Jääkiekosta häviää kaikki jännitys

  • 1 597
  • 9

veikkolainen

Jäsen
Suosikkijoukkue
KJT Järvenpää, Jokerit, Toronto Maple Leafs
Hunajapuput juhlivat mestaruutta jo kolmannen kerran peräkkäin, ja muutenkin kyseinen joukkue on menestynyt liikaa. Jostain ihmeen syystä tepsi voittaa mestaruuksia yhtenään, näytti pelaajamateriaali paperilla kuinka onnettomalta tahansa, ja vaikka joukkue vaikuttaisikin mikkihiiriporukalta. Jostain taianomaisesta syystä kannu vaan Turkuun tulee melkein joka vuosi. Mikäli mestaruuksia ei ala seuraavina kausina tulemaan Turun ulkopuolelle, häviää jääkiekosta kaikki jännitys. Se on kylmä totuus.
 

Jet-Ace

Jäsen
Jännitys

Niin, akselin Turku-Helsinki ulkopuolelle.

Se ei ole jännityksen palautumista, jos TPS:n sijasta Jokerit tai HIFK voittaa.

Minusta se olisi vain aaltoliikettä ;)
 
Viimeksi muokattu:

koo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Junioritoiminta, valmennus, ym

Minkä arvelisit sen ihmeen syyn olevan. Onkohan siellä jotakuinkin valmennus-team vähän omaa luokkaansa? Kunnia pitää antaa sille mille kunnia kuuluu, ja jos vähänkin perehdyt heidän touhuihinsa löydät kyllä sen viisastenkiven joka siellä rannikkoseudulla, sanotaanko vaikka jyrää.

Jännityksen väheneminen on kenkku juttu. Uskaltaisinko sanoa että maalivahdit Suomessa on NIIN hyviä nykyään, että pitäisikö maalien kokoa vähän mietiskellä. Vaikka vaan sen vuoksi, että saataisiin enemmän maaleja ja sitä kautta enemmän jännitystä. No uskalsin sanoa. Ja uskallan sanoa myös onnea Palloseuralle. Enempää en sitten asiasta sanokkaan.
 

Ice71

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Ikävänkantaja, Jerry100, Hereworth
Viestin lähettänyt käyttäjä veikkolainen
Hunajapuput juhlivat mestaruutta jo kolmannen kerran peräkkäin, ja muutenkin kyseinen joukkue on menestynyt liikaa. Jostain ihmeen syystä tepsi voittaa mestaruuksia yhtenään, näytti pelaajamateriaali paperilla kuinka onnettomalta tahansa, ja vaikka joukkue vaikuttaisikin mikkihiiriporukalta. Jostain taianomaisesta syystä kannu vaan Turkuun tulee melkein joka vuosi. Mikäli mestaruuksia ei ala seuraavina kausina tulemaan Turun ulkopuolelle, häviää jääkiekosta kaikki jännitys. Se on kylmä totuus.
Minkäs teet veikkolainen, kun Tepsillä on liigan paras ja ammattitaitoisin organisaatio. Siinä jää autokauppiaat ja purjehtijat toiseksi, ja kaikki muutkin. Tepsillä on kyky löytää nuoria("nimettömiä"), nälkäisiä pelaajia, joista sitten koulitaan mestareita.
"Maailmantähtiähän" saa rahalla joukkueen täyteen, mutta ei se mestaruutta välttämättä tuo. :D
 

kiakkojumala

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, La Beneamata sekä Harchester United
Onko se jotenkin Tepsin vika?

Kumma kun jotkut joukkueet näyttävät joka vuosi kovilta paperilla ja silti menestystä ei tule odotettuun malliin. Ei ne mestaruudet nyt aivan tuurilla ole Turkuun menneet viime vuosina.

Helsingin menestynein seura pääsarjatasolla on tänä vuonna SSV (innebandy), repikää siitä.
 

ks

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät,HPK
natinat pois ja töitä tekemään

Turhaa on valitella Tepsin mestaruutta,koska joukkueessa kaikki toimii.Sen sijaan kannattaisi ruveta kyselemään miksei muissa joukkueissa kyetä samaan,vaikka resersseja ei puutu.Esim.Jokereissa homma ei ole rahasta kiinni.

Tietysti on yksitoikkoista kun sama ryhmä aina voittaa.Mutta kun se aina voittaa ei se ole sattumakaan.Tapparalla oli mahdollisuutensa,mutta silti oikea joukkue taas voitti.

Tepsin joukkue ilmeisesti vaihtuu taas aika paljon,joten nyt on Jokereilla,Hifkillä,Tapparalla ja Bluesilla mahdollisuus iskeä.Muilla tuskin on saumaa ensi vuonnakaan.Kärpät on ensi vuoden jokerikortti.
 

Tj

Jäsen
Suosikkijoukkue
Melchester Rovers
Aika paljon saa kesän aikana HIFK:ssa ja Bluesissa tapahtua, että näissä seuroissa vielä ensi vuonna mestaruudesta täysipainoisesti pelattaisiin. Ei joukkuetta rakenneta edelleenkään niin, että vaihdetaan joka kesä puoli tiimiä. Tappara näytti tänä keväänä, mihin pitkäjänteisellä työllä ja pelaajien hankkimisella oikeisiin rooleihin voi päästä ilman maailmanluokan tähtiäkin. Jokerienkin edellisestä mestaruudesta on vierähtänyt muistini mukaan jo 4 vuotta.. oikeastaan ainoa säännön rikkova poikkeus on TPS, josta moni huippupelaaja taitaa lähteä tänäkin keväänä, mutta silti joka vuosi TPS kokoaa rivinsä ja taistelee uudelleen mestaruudesta.
 

Cannibal

Jäsen
Suosikkijoukkue
Blues
Ehei

Bluesko mestariehdokas? Oliko tuo olevinaan vitsi? Joukkue tulee muuttumaan todella paljon, eikä missään tapauksessa voi unelmoidakaan mestaruudesta ensi kaudella. Hyvä sijoitus olisi päästä Playoffeihin, mutta se kään ei ole kirkossa kuulutettu missään tapauksessa. Mestaruudesta taistelevat varmaankin Tappara, TPS, Jokerit ja ehkä myös HIFK. Haastajia voisivat olla Ilves tai HPK jälleen pitkästä aikaa.

Bluesissa tehdään (toivottavasti) pitkäjänteistä työtä ja ehkä parin vuoden päästä voisi olla mahdollista taistella kotiedusta. Kahdeksas sija olisi ensi kaudella todella hyvä sijoitus. Se on tavoitteena. Se on realistinen tavoite Bluesille. Toivotaan että se onnistuu. Kovan työn takana se kuitenkin on.
 

Habby

Jäsen
Suosikkijoukkue
Les Canadiens de Montréal, John Ferguson Sr
Kyllä ihmetyttää nämä veikkolaisen jutut. Onkohan mies lääkityksellä ja on siksi hieman sekaisin. Yhdessä otsikossa veikkolainen sanoo Niko Kapasta liian heikoksi SM-liigaan ja nyt valittaa, kun TPS menestyy liikaa.

Onko se TPS:n vika, jos he menestyvät paremmin kuin muut? Onko se Tepsin vika, jos he tekevät työnsä sen verran paremmin, että menestystä tulee? Ei missään tapauksessa. Jos menestyviltä kiellettäisiin menestyminen, niin mihin tämä maailma menisi? Enkä tällä tarkoita siis vain kiekkomaailmaa.

Olisihan se mukavampaa, jos SM-liigassa olisi enemmän joukkueita taistelemassa Kanada-maljasta. Olisi erittäin mukavaa, jos kaikilla kahdeksalla playoff-joukkueella olisi mahdollisuuksia voittaa ja saada kultamitalit kaulaan. Mutta fakta on se, että näin ei ole.

Erittäin virkistävää liigan ja koko suomalaisen kiekkoilun kannalta olisi, jos esim. Jyppi tai Saipa voittaisivat mestaruuden viiden vuoden sisällä, mutta onko heillä mahdollisuuksia siihen. En usko, joten pitäisikö heidän menestyksensä tulla TPS:n heikentymisen kautta? Tai Tapparan tai Jokereiden tai HIFK:n tai Ilveksen?

Tosiasia on, että liigan mielenkiinto säilyy vain siten että liigasta saataisiin tasaisempi. Runkosarjan loppu oli erittäin mielenkiintoista seurattavaa, koska playoffeihin oli tunkua. Mielenkiintoa lisäsi pari yllätystä, mutta siihen se jäikin. Uskoiko kukaan tosissaan, että mestari voisi tulla Turku-Tampere-Helsinki-akselin ulkopuolelta? Uskooko kukaan sitä ensi kaudellakaan? Tai sitä seuraavalla?

TPS on löytänyt pelityylin, jolla menestystä tulee. Monet seurat keskittävät pelityylinsä liikaa kovuuden varaan. TPS on osoittanut viimeisten kolmen vuoden aikana, että nopeus ja taito päihittävät kovuuden. Tämä on kylmä tosiasia. Milloin muut joukkueet alkavat käyttää samaa? Milloin viimeksi fyysinen joukkue on voittanut mestaruuden?

Mielestäni HIFK:kin 1998 playoffeissa pelasi ihastuttavaa taitokiekkoa sopivalla taklauspelillä höystettynä. Se ei kuitenkaan ollut sellaista kiekkoa, mitä näiltä "kovilta joukkueilta" tällä ja edellisillä kausilla nähtiin. '98 HIFK:n peli oli kovaa taitokiekkoa, jossa taito oli playoffeissa pääasia. Sellaiseen peliin Jokerit eivät ole pystyneet Erkan ja Ramin valtakaudella.

1996 ja 1997 Jokerit olivat ennen muuta taitojoukkue aivan kuten 1995 TPS. Milloin muut seurat tajuavat pelityylin, jolla mestystä tulee? TPS:n omilla aseilla voidaan voittaa myös TPS, ei hitailla ja isokokoisilla pelaajilla, jotka "eivät ole neitejä vaan taklaavat".
 

Tähtirinnat

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Nj Devils
Puhtaalla pelillä pärjää sm-liigassa paremmin

Tämän päivän sm-liigassa ovat vahvoilla ne joukkueet, jotka harrastavat puhdasta taitokiekkoa. Näitä joukkueta ei sm-liigassa ole oikeastaan muuta kuin TPS, muut harrastavat enemmän tai vähemmän kovaa peliä. Tässä on nyt tulos, tepsi on oikeutetusti taas mestari.

Totuus on se, että yhä useampi joukkue on "yritys", jonka tehtävänä on tehdä tulosta, jolloin on myös yleisön toiveet otettava huomioon. On vaikea kuvitella, että esim. IFK:n fanit hyväksyisivät samanlaisen pelityylin, mitä tepsillä on. Menestyäkseen on joukkueiden tehtävä kompromissejä, jossa kovasta pelistä tingitään, ja hankitaan myös kiekolliseen ja liikkuvaan peliin pystyviä pelaajia "kovanaamojen" rinnalle.

Tälläisellä kovan pelin ja taitokiekon sekoutuksella voisi mestaruuskin hellitä ensi vuonna, jos taloudelliset resurssit ovat kunnossa.

Eiköhän se mestaruus mene ensivuonna taas akselille Turku-Tampere-Helsinki. HPK saattaa olla mustahevonen kovalla pakkikalustollaan.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös