Isomäen jäähalli – ladosta liigahalliksi

  • 1 145 209
  • 5 510

Wolf

Jäsen
Suosikkijoukkue
MIKKELIN JUKURIT
Mikäs siinä jos rakennetaan uusi halli. MUTTA jos se uusi halli on pelkkää istumakatsomoa niin hyi vittu. Seisomakatsomo kuluu porilaiseen jääkiekkoon.

Kannattaa rakentaa Poriin sellainen jäähalli, jossa on pelkästään seisomakatsomoita. Rahaakin säästyy, kun ei tarvitse hankkia istuimia. Myös yleisöä mahtuu entistä enemmän pienempää tilaan.
 

madeOFspade

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Jep, totahan mä tarkotin että pelkkää seisomakatsomoa. Lisäksi erillinen tila jossa voidaan lyödä tyhmiä ihmisiä turpiin. Wolfin siis kannattaa kiertää porin tuleva jäähalli kaukaa.

Vaikka halli olisi uusi, ei se sitä tarkoita ettei siellä voisi olla seisomakatsomoa. Hyvä ja järkevän kokoinen seisomakatsomo, vaikka päätykatsomona olisi mielestäni toimiva ratkaisu.
 

Co.

Jäsen
Vaikka halli olisi uusi, ei se sitä tarkoita ettei siellä voisi olla seisomakatsomoa. Hyvä ja järkevän kokoinen seisomakatsomo, vaikka päätykatsomona olisi mielestäni toimiva ratkaisu.

Tässä asia jota moni ei tosiaan tunnu ymmärtävän. Uusi halli ei tarkoita sitä, etteikö siellä voisi olla seisomakatsomoa, varsinkin kun pääpaino hallin/areenan käytössä olisi kuitenkin jääkiekossa.
 

Brousseau

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Kiinnitän huomiota noihin kolmeen mainitsemaasi asiaan:

1) Tässä juuri näen ongelman. Jos legendaarinen ja koko Suomen mittakaavassa ainutlaatuinen koko pitkän sivun käsittävä seisomakatsomo korvataan jollakin suppean (fanipaidat päällä kulkevan joukon) "fanikatsomoksi", ollaan menetetty todella paljon. Isomäen seisomakatsomo on kaiken kansan katsomo, ei pelkästään Pataljoonan väen katsomo. Ja tässä piilee ero moniin nykyhalleihin. Käsittääkseni meidän suurin vahvuutemme ei sittenkään ole pomppiva (cf. viikon takainen "kaikki pomppii ifk"...) fanien ydinryhmä, vaan se laaja työttömien hitsarien tasaisen harmaa joukko, johon mahtuu kaikki patasydämen omaavat Harjavallan sairaalan potilaasta Stockmannin toimitusjohtajaan. Ei kysellä tutkintoja eikä katsella vaatteita, korkeintaan kaulaliinaa ja Ässä-pipoa!

Sijainti on aivan samantekevä. Sen sijaan kapasiteetti ja se miten siellä katsomossa toimitaan merkitsevät. Käsityksesi fanikatsomosta on virheellinen. Sinne mahtuvat kaikki Ässähenkiset samalla tavalla kuin seisomakatsomoonkin, oli verhoutuneena fanikrääsään päästä nilkkoihin, tai ei ollenkaan. Pataljoonan jäsenyyksillä saa pyyhkiä persettä, todellinen intohimo Ässiä kohtaan merkitsee ja sitä ei 15e:n muoviläpyskän ostaminen/ostamattomuus sanele.

Toinen asia on tietysti seisomakatsomon sijainti ja laajuus. Mielestäni sitä ei saa missään nimessä siirtää pois pitkältä sivulta eikä pienentää. Tarpeeksi pienennyksiä on jo tehty. Ja tunnelma pienentynyt niiden myötä...

Aikanaan tuo on ollut kyllä melkoinen kädenojennus kannattajille, sillä se kuitenkin sijaitsee kiistatta hallin parhailla paikoilla ja antaa myös sijaintinsa suhteen oivan mahdollisuuden ottelun seuraamiseen. Fakta on myös se, että sivukatsomot täyttyvät ensimmäisinä istumakatsomoissa ja tuo on sinällään kallista tonttia pyhittää hallin edullisimmille paikoille tuossa laajuudessaan. Isomäkeen en kuitenkaan ole muutoksien kannalla seisomakatsomon osalta, jos halli päätetään remontoida, mutta uuteen halliin olen valmis siirtämään sen päätyyn.

Ilmeisesti nyt vertailet tunnelman hiipumista niistä ajoista kun Raumantien päädyssäkin seisoskeltiin. Nykyisessä laajuudessaan tunnelma on onnistunut hiipumaan ihan itsekseen, ilman että siitä tarvitsee muutostöitä syytellä.

Ja sitten vielä: Ei se ole lainkaan sama, onko edes ns. fanikatsomossa penkit tiellä vai ei. Jos jaffalassa joudutaan seisomaan istumakatsomossa, niin jotain on suunnitteluvaiheessa mennyt pieleen. Istumapaikoilla haetaan tietenkin lähtökohtaisesti katetta kalliimpien hintojen muodossa. Meillä vaan Porissa ollaan onnistuttu aika hyvin siinä, että seisomalipun hinta lähes yhtä suuri kuin halvimman istumalipun. Ja silti kansa(lla) seisoo!

Se ei edelleenkään vaikuta seisomiseen fanikatsomon osalta, oli takana kiinni oleva kippipenkki tai ei mitään. Näin tehdään itseasiassa aika helvetin monessa muussakin paikassa, jos avaat silmiäsi.

Hintakuilun pienentyessä on myös seisomakatsomon suosio heikentynyt, vaikka varmasti todellisien seisojien määrä on vielä aika suuri, jotka siellä kenties olisivat vielä siltikin, vaikka saisivat istumalipun samaan hintaan.

Lisäksi se on ihan pyytäjästä kiinni. Jokereiden fanipäätyyn kausari maksaa 239e, eli sen pyöreät 8 euroa/ottelu. Seisomakausari Isomäkeen 300e, tosin olisiko ollut Pataljoonan jäsenyydellä siellä 250 euron hujakoilla? Jakkarateoria kalliimmista paikoista ei päde ainakaan näiltä osin. Ja monesti tosiaan kun valitettavasti tuntuu, että osalla todellisten intohimojen takana on vain silkasti tämä totuus sen osalta, että keskellä seisomakatsomoa pääsee halavimmalla katselemaan hyviltä paikoilta ja nyt jos tuo etu saattaakin olla katoamassa, niin se saa nousemaan karvat pystyyn.

Kakkosen osalta en pysty lähtemään samankaltaiseen taikauskoisuuteen mukaan.

3) Kolmannesta pointistasi en ole lainkaan varma. Jos areenan vieressä on kauppakeskus, porukka ostaa pussikaljansa siitä ja juo ne hallin nurkalla. Pirkan boxia ei tarvitsisi kantaa edes autolle asti. Jos kauppakeskus on vähän suurempaa kokoluokkaa niin, että siellä on baareja ja pubeja, käyvät ihmiset Villin lännen saluunan sijaan tuntia ennen otteluita niissä. Yhden kaljatuopin kate lienee lähellä viittä euroa, joten menetys olisi melkoinen. Myös makkaran ja lihiksen kate on hyvä. Kun nyt ollaan Isossamäessä, ei ole kilpailevia grillejä lähellä.

Niin, että piilopullo seisomakatsomon uumenissa vaihtuu pussikaljoitteluun hallin nurkalla. Kenties, jos seura hinnoittelee itsensä ulos tuoppien hinnoittelussa. Vaikea kuitenkaan nähdä, että homma lähtisi noin käsistä, vaikka Siwa olisi yllättävän lähellä. Onhan sitä Mansessakin Prisma toisella puolella tietä, mutta en tiedä millainen ongelma tyhjät kaljaloodut ovat hallin liepeillä.

Entäs, jos Villin Lännen Saluuna onkin auki myös ottelutapahtumien ulkopuolella ja rahaa kilisee kirstuun tasaisesti muinakin ajankohtina?

Ryntäily grilleille hallin ulkopuolelle kesken erätaukojen kuulostaa utopistiselta. Entä nykyinen Heseily matsien jälkeen?
 
Viimeksi muokattu:

Brousseau

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Sen sijaan Isomäki on yhä ylivoimainen ykkönen isossa pelissä, sitten kun yleisö syttyy. Missään muualla ei ole samanlaista.

Olen ollut katsomassa Nordiksella finaaleja ja nähnyt Jokerien fanit, kuullut Raumam Boikien laulut jne jne.

Sanon tässä ja nyt, että jos otetaan Isomäen paras mahdollinen tunnelma vs. minkä muun tahansa hallin paras mahdollinen tunnelma, niin Pori vie 1000-0.

Puhtaasti pelkästään desibelejä tarkastellessa varmasti viedään kun yleisö oikeasti syttyy eikä vain sinnepäin. Tietysti olosuhteilla paljon vaikutusta, pienempi kaarihalli on helpompi saada raikumaan kuin iso Jaffa. Porissa ollut vahvuutena, että rivikatsojat lähtevät hyvin mukaan. Tämän osalta kuitenki huoli kasvanut, koska homma ei ole entisellään.

Sitten kun tarkastellaan tarkemmin, että miten sitä ääntä tuotetaan, niin en ole enää samaa mieltä tuosta 1000-0. Oikein ja väärin kannattamista ei ole olemassa, mutta jokaisella varmasti kuitenkin se oma kategoriointi, että mikä on miellyttävin tapa tuottaa tunnelmaa jne. Niin kauan kun joukkue kannustaa yleisöä ja tunnelma etenee pelitapahtumien mukaan ja tämä aiheuttaa sitä, että homma saattaa vaisuuntua melkoisesti, jos pelitapahtumat ei miellytä. Ja tämä on tietysti ihan luonnollista kun kannattaminan makaa niiden varassa.

Mitä itse on päässyt kokemaan erilaisia tunnelmia taipaleensa aikana, niin henkilökohtaisesti puhuttaa enemmän tunnelmanluonnissa nimenomaan tasainen äänentuotto, sen sijaan että huikeiden piikkien jälkeen tulee kohtuuttomasti hiljaista. Kapean materiaalin ja pelitilannereagoinin varassa olevalla äänentuotolla ollaan vaarassa vaisuuntumiseen, jos homma ei toimikkaan. Ja mitä se sitten pahimmillaan on. Se on sitä, että vieraskannattajat pitävät hallin hallussa tilanteessa kuin tilanteessa.

Jos taas tehtäisiin vertailua, että otetaan seisomakatsomosta satunnainen otos kannattajia (vaikka 300 kpl ja sen takia koska organisoituminen on vielä mitä on) versus sama määrä Eteläpäädyn, Red Armyn tai vaikka TPS-kannattajien kannattajia, niin ei olisi epäilystäkään, että kuka vie ja kuka vikisee. Ja nyt kun Isomäkikin ollut vähän vaisuna, niin tämä on onnistunut helpoimmillaan parilla bussillisella huomattavasti suurempaa ihmismäärää vastaan. Lähinnä vain sitä, että ilman organisoitumista ei nykymeno vain riitä, jos se kotihallin tunnelmanluonti halutaan pitää ihan oikeasti kotivetoisena.

Toki taas rivikatsojavertailussa ainakin parhaimpina aikoina voisi väittää, että seisomakatsomon satunnaisotos olisi Suomen eliittiä kun vertaillaan miten yksittäistä huutelua lähtee, osallistuminen yhteiseen kannattamiseen ja niitä desibelien piikkejä. Omassa kategoriassa nämä yksittäiset korkeat desibelipiikit eivät vain itsessään vielä riitä luomaan oikeasti hyvää kokonaistunnelmaa.

Eikä siinä mitään, toisille se pelitilanteisiin reagoiminen on sitä ainoaa ja oikeaa tunnelmanluontia, mutta kaikkien ei silti tarvitse ajatella siitä samalla tavalla. Tärkeintä kuitenkin, että jokaiselle löytyy se ominaisin tapa tuottaa ääntä suosikkijoukkueensa eteen.

Mun puolesta voidaan rakentaa uusi halli ja on kanssa hienoa, että on olemassa näitä "modernin" fanittamisen pioneereja, jotka suunnittelevat ja myötäelävät tätä hommaa. Toisaalta nämä uuden hallin suunnitelmat taitavat olla enemmän tai vähemmän utopiaa.

Voitko tarkentaa, mitä tuolla boldatulla tarkoitit?
 
Viimeksi muokattu:

MustatKortit

Jäsen
Suosikkijoukkue
Joel Pohjanpalo ja Aleksi Mustonen
...
Voitko tarkentaa, mitä tuolla boldatulla tarkoitit?

Kirjoitin jo aiemmin tähän ketjuun siitä, että olin jutellut erään merkittävän porilaisen talousvaikuttajan kanssa tästä hallihankkeesta tuoreeltaan. Itse asiassa viimeisen parin vuorokauden aikana olen jutellut tästä jo yhteensä kolmen porilaisittain "tärkeän" henkilön kanssa.

Toistaiseksi kaikilta on tullut sama viesti:

Hallin rakentaminen on toki mahdollista, mutta kenen toimesta, mihin tai minne on todellisuudessa täysin hämärän peitossa. Nyt esille tullut suunnitelma on vain yksi monesta mahdollisuudesta. Rahoituspuoli on täysin auki, mitään konkreettista ei ole asiasta paperilla.

Todennäköisin skenario on yhä Isomäen hallin täydellinen remontti ja saneeraus.

Lisäksi toista Ässien kannalta huomionarvoista asiaa on tässä ketjussa jo sivuttu: Miten parhaiten taata oheismyynti (mm. kaljat/siiderit), mikäli hallin kyljessä on kauppakeskus + 10 kapakkaa?

--> Tässä mielessä Isomäen sijainti on varsin ihanteellinen.
 

Brousseau

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Kirjoitin jo aiemmin tähän ketjuun siitä, että olin jutellut erään merkittävän porilaisen talousvaikuttajan kanssa tästä hallihankkeesta tuoreeltaan. Itse asiassa viimeisen parin vuorokauden aikana olen jutellut tästä jo yhteensä kolmen porilaisittain "tärkeän" henkilön kanssa.

Asia kunnossa. Olisin voinut esittää lisäkysymyksen, että tarkoititko uuden hallin päätysuunnitelmia, niin ei olisi tarvinnut noin pitkää sepustusta laittaa, jonka myös luin aiemmin.. :)

Mielenkiintoista joka tapauksessa seurata, että mihin suuntaan tämä tästä lähtee rullaamaan, varsinkin kun uusi halli kuitenkin on vahvemmin tullut tuohon mukaan, jota aluksi ei pidetty ollenkaan uskottavana vaihtoehtona. Hataranpuoleinen tietysti edelleen.

Mielenkiintoista on tosissaan tuo, että mikä on sitten lopulta se kannattavin juttu oheispalveluitakin ajatellen. Toisaalta moni jättää nykyisellä mallilla tulematta koko otteluun ruokottoman tilanteen takia ja suurella osalla oheispalveluiden käyttö jää vajavaiseksi vallitsevassa tilanteessa. Mutta jäisikö rahaa sitten vielä enemmän saamatta, jos ympärillä on parempia palveluita, vaikka itse oheismyynti hallilla toimisikin.
 

Pratu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Lisäksi toista Ässien kannalta huomionarvoista asiaa on tässä ketjussa jo sivuttu: Miten parhaiten taata oheismyynti (mm. kaljat/siiderit), mikäli hallin kyljessä on kauppakeskus + 10 kapakkaa?

--> Tässä mielessä Isomäen sijainti on varsin ihanteellinen.

Vaikutus on positiivinen. Oheismyynti moninkertaistuisi.
 

Vellihousu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät
1) Tässä juuri näen ongelman. Jos legendaarinen ja koko Suomen mittakaavassa ainutlaatuinen koko pitkän sivun käsittävä seisomakatsomo korvataan jollakin suppean (fanipaidat päällä kulkevan joukon) "fanikatsomoksi", ollaan menetetty todella paljon. Isomäen seisomakatsomo on kaiken kansan katsomo, ei pelkästään Pataljoonan väen katsomo.

Näinhän se ajatuksen tasolla on, mutta kylmä fakta on myös että yhä useampi lipun ostaja haluaa istumaan mieluummin kuin seisomaan. Jos tunnelmaa halutaan tiivistää, pitänee seisomakatsomoa joka tapauksessa pienentää lähivuosina.

Jos jaffalassa joudutaan seisomaan istumakatsomossa, niin jotain on suunnitteluvaiheessa mennyt pieleen.

Fanikatsomoissa aivan yleisenä menettelynä on, että pelin aikana seistään ja eräatauoilla istutaan; aivan samoin kuin monet istavat seisomakatsomossakin erätauolla.

2) Mielestäni hallin sijoituspaikka ei ole lainkaan samantekevä.

Ei se samantekevää ole, mutta ei nykyinen sijainti voi myöskään olla pyhä. Itse näkisin mielelläni Porissa hallin joka ei olisi hauduttu metsän keskelle koska metsä on suojelukohde eikä puita voi kaataa. Hallilta poistuminen on talvella pimeän metsän takia paikoin todella haastavaa.

3) Kolmannesta pointistasi en ole lainkaan varma. Jos areenan vieressä on kauppakeskus, porukka ostaa pussikaljansa siitä ja juo ne hallin nurkalla.

Tämä nyt on aivan laitimmaista paskanjauhantaa. Minä ainakin oletan että uuden hallin myötä käytössä ovat myös uudet, entistä paremmat ravintolatilat ja ainakin minun käösitykseni mukaan suurin ihmisistä nauttii oluensa mieluummin sisällä kuin ulkona suoraan pullon suusta vaikka hinta olisi korkeampikin.

Nämä kommenttisi ovat ylipäätään käsittämätöntä Pori-romantiikkaa, jolle on hyvin vähnä vastinetta todellisuudessa. Sifonkihuivi pois silmiltä että näet jotakin ;)
 

korkki

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porilainen urheilu (ja yks raumalainenkin joukkue)
Järjetöntähän olisi jättää mahdolliseen uuteen halliin seisomakatsomo rakentamatta, koska fanikatsomoissa seistään kuitenkin ja yhden istumapaikan tilaan mahtuu kolme henkilöä seisomaan.

Itse suunnitelmasta en oikein osaa sanoa juuta enkä jaata. Paikka on kyllä monikäyttöisyyttä ajatellen parempi, mutta ei tuo Porin vieläkin turhan heikkoon jäätilanteeseen tuo ratkaisua. Ja Isomäen hallin pukukopit on pakko kunnostaa joka tapauksessa.
 

Co.

Jäsen
Seisomakatsomon rakentamista toki puoltaa myös se, että täällä yleisö on jo tottunut siihen. Oikeastaan yleisö vaatii sellaista. Muilla paikkakunnilla, joissa seisomakatsomot ovat poistuneet jo aikoja sitten ja ainoa seisomakatsomoa vaativa porukka on faniporukka (jos sekään), ei sellaista haluta varmaankaan rakentaa liian suuren riskin takia. Täällä tiedetään, että se toimii myös rivikatsojan suhteen.

Edit. Eikös tässä monitoimihallissa ollut muuten ideana myös se, että sinne tulisi mm. loistavat ja suuret palloilutilat esimerkiksi salibandylle ja futsalille? Näitä nimittäin Porissa kaivataan myös.
 
Viimeksi muokattu:

Mr.Bletch

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomen mestarit 2013
Uusi monitoimihalli olisi kehittyvään Poriin juuri sitä mitä kaivataan. Pori on tällä hetkellä yksi läntisen suomen kehittyvimmistä keskuksista (suhteutettuna kasvavaan väkilukuun) ja tämä näkyy mm. uudisrakennustuotantona.

Ajat, jolloin ihmiset menivät Isomäen seisomakatsomoon pilkkihaalarit päällä jallupullo povarissa kuuluivat 70- ja osittain 80-luvulle. Nykypäivänä ei
pelata enää sellaista ottelua jossa seisomakatsomo olisi myyty loppuun ja istumapaikoilla olisi vielä vapaita paikkoja jäljellä.

Tunnelma on viime vuosina tipahtanut samalle tasolle muiden hallien kanssa, joten perusteena seisomakatsomo kuudentana kenttäpelaajana on myös aikansa elänyt. Yleisö ei syty enää samoin tavoin kuin aiemmin joka osaltaan johtuu kiekkoon neutraalista suhtautuvasta yleisön kasvamisesta ja osin siitä, ettei Pataljoona yllä samalle tasolle kuin jotkut naapureiden faniryhmät.( jos vertaa vaikkapa Raum Boikiin). Toisaalta, istumapaikkalainen maksava hiljainen asiakas on Ässille arvokkaampi äänekäs kympin seisomapaikkalainen, mikä tullaan näkemään myös mahdollisen uuden hallin rakenteissa.

Summa summarum, ilman muutta uutta nykyaikaista hallia Poriin, tätä kautta Ässien maksuvalmius paranisi entisestään ja Porissa olisi mahdollisuus kasvattaa pelaajabudjettia yli 2,5 me ja vieläpä kestävällä pohjalla.
 

Wiesellike

Jäsen
Suosikkijoukkue
Blackhawks & Kärpät
Onhan maailmalla esimerkkejä, miten tunnelma saadaan siirrettyä uuteenkin paikkaan, olkoon se sitten uusi tai remontoitu. Esimerkiksi kun Luulajan Coop Arena remontoitiin 2000-luvun alussa, faneille tehtiin oma seisomokatsomo yhteen päätyyn, että tunnelma säilyy. Perheet ja pukupellet voivat sitten rauhassa istua tuppisuuna, kun kaikki hullut, jotka eivät voi/halua yhdestä pelistä 20e maksaa ja hiljaa peliä katsoa, menevät pitämään hauskaa omaan katsomoon. Siitä vain rakentamaan uutta hallia, jos paikka ja rahoitus löytyy. Porilainen hulluus ansaitsee paremmat olosuhteet, että Ässät pysyy kilpailukykyisenä tulevaisuudessakin.
 

Ressa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Tunnelma on viime vuosina tipahtanut samalle tasolle muiden hallien kanssa, joten perusteena seisomakatsomo kuudentana kenttäpelaajana on myös aikansa elänyt. Yleisö ei syty enää samoin tavoin kuin aiemmin joka osaltaan johtuu kiekkoon neutraalista suhtautuvasta yleisön kasvamisesta ja osin siitä, ettei Pataljoona yllä samalle tasolle kuin jotkut naapureiden faniryhmät.( jos vertaa vaikkapa Raum Boikiin). Toisaalta, istumapaikkalainen maksava hiljainen asiakas on Ässille arvokkaampi äänekäs kympin seisomapaikkalainen, mikä tullaan näkemään myös mahdollisen uuden hallin rakenteissa.

Tästä olen osittain samaa mieltä ja osittain eri.

Tässä monena vuotena käynyt kaikki TPS-Ässät pelit käynyt katsomassa ja sitä en sulata, että Isomäen tunnelma olisi taantunut muiden hallien tasolle. Se on totta, että tunnelma on enään kuin tippa meressä jos vertaa mitä se on ollut mutta kyllä ihan eri fiiliksen saa seuratessa peliä seisomassa vrt. puolityhjään makkara-areenaan.

Isomäen mukainen iso seisomakatsomo on aikansa elänyt ja uudessa/rempatussa hallissa olisi tilausta sellaiselle n. 1500 ihmisen seisomakatsomolle jolloin tunnelmaa voi oikeasti luoda uudestaan tiiviimmässä porukassa.
 

Repolainen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko
Tuollaisessa uudessa areenassa olisi varmasti ottelutapahtumalle ihan eritasoinen vuokra kuin Isomäessä. Toiseksi yksityisen rahoittamassa areenassa oheismyynti ja siitä saatavat tulot fanituotemyyntiä lukuunottamatta olisi rakennuttajan bisnes.
 

Vellihousu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät
Tunnelma on viime vuosina tipahtanut samalle tasolle muiden hallien kanssa, joten perusteena seisomakatsomo kuudentana kenttäpelaajana on myös aikansa elänyt.

Olen todennut tämän toisaalla ennenkin, mutta voin ilmaista myös nyt että kyse on ennen muuta suuresta yhteiskunnallisesta murroksesta. Seisomakatsomo on rakenteena jäänne 70 - ja 80-lukujen Porista jolloin Pori oli työläiskaupunki ja duunarit kävivät Ässien peleissä halvoilla lipuilla huutamassa paskat päästä pois. Tämän päivän karvaperseduunareilla ei ole kausikortteihin edes varaa ja nuorempi sukupolvi on ylipäätään tottunut aivan erilaiseen elämään kuin vanhempansa. Tässä ympäristössä uusi monitoimihalli on ainoa oikea ratkaisu: Pori on yliopistokaupunki ja kasvukeskus (kuten totesitkin) ja siirtynyt monessa asiassa mallikkaasti 2000-luvulle. Jääkiekon on pysyttävä tässä kehityksessä mukana ja siksi kaikki mystiikka ja romantiikka on syytä unohtaa. Mitään muovisuutta en kannata vaan eteenpäin menoa.
 

Pratu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Toiseksi yksityisen rahoittamassa areenassa oheismyynti ja siitä saatavat tulot fanituotemyyntiä lukuunottamatta olisi rakennuttajan bisnes.

Täh!? Ei rakennuttaja tosiaankaan mitään oheismyyntiä harrasta. Kyllä Ässillä on mahdollisuus ostaa/vuokrata tilat oheismyyntiin varmasti kuten ennenkin. Lisäksi myyntiä olisi mahdollista harjoittaa viikon jokaisena päivänä vuoden ympäri, nykyisen muutaman tunnin reilun 30 kertaa vuodessa sijaan.
 

Repolainen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko
Täh!? Ei rakennuttaja tosiaankaan mitään oheismyyntiä harrasta. Kyllä Ässillä on mahdollisuus ostaa/vuokrata tilat oheismyyntiin varmasti kuten ennenkin. Lisäksi myyntiä olisi mahdollista harjoittaa viikon jokaisena päivänä vuoden ympäri, nykyisen muutaman tunnin reilun 30 kertaa vuodessa sijaan.
Rakennuttaja voi ulkoistaa jälleenmyynnin esim Sibyllalle. Tuollainen areena maksaa kymmeniä miljoonia ja jo pelkät korkomenot on helvetin suuret. Koko idea jostain monitoimiareenasta on järjetön kun tuottavia käyttöpäiviä on Ässien 30 kotipeliä ja Pori Jazzin 14 päivää. Vähintään 100 päivää tarvitsisi jostain vielä saada lisää vuodessa että pytinki maksaisi joskus vielä itsensä takaisin.
 

Pratu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Rakennuttaja voi ulkoistaa jälleenmyynnin esim Sibyllalle. Tuollainen areena maksaa kymmeniä miljoonia ja jo pelkät korkomenot on helvetin suuret. Koko idea jostain monitoimiareenasta on järjetön kun tuottavia käyttöpäiviä on Ässien 30 kotipeliä ja Pori Jazzin 14 päivää. Vähintään 100 päivää tarvitsisi jostain vielä saada lisää vuodessa että pytinki maksaisi joskus vielä itsensä takaisin.

Tämä pytinki on kokonaisuus, jossa saman katon alla on myös mm. ostoskeskus ja supermarket, sekä liikunta ja kulttuuri tiloja. Eli maksavia asiakkaita on vuoden jokaiselle päivälle. Monitoimiareena pelkästään Ässien matseihin ja muutamaan hassuun konserttiin olisikin järjetöntä, mutta nyt suunnitteilla oleva kokonaisuus tuo projektiin jo paljonkin järkeä.
 

korkki

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porilainen urheilu (ja yks raumalainenkin joukkue)
Repolaisen kommenteista huomaa raumalaisten kateuden ja huolen siitä saako Pori paremman hallin (älkää huoliko, jos Poriin uusi halli tehdään niin kyllä RTK pitää huolen että lukkokin saa oman hallin). Kannattaa nyt huomioida että Pori on ihan oikeasti Suomen oloissa kasvukeskus jossa rakennemuutos tuli jo 80-90 lukujen taitteessa. Asukasluku on viimeiset kymmenen vuotta ollut lievässä kasvussa.

Varmasti oheismyynti ulkoistettaisiin jollekin taholle, mutta ihan yhtä hyvin Ässät voisi ottaa sen hoitaakseen (ts. tehdä parhaan tarjouksen oheismyynnin hoitamisesta). Ja todennäköisesti Ässien edustus olisi ainoa porukka joka tuolla majailisi, eli aikaa olisi muillekin tapahtumille. Eiköhän tuonne muutakin käyttöä tulisi kuin Jazzit ja Ässien pelit. Voisi kuvitella että siellä pelattaisiin viitisen eri tasoista maaottelua (aikuiset, U20 jne) sekä messuja ja konsertteja. Satakunnasta kun uupuu paikka esimerkiksi Nightwishin kokoiselle esiintyjälle, kun Karhuhalli on konserttikäyttöön valitettavan paska samoin kuin nykyinen Isomäkikin. Ja voisihan tuonne välillä koittaa tuoda jotain isompiakin esiintyjiä, vaikkapa Iron Maidenia tai vastaavia jotka tekevät muutaman keikan Suomessa, yksi keikkapaikka voisi olla Tampereen tai Turun sijaan Porissa.

Idea on edelleen ihan hyvä, vaikka Porin jäätilanne ei tuosta erikoisesti parantuisi ja sinällään paikan etäisyys muista liikuntapaikoista on ehkä hiukan huono asia.
 

Repolainen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko
Repolaisen kommenteista huomaa raumalaisten kateuden ja huolen siitä saako Pori paremman hallin (älkää huoliko, jos Poriin uusi halli tehdään niin kyllä RTK pitää huolen että lukkokin saa oman hallin).

Rehellisesti sanottuna en ajatellut Rauma-Pori akselia yhtään. Porissa asion lähes päivittäin ja Raumalla käynnit rajoittuvat mutsin ja kavereiden moikkaamiseen ja Lukon peleissä käyntiin. Tosin Lukon peli on ollut niin paskaa tällä kaudella että kerran olen Äijänsuolla käynyt.

Isomäen remontti Rauman hallin tyyliin on realistista ja järkevää. Tuo kauppakeskus areenoineen kuulloostaa täysin humpuukilta.
 

Stern

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Tuo kauppakeskus areenoineen kuulloostaa täysin humpuukilta.
Olen kyllä ihan samaa mieltä, uusi halli olisi taloudellisesti täysi katastrofi. Jopa Tampereen superjäähalliareena todennäköisesti kaatuu, jos Ilves putoaa Mestikseen, koska senkään kokoisessa kaupungissa ei riitä käyttöä ilman kahta joukkuetta.
 
Suosikkijoukkue
Broadstreet Bullies, Scott Stevens, Wendel Clark
Täh!? Ei rakennuttaja tosiaankaan mitään oheismyyntiä harrasta. Kyllä Ässillä on mahdollisuus ostaa/vuokrata tilat oheismyyntiin varmasti kuten ennenkin. Lisäksi myyntiä olisi mahdollista harjoittaa viikon jokaisena päivänä vuoden ympäri, nykyisen muutaman tunnin reilun 30 kertaa vuodessa sijaan.

Ei tietenkään rakennuttaja suoraan, mutta välillisesti halliyhtiön kautta. Monessa vastaavassa monitoimihallissa halliyhtiö hallinnoi ravintolatoimintaa ja muuta oheismyyntiä ja jopa kaukalon mainoksia. Ja halliyhtiön omistajatahoina voi hyvinkin olla jopa enemmistöosakkuudella tuo rakennuttaja. Halliyhtiö sitten määrittelisi tykönään millä hinnalla se myy jääaikaa HC Ässät Oy:lle.
 

Tuamas

Jäsen
Ässillä on tällä hetkellä liigan pienin oheismyynti per katsoja, asia ei johdu niinkään persaukisista porilaisista, vaan Isomäen onnettomista fasiliteeteista.

Se että ajatellaan väen käyvän kesken pelin tai ennen peliä jossakin grillillä tai pussikaljalla siinä määrin, että se vaikuttaisi olennaisesti oheismyyntiin on lähinnä tarkoitushakuista pirujen maalailua. Oheismyynti per katsoja tulisi uudessa hallissa olemaan merkittävästi suurempi kuin vanhassa hallissa, vaikka hallin naapurissa olisi toistakymmentä grilliä ja hypermarkettia.

Uusi halli olisi toki tervetullut, mutta alkuperäisessä suunnitelmassa esitetyllä hintalapulla projekti on lähes mahdoton nykyisessä taloudellisessa tilanteessa ja asenneilmapiirissä.

Lisäksi kaikki oheismyyntidiilit ja muut asiat ovat sopimuskysymyksiä, ei kumpikaan osapuoli pääse tällaisessa projektissa sanelemaan ehtoja. Varsinkaan kun projektin eteneminen vaatii kaupungilta mittavaa rahallista tukea, tällöin halliyhtiö ei kyllä millään perusteella voi ihan hirveitä vaatimuksia lähteä esittämään.

Mielenkiinnolla odotan sitä, josko tuohon uuteen projektiin saataisiin tarkempaa projektisuunnitelmaa ja budjettia lähiaikoina.
 

Pratu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Mielenkiinnolla odotan sitä, josko tuohon uuteen projektiin saataisiin tarkempaa projektisuunnitelmaa ja budjettia lähiaikoina.

Järkipuhetta Tuamas koko viesti!

Mielenkiinnolla myös odotan projektin euro lukuja. Jotain summittaisia heittojahan SK:sta toki jo löytyi. Hallin osuudeksi mainittiin 15milj.€. Summa kuullostaa niin "pieneltä", että olisikohan se ajateltu kaupungin ja Ässien rahoittama osuus? Jos näin on, niin ei pitäisi paljoa olla mietittävää sijoittaako 11.5milj. vanhaan vai 15milj. uuteen. Voihan se olla mahdollista saada hallin osuus lasketuksi noinkin alas siirtämällä ja jakamalla LVIS ja aulatilojen kustannuksia projektin muihin osiin.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös