Ilkka Pikkaraisen taklaus Ville Mäntymaahan ottelussa Pelicans - Kärpät

  • 123 706
  • 501

jtuominen

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS(+Länsirannikko)
Ei kovin kummoinen taklaus...

...mutta Mäntymaan toiminta on kuin jostain mikrotyttöjen ringettepelistä. Ihailee omaa syöttöään viimeiseen asti eikä ajatustakaan millekään muulle.

Sanomattakin on selvää, että SM-liiga rankaisee, kun siellä annetaan aina rangaistuksia jos tapahtuma vain julkisuuteen asti kantaa. Ja Pikkarainen kun on vielä ikävä kaveri, isokin vielä. Ja mikä pahinta, jo aiemmin tuomittu "rikollinen".
 

KPL

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo, Q
...mutta Mäntymaan toiminta on kuin jostain mikrotyttöjen ringettepelistä. Ihailee omaa syöttöään viimeiseen asti eikä ajatustakaan millekään muulle.

Sanomattakin on selvää, että SM-liiga rankaisee, kun siellä annetaan aina rangaistuksia jos tapahtuma vain julkisuuteen asti kantaa. Ja Pikkarainen kun on vielä ikävä kaveri, isokin vielä. Ja mikä pahinta, jo aiemmin tuomittu "rikollinen".

Tällä mennään. Ensi kerralla voi katsella eteenpäin, eikä tuijottaa takaviistoon syötön jälkeen.
 

siffa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sport, Kärpät, Detroit Red Wings
Mäntymaa luistelee maalin taakse ja rightin pelaajana antaa rystyllä syötön tulosuuntaansa, jolloin katse on hetken kiekon menosuuntaan. Mäntymaa on noin puoli metriä laidasta irti, kun Pikkarainen taklaa kiekottoman (kiekko on liukunut taklaushetkellä maalin edustalle) Mäntymaan laitaa vasten ja lisää taklauksen voimaa poikittaisella mailalla yläviistoon. Mikäli kurinpitäjä päätyy samanlaiseen analyysiin Pikkaraisen taklauksesta, niin veikkaan 5 ottelun lisärangaistusta Pikkaraiselle. Ruotsissa Pikkarainen tuomittiin Mäntymaan taklauksesta 2010 kahden lisäottelun ja 2200 euron sakko-rangaistuksiin. Ruotsin tapahtumat eivät tietenkään vaikuta rangaistuksiin Suomessa, mutta rangaistavan taklauksen Mäntymaahan teki Pikkarainen Ruotsissa.
 

koutsiman

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, Hokki, Man Utd
Vaikka taklaus tulee vain vähän myöhässä eli alle sekunti kiekosta luopumisen jälkeen on Mäntymaa mielestäni katsottava kiekottomaksi pelaajaksi, sillä taklauksen osuessa kiekko on Pelicansin hallussa. En tosin tiedä tarkalleen miten SM-liiga tämän määrittelee, joten tässä mennään oman tulkinnan mukaan.

En tiedä määritelläänkö tota mitenkään tarkasti, mutta ainakin kerran Jari Levonen oli jossain haastattelussa todennut sen, että hän laskee pelaajan olevan kiekollinen n. 3s kiekon syöttämisen jälkeen. Eli Levosen kategorian mukaan pelaajaa saisi vielä taklata 3s kiekosta luopumisen jälkeen.

En tiedä tekeekö enää noin, koska tosta lausunnosta on 1-2 kautta aikaa ja voipi olla että kriteereitä on tarkennettu tms.
 

Dave

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
...mutta Mäntymaan toiminta on kuin jostain mikrotyttöjen ringettepelistä. Ihailee omaa syöttöään viimeiseen asti eikä ajatustakaan millekään muulle.ikä pahinta, jo aiemmin tuomittu "rikollinen

Tämänkaltaisia kommentteja on aika paljon tässä ketjussa. Jos asiaa miettii tarkemmin, aika usein kiekottomat miehet seuraavat kiekollista tilannetta. Mäntymaatakin saattoi kiinnostaa, mihin kiekko seuraavaksi maalin edestä ehkä lähtisi, enemmän kuin "ihastella omaa syöttöään".

Monien mielestä kuitenkin syöttäjän pitäisi heti syötön annettuaan lopettaa kiekollisen pelin seuraaminen ja pistää tutka päälle siltä varalta, että joku sattuu jostain suunnasta hyökkäämään päälle. Jos joutuu estämisen uhriksi, kyseessä on oma vika. Aika mielenkiintoinen, joskin näköjään aika yleinen näkemys palstalla.

Myöskin yleinen näkemys on, että syötön antanut pelaaja on edelleen teknisesti kiekollinen pelaaja, jota saa taklata. Itselleen eteenpäin puolustajan ohitse kiekon chippaava hyökkääjä taas on kiekoton pelaaja, jota ei saa estää. Mielenkiintoisia tulkintoja nämäkin.

On tietysti niinkin, että liiallinen logiikka usein pilaa muuten hyvät keskustelut.
 

Wiljami

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jukurit, sympatiaa muuhun Savoon ja Kaakonkulmalle
Hienoa että Pikkarainen on tällä kertaa käynyt pyytämässä Mäntymaalta anteeksi. Tosin kyynikko sisälläni väittää että teki sen pehmentääkseen tulevia rangaistuksia, mutta yritän nyt luottaa siihen että kaveria oikeasti kaduttaa tuo tapaus ja toivottavasti jatkossa ottais ees hieman varovammin nää tilanteet.

Eiköhän tää keissi oo tässä, kommentteja on tullut (itseltänikin) enemmän tunteella kuin järjellä suuntaan ja toiseen. Ei tätä voi kuitata millään "Keep your head up, boy!" tai "Pikkarainen on murhaaja" yleistyksellä (vaikka itse tuli heti tilanteen jälkeen tuo jälkimmäinen enemmän mieleen), paska tilanne jonka olisi voinut pelata toisinkin, mutta nyt meni näin.

Onneksi Mäntymaa ei (ilmeisesti) saanut mitään pysyvää vammaa tilanteesta ja toivottavasti Pikkarainen miettii seuraavan vastaavan tilanteen kohdalla että kannattaako kaveria ajaa jos riskit ovat tuota luokkaa.

Peace out.

edit. Fiksuimmat toki tajusivat jo tuoreeltaan tapauksen monisyisyyden (ihan tarkennuksena; ei kaikki viestit tietenkään ole äärilaidasta toiseen)
 
Viimeksi muokattu:

Järvenpää

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät, Wild, Suomalaiset NHL:ssä
Siinä vielä kurinpitopäätös asiasta: Kurinpitopäätös Ilkka Pikkaraisen asiassa ottelussa Pelicans - Kärpät 25.10.2012 - SM-liiga

Edit: Näkee tuosta Liusjärven tekstistä, että on aika monta huomioon otettavaa asiaa tässä tapauksessa, joista suurin osa täälläkin puitiin. Oikeastaan kohtuullinen ratkaisu hyvin perustein. Näytti kyllä pahalta tilanteelta telkkarista katsottaessa, mutta hyvä, että Mäntymaasta saatiin helpottavia tietoja suhteellisen nopeasti. Paranemisia.
 

miree

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans, Peliitat

Imagined

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jesse Puljujärvi, Jari Viuhkola, Kärpät
"Taklaustilanne ei tule Pikkaraiselle eteen nopeasti vaan hän voi valmistautua mahdolliseen taklaukseen liukuessaan B-pisteen viiksiltä alkaen. Näin ollen ja koska Pikkaraisella ei ole tilanteessa kova vauhti, katson, että Pikkaraisella on riittävästi aikaa havaita, että Mäntymaan katse on syöttösuunnassa eikä hän ole valmis ottamaan taklausta vastaan. Näin ollen vastuu taklausta on Pikkaraisella."

Pistäisin vielä suurempaa painoarvoa tuolle yleisestikin. Se ei ole oikeudenmukaista, että kaverin voi ajella pitkälle saikulle, vaikka koko tilanteen olisi voinut itse estää. Kaksi peliä kakkua.. jaahas. Ei noita koiruuksia noin vaa kitketä..
 

charger

Jäsen
Suosikkijoukkue
Se Puree! , Україна
Jos nyt ajatellaan vähän isompaa kuvaa niin nämä 1-2 pelin pelikiellot ovat kyllä ihan tyhjän kanssa. Ei näillä ennaltaehkäistä yhtään mitään. Kiva pikku syysloma vaan.

Omasta mielestä tämmösestä nykyisestä 2 pelin pelikiellosta voisi antaa aivan hyvin 5 peliä niin olisi edes jonkunlainen rangaistus. Silloin voisi pistää jo hieman miettimään että kolaako vai ei.

Vastaavuudet nykyisiin tuomioihin voisi mennä vaikka näin:

1 ---> 3
2 ---> 5
3 ---> 8
4 ---> 10
5 ---> 12
jne..
 
Suosikkijoukkue
JYP, Vatanen, Blackhawks
1 ---> 3
2 ---> 5
3 ---> 8
4 ---> 10
5 ---> 12
jne..

Mutta mites perustelet vaikkapa Pikkaraiselle kahden ja puolen viikon palkattomuuden? Tai sanotaan vaan kahden viikon. Nää kaverit tekee tota työkseen ja tuossa ei todellakaan ollut niin paha sikailu kyseessä, ettäkö voisi viittä peliä pistää istumaan. Herätys. Ulosajo oli ihan oikea tuomio ja tuo kaksi peliä viimeinen sulatettavissa oleva ottaen huomioon historian.
 

Dieppe

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Liusjärven viesti on: Elä kunnioita vastustajan terveyttä lainkaan!! Järkyttävää pelleilyä. Tappele saat 5-10 peliä. Ajele vastustaja sairaalaan kädet ylhäällä saat kaksi. "Liigan kurinpito" pellet mätki syksyllä kaksin käsin pelikieltoja ottelussa, joka ei kuulunut heille pätkääkään. Ottelussa jossa ei oikeasti ollut yhtään tapahtumaa joka olisi aiheuttanut vakavaa loukkaantumisriskiä. Moraalisesti vääriä tekoja, sen ymmärtää jokainen. Fakta kuitenkin on se että Semir ben Amorin teko oli huomattavasti pienempi terveysriski kuin Pikkaraisen viime viikkoinen.
 

Blackorange

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo, Mestis
Kyllähän tuo oli taas täysi vitsi. Linjan mukainen toki, mutta voitaisiin nyt ottaa jo sieltä NHL:stä oppia, tappeluista pikkukakkonen ja alottaja pihalle tms ja näistä koiruuksista ja likaisista taklauksista pidempää 4-8 pelin kakkua vähintään. Seuraus on otettava tuomiossa huomioon mielestäni.
 

peruspata

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät, Pesäkarhut, UP-V, FT Ulvila, Karhut
Fakta kuitenkin on se että Semir ben Amorin teko oli huomattavasti pienempi terveysriski kuin Pikkaraisen viime viikkoinen.

Haluamatta uusintakierrosta syksyisestä keskustelun virrasta totean, että tarkista faktat. Ei tajuttoman lyöminen ole niin riskitöntä kuin yleisesti luullaan.

Kyllä nyt on inhimillisyydestään huolimatta nähtävissä orastavaa halua puuttua kyseenalaisiin tilanteisiin. Mielestäni pelikieltoa on jaettu vähän herkemmällä kädellä kuin aiemmin. Syksy "Juuropian Trouphi" Jokerit-HIFK lopetti kyllä spontaanitkin välienselvittelyt. Kukaan ei uskalla reagoida mihinkään, sillä ei tee mieli istua kymmentä peliä lauteilla.
 
Suosikkijoukkue
Chelsea FC
Mielestäni pelikieltoa on jaettu vähän herkemmällä kädellä kuin aiemmin.

Minun mielestäni ei. Jo ennen tuota syyskuun perseilyä, liigan toimesta oli ilmoitettu, että näihin päähän kohdistuviin taklauksiin tullaan rangaistuskäytäntöä kiristämään ja niinhän siinä on tapahtunut. Ihan linjassa menevät puheidensa kanssa ja siitä voi laittaa jo undulaatin sulan hattuun.
 

Ulos T.

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kiekko kotimaassa +suomalaiset maailmalla +Kärpät
Toivottavasti Mäntymaa ei koe ihmeparantumista nyt kun tuomio on jaettu..
 

Leon

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Stars, Panthers
Toivottavasti Mäntymaa ei koe ihmeparantumista nyt kun tuomio on jaettu..
Sen pitäisi siis vaipua uudelleen tajuttomaksi, ellei peräti koomaan asti? En kysy tätä usein, mutta mistä vitusta teitä oikein sikiää?
 

Ulos T.

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kiekko kotimaassa +suomalaiset maailmalla +Kärpät
Sen pitäisi siis vaipua uudelleen tajuttomaksi, ellei peräti koomaan asti? En kysy tätä usein, mutta mistä vitusta teitä oikein sikiää?
Eikös nyt kärppä-pelaajien kohdalla ole tuotu esille tätä ihmeparantumista? Siihenhän on Oulussa pitkä historia. Toivoin vain että nyt ei oltaisi menty tähän.
 

Muhkea

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, NHL:n suomalaiset
Eikös nyt kärppä-pelaajien kohdalla ole tuotu esille tätä ihmeparantumista? Siihenhän on Oulussa pitkä historia. Toivoin vain että nyt ei oltaisi menty tähän.

Ensinnäkin nämä ovat aina tulkinnanvaraisia asioita, ja toisekseen, miten helvetissä se liittyy tähän tapaukseen? Valoja päälle sielläkin suunnassa, vaikka kuinka on hauska provota. Olisi todellakin mahtavaa, jos Mäntymaa pelaisi seuraavassa pelissä, mutta rehellisyyden nimissä en usko hänen olevan kehissä vielä kuukausiin. En oikeastaan älyä, miten jollain voi edes käydä mielessä jokin saatanan "ihmeparantuminen" tässä tapauksessa.

Miksi helvetissä menin edes vastaamaan näin idioottimaiseen viestiin...? Yhtä idioottimaista minulta.
 

Jari66

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans, Ukraina
Hienoa että Pikkarainen on tällä kertaa käynyt pyytämässä Mäntymaalta anteeksi. Tosin kyynikko sisälläni väittää että teki sen pehmentääkseen tulevia rangaistuksia.....

Juuri näin kannattaa ajatella. Olisikohan Ilkka vielä tirpaissut sairaalassa Mäntymaata nokkaankin kun hoitsun silmä on välttänyt.

Oikea tuomio joka tapauksessa. Pikkaraiselta ylilyönti, ei törkeä, mutta riittävä.
 

Surukuku

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sanaan Sepot ja muut jemeniläiset kiekkoseurat
Joopa joo - "ihmeparantuminen"...

Kysynpähän minäkin, mistä näitä "reuhkoja" sikiää, joiden ymmärrys jääkiekkosta perustuu lähinnä Mortal Kombat peliin ja retoriikka nettipalstoilta hätäisesti opittuihin kliseisiin.

Mitä tuomioon tulee, Pikkarainen ja Peltosen Ville pelaavat jo tällä viikolla täyttä päätä, mutta Havun ja Plihalin palaamisesta kaukaloihin ei kukaan voi vielä sanoa, tapahtuuko edes tämän vuoden puolella - reilua, eh?

Ei näitä Pikkaraisen&Co aivopieruja näin kitketä mihinkään.
 

Noitarumpu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
En yleensä tällaisiin ylipitkiin ketjuihin viitsi osallistua, mutta teen nyt poikkeuksen. Minun oikeustajuani vastaan sotii se, että tuomio on vain kaksi ottelua. Toinen niistä on jo ennen tuomion julistamista jopa "lusittukin". Mun mielestä rangaistukset pitäisi laittaa voimaan vasta sitten, kun päätös on tullut. Huilailumatsi näin ollen olisi ollut ihan vaan joukkueen valmentajan oma päätös.

Mieltäni painaa se, että tämä herra Pikkarainen ei ole asialla ensimmäistä, eikä toistakaan kertaa. Hän on tehnyt kyseenalaisia taklauksiaan ennenkin, esim. juuri Mäntymaata kohtaan. Mistä tämä kertoo? No siitä, että kyseinen pelaaja ei piittaa paskaakaan aiemmin saaduista sanktioistaan. Hänelle on yks hailee ja jatkaa samalla tyylillä hamaan maailman tappiin asti, kun seuraukset ovat luokkaa *hih hih*.

Pikkaraisen kielteisen historian huomioon ottaen rangaistus olisi pitänyt olla koveneva. Lisäksi olen sitä mieltä, että seuraukset on otettava huomioon, jos esim. Havu on poissa vaikkapa 2-3 kuukautta. Taklaajan olisi oltava myöskin! Jos se ei käy, niin helkkari vieköön pelatkoot sitten sen ajan vaikka ilman munasuojia. Tällainen tavallaan yhden pelin panna on jo Havun loukkaantumisen pilkkaamista ja hiljaista hyväksyntää tavalle taklata, jolla saadaan vastustajan pelaaja pelistä/peleistä pois. Ottakaa huomioon se tärkeä pointti, että Pikkaraisella OLI AIKAA valita. Valinnan seuraus tiedetään. Tämä koira ei uusia temppuja opi, vaan haukkuu ja räksyttää vanhaan malliin.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös