Jalkapallo – yleinen keskustelu

  • 1 104 034
  • 7 386

Jeffrey

Jäsen
Kaiken järjen mukaan jalkapallon MM-kisojen olisi pitänyt alkaa tänään. Yleensähän ne juuri käynnistyvät kesäkuun toisen viikon perjantaina (tai torstaina saatetaan toki pelata jo kisojen avauspeli). Valitettavasti ei tällä kertaa, kiitos korruptoituneiden FIFA-pomojen. Onhan tämä suoraan sanottuna perseestä, koska kyllähän futiksen MM-skabat kuuluvat kesäaikaan ja ainakin itsellä ne ovat joka kerta se kesän kohokohta, joita tulee sitten se kuukauden verran TV:n ääreen liimautuneena seurattua täikammalla läpi. Olishan se ollut mahtavaa, jos tänäkin kesänä...

Noh, tänä vuonna vedellään sitten todella kiimaisesti siellä marras-joulukuun tienoilla ja juuri ennen kinkunpaistoa saadaan maailmanmestari selville...

Tässä toisaalta sellainen pieni mutta, että nyt kun EM kisat pelattiin vasta viime kesänä, niin mielestäni on jopa ihan hyvä ettei MM skabat ole nyt heti kesällä. Samalla pelaajat saavat edes sen pari viikkoa ihan aitoa oikeaa lomaa. Toinen hyvä asia myöhemmässä ajankohdassa on se, että maailman katseiden ei tarvitsisi siirtyä yhtään nykyistä enempää pois Ukrainan tilanteesta.

Nämä asiat ei toki poista ongelmia FIFAn korruption tai öljyvaltioiden valkopesun ympärillä. Olen kuitenkin osaltaan sitä mieltä, että ihan hyvä ettei kisat ole juuri nyt.
 

mikko600

Jäsen
Suosikkijoukkue
NUFC, maapisteet, Captain Conker
Se on varma muuten että Englanti voittaa nyt maailmanmestaruuden. Vähiten kiinnostavat korruptio-MM-kisat koskaan niin tietty käy näin.
 

mikko600

Jäsen
Suosikkijoukkue
NUFC, maapisteet, Captain Conker

Flyingbird

Jäsen
Suosikkijoukkue
TUTO Hockey, Mestis, SJS
Tämä jos mikä vaikuttaa huonolta aprillipilalta. Paitsi, että aprillipäivä on jo aikoja sitten mennyt.


Mikään noista kokeiluista ei vaikuta ainakaan minusta hyvältä idealta. Ne voivat toimia amatööritasolla, mutta eivät missään nimessä ammattilaistasolla.

Kaikki muut on sontaa, mutta mielestäni 2×30min tehokasta olisi kokeilemisen arvoinen. Mikään ei enempää vituta jalkapallossa, kuin viimeisen puolen tunnin ajan jatkuva ajan pelaaminen.
 

Buster

Jäsen
Kaikki muut on sontaa, mutta mielestäni 2×30min tehokasta olisi kokeilemisen arvoinen. Mikään ei enempää vituta jalkapallossa, kuin viimeisen puolen tunnin ajan jatkuva ajan pelaaminen.
Katsojan kannalta vain vähän ärsyttävää, kun ei enää tietäisi kuinka kauan se peli katkoineen kestää. Sekä historiallisesti olisi vähän liian perustavanlaatuinen ja poikkeava muutos yli satavuotisen historian omaavaan lajiin.

Itse voisin tukea tuolta (pienellä muokkauksella) tyyliin rajaheiton heittämistä itselle, mutta se antaisi ajanpeluulle varmaan ihan oman ulottuvuutensa. Ja vielä tuohon tehokkaaseen peliaikaan liittyen, niin kaikki venkoilu ei ole ajanpeluuta, vaan myös painostavan joukkueen flow'n rikkomista yms. Mutta toki samaa mieltä, että sille puhtaalle loppuhetkien ajanpeluulle voisi tehdä jotain.

Kova hinku tehdä ammattifutiksesta junnufutista. Rajattomat pelaajavaihdot suosisivat rikkaita seuroja ja lisäksi atleettisemmat pelaajat söisivät tilaa teknisesti taitavilta entistä enemmän, kun peli olisi järkyttävää prässäämistä, koska saisi aina vaihtaa tuoreita jalkoja kentälle kun edelliset piiputtaa. Tulisi myös jefutyyliin spesialisteja. Puolustavat pelaajat puolustaviin tilanteisiin, hyökkäävät hyökkääviin, voisi äärimmäisenä esimerkkinä joukkueilla olla omat erikoispotkaisijat, jotka tuotaisiin Mark Noblemaisesti vaihdosta sisään erikoistilanteeseen. Kulmissa kaikki isot ukot kentälle liioitellen.

En tiedä mistä toimittaja on vetäissyt omat tietonsa, mutta kun klikkaa alkuperäistä linkkiä niin kolumni on spekulointia jalkapallon tulevaisuudesta, että näyttääkö se vuonna 2050 enää samalta kuin nyt. Nämä mainitut sääntömuutokset on olleet Hollannissa käytössä vuodesta 2017 saakka (Fifan ja Uefan kerätessä dataa ja seuratessa vaikutuksia) amatöörifutiksessa ja joissain junnuturnauksissa. Ja nyt nämä uudet säännöt tulevat voimaan translaten kautta käännettynä ymmärtääkseni U-13 junnusarjaan rajoitetusti jollekin alemmalle tasolle ja kahteen tiettyyn lohkoon - en arvaile tarkkaa käännöstä - ja ne säännöt tulevat ilman tuota lyhennettyä tehokasta peliaikaa.

Eli ei ole todellakaan tulossa Hollannin toiseksi korkeimmalle sarjatasolle ja vielä lähellekään profutista. Aika vahvaa työtä toimittajalta.
 
Viimeksi muokattu:

mikko600

Jäsen
Suosikkijoukkue
NUFC, maapisteet, Captain Conker
Top5-liigojen nuorimmat joukkueet.
 

Liitteet

  • AFDC959D-DC71-4021-A1C8-F4A24ED74907.jpeg
    AFDC959D-DC71-4021-A1C8-F4A24ED74907.jpeg
    406,7 KB · kertaa luettu: 99

Blackie

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Tämä jos mikä vaikuttaa huonolta aprillipilalta. Paitsi, että aprillipäivä on jo aikoja sitten mennyt.


Mikään noista kokeiluista ei vaikuta ainakaan minusta hyvältä idealta. Ne voivat toimia amatööritasolla, mutta eivät missään nimessä ammattilaistasolla.
Olisin valmis ottamaan testaamattakin käyttöön tehokkaan peliajan 2*30 minuuttia. Siinä saa joku Diego Simeone alkaa etsimään uutta ammattia sen jälkeen.
 
Suosikkijoukkue
Manchester United, Bruceola

Liitteet

  • 84E4CA22-F9B6-4A5D-B52D-DFCEC102F888.jpeg
    84E4CA22-F9B6-4A5D-B52D-DFCEC102F888.jpeg
    567,3 KB · kertaa luettu: 119

Buster

Jäsen
Vetääköhän kukaan enää? Vai oliko Unkarin veskari lajinsa viimeinen? Ja siis ei verkkarit vaan tollaset rehelliset pierukollarit.
Ei taida ainakaan tällaisista isomman profiilin pelaajista kukaan käyttää pitkälahkeisia, Helton viimeisenä mohikaanina 2021 ripusti housunsa naulaan.

Gabor Kiraly oli siitäkin kova, että sen nimikirjaimet oli GK:

-----------------------------Luis Suarez - Radamel Falcao / Raheem Sterling
Lionel Messi / Lucas Moura - Claudio Marchisio - Claude Makelele / Michael Carrick - Riyad Mahrez
Leighton Baines - Domenico Criscito - Carlos Bocanegra - Ryan Bertrand
-----------------------------------------Gabor Kiraly

Penkillä: Titus Bramble (The Bench) ja Uwe Seeler (Unused Substitute).
Valmentaja: Hector Cuper (Head Coach)

Jos halutaan taktisia vaihtoehtoja, niin Danny Murphy tai Dominic Matteo DM:n tontille ja Adrian Mutu tai Aleksandr Mostovoi kymppipaikalle.
 
Viimeksi muokattu:

Jack DiBiase

Jäsen
Suosikkijoukkue
WiFi Password: XHeKaJ#72

mikko600

Jäsen
Suosikkijoukkue
NUFC, maapisteet, Captain Conker
Viime kaudella Ligue 1:ssä viimeiseksi jäänyt Bordeaux on tiputettu suoraan kolmosdivariin taloussotkujen takia.
 

Konsta Kepuli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Athletic Bilbao, Tahko, Pool, Saints

Ralph

Jäsen
Ylletyksellisiä lohkoja A-tasolla Kansojen liigassa tällä kertaa. Lohkossa yksi on mukana Itävalta, Kroatia, Ranska ja Tanska. Onhan nuo kolme muuta hyviä joukkueita, mutta Ranska ihan omalla tasollaan ja selkeä ykkössuosikki. Lohkossa kolme on Englanti, Italia, Saksa ja Unkari. Kolme tasapäistä suurta taistelemassa lohkovoitosta ja Unkari vain osallistumassa ennen varmaa putoamista takaisin B-tasolle.

Neljä kierrosta kuudesta takana ja ykköslohkossa Ranska jumbona menettäen jo mahdollisuutensa voittaa. Kolmoslohkossa Unkari johdossa voittaen viimeksi eilen Englannin vieraissa 4-0.
 

Proffa_20

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Chicago Blackhawks & FC Bayern München
Eilen Belgiaa vastaan iskettyjen kahden maalin johdosta Depay nousee jälleen lähemmäs Robin van Persien piikkipaikkaa Hollannin kaikkien aikojen maalipörssissä. Eilisen kahden maalin johdosta Depay nostaa maalimääränsä nyt 41:een kappaleeseen, ohittaen Patrick Kluivertin (40) ja nousten 3.sijalle. Depay on yhden maalin päässä 2.sijalla olevasta Huntelaarista, eikä van Persienkaan kärkisija ole enää kaukana. Maalitilasto näyttää nyt tältä:

1. Robin van Persie: 102 ottelua - 50 maalia - (0,49 G/M)
2. Klaas-Jan Huntelaar: 76 ottelua - 42 maalia - (0,55 G/M)
3. *Memphis Depay: 78 ottelua - 41 maalia - (0,53 G/M)

Depay ei myöskään ole Hollannin kaikkien aikojen syöttöpörssissäkään enää kovin monen maalisyötön päässä piikkipaikalla olevasta Robbenista:

1. Arjen Robben: 96 ottelua - 34 syöttöä - (0,35 A/M)
2. Wesley Sneijder: 134 ottelua - 32 syöttöä - (0,27 A/M)
3. *Memphis Depay: 78 ottelua - 29 syöttöä - (0,37 A/M)

Myöskään Hollannin kaikkien aikojen pistepörssin kärkisija ei ole enää, kuin yhden pisteen päässä Depaylta:

1. Arjen Robben: 96 ottelua - 37+34=71 - (0,74 P/M)
2. Robin van Persie: 102 ottelua - 50+20=70 - (0,69 P/M)
3. *Memphis Depay: 78 ottelua - 41+29=70 - (0,90 P/M)

Aika kovia lukemia ja jopa yllättävän kovia. Varsinkin tuo Depayn 'pisteet per peli' lukema 0,90 on todella kova. Ei nyt ihan, mutta melkein kuitenkin pinna per peli tahtia Oranje-paidassa on kova suoritus ja jättää tuolla lukemallaan kauas taakseen entisen sukupolven huiput; Robbenin, van Persien, Sneijderin, Huntelaarin, joista kukaan ei päässyt oikein edes lähellekänä tuota Depayn lukemaa. Ehkäpä osasyy, minkä takia nuo kaverit tulevat jäämään Depayn taakse on se, että pelasivat samaan aikaan ja "söivät" ikään kuin toistensa kuormasta tehoillaan, peliajan ja roolien suhteen. Etenkin Huntelaar ja van Persie. Depay taasen on tällä hetkellä ihan kirkkaasti Hollannin maajoukkueen johtotähti ja ykköspyssy

Kukapa olisi uskonut, että Depay tulee todennäköisesti noiden kaikkien pörssien kärkisijat (ilman suurempia yllätyksiä) ottamaan haltuunsa, varsinkin kun katsoo millaista legendaa onkaan Oranje-paitaa pukenut päällensä, mutta niin vain näyttää käyvän. Depaylla ei ole ikääkään, kuin vasta 28 vuotta eli parhaita pelivuosiaan vetelee ja hyvällä tuurilla monen monta vuotta on vielä jäljellä. Eli aikaa on laittaa noita pörssejä entistä ehompaan kuntoon tässä vielä.
Jatketaan tähän vielä pikaisella päivityksellä, että Depayn eilen lisäajalla iskemän voittomaalin seurauksena, hän nousi nyt Hollannin kaikkien aikojen maalipörssin jaetulle 2.sijalle yhdessä Huntelaarin kanssa 42 osumalla (Depaylla 0,53 maalia per peli). Van Persien 50 maalin ykköspaikka ja haamuraja on siis enää kahdeksan osuman päässä. Jos jätetään pilkkumaalit pois, on Depaylla (32 maalia) vielä matkaa 11 maalin verran piikkipaikkaa hallussaan pitävään van Persieen (43 osumalla).

Depay oli vielä aiemmassa Puola-ottelussa alustanut yhden maalin syötöllään, joka tarkoittaa sitä, että Depayn koko pistesaldo Hollannin maajoukkuepaidassa on nyt 42+30=72 (Depaylla nyt 0,90 pistettä per peli) eli hän nousi Hollannin kaikkien aikojen pistepörssin piikkipaikalle ohi Robbenin. Maaotteluita Depaylla on nyt vyöllä 80 kappaletta. Seuraavat vastaantulevat selät Depaylla ovat siis van Persien (50 maalia) ykköspaikka maalipörssissä ja syöttöpörssissä Sneijderin (32 syöttöä) kakkospaikka. Jatketaan tähän päivittämistä sitten syssymmällä, jahka jotain päivitettävää tilanteesta on...
 

Jeffrey

Jäsen
La Liga jällein vauhdissa. Ihan hyvällä asialla toki, mutta onhan UEFA niin kontillaan öljyseurojen edessä ettei näistä mitään kumminkaan tule.

La Ligan nostamat pointit esimerkiksi siitä, että öljyseurojen toiminta rikkoo koko eurojalkapalloilun ekosysteemin, ovat niitä vielä isompia asioita kuin itsessään ns. reilupeli.


 
Viimeksi muokattu:

Blackie

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät

Tämä on yritys viedä huomio pois miehen itsensä huonosti tekemästä työstä. Koko La Liga vaatii uudelleenbrändäyksen tai Valioliiga talloo sen alleen lopullisesti kuin hyttysen konsanaan. Barcelonan ja Real Madridin ympärille rakentaminen on tullut tiensä päähän. Aika alkaa tekemään tutuksi suurelle yleisölle niitä muitakin seuroja ja pelejä joita tämän kaksikon ulkopuolella pelataan.
 
Suosikkijoukkue
Chelsea FC
Ehkä siellä La Ligan johdossa kannattaisi olla ihan hiljaa, ei kestä välttämättä päivän valoa heidänkään toimintansa... tämä on vain aavistus.
 

Jeffrey

Jäsen
Itse pyrkisin välttämään La Ligan leimaamista tässä asiassa, ongelma on ihan todellinen.

La Ligan esiin nostama huoli on siinä, että jalkapalloilu sellaisessa muodossa jonka tunnemme, on kuolemassa. Pohjalla on loputon tarve rahastaa, jonka on luonut ei-markkinaehtoisesti ja toisella agendalla toimivat seurat loputtomine taskuineen toiselle agendalle.

Lienee ihan totta, että La Liga ja osa sen seuroista keittäneet osan sopastaan myös itse. Barca esimerkiksi pyrki pysymään ei-markkinaehtoisten seurojen perässä ottamalla valtavia taloudellisia riskejä, jotka lopulta ovat kostautuneet lähes humoristisella tavalla. Yhtä kaikki, tässäkin asiassa ne juurisyyt ovat siellä ei-markkinaehtoisten seurojen toimien seurauksena räjähtäneissä kulubudjeteissa.

Tällä juurisyyllä on monenlaisia seurauksia. Jos La Liga ei saa osakseen tämän palstan sympatioita, niin ainakin alati kasvussa olevat ottelumäärät tuntuvat saavan osakseen ainakin lähes yhteneväisen vastustuksen palstalaisten osalta.

Mikä taas on sen takana, että ottelumääriä tarvitsee kasvattaa? No tietysti kasvanut tarve rahalle jonka taustalla taas ovat kasvaneet kustannukset. Kasvaneiden kustannusten takana taas etenkin ne ei-markkinaehtoisesti toimivat seurat. Tämän ongelman ilmentymiä lienee runsaasti myös muualla. Yksi toki jo ihan meidän kulttuurin alasajo esimerkiksi ottelupäivä ja seuroja kuoppaamalla ei-markkinaehtoisille sopivaksi.

Tälläkin palstalla on useita näiden seurojen kannattajia, joten ymmärrän kalsean vastaanoton. Totuus on kuitenkin se, että useampi perinteinen seura on hankaluuksissa tämän muutoksen myötä, samoin kun koko eurooppalainen jalkapallo. Tuskin kukaan haluaa sellaista tulevaisuutta, jossa ei-markkinaehtoisesti pelaavat seurat päätyvät pelailemaan keskenään. Ja juuri tähän suuntaan eurooppalainen jalkapalloilu on menossa.

Loppuun voidaan kornisti lainata James Hetfieldiä:

Careful what you wish you may regret it
Careful what you wish you just might get it.
 

mikko600

Jäsen
Suosikkijoukkue
NUFC, maapisteet, Captain Conker
Jatketaan tähän vielä pikaisella päivityksellä, että Depayn eilen lisäajalla iskemän voittomaalin seurauksena, hän nousi nyt Hollannin kaikkien aikojen maalipörssin jaetulle 2.sijalle yhdessä Huntelaarin kanssa 42 osumalla (Depaylla 0,53 maalia per peli). Van Persien 50 maalin ykköspaikka ja haamuraja on siis enää kahdeksan osuman päässä. Jos jätetään pilkkumaalit pois, on Depaylla (32 maalia) vielä matkaa 11 maalin verran piikkipaikkaa hallussaan pitävään van Persieen (43 osumalla).

Depay oli vielä aiemmassa Puola-ottelussa alustanut yhden maalin syötöllään, joka tarkoittaa sitä, että Depayn koko pistesaldo Hollannin maajoukkuepaidassa on nyt 42+30=72 (Depaylla nyt 0,90 pistettä per peli) eli hän nousi Hollannin kaikkien aikojen pistepörssin piikkipaikalle ohi Robbenin. Maaotteluita Depaylla on nyt vyöllä 80 kappaletta. Seuraavat vastaantulevat selät Depaylla ovat siis van Persien (50 maalia) ykköspaikka maalipörssissä ja syöttöpörssissä Sneijderin (32 syöttöä) kakkospaikka. Jatketaan tähän päivittämistä sitten syssymmällä, jahka jotain päivitettävää tilanteesta on...
Tää on kyllä jotenkin hämmentävä tilasto. Samoin kuin se että Neymar taisi olla neljän maalin päässä Pelestä joka tehnyt eniten maaleja brassien maajoukkueessa.
 

Beardsley78

Jäsen
Suosikkijoukkue
Newcastle, Dodgers
Yllä hyvin pitkälti kirjoitus jonka suurimmat perustelut ovat "olen antanut itselleni kertoa....itseni".

Varsinkin "Kasvaneiden kustannusten takana taas etenkin ne ei-markkinaehtoisesti toimivat seurat. "

Espanjassa on pisimpään eläneet perinteet ns. salkkupäivissä(moni luulee että Italiassa) eli varsinkin tippumiset loppukaudesta usein ratkaistu muuten kuin urheilullisesti kun toisella joukkueella ei panosta ja muut motiivit. Voi miettiä miksi näin ei ole esim. Englannissa.....mahdollisesti edes tervettä ja tasapainoista rahanjakoa tavoitteleva liiga sekä 10kertainen oversight(ei täydellinen). Yhdenkään valioliigaseuran ei tarvitse tai kannata riskeerata pennosten takia tulevaisuuttaan.

Kyllä, parhautta olisi jos kaikki seurat toimisivat vain markkinaehtoisesti, mutta johtopäätös että ei markkinaehtoisesti toimivat seurat olisivat tuoneet paineen luoda lisää ja lisää rahaa ja pakatun schedulen on täysin väärä. Tilanne ja kilpailu on muuttunut, mutta nyt Espanjan liigan tilanteesta puhuttaessa suurin ongelma on liigan keskittyminen ajamaan vain 2 suurimman etuja. Turha itkeä ulkomaisista kilpailijoista kun omassa liigassa ei edes yritetä luoda tasapuolista ja kilpailullisesti kiinnostavaa sarjaa. Mikään ei riitä kummallekaan seuralle. Toinen maksaa monopolirahalla ja toinen ottaa tarvittaessa vaikka vetoapua kaupungilta(veronmaksajilta). Liiga on Espanjassa mätä ja kritiikki ansaittua.

Jos jalkapallossa olisi ikuinen status quo markkinaehtoisten seurojen (jankataan tätä tuubaa nyt sitten kuin olisi varsinainen määrittely) kesken niin kyllä, esim, Manu olisi ylivoimainen big spender punanenän tuoman menestyksen seurauksena kun kansainvälinen gloryhunttaus räjähti (varsinkin Aasiassa mutta kyllä sitä Suomessakin sadat keksivät historian kannatuksesta alakoulussa jo wikipedia apuna), mutta se ei välttämättä tarkoita ettei omistajat ja organisaatiot(seurat, liigat, Uefa, Fifa) olisi samalla tavalla ottaneet sairaat suunnat rahan tavoittelun ja otteluuuhkien kanssa. Ei tämä alkanut kun "veri/muovi-seurat" saapuivat(perinteiset seurat myytiin), vaan suunta on ollut sama koko ajan.

Alkuunhan vastaanotto oli huvittuneen mielenkiintoinen vanhoilla suurilla vaikka Valioliigan omistajuuksissa kävi ihan rikollistason toimijoita(Aasiasta). Lisää rahaa liigaan ja jee ne ostaa ylihintaan. Itku alkoi jokunen vuosi sen jälkeen kun nämä uusrikkaat alkoivat pärjätä. Ensin Chelski ja sitten vielä paremmalla tekemisellä ja suunnittelulla City.

En väitä että tilanne on optimaalinen, mutta puhutaan vapaasta länsimaailmasta. Liiga sanelee säännöt. Ottakoon sittem vaikka Saksan mallin tai sitä vastaavan jos haluaa estää uusrikkaiden seurojen syntymisen. Ei taida Bayern itkeä tai edes Dortmund manoloiden tyyliin"kattokaa mitä ei markkinaehtoiset seurat muista maista pakotti meidät tekemään" vaan he keskittyvät omaan tekemiseen.

Ajatus siitä että nokkimisjärjestys pitää ikuisesti olla markkinaehtoisten seurojen käsissä, ei ajatuksena ole kovin kaukana Superliiga ajattelusta. Eli vaikka ei tekisi mitään oikein, olisi konkassa ja oman liigan 9.paras, pitäisi historian takia olla etuoikeutettu.....täten poistaen varsinaisen kilpailun kulloiseenkin mest./super-liigaan pääsemiseen.

Pahoittelen typoja ja angstia. Katkes verisuoni Jeffreyn markkinaehtois spedeilyyn.
 

Konsta Kepuli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Athletic Bilbao, Tahko, Pool, Saints
Laitetaan vaikka tänne. Eikö Helmareiden nimi pitäisi olla HjelmArit , Zicoa kunnioittaen.
Mitä helvettiä! Piti käydä googlella katsomassa ettei Ari Hjelm ole päästänyt kylmää perua. Onneksi ei ole. Huh.

Nyt vähän järkeä näihin heittoihin.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös