Huuhkajat matkalla Saksan EM-kisoihin 2024

  • 139 474
  • 1 078

Kuopionkukko

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, Red Wings, ManU, Kups
Ja muutenkin toivoisi, että nyt kun "kausi" loppuu tähän matsiin, voi pelaajista ottaa kaiken irti kotiyleisön edessä. Mikä olisi yleisön kannalta mahtavampaa kun kokea maalihurmos moneen moneen kertaan. Toivottavasti tänään Huuhkajat hakee maaleja koko 90min hyvin aktiivisesti, vaihtoja hyödyntäen.
Ei saatana mitä jinxaamista... Tulosvetoon 0-0 tai 0-1 ni saadaan counter jinxed
 

Yön Kärppä

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Välttämättä ihan hirveää rotaatiota ei nähdä, sillä uskoisin Riven haluavan isomaalista voittoa, sillä se maaliero voi lopulta ratkaista kisapaikan. Slovenia voitti kotona San Marinon vain 2-0, joten nyt olisi Huuhkajilla aika hyvä sauma käyttää nykyinen momentum hyödyksi täydellä stadikalla. Yllättävän pienimaalisia tappioita on San Marino näissä karsinnoissa kärsinyt, mutta lähdetään siitä tavoitteesta, että kolmen maalin voittoon voidaan olla tyytyväisiä. Mitä enemmän saadaan paranneltua maalieroa, niin sitä parempi.
Ei tuolla maalierolla jokaista joukkuetta vastaan ole niin suurta roolia kuin ajatellaan. Paljon tärkeämpää on vertailla Suomen maalieroa Sloveniaa vastaan keskinäisissä otteluissa, koska se on kuitenkin päävastustaja Suomelle. Maalit San Marinoa vastaan tulee siinä vaiheessa tapetille, jos Suomi häviää Sloveniassa 2-0 ja molemmat joukkueet saavat saman verran pisteitä.

Kirjoitanpas hieman omasta kokemuksesta Slovenia-ottelusta. Olin ensimmäistä kertaa ikinä stadikalla katsomassa Suomen ottelua. Aamujunalla Oulusta stadiin. Pitkähkö ja tylsähkö oli matka. Kuitenkin isoveikan kanssa matka meni ihan sujuvasti. Helsingissä käveltiin vähän siellä sun täällä ja sen jälkeen klo 15 aikoihin stadikan viereen. Siellä oli oikein mukavasti oheistapahtumaa vauvasta vaariin. Stadionin sisällä jonoa oli sekä vessaan että juomakioskeille ihan perkeleesti. On se kumma kun noita kioskeja on siellä niin saatanan vähän, vaikka ymmärrän ettei 32 000 ihmiselle ole helppoa tarjota juomaa tuosta noin vain. Eniten sai hävetä sitä, kun slovenialaiset fanit eivät saaneet viedä kaljaa katsomoon. On tää Suomen alkoholilaki ihan perseestä, että jokin portsari kieltää jannua viemästä omaa kaljaa katsomoon.

Peli itsessään oli loistavaa viihdettä. En tiennyt, että tämän tason jalkapallo näyttää livenä paljon paremmalta kuin telkkarista. Huuhkajilta loistava ottelu ja tärkein eli 3 pistettä tuli plakkariin. Harmittaa, etten kerennyt jäämään ottelun jälkeen juhlimaan katsomoon voittoa kun piti heti loppuvihellyksen jälkeen poistua.

Huuhkajien alkuohjelma oli suht hankala, mutta 6/9 pistettä on saaliina ja se on loistava tulos! Suomi voittanee San Marinon tänään, ja sen jälkeen aletaan toivomaan Tanskan voittoa Sloveniasta.
 

Everton

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo

magnum37

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tulevaisuuden Sport
Maikkarin Tulosruudussa ainakin eilen täysin mauttomasti jinxailtiin San Marinon sijoituksella FiFa-rankingissa. Täysin epäolennaisia asioita!
 

BitterX

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, FC Wacker, Punaportin vapaakaupunki
Olympiastadion San Marinoa vastaan ainakin hyvin lähellä loppunmyyty. Aikaisemmin näissä matseissa oli 5000 katsojaa, ja Stadikka oli täynnä vain lädejä ja kumppaneita vastaan, kun jengi tuli ihmettelemään vastustajaa.

Itsekin muistan yhä hyvin jotkut 80- ja 90-lukujen matsit ja niiden eriskummallisen tunnelman Stadikalla. Vähän on meininki muuttunut niistä ajoista.
 

WarWas

Jäsen
Suosikkijoukkue
ÅIFK. Kaikki Fin maajoukkueet. 99+
Olympiastadion San Marinoa vastaan ainakin hyvin lähellä loppunmyyty. Aikaisemmin näissä matseissa oli 5000 katsojaa, ja Stadikka oli täynnä vain lädejä ja kumppaneita vastaan, kun jengi tuli ihmettelemään vastustajaa.

Itsekin muistan yhä hyvin jotkut 80- ja 90-lukujen matsit ja niiden eriskummallisen tunnelman Stadikalla. Vähän on meininki muuttunut niistä ajoista.
Suomi - Hollanti joskus junnuna, huudettiin vaan Kullit esiin kun oikeasti mentiin katsomaan Hollantia, ei meidän omaa Suomea.
Oi Suomi on!!
 

rinne

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Onhan tämä Huuhkajien meno tällä hetkellä hienoa seurattavaa. Mukavan positiivinen fiilis tuntuu huokuvan koko touhusta, niin joukkueesta kuin faneistakin. Joukkueella tuntuu olevan hauskaa. Yleisöllä on hauskaa ja sitä yleisöä ennen kaikkea löytää paljon paikalle. ...ja mikäpä tuolla aurinkoisella Olympiastadionilla olisi tänäänkään ollut istuskellessa.

Ehkä sitä ainaista Unkari -pelissä piehtarointia ehdittiin jo riittämiin harrastaaa, niin nyt voi hyvillä mielin vaihteeksi suhtautua joukkueen menoon vain posin kautta. Olkoonkin, että tänään vastustajasta ei ihan klassikkomatsia ollut luomaan. Mutta ei tämä peli täydellä Olympiastadionilla huonoa mainosta ollut, sopii hyvin siihen positiiviseen ilmiöön, joka Huuhkajat on tällä hetkellä. Hyvää tekemistä joukkueelta ja joukkueen ympärillä.
 

BitterX

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, FC Wacker, Punaportin vapaakaupunki
Suomi - Hollanti joskus junnuna, huudettiin vaan Kullit esiin kun oikeasti mentiin katsomaan Hollantia, ei meidän omaa Suomea.
Oi Suomi on!!

Haha, eikös tuo ollut se matsi, jossa venyttiin tasuriin hieman aiemmin Euroopan mestaruuden voittanutta Hollantia vastaan?

Siellä oli tosiaan Ruut Kullit ja Marco van Basten, jotka olivat ihan ylikylän äijiä meidän mielestämme ja ennen peliä meistä oli varmaa, että ne voittaisivat Suomen yksinkin. Ei voitu käsittää, että muka voitaisiin pelata tasuri semmoisia myyttisiä supertähtiä vastaan.

Semmoiseen futisympäristöön me kasvettiin. Ihmekös tuo, että on ollut koko sukupolvella ja seuraavallakin vähän itsetunto-ongelmia Suomifutiksen kanssa.

Kuinka hienoa nähdä, että siitä on päästy eroon.
 
Viimeksi muokattu:
Turha mennä vielä asioiden edelle ja syksyn peleihin, mutta seuraavat kolme matsia ovat koko karsintojen haastavimmat kun jätetään avausmatsi Tanskan vieraana pois laskuista.

Syyskuussa ensin Kazakstan vieraissa ja pari päivää myöhemmin Tanska kotona. Lokakuussa Slovenia vieraissa ja vielä perään kazakit kotona. Jos noista neljästä pelistä tulee riittävästi pisteitä, niin sitten näyttää todella hyvältä marraskuulle jää sitten enää kotimatsi Pohjois-Irlantia ja vieraspeli San Marinoa vastaan.
 

Steril

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kivikovat liiganousijat
Aikaisemmin näissä matseissa oli 5000 katsojaa, ja Stadikka oli täynnä vain lädejä ja kumppaneita vastaan, kun jengi tuli ihmettelemään vastustajaa.
Olen kuullut sellaisenkin tarinan jostain netin syövereistä, että aikanaan Englantia vastaan kun Suomi pelasi Stadikalla tasan, niin bussipysäkillä jotkut suomalaiset olivat pettyneitä kun Englanti ei voittanutkaan. Olivat siis tulleet kannustamaan lädejä...

Nykyään _vähän_ eri meno, ja se on hienoa se!
 

BitterX

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, FC Wacker, Punaportin vapaakaupunki
Olen kuullut sellaisenkin tarinan jostain netin syövereistä, että aikanaan Englantia vastaan kun Suomi pelasi Stadikalla tasan, niin bussipysäkillä jotkut suomalaiset olivat olleet pettyneitä kun Englanti ei voittanutkaan. Olivat siis tulleet kannustamaan lädejä...

Nykyään _vähän_ eri meno, ja se on hienoa se!

Juu, näitä tosiaan oli aika paljonkin. Näitä, jotka oikeasti kannattivat Englantia Three Lions paita päällä ja odottivat suosikkinsa murskaavan Suomen.

Suurin osa peleihin saapuneista ihmisistä toki sinänsä kannatti Suomea, mutta peleissä käytiin vastustajan mukaan ja vastustajaa siellä oltiin melkeinpä ensisijaisesti ihmettelemässä. Omien taitoihin ei uskottu edes vähää alusta. Sitten taivasteltiin ja haukottiin henkeä silmiä uskomatta täydellisen hämmästyksen vallassa, kun joku suomalainen harhautti vaikkapa Peter Beardsleyn, Stuart Pearcen tai Lothar Matthäusin.

Myöhemmin Muurisen ajan kotimatsit vaikkapa Saksaa ja Englantia vastaan olivatkin sitten sukupolvellemme aivan uskomattomia ja unenomaisia kokemuksia, kun Kultainen Sukupolvi Litmasen johdolla ajoittain jopa dominoi peliä näitä maailmantähtiä vastaan.
 

Valle

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingin Jokerit. SJK.
Seuraavasta kahden pelin setistä neljä pistettä olisi hyvä. Ei tule helppoa Kazakkien vieraana ja Tanska nyt on lohkon paras jengi.
 

IceWalker

Jäsen
Suosikkijoukkue
HJK, K-Kissat, PiTa
San Marino oli mitä oli, ei mikään mittari.

Mutta huuhkajilla on erinomainen joukkuehenki ja tämä on todella tärkeää ajatellen syksyä.

Rivefutis osoittaa voimansa jälleen. Viime syksynä olin jo valmis kättelemään kiitoksien kera Kanervan. Näytti vähän väsähtäneeltä koko joukkue ja projekti. Mutta Rive on jälleen näyttänyt kaapin paikan arvostelijoille, jopa niille, joilla on ollut aina hänestä positiivinen kuva.

Suomen maajoukkueen salaisuus on hyvin yksinkertainen: keskinkertainen pelaajamateriaali. Mutta koska näin, lähes kaikki pelaajat ovat korvattavissa. Pukkia ja Hradeckyä ei oikein pysty korvaamaan tässä vaiheessa. Toinen salaisuus on se, että kynnys avariin on tullut pienemmäksi, koska pelaajien taso on kumminkin noussut.

Nyt voi jo sanoa, että mahdollisuudet kisoihin ovat hyvät, koska lohko on tasainen. Ja huuhkajat on kova kotijoukkue, fiilispohjalla tulee tulosta. Suomen vahvuus on se, että joukkue joutuu pelaamaan tosissaan jokaista vastustajaa vastaan. Tanskalla taas sitä ylimielisyyttä on ihan riittävästi ja vaikeuksia on ollut.

Kaiketi näin voitaisiin kisoihin mennä:

Tanska 1p, Slovenia 3 p, Kasakstan 4 p, P-Irlanti 6p, San Marino 6 p. Yhteensä 20 p.

Viime EM-karsinnoissa jokaisessa 6 joukkueen lohkoissa (5) 20 p olisi riittänyt kahden parhaan joukkoon, joissakin jopa kirkkaasti. Ja toki voidaan säätää asioita tuohonkin laskelmaan, se ei ole kovin kireä. Toki on niin, että kasakit pitää voittaa ainakin kerran. Mutta esim. Tanskalle ja Sloveniallekin voidaan hävitä, jos vaikka voitetaan kasakit kaksi kertaa. Ja toisaalta, 19 p. riittänee jatkoon, joten tämä laskelma ottaa huomioon häviön Slovenialle ja Tanskalle.

Tilanne on loistava tällä hetkellä, mutta toivotaan, ettei kukaan pelaaja mieti tällaisia. Tulisi liian hyvä olo puseroon.
 

TheSirPena

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pentti Matikainen
Olen kuullut sellaisenkin tarinan jostain netin syövereistä, että aikanaan Englantia vastaan kun Suomi pelasi Stadikalla tasan, niin bussipysäkillä jotkut suomalaiset olivat pettyneitä kun Englanti ei voittanutkaan. Olivat siis tulleet kannustamaan lädejä...
Mieshu**aamisen kulta-aikaa. Ei tosiaan tarvitse mennä kuin vuosituhannen vaihteen Suomi-Englanti -peliin, kun iso osa Stadikalla olleista suomalaisista katsojista oli enemmän Englannin kuin Suomen puolella.

edit: @BitterX ehtikin jo ilmaisemaan asian hyvin ylempänä.

Vihdoin Suomen jalkapallomaajoukkueen kannattamisesta on tullut yleisesti ottaen cool! Yhdet EM-kisat se vaati. Pientä muutosta oli havaittavissa jo niiden kisojen karsinnoissa ja Kansojen liigassa.
 
Viimeksi muokattu:

alwahla

Jäsen
Suosikkijoukkue
Flames, Canadiens, Kraken, HIFK
Koska en seuraa jalkapalloa muuten kuin arvokisojen aikaan, niin moni maajoukkueessa (niin Suomen kuin muidenkin maiden) oleva pelaaja on minulle täysin tuntematon tapaus. Yksi tällainen on Diogo Tomas, josta en ollut kuullut yhtään mitään ennen tämän illan ottelua.
 

Jeffrey

Jäsen
Vähän meinasi jo nuupahtaa ottelu, mutta onneksi Rive otti Antmanin vaihtoon. Koko ensimmäisen puoliajan ajattelin, että on se Alholle taas CV merkintä olla jopa San Marinoa vastaan huono. Nikolaille kuitenkin täydellinen synninpäästö sitten post-antman ajasta ja Huuhkajien pelaaminen taas nuupahti Soirin tultua kentälle.

Antman oli tänään hyvin ei tyypillinen Huuhkaja. Osoitti eleillään tänään olevansa liian hyvä tällaisia vastustajia vastaan. Yritti harhautella pallon maaliin sen sitten aina menettäen. Illan ja asenteen kruunasi sitten kiukuttelukävely vaihtoon.

Onneksi Huuhkajat sai sitten rytmin päälle edes pariksikymmeneksi minuutiksi. Samalla saatiin yleisö mukaan ja kaikilla oli kivaa paitsi omalla muorilla, jota alkoi säälittämään vastustajan puolesta.

Olihan se taas upea istua uudella hienolla stadikalla uuden aivan mahtavan menon äärellä. Pakostakin mieli vaelteli taas sinne 90 luvulle kun pikkujeffrey istui siellä muiden 3000 katsojan kanssa lumikinosten päällä räntäsateen sateessa suoraan niskaan.

Onneksi nyt on nyt. Syksyllä sitten taas uudelleen!
 

Ruutu8

Jäsen
Vaikka kiekkomies olenkin henkeen ja vereen, Huuhkajien ja etenkin sen ympärillä oleva fanitus on jotain ihan huikeaa!

Keväällä lätkän MM-kisoja paikanpäällä seuranneena, eipä tapahtumien tunnelmassa voisi paljon enempää eroa olla. Siinä missä Nokia-Areenalla tarvittiin jokaisella pelikatkolla joku hassunhauska tuomaritanssi, desibelimittari, cha cha cha 5 x erässä sekä kuin kirkossa pönöttäneet syötetyt ja juotetut Onnisen hermannit, Stadionilla riittää rummut, megafoni sekä yli 30 000 ihmistä, jotta saadaan 1000x parempi ja etenkin aidompi tunnelma aikaan.

Ei voi muuta kuin olla pitämättä tästä, miten hienoa duunia Pohjoiskaarre ja kaikki muut Huuhkajafanit teette!

"Kiitos - OLE HYVÄ!"
 
Viimeksi muokattu:

WarWas

Jäsen
Suosikkijoukkue
ÅIFK. Kaikki Fin maajoukkueet. 99+
"Tuhansien lasten täyttämä Stadikan eteläkaarre oli menestys. Futisjunioreille myytiin lippuja alle 10 euron hintaan. Siinä vaiheessa ei ajateltu yksittäisen ottelun maksimaalista tuottoa. Vähänkään liiketoiminnasta ymmärtävät tietävät, ettei niin halvoissa lipuissa ole taloudellisesti mitään järkeä. Vaihtoehtona olisi ollut kutsua firmat sankoin joukoin virkistäytymään juhannusviikon alkajaisiksi – hakea pikavoittoja."
Iltapaskat alkaa myös vittuilemaan Onnisen Ultrille :D
 

Barney

Jäsen
Tuossa kun joku aika sitten harmiteltiin sitä, että Norjalla on Håland ja Tanskalla on Højlund, niin nyt hypättiin mukaa kisaan Håkansilla.

Mikäköhän se olisi paras kisakaupunki ensi kesänä? Dortmundiin voisi ainakin lähteä vähän opettamaan kannattajakulttuuria.
 

Potku

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomen maajoukkueet, Kivikova
San Marino on muuten aivan todella huono JALKAPALLOJOUKKUE, tulipa todettua. Olisi Suomi tänään enemmänkin voinut maaleja latoa. Jännä jäädä seuraamaan, tuleeko Håkansista ihan oikea stara, vai millainen tulevaisuus edessä? Onhan näitä maajoukkuemaalintekijöitä kadonnut lopulta viime vuosina jonnekin ihan useita. Laitapakkien kanssa Suomen onglemat ovat todellisia. Edes tämäntasoista joukkuetta vastaan ei kukaan tänään väläyttänyt.

Karsintajuna puksuttaa hyvin!
 

Potku

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomen maajoukkueet, Kivikova
Järjestyksenvalvojalta kysyttäessä, missä sijaitsee ja mistä löytyy, tämä maan alla oleva wc maailma... Hän epäröinnin jälkeen osoitteli vastauksena pohjoiskatsomon takana olevaa isoa kasaa bajamajoja ja niiden takana olevia pisuaareja.

Milloin joku vain voisi paljastaa, että ei tätä wc maailmaa oikeesti ole tuolla olemassakaan?
 

Individual

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, Suomi, KTP
Järjestyksenvalvojalta kysyttäessä, missä sijaitsee ja mistä löytyy, tämä maan alla oleva wc maailma... Hän epäröinnin jälkeen osoitteli vastauksena pohjoiskatsomon takana olevaa isoa kasaa bajamajoja ja niiden takana olevia pisuaareja.

Milloin joku vain voisi paljastaa, että ei tätä wc maailmaa oikeesti ole tuolla olemassakaan?
"Welcome to the twilight zone." Didididudidididu...
 

Con Tsales

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kerho, Huuhkajat, Ahveniston ampumahiihtäjät
Oli TV:n välityksellä stadikalla huikea tunnelma. Tästä innostuneena kävin lippukaupassa ja jes, löytyihän sieltä vielä pohjoiskaarteen katsomosta minulle ja vaimolle tiketit Tanska- matsiin. Ensimmäistä kertaa maajoukkuettamme katsomaan livenä. Odotan innolla.
 

BitterX

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, FC Wacker, Punaportin vapaakaupunki
Tuossa kun joku aika sitten harmiteltiin sitä, että Norjalla on Håland ja Tanskalla on Højlund, niin nyt hypättiin mukaa kisaan Håkansilla.

Mikäköhän se olisi paras kisakaupunki ensi kesänä? Dortmundiin voisi ainakin lähteä vähän opettamaan kannattajakulttuuria.

Kölnissä on semmoinen kiva futisstadioni, jonka saa kätsästi Pohjoiskaarteen haltuun. 50 000 paikallaan ei ole kuitenkaan liian pienikään ja luulisi lippuja riittävän.

Saksaa parempaa paikkaa ei olekaan mennä kannustamaan Huuhkajia. Helposti saavutettavissa ja jalkapallokulttuurimaa, jossa Pohjoiskaarre tulee saamaan ansaitsemansa huomion ja arvostuksen.

Ai ei saa mennä asioiden edelle? No totta helvetissä saa ja pitääkin. We are Finland.



 
Viimeksi muokattu:
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös