Ilves - Hifk Hakametsä 22.09.01

  • 5 858
  • 42

Jip Pii

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Tasainen syyskauden räpellys

Viestin lähetti B1
Nielikäinen sensijaan pelasi mun mielestä aika nätisti. Kiekko pysyi lavassa ja mies yritti pelata kiekkoa koohottamisen sijasta.

Nielikäinen vastasi yhdestä illan komeimmasta ykslösuorituksesta, vaikkei tietysti nyt sentään Raipelle pärjännyt. Miekkonen meni kuin heittämällä kolmesta Ilves-pakista ohi ja harhautteli vielä Pietilää urakan lopuksi. Tällä kertaa Pietilä vaan oli vahvempi. Pietilän venyttäessä suojansa lurituksen eteen Nielikäinen meni komeasti nurin lyöden päänsä (vai olkapäänsä ?) maalin ylärimaan. Siinä taisi jo puoli hallia odottaa hänen "riemastuvan" kohtalostaan, mutta tyynenäpä tuo luisteli pois.

Viestin lähetti B1
Tappelu alkoi kun Nielikäinen otti vauhtia ja taklasi Bruunia kädet ylhäällä. Tuomari nosti kätensä, Smith tuli apuun ja pamautti Nielikäistä poikittaisella. Pasi nousi ja molempien hanskat lähtivät.
Tappelusta tuli mun mielestä tasuri. Molemmat saivat yhden Tuomtodella hyvän iskun suoraan naamaan ja muutaman vähän huonomman. Ainoa asia, mikä ihmetytti, oli se, että Pasi ja Matt jättivät tappelun kesken! Pitivät vain ryysyistä kiinni ja juttelivat jotain. Sitten menivät tuomarit väliin.[/B]

Kerrankin joku Ilveksen kannattaja, joka ei julista Smithiä tämän "suuren tappelun" ylivoimaiseksi voittajaksi. Yllä oleva kuvaus vastaa täysin minun mielikuvaani tapahtumasta. Taisto loppui muutamien tinttausten jälkeen kuin kesken, äijät siirtyivät ystävällisen juttelun pariin ja erosivat sopuisasti käytännössä ilman tuomarien apua. Mielenkiintoinen tapaus.

Illan ottelua ei todellakaan voi kuvailla miksikään sikailumatsiksi. Muita adjektiivejä kyllä löytyisi paljonkin, mutta ne eivät mairittele kumpaakaan joukkuetta. Kumpikin säästi parhaat kuvionsa, innokkuutensa ja huikeat kikat myöhempiin ajankohtiin. Ilves sai taas nopeat kaksi maalia ja peli tavallaan ratkesi siihen.

Joku ilkeämielinen voisi tiivistää illan annin toteamukseen "kentällähän oli tismalleen sama meininki kuin tuossa kevään korvilla, vaikka nyt sentään riitti pelkät 60 minuuttia. Ovatko nuo reenanneet kesällä ollenkaan?" Ilveksen esitys ei antanut aihetta hurraa-huutoihin mitä nyt pisteet jäivät paikkakunnalle. IFK:n esityksiä kun en ole aimmin tällä kaudella nähnyt, niin ihan mielenkiintoista olisi jonkun paikalla olleen tekstiä lukea siitä, oliko kentällä nyt se monien fanien kehuma taisteleva ja sinnikäs IFK, mistä viime kauden löysät oli siivottu pois.

Tuomisen hermostumisesta joku kyseli. Aki katseli lähietäisyydeltä Helmisen mielenkiintoisen alivoimaläpiajomaalin eikä tykännyt ollenkaan, kun Viitakoski tuli maalia juhlimaan. Päätti siis tyrkätä vähän mailalla niskaan. Mahtoiko katsoa, että ko. maali ei ainakaan helpottanut henkilökohtaista tavoitetta pidentää pelisopimusta. Tuominen osui silmiin ja jäi mieleen kerran jo aiemminkin. Toisessa erässä Ilves sai jonkinlaisen ylivoimahyökkäyksen aikaan ja Tuominen ehti paikalle vasta, kun Lindfors oli jo sulkenut kiekon hanskaansa. Lindfors siinä alkoi sitten tiedustella, että "missäs Tuominen olit, kun tänne katsos äsken hyökättiin." Herrata kävivät viiden sekunnin keskustelun, jossa käsillä tehostettiin omia kuvioita ja ajatuksia. Tuolla hetkellä tuli vääjäämättä mieleen kaikki tänne Tuomisesta kirjoitetut "ylistykset".


Viimeinen muokkaus:

Mane ehti jo tuossa välissä "ihmetellä" Nielikäisen kympin syytä. Luistellessaan "tappelun" jälkeen kohti vaihtoaitiota Nielikäinen taputti saattelevaa linjatuomaria kahdesti kypärään. Kosketus oli hellä ja hyväntahtoinen, mutta silti tuomariston mielestä heidän koskemattomuuttaan loukkaava, joten kymppi tulla napsahti siitä.
 
Viimeksi muokattu:

Alex

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Ihan mielenkiinnosta tulin seuraamaan Ifk:ta tänään, joten joitain huomioita pelistä:

Paljon parjattu Tuominen oli erityistarkkailun alla, eikä mielestäni pelannut ollenkaan huonosti. 2-1 maali oli Zidlickyn vika ja Tuomisen ainoa silmiinpistänyt moka tänään oli täysin typerä kakkonen maalin jälkeen.

Aika vaisu peli loppujen lopuksi, jossa oikeastaan Kantorin temppua lukuunottamatta sikailua ei nähty. IFK oli yllättävän aseeton.

Ottelun hauskoista hetkistä vastasivat Nielikäinen joka päätti syöksyä pää edellä ipan maalin ylärimaan sen sijaan että olisi tehnyt maalin, sekä Nieminen joka esitti taas vaihteeksi pellehyppytaitojaan.

Puolitoista minuuttia ennen loppua Nielikäinen pääsi viimeistä kertaa jäälle ja haki hyökkäyspäässä heti kaksi hyppytaklausta joista toisesta oli tulossa siirretty rangaistus. Smith kosti antamalla poikittaista selkään ja hanskat lensivät välittömästi. Valitettavasti tilaa oli vähän laidan vieressä ja etukäteen odetettu tappelu jäi aika vaisuksi. Ehkä niukka pistevoitto Smithtille, mutta tappelu jätettiin kesken joka oli aika yllättävää.
 

Mane

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tampereen Ilves
Tuon Nielikäisen soolon vallan unohdin. Sen verran holtittomasti mies lensi maalikehikkoa päin taidokkaan suorituksensa jälkeen, että ehdin pelätä loukkaantumista.

Maalivahtipelistä sen verran, että molemmat maalivahdit aiheuttivat pari väliin jätettyä sydämenlyöntiä joukkueilleen epävarmoilla seikkailemisillaan, mutta maalit olivat kaikki veskareiden ulottumattomissa. (mikä siis tarkoittaa sitä, että ne olisi voinut saada kiinni vain, jos maalivahdin joku osa olisi tuurilla ollut siinä kohdassa mistä kiekko luikahti. Näistäkin pitää lukea pois Häppölän ja Niemisen hienot harhautukset)
 

Mevatron

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, HC Slavia Praha
Eipä ollut taistelusta ja yrityksestä tietoakaan tämän illan IFK-pelissä. Harjoituspeleistä tutuksi tulleella ilmeellä ollaan pelattu ainoastaan vain Tepsi-pelissä ja narrimatsin ekassa erässä. Ehkä ei pitäisi puhua haluttomuudesta, vaan jonkin sorttisesta kädettömyydestä. Useissa peleissä syötöt ovat menneet mihin sattuu eikä alakerrasta ole saatu apuja hyvien avausten muodossa. Sinänsä yritystä löytyy, mutta se ei realisoidu kiekollisina onnistumisina. Maalinteko on ollut pirun hankalaa, jos paikkaan on ylipäätään päästy.

Hyökkäyspää on juuri niin kapea kuin pelättiinkiin. Ciprussin johtama ykkösketju ei ole täyttänyt lähimainkaan sille annettuja odotuksia. Muutamia väläyksiä on toki nähty, mutta ketju ei missään nimessä ole esittänyt liigajoukkueen ykkösketjulta vaadittavia otteita. Podkonicky on kakkoskentässä kovin yksin. Grünn ei ole päässyt puujalan jäljiltä siihen vauhtiin, mitä ennen kauden alkua nähtiin. Kun Andrejn toisellekin laidalle on tarjolla "junnu", ei ketjulta voi vaatia liikoja.

Häppölä kolmosen keskellä on ollut todella hyvä. Vihko on esittänyt todella energisiä otteita, mutta plusmiinussaldo on jäätävä. Puolustuspeli ei siis välttämättä ole Joonaksen parhaita avuja, tai sitten huonoa säkää on riittänyt. Kokeneet kaverit kuten Salminen ja Vauhkonen eivät toisaalta ole esittäneet mitään sellaista, mikä puoltaa heidän hankintaansa. Vauhkonen ei tällä hetkellä näytä mahtuvan edes pelaavaan kokoonpanoon. Mahdollisesta loukkaantumisesta ei ole tietoa. Mälkiän joukkueessa nelosketju saa peliaikaa vain nimeksi, joten tätä osastoa ei tarvitse juuri käsitellä.

Taitaapa olla niin, että IFK:n hyökkäyspelin ja eritoten ylivoimapelin ehdottomasti tärkein mies on Zidlicky. Tänään Ilvestä vastaan Marek pelasi todella huonosti. Tuntui, ettei mikään kiinnostanut jäällä. Marekin heikompi esitys vaikutti kokonaisuudessaan IFK:n peliin huomattavasti.

Nielikäinen-Smith -tappelusta sen verran, että allekirjoitan tässä ketjussa annetut kuvaukset tapahtumien kulusta. Kaverukset lopettivat yhdessä tuumin mäiskimisen, kun kummatkin tuntuivat olevan täysin puhki. Oikeastaan tuomarien ei olisi tarvinnut tulla lainkaan väliin. Nielikäisen extrakymppi saattoi johtua linjatuomarin kypärän taputtelusta. Ainakin katsomoon näytti siltä, että Pasi totesi suihkuun lähtiessään jotain tuomarille ja taputti sen jälkeen täysin harmittomasti kypärän laelle. Ei ollut merkkiäkään mistään protestoimisesta tai muusta. Päätuomari katsoi sitten ilmeisesti tämän ylimääräisen kympin arvoiseksi.
 

Jip Pii

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Nielikäisen kympistä vielä

Kuten jo aiemmin totesin, Nielikäisen kymppi tuli todellakin linjatuomarin taputtelusta. Heti taputusten jälkeen (toinen?) linjamies kiirehti toimitsija-aition eteen kertomaan asiasta päätuomareille ja demonstroi Mielikäisen suorituksen oikein näyttävästi. Siitä sitten päätuomari kiepsahti vielä kerran toimitsijoiden puoleen, ja lopputulos oli nähtävissä valotaululta: 37 minuuttia!
 

ipa rules

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Packers
Jip Jii jo huolissaan odottelee näitä Smith voitti tappelun 100-0 kommentteja...eikai kukaan nyt niin sokea voi olla, että tuohon "tönimiseen" mitään voittajaa saa rankattua.
Hyvin on täällä tönimistä kuvattu. Pari iskua ja sitten äijät siirtyivät halailemaan-aika erikoista. Nielikäisen huuli näytti kyllä vuotavan verta hänen tullessaan vaihtoaitioon, mutta en tiedä oliko iskun jäljiltä.

Kantorin temppu oli todella törkeä ja 5+20 vähintäänkin ansaittu..ehkäpä parin pelin pelikielto päälle vähän rauhoittaisi! Todellinen sika, jos ei kestä puhdasta taklausta ottaa vastaan, niin ehkä laji on sitten väärä.

-ipa rules
 

Sonic Empire

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Viestin lähetti ipa rules
Todellinen sika, jos ei kestä puhdasta taklausta ottaa vastaan, niin ehkä laji on sitten väärä.

-ipa rules
Ja Ilveksessä ei ole koskaan ollut ketään, joka joskus hermostuisi? Kaipa sitä kaikilla joskus keittää? Ainakin minulla. Ja tottakai puhdas niitti vituttaa.
 

mixu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hifk
Viime keväänä muutama Ilves-fani kertoi ihan vakavissaan että kun Smith vähän puhutteli Nielikäistä niin kaveri oli sen jäälkeen sulaa vahaa.Nyt se nähtiin että puhe oli täyttää shittiä sillä Nielikäinen ei ketään Sm-liigassa pelkää.Ottelusta sen verran että Lindfors lahjoitti Raipelle maalin ja peli oli sillä siisti.Hifkin kausi tulee oleen pitkälti tätä että kotona voitetaan ja vieraissa hävitään.Hyvönen oli muuten lähetetty farmiin...vois vaikka tulla Suomeenkin.
 

TwilightZone

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tampereen ILVES
Viestin lähetti Potaichuk #67
Mitä veikkaatte, saako Kantor myöhempää ottelurangaistusta? Olisi kiva kyllä nähdä hänen pelaavan torstaina Oulussa.

Kyllä se "herppaaminen" näytti ainakin minun silmissä sen verran väkivaltaiselta, että ihmettelisin, jos siitä ei napsahtaisi pari ottelua pelikieltoa ... mutta ei sitä koskaan tiedä.
 

RB77BR

Jäsen
Suosikkijoukkue
H. I. F. K.
Puhdas taklaus?!

Kantor ei todellakaan hermostunut mistään Setzingerin puhtaasta taklauksesta, vaan kahdenkäden kirveeniskusta minkä tämä nuori Itävaltalainen napautti Kantorin käteen.
 

D4

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, futiksessa Tottenham
Veikon sukellus

Tuosta Veikon sukelluksesta voisi kommentoida sen verran, että taitaa mies olla hiukan maineensa uhri tällä saralla. Ensireaktioni tuohon Niemisen kaatumiseen (nähtynä vastakkaisesta kulmasta) oli "vittu, mikä hyppy". Kuitenkin, kun katselin tilanteen erätauolla uusintana tv:stä, ei se näyttänytkään sukellukselta. HIFK-pelaajan maila vain veti aika tyylipuhtaasti Veikolta jalat alta, josta seurauksena oli näyttävä kaatuminen. No, tämä on kyllä oluensumentamien Ilves-lasien läpi nähty tulkinta, joten jos joku on eri mieltä, niin en viitsi alkaa kinastelemaan... ja on se Veikko kuitenkin ennenkin sukellustaitojaan esittänyt.
 
Suosikkijoukkue
Ilves
Re: Tasainen syyskauden räpellys

Viestin lähetti Jip Pii

Mane ehti jo tuossa välissä "ihmetellä" Nielikäisen kympin syytä. Luistellessaan "tappelun" jälkeen kohti vaihtoaitiota Nielikäinen taputti saattelevaa linjatuomaria kahdesti kypärään. Kosketus oli hellä ja hyväntahtoinen, mutta silti tuomariston mielestä heidän koskemattomuuttaan loukkaava, joten kymppi tulla napsahti siitä.

Sääntökohta, josta pitääkin pitää kiinni. Jo pelkästään tuomarin koskemattomuuden rikkomisesta pitäisi moiselle pelaajalle asettaa pelikieltoa.
 

JZZ

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko, Piraattiryhmä, Caps, ManU
Viestin lähetti vision
Miten se Veikko sai 10 min sukeltamisesta? Luuliko se, että jään alta löytyy vettä? :p En ihan heti muista nähneeni/kuulleeni että joku saa jäähyn sukeltamisesta. Varmaankin Seppo Mäkelä viimesin tuomari joka on siitä viheltänyt, ei nämä nykyiset tuomarit uskalla mitään viheltää. Tai sitten viheltävät aivan kaikesta.

Ainakin viime kaudella Kaipainen sai muutaman jäähyn sukeltamisesta, joista toinen ainakin tuli sen jälkeen kun vastustaja oli korkealla mailalla ajanut silmäkulman auki Kaipaiselta. Törkeä sukeltaminen, siis :)
 

Honza

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, NY Rangers
Melkein unohdin kysyä

Lähdin Tampereelle sillä asenteella, että saan kuunnella useasti Eppujen Osa Luonnollista Karsintaa. Jäähyjä tulikin ihan tarpeeksi , mutta , mutta eipä Eput soinnu?!?!?
Mitäs mieltä Ipalaiset ovat DJ:n toiminnasta? Itse anakin haluiaisin kuulla kyseistä biisiä tulevissa Ipa-HIFK peleissä se on vain jotenkin nostalgista, vaikka en Ipaa kannatakaan.

PS. tää kyll ehkä vähän sivuaa hockey-aihetta
 

Ande

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Tuo maanmainio biisi tosiaan soi vuosia vastustajan saadessa jäähyn Ilveksen kotipeleissä. Täksi kaudeksi se kuitenkin "piti" poistaa. Oli kuulemma tullut jotain valituksia (naurettavaa!) tai jotain.
Itseäni vitutti eilen Porissa kuunnella Äidin pikkupoika menee muille maille - biisiä Ilvesläisen saadessa jäähyn. :)

Ilves on täksi kaudeksi hommannut DJ:n levyjä soittamaan ja näin ottanut mallia HIFK:lta. Playlist on mielestäni loistava, mielipidekyselyt on otettu huomioon. Ei tule most wanted hitsejä eikä tiktakkia tuutin täydeltä enää onneksi!
Suosikkini AC/DC soi melko runsaasti, mutta ko. orkesterin biisithän sopivat lätkäpeleihin kuin nyrkki silmään.

Hallimusiikeista Ilveksen kotiotteluista vastaa Poika Kotiin OY (ylläpitää myös ilves.comia).
DJ toiminta, sekä musiikkilista ovat tietääkseni edelleen kehityksen alla, mutta hyvään suuntaan ollaan menossa.
 

JHag

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Leijonat vm. -88 ja -92
Viestin lähetti Ande
Itseäni vitutti eilen Porissa kuunnella Äidin pikkupoika menee muille maille - biisiä Ilvesläisen saadessa jäähyn. :)


-Jäähyn pitäisi riittää rangaistukseksi. Tapani Kansan laulun kuunteluttaminen menee jo kidutuksen puolelle
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös