Isomäen jäähalli – ladosta liigahalliksi

  • 1 144 358
  • 5 510

PataJaska

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät, sympatiat HPK ja Kiekko-Espoo
Eipä kait tuota kauhean suureksi pettymykseksi voida laskea

Eipä kyllä voi, onhan se saneeraaminen ollut koko ajan realistisin vaihtoehto. Hyvä että se nyt lopulta sanottiin ääneen, ja homma on sikäli selvä. Eipä siinä, saneeraus suunnitelma on tehty, alustava aikataulu laadittu ja kustannusarvio tiedetään (oliko nyt se noin 11 miljoonaa).. eipä siis muuta kuin hommiin vain sitten ensi kesänä

Jälkiviisastellahan nyt voi, että jos tätä uuden hallin mahdollisuutta ei olisi epätoivon vimmalla pyöritelty näin pitkään, niin ensimmäinen vaihe rempasta oltaisiin saatu tehtyä jo tänä kesänä. Mutta niinpä niin.. täti olisi setä jos sillä olisi pallit
 

Vellihousu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät
Tuo nyt oli oikeastaan itsestään selvyys. Sen sijaan tämä lainaus särähtää pahemmin korvaan.
"– Käytännössä vaihtoehdot ovat nyt Isonmäen jäähallin saneeraaminen ja sen saneeraamatta jättäminen."

Uskon ja toivon tämän tarkoittavan sitä että se viimeinen "let it roll"-tyylinen päätös on edelleen kaupungin suunnasta tekemättä. Oliko viime viikolla kun joku vassareiden valtuutettu järjestytti äänestyksen aiheesta joka olisi kuulemma pitänyt vielä avata ja keskustella uudelleen. Tämä onneksi kaatui luvuin 6-5. Jos Isomäen remppa joskus toteutuu, pitänee Antero Kivelän paita nostaa kattoon jo pelkästään siitä syystä. Yksi kiekkoura on kohta kulunut aiheen ympärillä jaagatessa.

Minusta uuden hallin rakentamatta jättäminen on loistava juttu jo siitäkin syystä että nyt ei tarvitse vuositolkulla kuunnella kaiken maailman pässien jankutusta siitä kuinka ennen, siellä Isomäessä oli kaikki paremmin. Maksa nyt 40 miljoonaa tuolla tuloksella, ei hyvä.
 
Mielenkiintoista, että noin 11 miljoonan euron remontin yhteydessä käytetään sellaisia termejä kuin tekohengitys ja juostenkustu remontti.

Toki tuossa voi monikin asia mennä pieleen, mutta aivan samoin suunnitteluun tai toteutukseen liittyviä riskejä olisi uuden hallinkin rakentamisessa.

Ei sillä, olisi minullekin uusi halli kelvannut, mutta tällä hetkellä on itselläkin pikkurahan puutetta ja ylimääräistä 5-15 miljoonaa euroa ei juuri nyt löydy. Siksi on tyydyttävä siihen, mitä saatavissa on.
 

korkki

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porilainen urheilu (ja yks raumalainenkin joukkue)
Jos "juostenkustu"lla tarkoitetaan edellistä remonttia niin saattaa pitää paikkansakin. Nyt jumalauta sitten oikeat ihmiset hommiin eikä mitään kaupungin halpatyövoimaa niin saadaan pukukoppitiloistakin paremmat kuin nyt on.

Ja joo, tarttee kyllä hiukan käyttäjienkin katsoa peiliin, nimittäin Astoran pukukopit ja vaihtoaitio on JO kolmen vuoden käytön jälkeen huonokuntoinen. Varmaan poikiakin pitäisi sen verran valistaa että mihin roskat ja vedet kuuluvat. Ja aikuistenkin olisi varmaan hyvä katsoa mihin ne saatanan nuuskat laitetaan.
 
Nyt jumalauta sitten oikeat ihmiset hommiin eikä mitään kaupungin halpatyövoimaa niin saadaan pukukoppitiloistakin paremmat kuin nyt on.
Jonkinlaista säästöä voisi hakea jo siitä, jos omista löytyisi rakennuttamiseen sopiva taho ilman, että täytyisi turvautua ulkopuoliseen konsulttiin. Ja tekijöitä voi kysellä myös Porin ulkopuolelta. Saattaa löytyä huomattavasti halvemmalla.
 

MustatKortit

Jäsen
Suosikkijoukkue
Joel Pohjanpalo ja Aleksi Mustonen
Ihmetyttää, miten paljon suukopua tämän asian tiimoilta on porilaisten keskuudessa saatu aikaiseksi, asia näkyy tälläkin palstalla.

Tuskin kukaan täysin torppaa ajatusta uudesta hallista, mutta kun sellaisen rakentamisessa ei ole realismin/järjen häivääkään, niin pitäähän se nyt voida ääneen sanoa..(?)

Ässät voi kulkea tämän(kin) asian tiimoilta päät pystyssä, seura on osoittanut halukkuutensa kyllä parantaa olosuhteita. Tämä konkretisoituu Ässien isossa taloudellisessa osuudessa koskien halliremonttia.
 

Pratu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
En tiedä kuinka lopulliset on nuo hankesuunnitelman tilaratkaisut ja onko tässä vaiheessa myöhäistä niihin vaikuttaa. Kai niistä silti ainakin täällä sopii keskustella. Itselle tuli kuvia tutkiessani muutamia ajatuksia mieleen:

-Onko seisomakatsomon puoleinen laajennus suunniteltu riittävän korkeaksi, jotta mahdollistaa myöhemmin aitioiden lisärakentamisen?
-Miksi iv-konehuone sijoitettu "aitiokerrokseen", laajennuksen katolle sijoittaminen tuskin olisi merkittävästi kalliimpaa, eikä olisi mahdollisten aitioiden lisärakentamisen tiellä.
-Kaupungin puoleisen päädyn kaksi ensimmäistä liimapuupalkkikaarta jää lähes kokonaisuudessaan laajennusosan sisään. Olisiko ne mahdollista poistaa kokonaan?
-Rakennusaikaisen käytön kannalta, miten esimerkiksi pukuhuonetilat on ratkaistu? Tuleeko A-katsomon alle tilapäiset pukuhuoneet vai parakkiratkaisu ulos kaudelle 14-15?
-Pystytäänkö kaudella 15-16 kulku- ja hätäpoistumisreitit seisoma- ja C-katsomoon järjestämään niin että katsomoita voidaan käyttää?

En epäile etteikö näitä kysymyksiä olisi suunnitelmaa laadittaessa mietitty, mutta vastauksia suunnitelmasta en löytänyt.

Jos mennään asioiden edelle, niin jättäähän tämä saneeraus jälkeensä selvän tilauksen tulevalle saneerauksen kakkosvaiheelle. Parannettavaksi jää:
-Pääsisäänkäynti ja lipunmyynti
-Raumantien puoleisen päädyn laajennus aulatiloilla.
-Katsomotilat. Seisomakatsomon siirto B-päätyyn ja C-katsomon laajennus nykyisen seisomakatsomon paikalle. A-katsomon keskikäytävän poisto.
-Aitioiden rakentaminen myös C sivulle ja B päätyyn.
Mutta tehdään nyt tämäkin remontti ensin, ja katsotaan kymmenen vuoden päästä uudestaan.

(ps.Ysityikohta hankesuunnitelmasta: "maalinostimet molempiin päihin maalien yläpuolelle", kuinka kauan "maali roikkuu ilmassa"-jaksaa naurattaa.)
 
Viimeksi muokattu:

lihaani

Jäsen
Sen verran vieraista pöydistä huutelen, että yhdellätoista miljoonalla saatte remontoitua hyvän hallin, jos ette ihan superluksusta havittele.

Aika kohtuuhinnalla Lahessakin 40 vuotta vanha hallivanhus saatiin viihtyisäksi. Mitä nyt äänentoisto on perseestä.

Uskon, että Porissakin loppupelissä ollaan ihan tyytyväisiä remontoituun "uuteen" halliin.
 
Suosikkijoukkue
Broadstreet Bullies, Scott Stevens, Wendel Clark
Oon edelleen sitä mieltä, että joku Kupittaan OSG-Areenan kaltainen uudisrakennus olisi ollut ylivoimaisesti järkevin vaihtoehto. Toistaiseksi Porin talousalueelle ei olisi ollut kovin fiksua rakentaa mitään Nakkikattilan kaltaista +10.000 katsojan hallia koska sitä ei oltaisi saatu täyteen kuin ehkä juuri finaaliotteluissa. Mutta joku 6-7000 katsojan halli olisi ollut ihan järkevä kokoluokka.
Nykyisessä ladossa on niin paljon uusimisen tarpeita, että kokonaiskustannus nousee helposti samalle tasolle uudisrakennuksen kanssa.
 

Orlando

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät
Oon edelleen sitä mieltä, että joku Kupittaan OSG-Areenan kaltainen uudisrakennus olisi ollut ylivoimaisesti järkevin vaihtoehto.... Nykyisessä ladossa on niin paljon uusimisen tarpeita, että kokonaiskustannus nousee helposti samalle tasolle uudisrakennuksen kanssa.

Tottakai uusi olisi aina uusi, mutta eikös PJ Laine aika selvästi sanonut, ettei uuteen ole yksinkertaisesti varaa. Mun mielestä ihan hyvä perustelu. Jos ei ole rahaa, niin silloin ei ole rahaa, piste.

Isomäen remonttiin on laskettu ilmeisesti 11,5 milj. euroa. Sillä saa kyllä suurimmat ongelmakohdat korjattua ja vähän päällekin. Uuden rakentaminen maksaisi varmaan ainakin tuplat(?).

Kyllä minäkin aloin jo vähän mutustelemaan mahdollisella uudella hallilla, mutta Isomäen remontti kelpaa myös vallan hyvin. Eiköhän ne kuuluisat rotatkin saada karkoitettua asianmukaisilla myrkyillä ja satimilla.
 

Tuamas

Jäsen
Uusi halli maksaa minimissään 25 miljoonaa, todennäköisesti jonnin verran enemmän.
Ketjua taaksepäin selaamalla löytyy laskelmatkin siitä, kun suhteutettiin hinta viimeksi Suomessa ja Ruotsissa toteutuneisiin hallihankkeisiin.

Edit.

Tuosta vielä linkki
 
Viimeksi muokattu:

Orlando

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät
Uusi halli maksaa minimissään n. 30 miljoonaa, todennäköisesti jonnin verran tuosta yli. Ketjua taaksepäin selaamalla löytyy laskelmatkin siitä, kun suhteutettiin hinta viimeksi Suomessa ja Ruotsissa toteutuneisiin hallihankkeisiin.

Noniin, eli sitäkin suuremmalla syyllä voidaan vaan hyväksyä tuo Isomäen remontti. Ei pitäisi olla vaikeaa, kun vertaa hintoja.
 

sonnychiba

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät
Kyllä minäkin aloin jo vähän mutustelemaan mahdollisella uudella hallilla, mutta Isomäen remontti kelpaa myös vallan hyvin. Eiköhän ne kuuluisat rotatkin saada karkoitettua asianmukaisilla myrkyillä ja satimilla.
Jotenkin samat ajatukset. Remonttia olen alusta asti pitänyt järkevimpänä ratkaisuna, mutta olen kyllä haaveillut ihan uudestakin hallista. Uusia halleja ei juurikaan Suomessa rakenneta, mutta ehkä nyt olisi kuitenkin kannattanut tehdä ns. pikku halli max 7000 katsojalle. Jokunen vuosi mennään eteenpäin niin taas saadaan alkaa suunnittelemaan remppaa. Nyt kun tehtäisiin uusi halli niin oltaisiin pitkään tyytyväisiä. Noihin remppoihinkin saadaan kulumaan rahaa, kun niitä joutuu useamman tekemään. Minkään monitoimihallin kannalla en ole ikinä ollut, Porissa se vaan ei toimisi. Mestaruuden luoma positiivinen ilmapiiri olisi pitänyt nyt hyödyntää, kun kerran KAIKKI porilaiset ovat Ässä-faneja.

Ps. Olen kuitenkin tyytyväinen myös remonttisuunnitelmaan.
 

Tuamas

Jäsen
Minkään monitoimihallin kannalla en ole ikinä ollut, Porissa se vaan ei toimisi. Mestaruuden luoma positiivinen ilmapiiri olisi pitänyt nyt hyödyntää, kun kerran KAIKKI porilaiset ovat Ässä-faneja.

Todettakoon että pelkkä jäähalli on kaikista suurinta haihattelua.

Se, että Ässät olisi ainoa maksava asiakas hallissa aiheuttaisi pysyvän vinouman Ässien kulurakenteeseen ja halli ei joko koskaan maksaisi itseään takaisin tai Ässät ei koskaan saisi nettohyötyä uudesta hallista.
 
Toistaiseksi Porin talousalueelle ei olisi ollut kovin fiksua rakentaa mitään Nakkikattilan kaltaista +10.000 katsojan hallia koska sitä ei oltaisi saatu täyteen kuin ehkä juuri finaaliotteluissa. Mutta joku 6-7000 katsojan halli olisi ollut ihan järkevä kokoluokka.
Eipä tuo 6000-7000 hallikaan täyty kuin finaaliotteluissa.

Nykyisessä ladossa on niin paljon uusimisen tarpeita, että kokonaiskustannus nousee helposti samalle tasolle uudisrakennuksen kanssa.
Eikö noissa kolmessa eri variaatiossa käyty kustannuksia läpi? Nyt valittu variaatio tulee toteuttaa 11,5miljoonalla. Uudisrakennus olisi maksanut 25 miljoonaa. Tarpeita voi olla monenlaisia.
 

Vellihousu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät
Mestaruuden luoma positiivinen ilmapiiri olisi pitänyt nyt hyödyntää, kun kerran KAIKKI porilaiset ovat Ässä-faneja.

Niin hieno asia kuin mestaruus olikin, sen merkitystä yliarvioidaan vähän väliä. Se ei todellakaan ole tehnyt Ässistä seuraavaa khl-kandidaattia eikä kaikista porilaisista Ässien faneja. Osa kaupunginhallituksen väestä on harannut remonttiakin vastaan iän kaiken eikä tämä ole muuttunut mestaruuden myötä miksikään. Tämä on realiteetti joka täytyy pitää mielessä. Jääkiekkoa seuraa sittenkin vain pieni osa ihmiskuntaa.

Enkä minä nyt suoraan sanoen luota kaikkien kiekkofanienkaan Ässät-faniuteen. Jos Pitsiturnauksen ensimmäisen pelin ensimmäinen erä hävitään, ovat ensimmäiset ranteet auki. Pekka Virtaa huhmitaan kultamitalilla päähän pitkin syksyä. Marraskuussa kotipeleissä käy keskimäärin 3000 katsojaa mikäli Ässät on sijalla yhdeksän ja niin edelleen. "Positiivinen ilmapiiri" on asia jonka varaan ei voi rakentaa mitään. Ainoa asia mihin voi todella luottaa ovat kylmät numerot ja ne eivät puolla muuta kuin remonttia.
 

Pratu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Rahattomuuten on tietysti hyvä aina vedota, ja onhan se tietysti kiistatta tottakin. Muistetaa nyt kuitenkin sekin että Pori on viime vuosina investoinut esimerkiksi uimahalleihin yli 20M€.

Väittäisin että Isomäkeenkin sitä saneerauksen kakkosvaihetta aletaan 10 vuoden sisällä touhuamaan, ja sen remontin jälkeen puhutaan yhteen lasketuista kustannuksista joilla nyt olisi se uusi halli laitettu pystyyn.
 
Muistetaa nyt kuitenkin sekin että Pori on viime vuosina investoinut esimerkiksi uimahalleihin yli 20M€.
Mutta poliittinen tahtotila tuo jäähallille 6M€.

Väittäisin että Isomäkeenkin sitä saneerauksen kakkosvaihetta aletaan 10 vuoden sisällä touhuamaan, ja sen remontin jälkeen puhutaan yhteen lasketuista kustannuksista joilla nyt olisi se uusi halli laitettu pystyyn.
Remontin kustannusarvio on 11,5M€ sisältäen myös kakkosvaiheen. Mistä yhteenlasketuista kustannuksista viestissäsi oli kysymys?
 

Pratu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Remontin kustannusarvio on 11,5M€ sisältäen myös kakkosvaiheen. Mistä yhteenlasketuista kustannuksista viestissäsi oli kysymys?

Tarkoitin "kakkosvaiheella" Isomäen seuraavaa mahdollista remonttia tulevaisuudessa, jossa laitetaan kuntoon katsomotilat, B-päädyn aulatilat, pääsisäänkäynti, lipunmyyntitilat, aitioiden lisärakentaminen etc., eli ne mitä nyt jää tekemättä. Perustui siis omaan väitteeseen, että tälläinen remontti nousee esille seuraavan 10 vuoden sisällä.
 

luotsi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät, Die Mannschaft, Bayern München
Furuholm hyökkää "Karjarannan Kaiussa" kovasti Mikko Lainetta vastaan, joka kuulemma sanelee kaupungille, mihin verorahoja käytetään. Nyt rahat olisi pitänyt käyttää katujen kunnostukseen, eikä Liinaharjan vanhainkotiakaan pystytä korjaamaan. Oli taas niin järkyttävää luettavaa tämä kolumni, mutta onneksi ei tätäkään lehdykäistä enää kovin moni lueskele.
 

korkki

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porilainen urheilu (ja yks raumalainenkin joukkue)
Furuholm on kommunistinen jäärä jalkapallomies jonka mielipiteen ei kuulu painaa kenenkään muun mielipidettä enempää.

Kaupungin tehtävä on tuottaa palveluita (= hoivaa, kulkumahdollisuuksia, harrastusmahdollisuuksia) sen kaikille kansalaisille. Näihin kuuluvat sekä Liinaharjan vanhainkoti, Isomäen jäähalli ja Ahlaisten katujen päällystäminenkin.
 

Tuamas

Jäsen
Sinänsä hauskaa nillitystä potkupallomieheltä, kun kaupunki kuitenkin sataprosenttisesti maksoi stadionin remontoinnit.

Vielä kun nämä kaksi viimeisessä remontissa tehtyä kaarrekatsomoa ovat käyttöasteeltaan siellä nollan ja kymmenen välissä, niin luulisi että kaupunkilaisten oikeaan käyttöön tulevien urheilutilojen remontointiin suhtauduttaisiin positiivisesti.

Toki Furuholm ihan aikuisten oikeasti haluaisi uuden jäähallin, mutta taloudellisten realiteettien vuoksi se ei tässä tilanteessa ole mahdollista.
 

Crapbag

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät, NY Rangers, Southampton, Fc Jazz, A's..
Rahattomuuten on tietysti hyvä aina vedota, ja onhan se tietysti kiistatta tottakin. Muistetaa nyt kuitenkin sekin että Pori on viime vuosina investoinut esimerkiksi uimahalleihin yli 20M€.

Juu ja 2013-2014 remontoidaan kaupunginsairaalaa samalla rahalla, tokihan jäähalli menee helposti tällaisten edelle? Tässä taloustilanteessa, kun leikkuri vie jo kertaalleen nuijitusta investointibudjetista kaiken mitä irti lähtee on täysin selvää että uutta jäähallia ei ainakaan kaupungin toimesta ole mahdollista rakentaa. Olen yllättynyt että edes tuo remonttiin laitettava 6M€ on saatu revittyä jostain, tosin sitäkin varten järjestellään ilmeisesti joku halliyhtiö+laina, samoin kuin uuden uimahallin kanssa.

Nämä nyt on kerrattu tässä ketjussakin ties kuinka moneen kertaan, mutta näköjään ne realiteetit vaan hukkuu kaiken haaveilun keskellä. Ässien osalta tilanne on todella haasteellinen, onneksi puikoissa on viisaat miehet.
 

Rannari

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pata
Ratkaisu, joka halliasiassa tehtiin oli varsinkin Ässien kannalta parasta mitä oli saatavilla. Tämä päätös turvasi porilaisen huippujääkiekkoilun remontin valmistuttua ainakin 10-vuodeksi eteenpäin. Uuden hallin kuviossa mitä todennäköisemmin olisi pelaajabudjettia jouduttu jonkin verran leikkaamaan eli otettu jollakin tasolla menestyksen mahdollisuuksissa sekä myöskin urheilullisessa puolessa takapakkia, koska rahan leikkaaminen väistämättä tarkittaisi myös pelaajabudjetin ohella taustaorganisaation osuuden rahoituksen leikkaamista eli suoraan sanoen yhtiön työntekijöiden vähenemistä tai ainakin päätoimisuuden loppumista ja se jos mikä vaikuttaa lopputulokseen.

Tästä on erittäin hyvä jatkaa nousevaa käyrää suomalaisessa jääkiekkoilussa eteenpäin. Oli sitten ratkaisu hyvä tai huono, sitä ei voi koskaan tietää, mutta pääasia on, että nyt jatketaan näillä eväillä eteenpäin.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös