Isomäen jäähalli – ladosta liigahalliksi

  • 1 145 201
  • 5 510

ässäfani

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Kyllä käy kateeksi tuota Rinkelinmäen uudistettua jäähallia. Kaikki on laitettu uusiksi mediakuutiota myöten. Päähallin vieressä on harjoitushalli jossa voisi pelata jopa mestistä 700 hengen katsomolla. Kyllä se vaan on niin, että tällä hetkellä porilaiset syö kakkaa.

Täysin samaa mieltä. Halli on kyllä aikansa elänyt. Eikä kaupunki edes varmaan harkitse halliin minkäänlaista remonttia. Toki siihen tarvii Ässeinkin panostaa, mutta kun hallin omistaa käsittääkseni Porin kaupunki niin kyllä kaupungin pitäisi sille jotain edes tehdä. En tiedä muistanko oikein, mutta eikös Jypin kotiareenan remontointiin kaupunki tullut mukaan jollain summalla. Jos joku tietää tarkempaa tietoa niin vastausta tulemaan.

Kyllä tämä ihmetyttää että kaupungin päättäjät rakennuttavat yli 15 miljoonan uimahallin ja luultavan varmaa on se että ihmiset jotka käyvät uimassa eivät sitä käyntimaksuillaan tule maksamaan takaisin. Tarkoitan siis sitä et luulen että osa tulee veronmaksajien maksettavaksi. Itse en käy uimassa joten olen väärä henkilö sanomaan tähän enempää.

Eikö kaupungin olis syytä jo herätä. Raumalla on uudistunut halli. Sama koskee Jyväskylää ja nyt sit viimeisenä Hämeenlinna. Mestiksessä Sport on satsannut hallin viihtyisyyteen ja samoin Tuto jossa on sm-liigaan tasoa edellyttävä halli. Mitä tekee Porin kaupungin päättäjät. Siellä muun muassa kaupungin eräs puolue tappelee keskenään. Ei hyvää päivää mitä touhua. Kaupunginjohtaja ja eräs valtuutettu. Nyt olis korkea aika herätä. No tämä politiikka ei ole minun juttuni joten en ota enempää kantaa tähänkään. Tällä vauhdilla tulee käymään tosi kylmät Ässille jos ei ala tapahtumaan mitään muutosta. Saataisiin edes junnuille harkkahalli niin sekin olis loistava juttu. Totuus on kuitenkin se että Isomäen jäähallikin tarvii ehostusta ja mahdollisimman pian. Eletään takaperin eli ollaan menossa kohti 70 lukua kun muilla liigapaikkakunnilla eletään vuosilukua 2008. Tämä on vaan täyttä totta.

Toivotaan että valtuustoon pääsisi nuorempaa henkilöä jotta tapahtuisi jotain järkevää.
 

TosiFani

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Kettutytöistä en tiedä, enkä Kuopiossakaan ole käynyt yli 20 vuoteen, mutta en minä tuosta Ässiä mitenkään syyllistänytkään. Lähinnä olin tosiaan pöyristynyt(!), hämmästynyt(!) ja ihmeissäni(!) tilanteesta, sillä missä muussa SM-liiga-hallissa en ole tuollaisesta kuulleen. Luulisi liigamatsien olevan kuitenkin sen luokan tapahtumia, että joukkueille annetaan se tunti aikaa pelin päätyttyä raahata kamansa pois ennen seuraavaa satsia.

Voit olla vaikka kuinka pöyristynyt, mutta valtaosassa Suomen halleista toimintaa on välittömästi liigapelien jälkeen. Mutu tuntumalla väittäisin, että Hartwall, Espoo ja ehkä Elysee ovat sellaisia paikkoja, joissa on mahdollista pitää pelin jälkeen jää tyhjänä. Jäähallien käytävillä ja kopeissa pitää vaan tulla toimeen.

Porin järjestysmies toiminta on ala-arvoista, tosin ei tämän tapauksen takia. Kyseinen "pelottava huligaani" on nimittäin erään HC Ässiä aika huomattavalla summalla sposoroivan yrityksen omistaja ja on luultavasti tällä statuksella päässyt käytävälle. Humalaisen miehen päähän pisto, josta kyseinen herra oli jälkikäteen erittäin pahoillaan, lupaisi mm. hoitaa kaikki Ässille tulevat saktiot omasta pussistaan. Kaveri kertoi Matikaisen hoitaneen homman tyylikkäästi, ei ollut jalat maata koskettaneet kun häätö kopista tuli...

Itse seurasin sivusta paljon huolestuttavampaa tilannetta ennen kauden alkua. Olin seuraamassa Jussi Hakulisen konserttia Villin Lännen saluunassa jäähallilla ja jälkimmäisellä puoliskolla katselin kun n. pari metrinen kalju kaveri meni hyvässä humalassa kohti ulko-ovia, kalja kädessä. Ovilla oli keski-ikäinen mies ja nainen. Huomattuaan lähestyvän miehen, nainen lähti keräämään tyhjiä mukeja ja jätti miehen yksinään hoitamaan kyseisen kaverin. Järjestysmies esti poistumisen kaljan kanssa, ihan oikein. Tämän jälkeen asiakas ei ollutkaan tyytyväinen vaan kävi järjestysmiehen päälle ja kyseinen järjestysmies oli hätää kärsimässä. Hetken kuluttua hätiin tuli järjestysmiesten vetäjä punaisessa liivissään ja kahdestaan herrat saivat tilanteen hallintaan. Kuvittelin tietysti, että poliisit ovat tulossa ja asiakas saa syytteen virkamiehen vastustamisesta tms., mutta mitä vielä. Järkkärit vapauttivat, asiakkaan ja hätistelivät häntä pois. Tässä kohtaa asiakkaalle oli jäänyt jotain hampaan koloon ja hän kävi uudestaan järkkäreiden päälle ja taas ihmiskasa oli valmis. No totta kai, nyt viimeistään tulevat poliisit. Ehei, kuulin kun järkkäreiden päällikkö kertoi Hautamäelle (Ässien markkinointipäällikkö), että hän tuntee kaveri, asuu samassa talossa... Tuli turvallinen olo.

Että näin meillä Porissa.
 
Suosikkijoukkue
Porin Ässät & Florida Panthers
Voit olla vaikka kuinka pöyristynyt, mutta valtaosassa Suomen halleista toimintaa on välittömästi liigapelien jälkeen. Mutu tuntumalla väittäisin, että Hartwall, Espoo ja ehkä Elysee ovat sellaisia paikkoja, joissa on mahdollista pitää pelin jälkeen jää tyhjänä. Jäähallien käytävillä ja kopeissa pitää vaan tulla toimeen.

Jaa enpä menisi vannomaan, nimittäin ainakin meillä alkoi viime keväänä harrastesarjan ottelu Länsiautoareenalla heti liigapelin loputtua (tietysti jäänajo välissä) ja eipä siellä järkkäreitä paljon näkynyt pyörivän, että ihan vapaasti siellä olisi voinut mennä katselemaan edustuksen pukukoppiin.

Ehkä kannattaisi siellä Espoossakin ottaa hieman etukäteen asioista selvää, ennen kuin tullaan huutelemaan vieraisiin pöytiin.
 

Surprise Me

Jäsen
Suosikkijoukkue
Gus Polinski - Polka king of the midwest
Muistakaa äänestää huomenna sellaista ehdokasta joka haluaa laittaa Porissa jääharjoitus olosuhteet kuntoon. (Isomäki ja Patajunnu-areena)
 
Suosikkijoukkue
Broadstreet Bullies, Scott Stevens, Wendel Clark
Muistakaa äänestää huomenna sellaista ehdokasta joka haluaa laittaa Porissa jääharjoitus olosuhteet kuntoon. (Isomäki ja Patajunnu-areena)


Tuskin sellaista ehdokasta olis edes ollu löydettävissä... Porista puuttuu oma Stefan Håkans / Jussi Salonoja joka pistäis asiat tapahtumaan
 

Surprise Me

Jäsen
Suosikkijoukkue
Gus Polinski - Polka king of the midwest
Tuskin sellaista ehdokasta olis edes ollu löydettävissä... Porista puuttuu oma Stefan Håkans / Jussi Salonoja joka pistäis asiat tapahtumaan
Jos Ässillä on kaudessa 29 kotiottelua ja yleisökeskiarvo on n. 4000, Isomäen hallissa käy kauden aikana n.116 000 katsojaa. Lisäksi paikalla on erillaisia median edustajia lehdistä, radioista ja televisiosta sekä yritysvieraita. On vähän pakko jo alkaa kaupungin virkamiesten kellot soida! Porin omat Salonojat (pienemmässä mittakaavassa) alkavat laittamaan Ässiin rahaa vasta sitten, kun reilunkaupan banaanivarasto (Isomäki) on ajan mukaisella tasolla. Sanotaan tähän loppuun, että yksi entinen kuntosali yrittäjä sai pitää mainosta ilmaiseksi hallin seinässä, koska ei hakenut sitä itse pois.. Ja tämä tarina on 2000-luvulta!
 

icehall

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät , Porin Kärpät
Parikymmentävuotta hallissa käyneenä ja selvinpäin jääkiekkoa katselleena ihmettelen tämänpäivän kaljanmyyntiä hallissa. Mitä järkeä on myydä perhelippuja B7 katsomoon kun nämä perheet sitten menevät kaljakuppilan (ylämummon) läpi katsomoon, siis alaikäiset anniskelualueen läpi???. Lähde siinä sitten viemään lasta vessaan, niin on jonkun örveltäjän juomat niskassa. Mun lauantai pelit on tältäerää ohi, kun ei jääkiekko-ottelulla ole muuta tarkoitusta kuin kaljan myynti mahdollisimman tehokkaasti. HUOM! kaikki ei juo olutta matsissa joten sais edes kunnon kahvia :)
 
Viimeksi muokattu:

mjarkko

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät
HUOM! kaikki ei juo olutta matsissa joten sais edes kunnon kahvia :)

Tästä ja kaikesta muistakin samaa mieltä. Miten Pub ylämummo on saanut oikeudet? Aluetta ei ole oikein mitenkään rajattu.

Vuosikaudet junnutuen kioskista haettu kahvia ja nyt ei viitsi automaattikurasta maksaa.
 

godofthunder

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät, Detroit Red Wings
Muistan enemmän tai vähemmän elävästi erään kauden about neljännesvuosisata sitten (ts. aikana jolloin puolet JA-kirjoittajista ei ollut edes syntynyt ja siitä toisestakin puolesta suuri osa oli jotain tissiposkia, jotka ei vielä osanneet suunistaa kaupungin toiselta laidalta Isomäkeen...) kun Ässien ykkösketjuun ilmestyi joku alle parikymppinen vaaleatukkainen kaveri jolla oli ruotsinkieliseltä kuulostava nimi. Kaveri pelas kauden liki piste per peli tahdilla. ja pääsi joulutauolla mukaan U20 MM-joukkueeseen. Seuraavalla kaudella kaveri viimeistään teki itsensä ja nimensä kaikille tunnetuksi nakuttamalla 60 pisteen kauden vain 37 pelissä.
Ei taida ihan kauhean montaa kaveria olla Porissa nähty, joka olisi kyennyt samaan.

Kaverin nimi oli Christian Ruuttu.

Eiköhän tässäkin suurin syy ollut ne ketjukaverit, enemmän kun ruutun suuremmoinen lahjakkuus, ja miltei lähes täydellisyyttä hipova persoon, sekä pelisilmä...

Jestas. Millasenhan tutkaparin ne olis muodostanut keskenään Tamin kanssa ?
Eikös Chrisu ole alunperin ihan hifkin junnuja, mutta sitten vaan pataan eksyin silloin ? Eikä tainnut ihan se helpoin pelaaja olla...
 
Viimeksi muokannut ylläpidon jäsen:

JTR

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Eikös Chrisu ole alunperin ihan hifkin junnuja, mutta sitten vaan pataan eksyin silloin ? Eikä tainnut ihan se helpoin pelaaja olla...

Helppoudesta en tiedä, mutta Ässien junnumyllyn (ainakin vanhemmat ikäluokat) läpi käynyt kaveri Crisu on, vaikkakin taisi Lappeenrannassa syntyä. Yksi kausi stadin valoissa ja sieltä änäriin teki hänestä HIFKin miehen. Crisun isä oli Rosenlewillä iso pomo ja se takasi pojalle runsaasti peliaikaa junnujoukkueissa, aikana jolloin ei ollut vielä "kaikkipelaa - NuoriSuomi" menttaliteettia. Ei sillä etteikö olisi ollut lahjakas, mutta varmasti maksimipeliaika junnuissa auttoi taitojen kehittymisessä.
 

Dee Snider

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jatkoaika Cancer Fighters
Helppoudesta en tiedä, mutta Ässien junnumyllyn (ainakin vanhemmat ikäluokat) läpi käynyt kaveri Crisu on, vaikkakin taisi Lappeenrannassa syntyä. Yksi kausi stadin valoissa ja sieltä änäriin teki hänestä HIFKin miehen. Crisun isä oli Rosenlewillä iso pomo ja se takasi pojalle runsaasti peliaikaa junnujoukkueissa, aikana jolloin ei ollut vielä "kaikkipelaa - NuoriSuomi" menttaliteettia. Ei sillä etteikö olisi ollut lahjakas, mutta varmasti maksimipeliaika junnuissa auttoi taitojen kehittymisessä.

Chrisuun tosiaankin liittyy yksi aika turhapuromainen juttu, kun mies lähti IFK:hon. Ruuttu oli 2 viikkoa ollut Stadissa ja tuli hakemaan loppuja kamojaan vielä Isomäestä ja tapasi samalla vanhat seurakaverit. Porin murre oli vaihtunut slangiin ja mitkä kuteet! Jätkät oli naureskellut, että Ruutusta tuli alta kahden viikon enemmän helsinkiläinen kuin helsinkiläiset itse:) Kuultu vanhalta ässäpelurilta.

edit: sorry OT
 
Viimeksi muokattu:

Jeppe_68

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät
Chrisuun tosiaankin liittyy yksi aika turhapuromainen juttu, kun mies lähti IFK:hon. Ruuttu oli 2 viikkoa ollut Stadissa ja tuli hakemaan loppuja kamojaan vielä Isomäestä ja tapasi samalla vanhat seurakaverit. Porin murre oli vaihtunut slangiin ja mitkä kuteet! Jätkät oli naureskellut, että Ruutusta tuli alta kahden viikon enemmän helsinkiläinen kuin helsinkiläiset itse:) Kuultu vanhalta ässäpelurilta.

Legenda kertoo myös, että Chrisu olisi kuitannut pelipaidan numerosta Ässiin Ruotsista palanneelle Ruisman Matelle jotain siihen suuntaan että Mate olisi varastanut Chrisun, (olisko ollut #20), numeron. Mate oli kuulemma tokaissut: poika, se oli sulla vaan lainassa.
 

TosiFani

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
...Muistan enemmän tai vähemmän elävästi erään kauden about neljännesvuosisata sitten (ts. aikana jolloin puolet JA-kirjoittajista ei ollut edes syntynyt ja siitä toisestakin puolesta suuri osa oli jotain tissiposkia, jotka ei vielä osanneet suunistaa kaupungin toiselta laidalta Isomäkeen...) kun Ässien ykkösketjuun ilmestyi joku alle parikymppinen vaaleatukkainen kaveri jolla oli ruotsinkieliseltä kuulostava nimi. Kaveri pelas kauden liki piste per peli tahdilla. ja pääsi joulutauolla mukaan U20 MM-joukkueeseen. Seuraavalla kaudella kaveri viimeistään teki itsensä ja nimensä kaikille tunnetuksi nakuttamalla 60 pisteen kauden vain 37 pelissä.
Ei taida ihan kauhean montaa kaveria olla Porissa nähty, joka olisi kyennyt samaan.



Kaverin nimi oli Christian Ruuttu.

Seurasin tapausta aikanaan ja silloin nykyisestä Crissestä ei ollut tietoakaan. Tuli takaisin jenkeistä ja harjoitteli Ässien edustuksen kanssa, mutta itsekin odotteli siirtoa A -junnuihin. Vellu ja Ruisma olivat lähteneet, Wallenius ei vastannut edeltäjien tasoa. Ketjun laitahyökkääjät olivat kohtuullista tasoa, Javanainen - Makkonen, eikä pakitkaan olleet kaikista heikoimpia Levo - Nikander, ainoastaan sentteri puuttui.

Kaikkien porilaisten arvostama kiekkopersoona Ati Heikkilä toimi valmentajana ja nosti nuoren pojan ketjun keskelle, ensimmäinen peli oli mielestäni Helsingissä. Javanainen osoitti luottonsa nuoreen poikaan, toteamalla Atille "Et kai sä TOTA meidän ketjuun laita..."

No, Ruutun armoton itseluottamus ja taito riittivät, syntyi sankaritarina.

Tänä päivänä tuo kenttä olisi mallia Kapanen - Petrell, Clarke - Pettinen eli varsin kova kenttä sarjaan. Jopa Salminen voisi pärjätä tuossa ketjussa...

Crisse on Ässien juniorikoulun kasvatti, kävi pelaamassa vuoden jenkeissä junnuna ja muistakaa aina mainita hänelle, että on syntynyt Lappeenrannassa. Ja kovin stadilainen kautta aikojen...
 
Suosikkijoukkue
Broadstreet Bullies, Scott Stevens, Wendel Clark
Eiköhän tässäkin suurin syy ollut ne ketjukaverit, enemmän kun ruutun suuremmoinen lahjakkuus, ja miltei lähes täydellisyyttä hipova persoon, sekä pelisilmä...

Eikös Chrisu ole alunperin ihan hifkin junnuja, mutta sitten vaan pataan eksyin silloin ? Eikä tainnut ihan se helpoin pelaaja olla...

Ei tosiaan ollut mikään helppo persoona mutta ei kaiketi ottanut missään vaiheessa kovasti yhteen Heikkilän kanssa vaan hoiti "ruutunsa"... Myöhemmin Chicagon aikoina tulin kyllä tuntemaan hänen Egonsa laajuuden - melkein voisi luonnehtia k***pääksi... Mutta pointti oli siinä, että 20-vee kaveri voi ihan kylmiltäänkin vetää huippukauden jos vain kaikki palaset ja tähtien asennot loksahtaa oikeeseen asentoon.

EDIT: TF vahvistikin kutinani eli Ässien juniorimyllyn "tuote" CR on eikä mikään stadilainen (kuin ehkä unissaan).
 
Viimeksi muokattu:

L4E

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauma Luk
Hirsi päivittelee Satakunnan viikossa kovin sanoin Isomäen hallin huonoa kuntoa. Halli kuulemma mätänee pystyyn. Juttu luettavissa täällä.

Kaupunki tuskin tulee pelastajaksi, joten pitkälti Ässistä riippunee tehdäänkö remonttia vai ei. Mielenkiintoista nähdä millaisissa summissa tuo korjausarvio tulee pyörimään.
 

korkki

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porilainen urheilu (ja yks raumalainenkin joukkue)
Kaupungin on tultava maksajaksi, ihan jo sillä perusteella että edellinen remontti on osoittautunut sudeksi. Jospa tällä kertaa saisivat käyttäjätkin vaikuttaa.

Junnujen harjoitushalli on kuitenkin tärkeämpi. Ja varsinkin jos se joudutaan rakentamaan Ässien omilla rahoilla pitäisi kaupungin alkaa suunnittelemaan kokonaan uutta kilpailujäähallia.
 

Tuamas

Jäsen
Ässät maksaa kovaa vuokraa hallin käytöstä kaupungille. En väitä että eikö se ole samanlaista myös muissa pienemmissä kiekkoseuroissa. Jos joku tietää miten on eli joutuuko muutkin maksamaan vuokraa eli Raumalla, Jyväskylässä, Kuopiossa ja Hämeenlinnassa niin tietoa tulemaan. Kyllä Isomäen jäähalli pitää saada sellaiseen kuosiin että sinne on kiva mennä ja pelaajat voivat tehdä rauhassa alkulämmittelynsä. Kunnon remppa sitten kun se on mahdollista. Pukukopit kuntoon ja ei se oma kuntosali olis huono juttu Isoonmäkeen. Siellä pelaajat saisivat lämmitellä rauhassa ja treenata myös.

Lukko tiettävästi maksoi itse halliremontin, kaupunki taisi osallistua pienellä summalla ja takaamalla osan lainoista.

Ässät maksaa ainakin Ry:n puolella niin naurettavan pientä vuokraa Isomäen halleista, että on aivan turha porata mistään hallivuokrista. Porissä jää maksaa niin naurettavan vähän, että jos siitä haetaan edes nanosekunnin ajan syytä mihinkään, niin ollaan aika kaukana todellisista ongelmista. Ässien maksama hinta jääajoista ei kata lähellekään jääaikojen aiheuttamia kuluja.

Suurimmillaan ero lienee suunnilleen sitä luokkaa, että Porissa jää maksaa kymmenesosan siitä mitä pk-seudulla. Ja tuossa ei tosiaankaan ole kyse mistään Hartwall-areenasta tai edes Nordenskiöldinkadun hallista.

Toki ykköshalli kaipaisi kipeästi remonttia ja Patajunnuareena olisi elintärkeä alueen seuroille, mutta tässä taloustilanteessa kaupunki ei todennäköisesti lähde mitään isompia projekteja enää ottamaan niskoilleen, kun uimahalli jo päätettiin rakentaa.

Lisäksi mielestäni on varsin mielenkiintoista, että Patajunnuareena-projekti ei ole nytkähtänyt yhtään eteenpäin. Jos/kun kyseessä olisi kuitenkin yksityinen Oy-muodossa toimiva halli, niin luulisi tuohon tukijoita tai sijoittajia löytyvän. Ei tuollaista projektia voi olettaa kaupungin maksavan/tukevan, ainakaan siinä määrin kuin tähän asti nähdyissä suunnitelmissa on esitetty. Jos yksityisen (Ässien ulkopuolisen) rahan määrä tosiaan on tuon kokoluokan projektissa 20.000 euroa, niin ollaan menty kyllä metsään ja lujaa.
 

vero

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Jos yksityisen (Ässien ulkopuolisen) rahan määrä tosiaan on tuon kokoluokan projektissa 20.000 euroa, niin ollaan menty kyllä metsään ja lujaa.

Jään hinta on Porissa halpa, ongelma on äärimmäisen huono saatavuus.

Patajunnuareenan ulkopuolinen rahoitus on mielenkiintoinen kysymys. Todellisuudessahan tietyt Ässiä lähellä olevat yritykset urakoivat tai toimittavat materiaaleja alle omakustannushintojen ja tätä kautta tuen määrä on huomattavasti suurempi. Ja toisekseen kukapa yksityinen yritys tai henkilö haluaa merkittävällä summalla rahoittaa jäähallia? Varsinkin kun samat tahot tukevat jo Ry:tä ja tätä kautta Ry:llä on varaa rahoittaa oma osuutensa.

Olennaista harjoitushallin rahoituksessa on Porin kaupungin periaatteellinen kieltäytyminen muutamansadan tuhannen kustannuksesta, joka on kaupungin rahoissa olematon summa. Ässäorganisaatiossa töissä olevat maksavat saman summan joka vuosi kunnallisveroina + ynnä muina kaupungin maksuina ja voipi olla, että tämä summa katoaa ammattilais-Ässien katoamisen myötä.
 

Tuamas

Jäsen
Patajunnuareenan ulkopuolinen rahoitus on mielenkiintoinen kysymys. Todellisuudessahan tietyt Ässiä lähellä olevat yritykset urakoivat tai toimittavat materiaaleja alle omakustannushintojen ja tätä kautta tuen määrä on huomattavasti suurempi. Ja toisekseen kukapa yksityinen yritys tai henkilö haluaa merkittävällä summalla rahoittaa jäähallia? Varsinkin kun samat tahot tukevat jo Ry:tä ja tätä kautta Ry:llä on varaa rahoittaa oma osuutensa.

Niin, siis minusta se ristiriita on siinä että ollaan tekemässä Oy-muotoista halliyhtiötä ja koska Oy:n ensisijainen tarkoitus tulisi aina olla tuottaa voittoa, niin kyllä luulisi tuohonkin joitakin sijoittajia löytyvän, vaikka sitten ainakin osittain sponsorointimielessä.

Jos se rakennettaisiin esim. jäähallisäätiön alaisuuteen tms., eikä osakeyhtiönä, niin tuki kaupungilta olisi periaatteellisesti helpompi hyväksyä. Nyt nähdyssä suunnitelmassahan tuo tarkoittaisi käytännössä sitä, että kaupunki antaisi voittoa tavoittelevalle liikeyritykselle ilmaista rahaa.
 

LuKi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät, LuKi-82
Olennaista harjoitushallin rahoituksessa on Porin kaupungin periaatteellinen kieltäytyminen muutamansadan tuhannen kustannuksesta, joka on kaupungin rahoissa olematon summa. Ässäorganisaatiossa töissä olevat maksavat saman summan joka vuosi kunnallisveroina + ynnä muina kaupungin maksuina ja voipi olla, että tämä summa katoaa ammattilais-Ässien katoamisen myötä.

Olennaista on se, että Ässät lähti ajamaan harjoitushallia alimitoitettuna ja omiin nimiinsä. Porissa on niin paljon ihmisiä, joille sana Ässät/Pata saa jo niskakarvat pystyyn. Asiaa pitäisi markkinoida kaikkia jääurheilua harrastavien keskuksena, jolloin rahoitus tulisi kaupungin kautta. Tähän suuntaan käsittääkseni Kimmo Rinne on myös asiaa kokouksissa viittoillut. Toivottavasti tämä toteutuu.
 

vero

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Niin, siis minusta se ristiriita on siinä että ollaan tekemässä Oy-muotoista halliyhtiötä ja koska Oy:n ensisijainen tarkoitus tulisi aina olla tuottaa voittoa, niin kyllä luulisi tuohonkin joitakin sijoittajia löytyvän, vaikka sitten ainakin osittain sponsorointimielessä.

Jos se rakennettaisiin esim. jäähallisäätiön alaisuuteen tms., eikä osakeyhtiönä, niin tuki kaupungilta olisi periaatteellisesti helpompi hyväksyä. Nyt nähdyssä suunnitelmassahan tuo tarkoittaisi käytännössä sitä, että kaupunki antaisi voittoa tavoittelevalle liikeyritykselle ilmaista rahaa.

OY/RY/Säätiökuviota en ole sen suuremmin miettinyt. Kai kaupunki voisi sitten sanoa suoraan, että rahoitus on pyydetyltä osalta selvä, jos hallin muoto on RY tai Säätiö. Oy lienee kuviossa lähinnä sen takia, että kaupungin osuus kustannuksista on kuitenkin hyvin pieni, jos verrataan vaikka tennishalliin, jotta hallinnoi tennishallisäätiö, eli muistaakseni käytännössä Porin kaupunki.
 

vero

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Olennaista on se, että Ässät lähti ajamaan harjoitushallia alimitoitettuna ja omiin nimiinsä. Porissa on niin paljon ihmisiä, joille sana Ässät/Pata saa jo niskakarvat pystyyn. Asiaa pitäisi markkinoida kaikkia jääurheilua harrastavien keskuksena, jolloin rahoitus tulisi kaupungin kautta. Tähän suuntaan käsittääkseni Kimmo Rinne on myös asiaa kokouksissa viittoillut. Toivottavasti tämä toteutuu.

Mitä tarkoitat alimitoitettuna? Tässä käsittääkseni on juuri tarkoitus hyödyntää tiettyjä yrityksiä enemmän tai vähemmän talkoomielessä. Ässät on punainen vaate Porin poliitikoille joka tapauksessa. Sinällään jääurheilukeskus on hyvä ajatus, mutta ongelma lienee se, että taitoluistelijat, kaukalopallo tai WCT eivät pysty tuomaan halliin käytännössä yhtään rahaa. Eli Ässät maksaa yksinään ja muut tulevat siivelle sisään.
 

Dee Snider

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jatkoaika Cancer Fighters
Hirsimäeltä hyvä näpäytys tuosta gloryhunttaamisesta. Siitä sormea voisi näyttää vapaa-aikatoimen sijasta ennen kaikkea kaupunginhallituksen suuntaan. Sieltä löytyy nämä suurimmat säkittäjät. Samat pamput näköjään juonivat itsensä jälleen vallankahvaan, joten tuskinpa mitään tapahtuu. Olen aiemmin useasti maininnut tuosta hopeakauden lähes perverssistä gloryhunttauksesta ja oman kilven kiillottamisesta.

Tuolloin hallitus määräsi vapaa-aikatoimen luovuttamaan kaupungin aitioiden hallinta itselleen ja sen jälkeen kaupungin kuittaamista kinkkukiusauksista/oluista nauttivat naapurit, ystävät ja sukulaiset.

Valtuusto ja hallituksesta kaikki lähtee. Eipä vaan taida tällä hetkellä kukaan uskaltaa lähteä halliprojekteihin vetureiksi. Se toimistoasia, joka romutti Patajunnuareenan, on vain selkeää itsepuolustusta vapaa-aikatoimelta, koska jos kaupunki rakentaa vaikka pelkästään jääolot ja pukukopit, niin pelkkä yhteistyökuvio saisi kaikki muut urheiluseurat hyökkäämään varsinkin Kimmo Rinteen kimppuun.

Rinne ja Hirsimäki olevat talousajatukseltaan kuin samasta puusta veistetty. Budjetissa pysytään, piste. Jokainen asia käydään tarkkaan ja useasti lävitse, ennen kuin mitään päätöksiä tehdään. Ja uskon vahvasti, että nämä miehet eivät ole probleema halliasioissa. Rinne tekee sen mitä lautakunnassa päätetään ja sillä, mitä KH antaa rahaa.

Mutta tämä hallin julkinen haukkuminen on ehkä merkki siitä, että Hirsimäen pesti alkaa ola paketissa...
 

LuKi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät, LuKi-82
Mitä tarkoitat alimitoitettuna? Tässä käsittääkseni on juuri tarkoitus hyödyntää tiettyjä yrityksiä enemmän tai vähemmän talkoomielessä. Ässät on punainen vaate Porin poliitikoille joka tapauksessa. Sinällään jääurheilukeskus on hyvä ajatus, mutta ongelma lienee se, että taitoluistelijat, kaukalopallo tai WCT eivät pysty tuomaan halliin käytännössä yhtään rahaa. Eli Ässät maksaa yksinään ja muut tulevat siivelle sisään.

Kerro minulle missä Suomen suuressa tai keskisuuressa kaupungissa olisi rakennettu 2000- luvulla yhden kaukalon halli? Ainakin mitä minä olen pyörinyt ympäri Suomea, niin järjestään uudemmat harjoitushallit ovat olleet useamman kaukalon keskuksia.

Toinen juttu on koko jääharjoittelutilojen kehittäminen. Miksi Ässät ajaa Patajunnuareenaa, eikä yleistä jääurheilukeskusta? Mitä tarkoitat, että Ässät maksaa yksinään jääurheilukeskuksen kulut, jos hanke toteutetaan kaupuingin kukkarosta tuomaan Porin jääurheilun harrastusolosuhteet 2000- luvun tasolle? HC:n toiminta ja sen olosuhteiden kehittäminen on aivan eri asia, kuin yleishyödyllisiltä lasten ja nuorten kasvua tukevan liikunnallisen toiminnan edistäminen. Jälkimmäisessä kaupungilla on vastuunsa, erityisesti nykypäivän Suomessa, jossa pyritään ehkäisemään nuorten lisääntyvää pahoinvointia ja syrjäytymistä.
 

L4E

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauma Luk
Hallin "jääntekovermeet" on tarkoitus uusia tulevana vuonna. Siihen se remontointi lähiaikoina jääkin ainakin tämän päiväisen SK:n mukaan. Vasta vuodelle 2014 on nyt alkavasti suunniteltu Isomäen remonttia.

Eli mediakuutiot sun muut parannukset saanee unohtaa jälleen pidemmäksi aikaa ellei Ässät itse aio kustannuksia maksaa.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös