Inttiin lähdössä?

  • 1 215 520
  • 3 574

Baldrick

Jäsen
10. päivä armeijan muonavahvuuteen. Vituttaa jo valmiiks. Tässä oli vielä sen vertaa hauskaa sekin, että sieltä tuli joku kysely johon ois pitäny vastata ja lähettää takas 13.12.2010 mennessä. Ei tullu lähetettyä, kun just vasta lukasin tarkemmin sitä, kun halusin tietää, että mikä päivä on lähtö.
 

jokerit67

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Minkävärisiä noiden omien kalsareiden&sukkien tulisi olla, jotta eivät erotu pahemmin armeijan kamoista? Mites t-paidat?

Mitenkäs muuten on, jostain luin että kannattaa ottaa omat lenkkikengät mikäli löytyy jotkut hyvät. Millaiset ne firman lenkkarit ovat?
 

Haske

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Minkävärisiä noiden omien kalsareiden&sukkien tulisi olla, jotta eivät erotu pahemmin armeijan kamoista? Mites t-paidat?

Mitenkäs muuten on, jostain luin että kannattaa ottaa omat lenkkikengät mikäli löytyy jotkut hyvät. Millaiset ne firman lenkkarit ovat?


Sukkien kannattaa olla mustia/tummia. Boxereilla ei juurikaan väliä koska eipä ne pahemmin alta näy. T-paitoja en oikein suosittele ottamaan mukaan, itselläni ei ainankaan missään vaiheessa ole ollut omia t-paitoja mukana ja hyvin on pärjännyt. Jos välttämättä haluat ottaa, niin musta/vihreä tms lienee paras. Siviilivaatteethan eivät saa näkyä päälle päin.

Itse otin heti ensimmäisenä päivänä mukaan omat lenkkarit, vaikka eivät ne valtion tarjoamat kengätkään mitkään älyttömän huonot ole, kyllä niilläkin pärjäisi mainiosti. Jos sulla on yhtään erikoisemman muotoinen jalkaterä, niin suosittelen kyllä omia tossuja.
 
Suosikkijoukkue
IFK, respektit suomalainen Jokerit
Itse en ole käynyt Suomen armeijaa, vaan toisen kotimaani armeijan, jossa meininki taisi olla (=on) hiukkasen toisenlainen...kannattaisko herrat hyvät harkita sitä siviilipalvelusta, jos oikeesti meinaatte hukata kokonaisen vuoden palvelusta suorittaessanne? Toi meiniki ei kuullosta kovinkaan lupaavalta...
 

tomageeni

Jäsen
Suosikkijoukkue
Canadiens, Suomi, finska nhl spelarna
Ok, tällaista vanhan liiton miestä vaan ihmetytti se että alokkaalla olisi oikeus "napata" haluamansa kaappi ja sänky. Alokkaalla oikeuksia, mihin tämä maailma on oikein menossa...

Meillä jokaiselle osoitettiin vain tupa ja kukin otti sieltä sen punkan/kaapin minkä halusi tai mikä oli vapaana. Porukka jopa vaihteli punkkia jälkeen päin. Ainoa oleellinen juttu oli se, että tuvan ovessa oleva nimilista oli oikeassa järjestyksessä, tätä sitten päivitettiin tarpeen vaatiessa. Näin Vekaralla 2007.

Omia t-paitoja ei kantsi ottaa sen takia että ne eivät saa näkyä, eivätkä kuitenkaan ole tarkalleen saman värisiä ja sävyisiä kuin armeijan tarjoamat, joka erottuu kyllä helposti isosta ryhmästä.

Omia lenkkareita sai pitää urheilusuorituksissa, mutta intin lenkkitossuja luultavasti joutuu käyttämään, jos ne määrätään yhteiseksi varustukseksi johonkin ei-urheilu-suoritukseen
 
Viimeksi muokattu:
Itse en ole käynyt Suomen armeijaa, vaan toisen kotimaani armeijan, jossa meininki taisi olla (=on) hiukkasen toisenlainen...kannattaisko herrat hyvät harkita sitä siviilipalvelusta, jos oikeesti meinaatte hukata kokonaisen vuoden palvelusta suorittaessanne? Toi meiniki ei kuullosta kovinkaan lupaavalta...

Siviilipalvelukseen uppoaa se sama aika, joskin se mahtaa olla vapaampaa. Vuosi on toistaalta niin lyhyt aika, että ellet ole jokin lätkän pelaaja tjms. et luultavasti huomaa mennyttä aikaa hukkaan heitettynä. Meininki oli melko lystiä, vaan se kai on asennoitumiskysymys.
 

Red Label

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Bruins, Miro Heiskanen
Hitto. Oli elämä intissä mukavaa. Toisin kuin monet muut, inttiä jäi ikävä samantien kun kotiutettiin. 180vrk palvelin Vekaranjärvellä, KymPionP/2. PionK I/07. P-kausi ei ollut kovinkaan paha, 4kk sen jälkeen suorastaan nautinnollista. Pokeria, musiikkia, kahvia, monopolia, suklaansyöntiä.. Leireillä oli keittimessä kiinni cd-soitin ja kahvinkeitin, 2 pistorasiaa kun oli. Nauratti, kun pataljoonan komentaja jossain puheessa tähdensi, että kaikki ovat yhtälailla pioneereja. Keittäjät osaavat kaikki pioneerinhommat, osaavat vain laittaa ruokaa sen lisäksi. Noh, olihan se tellu ja KES tuttu. Mistään muista miinoista/raivausvälineistä hajuakaan.

Tuollaisella puolen vuoden pullamössöilyllä tippui 14 kiloa, 97->83kg. Alussa cooper 2250m, lopussa 2850m, enkä kertaakaan liikkunut vapaaehtoisesti. Jotain taikapuuroa ne varmaan syötti..

E: Kyllähän se loskapaska siinä maaliskuun kieppeillä sieppas ja pahasti, leireillä ollessa. Talvi oli ihan jees, vaikkei se 2 tuntia poterossa -37 asteessa mikään nautinto ole. Kesä ja loppusota oli vittumaisempaa, kun itikoita oli aivan jumalattomasti. Mikään univaje, kylmyys tai märkyys ei vetänyt lähellekään vertoja sille helvetille.
 

mikko600

Jäsen
Suosikkijoukkue
NUFC, maapisteet, Captain Conker
Heh, meikäläinen kotiutui 2001 kesällä Vekaralta ja nythän se nappasi sitten kertauskutsun. Pioneerikomppanioiden päälliköiden kertauskoulutukseen lähdetään Lappeenrantaan Maasotakoululle maaliskuun lopulla muutamaksi päiväksi. Noh, eipä kai tuossa paljoa metsässä ryömintää tule. Saapa nähdä...
 

KiVi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Nanna Karalahti
Kukaan kavereistani palveluspaikasta/yksiköstä riippumatta, ei ole katunut 180 vrk:n lahjaa, ja kaikki 362 palvelleista tai palvelemassa olevista ovat sanoneet sen olleen suuri virhe.
Mitä, hajosiko Jokinen (nimi muutettu) viimeisen puolen vuoden aikana!?

Pitäkäähän lähtijät kivvoo, koska ne hommat on loppujen lopuksi hauskoja, joko järjettömyytensä takia tai ihan oikeasti. Sellaista vanhakantaista äijäilyä. Jos pidätte silmät auki, saatatte vaikka oppia jotain elämästä ja itsestänne.

Ai niin, on ihan turhaa rasvata persettään marsseja varten, jos kannikat eivät ole hitsanneet yhteen aiemmin kävellessä tai hiihtäessä. Tietysti jos tästä toimituksesta pitää, niin mikä minä olen kieltelemään.

Hyvät singonvetohanget tulossa!
 

Haastattelija

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Winnipeg Jets
Ahh..Hienoa lukea täältä muiden kokemuksia ja tuntemuksia tästä Suomen suurimmasta päiväkodista.

Haastattelija kotiutui Santahaminan paratiisisaarelta lokakuussa 2009. 9kk tuli vietettyä 2. jääkärikomppaniassa sotilaspoliisihommissa. Palvelus oli kokonaisuudessaan mukavaa aikaa, ja jälkeenpäin ajateltuna kaikki ne vittumaisimmatkin tilanteet ovat muovautuneet päässäni positiivisiksi. Omasta puolestani suosittelen kaikille kyseistä koulutusta, sillä mitä nyt olen tuttujen kanssa jutellut, niin verrattuna vaikkapa perus nurmiporan 6kk, ovat spollehommat oikeasti aika mielekkäitä.

Koulutuksen about kaksi ekaa kuukautta ovat samat kaikille, ja silloin onkin hyvä tilaisuus katsella ympärilleen, tutustua joukkuekavereihin ja muutenkin tutkiskella omia fiiliksiään palveluksen suhteen. Aika kuluu aika pitkälti oppitunneilla, asekoulutuksessa ja saapumistesteissä kuten lihaskuntotesti, uimataitotesti ja cooper. Vapaa-aikaa on ensimmäisinä viikkoina turha odottaa. Alun sekavuuden jälkeen varusjantterit alkavat pikkuhiljaa oppia kuka on se choko alik, ja kuka Hitlerin reinkarnaatio. Samat huomiot tehdään myös skappareista. Aika ajoin alikit ja skapparit heittävät puolivakavissaan ilmoille kysymyksen: "Kuka haluaa Aukkiin?" Tähän suosittelen vastaamaan ei, huolimatta siitä miltä sillä hetkellä tuntuu.

P-kauden jälkeen sitten siirrytään erikoiskoulutuskaudelle, joka omasta mielestäni on miehistölle hienoa aikaa. Kauden aikana pääsee muun muassa heittämään kovan käsikranaatin. E-kaudella otetaan myös vartiointivastuu vastaan joko Spolkilta tai 2 Jk:lta, riippuen saapumiserästä. Vartiohommista sen verran, että suosittelen kaikille tuleville sotilaspoliiseille pysymään hyvissä väleissä komppanian kirjurin kanssa. Kyseinen nollataulu nimittäin tekee vartiolistat, eli päättää missä vietät aikasi kun vartionakkula napsahtaa. Suosittelen Tolkkisten varastoa Porvoossa tai Santiksen porttia.

E-kauden jälkeen vuorossa ovatkin sitten joukkokoulutuskaudet 1 ja 2, joiden aikana aletaan käymään läpi sodan ajan tehtäviä, tulevassa sodan ajan kokoonpanossa. Näistä kausista ei hirveästi muistikuvia enää ole, sillä aamujen vähentyessä mielenkiinto ja keskittyminen palvelukseen oli melko olematonta.
Yksi J1 kauden leiri jäi kyllä ikuisesti mieleen: Tunnelileiri. Ryhmityimme Ruoholahteen voimalan pihalle ja suorittelimme viikon ajan erinäisiä tehtäviä erinäisiin kellonaikoihin. Maaliosaston kundit kirmasivat kumipuukkojen kanssa tunneleissa (joita on muuten ihan helvetisti) Helsingin alla, ja me nohevat kaupunkitaistelijat metsästimme. Myös metrotunnelit ja Kampin metroaseman portaat tulivat tuon leirin aikana tutuiksi. Rynkkyihin saimme kaikki herkut: Valonvahvistimet, taktiset valot ja punapistetähtäimet. Paseilla oli kiva painella pitkin keskustaa ja siviilien ilmeet olivat näkemisen arvoisia kun jalkauduimme Hakaniemen torille iltapäiväruuhkan aikaan.


Inttiin menijöille: Älkää ottako inttiä liian vakavasti, vaikka se saattaa siltä tuntua joskus. Älkää kuitenkaan perseilkö (ainakaan ihan alussa. Lopussa voi sitten hyvän maun rajoissa hieman..) Auttakaa, jos joku apua pyytää. Yhteistyöllä itse kunkin palvelus on mukavampi.


Tästä viestistä nyt tuli vähän sekava ja muutenkin huonosti jäsennelty, mutta toivottavasti sain herätettyä jonkun mielenkiinnon. Jos jollain tulee kysyttävää intistä ja erityisesti sotilaspoliisikoulutuksesta, niin kyselkää pois täällä tai vaikka yv:llä.
 

Sisäliitin

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko
Kaikki vaatteet mitkä näkyy päälle, pitää olla armeijan tarjoamia. Näin ainakin nykyaikana. Täten siis omia boksereita ja sukkia saa käyttää, mutta kuten peno sanoi, sukkien kannattaa kyllä olla mustia jos esim. sisäjalkineilla kulkee käytävillä. Omia t-paitoja on ihan turha ottaa mukaan, niille ei ole käyttöä.

5x sukkapari
5x villasukkapari
5x bokserit
5x t-paita
5x poolo
2x villapaita

Tuossa ehkä nuo tärkeimmät mitä tulette saamaan. Nuo määrät siis II/09 Parolassa.


Onko sukat nykyään mustia? 1/07 Säkylässä oli kyllä niitä perus myrkynvihreitä. Meillä oli kaikki muita neljät mutta pooloja kolme ja vain yksi villapaita(jota ei muuten saanut käyttää kuin kasarmilla,virallisesti)

Punkat ja kaapit oli pistetty valmiiksi meillä aakkosjärjestykseen.
P-lauden vietin Pioneerikomppaniassa ja loppuajan(362) PSTK:ssa joka ainakin silloin oli se prikaatin ehkä "kovin" komppania. Silti olen jälkeenpäin ollut tyytyväinen tuohon armeijassa vietettyyn vuoteen. Kerkee sitä loppuelämänsä sitä duunia painaa. Ei niitä suurimpia vitutuksia edes enää muista.

Niin ja itse juoksin tulo cooperissa 2300 ja kotiuttamiscooperissa 2700 että niin vain se kunto kasvoi vaikka tuntui että kokoajan syödään(paitsi alussa).

Aina olin tuvan(kuusi eri tupaa) neljän kovakuntoisimman joukossa. Ja sisulla/henkisellä kestävyydellä on paljon enemmän käyttöä.
 
Viimeksi muokattu:

Cassu

Jäsen
Eipä sitä enää ressaa kuntotesteistä. Näin naisena ehkä tavoitteet on olleet liian korkealla. Jospa vaan nollaisi pään ja alkaisi nauttia lopusta siviiliajasta. Palaan kertomaan, koska potkivat pihalle :) Tsemppiä muillekkin lähtijöille! Se on loppuviimeen lyhyt aika ihmiselämässä..

PS. Mä haluan spolliksi
 

Sisäliitin

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko
Eipä sitä enää ressaa kuntotesteistä. Näin naisena ehkä tavoitteet on olleet liian korkealla. Jospa vaan nollaisi pään ja alkaisi nauttia lopusta siviiliajasta. Palaan kertomaan, koska potkivat pihalle :) Tsemppiä muillekkin lähtijöille! Se on loppuviimeen lyhyt aika ihmiselämässä..

PS. Mä haluan spolliksi

Taitaa tuo olla melkein kaikille naisille sama homma. Ja kyllähän intissä nyt yleisesti vaaditaan naisilta hieman enemmän mutta ei siitä mitään stressiä kannata ottaa. Tuskimpa potkivat jos motivaatiosi nyt on edes välttävässä kunnossa. Lyhyt aikahan se on ja varmasti saa ainakin muutaman elinikäisen hyvän kaverin ja paljon kokemuksia joita ei muualta saa.

Ja tuohon viimeiseen.. Vuhvuh!! Kukaan ei halua sotakoiraksi,kissatkin nauraa niille.
 

Lohipoika

Jäsen
Vartiohommista sen verran, että suosittelen kaikille tuleville sotilaspoliiseille pysymään hyvissä väleissä komppanian kirjurin kanssa. Kyseinen nollataulu nimittäin tekee vartiolistat, eli päättää missä vietät aikasi kun vartionakkula napsahtaa. Suosittelen Tolkkisten varastoa Porvoossa tai Santiksen porttia.

Kirjuri todellakin oli tämän spollen paras kaveri kasarmilla (II/08, hähää, te tulitte meidän tilalle). Ekoilla kerroilla mentiin, minne pistettiin, mutta sitten hän väsähti tähän hommaan ja kysyi, minne haluaisin. Parhaimmat paikat ovat pressanlinnalla, vaikka polvet väsyy siitä seisomisesta, mutta päivät pitkä pelattiin Pro Evolution Socceria ja katottiin leffoja/Simpsonit ja yleensä päästiin tunniksi kaupungille täydentämään varastoja (lisäksi pressanlinnalla saa mahtavia muistoja halosista, lipposista ja kavereista), mutta ehdottomasti mahtavin vartipaikka on saaren kiertovartio, mutta sinne ei pääse ilman intin ajokorttia, jonka voi ajaa P-kauden aikana (suosittelen, helpottaa) ja varsinkin päiväkierto (yö huoltaa kaikki autot ja sekoittaa päivärytmin, mikä vituttaa viikonloppulomilla). Minä pääsin kokemaan jokaisen vartiopaikan, joten osaan sanoa, mikä on paras. Tolkkinen on myös rento paikka, mutta sinne kannattaa tuoda reilusti omaa evästä, koska on ainoa paikka, josta ei pääse ostoksille. Jostain kumman syystä intissä tekee kovasti mieli karkkia ja limua.

Ja tuohon viimeiseen.. Vuhvuh!! Kukaan ei halua sotakoiraksi,kissatkin nauraa niille.

Kateellisten panettelua. Spollet pääsee ampumaan normaalien lisäksi pistooleilla ja haulikoilla ja muutenkin palvelus on paljon helpompaa (=vähemmän hajottavaa): leireillä sisäyöpymiset, suihku ja vessa, autokyydit leireille, pakin ja luhan pääsee pesemään, autopartio, asutuskeskustaistelu... En vaihtaisi sekuntiakaan perusjääkärin kanssa. Kolmen kuukauden ylimääräinen palvelusaika nummijääkäriin verrattuna ei oikeasti ole mitään.
 

Mogly

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Kuudelta aamulla viimeiset seitsemän (7) aamua jäljellä, ja pikkuhiljaa alan jo jännittämään että mihin hommiin minut laitetaan, se onkin ainoa asia mitä inttiasioista tällähetkellä jännittelen. Omasta mielestäni kuitenkin tulen juttuun monenlaisten ihmisten kanssa ja asennetta löytyy hommien hoitamiseen.

Spol saattaisi olla ihan mukava vaihtoehto ja kutsunnoissa vähän siihen malliin puhuttiinkin että todennäköisesti Spol mutta sekin tässä kerkee muuttumaan moneen kertaan, ennenkuin portista astuu sisään.

Lukeeko muilla Santikseen lähtijöillä palvelukseenastumis määräyksessä, mihin hommiin laitetaan? Itselläni tosiaan lukee vain Kaartin Jääkärirykmentti / Santahamina
 
Naisista intissä tulikin mieleeni kysymys, että tilastoidaanko erikseen naispuoliset palveluksen keskeyttäjät? Sillä omien kokemuksieni pohjalta tuo prosenttiluku on huomattavasti suurempi. Ainakin Öbis 1/09 niistä noin 20 naikkosesta valehtelematta puolet jätti leikin kesken, sama toistui muistaakseni seuraavassa erässä.

Upinniemeen lähtijöitä täällä? Ihan paska mesta. Mm. merivoimilla kun fyrkkaa on nolla suhteessa maavoimiin, niin varusteet on perseestä. Leppoisia tehtäviä: matruusi 270vrk (paitsi Pohjanmaa ja ohjusveneet), uimavalvoja 270vrk, hamppilääkärin assari 270vrk, meripioneeri 270vrk ja tietysti kirjuri 180vrk sekä ennen kaikkea viestimies 180vrk. Totalskeidahommia: merivalvoja 270 ja spolmiehistö 270. AU-hommista en sano mitään.

Isosaari oli kyllä hieno ja jokseenkin myös ainutlaatuinen paikka suorittaa p-kausi.
 

Sisäliitin

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko
Kateellisten panettelua. Spollet pääsee ampumaan normaalien lisäksi pistooleilla ja haulikoilla ja muutenkin palvelus on paljon helpompaa (=vähemmän hajottavaa): leireillä sisäyöpymiset, suihku ja vessa, autokyydit leireille, pakin ja luhan pääsee pesemään, autopartio, asutuskeskustaistelu... En vaihtaisi sekuntiakaan perusjääkärin kanssa. Kolmen kuukauden ylimääräinen palvelusaika nummijääkäriin verrattuna ei oikeasti ole mitään.

Mites Pasikuski? Tuli oltua kaikenlaisilla mahdollisilla leireillä joten ampumaan pääsi lähes kaikilla mahdollisilla intin vehkeillä+pioneerien pommit.
Paskoja ajonakkeja ei tule kuten rekkakuskeilla. Leireillä yleensä nato-kamiinat eikä sotilaallisuudesta tietoakaan. Plussana vielä lomien huikea määrä. Minulla oli 17 kuntsaria kun parhaalla alikersantilla oli 11.
 

Mogly

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Mm. merivoimilla kun fyrkkaa on nolla suhteessa maavoimiin, niin varusteet on perseestä.

Taitaa myös tuo vähien rahojen sijoittaminen järkevästi olla ongelmallista Suomenlahden merenpuolustusalueella? yhtenä hyvänä esimerkkinä Ilmatyynyalus Tuuli (Wikipedia)

Mites Santiksen vippikuskin hommat? Millä nimellä nykyisin kulkee ja miten kyseisiin hommiin pääsee? Sen verran tällähetkellä tiedän että matka kävisi Spol-miehistön kautta.
Voin toki myös olla väärässä näin mututiedon pohjilta.
 

Haastattelija

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Winnipeg Jets
Mites Santiksen vippikuskin hommat? Millä nimellä nykyisin kulkee ja miten kyseisiin hommiin pääsee? Sen verran tällähetkellä tiedän että matka kävisi Spol-miehistön kautta.
Voin toki myös olla väärässä näin mututiedon pohjilta.

Taitaa mennä nimellä Spol-kuljettaja. Miehistöstä tosiaan haetaan Haku joskus P-kauden lopussa. En nyt osaa sanoa kuinka helposti pääsee, mutta muistaakseni omasta P-kauden tuvasta kolme sotilasta siirtyi kuskeiksi. Spol-kuskin homma on kirjurin jälkeen se toiseksi löysin nakki mitä sotilaspoliisikomppaniassa voi saada. Taiteaa mennä niin että kuskeista about puolet on koko ajan yksikön palveluksessa ja toinen puolisko "ajossa".
 

Mogly

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Taitaa mennä nimellä Spol-kuljettaja. Miehistöstä tosiaan haetaan Haku joskus P-kauden lopussa. En nyt osaa sanoa kuinka helposti pääsee, mutta muistaakseni omasta P-kauden tuvasta kolme sotilasta siirtyi kuskeiksi. Spol-kuskin homma on kirjurin jälkeen se toiseksi löysin nakki mitä sotilaspoliisikomppaniassa voi saada. Taiteaa mennä niin että kuskeista about puolet on koko ajan yksikön palveluksessa ja toinen puolisko "ajossa".

Näin itsekkin kaverilta kuulleena että melko löysiä hommia, mutta kai silti ihan kivaa ajella herroja ympäriinsä? Vaatimuksena vissiin B-kortti eikä liikennerikkomuksia alla ja tietenkin intin ajolupa?
 
Taitaa myös tuo vähien rahojen sijoittaminen järkevästi olla ongelmallista Suomenlahden merenpuolustusalueella? yhtenä hyvänä esimerkkinä Ilmatyynyalus Tuuli (Wikipedia)

Kyllä, siellä parkissa se möllötti ja taitaa möllöttää tänä päivänäkin. Aika hasardi hankinta todellakin. Tuolla 14M€ upgreidaisi varmasti ihan hyvin esim. varusmiehille jaettavaa varustusta tai remontoisi vaikkapa vanhat homeiset kasarmit.

On se kyllä komean näköinen tuo Tuuli, siistiä olisi päästä kyytiin, todellinen nopeus on käsittääkseni 60 solmun luokkaa.
 

Lohipoika

Jäsen
Mites Pasikuski? Plussana vielä lomien huikea määrä. Minulla oli 17 kuntsaria kun parhaalla alikersantilla oli 11.

No minä en olekaan millään lailla haukkunut muita koulutushaaroja toisin kuin sinä:

Ja tuohon viimeiseen.. Vuhvuh!! Kukaan ei halua sotakoiraksi,kissatkin nauraa niille.

Kuntsareitakin tuli muistaakseni 15. Olisi tullut muutama lisää, jos olisi käynyt enemmän lenkeillä tai saanut ylennyksiä.
 

Mogly

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Kyllä, siellä parkissa se möllötti ja taitaa möllöttää tänä päivänäkin. Aika hasardi hankinta todellakin. Tuolla 14M€ upgreidaisi varmasti ihan hyvin esim. varusmiehille jaettavaa varustusta tai remontoisi vaikkapa vanhat homeiset kasarmit.

On se kyllä komean näköinen tuo Tuuli, siistiä olisi päästä kyytiin, todellinen nopeus on käsittääkseni 60 solmun luokkaa.

Siellä se Öbiksessä palvelevan kaverin mukaan vieläkin möllöttää, itse tuon kyseisen kapistuksen myös näin kun valaa olin katsomassa.

45 min - Merivoimien moka @ Youtube

Hauska pätkä kun päätöksen Tuulin ostosta tehneitä herroja kiusataan.

Käsittääkseni koko laitos on epäkäytännöllisyyden huippu, puheiden mukaan Tuuli ei mahtuisi edes täydessä 60 solmun vauhdissa kääntymään itämeressä ja kun Tuuli Öbiksessä lyödään tulille niin kuulemma ääni kantautuu Tallinnan rannikolle saakka.
 

Haastattelija

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Winnipeg Jets
Näin itsekkin kaverilta kuulleena että melko löysiä hommia, mutta kai silti ihan kivaa ajella herroja ympäriinsä? Vaatimuksena vissiin B-kortti eikä liikennerikkomuksia alla ja tietenkin intin ajolupa?

Juurikin näin. Tosin muitakin keikkoja on kuin kenraaleiden sun muiden kuskaukset. Omasta saapumiserästä yksi kuski perseili niin paljon että "alennettiin" ajamaan pelkkiä huoltoajoja, eli ruoka ja kalustekuljetuksia ympäri Santista.
 

Kummeli

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Washington Capitals
Minä olen menossa 2/11 erässä Parolaan ja minäkin olen miettinyt sotilaspoliisiksi ryhtymistä. Milläköhän prosentilla siksi haluavat pääsee sinne ja mitä vaatimuksia siinä on? Entä missä vaiheessa tuo pitäisi päättää, jos sotilaspoliisiksi halajaa.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös