Jämsän datakeskuspuisto-hanke – Suomesta kansainvälinen "hubi"?

  • 2 344
  • 10
Suosikkijoukkue
Ikuiset sydämen jääriitteet. Elementti: Pimeä aine
Iltalehti uutisoi 1.9., että valtiovarainministeriö on myynyt Jämsän entisen varuskunnan 60 hehtaarin alueen Hollantiin rekisteröidylle NxtVn Finland -nimiselle yritykselle, jonka hallituksen puheenjohtajana toimii entinen ministeri Suvi Lindén. Kauppahinta oli 450 000 euroa, ja Lindén kertoo Iltalehden haastattelussa, että alueelle on suunnitteilla "jättimäinen, useista eri vuokralaisista muodostuva datakeskuspuisto".

Iltalehden mukaan "Lindén, 53, istuu yhdessä veljensä kanssa NxtVn Jämsän hallituksessa. Seppo Lindén, 52, on yhtiön toimitusjohtaja. Suvi Lindén on myös NxtVn Finlandin ja NxtVn Hallin hallituksen puheenjohtaja. NxtVn Finlandin toimitusjohtaja on puolestaan egyptiläinen Khaled Sedrak. NxtVn Finlandin hallituksessa istuu Suvi Lindénin ja Sedrakin lisäksi Hamd Alkhayat (Yhdysvallat), Akram Farag (Egypti) ja Nicholas Fortune (Britannia). LinkedInin mukaan Alkhayat kuuluu Arabia Insurance Companyn johtoryhmään. Yhtiö ilmoittaa tavoittelevansa johtavaa asemaa Syyrian vakuutusmarkkinoilla."

Varuskunta-alueella on yhteensä 25 rakennusta, joiden bruttopinta-ala on noin 30 000 neliömetriä, joten tiloihin mahtuu varmasti paljon palvelimia. Keskisuomalainen kertoo, että "NxtVn aloittaa paikan päällä välittömästi selvitystyöt. Päämääränä on arvioida, millaisia investointeja Halliin tarvitaan, jotta tilat vastaavat datakeskusten tarpeita." Lindénin mukaan toiveissa on, että "Suomesta kehittyy kansainvälinen hubi (keskiö)".

Tarkempia tietoja projektista ei vielä ole, sillä "superkansainvälisellä" NxtVn:llä ei ole kotisivuja.

Seurattakoon tässä ketjussa Jämsän datakeskuspuisto-hankkeen etenemistä, sillä kyseinen hanke toisi toteutuessaan taatusti investointeja Suomeen.

Jämsän varuskunta myytiin ulkomaisille sijoittajille: Ex-ministeri Linden mukana kuviossa

Hallin superkansainvälinen toimija julkaistiin – taustalla ex-ministeri - Talous - Keskisuomalainen
 
Viimeksi muokattu:

Uuhis #97

Jäsen
Suosikkijoukkue
Molomoton TPS, LA Kings, , Newcastle United
Odotan että entisessä tuvassani lapset laskevat iloisena bittiliukumäessä.
 
Suosikkijoukkue
Ikuiset sydämen jääriitteet. Elementti: Pimeä aine
Kyseessä on myös sikäli mielenkiintoinen projekti, että Keuruun kaupunginvaltuusto päätti 31.8., ettei kaupungin alueella sijaitsevan entisen varuskunnan tiloihin perusteta 500 hengen vastaanottokeskusta.

Vuorokautta myöhemmin, eli 1.9., valtiovarainministeriön Senaatti-kiinteistöt myi Jämsän alueella sijaitsevan 60 hehtaarin entisen varuskunta-alueen rakennuksineen yksityiselle, Hollantiin rekisteröidylle NxtVn-yhtiölle 450 000 euron kokonaiskauppahintaan.

Voisiko NxtVn saada merkittäviä synergiaetuja, jos se hankkisi myös Keuruun entisen varuskunta-alueen ja muuttaisi senkin datakeskuskäyttöön soveltuvaksi?

Tiloihin on nimittäin luultavasti tarkoitus sijoittaa huomattavan suuret määrät palvelimia, mutta täyttä varmuutta asiasta ei kuitenkaan ole, sillä NxtVn:llä ei todella ole kotisivuja eikä toimintaa sosiaalisessa mediassa.
 
Viimeksi muokattu:

Syöttöpiste

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Voisiko NxtVn saada merkittäviä synergiaetuja, jos se hankkisi myös Keuruun entisen varuskunta-alueen ja muuttaisi senkin datakeskuskäyttöön soveltuvaksi?

Kyseinen varuskunta-alue on myyty jo reilu vuosi sitten ja uusi omistaja on ottanut sen haltuunsa tämän vuoden alussa. Osan varuskunnan kiinteistöistä uusi omistaja on jo myynyt eteenpäin ja osan ilmeisesti myös vuokrannut. Varmaan tämä nykyinen omistaja saattaisi loput kiinteistöt myydäkin, mutta hinta ei ehkä ole neliötä kohden sama kuin Hallissa.
 
Niin, vähän erikoista jollakin tavalla, kun jutussa kerrotaan myyntihinnan vastaavan vuosittaisia ylläpitokustannuksia. Vaikka mainitaanhan tuossa myös, että omistajat joutuu käyttämään rahaa korjaamiseen ja alueen kehittämiseen, mutta silti. Ei varmaan muualta saa maata yhtä halvalla.

Aika paljon herättää luottamusta kun mukana on egyptiläisiä jotka toimii Syyrian markkinoilla, ja Nicholas Fortune -niminen kaveri...

Tuleekohan tästä jotakin suurta, vai seuraava sunny car center.
 

bebeto

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Ylöjärven Ryhti
Odotan että entisessä tuvassani lapset laskevat iloisena bittiliukumäessä.

Minä olen myös palvellut ilmavoimien teknillisessä koulussa kauan sitten. Mitäs jos tuonne tuleekin yksityinen vastaanottokeskus?
 

Tkachuk7

Jäsen
Suosikkijoukkue
CBJ, WPG, BUF, EDM, STL
Melkein voisin lyödä vetoa, että tulee vastaanottokeskus. Minimi-investoinneilla varma tuotto. Ehtii sen datakeskuksen myöhemminkin, ensin kannattaa maksattaa kiinteistön hankinta ja kunnostusta verovaroin.
 

jussi_j

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Johdannossa mainitun yhtiön tavoitteet on ainakin asetettu melko sopivasti kun tavoitteena on: "... johtavaa asemaa Syyrian vakuutusmarkkinoilla". Jotenkin on sellainen fiilis, että kyseessä ei ainakaan ole mikään ylikilpailtu markkina-alue.
 

pernaveikko

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Crusaders, Lechia
Olen käynyt Jämsässä arvioisin vuonna 2005 tai ehkä 2006. Kesä se oli, mutta muistaakseni se ei ollut minkään meren rannalla mikä olisi hieno asia servereitten jäähdytykseen.

Tämmöinen talohanke sitten ja tulee kusemaan niin kuin kaikki muutkin mitkä edes etäisesti koskettaa tietotekniikkaa. Tämäkään ei ole I told you so, mutta kun onhan se.

Parin kolmen vuoden sisään tuolla ei ole mitään datakeskusta. Mitä siellä sitten on? Uusi Jatkoajan ketju missä pohditaan miten tämäkin taas ihan vaan meni puihin. Eikun niin, Jatkiksessa on paljon vanhoja ketjuja eli laitetaan tähän samaan.
 
Suosikkijoukkue
Kalpa
Tuossahan on kätevästi lentokenttä aivan vieressä. Uskoisin, että on taloudellisesti kannattavaa vuokrata lentokone jolla pakolaisia lennettää Suomeen ja sitten majoittaa niitä varuskunta-alueelle.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös