meriitti, joka syöksee hänet pois maailman parhaan valtaistuimelta, niin sitten on. Ja sehän on vain mielipidekysymys kuten tiedämme. Olisi toisaalta kiva kuulla kuka on tässä maailmassa niin täydellinen pelaaja, että häneltä ei tuollaisia "haamuja" löydy. Minulle on yhdentekevää pidätkö Messiä maailman parhaana vai pelkkänä kuplana. En ole mikään Messi- tai Barca-fani itsekään.

Ja yhtä lailla omat juttusi ovat sitä kuuluisaa itkua kuin muidenkin. Oma mielipide = totuus, kun muut kyseenalaistavat = itkua. Sama pätee myös toisinpäin.
 

Nurmisaha

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ranska
Perustelet tai et, niin se on kuitenkin vain oma mielipiteesi. Jos joku on sitä mieltä, että trollaat, niin entä sitten. Vain sinä itse tiedät omien juttusi tarkoitusperän.

Oma mielipiteeni on trollaus? Joku saa olla sitä mieltä kunhan asian perustelee. Eikä huuda kuin lasten hiekkalaatikolla.

Ja mitä Messiin tulee, niin on hän kai jokusen maalin tehnyt muissakin kilpailuissa kuin Espanjan liigassa. Ulkomuistista heittäisin, että hän Euroopan kovimman cup-kilpailun (Euroopan Cup + UCL) kaikkien aikojen neljänneksi paras maalintekijä. Siis jo nyt 25-vuotiaana. Ja Espanjan liigan maalintekijätilastossakin hän on jo kymmenen parhaan joukossa. Hän on myös voittanut nyt neljänä vuonna peräkkäin FIFAn vuoden pelaajan tittelin. Jo pelkästään näillä saavutuksilla aika monet (tai siis suurin osa) pitävät häntä maailman parhaana.

Saavat pitää, minä en pidä. Messin maalimäärät nousivat Espanjan liigasa samoihin aikoihin kun Real Madridin ja Barcelonan ylivalta alkoi. Maalimääriä enemmän minua kiinnostaa millaisissa otteluissa maalit tulevat.

Jos se, ettei ole osunut pelitilanteissa kertaakaan italialaisia vastaan, on sellainen meriitti, joka syöksee hänet pois maailman parhaan valtaistuimelta, niin sitten on. Ja sehän on vain mielipidekysymys kuten tiedämme. Olisi toisaalta kiva kuulla kuka on tässä maailmassa niin täydellinen pelaaja, että häneltä ei tuollaisia "haamuja" löydy. Minulle on yhdentekevää pidätkö Messiä maailman parhaana vai pelkkänä kuplana. En ole mikään Messi- tai Barca-fani itsekään.

Se on mielipidekysymys. Kerrotko mikä siitä tekee trollauksen?

Ja yhtä lailla omat juttusi ovat sitä kuuluisaa itkua kuin muidenkin. Oma mielipide = totuus, kun muut kyseenalaistavat = itkua. Sama pätee myös toisinpäin.

Ero on siinä että minä en itke heti kun joku on eri mieltä kanssani. Enkä syytä trollauksesta koko ajan toisin kuin tietyt nimimerkit, kuten Liverpooligan, jonka ainoa anti palstalle tuntuu olevan minun viestieni haukkuminen.

Syytän muita trollauksesta vasta kun he syyttävät ensin minua. Oletko tällaista pikkuseikkaa huomannut? Muilta käyttäjiltä tulee minua kohtaan itsemoderointia ja henkilökohtaisuuksia jatkuvasti. Tällaisiin sääntörikkomuksiin ei modetiimi jaksa puuttua.

Itku tulee enimmäkseen muusta suunnasta kuin täältä. Itku tulee täältä suunnasta selvästi asiallisemmin kuin muualta. Täältä suunnasta jopa annetaan perusteluita eikä pelkästään huudeta tyylillä "vitun trolli haista vittu oot väärässä".
 
Syytän muita trollauksesta vasta kun he syyttävät ensin minua. Oletko tällaista pikkuseikkaa huomannut? Muilta käyttäjiltä tulee minua kohtaan itsemoderointia ja henkilökohtaisuuksia jatkuvasti. Tällaisiin sääntörikkomuksiin ei modetiimi jaksa puuttua.

Enpä ole kiinnittänyt huomiota. Miksi syytät muita sen jälkeen kun he ovat syyttäneet sinua? Ei se tee sinusta yhtään parempaa ihmistä, että sorrut samaan kuin vastapuoli.

Tämä siis näin rankkana offtopicina. Ei liity yleiseen jalkapallokeskusteluun enää mitenkään.

Se on mielipidekysymys. Kerrotko mikä siitä tekee trollauksen?

Tätä kannattanee kysyä niiltä, jotka sinua trollauksesta ovat kritisoineet.

Kiinnitäppä huomiota. Tekee minusta paremman koska muut tekivät sen ensin.

Ok. Helpottaako?

Olen kysynyt monta kertaa enkä ole vastausta saanut kertaakaan.

Luultavasti olet vain väärinymmärretty nero.
 
Viimeksi muokattu:

Nurmisaha

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ranska
Enpä ole kiinnittänyt huomiota. Miksi syytät muita sen jälkeen kun he ovat syyttäneet sinua? Ei se tee sinusta yhtään parempaa ihmistä, että sorrut samaan kuin vastapuoli.

Kiinnitäppä huomiota. Tekee minusta paremman koska muut tekivät sen ensin.

Tätä kannattanee kysyä niiltä, jotka sinua trollauksesta ovat kritisoineet.

Olen kysynyt monta kertaa enkä ole vastausta saanut kertaakaan.
 

Stevie

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Nurmisaha: Mihin unohtui aiemmasta listauksestasi Messin kaksi maalia UCL:n finaalissa ManU:a vastaan, joista toinen taisi olla voittomaalikin ? Ratkaiseva syöttö Iniestan voittomaaliin Chelseaa vastaan jokunen vuosi sitten, olikohan nyt välierässä? UCL:n semifinaalissa, kuka kieputteli puolustuksen ja teki lähestulkoon otteluparin ratkaisevan maalin Real Madridia vastaan Santiago Bernabeulla ? Tuossa muutama esimerkki, mutta tuskin auttaa.
Uskon että jää teidän välillä murtuu lopullisesti Brasiliassa 2014 mm-kisoissa. Messi tuskin jää maaleitta niissä kisoissa. On ollut sen verran kovassa iskussa maajoukkuessakin viime aikoina. Sitten viimeistään olette parhaita kaveruksia. Aivan kuten Grainger ja C. Ronaldo nykyään.
 

Nurmisaha

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ranska
Minkähän takia Dyerin ei annettu vetää tuota pilkkua? Olisin kapteenina ottanut pallon ja ojentanut Dyerille hattua varten.

Williams taitaa olla Swansean kapteeni.

De Guzman ja Dyer tappelevat siitä kumpi vetää rankkarin. Michu tuli isomman oikeudella raahaamaan Dyerin pois tilanteesta.

Williamsia ei näkynyt. Hankala sanoa mistä kyse. Kai De Guzman oli sovittu rankkarivetäjäksi.

Videota tapahtuneesta News | Video: Nathan Dyer furious he wasn't allowed to take the Swansea penalty
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös