Isomäen jäähalli – ladosta liigahalliksi

  • 1 144 436
  • 5 510

Pratu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Paljon mahdollisuuksia, mutta myös uhkia. Ässien hallituksessa istuu kaikeksi onneksi erittäin rautaisia liiketoiminnassaan menestyneitä henkilöitä, joten huoli siitä että Ässät solmisivat itselleen kannattamattoman sopimuksen ovat häviävän pienet.

Laineen ja Hirsimäen varovaiset kommentit koskien uutta hallia viestittävät Renoirin puuhamiehille nykyisestä tilanteesta - Porin Ässät ovat jo tehneet yhteistyökumppaneiden sekä kaupungin kanssa suunnitelmat itselle suhteellisen edullisen sopimuksen Isomäen remontista. Toisin sanoen Ässillä ei ole minkäänlaista pakkorakoa lähteä Puuvillaan rengiksi nälkäkurjen ehdoin. Mikäli Ässät eivät ole innostuneita siirtymään Puuvillaan koko Renoirin suunnitelma kaatuu samassa eli Ässillä ovat Puuvillan areenan suhteen kaikki valtit käsissään.

Asia on juurikin noin kuin Mr.Bletch yllä kirjoittaa.

Itse toivon että Renorin tuleva hankesuunnitelma olisi Ässille riittävän houkutteleva että tämä projekti lähtisi rullaamaan. Renorilla on tarkasti tiedossa kaupungin ja Ässien hankesuunnitelman tulokset koskien Isomäkeä, joten sen kanssa kilpaillakseen tuskin lähtevät ihan päättömiä hankesuunnitelmia edes tekemään. Eikä se Isomäen remontointikaan Ässille ihan riskitön projekti ole sekään. Ei ´71 Corollasta Mersua saa levikesarjalla, aluvanteilla ja uusilla stereoilla.

Jos Porin olosuhteissa ylipäätään on monitoimiareenalle edellytykset, ei näillä vähäisillä tiedoilla paljoa parempia settiä monitoimiareenalle osaa kuvitella kuin tässä Puuvilla projektissa. Tuohon vielä hotelli kylkeen, niin olisi synergiaetuineen täydellinen paketti.
 

Brousseau

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Munchenin hallin katsomorakenteiden pyöreät muodot miellyttää, mutta katsomon ja laidan väliin jää aivan liikaa tilaa erityisesti keskiviivan kohdalla. Sivuilla voisi olla enemmän ovaalin muotoa, jolloin katsomoa voisi siirtää lähemmäs. Lisäksi katsomo on liian loiva ja se vie näin tiiviyden tuntua ja latistaa sitä kautta helposti tunnelmaa.

Pääasiassa tuossa hain vain sitä, ettei isollakaan kapasiteetilla ole rakenneltu mitään parvia. Tietysti katsomot on hyvä tehdä niin jyrkiksi ja niin lähelle kaukaloa kuin mahdollista, niin kuin edellä jo kommentoinkin ja tästä alun alkaen samaa mieltä ollutkin, ei vain löytynyt heti tarpeeksi hyvää esimerkkiä sille mitä hain. Eikä sillä ovaaliudellakaan tosiaan sinällään ole merkitystä.

Tuo Vida Arena näyttää tosiaan ihan hyvältä ja sinne näyttää olevan kapasiteetti 6000 silmäparia, eli kokoluokaltaankin olisi samassa kategoriassa meidän vastaavan kanssa.

Poriin kaavaillun 7 000 hengen katsomon saa mahtumaan yhteen tasoon, jolloin aitiot voisi tehdä katsomoiden yläpuolelle. Tärkeää olisi jo tunnelmankin kannalta isot yhtenäiset katsomot.

Juuri näin.
 

luotsi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät, Die Mannschaft, Bayern München
Eikä sillä ovaaliudellakaan tosiaan sinällään ole merkitystä.

Sivukatsomoihin pitää saada kaarevuutta, muuten näkyvyys kärsii. Isomäen A-katsomo on tästä hyvä esimerkki, A 3-katsomosta jää jääkoneen kulman (vanha kellotaulun kulma) tapahtumat screenin varaan. Aivan järjettömästi suunniteltu katsomo siis ja ja kaiken kruunaa vielä se tasanne. Tämä kaikki jäisi siis remontin jälkeenkin jäljelle ja kyse pitäisi olla hallin pääkatsomosta. En kyllä lämpene yhtään tälle saneeraussuunnitelmalle.
 

peno

Jäsen
Suosikkijoukkue
Madness!
Minnesotassa sijaitseva Mariucci arena on katsomorakenteiltaan mielestäni aikaslailla täydellinen. Kuva 1, kuva 2 & kuva 3. Tuon hallin kapasiteetti on tosin 10 000, eli reippaasti isompi kuin suunniteltu puuvillan areena, mutta katsomot ovat aivan kentässä kiinni ja sopivan jyrkät. Toki voisivat olla vieläkin jyrkempiä. :)

Jotain tuollaista itse toivoisin jos puuvillan hanke tosiaan toteutuu ja Ässät siihen mukaan lähtee.

EDIT: Tais sitten vedetään tyyliä SC Bern ja lähes koko halli seisomakatsomoksi. :)
 
Viimeksi muokattu:

luotsi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät, Die Mannschaft, Bayern München
Minnesotassa sijaitseva Mariucci arena on katsomorakenteiltaan mielestäni aikaslailla täydellinen. Kuva 1, kuva 2 & kuva 3. Tuon hallin kapasiteetti on tosin 10 000, eli reippaasti isompi kuin suunniteltu puuvillan areena, mutta katsomot ovat aivan kentässä kiinni ja sopivan jyrkät. Toki voisivat olla vieläkin jyrkempiä. :)

Jotain tuollaista itse toivoisin jos puuvillan hanke tosiaan toteutuu ja Ässät siihen mukaan lähtee.

Jotain tuollaista olen itsekin mielessäni kaavaillut, toki hieman pienemmässä koossa. Olisiko niin, että katsomo on alaosastaan loivempi ja jyrkkenee ylempänä. Ainakin kuvan 3 oikean puoleisesta katsomosta voisi päätellä niin, vai näyttääkö vain zoomauksesta johtuen.
 

Jarsi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hertat
Miten sen sitten oikein muotoilisi?
Mahdollisen hallin rakennuttaja ei ole mitenkään kuuluisa pienistä vuokratuloistaan. Tiedän puuvillasta kaksi yritystä jotka ovat vaihtaneet toiseen kiinteistöön korkeiden vuokrien takia.
 

Ressa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Huomenna saadaan taas osviittaa siitä, kuinka paljon seisominen ihmisiä todella kiinnostaa. Nimittäin mikäli on uskominen Lippu.fi, niin huomiselle ei ole enään yhtään istumapaikkaa jäljellä. Seisomaan mahtuu vielä 50+.

Veikkaan ettei tupaa saada täyteen. Tämä seisomakatsomon koko tulisi huomioida kyllä rempassa... Jollei haluta kokoa muuttaa niin sitten hinnoittelun kautta kiinnostavammaksi vaikka siten, että lasketaan seisomalipun hintaa muutamalla eurolla ja nostetaan istumapaikkojen hintaa. Työttömät hitsarit pääsee seisomaan ja Porin porvaristo istumaan.
 

peruspata

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät, Pesäkarhut, UP-V, FT Ulvila, Karhut
Nii-in, aikuiselle ihmiselle ilman opiskelija-alennuksia seisomalipun ja halvimman kelvollisen istumalipun hinnan ero on marginaalinen. Jos puhutaan siis yksittäisistä otteluista. Kausikortti on asia erikseen, pataljoonan kautta taitaa seisomakortti olla melko edullinen.

Maksanko 15 € siitä, että joudun menemään hallille vähintään puoli tuntia etuajassa, mielellään enemmän, jotta saisi alle 170 cm mitallansa edes kohtuullisen näkymän kentälle? Vai maksanko 20,5 € siitä, että istun A6-katsomon alaosissa? C-parvi menee nykyään loppuun hujauksessa, sinne on tainnut siirtyä moni kausikorttilainen seisomakatsomon puolelta.
 

Zaari

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
En usko että istumapaikkojen hintaa kannattaa korotella sen tähden että eroa saadaan lisää seisomakatsomon hintaan. Tuskin monikaan menisi seisomaan hinnan tähden jos ero korottuisi istumaan eurolla ja seisomassa euron alemmas. Lähinnä seisomaan menee osa ihmisistä tottumuksesta ja sen tähden ettei istumaan mahdu.
Toki alennuksilla saatavat liput seisomaan taitaa olla enemmänkin edullisempia, joten saattaa olla että sitä kautta säästäjiä on jonkin verran, mutta hinnan muutoksella en usko että tuo väki siirtyisi istumasta seisomaan. Hintoja ei kuitenkaan voi käpälöidä järjettömyyksiin, jottei kusta vielä omille nilkoille.
Tällä hetkellä seisomakatsomon koko tuntuu vaan olevan hivenen liian iso.
 

Pratu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Ei se Isomäen saneerauksen yhteydessä pitäisi kovin iso homma olla tuo seisomakatsomon siirto. Toteutus voisi mennä jotakuinkin näin: C-katsomo jatketaan vanhan seisomakatsomon yli kaukalon laitaan/vaihtoaitioihin asti. Näin syntyisi 1000-1200 uutta istumapaikkaa. Uusi seisomakatsomo tehtäisiin B2-B5 katsomoiden alaosaan poistamalla 8-10 alinta penkkiriviä. Seisomakatsomoa loivennettaisiin aavistus(jäisi kuitenkin nykyistä seisomakatsomoa jyrkemmäksi) jottei peitä yläosan istumakatsomon näkyvyyttä. B- katsomosta poistuisi muutoksessa n.350 istumapaikkaa. Näin saataisiin n.800 hengen seisomakatsomo. Eli muutokset kapasiteetissa: Istumaan 4043 -> n.4700-4900 Seisomaan 2400 -> n.800 Yhteensä 6443 -> n.5500-5700

(Toivottavasti turhaa pohdintaa ja saadaan se uusi halli.)
 

Mondie

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porilainen brändipuuhastelu
Laitetaan nyt yksi ääni edes nykyiselle eli toivottavasti seisomokatsomoon ei kosketa. Se on oikeassa paikassa ja oikean kokoinen. Jos haluaa istua niin pelin voi katsoa sohvalta.
 

Brousseau

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Itse taas toivon, että Porissakin kannattajakulttuuri kehittyy siinä määrin, että tulevaisuudessa seisomakatsomoon halutaan kovan meiningin takia, vaikkei peliä näkisi ollenkaan lyhyen varren tms. takia. Nyt kun asiat eivät viime vuosina ole olleet enää näin, niin jengi alkaa miettiä muovisia istuimia. Mitä sitä seisomaan kuin sillit suolassa epämukavasti, jos samaa vaisuutta saa mukavemmin muutaman euron lisäsijoituksella.

Nämä GH-keväät nyt eivät ole oikeita hetkiä noiden asioiden ynnäilyyn, vaan homman pitää saada pelaamaan myös silloisena sateisena lokakuun lauantainakin.

Eli täällä yhtälailla seisomakatsomon muutoksia vastaan, katsellaan uudessa hallissa näitä juttuja sitten uudemman kerran.
 

Starstruck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
^^Laitetaan kolmas.

Ässien peleihin hallin nykyinen koko riittää varsin hyvin. Puitteet saadaan parempaan uskoon huomattavasti pienemmällä sijoituksella.

Yleisesti ottaen kaupungin/valtion/urheiluseurojen rahoja sopisi sijoittaa johonkin järkevämpään kuin uuteen jäähalliin (tai yhtenäiseen kampusalueeseen). Yritykset tietysti pyrkivät tuottamaan voittoa. Urheiluseurat saisivat mielestäni olla edelleen yhdistyksiä, joiden pääasiallinen tavoite on pysyä viivan paremmalla puolen ja sijoittaa mahdolliset voitot esimerkiksi junioreiden harjoitusmahdollisuuksiin.

Jos Ässien rahoista puhutaan, niin mieluummin näkisin vuodesta toiseen kilpailukykyisen joukkueen historiaa havisevassa Isomäessä kuin keskitason lätkyttelyä uutuuttaan kiiltävässä puolityhjässä hallissa. Ja turha puhua mistään huippupelaajien vaatimista puitteista. Ne pelaajat, joilla tällaiset seikat ovat tärkeitä, löytänevät paikan muualtakin. Parempi niin. Kunhan hallin ilmaa on terveellistä hengittää ja turvallisuustekijät ovat kunnossa, ei muulla pitäisi olla aikuiselle ihmiselle väliä.

Suoraan sanoen jääkiekkoon uppoaa nykyään aivan liikaa rahaa muutenkin. Itselleni ei pelin yleisellä tasolla ja hallin puitteilla ole mitään merkitystä, tärkeintä on päästä katsomaan oman kylän joukkueen pelejä. Toivomuslistalla tietysti on se, että pelit ovat pääsääntöisesti tiukkoja vääntöjä tai suvereenia hallintaa. Siinä kuviossa on aivan sama, ovatko liigapelaajat ammattilaisia vai päivätöissä käyviä ihmisiä. Rakastan peliä ja sen seuraamista, lajin sisäinen kehitys on minulle hyvin toissijainen asia. Vaikka Suomen pääsarjaa pelattaisiin edelleen ulkojäillä, kävisin katsomassa. Uuteen halliinkin menen, jos näin asiat etenevät. Toivottavasti eivät.
 

peruspata

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät, Pesäkarhut, UP-V, FT Ulvila, Karhut
Tarkoitin lähinnä sitä, että pieni seisomalipun hinnan alennus saattaisi tuoda niitä seisomakatsojia lisää. Toki suurin osa seisomakatsojista menee sinne alennuksilla, Ässien systeemeillä aikuisia estää vain mahdollinen omatunto, sillä opiskelijakortti ei kiinnosta ketään missään vaiheessa, sen huomasin, kun sitä aivan aiheesta käytin.

Oma mielipiteeni on muokkautumassa seisomakatsomon koskemattomuudesta ehkä pieneen muutokseen. Suomen suurimpana seisomakatsomon on kuitenkin säilyttävä. On se Ässien voimavara kuitenkin. Minä olen päässyt sen verran vähän peleihin paikalle tällä kaudella, että hyvillä mielin saatoin sijoittaa istumalippuun niillä kerroilla.
 

Miksu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät
Porin Ässien twitter-tilillä tänään: "Istumapaikat myytiin loppuun jo aikaisemmin tänään. Vielä noin 1700 seisomalippua jäljellä."

Mitä niitä seisomapaikkoja on, alle 2500? Ja silti kaikkein tärkeintä on, että seisomakatsomoon ei kosketa? Ei vain pysty ymmärtämään.

Itsekin käyn katsomassa pelejä seisomakatsomosta, ja ehdottomasti sellainen Poriin kuuluu. Mutta onhan sitä mahdollista pienentää nykyisestä.
 

luotsi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät, Die Mannschaft, Bayern München
^^
Jos Ässien rahoista puhutaan, niin mieluummin näkisin vuodesta toiseen kilpailukykyisen joukkueen historiaa havisevassa Isomäessä kuin keskitason lätkyttelyä uutuuttaan kiiltävässä puolityhjässä hallissa. Ja turha puhua mistään huippupelaajien vaatimista puitteista. Ne pelaajat, joilla tällaiset seikat ovat tärkeitä, löytänevät paikan muualtakin. Parempi niin. Kunhan hallin ilmaa on terveellistä hengittää ja turvallisuustekijät ovat kunnossa, ei muulla pitäisi olla aikuiselle ihmiselle väliä.
Minä taas näkisin kilpailukykyisen joukkueen uutuuttaan kiiltävässä täydessä hallissa.

Ihmettelen tätä Isomäen mätänevän ladon ihannointia. Helposti unohdetaan mm. se tosiasia, että nykyaikainen areena toisi peleihin ihan uutta katsojakuntaa. Väitän, että esim. naisten osuus kasvaisi, jos puitteet saataisiin nykyajan vaatimuksia vastaaviksi. Uusi areena toisi paljon uusia viihtyvyyttä parantavia seikkoja, joista nostaisin esiin musiikin roolin. Isomäessä äänentoisto on ihan luokatonta ja siihen tuskin saataisiin olennaista parannusta remontinkaan jälkeen. Musiikki kuuluu olennaisena osana peleihin ja nyt siitä jäädään täysin paitsi. Esimerkiksi aloituksissa sen avulla saataisiin yleisöä paremmin mukaan.
 

Ressa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Porin Ässien twitter-tilillä tänään: "Istumapaikat myytiin loppuun jo aikaisemmin tänään. Vielä noin 1700 seisomalippua jäljellä."

Mitä niitä seisomapaikkoja on, alle 2500? Ja silti kaikkein tärkeintä on, että seisomakatsomoon ei kosketa? Ei vain pysty ymmärtämään.

"katsomopaikat: istumaan 4043, seisomaan 2400, yhteensä 6443"

Itse olen sitä mieltä, että kyllä Isomäkeen se seisomakatsomo kuuluu mutta aivan järjetöntä pitää noin suurta koska istumapaikat viedään järjestään kädestä kun on vähääkään kiinnostavampi ottelu mutta seisomakatsomossa on väljää.

Sellanen 1200-1500 seisomakatsomon kooksi olisi passeli. Olisi varmasti tunnelmaa ja massia tulisi enemmän kassaan.
 

luotsi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät, Die Mannschaft, Bayern München
"katsomopaikat: istumaan 4043, seisomaan 2400, yhteensä 6443"

Itse olen sitä mieltä, että kyllä Isomäkeen se seisomakatsomo kuuluu mutta aivan järjetöntä pitää noin suurta koska istumapaikat viedään järjestään kädestä kun on vähääkään kiinnostavampi ottelu mutta seisomakatsomossa on väljää.

Sellanen 1200-1500 seisomakatsomon kooksi olisi passeli. Olisi varmasti tunnelmaa ja massia tulisi enemmän kassaan.

Samaa mieltä kaikesta. Paljon jää Ässiltä pelimerkkejä saamatta tästä hölmöstä katsomorakenteesta johtuen.
 

Starstruck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Ihmettelen tätä Isomäen mätänevän ladon ihannointia.
Toisille perinteet ja omintakeinen tunnelma ovat tärkeitä elementtejä. Yhtä lailla itse ihmettelen vastakkaisia ajatuksia. Tuskin hallissa on aivan yhtä pahaa mätänemistä tarjota kuin esim. Porin Teatterilla. Ainakaan en ole kuullut pelaajilta enkä katsojilta rutinaa hengitysvaikeuksista ym. vastaavasta. Itselläni on hyvin tarkka nenä ja huomaisin kyllä mätänemisen. Suomessa ei missään asiassa osata kunnioittaa vanhaa. Hyvä esimerkki tästä on Porin torin ympäristö. Englannissa joku pubi on saattanut toimia yhtäjaksoisesti useamman sata vuotta. Tunnelmaero uuden hallin ja Isomäen välillä tulisi olemaan samaa luokkaa kuin City-Pubilla ja Ye Olde Trip to Jerusalemilla. Jotkut pitää ensimmäisenä mainituista, itse en. Minusta "Isomäen vanha mätänevä lato" on yksi Ässien brändin peruspilareista. Ylipäätään historian hyödyntäminen markkinoinnissa on lähes kaikilla SM-liiga-joukkueilla lapsen kengissä, mutta ei tästä sen enempää.

Helposti unohdetaan mm. se tosiasia, että nykyaikainen areena toisi peleihin ihan uutta katsojakuntaa. Väitän, että esim. naisten osuus kasvaisi, jos puitteet saataisiin nykyajan vaatimuksia vastaaviksi.
Uusi katsojakunta tulee paikalle aina silloin, kun joukkue menestyy. Oli uutta hallia tai ei.

Uusi areena toisi paljon uusia viihtyvyyttä parantavia seikkoja,
Miksi ihmeessä viihtyvyyttä pitäisi erityisesti parantaa? Erätauon tärkein funktio seuran kannalta on myydä mahdollisimman paljon makkaraa, kahvia, olutta ynnä muuta. Väittäisin, että viihtyvyydellä ei ole mitään tekemistä myynnin kanssa. Itse saavun hallille katsomaan peliä, enkä saamaan mitään kokonaisvaltaista elämystä viihdyttävine vessoineen ja ravintoloineen. Erätauolla keskustelen pääsääntöisesti ottelutapahtumista. Tilavammat käytävät parantaisivat mukavuutta - kaikki muu on mielestäni turhaa.

joista nostaisin esiin musiikin roolin. Isomäessä äänentoisto on ihan luokatonta ja siihen tuskin saataisiin olennaista parannusta remontinkaan jälkeen. Musiikki kuuluu olennaisena osana peleihin ja nyt siitä jäädään täysin paitsi. Esimerkiksi aloituksissa sen avulla saataisiin yleisöä paremmin mukaan.
Uusi halli siksi, että musiikki kuuluisi paremmin? En ole äänentoistoalan asiantuntija, vaikka musiikkiin liittyvien harrastusten parissa päivittäin toiminkin, mutta uskallan vajaavaisilla tiedoillani väittää, että hallin äänentoiston päivitykseen ei montaa kymmentä tuhatta tarvita. Lipan alle kunnon kaiuttimet ja nykyisten katosta roikkuvien vanhojen Jamojen tilalle vähän järeämpää tarjontaa. Ja ehkä myös jonkinlainen soundcheck aina aika ajoin olisi paikallaan. En usko, että EQ:n säädöt ovat aivan parhaalla mallilla tällä hetkellä.

Seisomakatsomon koon pienentäminen näyttäisi olevan taloudellisesti järkevää, mutta tietty imagollinen arvo silläkin on. Aivan olemattomiin sitä ei missään tapauksessa saa pusertaa. Kolmasosa istumapaikoiksi (vieraspäädystä) on ehdoton maksimi.
 

Pratu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät

Olisit varmasti -60 luvulla ollut vastarannankiiskenä Isomäen tekojään rakentamista vastaan ja Juhannuslehdon kaukalon puolesta, ja myöhemmin Isomäen kattamisen kiihkeä kriitikko. Oltais varmaan kova nippu tänä päivänä Juhannuslehdon luonnonjäällä, vai mitä?

Periaatteillasi ei Porissa liigakiekkoa kovin montaa vuosikymmentä enää pelattaisi.
 

Starstruck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Olisit varmasti -60 luvulla ollut vastarannankiiskenä Isomäen tekojään rakentamista vastaan ja Juhannuslehdon kaukalon puolesta, ja myöhemmin Isomäen kattamisen kiihkeä kriitikko. Oltais varmaan kova nippu tänä päivänä Juhannuslehdon luonnonjäällä, vai mitä?

Periaatteillasi ei Porissa liigakiekkoa kovin montaa vuosikymmentä enää pelattaisi.
Juuri näin. Luet minua kuin avointa kirjaa.

Ei minulla ole ainoatakaan periaatetta, joka estäisi liigakiekon pelaamisen Porissa missään vaiheessa. SM-liigan puuttuminen hallien varustelutasoon, palveluihin ja muihin seikkoihin on täysin järjetöntä. Sen sijaan turvakaukaloasia nyt on itsestäänselvyys - aivan kuten aikoinaan oli tekojää ja Isomäen kattaminen. Minusta vain perinteistä kannattaa pitää kiinni siinä määrin kuin se on mahdollista ja järkevää. Yhtään syytä en keksi, miksi Isomäen säännöllinen remontointi ei pitäisi hallia liigakelpoisena. Siellä on kaukalo, pukutilat, katsomo sekä paljon muuta olennaista ja ei-niin-olennaista. Jos SM-liiga vaatii tulevaisuudessa jokaiselta hallilta a la carte -ravintolan, elokuvateatterin ja vuoristoradan taukoviihtyvyyden vuoksi tai täysimittaisen uima-altaan ja spa-palvelut pelaajille, on siellä metsässä ainakin lääniä tarjolla.

En ole mikään vanha jäärä, vaan kunnioitan kaikkea vanhaa ihan normaalissa määrin. Minusta Isomäen remontissa ei ole muuta kuin positiivisia puolia - päällimmäisenä se, että rahoille on parempaakin käyttöä ja se, että Ässien brändi saa pitää sopivimmat mahdolliset puitteet.
 

luotsi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät, Die Mannschaft, Bayern München
Toisille perinteet ja omintakeinen tunnelma ovat tärkeitä elementtejä. Yhtä lailla itse ihmettelen vastakkaisia ajatuksia. Tuskin hallissa on aivan yhtä pahaa mätänemistä tarjota kuin esim. Porin Teatterilla. Ainakaan en ole kuullut pelaajilta enkä katsojilta rutinaa hengitysvaikeuksista ym. vastaavasta. Itselläni on hyvin tarkka nenä ja huomaisin kyllä mätänemisen. Suomessa ei missään asiassa osata kunnioittaa vanhaa. Hyvä esimerkki tästä on Porin torin ympäristö. Englannissa joku pubi on saattanut toimia yhtäjaksoisesti useamman sata vuotta. Tunnelmaero uuden hallin ja Isomäen välillä tulisi olemaan samaa luokkaa kuin City-Pubilla ja Ye Olde Trip to Jerusalemilla. Jotkut pitää ensimmäisenä mainituista, itse en. Minusta "Isomäen vanha mätänevä lato" on yksi Ässien brändin peruspilareista. Ylipäätään historian hyödyntäminen markkinoinnissa on lähes kaikilla SM-liiga-joukkueilla lapsen kengissä, mutta ei tästä sen enempää.

Hallissa ei ole mitään vanhaa säilyttämisen arvoista. Sitä on remontoitu moneen otteeseen erittäin sekavin tuloksin. Englannin pubeja en tähän yhteyteen sotkisi, ne on ihan oma maailmansa.

Uusi katsojakunta tulee paikalle aina silloin, kun joukkue menestyy. Oli uutta hallia tai ei.
.

Otteluista voisi tehdä tapahtumia mannermaiseen tyyliin ja sitä kautta nykyaikaisin puittein uutta asiakaskuntaa on takuula saatavilla.

Miksi ihmeessä viihtyvyyttä pitäisi erityisesti parantaa? Erätauon tärkein funktio seuran kannalta on myydä mahdollisimman paljon makkaraa, kahvia, olutta ynnä muuta. Väittäisin, että viihtyvyydellä ei ole mitään tekemistä myynnin kanssa. Itse saavun hallille katsomaan peliä, enkä saamaan mitään kokonaisvaltaista elämystä viihdyttävine vessoineen ja ravintoloineen. Erätauolla keskustelen pääsääntöisesti ottelutapahtumista. Tilavammat käytävät parantaisivat mukavuutta - kaikki muu on mielestäni turhaa.

Tämä on niin käsittämätön mielipide, ettei tarvitse kommentoida.


Uusi halli siksi, että musiikki kuuluisi paremmin? En ole äänentoistoalan asiantuntija, vaikka musiikkiin liittyvien harrastusten parissa päivittäin toiminkin, mutta uskallan vajaavaisilla tiedoillani väittää, että hallin äänentoiston päivitykseen ei montaa kymmentä tuhatta tarvita. Lipan alle kunnon kaiuttimet ja nykyisten katosta roikkuvien vanhojen Jamojen tilalle vähän järeämpää tarjontaa. Ja ehkä myös jonkinlainen soundcheck aina aika ajoin olisi paikallaan. En usko, että EQ:n säädöt ovat aivan parhaalla mallilla tällä hetkellä.

Äänentoistoa on moneen otteeseen yritetty parantaa tuloksetta. Sitä ei vaan saada kuntoon ja esimerkiksi A2-katsomossa kuulutuksista ei saa mitään selvää. Tehtävä lienee mahdoton. Siksi myös musiikin rooli otteluissa jää olemattomaksi.

Viherpiipertäjille uusi moderni halli taitaa olla kauhistus, mutta itselle runsaat neljäkymmentä vuotta tuossa hallirähjässä riittäisi jo kovasti.
 

Oto Hascak

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Aivan varma olen siitä, että on tehty kustannuslaskelma siitä, että mikä olisi taloudellisesti kannattavinta tulevassa rempassa, siis jos remppaa yleensä tulee. Vai rakennetaanko uusi halli, johon tämä talousalue ei tule riittämään.

Istumapaikkojen lisäämistä ei näillänäkymin tule, niin ainakin Hirsimäki kertoi. Siihen tulokseen ollaan ilmeisesti tultu, ettei istumapaikkojen lisäys ei tuota tarpeeksi siihen nähden mitä menetetään katsojia seisomapaikkojen vähentyessä. Istumapaikkalipun hintaa pitäis hilata aikaslailla ylöspäin, että korvaisi menetetyt seisomapaikat.

Suurin menetyshän tulee taloudellisesti siitä, kun myyntipisteet ei toimi, kapasiteetti ei riitä mutta siihenhän rempassa tähdätään, lisää rahaa oheismyynnistä.
 

Starstruck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Hallissa ei ole mitään vanhaa säilyttämisen arvoista. Sitä on remontoitu moneen otteeseen erittäin sekavin tuloksin. Englannin pubeja en tähän yhteyteen sotkisi, ne on ihan oma maailmansa.

Otteluista voisi tehdä tapahtumia mannermaiseen tyyliin ja sitä kautta nykyaikaisin puittein uutta asiakaskuntaa on takuula saatavilla.

Tämä on niin käsittämätön mielipide, ettei tarvitse kommentoida.

Äänentoistoa on moneen otteeseen yritetty parantaa tuloksetta. Sitä ei vaan saada kuntoon ja esimerkiksi A2-katsomossa kuulutuksista ei saa mitään selvää. Tehtävä lienee mahdoton. Siksi myös musiikin rooli otteluissa jää olemattomaksi.

Viherpiipertäjille uusi moderni halli taitaa olla kauhistus, mutta itselle runsaat neljäkymmentä vuotta tuossa hallirähjässä riittäisi jo kovasti.
Sanottakoon nyt kärkeen, että en missään nimessä ole "viherpiipertäjä".

Halli itsessään on säilyttämisen arvoinen ja mielestäni arkkitehtuurisesti kiinnostava. Se, miten tähän mennessä remontit on hoidettu, on toinen asia. Koskaan mitään ei voida tehdä kerralla kunnolla, se on tullut selväksi moneen otteeseen eri yhteyksissä. Siksi tällä kertaa projekti pitääkin suunnitella todella huolellisesti.

Englannin vanhin juottola vs. City-Pub on täysin osuva vertaus siitä erosta, miten perinteitä ja historiaa vaalitaan meillä ja muualla. Immateriaaliset asiat, kuten talvisota ja MM-95 ovat ainoita asioita, joita Suomessa pidetään arvossa. (Ei ole mitenkään tarkoitus väheksyä sodassa olleita, joihin oma isoisänikin lukeutuu). Joku puuvillatehdas tai yksi Suomen vanhimmista jäähalleista taas joutavat unholaan ja vaikka lekan alle, puhumattakaan kaikista vuosien varrella Porin keskustasta puretuista taloista tai esim. Rauman lyseosta, jonka paikalle tyylikäs ja ajatonta arkkitehtuuria edustava nykyinen Tarvontori aikoinaan rakennettiin.

Äänentoiston parantaminen ei todellakaan ole mahdoton tehtävä, mutta vaatii perehtymistä ja rahaa. Tähän mennessä on ilmiselvästi yritetty ratkaista asia mahdollisimman halvalla. Uudessa hallissa akustiikka mitä todennäköisemmin olisi parempi, mikäli vaivaannutaan konsultoida ammattilaisia tässä asiassa.

Voisitko kertoa, miten se on käsittämätöntä, että jääkiekko-ottelussa tärkeintä on se, että näkee jääkiekko-ottelun? En liene vähemmistössä siinä asiassa, että hallille mennään seuraamaan peliä ja kaikki muu on toissijaista. "Mannermaiseen tyyliin" taas on ilmaisu, joka jättää sanattomaksi.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös