Isomäen jäähalli – ladosta liigahalliksi

  • 1 144 633
  • 5 510

Rautakallio

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät, Anaheim
Myös sellainen legendaarinen huuto seisomakatsomosta Ässät - Tappara ottelusta kun Timo Jutila taisi pelata viimeistä kauttaan, ja oli liukumassa vaihtoon ja halli oli melko hiljainen kun joku huusi että "Juti sulla on makkaraa suupielessä!!". Ja lähes koko hitsarikatsomo hörähti nauruun.. Taisi Jutiakin hymyilyttää.

Taisi olla -06 pleijjareissa 1. kotiottelu tapparaa vastaan ja ekalla erä tauolla Juti oli haastattelussa villin lännen saluunassa. Tuttuun tyyliin puvun takki auki ja maha roikkui suht sopivasti vyön päällä. Eikös joku känniääliö hitsari huutanut sopivan hiljaisuuden tullen että "Juti, laita takki kii". Naurun hörähdykset siitäkin tuli.
 

TD

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko, Feran tytöt <3
Ei varsinaisesti taida olla oikea ketju tälle, mutta avaudutaan kuitenkin hieman.

Niin paljon huikeita ja todella katkeriakin muistoja on hallistanne, että pitäkääkin huoli ettette tipu SM-liigasta (ja me kans tietty).

Nyt vielä suurempaan arvoon nousevat vierailut. Liigan "parannuksen" (lohkojako) johdosta on viisi keskinäistä peliä, enkä itse asiassa ole tarkistanut kumman kotona pelataan se kolmaskin... Toiveena olisi vielä suora nelinkertainen sarja.

Tätäkin ketjua lukiessa taas entistä enemmän odottaa seuraavaa Porin vierailua. Kuten J.Santala (muistaakseni) sanoi, tämä liiga ei olisi mitään ilman paikallispelejä. Ja me täällä länsirannikolla onneksi saadaan niistä nauttia.
 

Aina Pata

Jäsen
Nytpä tuli toinenkin muisto mieleeni... Olin seisomakatsomossa aika lähellä Raumantien puoleista päätyä ja aloitus Ässien hyökkäyspäässä siinä päädyssä. Sanoin kaverille vieressä, että siitä aloitusvoitto, kiekko viivaan (Joni) Lehdolle ja kauhee niitti takayläpesään... selittänee sen, että ei ole lotossa tullut voitettua, selvännäkijän kykyjä kun ei ole, mutta tuo osui 100% kohdalleen.
Oli hirvee veto ja Lehdon ainoo maali Ässä-paidassa.
 

masaman

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko, Fc nimetön
tjaa

Isomäestä on jäänyt mieleen paljonkin.

Vanha seisomakatsomo ja tunnelma, jossa ei kyllä tullut mieleenkään tuulettaa Lukon viime minuutin 5-1 kavennusta:) Sitten ulkona joku 50-vuotias rupesikin haastamaan riitaa kanssani, vaikka olin tuskin 14-vuotta ja kävelin ihan hissukseen hallilta pois päin. Fiilis oli: on nää hulluja!?!

Tuli myös nähtyä Levosen vakava loukkaantuminen, mutta sen takia asia ei jäänyt mieleen, vaan sen takia, koska Japa tuuletteli jalallaan baareilla maatessaan ja sai aplodit ja hörähtelyt päälle.

Toki mielenkiintoisia hetkiä on ollut nähdä sitä playoff-henkeä hornankattilassa... Ihan kohtuu möykkää siellä pidettiin:)

On myös tullut tarkastettua aina pyllykän aikoihin matsit pelsuja vastaan, eikä hirveän usein tarvinnut pettyä. Sehän oli viimeinen matsi patapaidassa, kun Sami hieman hermostui ja Pasi vaan kiukutteli. Kyllä nämä matsaukset jää aina mieleen ja onhan sitä Porissa aina osattu tuoda oma osuutensa tähän niin värittömään liigatouhuun.

Raumalta olisi (pakko mainita) jäänyt vielä mieleen Korpin viimeinen paikallismatsi, jossa lensi ulos ja lähti hienolla tavalla hallista päädyn kautta pihalle. Sentterit pystyssä. Hieno mies.
 

Salama85

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Vujtek, Alinc

Vähän on jäänyt mieleen noista hienoista ajoista... Mutta kuitenkin Vujtek älytön ranneveto. sekä näiden tsekkien suoritukset omassa päässä, jätön jätön jättö jne. pelon sekaisin tuntein sai seurailla..

Jos ei lasketa hopeakevään kiekkohuumaa, niin isometsän tunnelmaan 90-luvulta (ja varmaan sitä ennenkin) on tullut jo ikävä, sen verran hienoa se oli seurata kiekkoa vierasjoukkueen päädyn seisomakatsomosta... Toivottavasti ensi kaudella palautetaan kunniaan, että Porissa on ainakin liigan paras yleisö...
 

Salama85

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Olis oikeasti toivottavaa että jos mainitsee olevansa Ässäfani niin kirjoittaisi paikan nimen oikein. Vieraspaikkakuntalaisilta se nyt vielä suvaitaan, mutta...

No voi vittu... Oletko ikinä itse kirjoittanut tai sanonut väärin??? Herra täydellisyys... Ja vitustako tiedät kuka on ässäfani ja kuka ei.. teetkö itse säännöt vai??

Isomäki, oletko tyytyväinen?
 

Blackie

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Ei niin, Ässät voitti kai 8-4
Muistaakseni 8-2 (taas minun piti päteä) :)

Muistan myös tuon ottelun. Ässäthän pelasi tuohon aikaan ylivoimaa viidellä hyökkääjällä, mikä toimi tuossakin ottelussa kuuden maalin muodossa. Oli hyvä matsi.
 

korkki

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porilainen urheilu (ja yks raumalainenkin joukkue)
No voi vittu... Oletko ikinä itse kirjoittanut tai sanonut väärin??? Herra täydellisyys... Ja vitustako tiedät kuka on ässäfani ja kuka ei.. teetkö itse säännöt vai??
Oliko kyse minun kirjoittamisistani? Sinä kirjoitit sanan samoin kuin moni raumalainen tai vastaavat ulkopuoliset ja minusta jos suosikkijoukkueen kohdalla lukee "Ässät" luulisi että kyseessä olisi Ässäfani... Sinun säännöilläsi vissiin ei.

Ja jos sinun viestejäsi lukee useampia niin tajuaa missä mennään. Ens kerralla voit kohdistaa itkupotkuraivarisi vaikka kotitalosi seinään.

Tämä tästä, kiitoksia...
 

Salama85

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Oliko kyse minun kirjoittamisistani? Sinä kirjoitit sanan samoin kuin moni raumalainen tai vastaavat ulkopuoliset ja minusta jos suosikkijoukkueen kohdalla lukee "Ässät" luulisi että kyseessä olisi Ässäfani... Sinun säännöilläsi vissiin ei.

Ja jos sinun viestejäsi lukee useampia niin tajuaa missä mennään. Ens kerralla voit kohdistaa itkupotkuraivarisi vaikka kotitalosi seinään.

Tämä tästä, kiitoksia...

Ei voi kun nauraa...

Jotta pysyisin asiassa taas niin ISOMÄEN hallissa keväällä 2006 pallokerhoa vastaan pelattu toinen finaaliottelu tarjosi sellaisen loppuhuipennuksen ettei paremmasta väliä... Kaipaisen tasoitus ja Saarisen voitto-osuma jatkoajalla ja halli oli revetä liitoksista.. Harmi että finaalisarja hävittiin loppujen lopuksi, olisi se joukkue kultaakin ansainnut...
 

Jack Daniel's

Jäsen
Suosikkijoukkue
Uudesti syntynyt Jokerit, NY Islanders
Meidän floppikauden 05-06 tammikuinen vierailu Poriin on jäänyt mieleen. Silloin Ässillä pyyhki helvetin lujaa ja Jokerit eli taas yhtä sen kauden lukuisista lamakausistaan. Meikäläinen oli lähdössä omien paskuuteen vittuuntuneena päätybaariin ja sattumalta pääsi Vopat(?) sutimaan maalin Jokereille. Siinä alatasanteella tuuletellessani tuli todettua läheltä porilainen hulluus: Joku n. 25v janari antoi aika mojovan tönäisyn ja kysyi "vittuako siinä tuulettelet, narri?". En jaksanut vastata mitään nasevaa, vaan painuin tyytyväisenä baariin. Peli päättyi 3-1 Ässille, Isomäellä oli melkoinen hurmos ja olin vähemmän tyytyväinen pelin jälkeen... Matsin jälkeen tottakai tapeltiin hallin pihalla. Yksi ässäfani pääsi maijaan ja me turvallisesti kotimatkalle.
Mielenkiintoinen off-topic huomio tosta reissusta oli se, kun jollain pysähdyspaikalla törmättiin Jokerien pelaajiin, jotka olivat sattumalta pysähtyneet samalle levähdyspaikalle. Lupasivat, että nyt ei kyllä hävitä. Esitys olikin sitten yksi kauden munattomimpia, joten se siitä lupauksesta...

Myös edellisen kauden 04-05 vierasreissu Poriin oli hieno. Perjantai-ilta ja porilaista tunnelmaa parhaimmillaan. Jokerit pelasi helvetin hyvän matsin ja voitti 1-4. Ja taas tapeltiin matsin jälkeen...
 

Kawalski

Jäsen
Suosikkijoukkue
pesäkissat
Japan loukkaantuminen taitaa olla tuorein tälläinen muistiinpainunut hetki.
 
Suosikkijoukkue
löytyy
Mikäs se oli joskus siellä seisomakatsomossa sellanen vanha ukko torven kanssa, jota kakarana tuli ihmeteltyä.

Sehän oli Leku. Tunnetaan ehkä paremmin nimellä "Homo-Leku"

muistan ikuisesti kun kakarana herään isäni jaloista, vanhojen kunnon lankkujen päältä, siihen kun Taskun Juha muistaakseni teki kassin KooKoo:ta vastaan. En nähnyt ja tajusin että lastakin voi vituttaa.
 

Stern

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Ensimmäisen Tamin "kokonaisen" kauden Ässät-Jokerit -kotiottelu on jäänyt mulla mieleen kaikkein huikeimpana kokemuksena. Olisiko päättynyt 5-2? Kuivalainen seivasi vielä pelissä rankkarin, ja sen hassannutta Mika Niemistä korpesi niin pahasti, että äijä repi pelipaidan päältään palatessaan vaihtoaitioon. Taisi olla vielä se kausi, kun Hjallis oli etukäteen arvioinut, ettei Jokerit häviä kaudella ainoatakaan ottelua...

Aiemmin mainittu Joakin Musakkan "biljardimaali" oli ihan legendaarinen. Dan O'Connelin hirveä yrittäminen sen yhden maalin saamiseksi oli kanssa aika huikeaa katsottavaa. Ja Vujtek. Aina kun mies lähti 1 vs 1 -hyökkäykseen, jengi nousi istumakatsomossakin seisomaan. Sitten mies heitteli sieltä siniviivalta niitä lättyjä, jotka aina vähän väliä menivät maaliin.

Muistan myös jonkun Ässät-Ilves -ottelun, jossa Korpisalo meinasi ruveta painimaan Jukka Tammen kanssa. Loppujen lopuksi Korppari pisti rankkarista valelaukauksen kautta rystyltä sisään voittomaalin –*jatkoajalla tietysti. Tämä oli vielä sitä aikaa, kun yliajalla voitettiin tai hävittiin niin että tuntui (ei mitään "säälipistettä").

Ja uuden jääkoneen kunniakierrokste. Jonkun jokerifanin huiputtaminen Viking Linen "silmät sidottuna suunnistuksessa" niin, että se juoksi kädet ojennettuina suoraan pleksiin. Se kun joku huusi joukkueiden tullessa kentälle "Morjes Seppo!" ja Mäkelä moikkasi takasin. Onhan noita :)
 

Juhavaan

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Isomäessä oltua

- Hallin vanha kunnon b-luokan höyrymakkara
- Automerkkiperäset tikkarit
- Juomapulloilla (tyhjät) sai lätkäliigoja
- Korpin jatkoaikamaali Narriverkkoon
- Levosen huutelu pelinjälkeen laidanvierestä vähemmistökulttuurin edustajalle
- 89,4 loukkaantuminen
- Touch n' Go aina
- Porkkanahousujen välieränoyryytys 2005
- Nielipasin kaikki perseilyt vuosien varrella
 

Patapakka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Onhan näitä.

- Ensimmäinen näkemäni jääkiekko-ottelu, joko kaudella 91-92 tai 92-93, Ässät kaatoi Kiekko-Espoon 10-2.

- 90-luvun puolivälissä, ollessani 8-9-vuotias nöösipoika, Korpisalo iski mailansa paskaksi pleksiin juuri sillä kohdalla jossa istuimme isäni kanssa :D Vakuuttavaa!

-90-luvun puolivälissä, jääkiekkokorttihuuman ollessa voimakkaimmillaan, korttien vaihtelu ennen ottelun alkua muiden keräilijöiden kanssa. Oi niitä aikoja! :)

- Touch´n Go + Ässien sisääntulo ottelun alussa, aina!

- Ässien 9-3-voitto Lukosta kaudella 95-96, Korpisalo iski puolesta kentästä kiekon ohi Lukon maalivahdin.

- 90-luvun puolivälissä (musitaakseni) Ässät-KalPa-matsissa Levosten veljeskaksikko Jari & Jarno joutui jäähylle keskinäisestä nahistelusta. Kyllä oli yleisöllä hauskaa...

- Taisi olla kausi 96-97, Tammisen ohjelman siirtyessä kohti D-vaihetta, kun Ässät oli kaatanut TPS:n ekassa puolivälieräottelussa Turussa... Uho ja tunne Isomäessä oli valtava, Tepsi kuitenkin tuli ja vei voiton.

- Isomäen ominaishaju, josta syntyvää tunnetta ei voi kokea missään muualla

- Joulukuussa 2005 Ässät kaatoi TPS:n 6-0, koko halli oli aivan fiiliksissä. Silloin alkoi ekan kerran tuntua siltä että tällä kaudella mennään vielä pitkälle...

- Kevään 2006 playoff-kotiottelut, joita en valitettavasti töiden takia päässyt paikan päälle seuraamaan niin paljoa kuin olisin halunnut. Silloin oli tunne ja uho voimakkaimmillaan Isomäessä sinä aikana kun olen jääkiekkoa seurannut.

Jaroslav Otevrelin loukkaantuminen helmikuussa -96 on ylivoimaisesti tunteikkain muistoni Ässistä. Kyseisessä ottelussa en paikalla ollut, radiosta kuuntelin kyseisen pelin. Loukkaantuminen oli niin pysähdyttävä asia 10-vuotiaalle, että sen jälkeen jääkiekon seuraaminen ei ollut parina seuraavana kautena samanlaista kuin aikaisemmin.
 
Suosikkijoukkue
Porin Ässät
- Touch´n Go + Ässien sisääntulo ottelun alussa, aina!

Ongelma on, että parina viime kautena ko. biisin tunnelma on pilattu selostajan pelaajakuulutuksilla kesken kliimaksin. Jos joku siellä toimistolla lukee tätä, niin muuttakaa nyt hyvät ihmiset tämä käytäntö! Kuuluttaja vaietkoo ja biisi kovalle!
 

Hakkinen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät, Detroit Red Wings, New England Patriots
Hallissa soivista biiseistä tuli mieleen, että muistuuko kenellekkään mieleen Isonmäen trumpetin soittaja? Vanhan seisomakatsomon aikaan trumpetti sooloa töräytteli joku maestro siellä kaarteessa. Muistaakseni muutamina kausina tuota trumpetin tuuttausta kuultiin.

Sitten toinen muisto tuli mieleen, vuosilukua en muista, mutta silloin oli Ilves vieralevana joukkueena. Ottelu keskeytyi kun sähköt menivät poikki. Muistaakseni syynä oli rivakka talvimyrsky. Siellä sitten seisoskeltiin pimeässä, kunnes kentänhoitaja kävi laittamassa tulostaulun alle jonkun työmaavalaisimen. Saatiin edes vähän valoa halliin. Kesti jonkin aikaa ennen kuin sähköt saatiin takaisin ja peliä päästiin jatkamaan. Ässät taisi vielä voittaa tuon pelin.
 

Teela

Jäsen
Hallissa soivista biiseistä tuli mieleen, että muistuuko kenellekkään mieleen Isonmäen trumpetin soittaja?

Mies oli just tämä jo mainittu Leku. Olin aikoinaan hommissa Ässillä ja silloin tuli tavattua niin pelaajia kuin valmentajia. Näistä parhaiten on jääny mieleen Tamin saapuminen Isomäkeen. Sillonhan oli vielä se vanha pukukoppikäytävä ja meidän kaffinkeittomesta yhessä pikkukopissa. Samaa koppia Ässien edustuksen valmentajat käyttivät pukukoppinaan peleissä. Tami tuli koppiin ja kätteli kaikki meidät tytöt, kyllä me silloin punasteltiin. Jo silloin miehellä oli hallussa pukeutumisen koodit, muut valmentajat tuli verkkareissa hallille, Tamilla oli puunattu päästä jalkoihin.

Tuoreimpana tietty -06 kevät. Lähdettiin appiukon kanssa Vaasasta vartavasten kattomaan ratkasevaa Kärppä-matsia. Ja kyllä kannatti, se fiilis matsin jälkeen oli uskomaton.
 

korkki

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porilainen urheilu (ja yks raumalainenkin joukkue)
Ässät taisi vielä voittaa tuon pelin.
Kuten joku jo aiemmin sanoi niin ei voittanut vaan hävisi jatkoajalla. Aika mielenkiintoinen peli oli. Ja seuraavassa paikallisottelussa yllättäen oli etelänpellejä taskulamput teipattuna päähän...
 

Hakkinen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät, Detroit Red Wings, New England Patriots
Kuten joku jo aiemmin sanoi niin ei voittanut vaan hävisi jatkoajalla. Aika mielenkiintoinen peli oli. Ja seuraavassa paikallisottelussa yllättäen oli etelänpellejä taskulamput teipattuna päähän...

Pitäis lukea tätä palstaa...kiitos ymmärryksestä...

Tosiaan trumpetin soittaja oli Leku. Siinä tuli kyllä totaalinen blackout, että en sitten muistanut tuota jatkoaikaa. Pitkä ilta se oli, sen kyllä muistan...
 

miklaa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät (Sympatiat HIFK)
Kevään -78 finaali oli 10-vuotiaalle koltiaisellekkin jotain sellaista, joka aloitti ihmisiän pituisen "rakkaussuhteen" Ässiin. Eka erä oltiin valtavan yleisömassan painamana Raumantien päädyn pleksiä vasten "katsomassa" peliä. Erätauolla joku fiksumpi mies pyysi järkkäreitä avaamaan silloisen verkkoportin joka erotti istumakatsomon seisomakatsomosta. Istumakatsomon edessä oli muutama samanlainen lankkuporras kuin nykyisessä seisomakatsomossa ja saimme luvan siirtyä niille istumaan. Peliä siitä ei nähnyt alkuunkaan, vain ohi luistelevat pelaajat hartioista ylöspäin. Kolmanteen erään menimme kaverini kanssa silloisen juniorikatsomon alle ja kiipesimme sen sivussa ollutta verkkoaitaa niin ylös, että silloin tällöin näimme kiekonkin. Juniorikatsomo oli tarkoitettu Ässien junnuille, mutta sinä iltana siellä olleet kaverit olisivat heittämällä menneet ikämiessarjoihin.

Muutamaa sekuntia ennen pelin loppua joku Ässien pakeista, (oli varmaan Heikkilän Ati tai Fido Flink heitti mailansa, hanskansa ja kypäränsä katsomoon. Saman tien soi summeri ja helvetillinen määrä jengiä kiipesi kaukaloon. Itsekkin sinne menin ja pääsin osalliseksi mestaruustunnelmasta, vaikka en sitä oikein ymmärtänytkään. En päässyt kokemaan vuoden 2006 play-off tunnelmaa, mutta uskaltaisin väittää, ettei tuona mainittuna kautena eikä seuraavanakaan ainakaan kovin paljoa tunnelma hallissa jäänyt vuoden -06 play-offeista.

Olin muuten suunnilleen samanikäisenä samassa pelissä ja samassa paikassa. Roikuin vanhassa verkkoaidassa oikean isovarpaan ja vasemman käden sormien varassa vajaan 45 asteen kulmassa koko pelin järjettömässä väentungoksessa katsellen pelaajien olkapäitä. Ehkäpä silloin törmäsimme. Tänä vuonna olen asunut yli puolet elämästäni muualla kuin Porissa (Turus) mutta Ässiä en ole ikinä lakannut kannustamasta
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös