Jalkapallo – yleinen keskustelu

  • 1 102 877
  • 7 381

Rara

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Pelataanko tuota Skotlanti Ukraina peliä vai miten nämä karsinnat tästä etenee…? Kaavion mukaan tästä parista tulee Walesin vastustaja.
Skotlanti ja Ukrainahan ovat samassa Kansojen liigan lohkossa ja kohtaavat kesäkuussa vieläpä Skotlannissa, jonka piti tätäkin karsintapeliä isännöidä. Voisikohan tuota peliä käyttää ns. tuplapelinä eli sen tulos vaikuttaisi sekä Kansojen liigaan, että MM-karsintoihin? Sitten vielä voittajan tuosta pitäisi kohdata Wales finaalissa. Onnistuisikohan kesäkuun Kansojen liigan ikkunan (neljä peliä) jälkeen? Ei silloin kaiketi ainakaan mikään sarja ole käynnissä mikä tähän vaikuttaisi oleellisesti. Tai sitten tuo Skotlanti-Ukraina MM-karsintavälierä myös Kansojen liigan jälkeen ja finaali myös.

Se on toki eri asia voiko Ukraina vielä kesäkuussakaan pelata, mutta ei tässä varmaan ole reilua myöskään Skotlannin ja Walesin kohtuuttomasti antaa odotuttaa.
 

mikko600

Jäsen
Suosikkijoukkue
NUFC, maapisteet, Captain Conker
Siitä helppo kaavio, ketä pääsee CONCACAF-alueelta MM-kisoihin/karsimaan ja millä tuloksilla.
 

Liitteet

  • 42EE2174-DB51-4906-A484-8ACC1B4CA4D4.jpeg
    42EE2174-DB51-4906-A484-8ACC1B4CA4D4.jpeg
    738,2 KB · kertaa luettu: 132

redpecka

Jäsen
Kirjoitin pienenä pari vuotta sitten päiväkirjaa tai sellaista omakivablogia kovalevylle. Yleensä mitä kirjoitetaan kovalevylle - jää kovalevylle! Teen kumminkin poikkeuksen kun tää on niin hieno vuodelta 2014:

Syyskuu 23. Espanja jäi MM-kisoissa alkulohkoon, Saksa jyräsi voittoon (voitti semifinaalissa Brassit 7-1). Kisoissa oli mielettömästi hyviä veskareita: Bravo (CHI, siirtyi Barcaan), Keylor Navas (CRC, siirtyi R. Madridiin Levantesta), Neuer (GER), Courtois (BEL, At. Madrid), Ospina (COL), Ochoa (MEX), Howard (USA), ja sitten tietysti vanhat Casillas ja Buffon. Columbian James Rodríguez voitti maalipörssin ja siirtyi R. Madridiin, Uruguayn Luis Suárez puri taas vastustajaa ja pelit päättyivät siihen, siirtyi Barcaan mutta pelikielto jotain puoli vuotta.
 

mikko600

Jäsen
Suosikkijoukkue
NUFC, maapisteet, Captain Conker
Kanada varmisti MM-paikkansa aikaisemmin, toinen varma MM-kisoihin menijä on suurella todennäköisyydellä USA. Pelaavat huomenna Costa Ricaa vastaan, ja menevät kisoihin elleivät häviä kuudella maalilla tai enemmän. Meksiko on myös ottamassa kolmannen suoran paikan. Costa Rica sitten karsimaan todnäk Uutta-Seelantia vastaan.
 

PokerJoker

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Red Wings
Eilen tiensä MM-kisoihin varmistivat Euroopan karsinnoista Portugali ja Puola sekä Afrikan karsinnoista Ghana, Kamerun, Marokko, Senegal ja Tunisia. Afrikan maat selvillä siis, ei nähdä sitä jo perinteeksi muodostunutta Argentiina-Nigeria -ottelua lohkovaiheessa. Euroopasta on enää tosiaankin yksi paikka tarjolla kisoihin, Wales kohtaa kesällä sitten voittajan Skotlannin ja Ukrainan välisestä ottelusta.

Italian tippuminen lienee tosiaankin suurin yllätys karsintavaiheessa. Italia on neljäs hallitseva Euroopan mestari, joka ei selviä MM-kisoihin. Aikaisemmat mestarit, jotka ovat jääneet karsintoihin, ovat Kreikka (2004 EM, ei selvinnyt 2006 MM-kisoihin), Tanska (1992 EM, ei selvinnyt 1994 MM-kisoihin) ja Tshekkoslovakia (1976 EM, ei selvinnyt 1978 MM-kisoihin). Sinänsä Italia nyt harvoin on omia sympatioita saanut missään turnauksessa, mutta viime EM-finaalissa liputin kyllä Italian puolesta, "pienempi paha" voitti. Tuo toki vaihtelua myös kisoihin, että saadaan vähän pienempiä futismaita mukaan näiden suurten lisäksi. Tasoerot ovat kaventuneet Euroopan sisällä ja se on toki lajin kannalta vain hyvä asia.

Kyllähän MM-kisojen suurimmat suosikit löytyvät kuitenkin Euroopasta. Itse pidän Brasiliaa ainoana varteenotettavana mestarisuosikkina Euroopan ulkopuolelta. Arvokisoissa on kuitenkin tapana nähdä yllätyksiä, ja vaikka Ranskan maajoukkuetta kannatankin eniten niin olisihan se kova juttu, jos tuo kirous jatkuisi myös ensi kisoissa ja Ranska jäisi Espanjan ja Saksan tavoin alkulohkoon.
 

ADX_03

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Tampa Bay Lightning

Tuli tuosta laserilla pelleilystä mieleen, että tuossa voisi ottaa käyttöön sellaisen säännön, että jos sohitaan silmiin rankkarissa laukojaa, niin siitä tuomitaan automaattisesti maali. Voisi vähentää hinkua sohia tuolla. Tämä lasershow kuitenkin aika pirun yleistä ja haitallista.
 

Gostisbehere

Jäsen
Suosikkijoukkue
Philadelphia City of Brotherly Love
että jos sohitaan silmiin rankkarissa laukojaa, niin siitä tuomitaan automaattisesti maali.

Sitten jokaisen joukkueen kannattajat käyttävät laaseria oman joukkueen pelaajiin. Joten tämän vaihtoehdon voi varmaan pyyhkiä pois.
 

V-G-

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна | isn't
Kyllä tuosta lasershow'sta pitää päästä eroon. Tosiaan suora maaliksi tuomitseminen ei varmasti sinänsä toimisi, mutta muitakin vaihtoehtoja on. Voitaisiin esimerkiksi keskeyttää koko homma siksi aikaa, että laserit on saatu kerättyä pois. Vaihtoehtoisesti voitaisiin alkaa seuloa taskuja paremmin. Lisäksi videotallenteet yleisöstä ja sääntöjä rikkoneille elinikäinen banni katsomoihin olisi taatusti toimiva ratkaisu ainakin pidemmän päälle.

Tosin kun puhutaan Afrikasta, niin eihän tuosta ota hullukaan selvää. Onko siellä resursseja tai organisointikykyä mihinkään tällaiseen? Todennäköisesti ei. Ei varmaan kiinnostustakaan. Meno on aivan mitä sattuu joka kerta kun pelataan vähänkään tärkeämpiä matseja. Joskus ollaan tahattoman komiikan puolella kuten maanosan mestaruuskisoissa, toisinaan heitetään kaikki käytöstavat romukoppaan kuten eilisissä rankkareissa ja sitten on vielä se kaikkein ikävin puoli, eli väkivaltainen sekoilu, kuten Nigeriassa nähtiin. Toivottavasti arvokisoissa onnistutaan paremmin.
 

Gostisbehere

Jäsen
Suosikkijoukkue
Philadelphia City of Brotherly Love
Yhtälailla veskareita häiritään, joten tuohan olisi aikamoinen paradoksi. Päättymätön rankkarikilpailu :D
Eihän tässä auta kuin se on Kivi Paperi Sakset kolmeen voittoon. Taikka jatkoaika kunnes toinen tekee sen maalin
 

Fresh

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Alkaa tosiaan olemaan vapaat piletit vähissä Qatariin. Jotenkin irvokasta kun ylihuomenna aprillipäivänä lohkoarvonta kun se kuuluu ehdottomasti joulukuuhun, mutta näillä mennään ei auta. Portugali klaarasi itsensä odotetusti Italian pupellettua täysin. Puola-Ruotsi pelissä olin lievästi Ruotsin bandwagonissa mutta aika vahvasti itse sössivät kisapaikan. Ekalla puoliajalla oli reilusti tonttia ja Puolan maaleissa tuli hirvittäviä virheitä omaan päähän. Sinänsä vähän hölmö tällainen yhden pelin systeemi missä toisella kotietu, mutta eipä tuossa tosiaan Ruotsille jossiteltavaa jäänyt tuollaisella esityksellä. Heillähän oli myös lohkovoiton suhteen kaikki ihan omissa käsissä mutta vierastappio Georgiaa vastaan ei varsinaisesti auttanut sitä tavoitetta.

Afrikan puolella ehdottomasti hyvä että Senegal ja Marokko jatkoon, ovat ehkä kaksi potentiaalisinta menestyjää Afrikasta. Egyptilläkin olisi varmasti ollut annettavaa mutta arpa osui nyt Senegalia vastaan ja tie nousi pystyyn. Ghanan kisoihin pääsy on kiva juttu, olivat aikamoinen väriläiskä 2010 ja 2014 kisoissa ja vähän saadaan vaihtelua kun Nigeriakin on ollut 6/7 viimeisistä kisoista, eikä heillä nyt materiaalikaan ihan sitä ole mitä se on joskus ollut. Tunisia on täysin HMV-joukkue, olisin ehdottomasti toivonut Malia jatkoon mutta aika aseettomaksi jäivät tuossa parissa. Viidennessä parissa olin Algerian kannalla mutta kun eivät pystyneet pitämään vieraissa hankittua johtoa niin eivät kyllä kisapaikkaa ansainneet, ja olihan tuo jatkoajan lisäajan tilanne aivan päin helvettiä puolustettu joten täysin ansaittu kisapaikka Kamerunille.

Norsunluurannikko olisi ollut kiva nähdä kanssa, heillä on ihan top3-materiaali Afrikassa mutta jäivät jo lohkovaiheeseen joten tekemistä on siellä, ehkä 2026 sitten.

Etelä-Amerikassa huomaa kyllä että taso Brasilian ja Argentiinan takana on pudonnut. Uruguay nyt on ihan hyvä joukkue, arpaonni tietysti vaikuttaa kisamenestykseen mutta lähtökohtaisesti ensimmäisen pudotuspelikierroksen joukkue. Vanhat sotaratsut Cavani ja Suarez painavat, mutta on siellä nuoriakin noussut joten tilanne ei ole niin heikko kuin Kolumbialla ja Chilellä.

Chile tosiaan noista ehkä surkeimmassa tilanteessa, runko käytännössä sama jolla olivat yläriman päässä Brasilian pudottamisesta 2014. Jäivät jo viime kisoissa niukasti rannalle joten nyt on kyllä siellä syytä uudistua. Kolumbialla puolestaan inasen parempi tilanne vaikka runko sielläkin vanha, mutta tosiaan pelasivat käsittämättömät seitsemän peliä karsinnoissa putkeen ilman maalia joten eivät kyllä kisapaikkaa ansainneet. Ecuador ja Peru nuo viimeiset paikat ottivat melko heikoilla materiaaleilla joten kauas ollaan tultu 2014 kisoista jolloin viisi joukkuetta oli top16 ja pudottelivat sitten toisiaan tuolla kierroksella. Peru toki jatkokarsinnassa mutta jos vanhat merkit paikkansa pitävät niin eiköhän Australia/UAE kaadu.
 
Suosikkijoukkue
Two Degrees of Mike Sillinger
Arvontakorit kisoihin:

Kori 1: Qatar, Brasilia, Belgia, Ranska, Argentiina, Englanti, Espanja, Portugali
Kori 2: Meksiko, Hollanti, Tanska, Saksa, Uruguay, Sveitsi, USA, Kroatia
Kori 3: Senegal, Iran, Japani, Marokko, Serbia, Puola, Etelä-Korea, Tunisia
Kori 4: Kamerun, Kanada, Ecuador, Saudi-Arabia, Ghana, Wales/Skotlanti/Ukraina, Yhdistyneet Arabiemiraatit/Australia/Peru, Costa Rica/Uusi-Seelanti
 

mikko600

Jäsen
Suosikkijoukkue
NUFC, maapisteet, Captain Conker
Jorge Jesus on tehnyt sopimuksen Al-Nassrin kanssa. Palkkaa Jesus saa 10 miljoonaa euroa käteen. Jesus on siis maailman kahdeksanneksi parhaiten palkattu valmentaja.
 

mikko600

Jäsen
Suosikkijoukkue
NUFC, maapisteet, Captain Conker
Mesut Özil on potkittu pihalle Fenerbahcen joukkueesta. Ei siis ole ykkösjoukkueen mukana ollenkaan. Özilin agentin mukaan pelaaja ei ole lähdössä kuitenkaan mihinkään.

Aika tutun kuuloista?
 

mikko600

Jäsen
Suosikkijoukkue
NUFC, maapisteet, Captain Conker
Siinä vähän isoimpia palkkoja. Messillä myös mm. lojaaliusbonus 30 miljoonaa, joka menee maksuun jos on vielä PSGssä ensi siirtoikkunan sulkeutumisen jälkeen.
 

Liitteet

  • 68E8E527-080D-4DFB-AEBC-96A8018D9794.jpeg
    68E8E527-080D-4DFB-AEBC-96A8018D9794.jpeg
    291 KB · kertaa luettu: 127

mikko600

Jäsen
Suosikkijoukkue
NUFC, maapisteet, Captain Conker
Ja MM-kisoihin reilu puoli vuotta ja uusia kansalaisuuksia alkaa löytymään. Ghana on ainakin kysellyt Inãki Williamsin ja Callum Hudson-Odoin innokkuutta edustaa maata tulevaisuudessa. Myös Tariq Lampteyllä ja Eddie Nketiahilla olisi mahdollisuus edustaa Ghanaa.
 

redpecka

Jäsen
Voisihan tuon perustaa, että päästään valittamaan miksi näille korruptoituneille kisoille on luotu oma ketju.
Siellä voisi myös laskea kaikki (rakennus)kentällä punaisen saaneet (kuolema) ja keltaiset kortit (haavoittuneet) ja lopuksi julistaa Saksa maailmanmestariksi.

En kyllä tosiaan ymmärrä näitten roistojen halua saada kotimaahan jotain olympialaisia tai mm-kisoja kun tulevat vain ikävästi muun maailman tietoisuuteen taas suurella volyymillä kaikki se ristiriita. Itte diktaattorina paistattelisin omassa valtakunnassani rauhassa vailla herkän muun maailman suvakkitoimittajia, jotka ei ole itse laittanut yhtään diktatuuria pystyyn.
 

V-G-

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна | isn't
Louis van Gaal sairastaa syöpää, tarkemmin eturauhassyöpää. Toivotaan legendalle pikaista paranemista, ja onneksi tuo on kaiketi yksi niistä hoidettavimmista syövistä.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös