Imeltäminen meinaa sitä, että muussattuun perunaan isketään hitunen jauhoja ja jätetään yleensä yön yli lämpimään paikkaan imeltymään. Imellytyksessä perunan tärkkelys alkaa pilkkoutua --> sokeria --> laatikkoon tulee makeahko (imelä) maku.
Imellytyksen jälkeen sekaan isketään muut matskut ja paistetaan loota rauhassa reilun voimäärän kanssa kanneltaan rapeaksi. Aijaijaijai... Suosittelen kokeilemaan.
Itä-Suomessa, tai ainakaan lähipiirissäni, ei imeltäminen ole ollut kovin tuttu juttu, mutta täällä etelässä tai lounaassa ilmeisen yleinen. Kaikki makeat leivät ynnä muut olivat mulle vähän homojen hommaa, kun tänne muutin aikoinaan, mutta vaimon suvun myötävaikutuksesta olen alkanut lämmetä varsinkin tuolle perunalaatikolle. Eilen ja tänään valmistin siis eka looran, ja hyvää tuli, vaikka itse sanonkin.