Jalkapallo – yleinen keskustelu

  • 1 102 454
  • 7 381

V-G-

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна | isn't

benicio

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko
Teoreettinen ja turha sääntökysymys: Sivurajaheitossa silloin tällöin näkee, että pelaaja 1 valmistautuu heittoon, mutta sittenkin pelaaja 2 tulee heittämään, jolloin pelaaja 1 saattaa yhdellä kädellä vipata pallon pelaajalle 2 ja pallo saattaa mennä kentän puolelle ennen kuin kun pelaaja 2 ottaa sen käteensä. Miksei tämä ole väärä heitto? Miten säännöt määrittelevät sivurajaheittoon ryhtymisen? Ts saako sivurajan ulkopuolelta heittää pallon kentälle muussa kuin sivurajaheittotarkoituksessa?
 

EP34

Jäsen
Suosikkijoukkue
Outis
Mielestäni loistava ja hyvä uudistus että lisäaikaa pelataan paljon, jotta kaikenlainen ajanpelaaminen saadaan minimiin. Yhdessä asiassa ottaisin kuitenkin mallia Saksasta. Eli lisäaikaa ei pelata jos peli on selvä. Tämä on mielestäni oikein mainio tapa, sillä esimerkiksi eilinen Man City - Burnley pelin lisäaika (6min) oli turha. Lopulta pelattiin 9min koska punainen kortti ja VAR-tarkistus.

Lisäaika pelissä oli turha koska peli oli täysin selvä ja tuon lisäajan ainoa kohokohta oli tuo punainen, jossa olisi voinut käydä huonostikin. Tietysti punaiset kortit ovat harvinaisia joten argumenttina (suurta lisäaikaa vastaan) tämä ei ole kovin hyvä, kunhan vain tuon tämän esimerkkinä täysin turhasta neppailusta.

Pitkät lisäajat varmasti pitkällä aikavälillä tuovat lisää maaleja ja tilanteita, mutta onko se neppailu sen arvoista? Itsellä herää ajatuksia tämän järkevyydestä.

"98 minutes and seven seconds." 90min.comin artikkelissa kerrotaan että viime kaudella keskimääräisesti valioliigassa peli kesti tuon hieman yli 98 minuuttia. Tällä uudella sääntömuutoksella uskallan väittää että keskiarvo nousee reilusti yli tuon sadan.

Pelattujen pelien määrä on vain kasvanut viime vuosina joten onko todella kokonaisuus huomioon ottaen tärkeää, että SELVISSÄ peleissä pelataan lisäaikaa väkisin lähes 10 minuuttia. Otetaan esimerkiksi tuo kauden ensimmäinen peli, jossa pelattiin tuota lisäaikaa 6 minuuttia. Mikä olisi muuttunut jos City olisi tehnyt 4-0 tai Burnley olisi tehnyt 3-1, koska peli oli kuitenkin enemmän tai vähemmän neppailua ja täysin selvä pitkän aikaa? Henkilökohtaisia onnistumisia? Kyllä. Katsojille viihdettä? Kyllä. Mutta kuinka paljon noilla oikeasti on merkitystä kokonaisuudessa?

Jos pelisi ollut 2-1, 1-0, 1-1, 1-2 tilanne olisi tietenkin ollut täysin päinvastainen. Jokainen aikaa pelattu sekunti lisäaikana tulisi pelata. Kuten pelattiin Arsenal-Man City välisessä Community Shield-ottelussa ja se olikin hieno trilleri. Lopulta Arsenal tasoitti kun lisäaikaa oli pelattu yli 10 minuuttia ja voitti rankkareilla.

Manchester City on pelannut kolmen edellisen kauden aikana 198 ottelua + pelaajien maajoukkuepelit. Kaikenlainen ylimääräinen on mielestäni siis karsittava pois. Turhat lisäajat kuuluvat tähän kategoriaan.
 

Frankie

Jäsen
Suosikkijoukkue
평양시 IFK, Philadelphia Flyers, Arsenal FC
Jos pitäisi näyttää britin prototyyppi niin Nottinghamin manageri Cooper olisi mainio vaihtoehto.
 
(1)
  • Tykkää
Reactions: Daro

Buster

Jäsen
Teoreettinen ja turha sääntökysymys: Sivurajaheitossa silloin tällöin näkee, että pelaaja 1 valmistautuu heittoon, mutta sittenkin pelaaja 2 tulee heittämään, jolloin pelaaja 1 saattaa yhdellä kädellä vipata pallon pelaajalle 2 ja pallo saattaa mennä kentän puolelle ennen kuin kun pelaaja 2 ottaa sen käteensä. Miksei tämä ole väärä heitto? Miten säännöt määrittelevät sivurajaheittoon ryhtymisen? Ts saako sivurajan ulkopuolelta heittää pallon kentälle muussa kuin sivurajaheittotarkoituksessa?
Ei näitä sääntökirjan mukaan vihelletä!

Sivurajaheitossa pelaajan pitää heittää pallo kaksin käsin pään yli. Lisäksi heittohetkellä rintamasuunnan oltava kentälle päin, jalkojen oltava kosketuksissa sivurajaan tai kokonaan sen takana ja heittopaikan oltava se, missä pallo meni rajan yli. Siinä kaikki periaatteessa, mitä sivurajaheiton kohdalla lukee nykyisessä sääntökirjassa netissä. Sääntöjä ei voi olla kaikkia mahdollisia tilanteita varten, joten tuomareiden odotetaan tekevän ratkaisunsa niissä tapauksissa pelin hengen mukaisesti.

Joten kun tuossa yhden käden vippaamisessa alakautta ei ole aloitettu minkäänlaista sivurajaheittoon liittyvää luonnollista ja oikeaa heittoliikettä / sellaisen yritystä ja kyseinen joukkue ei lähde siitä jatkamaan peliä, niin sitä ei sivurajaheittoyrityksenä kohdella. Otaksuisin. Jos nyt joukkue alkaisi sitten tuollaisen heiton jälkeen pelaamaan peliä, niin eiköhän tuomari sitten ottaisi väärän heiton pois. Joskushan on näkynyt niitä lipsahduksia, että pallo on lipsunut jonkinlaisen heittoliikkeen päätteeksi käsistä vahingossa kentälle ja tuomari on silloin antanut uusia heiton.

Toki mitäänhän en sinänsä tiedä, vaan oletan.

Olisi muuten pelit mielenkiintoisempia, jos otettaisiin vanhoja rygbyn sukuisia sääntöjä käyttöön. Eli kun pallo menee yli rajasta, niin se kumpi joukkue ensin ehtii koskettamaan tuon jälkeen palloa, saa suorittaa valintansa mukaan joko rajaheiton tai rajapotkun. Tulisi muutama loukki ja aivotärähdys lisää. Lisäksi heittotapaa ei oltu aikanaan määritetty, joten pallon sai heittää takaisin peliin yhdellä kädellä, millä sen saa lingottua paljon pidemmälle kuin kahdella.
 
Viimeksi muokattu:

mikko600

Jäsen
Suosikkijoukkue
NUFC, maapisteet, Captain Conker
Haaland sai perjantaina 100 maalia täyteen Euroopan top5-liigoissa. Aikaa meni 103 ottelua. Kuinka kauan mennyt muilla huipuilla? Noh:

Ronaldo 133o
Kane 141o
Mbappe 142o
Suarez 152o
Messi 154o
Neymar ja Vieri 156o
Falcao ja Van Nistelrooy 160o
Shevchenko 162o
 

V-G-

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна | isn't
Rakastan aivan intohimoisesti tällaista jalkapallopuhetta:
Kerrassaan upea artikkelin siitä, mitä tila ja ennen kaikkea aika tarkoittavat ja voivat tarkoittaa jalkapalloilussa.

"Jalkapallo on kuin jazzia".
 

Buster

Jäsen
Menköön nyt tänne ja olihan tästä jo siirtotopikin hulinoiden keskelläkin pari viestiä. Eli Neymar Jr. PSG:stä Saudi-Arabiaan viittä vaille varmuudella, ellei jo varmasti.

Takana loistava tulevaisuus ja historiassa menee sinne "mitä jos?" -kategoriaan. Brasiliassa pelatessaan hype oli sitä luokkaa 2010 ja jo aiemminkin, että siinä on Ronaldinho, Ronaldo ja Pele samassa paketissa. Barcelonassa (siirtohinta 71,5 miljoonaa puntaa, josta noin puolet Neymarin vanhemmille) 2013-2017 muodosti kovan MSN-trion Messin ja Suarezin kanssa ollen aikalailla maailman kolmanneksi paras pelaaja voittaen sitä sun tätä. Eikä hän noita paria parasta Barca-vuotta lukuunottamatta oikein osannut kentällä osana joukkuetta pelataakaan edes vähää alusta. Sitten tuli se surullinen siirto Pariisiin, jossa hänestä piti omillaan kasvaa maailman paras pelaaja etäällä Messin varjosta. Tehot Ranskasta ovat näyttävät paperilla, mutta Ranskan liiga on Ranskan liiga tasoltaan ja tsämppärissä tuli joka kevät pettymys tehtaan takuulla. Eli kilvan jonka voittamiseksi Neymar ja myöhemmin Messikin Pariisiin hankittiin.

Pidin Neymarista, viittä vaille fanitin häntä. Pelaaja joka vielä nykyaikanakin pitää kentällä hauskaa ja uskaltaa näyttää taitonsa, eikä ole maksimitehokkuudella operoiva kone. Aina kun sai pallon sitä odotti, mitä jonglöörausta hän tekee seuraavaksi, tai monestako vastustajasta hän tulee tällä kertaa ohi. Jos ei ollut tuplausta, niin se oli laitapakille hyvää yötä. Aina ei se tuplauskaan riittänyt. Helpoimmalla pääsi kun ei Neymarin antanut saada palloa jalkaan edes 40 metrissä niin, että rintamasuunta olisi hyökkäyspäätyä kohti.

Yhdessä PSG-siirron, ja siellä kentällä sekä sen ulkopuolella tapahtuneen egoilun, kanssa tulivat ne surulliset 2018 MM-kisat, jossa ehkä lopullisesti oma suhde Neymariin pelaajana painui negatiivisen puolelle. Siellä karisi kaikki sympatia joka tilanteessa rikkeitä ylikorostavalle sarjakierijälle, johon jokainen ilmavirta aiheutti huudon perusteella vakavan loukkaantumisen.

Neymarin PSG-visiitin joitain kohokohtia:
- Pukuhuone jakautui voimakamppailun seurauksena: Neymar vs. Mbappe
- Seurapresidentti tarjosi Cavanille seitsennumeroista summaa, että tämä antaisi Neymarin ampua rankkarit. Ja jossain ottelussa hattutempun jo tehnyt Neymar ampui rankkarin, vaikka Cavani olisi seuraavalla maalilla noussut PSG:n historian ykkösmaalintekijäksi.
- Joukkuekaverit eivät saaneet taklata Neymaria harjoituksissa, ainakaan liian kovaa.
- Sopimuksessa jokin eettisyyspykälä, että sai rahaa kun viitsi otteluiden jälkeen käydä taputtamassa PSG-kannattajille.
- Omat lomat, omat luvat.
- Useaosainen egoa hierova dokumenttisarja
- Löi fania, joka kritisoi hänen peliesitystään hävityn finaalin jälkeen. Saman finaalin jälkeen pukukopissa Neymar haukkui ainakin PSG:n nuorisokaartin esitykset.


Neymar ei ole ensimmäinen pelaaja maailmassa, jota motivoi kuuluisuus, raha ja henkilökohtaiset saavutukset. Mutta hän on aika omassa luokassaan siinä, miten häikäilemättömän vähän häntä lopulta kiinnosti peitellä asiaa ja miten monipuolisesti hän (sekä ympärillä häsäävä isä) itsellään rahastaa. Ylipäänsä tuon dokumentin perusteella kaikkein pahiten näytti siltä, ettei häntä enää urheilullisesti kiinnosta ottaa itsestään kaikkea irti. Kunhan vain on mukava olla. Työ on jo tehty, nyt nautitaan eduista. Sen kanssa tämä arabisiirto ainakin natsaa.

Toisaalta puolustuksenakin voi sanoa, että kuuluisuus on kaksiteräinen miekka. Neymarin ympärillä on media pyörinyt kuin kärpäset kaukaa teinivuosista saakka. Se on aika kova taakka ollut henkisesti kannettavaksi, kun Brasilian turnauksetkin on aika näyttävän murheellisesti päättyneet kerta toisensa jälkeen MM-kisoissa ja välillä Copa Americassakin.

Jos Qatarin kisatkin jäisivät viimeisiksi MM-kisoiksi, niin millaisilla laseilla tuota uraa katseltaisiin tulevaisuudessa. Nykykatsojan silmissä vilkkuu hukattu potentiaali, itsekkään palkkasoturin, itkijän ja sarjahäviäjän leima. Lahjoja oli, mutta riittävää nöyryyttä, kypsyyttä ja elämänhallintaa ei löytynyt ulosmittaamaan läheskään kaikkea. Sääli jalkapallolle.
 

mikko600

Jäsen
Suosikkijoukkue
NUFC, maapisteet, Captain Conker
Kausi ei ole edes kunnolla alkanut ja Mings, Buendia, Courtois, Timber ja Militao ovat sivussa todella pitkään pahojen loukkaantumisten takia. Eikun FIFA lisää pelejä.
 
Suosikkijoukkue
Lahen Pelsu, Dallas Stars, Leksand, Orlando Magic
Portugalin liigakin alkoi kiintoisissa merkeissä. Hallitseva mestari Benfica otti kuokkaan Boavistalta, myös viime kauden kolmonen Braga hävisi kotonaan Famalicaolle.

Eikä Sporting ja Portokaan selvinny helpolla omissa matseissaan. Niukat maalin voitot molemmille.

Piikkipaikalla on Gil Vicente, kun se murskasi Portimonensen peräti 5-0.
 

mikko600

Jäsen
Suosikkijoukkue
NUFC, maapisteet, Captain Conker
Jotain jotain. Jotenkin yksi nimi ei kuulu joukkoon.
 

Liitteet

  • IMG_4027.jpeg
    IMG_4027.jpeg
    349,1 KB · kertaa luettu: 183

Creed Bratton

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
Ja noilta öljypohatoilta ei rahat lopu vielä vuosikymmeniin, niin meno tulee menemään vain hullumaksi, kun aina löytyy sheikkejä ja kuninkaallisia, jotka haluavat oman joukkueen maksoi mitä maksoi.
 
Suosikkijoukkue
Chelsea FC
Ja noilta öljypohatoilta ei rahat lopu vielä vuosikymmeniin, niin meno tulee menemään vain hullumaksi, kun aina löytyy sheikkejä ja kuninkaallisia, jotka haluavat oman joukkueen maksoi mitä maksoi.

Se tässä ihmetyttää, että Saudeilla menee tällä hetkellä taloudellisesti aika helkkarin huonosti ja tästä syystä pyrkivät myös hilaamaan raakaöljyn hintaa ylöspäin. Tästä huolimatta, ovat valmiita pumppaamaan miljardeja tähän omaan feikkisarjaansa. Mielestäni, tämä kertoo vain sen, että sitä ylimääräistä rahaa löytyy sieltä aivan helvetisti ja voivat käytännössä puuhastella mitä lystäävät. Rahalla ei ole siellä käytännössä mitään arvoa, kun sitä on vaan liikaa käytettävissä.
 

L. Öysä

Jäsen
Suosikkijoukkue
Valioliiga

mikko600

Jäsen
Suosikkijoukkue
NUFC, maapisteet, Captain Conker
Ilmankos feedissani on viimeaikoina pyörinyt toistuvasti Iniestan postauksia tuosta ihmemaasta. Niin mukavaa näyttää olevan kaikilla vaimosta lapsiin että melkein jo varailen itsekin lentolippuja.

Jatkoajan muun urheilun ryhmämatka huudettu.
 

disco-stu

Jäsen
Suosikkijoukkue
JK Mylly
Jatkoajan muun urheilun ryhmämatka huudettu.
Saisikohan erään Hanen järjestämään? Olisi perin mukavaa löytää itsensä jostain Gobin autiomaasta paikallista kamelipalloa katsomasta, kun meni semmoiset pikkujutut kuin koordinaatit sekaisin.

Noin muuten tästä öljyinvaasiosta - sitä saa mitä tilaa. Ei tää mikään futiksen oma ongelma ole, vaan peilejä tässä voidaan kaivella katsottavaksi ihan jokainen. Se on vähän laajempi keskustelu, mutta ei noilla öljymailla olisi latiakaan, jossei koko (läntistä) maailmaa olisi rakennettu öljyriippuvaiseksi.

You reap what you sow - or your grandchildren will, sano joku viisaampi.
 

V-G-

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна | isn't

hooceebruins

Jäsen
Suosikkijoukkue
Boston Bruins, Janette Lepistö
Ihan mihin tahansa muualle, kiitos vaan ajatuksesta.
Pääpalkintonahan on Al-Nassrin paita Ronaldon nimellä ja kuvatodiste siitä, että se paita päällä on oltu Old Traffordilla. Siksi en niin panostanut visaan.
 
(1)
  • Tykkää
Reactions: V-G-

Jeffrey

Jäsen
Voitaishan me rahottaa tämä yhteismatka myymällä "Kärpäsenä Katossa - VIP passeja" seuraamaan niitä "keskusteluja" paikallisessa basaarissa. Tai vaihtoehtoisesti tehdään tästä tositeeveetä ja pelastetaan Maikkari konkurssilta.
 
Viimeksi muokattu:
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös