Ilmoitukset

Nimimerkki Jarna90 on seuraavan kuukauden pelikiellossa johtuen netiketin vastaisista viesteistä, joiden kirjoitusasu oli heikkoa. Tuoreet nimimerkit ovat moderaattoreiden erikoistarkkailussa ja kyseistä nimimerkkiä on jo huomautettu heikosta kieliasusta, mutta olemme valmiita antamaan kyseiselle kirjoittajalle vielä mahdollisuuden parantaa tapojaan.

Sen sijaan nimimerkki Kultaranne21 osoitti lyhyellä palstaurallaan sen, ettei hänellä ole annettavaa keskustelupalstalle, joten hänen kirjoitusoikeutensa on poistettu sääntöjen 1§:n perusteella.

Nimimerkki scholl ei pelikieltonsa jälkeenkään ole muuttanut tapojaan, vaan on edelleen syyllistynyt jatkuviin henkilökohtaisuuksiin. Tämän vuoksi kurinpitoryhmä on päättänyt antaa hänelle kolmen kuukauden pelikiellon.

Nimimerkki Klassinen sentteri ei osannut käyttäytyä otteluseurannassa, vaan syyllistyi henkilökohtaiseen hyökkäykseen, provosointiin ja jatkuvaan kirosanojen viljelyyn. Tämän vuoksi annamme hänelle viikon pelikiellon.

Nimimerkki Chickendinner syyllistyi Ässät-osiossa jatkuviin henkilökohtaisiin hyökkäyksiin ja offtopiciin ja hänelle on annettu näistä viesteistä kuukauden pelikielto. Kyseinen nimimerkki oli juuri hetki sitten pelikiellossa samasta asiasta, joten se vaikutti pelikiellon pituuteen korottavasti.

Jääkiekkoa Uudessa-Seelannissa?

Viestiketju osiossa 'Muut ulkomaalaiset sarjat' , aloittajana Kozel, 02.08.2006 klo 09.46.

 1. Kozel Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  IFK Helsinki
  Elikkäs tällaisen hiukan eksoottisemman ketjun päätin avata, ihan syystä että saatan lähteä kyseiseen maahan ja halu pelata kiekkoa on suuri. Eli jos jollain olisi kokemuksia millaista sarjaa maassa pelataan. Millainen on sarjan taso verrattuna suomalaisiin sarjoihin, yhtä sarjaa enempää maassa kun tuskin pelataan. Ihan omakohtasia kokemuksia olisi kiva kuulla. Tietysti jos jotain hyviä linkkejä on mielessä niin niitäkin voi tänne postailla. Kaikki info on tervetullutta.

  Kotimaan kiekkokautta odotellessa!
   
 2. Rocco Jäsen

  Itse näin ainakin jonkun dokumentin lajista Uudessa-Seelannissa. Siinä haastateltiin jotakin suomalaissukuista pelaajaa joka sanoi ettei se taso kovin päätä huimaa. Joukkueita oli vain muutama ja muutenkin mentiin aika puuhastelutasolla.

  Enempää en valitettavasti muista.
   
 3. jake Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  hifk
 4. Kozel Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  IFK Helsinki
  Lainaus:
  Kiitos näistä. Tuli ihan mukavaa faktaa. Noi kertomukset oli varsinkin mielenkiintoset lukea.
  Oli jo ennestään himo päästä maahan opiskelut mielessä, mutta että vielä kun on mahdollisuus päästä vähän höntsäämään paikallisiin kiekko kuvioihin niin aina vaan paranee.
  Mutta saa nyt nähdä kuin käy..
   
 5. Kozel Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  IFK Helsinki
  Lainaus:
  Jos dokkarin nimi palautuu mieleen jossain tilanteessa niin kiinnostaisi se itsekkin kyllä katsastaa.
  Ei sillä, tuon maan sarjan taso kyllä jotenkin on jo selvillä. Mutta aina on kiva saada lukea uutta tietoa kun sitä on vain saatavilla. Tuota tietoa kun ei koskaan ole liikaa saatavilla, ainakaan tästä kyseisestä aiheesta.
   
 6. macce Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  kaikki ne 'nimettömät' pikkuseurat..
  Pahoittelut vanhan ketjun nostamisesta, mutta tämä kun sattuu olemaan jokseenkin ajankohtainen itselle. Olen asunut jo 3v Christchurchissa, hallitsevan mestarin Canterbury Red Devilsin kotikaupungissa. Toinenkin kytkös löytyy NZIHL:ään sekä Red Devilseihin, britti Dean Tonks, eräs joukkueen parhaista pelaajista sekä valmentajakolleegani junioreissa (CMIH - Canterbury Minor Ice Hockey)

  Tällä kaudella en vielä ole itseäni raahannut katsomaan matseja, vasta yksi kierros takana, mutta sattumoisinhan Red Devilseihin on täksi kaudeksi tullut eräs suomalainen peluri, jonka tapasin kerran junioreiden jäällä. Hänen kanssaan keskustellessani - tässä vaiheessa hänellä takana vasta kaksi harjoitusmatsia - hän sanoi liigan tason olevan about Suomi-sarjan tasoista ellei alempaakin. Aika ajoin ehkä juuri ja juuri Mestiksen pohjatasoa, suurin ero kyseisen pelaajan mukaan oli tilanne- ja ratkaisunopeuksissa.

  Muutenkin, mitä taannoisten kausien aikana itse olen käynyt muutaman matsin katsomassa, ei taso ole tosiaan ollut järin kova, varsin paljon tuntuu pelaajat vain keskittyvän erinäiseen vastustajan hakkaamiseen. Yhden matsin mitä kävin katsomassa, muistaakseni Southern Stampedea vastaan viime kaudella, toisen erän alkupuoliskolla vaikutti siltä kun silloisella valmentajalla ei olisi enään ollut kuria pelaajiinsa, etenkin joukkueen kapteeni tuntui olevan suurin halonhakkaaja jäällä..

  Mitä juuri alkaneeseen kauteen tulee, Red Devils takoi heti avausviikonloppuna kaksi voittoa West Auckland Admiralsista, 9-4 sekä 7-6, kuulemma tuo toinen peli oli paska valmentajakolleegani mukaan.

  Sarjassahan siis pelaa viisi joukkuetta, pelit ovat aina viikonlopun tuplapelejä yhden joukkueen leväten aina kerrallaan. Kohtaamisia tulee kerran kotona ja kerran vieraissa eli pelejä kauden mittaan se 4x5=20. Runkosarjan jälkeen kaksi parasta menevät kolmiosaiseen finaaliin, käsittääkseni 1. osa pelataan 2.sijoittuneen kotiluolassa ja 2. & 3. osa runkosarjan voittaneen kotiluolassa. Käsitykseni mukaan tuo kolmas ottelukin pelataan vaikka toinen olisi jo voittanut kaksi putkeen, mutta saatan olla myös väärässä.

  NZIHL:n mestaruuden ovat tähän asti voittaneet kolme joukkuetta, Canterbury Red Devils & Botany Swarm (3) sekä Southern Stampede (2), tällä hetkellä Red Devilsin ollessa kolminkertainen puolustava mestari ja mitä ennakkotunnelmia olen kuulostellut, on kyseinen joukkue jälleen suurin suosikki, ennakkorummuttelujen mukaan Red Devilsillä ei ole vielä koskaan ollut näin kovaa ulkolaisnelikkoa kuin tällä kaudella.

  Lisäinfoa liigasta löytyy - NZIHL - New Zealand Ice Hockey League
   
 7. Jykke1978 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HC/FC TPS, Turku Dockers, Adelaide Crows
  Lainaus:
  Ei haittaa. Minkä kokoisissa halleissa joukkueet pelaavat, siis yleisökapasiteetti? Mielenkiintoista olisi kuulla kauden aikana lisää liigasta.

  Wikipedian mukaan noilla kahdella joukkueella on 4 mestaruutta molemmilla ja Stampedella 2.
   
 8. macce Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  kaikki ne 'nimettömät' pikkuseurat..
  Kappas perkele, pääs käymään kirjoitusvirhepaholainen.. ..tosiaan, 4 mestaruutta Botanyllä ja Canterburyllä..

  Hallit on Suomalaisten harjoitushallien kokoisia, taitaa melkeen vallan olla seisomokatsomoja, en ole käynyt kuin vain täällä Christchurchin Alpine Icessa, mutta mitä valokuvia olen nähnyt niin eipä ne muutkaan kovin isoja ole. Mm. Queenstownissa pukukopit ovat pihalla kontissa, muistakseni ainakin Raumalla oli samantyylinen ratkaisu aikanaan. Voin tiedustella kolleegaltani noista hallien koosta tarkemmin kun näen hänet seuraavan tunnin sisään
   
 9. Jalkaveivi Jäsen

  Olen ollut pelaamassa Uusi-Seelannin maajoukkuetta vastaan ja voin sanoa, että ainakin ne pelit olivat noin kakkosdivaritasoa, melko kaukana suomisarjatasosta. Parhaat kentät ehkä suomisarjatasoa ja parhaat yksilöt. Peli oli kuten edellä sanottiinkin niin hirveetä sotaa ja hakkaamista ja tappelukutsuja sateli aika ajoin. Lähes kaikilla pelaajilla rugby-tausta joten taklauspeli oli siellä voimissaan!
   
 10. pernaveikko Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK, Crusaders, Lechia
  West Auckland Admirals vs. Red Devils 60min 2-5. Macce tuossa jo analysoi valmentajan silmin eli minun tehtäväkseni jää kertoa millaista peli on vieraskannattajan silmin, ensimmäinen kerta tuossa hallissa. En muutenkaan ymmärrä jääkiekosta mitään, niin en edes osaisi kertoa pelin tasosta.

  Monta peliä olen nähnyt ja en kyllä ihan allekirjoita tuota halonhakkuuta. Jos pelaajat sen niin kokee, niin sitten sitä varmaan on, mutta luonnollisesti pikkuhallissa pääsee lähelle jäätä ja aika kiltisti siellä ollaan. Mitään huutelua ei kuulunut, mutta voihan se olla, että parta siellä silti pärisee. Oikeita taklauksia ei montaa ollut. Rugby on herrasmieslaji missä ei tapella. Todella harvoin alkaa mikään mylläkkä, mutta ehkä turhautuneet taidoiltaan riittämättömät rugbyn pelaajat sitten siirtyvät jääkiekkoon.

  Peli on hidasta ja esimerkiksi ylivoimalla ei ole mitään merkitystä. Ei ole mitään pyöritystä puhumattakaan, että joku vaikka heittäytyisi laukauksen eteen. Kyllähän joku mestisjengi aika nopeasti nuo laittaisi solmuun, vaikka #71 Antti Ojanen ei mitenkään mahdottomasti erottunut, mutta osallistui toki maalintekoon. Rugbysta valitetaan, kun on koko ajan pelikatko. Jos nyt tarkalleen miettii, niin jääkiekossakin on koko ajan vihellys ja uusi aloitus. Tässä kohtaa taas peli jatkuu helposti jonkun neljä minuuttia ilman katkoa, kun siellä kentällä rauhassa puuhastellaan. Jään kunto oli hyvä ja mietin zambonin nähdessäni, että tämähän on joku eri merkki ja tämä pitää muistaa. En nyt kuitenkaan muista.

  Ottelutapahtuma oli hyvin järjestetty. Kaljaa ja ruokaa saa, musiikki soi ja sen sellaista. Fanituotteiden myynti on myös järjestetty ja pikkulapsia pyöri pelipaidat päällä, vaikka aikuiset ei niitä juuri käytä. Ulkona oli jotain +15C, mutta sisällä melkoisesti vähemmän. Persealusta oli mukana. Mitään sen kummoisempaa eksotiikkaa tuossa ei ole. Toivottavasti emme ole näkemässä verkkolehdessä juttua "Tätä et usko - tässäkin maassa pelataan jääkiekkoa".

  Katsojia oli satakunta, liput vajaa 10 euroa, otteluohjelma sisältyy hintaan. Sen näköistä kuvauskalustoa ja innokkaita nuoria oli myös eli eiköhän noita striimata. Suurin osa katsojista varmaankin tuntee jonkun pelaajan, miksi tuonne muuten jaksaisi raahautua.

  Kaikin puolin ihan kelpo liiga mitä ei pidä sen enempää väheksyä, vaikka emme ehkä MM-kisoissa ole kohtaamassa ihan lähitulevaisuudessa.
   
 11. IceBlacks Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Uusi-Seelanti, Islanti, Espanja, Viro, Tanska, JYP
  Lainaus:
  http://www.jatkoaika.com/Artikkeli/kiekkoa-pienempien-tähtien-kanssa-uusi-seelanti/150616

  Meni jo (ilman huorausta totta kai). Striimeistä olen jonkun verran katsonut pelejä jos olen vain muistanut ja eivät nuo pelit mitään supertaidokkaita tai fyysisiä ole. Ihan viihdyttävää katsottavaa siitä huolimatta.
   
 12. pernaveikko Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK, Crusaders, Lechia
  Lainaus:
  Mielenkiintoista ja melkoisen hyvä artikkeli, mutta ei taida tavoitteet ihan olla toteutuneet parin vuoden takaa. NHL:aa kyllä näkee televisiosta enemmän kuin yhden ottelun viikossa. Mistään uusien hallien rakennusprojekteista ei ole paljoa kuulunut.
   
 13. pernaveikko Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK, Crusaders, Lechia
  Botany Swarm vs. Dunedin Thunder 60min 6-3

  Aucklandin toinen halli sijaitsee noin 25 kilometrin päässä Admiralsin kotiluolasta kaupungin toisella puolella. Kaupungin asukasmäärä ei ole kummoinen, mutta siihen verrattuna pinta-ala on melkoinen. Halli on melko samanlainen mikä johtunee kahdesta syystä. Pääsääntöisesti samantasoiset hallit ovat aika samanlaisia ja tässä tapauksessa molemmilla on sama omistaja. Tuolla on kuitenkin yksi merkittävä parannus. Katsomoon on vedetty vaahtomuovia ja siihen matto päälle eli omaa persealustaa ei tarvitse.

  Sarjajumbo nappasi komean voiton sekavassa ja rikkonaisessa pelissä. Siis ainahan liigan pelit ovat sitä, mutta oli kaikenlaista kuten esimerkiksi kolme ei aina niin selkeästä syystä hylättyä maalia, rangaistuslaukaus ja erilaista kompurointia. Ihan kelpo maalejakin nähtiin kuitenkin ja useampi veto kolisutteli rautoja. Pari kertaa oli jopa vähän ylivoimakuvion näköistä. Ei sillä, että kukaan sen tarkemmin olisi tiennyt mitä on tekemässä, mutta kiekko kuitenkin siirtyi pelaajalta toiselle puolustusneliön seistessä kärsivällisesti paikallaan.

  Tuomari oli kohtuullisen sekaisin ja monet vihellykset olivat selkeästi vääriä. Se ei aiheuttanut juurikaan mussutusta vaan enemmänkin "vittu tätä touhua" -tyyppistä päiden pyöritystä. Veikein tilanne nähtiin, kun oli tavallinen kolmen miehen ruuhka kulmassa ja vihellystä ei kuulu. Tuomari luistelee viereen huutamaan "move it, move it, MOVE IT!" Tässä vaiheessa oli jo kymmenisen sekuntia kulunut ja kaikki katsoo toisiaan. Sitten vihellys saapui ja yksi kolmesta osallisesta jäähylle pelin viivyttämisestä. Kiekko osui myös kattoon mistä luonnollisesti pelikatko. Tiedä sitten kuinka usein tuota tapahtuu esimerkiksi Suomi-sarjassa.

  Thunderin Hannu Harju ei ihmeempiä esittänyt, mutta toki pärjäsi siinä missä muutkin. Hän tosin päästi pienikokoisen kiivikaverin yksin läpi häviten aivan selvästi luistelunopeudessa. Rupesin miettimään olikohan vastustaja syntyperäinen kiivi tai missä lie luisteluoppinsa saanut. Yksi kaveri pyllähti perseelleen keskialueella paikallaan seisten, mutta tuo nyt kai voi käydä kenelle vain. Joillekin vain hieman useammin. Toinen asia mitä jäin miettimään oli onkohan selästä taklaaminen sallittua, jos sen tekee hienovaraisesti ja hitaasti. Päivän selvä tilanne, mutta yhtä lailla en muista koskaan tai missään nähneeni yhtä heppoista taklausta. Siinäpä koko lailla olikin ottelun taklaukset.

  Otteluohjelma oli aika hieno ja pohdin hieman millähän rahalla tuota tehdään. Se selvisi nopeasti, koko kauden käytetään samaa ohjelmaa missä on vain pienellä kaikkien vastustajien kokoonpanot. Käyhän se noinkin, mutta jonkun paperin sinne voisi heittää väliin missä olisi esimerkiksi sarjataulukko ja pistepörssi. Harjun pelipaikka on ainoana koko liigassa merkitty F/D. Koko pelin tosin ainakin tänään pelasi pakkina. Swarmin maalivahti oli musta mies.

  Arpajaisiin osallistumisesta tuli hieman kusetettu olo. Ensinnäkin sain maksusta väärin takaisin, mutta samapa tuo, kun meni hyvään tarkoitukseen. Kuuluttaja kertoi moneen kertaan kuinka kohta on taas aika viskoa niitä numeroituja kiekkoja jäälle. Aika nopeasti tajusin palkinnon voittavan se kuka heittää lähimmäksi keskipistettä, mutta siinä vaiheessa oli jo myöhäistä. Kai se olisi pitänyt tajuta, mutta ajattelin jonkun juniorin vain nostavan niistä kaikista yhden.