Ilveksen pelaajistoa koskevat huhut, spekulaatiot ja toiveet

  • 2 415 913
  • 6 701

RaipeRules

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tampereen Ilves, Oulun kärpät
Pakkiparit 2013-2014:

Näppilä-Peltola
Järventie-Kukkonen
Mäkinen-Hovinen
Pentikäinen-

Ja jos pakit loppuu onhan noita junnuja, Mäkelä, Orenius, Kumpu, Levo........... Tukion ura loppunee aivotärähdysten takia, ja kun Jokipakka, Kesä ja Koistinen ovat muualla, Järventie palannee ilveksee lupauksensa mukaisesti, ei tohon silloin uusia pakkeja mielestäni tarvita. Sen sijaan 1-2 hyökkääjää voisi tehdä terää.. :)

Jos sen sijaan hankinta välttämättä Tukion tilalle halutaan, niin mitä tekee esim. Joonas Lehtivuori, on hyväksi havaittu meinaan.. Onko mahdollista saada Jokipakka Takaisin Suomeen esim. Dallasin harjoitusleirin jälkeen jos J.J haluaa pelata valtaosan kaudesta suomessa..?

Hyökkäyksestä ihmettelen miksei haluta kokeilla vaikka J.Antosta ja L.Mattilaa, mutta kaikki Veistolat kyllä kelpaa rosteriin..?
 
Viimeksi muokattu:

Satunnainen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Jatkoajastakin tuttu Miika Arponen Twitterissä:

@MiikaArponen kirjoitti:
#Ilves aikoo hankkia "liideripakin" Koistisen tilalle osalla säästyvistä rahoista. Loput laitetaan ykkössentterirahastoon. #smliiga

Jos tämä toteutuu, niin pakisto voisi olla vaikkapa

liideri -Peltola
Järventie - Näppilä
Kukkonen - Mäkinen

Ei hassumpaa, ja Pentikäinenkin saataisiin pois kuusikosta monen iloksi.
 

kananlento

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Pittsburgh Penguins, ManU, NP Ice Hawks
Pentikäinen kakkosparissa näyttää kyllä karmeelta.

No joo, en enempää ajatellut järjestystä, vaan sitä, että numerollisesti liigatason pakkeja on kyllä. Totta kai jos rahat riittää liideripakkiin, niin se on tervetullut. Pentikäisestä pitää kuitenkin sanoa sen verran, että hyvin täytti ruutunsa joukkueeseen tulonsa jälkeen.

Jotenkin kuulostaa utopistiselta, että Ilveksellä olisi varaa vielä ykköspakkiin sekä -sentteriin. Viime vuosien näytöillä joku tässä ei täsmää...
 

Fordél

Jäsen
Totta kai jo ihan fyysinen koko asettaa Mäkiselle omat rajoituksensa, mutta minä en ole vielä ollenkaan valmis luopumaan toivosta kuitenkin vasta 21-vuotiaan (= kehitys ei vain mahdollista vaan oletettavaa) pelaajan kohdalla. Päin vastoin, toivon hänen saavan reilun tilaisuuden ja kykenevän osoittamaan olevansa enemmän kuin tuo puolikas.

En minäkään ole missään nimessä luopunut toivosta Mäkisen suhteen. Ihastuin kaveriin viimeistään nuorten kisoissa. Tarkoitin sillä ½ vaan sitä, että Mäkisellä on vielä matkaa täysiveriseksi liigapakiksi, mutta hänellä on täydet saumat kehittyä sellaiseksi jo tulevalla kaudella. Ehdottomasti reilu tilaisuus ja katsotaan mihin rahkeet riittää.
 

Fordél

Jäsen
Jotenkin kuulostaa utopistiselta, että Ilveksellä olisi varaa vielä ykköspakkiin sekä -sentteriin. Viime vuosien näytöillä joku tässä ei täsmää...

Tuskin sieltä mitään varmaa kovaa nimeä tulee, mutta voihan se hyvinkin olla, että saamme ykköspakin ulkomailta ja ykkössentteriksi Sandellin. Tollaseen kokonaisuuteen voisi pätäkkä riittää, kun Koistisesta, Kesästä ja kenties Tukiosta päästään eroon.
 

Melarus

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Totta kai olisi hienoa saada kovan luokan viivapakki joukkueeseen, mutta ei se maailma kaadu vaikka yhtään uutta pakkia ei tulisikaan. Kiekon hallintaan perustuvassa pelitavassa etäisyyksillä ja ajoituksilla on iso merkitys. Kun ne ovat kohdillaan, ei puolustajien tarvitse olla corymurpheja. Tuollaisessa pelitavassa suurin osa syötöistä on lyhyitä syöttöjä pelaajalle joka on vastaanottaessaan syöttöä yleensä suhteellisen hyvässä vastaanottoasennossa (lue ei selän puolelta tulevia syöttöjä). Tällaisiin syöttöihin pitäisi pystyä kaikki liigassa pelaavat pakit.

Ylivoimapelissä tuo kiekollisuus yhdessä sulavan luistelun ja pelinluvun kanssa korostuukin sitten enemmän, mutta esimerkiksi Mäkisellä voisi olla eväät tällaiseksi puolustajaksi. Vaikken välttämättä pidäkään ajatuksesta, että hyökkääjä pelaisi ylivoimalla viivaa, niin miksei sekin olisi mahdollista, jos toisena pakkina on hyvät perussyötöt omaava pakki joka pystyy tarvittaessa myös toimittamaan kiekon maalille.

Ylivoimalle siis vaikka Järventie, Mäkinen ja Peltola/Kukkonen, sekä yksi hyökkääjä.
 

Fordél

Jäsen
Aika outo haku Ilvekseltä koeajalle ja vielä ihmeellisen lyhyelle. Forsberg toisi jengiin korkeintaan leveyttä, mutta ei ole sellainen kiekollinen kärkipakki, jota Ilves tarvitsee. Forsberg oli KooKoossa monipuolinen pakki, mutta oli siinäkin roolissa pettymys. Ei pitäisi tuoda mitään lisäarvoa Ilvekseen.
 

Ghost

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Pittsburgh Penguins
Vähän erikoinen haku, mutta toisaalta itse ymmärrän sitä, kunhan pitää lähtökohdat mielessä.

Ymmärtämisen lähtökohdaksi otan itse Sami Hirvosen haastattelun huhtikuulta (Sami Hirvonen palasi kotiin | ILVES.COM)

Haastattelussa Hire toteaa:

"Yksi suuri linjaus on siinä, että haluamme pelajia jotka ovat valmiita sitoutumaan päivittäiseen työntekoon ja urheilijana olemiseen ja elämiseen ja sitä kautta pyrimme kehittämään sekä yksilöitä että joukkueen pelaamista. Korostamme tässäkin pelaajien omaa vastuuta, sillä valmentajat yksin eivät tee pelaajista ja sitä kautta joukkueesta parempia, vaan se vaatii paljon myös pelaajilta itseltää. Optimitilanteessa joukkueen iskukyky kasvaa koko ajan joukkueen sisältä."

"Suurin kehittämisen aihe (oma huomatus: junioreilla) on kuitenkin tavoitteellisuudessa mennä urheilijoina eteenpäin, jossa Tampereella ollaan jäljessä esimerkiksi Kuopiota, jossa seurasin paikallisia junioreita."

"...haluamme luoda pelaajille selkeän kuvan siitä mitä toimiminen tässä joukkueessa tarkoittaa ja mikä meidän vaatimustasomme on."

Itse tulkitsen Forsbergin mukaantuloa näiden kommenttien läpi. Sekä sen faktan, että joukkueessa taitaa olla junnujen lisäksi 6-7 jäälle pääsevää pakkia, jotka Ilveksessä ensi kauden pelaavat. Forsbergin try outilla saadaan pelaajille konkreettinen muistutus siitä, että tekemisen tason on säilyttävä myös silloin, kun rinki on kapeahko. Tason säilyminen kesän peruskuntokaudella on vieläpä kehityksen kannalta ensiarvoisen tärkeää. Ilveksellä on liian monta esimerkkiä kehityksen pysähtymisestä junnuvuosien lopulla.

Ymmärrän hyvin, jos valmennus haluaa korostaa vaatimustasoa nimenomaan kilpailun tuomisen kautta, vaikka toki aina räyhätäkin voisi.

Forsberg lienee asenteeltaan hyvä pelaaja kilpailun tuontiin ja voi parhaillaan potkia jonkun nuoren pakkimme tekemään töitä vähän kovemmin. Jos näin käy, try out on jo sillä perusteltu. Toki aina parempi, jos hankinta napsahtaa kunnolla kohdilleen ja saadaan liigapeluri.
 

Fordél

Jäsen
Forsberg lienee asenteeltaan hyvä pelaaja kilpailun tuontiin ja voi parhaillaan potkia jonkun nuoren pakkimme tekemään töitä vähän kovemmin. Jos näin käy, try out on jo sillä perusteltu. Toki aina parempi, jos hankinta napsahtaa kunnolla kohdilleen ja saadaan liigapeluri.

Onhan se vähän kumma jos nuorta pakkia pitää erityisesti potkia persauksille tuomalla neljäksi päiväksi kokenut pakki koeajalle. Kyllä se tekemisen taso ja into pitää löytyä jotain ihan muuta kautta. Eli en usko tällaiseen "teoriaan". Logiikka pelaisi, jos koko kesäksi kasattaisiin todella laaja harjoitusrinki ja sitten oikeasti katsottaisiin kuka ansaitsee paikan ja kuka ei. Neljän päivän koejaksolla ei ole tällaista vaikutusta. Korkeintaan keritään katsoa onko miehellä kaksi jalkaa ja kättä eikä ole sokea.
 

Ikurin Vireä

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves talvella ja Ilves kesällä, Ikurin Vire
Minusta tämä herättää aika kaksijakoisia tunteita. Ihan niinkuin suurin osa muistakin tapahtumista tänä keväänä. Meillä on ollut hyvin tunnettujen isojen aukkojen kautta nyt jo pari vuotta käytännössä liigan ja mestiksen väliin putoava joukkue. Vahvistukset ovat olleet lähinnä muille liigajoukkueille kelpaamattomia tai mestiksen parhaimmistoa. Osa pelaajista sitten ihan hyvääkin liigatasoa, mutta organisaation puutteiden takia heistäkin hyvin harva on nostanut täällä tasoaan.

Koko kevään olen yrittänyt muodostaa kuvan seuran uudesta linjasta, kun panostus on lähtenyt liikkeelle vahvasta valmennuksellisesta osaamisesta. Ollaanko rakentamassa seuraan ammattimainen ote kaikkeen urheilupuoleen, ja lähdetään liikkeelle pienin askelin sopivia pelaajatyyppejä hakien tulevaisuuden menestys kiiltona silmässä? Vai ollaanko rakentamassa käytännössäkin taitotasoltaan liigan ja mestiksen väliin solahtavaa halpaa, mutta hyvin valmennettua joukkuetta, joka toivottavasti esittää Saipamaisia otteita, ja jättää vähintään yhden ensi kauden kriisiseuran taaksensa? Paras mahdollinen tulos pahasti tuloskunnoltaan krapulaisen seuran käytettävissä olevin, hyvin rajallisin, taloudellisin keinoin, vai uskottavuuden ja tulevaisuuden menestyksen rakentamista perustuksista lähtien?

Tämä linja kiinnostaa ihan sen takia, kuinka vesi kielellä odotan niitä vahvistuksia. Onko meillä oikeasti mm. Koistisen sopimuksen kautta lisää rahaa käytettävissä vahvistuksiin, vai pitääkö nekin rahat käyttää ulko-urheilullisiin rahareikiin? Siis vahvistuksiin, jotka puskevat nykyisiä pelaajia ketjukokoonpanoissa alas-, eivätkä ylöspäin.
 

Canis Lupus

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kajaanin Hokki, LuPo
Logiikka pelaisi, jos koko kesäksi kasattaisiin todella laaja harjoitusrinki ja sitten oikeasti katsottaisiin kuka ansaitsee paikan ja kuka ei. Neljän päivän koejaksolla ei ole tällaista vaikutusta. Korkeintaan keritään katsoa onko miehellä kaksi jalkaa ja kättä eikä ole sokea.
Ja kenties ehditään nähdä, onko pelaamisen rohkeus tallessa. Olkapäävamman jäljiltä se ei ole sanottua. Melkeinpä luulen, että ei Forsbergistä testata kuin olkapään kunnossa olo. Jos käsi pelaa, sopimus syntyy? Forsberghän pelasi viime syksynä Hokissa järjettömän hyvin. Kovien tehojen lisäksi (12 ott. 2+8=10) isännöi täysin puolustuspäätä. Ilman loukkaantumista olisi todennäköisesti viety hyvin pian käsistä. Mutta se oli silloin, nyt on nyt.
 

Edustaja

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tampereen Ilves, CFC, Bayern, BVB
Kolppanen - Järvenpää
...

Mäkinen - xxx
Peltola - Näppilä
Järventie - Kukkonen
Pentikäinen - Mäkelä
Levo - Kumpu
Orenius
...

Marjamäki - Sandell/xxx - Keränen
Jekimovs - Asplund - Pesonen
Kantola - Rajala - Hölli
Välimaa - Kangasniemi - Korhonen
Järviluoma - Ruuttu - Hintz
Savilahti

Noilla mennään uljaasti kympin sakkiin, vaikka xxx paikoille ei tulisi ketään vahvistuksia.
 
Forsberg lienee asenteeltaan hyvä pelaaja kilpailun tuontiin ja voi parhaillaan potkia jonkun nuoren pakkimme tekemään töitä vähän kovemmin. Jos näin käy, try out on jo sillä perusteltu. Toki aina parempi, jos hankinta napsahtaa kunnolla kohdilleen ja saadaan liigapeluri.
Kyllä. Pelannut A-junnuissa kapteenina (voittaen kultaa) ja KooKoossakin pelaajat valitsivat hänet kapteeniksi ensimmäisellä kaudellaan. Taitojen puolesta eipäilyttää onko miehessä ainesta liigakaukaloihin, ei ainakaan KooKoossa kuulunut kärkipakkeihin vaikka mestistasolla suht varmana all-around puolustajana menikin. Viime kausi vielä loukkaantuneena.

Ei voi kuin ihmetellä tätä Ilveksen pelaajapolitiikkaa, näillä perusmestisjyrilläkö sieltä liigan pohjilta noustaan? No ehkä tästä voisi jatkaa jossain talousketjussa... Mutta eihän tästä montaakaan vuotta ole, kun junnumyllyä mainostettiin maan parhaaksi. Eikö näihin rooleihin saada tarpeeksi omia kavereita sieltä? Kysyn kun en tiedä.
 

Fordél

Jäsen
Ei voi kuin ihmetellä tätä Ilveksen pelaajapolitiikkaa, näillä perusmestisjyrilläkö sieltä liigan pohjilta noustaan? No ehkä tästä voisi jatkaa jossain talousketjussa... Mutta eihän tästä montaakaan vuotta ole, kun junnumyllyä mainostettiin maan parhaaksi. Eikö näihin rooleihin saada tarpeeksi omia kavereita sieltä? Kysyn kun en tiedä.

Äläs nyt, ei toi oikeesti näytä niin huonolta. Ja viime kauteen verrattuna näyttää jo selkeesti järkevämmältä. Varmaan moni epäili viime kaudella SaiPankin mahdollisuuksia, koska sielläkin oli hyökkäyksen rungossa paljon Mestiksestä nostettuja pelaajia, kuten Jesper Piitulainen, Juha Koivisto, Markus Poukkula ja Olavi Vaukonen. Siihen päälle hyviä liigatason pelaajia niin osaavassa valmennuksessa voi syntyä hyvinkin kilpailukykyinen tiivis joukkue.

Ilves on tehnyt nyt järkevää pelaajapolitiikkaa hankkimalla osaamista myös muualta. Asplund, Näppilä, Rajala ja Hölli ovat hyviä hakuja. Ovat ainakin kortteja, jotka kannattaa katsoa. Kenties Forsberg menee myös tähän em. kategoriaan, mutta epäilen. Näiden Mestistaustaisten pelaajien lisäksi meillä on paljon omassa roolissaan hyviä liigapelaajia, kuten Järvenpää, Marjamäki, Pesonen, Jekimovs, Keränen, Kantola, Kangasniemi, Korhonen, Peltola ja Järventie. Näiden lisäksi on varmasti tulossa vielä muutama selkeä vahvistus (ykköskeskushyökkääjä ja ykköspakki), joten ei olle todellakaan pelkkä Mestisjengi. Ero Mestisjengien materiaaleihin on vain kasvamassa sitten viime kauden lopun.

Mitä tulee omaan juniorituotantoon niin onhan sieltäkin saatu mukavasti tuotettua liigatason pelaajia viime vuosina. Tällä hetkellä pelaavassa kokoonpanossa tai hyvin lähellä sitä ovat Kolppanen, Mäkinen, Mäkelä, Näppilä, Keränen, Rajala ja Hölli. Ei huono lista tuokaan. Lisäksi uusia nuoria on kärkkymässä paikkaa liigajoukkueessa, kuten Hintz ja Järviluoma. Muualle ovat viime vuosien tuotannosta karanneet mm. Raskit, Rajala, Huhtala, Aittokallio, joten tuotanto on todellakin ollut laadukasta. Harmi tietysti, että kaikkia ei ole saatu pidettyä täällä, mutta kenties Ilveksen toiminnan mahdollisen järkevöitymisen myötä saadaan pidettyä omaa tuotantoa pidempään jengissä.
 

wunderveba

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Jos huhut 250 000 €/kausi tarjouksista AHL-senttereille pitää paikkansa, niin kyllä kesän aikana joku peluri tarraa syöttiin ihan varmasti. Tapahtuisikohan ennen juhannusta peräti kaikki seuraavat kolme iloista asiaa Ilves-yhteisössä: 1. Omistajajärjestelyt kuntoon 2. Ykkössentterin kiinnittäminen 3. Kärkipakin kiinnittäminen...

Missä muuten viipyy ilmoitukset noista tryouteista? Tuliko jatkoa kenellekään?
 

wunderveba

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Tom Preissing ja Greg Coburn ovat nyt pakkipuolen huhuissa liitetty Ilvekseen. Listataampas ajankuluksi plussia ja miinuksia näistä:

Preissing:

+ "Varma kortti" vrt. Coburn
+ Kätisyys

+/- Ikä

- Loukkaantumishistoria
- Hinta?

Coburn:

+ Ura noususuhdanteessa, nuori ja kehittyvä pelaaja
+ Hinta?

- Yliopistopelaajista harvemmin tietää, mitä saa.


Preissingissä taloudelliset riskit ovat suuremmat, mutta varmemmin saisi myös tulosta. Coburn olisi varmaankin halpa, mutta onko hänestä astumaan kärkipakin saappaisiin liigassa?

Toisaalta kummanko vain, tai vaikka molemmat, ottaisin mielenkiinnolla vastaan.
 

Franck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Coburn olisi varmaankin halpa, mutta onko hänestä astumaan kärkipakin saappaisiin liigassa?
vastaan.

Coburn ei lähtökohtaisesti olisi kärkipakki, vaan lähinnä Kesän/Tukion/Hovisen korvaaja. Molemmille pelaajille ollaan tarjottu sopimusta, joista Preissing olisi nimenomaan se Koistisen korvaaja.
 

wunderveba

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Mikäs Greg Coburnin sopparin tiedottamisessa vielä kiikastaa, jos sekin siirto on jo varma? Onko ensi viikon alkuun tulossa jotain suurempaa pommia yleensäkin?

Ja mitäs tämä Jatkoajan toimittaja Miika Arposen twiitti tarkoittaa:

Vt tj Heikki Tarvainen oli huhujen mukaan eilen viimeistä päivää töissä Takojankadulla. Päätelkää siitä mitä haluatte.
 
Viimeksi muokannut ylläpidon jäsen:

JonesJack

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Blackhawks, Suomi lajista riippumatta
Mikäs Greg Coburnin sopparin tiedottamisessa vielä kiikastaa, jos sekin siirto on jo varma? Onko ensi viikon alkuun tulossa jotain suurempaa pommia yleensäkin?

Ja mitäs tämä Jatkoajan toimittaja Miika Arposen twiitti tarkoittaa:

Vt tj Heikki Tarvainen oli huhujen mukaan eilen viimeistä päivää töissä Takojankadulla. Päätelkää siitä mitä haluatte.

Voi **tun vit**! Kesä on meille Ilves-kannattajille vain paskan kauden jatkoaika ei voi muuta sanoa. Toivottavasti sielä nyt ei taas oo sössitty oikeen urakalla toimistolla. Eivaan. Täähän voi olla ihan hyvä merkki, jos vaikka vihdoinkin saataisiin se The Tiedote, jossa julkistetaan uudet omistajat ja sitä kautta vaikka uusi TJ myös, kun Tarvainenhan oli vt.Toimitusjohtaja ja on nyt astunut varsinaisen TJ:n tieltä pois.
Toivotaan parasta ja pelätään pahinta.
 

Raymond Pearl

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Ilveksellä on nyt pakkeja sopimuksen alla 13. Näistä Jokipakka suunnannee AHL:aan ensi kaudeksi ja Orenius, Kumpu, Mäkelä ja Levo pelannevat pääosin junioreissa/Mestistä. Tukion lopettamisesta on puhuttu.

Jos haetaan vielä yhtä kärkipakkia ja "varmaksi huhuksi" väitetty Coburn on tulossa lähtökohtaisesti aloittavaan kuusikkoon, olisi loogista, että ovet käyvät toiseenkin suuntaan. TOP 6 olisi tällöin jotakuinkin:

Näppilä - "Kärkipakki"
Järventie - Peltola
Coburn - Kukkonen

Vakioreserviksi jäisi Mäkinen, Pentikäinen ja Hovinen (mikäli on pelikuntoinen). Yllä mainituilla vähennyksilläkin pakeista olisi ylitarjontaa ja esimerkiksi keväällä hyvin pelanneelle Mäkelälle on tarjottava peliaikaa myös liigan puolella.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös