Jalkapallo – yleinen keskustelu

  • 1 102 337
  • 7 381

Zous

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ryan Reaves
Gael Kakuta Chelsean, Wojciech Szczęsny, Francis Coquelin sekä Vito Mannone ovat siis Arsenalin kasvatteja?

En laske Mannoea ja Coquelinia Arsenalin kasvatiksi, koska ei ole pelannut Akatemiassa paljon mitään. Szczesnyn lasken, koska hän on pelannut uransa kannalta todella tärkeät vuoden Arsenalin akatemiassa ja tuskin ilman sitä olisi tuolla tasolla millä nyt on. Kakutaa en myöskään laske.

Muotoillaan nyt sitten tuo lause paremmin. Eli mielestäni kaikki lasketaan sen jengin kasvateiksi, jonka Akatemiassa on pelannut useamman vuoden ja sitä ennen ei ole pelannut ainkaan kovinkaan kauaa muun joukkueen akatemiassa.
 

Stevie

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Mielestäni on helpompi nimetä tällä hetkellä top4 kuin top5, sillä siinä erot näkyvät selvemmin. Viidenneksi paras, kuka onkaan, on jo asteen heikompi kuin top4-joukkueet. Ja ne ovat mielestäni tällä hetkellä Real Madrid, Barcelona, Dortmund ja Bayern München satunnaisessa järjestyksessä. Viidenneksi listaaminen on kuriositeetti, sillä on helpompi jaotella näitä eri kategorioihin. Mielestäni tämän hetken viidenneksi paras ei ansaitsisi mainintaa näin kovien joukkueiden kanssa.

Jaws kirjoitti viestin jo aiemmin. Tässä alkaa olemaan samaa mieltä, että Dortmundin kuuluu tuohon porukkaan tämän kauden osalta nimenomaan mestareiden liigassa. Hienoa peliä ovat pelanneet, eikä suotta Sir Alex ja Mourinho ovat kehaisseet joukkuetta.
 

Grainger

Jäsen
Suosikkijoukkue
La Decimoquarta
Dortmundin ainoa heikkous on ollut kunnon loppuminen toisella nelivitosella. Joukkue juoksee niin perhanasti, että inhimillinen sietokyky tulee jossain vaiheessa vastaan. Real Madridia vastaan se tuli erityisesti Bernabeulla selvästi tauon aikana. Toisella jaksolla ei kukaan jaksanut enää prässätä samalla lailla, saati sitten iskeä vastaan.

Tosin Dortmundin puolustukseksi on sanottava, että kotonaan jaksoivat kohtalaisen hyvin toisen puoliajankin, ilmeisesti kotiyleisö antoi lisää voimaa. Eikä sen puoleen Cityn vieraana tainnut olla ongelmaa jaksaa.
 

hwallen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Minnesota Wild, Arsenal
Minusta taas päinvastoin. Ei NHL-seuralla voi olla omia kasvatteja, koska pelaajat ovat täysi-ikäisiä tullessaan seuraan pelaamaan. Futiksessa taas pätee minun mielestäni samat säännöt kuin eurooppalaisessa jääkiekossa, jossa kai määritellään junnu-uran perusteella kasvatti.

Ei siihen mitään aukotonta määritelmää ole, mutta yleispäteviä on. Kai se on pelaajan päätettävissä, mitä seuraa hän pitää kasvattajaseuranaan.

Itse asiassa tuo on kyllä hyvä pointti. Hah, tuntuupa typerältä oikeastaan kuinka teennäinen tuo änäri-näkökulma on. I stand corrected.

Mitä tuohon omat kasvatit ja kansallisuus -vääntöön tulee, niin olen samoilla linjoilla Graingerin kanssa. Siis, että näin suomalaisena kannattajana koen turhaksi vaatia kannattamani ulkomaisen joukkueen pelaajien edustavan joukkueen "kansallisuutta". Minusta jännää näissä keskusteluissa on se, että niihin usein liitetään "palkkasoturipelaajat"-sivujuonne, mutta palkkasoturipelaaja-leiman (joka on pääasiassa kai negatiivinen) saavat lähes poikkeuksetta pelaajat, jotka eivät edusta joukkueen kansallisuutta. Poikkeuksiakin varmasti on, mutta jos nyt esimerkiksi Theo lähtee Arsenalista tammikuussa suuremman palkkapussin perässä, niin tuskin kovin moni on leimaamassa sitä palkkasoturiksi.
 

Nurmisaha

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ranska
Oman kasvatin määritelmä on kaikkea muuta kuin yksiselitteinen. UEFA määritteli jonkinlaisen kun oli pakko. Yleisellä tasolla "oma kasvatti" ei ole oikeastaan muuta kuin vastapaino suurella rahalla hankituille pelaajille. Sitä UEFA haki "omien kasvattien" minimimäärällä.

Miten käytännössä sen kasvattamisen kanssa? Lahjakkaat pelaajat voivat kehittyä huippupelaajiksi riippumatta "kasvatuksen" tasosta, lahjattomista ei saa huipputason pelaajaa millään kasvatuksella. Poikkeuksia on vähän.

Varsinkin markkinoinnissa on mainostettu tiettyjä seuroja loistavina kasvattajina kun sattuu käymään tuuri ja tulemaan pari superlupausta tai enemmän samaan aikaan. Esimerkiksi Sevillaa kehuttiin loistavana kasvattajaseurana kun tuli Ramosia ja Reyesiä. Mitäs sen jälkeen? Hiljaista. Ettei Espanja fanit suutu, tasapuolisuuden vuoksi ManU. Giggs, Scholes, Nevillet, Beckham jne tulivat samoihin aikoihin ykkösjoukkueeseen. Giggs ja Scholes pelaavat edelleen vaikka ManU:lla on ollut 20 vuotta aikaa "kasvattaa" korvaajia.

Täytyyhän tässä ottaa esiin myös eniten kehuttu Barcelona. Vaikka markkinoinnissa Barcelona antaa ymmärtää heidän "kasvattavansa" tusinalupauksista huippuja, ei Barcelonassa tyhmiä olla. Barcelona tietää hyvin lahjakkuuden merkityksen ja haalii lupaavia pelaajia nuorena kyseenalaisinkin menetelmin. Esim Valenciasta ovat siirtyneet Ainakin Grimaldo ja tuoreimpina Ruiz sekä Martinez. Voi muutenkin kysyä onko Barcelona ainoa seura maailmassa joka olisi saanut "kasvatettua" Messistä nykyisen tasoisen pelaajan?

Kun katsotaan missä iässä pelaajat ovat tulleet La Masiaan, kasvatustyön osuus paljastuu aika pieneksi. 13 vuotiaasta pelaajasta näkee jo jonkin verran onko lahjakkuutta vai, 16 vuotiaasta vielä paremmin. Todella nuorena Barcelonan akatemiaan tulleita on niin vähän ettei voi puhua juuri muusta kuin tuurista. Kaikki nykyiset huippupelaajat ovat aloittaneet uransa jossakin.

Summa summarum, poistaen markkinoinnin oma kasvatti statuksella on vähän merkitystä. Suurempi merkitys on muualla. Ryysyistä rikkauksiin tarinat keräävät huomion. Entä ne jotka yrittävät mutta eivät onnistu? UEFA ei tee asialle mitään vaikka voisi.
 

Liverpooligan

Jäsen
Suosikkijoukkue
Liverpool FC
siirsin toisesta ketjusta:



Ai mitä keskustelua? Se taisit olla juuri sinä, joka et halunnut osaa keskusteluun millään lailla, vaikka olit aloittanut sen. Vai onko sinun käsitys keskustelulle sellainen, että ensin heität jotain ihan päättömiä juttuja kehiin ja kun joku (tässä tapauksessa minä) kysyn muutaman tarkentavan kysymyksen, niin jatkat mitä oudompia juttuja. Et vahingossakaan vastaan yhteenkään kysymykseen, jota esitin? Tässä vielä muistutuksena viesti, josta tämä niin sanottu keskustelu minun osaltani lähti.

Ja mitä tulee tuohon yo. kysymykseesi, niin ei minulle tee ollenkaan pahaa myöntää sitä, että Chelsealla on avauksessa yhtä montaa omaa kasvattia kuin ManUlla. Cityn osalta en jaksa miettiä kun en joukkuetta niin tarkkaan ole seurannut. Tuskin siellä ainakaan enempää niitä on kuin em. joukkueissa. Muuten, mistä ajojahdista puhut?
Tämän yhden sirittäjän kohdalla tilanne on se, että mitään kommenttia, missä puhuttaisiin edes vähänkään scumin vastaisesti et tule saamaan. Scumilla kaikki on aina hyvin ja ihanasti - mitä nyt isopaha FA sorsii ja potkii päähän koko ajan, mikä sinänsä on päivänselvää, kun scumin toimari David Gill on tätä potkimista FA:n puheenjohtajana järjestämässä. Kommentteja on siis turha odottaa.
 

hockeywave

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Manchester United
Tämän yhden sirittäjän kohdalla tilanne on se, että mitään kommenttia, missä puhuttaisiin edes vähänkään scumin vastaisesti et tule saamaan. Scumilla kaikki on aina hyvin ja ihanasti - mitä nyt isopaha FA sorsii ja potkii päähän koko ajan, mikä sinänsä on päivänselvää, kun scumin toimari David Gill on tätä potkimista FA:n puheenjohtajana järjestämässä. Kommentteja on siis turha odottaa.

David Gillin roolia FA:ssa jaksetaan aina kaivaa esille joka jumalan kolossa - Gill on siellä kuitenkin muiden liigaseurojen valitsemana, että eiköhän se ole siellä ajamassa kaikkien seurojen etua.
 

Liverpooligan

Jäsen
Suosikkijoukkue
Liverpool FC
David Gillin roolia FA:ssa jaksetaan aina kaivaa esille joka jumalan kolossa - Gill on siellä kuitenkin muiden liigaseurojen valitsemana, että eiköhän se ole siellä ajamassa kaikkien seurojen etua.
Onko? Minä kun olen käsittänyt ruikuttamisen määrästä, että FA Gillin johdolla on olemassa nimenomaan kammetakseen scumin vallasta? Sen verran kuulemma sortoa esiintyy alituiseen.
 

Lert

Jäsen
Suosikkijoukkue
Manchester United, TPS
Chelsea ja Man City ovat valmiina maksamaan nuorista lupauksista eli Neymarista ja kumppaneista aivan tolkuttomia summia. Nämä lähes pohjattomilla rahoilla mälläävät joukkueet tekevät sen, että pienemmillä joukkueilla on yhä vaikeampaa taistella suuria vastaan.
Tässä kohdin, arvoisa liverpooligan-puhun myös Liverpoolin puolesta. Legendaarinen seura mutta nouseeko se enää huipulle kamppailemaan liigamestaruudesta vuosiin jos Chelsea ja City ynnä muut vievät kirkkaimmat jalokivet pois.
Onko kenties tulevaisuudessa Valioliigan sarjataulukko tämänkaltainen

1. Man City
2. Chelsea
3. QPR
-----
16. Man Utd
17. Arsenal
18. Tottenham
19. Liverpool


Siis, olen huolestunut perinteisistä seurojen tulevaisuudesta. Anteeksi jos te ette ole.
Man Utd:in ja kaikkien muidenkin englantilaisten junnuakatemiat polkevat lähes paikallaan. Chelsealla ja Cityllä tuskin on viime vuosina edes ollut suuria unelmoita nostaa omia junnuja avaukseen joskin City nyt haluaa kehittää suurella rahalla junnutoimintaa.


Asiasta toiseen, tietääkö joku jonkun hyvä web-sivuston mistä löytää Espanjan/Englannin La/premier liigan ottelutilastoja. Pallonhallintaprosentteja tai esim. tietyn pelaajan syöttömääriä.
 

Jaws

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, San Jose Sharks, Slovakia, Baltimore Ravens
koko viesti

Kauhistus, luulin nähneeni jo kaiken. Mitä vielä. En ota tämän enempää kantaa tähän, koska asiassa ei minuun viitattu enkä koe tarpeelliseksi sotkeutumista jo tähän ennalta-arvattavaan alkavaan keskusteluun, jossa ei tule olemaan mitään mieltä.

FIFA julkaisi uuden rankinginsa tässä pari päivää sitten ja Suomi löytyy sijalta 91, eli kolme sijaa ollaan pudottu. Espanja jatkaa totutusti kärjessä, kärkikolmikkoon murtautui Argentiina. Kolumbia jatkaa hienoa nousuaan ja on listauksessa jo kahdeksas. Huomattavaa on mm. Unkarin nousu sijalle 30, eli nousivat 19 sijan verran. Belgia nousi sijalle 20, viime listauksessa oli sijalla 30. Ranska jatkaa putoamistaan, nyt pudotusta viisi sijaa ja nykyinen sijoitus 18.

Suomella voi olla hankala saada noita ranking-pisteitä, kun lohko on suhteellisen kova ja harjoitusmatseista saa kovin vähän pisteitä. Ja sielläkin voitot ovat toisinaan tiukassa. Kunhan ei nyt sadan huonommalle puolelle pudottaisi.
 

Lert

Jäsen
Suosikkijoukkue
Manchester United, TPS
Määrittele nyt vielä nuori lupaus ja tolkuton summa. Jatketaan sen jälkeen.

Nuori lupaus on omasta näkökulmastani alle 22/23 vuotias pelaaja, joka on todistanut pystyvänsä pelaamaan korkealla tasolla edustusjoukkueessa jossain hyvässä sarjassa.
40 miljoonaa on jo liikaa näin nuoresta pelaajasta. Toivottavasti Uefa tulee hätiin.
 
Nuori lupaus on omasta näkökulmastani alle 22/23 vuotias pelaaja, joka on todistanut pystyvänsä pelaamaan korkealla tasolla edustusjoukkueessa jossain hyvässä sarjassa.
40 miljoonaa on jo liikaa näin nuoresta pelaajasta. Toivottavasti Uefa tulee hätiin.

En minä näe suurta eroa siinä, että ManU maksaa 19-vuotiaasta brassista 31,5 miljoonaa euroa tai Chelsea maksaa 21-vuotiaasta belgialaisesta 40 miljoonaa euroa. Paljon on käytetty rahaa molemmissa tapauksissa. Tosin jos minulta kysytään, niin jälkimmäinen oli aika monta tasoa järkevämpi kauppa hinta/laatu -suhteeltaan. Puhumattakaan siitä kariutuneesta Lucas Moura -kaupasta, jossa ManUn huhuttiin maksavan n. 40 miljoonaa euroa pelaajasta. Olisitko hyväksynyt kyseisen hankinnan?

Muutenkin aika hauskaa, että sinusta Chelsea, City ja QPR ovat suuria saatanoita, jotka rahalla hallitsevat markkinoita ja samassa pidät Man Unitedia omaan akatemiaansa nojaavana kasvattiseurana, joka jää kilpailusta, koska ei halua tai pysty maksamaan tarpeeksi pelaajista. Näkökulma tietysti tuokin.
 

Lert

Jäsen
Suosikkijoukkue
Manchester United, TPS
En minä näe suurta eroa siinä, että ManU maksaa 19-vuotiaasta brassista 31,5 miljoonaa euroa tai Chelsea maksaa 21-vuotiaasta belgialaisesta 40 miljoonaa euroa. Paljon on käytetty rahaa molemmissa tapauksissa. Tosin jos minulta kysytään, niin jälkimmäinen oli aika monta tasoa järkevämpi kauppa hinta/laatu -suhteeltaan. Muutenkin aika hauskaa, että sinusta Chelsea, City ja QPR ovat suuria saatanoita, jotka rahalla hallitsevat markkinoita ja samassa pidät Man Unitedia omaan akatemiaansa nojaavana kasvattiseurana, joka jää kilpailusta, koska ei halua tai pysty maksamaan tarpeeksi pelaajista. Näkökulma tietysti tuokin.

Missään nimessä en pidä Man Unitedia omaan akatemiaansa nojaavana kasvattiseurana tällä hetkellä. Mutta United tavoittelee asetelmaa jossa se pystyisi tuottamaan omia kasvatteja avaukseen niin ettei sen tarvitse ostaa nuoria pelaajia muualta kuten sen nyt pitää maltillisilla summilla siis. Päätavoite ja unelma ei ole korkealla siirtosummilla hankitut nuoret ulkomaalaispelaajat.

Jos City haluaa jatkossa tuottaa omista kasvateista avauksen pelaajia, jotta sen ei tarvitse kuluttaa jokaisessa siirtoikkunassa 100 milj. niin pidän sitä loistavana asiana.
 

Blackie

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Jos City haluaa jatkossa tuottaa omista kasvateista avauksen pelaajia, jotta sen ei tarvitse kuluttaa jokaisessa siirtoikkunassa 100 milj. niin pidän sitä loistavana asiana.
No, viime siirtoikkunassa esim. ManU kulutti nettona enemmän. Viime talven siirtoikkunassa City teki jopa voittoa.
 

Grainger

Jäsen
Suosikkijoukkue
La Decimoquarta
40 miljoonaa on jo liikaa näin nuoresta pelaajasta.

En jotenkin usko, että 40 miljoonaa olisi muutama vuosi sitten ollut liikaa 22-23 -vuotiaasta Leo Messistä. Muutaman vuoden takainen Messihän menee täysin tuohon kategoriaasi. Hän oli lupaava pelaaja ja todistanut jo tasonsa kovassa sarjassa. Ja 40 miljoonaa oli siis liikaa.
 

steepler

Jäsen
Suosikkijoukkue
chelsea, The Ohio State Buckeyes
Nämä lähes pohjattomilla rahoilla mälläävät joukkueet tekevät sen, että pienemmillä joukkueilla on yhä vaikeampaa taistella suuria vastaan.

Höpö höpö. olet pihalla kuin lumiukko. Chelsea ja City eivät missään nimessä ole nykyistä systeemiä kehittäneet vaan ovat vain siinä toimineet niiden edellytysten mukaan mitä on olemassa. Cityllä ja Chelsella perinteisesti hieman pienempinä seuroina(tosin ei minään aivan pikkuisina) ei ole ollut muuta mahdollisuutta kilpailla pokaaleista kuin lyödä karseasti rahaa joukkueisiin. Mitään muuta mahdollisuutta (jos halutaan voittaa)ei ole ollut ja nämä kaksi eivät ole mitenkään pääasiallisesti olleet kehittämässä tätä systeemiä.


Siis, olen huolestunut perinteisistä seurojen tulevaisuudesta. Anteeksi jos te ette ole..

Miksi pitäisi joidenkin "perinteisten" seurojen suhteen olla huolestunut? Onko perinteisillä seuroilla joku oikeus olla sarjatalukon kärjessä koska sattuvat olemaan "perinteisiä". Olitko joskus huolestunut siitä että esimerkiksi Cityllä ei ollut mahdollisuutta nousta kilpailemaan kärkipaikoista kuten vaikka Liverpoolilla nyt?

Siis perjaatteessa olen samaa mieltä, että systeemiä pitäisi kehittää niin että kärkeen voi nousta pienempikin seura. Sillä mielestäni ei ole mitään merkitystä sattuvatko seurat olemaan perinteisiä menestyjiä (joita ilmeisesti tarkoitat perinteisillä seuroilla), muutenhan perinteisiä seuroja Englannissa on melkein kaikki, toiset vaan paremmin menestyneitä ja isompia. Kuitenkaan systeemi ei ennen Chelsean ja Cityn isoja satsauksia ollut sellainen jossa pienillä seuroilla oli mahdollisuus menestyä.
 

Grainger

Jäsen
Suosikkijoukkue
La Decimoquarta
LFP Awards, Espanjan pääsarjan parhaat pelaajat on palkittu nyt kolmannen kerran. Kauden 2011-12 palkitut ovat:

Parhaaksi pelaajaksi valittiin kolmannen kerran peräkkäin Leo Messi. Paras valmentaja on Pep Guardiola ja tästä valinnasta olen aika rankasti eri mieltä. Eräs José Mourinho kuitenkin johti ryhmänsä uuteen piste-ennätykseen, kun Espanjan pääsarjassa rikottiin ensimmäisenä maaginen sadan pisteen raja. Eli tätä en ihan heti hyväksy.

Paras maalivahti oli toisen kerran peräkkäin Iker Casillas, kun taas Sergio Ramos valittiin ensimmäisen kerran parhaaksi puolustajaksi. Myös paras keskikenttäpelaaja tuli Real Madridista, kun Xabi Alonso katsottiin tämän pelipaikan parhaaksi. Andrés Iniesta sen sijaan vei ansaitusti parhaan hyökkäävän keskikenttäpelaajan pystin.

Paras hyökkääjä oli tietysti Leo Messi ja läpimurtopelaaja Malagan maaginen Isco. Myös loukkaantumisherkälle Carles Puyolille piti keksiä jokin pysti, joten hänet nimettiin liigan Fair Play -pelaajaksi.
 

Wod

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Paras valmentaja on Pep Guardiola ja tästä valinnasta olen aika rankasti eri mieltä. Eräs José Mourinho kuitenkin johti ryhmänsä uuteen piste-ennätykseen, kun Espanjan pääsarjassa rikottiin ensimmäisenä maaginen sadan pisteen raja. Eli tätä en ihan heti hyväksy.
En tiedä kuinka arvostettuja palkintoja nämä Espanjassa on, mutta onhan tämä nyt ihan selvä peli. Josén olisi kuulunut saada tämä palkinto. Ja yllä onkin syy miksi näin on. Vai onko jollain tähän jotain järkevää syytä, miksi Pep sai tuon. Käsittääkseni tässä puhutaan kauden 2011-2012 parhaasta valmentajasta. Vai heitelläänkö näitä pystyejä, että kaikilla hyvä mieli. Tiedä häntä.

Vielä ei taida olla tammikuun siirroille omaa ketjua, joten laitetaan tähän vähän. Onkohan tuossa Ilta-Sanomien jutussa mitään perää, että Falcao olisi muka matkalla Cityyn. Toki nyt tulee varmaan huhua huhun perää joka tuutista. Läheteeköhän Balotelli viimeinkin Citystä? Luulisi että toi kortti on Cityssä nähty. Mutta jännä siirtoikkunahan tässä taas aukee. Täytyy jossain vaiheessa varmaan availla omaa ketjua, ellei joku noheva sitä ennen tee.
 

Grainger

Jäsen
Suosikkijoukkue
La Decimoquarta
En tiedä kuinka arvostettuja palkintoja nämä Espanjassa on

No eiköhän ne ole, kun pelaajat ja valmentajat tekevät valinnat. En muista tarkkaan, että menikö systeemi jotenkin niin, että pelaajat valitsevat kolme finalistia, joista sitten valmentajat valitsevat parhaan. Kuitenkin kyseessä ihan liigan viralliset palkinnot.

Pepillä on siis valmentajien keskuudessa paljon enemmän kavereita kuin Moulla. Tämä nyt ei ollut mikään yllätys, mutta kyllähän viime kauden paras valmentaja oli joku muu kuin Guardiola.
 
Suosikkijoukkue
Mestaruuden jälkeinen krapula 2022-
Vielä ei taida olla tammikuun siirroille omaa ketjua, joten laitetaan tähän vähän. Onkohan tuossa Ilta-Sanomien jutussa mitään perää, että Falcao olisi muka matkalla Cityyn. Toki nyt tulee varmaan huhua huhun perää joka tuutista. Läheteeköhän Balotelli viimeinkin Citystä? Luulisi että toi kortti on Cityssä nähty. Mutta jännä siirtoikkunahan tässä taas aukee. Täytyy jossain vaiheessa varmaan availla omaa ketjua, ellei joku noheva sitä ennen tee.

Samat huhut on kuultu täällä ja niin, että Balotelli lähtisi Interiin. Guardiolastakin ollaan sheikkien puolelta oltu kiinnostuneita, mutta ei manageriksi, vaan urheilutoimenjohtajaksi.
 

Nurmisaha

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ranska
No eiköhän ne ole, kun pelaajat ja valmentajat tekevät valinnat. En muista tarkkaan, että menikö systeemi jotenkin niin, että pelaajat valitsevat kolme finalistia, joista sitten valmentajat valitsevat parhaan. Kuitenkin kyseessä ihan liigan viralliset palkinnot.

Pepillä on siis valmentajien keskuudessa paljon enemmän kavereita kuin Moulla. Tämä nyt ei ollut mikään yllätys, mutta kyllähän viime kauden paras valmentaja oli joku muu kuin Guardiola.

[sarcasm]Huolimatta Mourinhon saavutuksista Guardiola oli viime kaudella selvästi paras valmentaja. Mourinho sai operoida laajalla pelaajaringillä kun taas Guardiola joutui peluuttamaan joukkueessaan junioreita avainpelaajaksi luokiteltavan Ibrahim Afellayn loukkaannuttua pitkäksi aikaa.

Mourinhon joukkue päästi enemmän maaleja vaikka joukkueen puolustuksesta löytyy maailman paras pelaaja keskuspuolustajan ja maalivahdin tontille. Casillas ja Ramos ovat toisesta maailmasta verrattuna Valdesiin ja Mascheranoon.

Mourinhon kyvyttömyyttä osoittaa myös toiminta siirtomarkkinoilla. Coentrao, Varane, Callejon, Altintop ja Sahin viisikosta Coentrao, Varane ja Callejon ovat kalliista hinnoistaan huolimatta vain rotaatiopelaajia. Altintop myytiin jo pois ja Sahin ei mahtunut edes vaihtopenkille. Guardiola puolestaan osoitti loistavaa pelisilmää hankkimalla joukkueen avainpelaajiksi Alexis Sanchezin ja joukkueen oman kasvatin Cesc Fabregasin.

Kirsikkana kakun päällä Guardiola valmensi Barcelonan omasta kasvatista ja Espanjan kansalaisesta Leo Messistä maailman parhaan pelaajan ja liigan parhaan maalintekijän siinä missä Mourinhon joukkueen paras maalintekijä oli suurella rahalla ulkomailta hankittu Cristiano Ronaldo.[/sarcasm]

Tällaisten huumoripalkintojen antamisperusteisiin ei kannata etsiäkään hyviä syitä. Riittää kun muutama äänestäjä ei pidä parhaasta ehdokkaasta.
 

Blackie

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
MK Dons ja AFC Wimbledon kohtaavat seuraavalla kierroksella FA Cupissa. Ilmeisesti suuri joukko Wimbledonin kannattajia aikoo boikotoida tätä matsia.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös