Isomäen jäähalli – ladosta liigahalliksi

  • 1 144 540
  • 5 510

Ressa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Joku halli voidaan saada, mutta siitä tuskin tulee mitään tuhansia ihmisiä vetäviä areenaa, puhumattakaan siitä, että Porin Ässät pelaisi siellä.

Sen sijaan kuulin vapun tienoilla luotettavista lähteistä juttua Isomäen tulevista korjauksista/muutoksista/saneerauksista, joihin Ässät myös itse rahallisesti tulee osallistumaan seuraavien viiden vuoden aikana.

Olisi hienoa, jos tämä hehkutettu uusi halli tulisi, mutta not gonna happen, ainakaan moniin, moniin vuosiin. Saa ottaa ylös.

Vähän näin ajattelinkin, että aika utopistista on Poriin hallin rankentaminen tälläisessä taloustilanteessa.

Täytyy vain toivoa, että tuo Ässien osallistuminen kuluihin ei vaikuta urheilupuolen menestykseen, ts. pelaajabudjettia pienennettäisiin jotta saadaan maksettua hommat.
 

Brousseau

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Hyvä kirjoitus Cichoriumilta, jonka lähes kokonaan allekirjoitan, varsinkin katsomoiden rakenteen osalta. Ei parvia eikä mitään ravintolapäätyjä. Tasaiset katsomorakenteet ympäri hallia, johon tuo 7000 katsojaa tulisi mahduttaa. Katsomon oltava riittävän jyrkkä. Barona irvikuva siitä, miten katsomoiden sijoittelu on sössitty, mutta tässä on tulos kun hallia rakennetaan klubitakkien ehdoilla.

Seisomokatsomo puhuttaa ja tulee puhuttamaan Porissa aina. Omasta mielestäni seisomokatsomosta on ajan saatossa tullut osa Ässiä ja Poria. Seisomokatsomo Isomäessä on yksi niistä harvoista paikoista, jossa vielä ilmenee se porilaisuus. Tätä ei pidä tuhota laittamalla seisomokatsomo päätyyn. Seisomokatsomon paikan tulee mielestäni olla siinä sivussa, missä se on Isomäessäkin. Monen sm-liigan joukkueen fanit ovat pettyneet hallinsa tunnelmaan, kun seisomokatsomo oli siirretty päätyyn. Niinpä uudessa hallissa seisomokatsomo voisi olla siinä sivussa, niin kuin Isomäessäkin. Siihen päälle voi sitten tehdä lipan/parven istumapaikoille.

Tästä en ole samaa mieltä. Jos jengi on asenteella toiminnassa mukana, niin seisomakatsomon sijainnilla ei ole merkistystä. Ehkä enemmänkin kapasiteetilla, jotta aktiivinen massa olisi tarpeeksi suuri äänen tuottamiseen koko halliin. Jos nyt katsoo seisomakatsomon meininkiä nykyisellään, niin touhu on kyllä sellaista muniinpuhalteltua, ettei mistään jäädä paitsi, vaikka tuo uudessa hallissa päädystä löytyisikin. Kyse on nimenomaan siitä, että mitä siellä katsomossa tehdään. Ja jos hiukkaakaan katsoo laajemmalla mittakaavalla kannattajakatsomoiden sijaintia, niin fanikatsomot löytyvät nimenomaan päädyistä, ei sivukatsomoista.
 
Viimeksi muokattu:

Cichorium

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Jos jengi on asenteella toiminnassa mukana, niin seisomakatsomon sijainnilla ei ole merkistystä. Ehkä enemmänkin kapasiteetilla, jotta aktiivinen massa olisi tarpeeksi suuri äänen tuottamiseen koko halliin. Jos nyt katsoo seisomakatsomon meininkiä nykyisellään, niin touhu on kyllä sellaista muniinpuhalteltua, ettei mistään jäädä paitsi, vaikka tuo uudessa hallissa päädystä löytyisikin. Kyse on nimenomaan siitä, että mitä siellä katsomossa tehdään. Ja jos hiukkaakaan katsoo laajemmalla mittakaavalla kannattajakatsomoiden sijaintia, niin fanikatsomot löytyvät nimenomaan päädyistä, ei sivukatsomoista.


Ymmärrän toki tämän mielipiteen ja kyllähän fanikatsomot/seisomokatsomot lähes poikkeuksetta sijaitsevat nykyään päädyissä. Sille on olemassa monta hyvää syytä. Itse ajattelin seisomokatsomon sijoittamista sivukatsomoon myös ikään kuin kompromissina. Uusi halli ja legendaarisesta Isomäestä luopuminen voisi olla joillekin faneille kova paikka. Tätä varten seisomokatsomon voisi jättää paikoilleen sivukatsomoon "kotoisasti". Toki siirrettävillä istuimilla voitaisiin sitten kokeilla eri sijainteja seisomokatsomolle. Tämähän oli täällä keskustelupalstallakin esillä.

Yksi asia, mikä jäi uupumaan tuosta ensimmäisestä kirjoituksestani oli se, että uuden hallin tulisi olla korkea. Pidän todella paljon Isomäen jäähallin korkeudesta, siis nimenomaan sisätilan korkeudesta. Katon tulee olla selvästi korkeammalla, kuin katsomon ylimmän penkkirivin. Jotenkin aika ahdistavia sellaiset hallit, joissa katto on matalalla. Esim Nordenskiöldinkadun jäähalli.
 

Brousseau

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Itse ajattelin seisomokatsomon sijoittamista sivukatsomoon myös ikään kuin kompromissina. Uusi halli ja legendaarisesta Isomäestä luopuminen voisi olla joillekin faneille kova paikka. Tätä varten seisomokatsomon voisi jättää paikoilleen sivukatsomoon "kotoisasti". Toki siirrettävillä istuimilla voitaisiin sitten kokeilla eri sijainteja seisomokatsomolle. Tämähän oli täällä keskustelupalstallakin esillä.

En uskoisi, että se niinkään sijainnista kiinni, vaan nimenomaan siitä, että säilytetäänkö seisomakatsomoa ollenkaan. Toki fanipäädyssä tultaisiin joka tapauksessa seisomaan, oli alla istuma- tai seisomakatsomo, mutta jos katsomo kulkee fanikatsomo-nimikkeellä, niin monet saattavat taas sitä vierastaa siinä määrin, että mielummin siirtyvät istumakatsomon puolelle kuin osallistuvat organisoituun tunnelmanluontiin.

Nyt varsinkin kun lähdetään tekemään uutta, niin mielestäni pääty ainut sijainti, minne seisomakatsomoa kannattaa edes sovitella ja missä sen lähtökohtaisesti tulisi olla. Oli se sitten fanikatsomomaisempi pääty, tai sitten seisomakatsomoa muuten vain, mistä saattaisi löytyä myös vaitonaisempaa katsojakuntaa seuraamasta ottelua.

Suomessa olosuhteet melko hyvin rakentuneet kannattajakatsomoiden sijaintien osalta ja päädyistä ne löytyvät jo Jokereilta, SaiPalta, TPS:ltä, JYPiltä, KalPalta ja lähitulevaisuudessa toivottavasti myös sekä Ilvekseltä että Tapparalta (uudessa hallissa). Myös Raumalla on kaavailtu toisen päädyn muuttamista takaisin seisomakatsomoksi kun tuo Boikienkin määrä kasvoi upeasti runkosarjan loppumetreille asti yhä voimakkaammin.
 

Vellihousu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät
Itse ajattelin seisomokatsomon sijoittamista sivukatsomoon myös ikään kuin kompromissina. Uusi halli ja legendaarisesta Isomäestä luopuminen voisi olla joillekin faneille kova paikka. Tätä varten seisomokatsomon voisi jättää paikoilleen sivukatsomoon "kotoisasti".

Minä olen kyllä sitä mieltä, että jos tehdään uutta, niin tehdään sitten kanssa uutta ja jätetään tällaiset luulottelut fanien mielipiteistä vähemmälle. Uutta hallia tuskin vastustaa kukaan tämän ketjun avaajaa lukuunottamatta joten tuolta pohjalta ei kannata kompromisseja tehdä. Ihminen sopeutuu yllättävän nopeasti kuitenkin. Se ettei hallissa olisi seisomakatsomoa ollenkaan olisi sen sijaan paljon vaikeampi kysymys, mutta vaikea, kovin vaikea on uskoa että sellaiseen mentäisiin. Todennäköisesti tulisi pienenemään nykyisestä, mutta tuskin koskaan lähtee kokonaan.

Pidän myös vähän outona ajatusta siirrettävistä istuimista ja eri paikkoihin sijoittuvista seisomakatsomoista. Kyllä hallin rakentamisen ammattilaisten pitäisi pystyä ratkaisemaan moinen asia kerralla. Pääty saattaisi olla helpoin toteuttaa mikäli kokokin pienenee.

Edit. Itsellä on vähän kyyninen asenne koko hallinrakennukseen sikäli, että vaikka halli kuinka yritettäisiin toteuttaa fanien toiveiden mukaan, on suurin osa faneina itseään pitävistä joka tapauksessa pettynyt valmiiseen halliin. Se on ihan psykologinen juttu, jos on vuosikymmenet tottunut johonkin, on uutta vaikea omaksua helpolla. Lisäksi arvaan jo että valtaosa olosuhteista nyt narisevista tulee uudessa tuliterässä hallissa narisemaan kuinka "täällä ei ole samaa tunnelmaa kuin vanhassa Isomäessä". Eli pidän "fanien" mielipidettä loppujen lopuksi aika toissijaisena koko rakennusprojektissa.
 
Viimeksi muokattu:
Suosikkijoukkue
Broadstreet Bullies, Scott Stevens, Wendel Clark
Edit. Itsellä on vähän kyyninen asenne koko hallinrakennukseen sikäli, että vaikka halli kuinka yritettäisiin toteuttaa fanien toiveiden mukaan, on suurin osa faneina itseään pitävistä joka tapauksessa pettynyt valmiiseen halliin. Se on ihan psykologinen juttu, jos on vuosikymmenet tottunut johonkin, on uutta vaikea omaksua helpolla. Lisäksi arvaan jo että valtaosa olosuhteista nyt narisevista tulee uudessa tuliterässä hallissa narisemaan kuinka "täällä ei ole samaa tunnelmaa kuin vanhassa Isomäessä". Eli pidän "fanien" mielipidettä loppujen lopuksi aika toissijaisena koko rakennusprojektissa.

Tuo on kyllä täysin totta. Nordiksella oli parempi tunnelma kuin Hjalliksen kaljatynnyrissä. Kupittaalla oli parempi tunnelma kuin Typhoonissa (joka sitä paitsi on viime vuosina ollut enintään puolillaan). Ja aivan sama ilmiö on koettu P-Amerikassa niin Bostonissa, Chicagossa kuin Phillyssakin. HC fanit muistavat ne wanhan hallin positiiviset puolet ja sujuvasti unohtavat kaikki negatiiviset jutut.
 

Stern

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Hjalliksen kaljatynnyrissä on nykyään aika hyvä meno, silloin kun halli on täynnä (isohan se on) - näkisin että HIFK:n pieni etumatka johtuu lähinnä kannattajakulttuurista.

Uudet urheilupyhätöt voi myös oikeasti suunnitella kannattajien näkökulmasta (fiilistä korostaen), vrt. esimerkiksi mänttikuulasta Bayern Münchenin uusi kotistadion, jossa tiivis tunnelma oli yksi suunnittelun lähtökohdista. (Ja tähän vastapainoksi HJK:n Finnair Stadion, joka on suunniteltu niin, että kaikki vähäinenkin yleisön möly karkaa muualle avoimien katsomonosien myötä.)

Kävin aikanaan katsomassa Berliinissä Eisbärenin kotimatsia vanhassa hallissa ja äänekästä oli, mutta aikamoinen melu ja meininki on uudessakin. Homman suunnittelu lienee taitolaji –*ja meidän kannattajien tehtävä muistuttaa rakentajia ja johtoa aikanaan siitä, ettei fiilistä unohdeta...
 

Brousseau

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Hjalliksen kaljatynnyrissä on nykyään aika hyvä meno, silloin kun halli on täynnä (isohan se on) - näkisin että HIFK:n pieni etumatka johtuu lähinnä kannattajakulttuurista.

Mikä etumatka? Ja mistä kannattajakulttuurista?

Kyllähän se tosiaan pleijareissa nähtiin, että kelpo meno on Ilmalassa ja parhaimmillaan ihan valtakunnan kärkipäätä. Toki tyhjemmissä otteluissa vaisumpaa ja paljon sanelee, että miten Eteläpäädyssäkin on jengiä. Kotikisoissa on taas hyvin ollut nähtävissä, että kun organisoitua tunnelmanluontia ei ole, niin se ei auta vaikka hallissa olisi 20 000 katsojaa, jos jengiä ei kiinnosta kuin hiljakseen seurata ottelua.

Jos uutta hallia ruvetaan värkkäämään, niin toivottavasti totta tosiaan nämä asiat tajutaan ottaa huomioon eikä tehdä samoja virheitä, mitä on tehty epäonnistuneissa luomuksissa.
 

PataJaska

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät, sympatiat HPK ja Kiekko-Espoo
Laitetaan nyt vaikka tähän ketjuun, eli Porin Sanomien mukaan Ässät saa ensi kaudeksi Cheerleaderit: NetPaper - Porin Sanomat - 20.6.2012

Itse olen sitä mieltä, että ilmankin olisi ja ollaan pärjätty. Mutta positiivista on, että mitään pikkutyttöryhmää ei olla kasaamassa.

Aika paljon olen eri halleissa kiertänyt, ja näin siis vahvistui epäilykseni siitä, että Pori on tosiaan ainoa paikka jossa näitä ei nykyisellään ole ollut. Itse olen sitä mieltä, että hyvä vain kun saadaan asia kuntoon, ihan jo toiminnan ammattimaisuuden nimissä. Halli on jo valmiiksi tasoltaan selkeästi liigan paskin, niin pelastetaan nyt sitten muuten ulkopuolisten silmissä se mitä pelastaa voidaan..

Toivotaan ja uskotaan, että homma toteutetaan hyvällä maulla, johon kuuluu mm. se että joka tyttö olisi tosiaan ainakin 18-vuotias. En enää koskaan halua nähdä Isomäen lehtereillä mitään Esso-tiikerin aikaista, yläasteen pihalta kasattua porukkaa..
 

Schröder

Jäsen
Suosikkijoukkue
Augsburger Panther, Torpedo Nizhny Novgorod, JYP
Sivuhuomiona se ette ei kyllä hippoksella/synergialla ole ollut pitkään aikaan myöskään Cheerleadereitä ja en näe niille tarvettakaan, mutta se "offarista".

Ilmeisesti JYPin playoffien nallekarhut, lasketaan chealeedereiksi kuuluviksi?
 

korkki

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porilainen urheilu (ja yks raumalainenkin joukkue)
Ammattimaisuudella ja cheerleadereilla ei kyllä ole tippaakaan yhteistä ainakaan jääkiekkoa ajatellen. Vaikka ihan sama mulle jos tuolla jotain huiskutyttöjä on niin kauan kuin ei haittaa meikäläisen näkökenttää tai kulkemista.
 

Brousseau

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
En tiedä sitten, että missä määrin huiskutytöt tuottavat lisäkustannuksia, mutta aika aneemisia ovat ottelutapahtuman kehittämisyritykset. Mut mikäs siinä sitten, jos nämä jossain piireissä tuovat lisäboostia ja -katsojia paikalle. Henkilökohtaisesti sinällään samantekevää, ilmankin oltaisiin pärjätty.

Toivottavasti meilläkin päästään tunnelmanluonnin osalta ensi kaudella seuraavalle tasanteelle, niin ei tarvi seurajohdonkaan vaivata päätään jollain epäolennaisilla tempauksilla. Eipä tuolla Vaasassakaan paljon tarvi cheerleadereiden perään huudella kun homma katsomossakin oikeasti toimii eikä tarvi keksiä mitään muovista paskaa.
 

Bigmouth

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pata & LAK
Klassinen "pitää olla kun muuallakin on"-juttu ilman sen syvempää pointtia. En oikein arvosta.

Ei oikein mielestäni istu Porin jääkylmän ladon portaille tuollainen. Cheerleaderit jäähallissa portailla ketkuttelemassa on muutenkin hieman kyseenalaista, mutta Isomäen puitteissa erityisesti.

Tyttöraukkoja, kun tuossa hommassa ei oikein voi edes pitkiä kalsareita käyttää.
 

Mr.Bletch

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomen mestarit 2013
Ei oikein mielestäni istu Porin jääkylmän ladon portaille tuollainen. Cheerleaderit jäähallissa portailla ketkuttelemassa on muutenkin hieman kyseenalaista, mutta Isomäen puitteissa erityisesti.

Tyttöraukkoja, kun tuossa hommassa ei oikein voi edes pitkiä kalsareita käyttää.

Asiaan liittyen, eikös ne hallin putket korjattu toissa kesänä ja näin ollen hallin lämpötilaankin tullut plus merkkistä muutosta parin asteen verran, vai muistanko väärin? Lämmin hallissa joka tapauksessa viime talvena oli.

Jaan kyllä puolestani jo aiemmin esitettyä mielipidettä, eli ränsistyneeseen, kauan sitten parhaat päivänsä nähnyt halli ei sovellu huiskutyttöjen esiintymiselle. Toisaalta, tuskin järin suurista kustannuksista puhutaan.
 

sonnychiba

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät
Mielestäni cheerleaderit eivät tuo mitään lisäarvoa kotipeleihin. Eivät ainakaan lisää kannustusta tai tuo ääntä halliin. Mutta päädyissä ne näyttivät pleijareissa huiskivan eli eivät häiritse minua.

Ei hallissa kylmä ollut viime kaudella.
 

Naurava Sika

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät
Mulle on ainakin ihan sama onko siellä cheerleadereita vai ei. Ei ääntä puolesta eikä vastaan. Tosin, mikäs siinä on pelitauolla keikkuvaa persettä katsella. Sopii sekin.

Kylmä siellä ei todellakaan ole. Viime talvena mulle tuli seisomakatsomossa hiki, tosin tietysti rotsi niskassa ja paksu paita alla.
 

Emiiri

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Pataljoonalla alkaa vain puntti tutisemaan ja ymmärrettävästi. 8 cheerleaderiä voi mahdollisesti pitää enemmän ääntä, kuin 7 etulinjalaista.
Mielestäni kaikille on tilaa hallissa. Ameriikassa käytetään cheerleadereita, isomäessä kannatetaan nykyisin eurooppalaista fanituskulttuuria. Tunnetuin seurauksin.

Mutta. Pataljoonalla on yrittänyt laajentua. Nyt kun tulee kilpaileva ryhmä, niin väärin kannatettu. Puheenjohtaja tuomitsee, vaikka itse on yrittänyt haalia kokoon jokaisesta ryhmästä lisää väkeä näihin keskieuroopan meininkeihin. Mitä tässä hävitään, saadaan ainakin naiskauneutta halliin. Sitä ei koskaan ole liikaa.

Niin, ja sanottakoon vielä, että mielestäni kaikki tämä on vain positiivista. En tuomitse Pataljoonaa, Etulinjaa, enkä Cheerleadereitä.
 
Viimeksi muokattu:

Blackie

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Mulle on ainakin ihan sama onko siellä cheerleadereita vai ei.
Tämä. Ei mitään vaikutusta meikäläiseen onko cheerleadereita vai ei. Ihan positiivista se kai noin yleisesti ottaen tietysti on, että harrastetaan.
 

Vellihousu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät
Pataljoonalla alkaa vain puntti tutisemaan ja ymmärrettävästi. 8 cheerleaderiä voi mahdollisesti pitää enemmän ääntä, kuin 7 etulinjalaista.
Mielestäni kaikille on tilaa hallissa. Ameriikassa käytetään cheerleadereita, isomäessä kannatetaan nykyisin eurooppalaista fanituskulttuuria. Tunnetuin seurauksin.

Samaa mieltä, kaikille on hallissa tilaa. Eikä itselläni ainakaan puntti tutise yhtään, sillä cheerleaderit eivät vie keneltäkään mitään pois. Korkeintaan jollain vanhalla jermulla saattavat vähän konseptit seota jos tanssitytöt saavat hepin nousemaan pelikatkolla vuosien tauon jälkeen. Mutta se, tuovatko cheerleaderit myökään halliin mitään merkittävää lisää, onkin toinen kysymys. Itse en ainakaan muista tällaista halliin kaivanneeni eikä kirjoituksista päätelleen ole kaivannut moni muukaan. Mitä järkeä on tuottaa halliin ohjelmaa jota harva on sinne kaivannut?

Toki tytöt saavat tanssia ja harrastaa, siitä ei ole suinkaan kyse. Mutta tämä tietynlainen mielikuvituksettomuus (=jokaisessa hallissa on samat oheisohjelmat) hieman häiritsee.
 

Fernando

Jäsen
Suosikkijoukkue
los serranos
Siel hallis on niin kylmä et tyttöjen pitää vetää verkkareilla cheerit. Hyvä Hirsimäki, näin meitä faneja hemmotellaan.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös