Ikimuistoisin fanimatka

  • 5 086
  • 10

Nshr

Jäsen
Mielestäni tämä on tarpeeksi hyvä aihe, joka "ylittää riman", vaikka itse SM-liiga-otteluista ei suoraan puhutakaan.
Tarkoituksena olisi laittaa hienoja hetkiä vierasreissuilta vuosien varrella.

Oman n. 10 fanireissun pituisen listan kärkeen kiilaa...

Kärpät-JYP, 3. play-offs- ottelu kaudelta 2002-03, Raksila

Kello oli n. 11 aamulla, kun kolme bussillista faneja Jyväskylästä Ouluun lähti. Takana oli kirvelevä tappio eilisillalta maalein 1-4, ja Kärpät oli tasoittanut sarjan 1-1:en.

Menomatkalla Ouluun pysähdyimme Pihtiputaalla, jossa täysi-ikäiset (en minä) ostivat muutaman korillisen alkoholia. Itse tyydyin kuppiin kahvia. Tauon jälkeen matka jatkui, ja osa ihmisistä alkoi jo valmistautua illan kamppailuun muutaman "bissen" kera. Siinä sivussa laulettiin JYPin voittolaulua, Palavaa Katsetta.

Vihdoin olimme saapuneet Ouluun, jossa hyytävän pakkasen viettelemänä odotimme pääsyä halliin. Hallissa jo hyvissä ajoin ennen ottelua rummut valmisteltiin "pelikuntoon", jotta kaikki olisi valmista pelinappuloiden tullessa kentälle.

-hei, nyt ne tulee, huusi kaveri minulle Tero Leinosen luisteltua jäälle. Pian koko muu JYPin joukkue oli jäällä valot pimeinä. Melkein täysi Raksilan jäähalli taputti yhteen Kärppien tullessa jäälle. Siinä Hippoksenkin valoshowt jäivät kakkoseksi Oulun vastaavan nähdessä.
Ottelu oli alussa hyvin sekavaa. Kummallakin joukkueella oli muutama tilanne, kunnes Kärppien Pekka Saarenheimo ampui kiekon ohi Leinosen. Tästä n. minuutti, niin jälleen soi. Brett Lievers oli ohittanut Leinosen, ex-JYPin Petr Tonin syötöstä.
Tässä vaiheessa usko alkoi jo horjua, ja erätauolle lähdettiin Kärppien 2-0- johtoasemassa. Tauolla ostin kahvin ja munkin yms.

Toinen erä alkaa. Kiekko on ensimmäisen erän tapaan molemmissa päissä taukoamatta, eikä mistään "jääkiekkonäytelmästä" voitu puhua.
JYP pääsi kahden miehen ylivoimalle, ja hetken sitä jauhettuaan kippari Harri Sillgren löi kiekon kärppämaaliin.
JYPin fanikatsomo huusi minkä ehti koko loppuerän, mutta tasoitusmaalia ei enää tullut.

Kolmanteen erään jäälle luisteli täysin erilainen JYP. Se piti lähes koko erän kiekkoa Kärppien alueella, ilman tulosta. Ottelua oli pelattu n. 54 minuuttia, kun JYPin Tuomo Jääskeläinen lensi pihalle keihästämisestä. Siinä vaiheessa peli oli ohitse Kärppäfanien osalta. Koko Kärppien faniorkesteri lauloi voittolauluja viimeiset minuutit, vaikka JYP alivoimalla peliä näennäisesti hallitsikin.
N. 2 minuuttia ennen loppua Kärppien Mikko Myllykoski passitettiin suihkuun selkääntaklauksesta. Kohteena oli Kärppäfanien vihaama Angel Nikolov.
JYP otti maalivahdin pois, aloitus Kärppien alueella.
Jarkko Immonen voitti aloituksen suoraan Eric Perrinille, joka tinttasi maalin ohi Bäckströmin. Raksila hiljeni täydellisesti JYP-faneja lukuunottamatta.

Jatkoerälle lähdettiin jännittävissä tilanteissa. Kärpillä oli monta varmaa maalintekopaikkaa, mutta aina Leinonen oli kiekon eteen ehtinyt.
Erää oli pelttu yli seitsemän minuuttia, kun JYPin Tomas Chlubna ohjasi kiekon Nikolovin ja Jari Korhosen syötöstä.
"kiitos jyppi, kiitos jyppi"- huudot kaikuivat koko Raksilassa, ja JYP oli voittanut ottelun.

Paluumatkalla kuuntelimme sekä Palavaa Katsetta että Simpy The Best- kappaletta. Siinä oli itku lähellä. Niin hienolta suuren ja mahtavan Kärppien voittaminen tuntui.

Tämän fanimatkan olen muistanut aina, ja tulen varmaan muistamaan. Kertokaa omat kokomuksenne fanimatkoilta. Kiitos.
 

Heppuli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Jyväskylän reissu muutama vuosi sitten. Jyp taisi johtaa kolmannen erän jälkeen 3-0 ja Patapaidoille meinasi tulla jo tippa linssiin. Sitten pojat heräsivät ja kavensivat ottelun 3-2. Kaksi sekuntia jäljellä kolmatta erää ja ässät tasoittaa ottelun videotarkastuksen jälkeen!!! Jatkoaika koittaa.. Ässät joutuu alivoimalle mutta Markku Tähtinen pääsee läpiajoon ja vie ässät voittoon!! Ikuna en oo niin loistavaa fanimatkaa kokenut!
Nousu jo varmalta näyttäneestä tappiosta suureen juhlaan!!
Näitä tahtoo lisää. Peli oli vielä tärkeä ässien ja jypin välisessä pudotuspeli kamppailussa!
 

RV16

Jäsen
Suosikkijoukkue
Chilinakit ja muu paskansyönti
Eikös tässä ketjussa pitäis käsitellä sellasta fanimatkaa missä on ollu paras kannustus, eniten porukkaa tai muuten jotain erityislaatuista, eikä sitä että mikä on hienoin ottelu minkä fanimatkalla on sattunu näkemään. Ei juuri jaksa kiinnostaa pelaajien, kellonaikojen ja pelitapahtumien luettelo.

Tässä tietysti oo varaa sanoa kun on tuo oma matkamuisto jäänyt vielä tässä vaiheessa ketjuun kirjoittamatta, mutta täytynee yrittää venyä sen verran joku päivä.
 

JanJ

Jäsen
Lahdessa oli veikeää kun tummaihoinen ässäfani ei päässyt hallin. Järkkäri ilmoitti suoraan että täällä ei neekerit huutele. Joukkotappeluun päättyi sekin reissu sitten.

Hämeenlinnassa heilui puukko, Tampereella tapparafanit organisoivat joukkotappelun jossa oli osallisena yli 20 henkeä, fanilipussa on hienot veritahrat muistona. Onhan niitä... aika kultaa tosin muistot.
 

Willy

Jäsen
Suosikkijoukkue
Moskovan Dynamo, Romania, Hammarby, Suomi
Heppuli kirjoitti:
Jyväskylän reissu muutama vuosi sitten. Jyp taisi johtaa kolmannen erän jälkeen 3-0 ja Patapaidoille meinasi tulla jo tippa linssiin. Sitten pojat heräsivät ja kavensivat ottelun 3-2.

Monenko erän peli oli kyseessä? Ilmeisesti siis tarkoittanette, että tokan erän tai ekan erän jälkeen ottelu oli 3-0, eikä kolmannen erän jälkeen, niinkuin kirjoitatte.
 
Viimeksi muokattu:

Bruno

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingfors IFK, NP#4, Україна
11.10.2003 Kärpät-HIFK

Tarina omasta ikimuistoisesta "fanimatkasta" ,jonka menomatkan tosin suoritin täysin yksin.Lauantaipeli Oulussa klo.17.00.Edellisenä iltana piti tietenkin lähteä ottamaan soppaa ja piti myös valvoa koko yö ja mennä suoraan junaan (klo.7.04).No jostain hyvästä syystä jouduin sitten kuitenkin kotiin ja ajattelin hetken lepuuttaa sängyllä ja nousta ylös juomaan lisää asenteella " kyllä sitä sitten junassa voi nukkua".Kävi hiukkasen vanhanaikaiset.Nukahdin,heräsin tasan 7.04 kotoa ja voitte kuvitella ,että Oulunkylästä tulee hiukan kiire edes Tikkurilaan ,jos aikaa on about 12 min.
Totta kai myöhästyin junasta ,vaikka taksilla Tikkurilaan suhautinkin ,mutta kävi ilmi että seuraava juna lähtisi 7.40 kohti Oulua,toki Savon kautta ,mutta ajattelin sillä vielä ehtiväni.Ihanat reilut 9 tuntia junassa yksin odottaen vain perille saapumista.No Savo nähtiin ja perille pääsin n.16.55.Onneksi Raksilaan ei ole pitkä matka asemalta ,joten pääsin sisään ,kun peliä oli pelattu 5 min ja Kärpät johti 1-0.Ekan erän jälkeen peli oli 2-1 Timo Pärssisen kavennettua erän lopussa alivoimalla kaukolaukauksella.
Toinen erä pelailtiin 0-0:aa ,mutta kolmannen erän alussa IFK iski kahdesti,Söderholmin ja Kultasen maaleilla.Lopussa Kärpät sai vielä kiekon maalin(muistaakseni J.Jokinen) ,mutta se hylättiin tuomarin vihellettyä pelin poikki todella nopeasti.LT 2-3.Ilta Oulussa hyvässä seurassa ja puolenyön jälkeen junaan ja takaisin Helsinkiin.
 

Luiro

Jäsen
Minä muistan yhden keikan syksyltä 2002, kun 50 minuuttia ennen HIFK-HPK -ottelun alkua keksittiin, että lähdetäänpä katsomaan Kerhon peliä. Menomatkalla oli kauhea kiire, 150 lasissa ja niinpä eräs vihreä Primera rupesi vilkuttamaan punaista valoa ja kuski sinne kuuntelemaan tuomiota. Me jatkoimme kaljanjuontia autossa. Kuskille oli puhuttu seuraavaa:
- Mihis moinen kiire?
- Ollaan peliin menossa.
- Kumpaas kannatatte?
- Kerhoa tietenkin.
- Jaaha. Eihän se ollut kuin sataneljäkymppiä se vauhti sitten.

Myöhästyttiin tietenkin hallilta, eikä ehditty nähdä kun Olli Sillanpää vei Kerhon 1-0 -johtoon. Loppupelin Kerho olikin ihan paska ja IFK vei 4-2 -voiton.

Takaisin tullessa käytiin ensin Linnatuulessa ja sen jälkeen Iittalassa häviämässä kaikki rahat RAY:lle. Kyllä vitutti aamulla.
 

A.P.Järvi

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, Jyväskylän Lohi
Kyllä se on 6.3.1991 pelattu SM-liigan välierä JyP HT-KalPa 3-4. Sen jälkeen on nähty paikan päältä mm. Mestareiden välieriä ja NHL:ää, mutta ei niitä voi verrata tuohon muinaiseen hiihtoloman keskiviikkoiltaan.

Itse peli oli tietysti pääasia, mutta bussissa yksi "vanha" setä (taisi olla silloin 26-v.) kertoi, että hän säästää kaikki pääsyliput peleistä, joissa oli käynyt. Niitä oli kuulemma hauska selailla myöhemmin ja muistella kaikkia pelejä, joissa oli tullut käytyä. Itse otin neuvosta saman tien vaarin ja aloitin lippujen säästämisen.

Näin vuosia myöhemmin täytyy sanoa, että kyseinen "pappa" oli oikeassa. Suosittelen kaikille muillekin! Itselleni lippuja on kertynyt aikamoinen läjä - eikä sitä kasaa ihan pikkurahasta viitsisi myydä...
 
Kautta en saa päähäni, mutta aikaväliä 1997-1999 elettiin. Junakuljetus Tampereelle oli järjestetty ja iloiseen lauantai-otteluun valmistautuminen alkoi jo aamusta. Junassa oli tunnelma korkealla jo menomatkalla, etenkin eräässä vaunussa ja Tampereelle saavuttaessa osa kannattajista oli jo jälkipelin mukaisissa tunnelmissa. Eräs seurueestamme seisoi ottelun ensimmäsen erän käytännössä istumakatsomossa jännittäen meneekö kiekko maaliin- riippumatta tosiasiasta, että peli oli keskialueella. Sama herra ei päässyt enää myöhemmin halliin ja saapui junavaunuun minuutteja ennen lähtöä. Eräs toinen kaveri jäi Hakametsän pubiin kun tajusi, että peli näkyy sielläkin. Osa seurueesta palasi seuraavana aamuna putkasta. Itse muistan, että Pasi Saarinen ampui lämärillä maalin ja ottelu päättyi vissiin 3-2.
 

Pee

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
"iiron_troikan" muistelema ottelu pelattiin muistaakseni marraskuun ensimmäisenä (tai lokakuun viimeisenä) päivänä vuonna 1997, ja itsekin olin ko. reissulla mukana. Ilves tosiaan voitti 3-2, vaikka JYP johti sekä 1-0 että 2-1. Jälkimmäisen johtomaalin teki läpiajonsa päätteeksi Jussi Tarvainen.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös