Ilves-Tappara 16.9.04 klo 18.30

  • 16 918
  • 116

vaaka

Jäsen
Tappra oli aivan paska;ei millään osa alueella pysynyt ipan
mukana.

Ipaa on koko kesän mollattu muonoista hankinnoista ja jokerien
ylijäämäpelaajien hankinnoista,helenius oli hyvä,ei mailapelaamisessa mutta muuten.

Kruutana antoi jäähyt helgelle vain koska helge on HELENIUS.
NIeminen sanoi suoraan että tappara oli umpisurkea ja kiekottoman pelaajan estävä joukkue.

Miksihän useat tuntemani porkkanahousut kritisoivat Saarisen valmennusta tapparassa,en tiä eikä kiinnosta
 

Corkscrew

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Tässähän eräät eivät ole pysyä housuissaan tällaisen Ilves-henkisen lopputuloksen kanssa. Se heille tosin suotakoon, suuri yllätyshän tämä varmasti oli kaikille, ja positiviiset sellaiset maistuvat usein makeimmilta.

Eipä näistä avausotteluista tosin koskaan sen suurempia johtopäätöksiä tulevaisuuden kannalta ole ollut järkevää tehdä. Ensimmäinen esimerkki löytyy tasan vuoden takaa, ja paljon lisää kun jaksaa selata historiankirjoja taakse päin.

Ainoa asia mikä tässä huolestuttaa on, että tämä ei ollut ensimmäinen kerta Mika Saarisen valmennuskaudella kun kaukaloon luistelee sinänsä ihan tärkeässä ottelussa täysin hengetön ja veltto Tappara. Valmistautuminen on mennyt ennenkin täysin vastaavalla tavalla nolosti penkin alle. Siinä selkeä asia minkä on parannuttava, jos tällä joukkueella halutaan menestyäkin reilun puolen vuoden kuluttua.

Juha Pitkämäki muistuttaa yhtä paljon Miikka Kiprusoffia kun Janne Ojanen Steve Kariyaa.
 

axe

Jäsen
Minnuu naurattaa vallan mahottomasti.

Vaikkei millään pysty väittämään, että nähty peli oli odotettavissa tai edes arvattavissa, niin silti on sellainen "olishan tää pitänyt arvata" -fiilis. Tuli niin mieleen viiden vuoden takainen aika, kun Paffa Kuivalainen (Ilveksessä silloin) keräili kahdessa harkkapaikallispelissä kiekon yhteensä 16 kertaa selkänsä takaa ja sitten ekassa tosipaikallispelissä piti luulotauti-Tapparan nollilla.

Ja selvähän se, että asennepuolella se Tapparan ongelma oli. HN tuolla jotain yritteli esittää, että muka kauden avaukseen ja paikallispeliin syttyisi automaattisesti ja yritti rivinsä välistä luetuttaa, että Tappara hirmuisesta yrityksestään huolimatta hävisi vain koska vastustaja oli niin paljon veijarimaisempi ja virtuoosimasempi. Hyvähän Ilves toki oli, mutta ei se nyt yksin siihen ratkennut. Vastustahan se ei saanut ollenkaan, sen taisi myöntää jopa kentällä maalailleet Ilves-pelaajatkin. Tappara on muuten viimeksi tainnut syttyä paikallispeliin kunnolla playoffeissa 2001.

Tosin pikkurikkuriikkisen voisin rikkoa tabujakin ja uskaltautua epäilemään, että kenties se Ville Niemisen ilmestyminen kokoonpanoon pisti muun joukkueen vähän sekaisin, odottavalle kannalle tai jotain, "mitäs se Stänlikapin ihmemies ny tekeekään?". Eikä se luultavasti auttanut asiaa ollenkaan, että Nieminen pelasi suunnilleen kahdeksassa eri ketjukokoonpanossa ekan pelinsä aikana. Siinä jäi öhmanit ilman yv-aikaa ja kossuviinasten harkkapeliesitykset pyyhittiin saman tien jään alle.

Eiköhän tässä illalla kotona peiliin katsoessaan useammalla Tappara-pelaajallakin ole mielessään, että olisin kai voinut tehdä jotain toisinkin valmistauessani peliin ja ei se sittenkään hoitunut noin vaan vaikka salaa niin kuvittelin ja vaikka Trecupissa oli niin helppoa. Tosin kehtaakohan joku Janne Ojanen tai Pekka Saravo (kapteenismiehiä vielä) edes katsoa peiliin tämäniltaisen esityksensä jälkeen. (Niijja viittiikö joku tähän peilihommaan vielä vetää jonkun ulkonäkövitsinkin?)

Ei tässä muuta mutta kun tää oli meidän ainoo etukäteen voitettavissa oleva peli vähään aikaan. Siinä saattaa hyvä kesä mennä aivan hukkaan henkisellä puolella, kun viikko liigan alkamisen jälkeen on koossa 0 pistettä viidestätoista mahdollisesta.

Ei tu mitään, me ollaan hävitty tää kausi.


Edit: Unohdinpa muuten mainita, että oikea syy Tapparan häviämiseen löytyy Timo Branderin vetovihjeistä Aamulehdessä ja joissain muussakin lehdessä. Se mies kun ei tunnu koskaan olevan oikeassa, ainakaan Tapparasta puhuessaan.
 
Viimeksi muokattu:

Alex

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Viestin lähetti vaaka

Kruutana antoi jäähyt helgelle vain koska helge on HELENIUS.

Kyllä ne kaikki kolme äärettömän typeriä jäähyjä niinkuin yleensäkkin Heleniuksella. Mitä järkeä on mennä kulmaan vain vetääkseen Tapparan pelaaja poikittaisella jäähän?

Pakko mainita että Ilvekseltä muutama pelaaja yllätti positiivisesti, lähinnä Turunen ja Pesonen ennakko-odotuksiin nähden. Ehkä Ilves sittenkin selviää 8 joukkoon tällä kaudella.

Tappara sen sijaan oli todellinen vitsi. Jalat eivät liikkuneet minnekään ja vaikea kuvitella että ne yht`äkkiä alkasivat huomenna toimia, mutta katsellaan.
 

tsei_tsei

Jäsen
Viestin lähetti Mr. Smith
Aika hyvä kirjoitus. Luulisi että lätkää on jopa joskus nähty. Mutta ei. Hyvin tosin torjui Lehto ja jätti todellakin Pitkämäen varjoonsa, paitsi viimeisessä erässä, jonka Lehto katseli aitiosta.

Ipalta tosiaan surkeat harkkapelit ja naps kuului toisessa erässä, pääty oli vaan eri. Vittuilu sikseen ja matsin tapahtumiin.

...

Toivotaan, että huomenna nähdään Tapparalta parempi peli TPS:ää vastaan. tsei_sein ei kyllä kannata kertoa ottelun lähtökohtia...

Ennustus ei tosiaan aivan osunut kohdalleen. Ilmeisesti oli käynyt niin, että Tapparan kopissa ei haluttu tyrmätä paikallisvastustajaa heti kauden alussa. Näin saadaan yleisöä myös myöhempiin paikallispeleihin, kun kirvesrintojen ylivoima ei vie mielenkiintoa.

Ilveksen näinkin suuri voitto kertoo kyllä joukkueen harjoittelusta. Useinhan peräpään porukat herkistelevät jo huomattavasti aikaisemmin ja päätavoite on kauden alussa. Kevättä kohden tällaiset porukat sitten hyytyvät. Harjoituspeleillä Ilves onnistui kuitenkin jotenkin hämäämään.

Mitä tulee huomiseen peliin, niin eiköhän Tappara ota avausvoittonsa. Selviä numeroita tällä kertaa en ennusta, kun vastassa on kuitenkin SM-liigan kovin porukka näin materiaaliltaan.
 

tsei_tsei

Jäsen
Viestin lähetti HN
...

Yllättävän hyvin Tappara kuitenkin sinnitteli mukana.

Et tu Brute! Luulin, että rohkeat ennustukset, lukuisat puukot ja ylimielinen suhtautuminen nostaisi sinut tällaisen yläpuolelle, mutta ei näköjään. Enää en taidakaan pitää puukottelua HN:n legerdaarisista ennustuksista mitenkään turhana, kun et ollutkaan kolmea tasoa muiden yläpuolella kuin omassa päässäsi.
 

tsei_tsei

Jäsen
Viestin lähetti HN
Varmasti oli muuten Tappara-pelaajien asenteessa vikaa.

Kukapa sitä nyt liiga-avaukseen ja paikallispeliin syttyisi?

Totta. Ei kauheasti napannut. Paikallispelejä on miljoona ja muutenkin runkosarja on puolimerkityksetöntä höntsäilyä. Noh, huomenna voin ehkä syttyä, kun vaivaudun hallille asti.
 

Raymond Pearl

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Numerot mairittelevat, mutta eivät kylläkään kerro totuutta koko pelistä. Ilves oli selkeästi parempi ennakkoon ajateltuna heikoimmalla osa-alueellaan - viimeistelyssä. Pitkämäki vei myös selkeän selkävoiton Lehdosta, vaikkei tositoimiin juurikaan joutunut kovista torjuntalukemista huolimatta. Ilveksen karvaus tuntui myös purevan Tapparan pakkeihin paremmin kuin kirvesrintaisten vastaava.

Tapparalla ei oikein tuntunut olevan minkäänlaista ideaa kiekon kanssa hyökkäyssiniviivan ylityksen jälkeen. Kiekkoa yritettiin vain survoa Pitkämäen patjojen läpi pienestä kulmasta ja Ilves-puolustus hoiteli maalinedustan puhtaaksi irtokiekkojen kärkkyjistä hyvällä prosentilla. Avopaikoista ammuttiin karkeasti ohi maalista tai koko kiekosta. Nieminen pelasi yhden erinomaisen vaihdon taistellen yksin lähes koko Ilves-kentällistä vastaan, mutta oli muuten yllättävän näkymätön, kuten kaikki muutkin Tapparan nimekkäät pelaajat.

Helenius pelasi aivan kelvollisesti ja sai mielestäni kaksi jäähyistään melko köykäisin perustein. Jatkossa miehestä voi olla vielä paljon iloa, kunhan poikittainen mailanliike pysyy kurissa ja kaukana kaverin alaselästä laidan vieressä. Pesonen, Turunen ja Vidgren sekä itselleni suurena yllätyksenä Laurila pelasivat erittäin hyvän ottelun. Niinimäen otteissakin oli jo lupausta paremmasta. Helminen ja Kariya eivät puolestaan vielä kyenneet lukemaan toistensa aivoituksia maalista huolimatta ja tuloksena oli paljon harhasyöttöjä.

Turha kuitenkaan vetää sen suurempia johtopäätöksiä joukkueiden tasoeroista ensimmäisen ottelun jälkeen. Yksi johtopäätös voidaan kuitenkin tehdä - vihellyslinja oli suurinpiirtein entisensä ja kiekotonta pelaajaa sai edelleen estää.
 

Ghost

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Pittsburgh Penguins
Ilves pelasi tänään hienon pelin. Terävyyttä viimeistelypaikoissa löytyi ja kun Pitkämäki oli kunnossa ja alivoimakin hyvää oli tulos komea. Turunen ja ennen kaikkea Pesonen pelasivat mahtavan pelin. Laurilassa ei näkynyt merkkejä viime kauden epävarmuudesta. Raimo on kaikkea muuta kuin liian vanha SM-liigaan, mutta tämähän oli kaikkien tiedossa jo etukäteen. Kariya kenties vielä hieman keskenkuntoinen.

Niinimäki ei kyllä tänäänkään tuntunut kovin vakuuttavalla pelipäällä olevan. Paras saavutus taisi olla paikallaan seisominen kun Nieminen koitti taklata. Tuloksena se, että Nieminen putosi jäihin.

Onko SM-liigassa muuten tehty järkevä päätös ja vaihdon saa nykyään pelata loppuun vaikka kypärä tippuu? Vai onko nimi Ville Nieminen tarpeeksi iso, jotta Markku Kruus on valmis tinkimään tästä säännöstä?

Huomenna HPK:n kaatoon. Kerholla on takanaan Oulun matka ja voitto sieltä. Itse uskon melko tiukkaan peliin. Pitkämäen jatkaessa tänään nähtyjä otteita on Ilves aika lähellä voittoa.
 

tsei_tsei

Jäsen
Viestin lähetti Ghost
Onko SM-liigassa muuten tehty järkevä päätös ja vaihdon saa nykyään pelata loppuun vaikka kypärä tippuu? Vai onko nimi Ville Nieminen tarpeeksi iso, jotta Markku Kruus on valmis tinkimään tästä säännöstä?

Eikös näin ole saanut SM-liigassa tehdä jo pitkään? Mestikseen tämä muutos taisi tulla täksi kaudeksi.
 

Ghost

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Pittsburgh Penguins
Viestin lähetti tsei_tsei
Eikös näin ole saanut SM-liigassa tehdä jo pitkään? Mestikseen tämä muutos taisi tulla täksi kaudeksi.

Niiinpä taisikin olla. Taisi vain hämätä kun jostain muistelin lukeneeni, että Ilveksen ja Malmön välisessä harjoitusottelussa Malmön maali syntyi kun Ilveksen pelaaja joutui lähtemään puolustusalueelta pois kun kypärä tippui. Ilmeisesti siis tuossa ottelussa oli käytössä kv. säännöt.
 

Cobol

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomalainen jääkiekko
Viestin lähetti Alex
Kyllä ne kaikki kolme äärettömän typeriä jäähyjä niinkuin yleensäkkin Heleniuksella. Mitä järkeä on mennä kulmaan vain vetääkseen Tapparan pelaaja poikittaisella jäähän?

Oikea meininki! Helge muuten johtaa SM-liigan tehopörssiä. Jaettu piikkipaikka heltiää +3 lukemin yhden ottelun jälkeen :)
 

Corkscrew

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Viestin lähetti Sininen Lanka
Perustele.

Kiprusoff on mm. sivuttaisliikkeeltään huomattavasti Pitkämäkeä nopeampi maalivahti plus muutenkin silminnähden ketterämpi eri tilanteissa. Myös Kipperin rebound-kiekkojen kontrollointi on aivan eri tasolla kuin Pitkämäen, jota nimenomaan on riparien antamisesta kritisoitu.

Vaikka miehet ovat suunnilleen samankokoisia, torjuu Pitkämäki kuin isokokoinen peittävä maalivahti, kun taas Kiprusoff lentää tolpalta toiselle kuin Jarmo Myllys parhaina päivinään.
 

axe

Jäsen
Tuomaritoiminnasta jäi muuten se mietityttämään, että mitä mahtoi Kruus käydä molemmissa vaihtoaitiossa sanomassa kesken toisen erän. Pelissä oli juuri aiemmin nähty sen ensimmäinen kunnollinen kiihkeä vaihto, jossa taklattiin ja otettiin taklauksia vastaan ja taisteltiin oikein kunnolla pitkään ilman katkoa. Ja heti katkon tultua tuomari otti valmentajat puhutteluun. Ei kai se käynyt sanomassa, että nyt jäitä hattuun, pojat, ei SM-liigassa saa tunteella pelata?
 

C.Moreno

Jäsen
Suosikkijoukkue
Blues & ISO-K Fan Club
Marko Anttila

Mites tämä puskista varattu Lempäälän iso mies pärjäsi?Kokoonpanossa ainakin oli.Pääsikö edes pelaamaan?
Huomasiko muusta kuin valtavasta koosta?
 

SaKaRi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Viestin lähetti axe
Tuomaritoiminnasta jäi muuten se mietityttämään, että mitä mahtoi Kruus käydä molemmissa vaihtoaitiossa sanomassa kesken toisen erän. Pelissä oli juuri aiemmin nähty sen ensimmäinen kunnollinen kiihkeä vaihto, jossa taklattiin ja otettiin taklauksia vastaan ja taisteltiin oikein kunnolla pitkään ilman katkoa. Ja heti katkon tultua tuomari otti valmentajat puhutteluun. Ei kai se käynyt sanomassa, että nyt jäitä hattuun, pojat, ei SM-liigassa saa tunteella pelata?

Radioselostuksen mukaan Kruus kävi huomauttamassa kypärien hihnojen löysyydestä(?) Ilmeisesti pelissä putoili kypäriä erikoisen paljon?
 

Raymond Pearl

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Viestin lähetti Mazza
Kiprusoff on mm. sivuttaisliikkeeltään huomattavasti Pitkämäkeä nopeampi maalivahti plus muutenkin silminnähden ketterämpi eri tilanteissa. Myös Kipperin rebound-kiekkojen kontrollointi on aivan eri tasolla kuin Pitkämäen, jota nimenomaan on riparien antamisesta kritisoitu.

Vaikka miehet ovat suunnilleen samankokoisia, torjuu Pitkämäki kuin isokokoinen peittävä maalivahti, kun taas Kiprusoff lentää tolpalta toiselle kuin Jarmo Myllys parhaina päivinään.

Samaa mieltä. Yhteistä Kipperin kanssa on oikeastaan vain tietynlainen eleettömyys = turhien show-liikkeiden välttäminen. Kankeahko Pitkämäki ei tosiaankaan ole teknisesti tai notkeudeltaan samaa luokkaa kuin Kipper. Jos Pitkämäkeä pitää väkisin verrata torjuntatyyliltään johonkin WC:ssä nähtyyn maalivahtiin, niin eiköhän paras vertailukohde ole Roberto Luongo.

Riparit Pitkämäki on hoitanut melko hyvin ainakin SM-liigan mittapuulla jo viime kaudesta alkaen, joten tämäkin kritiikki juontanee juurensa aiempien vuosien esityksiin.
 

miso

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hockey Playing Knights
Kiitettävän olonen aloitus Tommi Turuselta, jota niin alkuun parjattiin. Mutta ei nuolaista, ennenkun tipahtaa...
 
HS,

Pelasiko muuten Tomas Chlubna tänään?

Kannattaa joskus poiketa hallille, niin ei tarvitse täällä kysellä.

Ikävä alku kaudelle, mutta toisaalta tavallaan odotettavissa yleisestä "varma voitto"-mentaliteetista johtuen. Unibetin kerroinvirtuoosit näköjään osasivat asiansa kun antoivat Tapparalle 2.05.

Nyt vastassa on sitten kertaluokkaa kovempia joukkueita: TPS, Kärpät, HIFK ja Lukko. Kaikki mahdollisuudet negatiiviseen viiden suoraan, jonka jälkeen puheet ryhdistäytymisestä ovatkin jo nopeasti unohdetut.

No, Turkulaisille turpaan tänään ja tilanne näyttää taas paremmalta.
 
Viestin lähetti vaaka
Tappra oli aivan paska;ei millään osa alueella pysynyt ipan
mukana.

Ipaa on koko kesän mollattu muonoista hankinnoista ja jokerien
ylijäämäpelaajien hankinnoista,helenius oli hyvä,ei mailapelaamisessa mutta muuten.

Kruutana antoi jäähyt helgelle vain koska helge on HELENIUS.
NIeminen sanoi suoraan että tappara oli umpisurkea ja kiekottoman pelaajan estävä joukkue.

Miksihän useat tuntemani porkkanahousut kritisoivat Saarisen valmennusta tapparassa,en tiä eikä kiinnosta

Jäätävää. Todella jäätävää. Hieno analyysi.


Tapparan ohella myös tamperelainen kiekkoyleisö oli kesätunnelmissa - aika heppoinen yleisömäärä kauden ensimmäisessä paikallispelissä. No, Hämeessä lämmetään hitaasti.
 

Mr. Smith

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Canucks
Plussat

Ottelussahan tehtiin 5 maalia tasakentällisin ja yksi alivoimalla sekä yksi ylivoimalla. Plussia ei siis (eikä miinuksia) yv-maalista. Käsittääkseni pitäisi olla:

Ilveksellä 5x5 + 1x4 = 29 plussaa
Tapparalla 5x5 + 1x5 = 30 miinusta

Ilveksellä on kumminkin viidellä miehellä +2, viidellä +3 ja kolmella +1 eli yhteensä 28 plussaa. Yhtä puuttuu, missähän se on?

Tapparalla -4x1, -3x2, -2x6, -1x6 yhteensä -28 eli kahta miinusta puuttuu. Onko omassa tajunnassa vikaa vai mitenkä nämä arvotaan liigassa?
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös