Ilveksen valmennuskaksikko jatkaa

  • 1 410
  • 10

Valkku

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Ilves.com:n sivuilta poimittu tieto kertoo Selinin ja Pajuojan jatkavan Ipan koutseina myös ensi vuonna. Eli pitkäjänteiseen työntekoon uskotaan myös Ilveksen leirissä.
 

Siivu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Habs, Ilves
Nonniin...

Piti se tämäkin päivä nähdä. Rehellisesti en keksi mitään muuta syytä kaksikon jatkoon, kuin pieni palkka. Syy se on sekin, eikä lainkaan väheksyttävä seikka, mutta silti... Toivon kuitenkin totisesti olevani väärässä valmentajien suhteen.

Jos jotain hyvää valkuista pitää kaivaa, niin ainakin nuoret ovat saaneet mukavasti vastuuta. Tämäkin tosin tapahtui vasta sen jälkeen, kun Veikkoa oli peluutettu munasillaan ykkös/kakkosketjussa tolkuttoman pitkään ilman mitään hyötyä.

Nyt sitten odottelen itseäni kiihkeämmin Ilvekseen suhtautuvien vastakommentteja aiheesta. Älkää suivaantuko, tämä on vain minun mielipiteeni.
 

Kopteri

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Bruins
Re: Nonniin...

Viestin lähetti Habtain#11

Nyt sitten odottelen itseäni kiihkeämmin Ilvekseen suhtautuvien vastakommentteja aiheesta. Älkää suivaantuko, tämä on vain minun mielipiteeni.

Täältä pesee ja klinkoaa :D
Seliini on mukava mies joka ei juurikaan menetä malttiaan/ärhentele pelaajille= Mällin vastakohta. Tämä näkyy myös kentällä. Viimeisissä otteluissa on nähty Ilveksen toimesta väläyksittäin hienoa kiekonsiirtelyä, juonikkaita hyökkäyksiä ja ennen kaikkea MAALEJA. Kauden alussa Ilves pelasi vielä osittain tätä Mällin tiivistä viisikkopuolustusta jossa keskityttiin vain vastaiskuihin. Seliinin kosketus alkoi kuitenkin näkyä ja tästä seurauksena joukkueen peli sekosi totaalisesti. Pimeän jakson aikana hankittiin muutama uusi pelaaja ja kuin ihmeen kaupalla juoni on löytynyt.
Nyky-Ilvestä on ilo katsoa kun pelaajat selvästi nauttivat tekemisestään.
Jos nyt taas tulee uusi valmentaja uusine metkuineen niin mihin sitten päädytään. Mälkiän ekalla kaudella 99% Ilveksen faneista (myös minä) halusi antaa äijälle kenkää, seuraavalla kaudella tuli pronssia (jippii). Jatkuvuus on avainsana tai oikeastaan kuuluisan purkkaföönin ajatuksia lainaten...

Näillä mennään!

ps. Nämä olivat minun mielipiteitä ja vain niitä.
 

Raimo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Turha sinne ois ollu uutta valmentajaa hommaan. Näin on iha hyvä, kunhan Ripa hommais Raipelle vähä paremmat ketjukaverit.
Salmelainen ja Snellman ajattelee peliä ihan pikkusen eri lailla ku Raimo!!!
 

Jip Pii

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Katsotaan, sano ilveksenkannattaja

Valinta on tehty. Onnea peliin, sanoisi Nicke Lindell Selinille ja Pajuojalle. Ensi vuonna kaksikolla on näytönpaikka, sillä tämän hetken tietojen mukaan tästä kaudesta ei kuitenkaan taida vielä jäädä suuria käteen.

Nykyisen valmentajakaksikon valinta puolustelee siinä mielessä paikkaansa, että nyt heidät "on sisäänajettu" liigavalmentajan hommiin. Jos äijät on niin hyviä kuin heidän oletetaan tai ainakin toivotaan olevan, he voivat ja ennen kaikkea osaavat ensi kaudella ottaa oppia tämän kauden tekemisistään ja muuttaa metodeitaan ja harjoitusmeninkiään siltä osin, mikä ei nyt ole tuntunut toimivan tai tuottavan tuloksia. Tällöin hyötyjä on Ilves.

Toisaalta tietysti on sanottava, että omat riskinsäkin tehdyssä valinnassa piilee. Jos Selinistä ja Pajuojasta ei löydy tarvittavaa muuntautumiskykyä, niin heippa vaan: tämän kauden kaltaista menoa ei millään jaksaisi katsella kahta kautta peräkkäin.

Uuden valmentajan tulo kuitenkin johtaisi siihen, että tämä esittäisi heti vaatimuksiaan siitä, miten, miltä osin ja kuinka paljon joukkueen pitäisi ensi kaudeksi muuttua ja ketkä omat suosikkipelaajat ainakin pitäisi saada nippuun mukaan. Kun tällaisia toiveita ei kuitenkaan kaikkia voida toteuttaa, tekosyy olisi valmiina joka tilanteeseen. Pahimmassa tapauksessa uuden "huippunimen" iso ego pelkästään jo sotkisi ensimmäisen kauden. Sitten pohdittaisiin taas ensi keväänä, että pitäisikö valmentaajaa taas vaihtaa, kun uusi tyyppi ei kyennyt vuodessa ihmeisiin, vai annetaanko sittenkin vielä toinen vuosi aikaa tälle suurelle uudelle kyvylle.

Annetaan mieluummin nyt Selin & Pajuojalle se toinen vuosi aikaa näyttää kykynsä. Pari hyvin harkittua vahvistusta mukaan ja hieman hienosäätöä reenaamiseen, peluuttamiseen ja ennen kaikkea systeemipuoleen, niin hommasta voi vaikka tulla jotakin. Ehkä nykypelaajillekin jää jotain omista kuluvan kauden pelisuorituksistaan hampaankoloon, mikä näkyy positiivisesti ensi kaudella.

On hyvä muistaa myös se, että mitään suurta ei yleensä ole rakennettu vuodessa. Rautakorpikin on yrittänyt kahteen eri kertaan ja kolmas vuosi (ehkä) tuo vihdoin huipputuloksen. Selinin ja Pajuojan todellisia kykyjä ei nähdä, jos heistä nyt luovuttaisiin. Eihän heidän toinen vuotensa tietenkään mikään takuuvarma menestys ole, mutta katsotaan nyt tämä kortti sittenkin rauhassa loppuun asti. Ehkä onnistumisen mahdollisuus on sittenkin suurempi, kuin todennäköisyys sille, että mikään ei tästä kaudesta muutu. Jos Ilves ei ensi kaudella taistelekaan mestaruudesta, vaan kyntää tämän kauden pahimpien hetkien malliin, niin silloinkin voidaan lohduttautua sillä tosiasialla, että tämähän on vaan jääkiekkoa,ja ainakin meyritettiin. Otetaan sitten uudet miehet kehään ja yritetään uudestaan.

PS. Korostettakoon tässä nyt kuitenkin sitä, että nykymateriaalilla ei sellaista jonglööriä olekaan, joka Ilveksen pistää mitaleista tappelemaan. Valmennusjohto tarvitsee "uuteen yritykseensä" myös vähän parempia ja valmiimpia palikoita. Seurajohdollakin on vielä sanansa sanottavana siinä, kuinka hyvin valmennuskaksikko pärjää.
 
Viimeksi muokattu:

Snaipperi

Jäsen
Viestin lähetti holvius
Voiko HN kertoa minne Tukio suuntaa jos suuntaa ?

Kuulemani mukaan Tukion suuntana olisi Turku. Vähän samantyyppinen tapaus kuin Martti Järventie. Yhdeksi kaudeksi pois äidin ja isän silmien alta muuhun kaupunkiin ja sitten änäriin.

edit: vaikken HN olekaan.
 

Baritoni

Jäsen
Suosikkijoukkue
ILVES, Vasen Pakki Kerho, Murskeat Lokit, TurHmA
Minäkin suhtaudun myönteisesti Atun ja Juupen jatkoon, eikä tämä johdu siitä, että sällit ovat aivan mahdottoman mainioita veijareita. Atu-Patun arvostus kiekkopiireissä on yllättävän korkea, mistä monella ei ole aavistustakaan. Moni todellinen kiekkovaikuttaja on sanonut yllättyvänsä melkoisesti, jos Atu epäonnistuu Ilveksen kanssa.

Monilla oleva kuva, että Atu on leppoisa löysäilijä, joka ei saa auktoriteettia, on harhainen. Mikään rääväsuuhuutaja hän ei tietenkään ole. Ero esimerkiksi Mälkiään on se, että Mällin keskustelukyvyt ovat täydellisen olemattomat. Mälkiän jäyhä ulkoinen kuva vastaa todellisuutta.

Minulle ei ole edellytyksiä arvioida, miksi tämä kausi Nedomanskyn tuloon asti oli niin saatanallisen vaikea. Varmasti valmennuksessa on tehty virheitä. Jotakin lienee kuitenkin tehty myös oikein, sillä seurajohto uskoo herrojen olevan oikeita vaihtoehtoja valmentamaan Ilvestä tästä etiäpäinkin.

Ilveksen taloudellinen tilanne ei ole sellainen, että olisi valittava halvin vaihtoehto penkin taakse. Ei sinne päinkään. Sinne on valittu ammattilaiset jatkamaan työtään.

Maalivahtivalmennuksesta olen samaa mieltä kuin Näkyjen Pitelijä. Taisto on pelkkä tunnettu nimi listassa, ei mitään muuta. Hän sopisi parhaiten Hakametsän alakerran VIP-isännäksi (oikeasti mielestäni kokeilemisen arvoinen idea).

Olen ennenkin esittänyt, että Maailman Paras Lätynheittäjä ei saa olla enää ykkössentteri ensi kaudella. Ykkösketjun pitää olla samantyylinen kuin juuri nyt. Tässä piilee kuitenkin visainen pähkylä sulateltavaksi. SM-liigan ehkä paras hyökkääjä Viitakoski lähtee. Nemirovskyn lähtö on hirmuisen hintalapun vuoksi erittäin luultavaa. Miettinen porhalsi kohinalla syvyyksistä pinnalle juuri näiden miesten kanssa: mistä löytää yhtä sopivat tuuraajat?

Miettisen kurssi ei ollut kovin korkealla Ilveksen päättävien elinten silmissä vielä tammikuussa, mutta uuden superketjun kokoamisesta alkanut pistemässäily muutti kaiken. Toma halutaankin nyt uskoakseni pitää.

Jos Toma jää ykkössentteriksi, mutta valahtaakin jälleen yhtä totaaliseen kokovartalokipsiin kuin häntä kaksi ja puoli kautta vaivasi, Ilves on Vaikeuksissa.

Nemirovsky on siis todennäköinen lähtijä hinnan vuoksi. On kuitenkin muistettava, että mark...eurolla saa euron miehen. Ykköslaitureitamme ei voi paikata hanttikorteilla.

Raimo ja Niinimäki voivat vuorotella kakkos-kolmossenttereinä. Jos kaikki menee hyvin, Maestro vetäytyy vähitellen taka-alalle. Viimeisellä Virtuoosilla on kaikki edellytykset olla SM-liigan kirkkainta eliittiä puolustavana sentterinä vielä pitkään kevään 2003 jälkeenkin. Larionovkin on 41-vuotias.

Vaikka Helmisen vastuu tulee vähitellen pienenemään, ei häntä saa uhrata jonkun jarnohonkosen kanssa. Aivoitukset menevät hukkaan, jos syötöille ei löydy päättäjää. Kyllä; se lätty lähtee sieltä vielä monen monta kertaa vastustajien kauhuksi.

Puolustuksen floppaajilla Bruunilla ja Smithillä ei pitäisi olla toivoa jatkopahveista. Vuosi sitten Majeský oli agenttipiirien kuumimpia nimiä, mutta vaisummin sujunut kausi on laskenut hänen markkina-arvoaan selvästi. Näin ollen Tampereelle jääminen lienee todennäköistä. Tosin sataprosenttisesti nappiin menevä training camp saattaa muuttaa aivan kaiken.

Viimekautiseen tilanteeseen verrattuna puolustuksessa on todellakin uusien houkutusten pariin lähtevän Tukion ja raakalaismaisen idioottikiekkoilun uhrin, Nikon, mentävä aukko. Laamanen on osoittanut tekijämiehen kykyjä Ässissä, ja Kuparinenkin on väläytellyt. Puolustus ei kuitenkaan toistaiseksi häikäise pelinrakennustaidoillaan. Koistisen kasvua odotellaan vesi kielellä.

Koska Ilveksellä ei edelleenkään ole varaa ostaa samassa rytäkässä esimerkiksi Banhamia, Roosa-Possua, Peltosta ja Aaltoa, on tärkeimmälle pelipaikalle löydyttävä ehdoton huippu. Ilveksellä on oltava ehdoton huippumaalivahti, joka pystyy henkilökohtaisilla suorituksillaan pitämään lihavalompakkoiset vastustajat aisoissa. Näkisin maalinsuulla mieluiten kotimaisen moken, koska uusien Nemirovskien hankinta kesken kauden on mahdollista, jos ulkomaalaiskiintiössä on tilaa.

Vaan kenestä se kotimainen mokke...?

Röns röns,

B
 
Viimeksi muokattu:

Jip Pii

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Maailman julkisin salaisuus?

Onko tämä Tukion seuranvaihto jossain kirkossa tai peräti Hakametsän temppelissä jo kuulutettu, vai onko se muuten vaan maailman huonoimmin varjeltu ns. julkinen salaisuus?

Tämmöistä tavallista, jääkiekkopalstoilta tiedonmurunsa ammentavaa ilveksenkannattajaa vain ihmetyttää, että eikö Tukio lue ollenkaan näitä palstoja. Näillä palstoillahan nimittäin "Ilveksen sisäpiiri" on julistanut melkeinpä jumalan sanana, että "Selin vastasi viime vuonna Ilveksen pakkien (loistavasta) peluutuksesta" ja "Selin se on todellinen mies koististen ja tukioiden (mahtavan) kehityksen takana" ja "huippumiehet, kuten Laamanen haluavat kehittymään tutun huippuvalmentajansa alaisuuteen" jne.

Eiköhän kerrota jo Tukiolle tämä em. salaisuus, jos ei tuo itse ole vielä huomannut. Aattelin vaan, että ei sitten tartte jälkeen päin kummankaan osapuolen katua ja harmitella.

Minäkin olen ollut vielä valmis antamaan Selinille jatkoaikaa, perustelut löytyvät aiemmin tästä ketjusta, mutta paljonko me hänelle sitä aikaa annetaan. Paljonko pelin täytyy parantua, jotta aikaa irtoaa enemmän kuin vuosi? Mikä on se todellinen tavoite, joka Selinin pitää ensi kaudella pystyä saavuttamaan tai mieluummin ylittämään, jotta me olemme tyytyväisiä?
 
Viimeksi muokattu:

Archon

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Re: Re: Nonniin...

Viestin lähetti Helinkopteri


Täältä pesee ja klinkoaa :D
Seliini on mukava mies joka ei juurikaan menetä malttiaan/ärhentele pelaajille= Mällin vastakohta. Tämä näkyy myös kentällä. Viimeisissä otteluissa on nähty Ilveksen toimesta väläyksittäin hienoa kiekonsiirtelyä, juonikkaita hyökkäyksiä ja ennen kaikkea MAALEJA.


Nooh kyllä viimeaikoina ne maalit on tehty lähinnä Viitakosken sekä Nemon toimesta. Ensimmäinen on niin kova jätkä että sitä ei rähinät ja äksyilyt horjuta päin vastoin. Mutta hyvältä on peli Ilveksellä kulkenut ja muutaman naähdyn pelin perusteella nimenomaan juonikasta kiekon siirtelyä aina maalin asti.

3.3 nähdään varmasti mielenkiintoinen PELI Ilveksen saapuessa bunkkeriin.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös