Huuhkaja lentää itään – karsinnat Venäjän MM-kisoihin 2018

  • 155 774
  • 910

Chris Sharma

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kiekko-Espoo, Suomen maajoukkue, Nationalelf
Kyllähän ensimmäisellä jaksolla Suomen peli oli parempaa kuin en muista edes milloin. Tokalla sitten jatkettiin taistelua ja asenteelle kyllä täysi kymppi. Ihmeellisesti kuitenkin hyytyi oma peli ja valuttiin alas. Ei kyllä mikään yllätys, että tällä foorumilla ei mitään hyvää nähdä Suomen pelissä. Omasta mielestäni hyvää oli roppakaupalla varsinkin verrattuna edellisiin munattomiin esityksiin.

Tuomari nyt oli täysin farssi lisäaikoineen sun muineen rankkuineen, aivan järjettömän huono esitys. Ihan sama mitkä oli laatupaikat, Suomelta ryöstettiin piste.
 

douppi

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Liverpool
Jaa-a, minä taidan kyllä vedellä koiranputki-sätkiä siinä vaiheessa, kun tämä meidän pöllölauma osaa pitää johtonsa loppuvihellykseen asti.
 

Fordél

Jäsen
Yllättävän vuolaita kehuja Malinen antoi Huuhkajille kenttätapahtumiin nähden. Ettei vaan olisi tulos ohjannut liikaa analyysiä?

Malinenhan hehkutti lähinnä asennetta, taistelutahtoa ja joukkueen yhtenäisyyttä. Juuri näissä asioissahan me nähtiin eilen ihan erilainen Huuhkajajengi kuin aikaisemmin Backen alaisuudessa. Kehut olivat siis tältä osin ihan ansaitut vaikka pisteitä ei herunutkaan.
 

IceWalker

Jäsen
Suosikkijoukkue
HJK, K-Kissat, PiTa
Jalkapallo on peli, jota pelataan 90 minuuttia ja viimeistään lisäajalla Suomi häviää. Kuten totesin edellistä matsia kommentoidessani, tuomarit eivät kunnioita Suomea. Suomea vastaan voi tuomita väärin eikä kukaan välitä, seuraamuksia ei tule. Kaksi matsia ja kaksi väärintuomittua rankkaria plus selkeä oikeusmurha voittomaalissa. Ja vastassa vain Kosovo ja Islanti. Kroatia ei todennäköisesti tarvitse tuomariapuja, mutta toki on piikki auki, mikäli tarvitsee.

Joka tapauksessa, oikealla tiellä ollaan eikä tämä ole vitsailua. Suomen yksinkertaisesti kannattaa hävitä kaikki matsinsa ja harjoitusvastustajiksi kannattaa valita top 10 maita. Laskelmointi on järkevää: turha ylpeys pois, näissä karsinnoissa on kaikki hävittävänä! D-ryhmässä pelatessa on edelleen voittaminenkin mahdollista: Suomi kuuluu tähän ryhmään ja tästä ryhmästä on suhteellisen realistinen mahdollisuus EM-kisoihin.
 

Gemondo

Jäsen
Suurpiirteisesti laskien laatumaalipaikat Islannille 8-2. Jokainen voi sitten päätellä, millä todennäköisyydellä tällöin irtoaa pisteitä Suomelle.

No sehän siinä juuri kismittääkin kun sen yhden kerran kun ollaan taistelulla ja tuurilla pisteen syrjässä kiinni niin sitten sen vie tuomari.
 

sininen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Mikä siinä lisäajan pituudessa tai rankkarituomiossa meni väärin? Ai niin, selostajahan sanoi, että "ei pelannut tahallaan kädellä". Ikään kuin käsivirheen viheltäminen vaatisi sääntöjen mukaan sitä, että palloa pelataan kädellä tahallaan.

Dude, kukaan ei ole enää vuosiin tiennyt, että mistä tilanteista voi käsivirheestä tulla pilkku ja mistä ei. Jos otat vähän laajemman otannan näistä tilanteista, joissa käsivirheestä on tullut pilkku ja ei ole tullut pilkkua, niin yhtenäistä linjaa on vaikea löytää. Ellei yhtenäiseksi linjaksi lasketa sitä,että näitä on huomattavasti helpompi jaella isoille joukkueille tai joukkueille joiden "kuuluu" ennakkoasetelmien mukaan voittaa peli.
 

Pavlikovsky

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Calgary Flames sekä Manchester United.
Ehkä tuo loppunäytelmä vie huomiota isosta kuvasta, jossa Suomi pelasi ajoittain hyvinkin mallikkaasti taistellen, mutta sitten kyllä sinne mahtui edelleen hetkiä, jolloin kosketukset omissa palloon olivat mitä sattuu ja Islanti sai momentumin kuin sormia napsauttamalla itselleen. Ja mistäs sitä tietää kuinka ottelun kulku olisi jo aiemmin muuttunut, jos Gylfvi olisi naulannut pilkun sisään. Tuo loppuhan oli ihan tyypillistä Suomea. Näennäisesti pidetään miehet ja puolustusalue tiiviinä, mutta 2-2 osuma karulla tavalla kertoi sen miten siellä nukuttiin ja oltiin ehkä jo hyvinkin väsyneitä. Sen jälkeen iskeytyy psykologinen lama ja tunne, että "voi vittu taas tässä käy näin", jolloin asetelma on otollisin tuonkaltaiselle räpellykselle. Toki tuomarivirhe oli selvä, mutta ei tuomarit sitä Islannin voittomaalin tilannetta rakentanut.

Suomi ei uskaltanut yksinkertaisesti taaskaan voittaa. Koko soppaa tulee hämmentämään se, että Suomi pelaa nyt jonkun taistelutasapelin vimmaisena Kroatiaa vastaan ja taas ollaan "pidetty pihdeissä" yhtä jalkapallon suurmaata, mutta ketään ei tosiasiassa voitettu.
 

xkouhiax

Jäsen
Suosikkijoukkue
Panthers
Mikä siinä lisäajan pituudessa tai rankkarituomiossa meni väärin? Ai niin, selostajahan sanoi, että "ei pelannut tahallaan kädellä". Ikään kuin käsivirheen viheltäminen vaatisi sääntöjen mukaan sitä, että palloa pelataan kädellä tahallaan.

Viimeinen vapaapotku lähti kun kellossa oli 4:40. Yhdeksän tuomaria kymmenestä olisi siinä vaiheessa viheltänyt pelin päättyneeksi, kun lisäaikaa oli annettu 4 minuuttia ja sitä oli kohtuullista venyttää puolella minuutilla syntyneen maalin ja vaihdon vuoksi. Näin se oppikirjan mukaisesti pitäisi mennä.
 

Aurinkotuuli

Jäsen
Suosikkijoukkue
IFK & useat muut punapaidat & Pallopojat
Kyllähän ensimmäisellä jaksolla Suomen peli oli parempaa kuin en muista edes milloin. Tokalla sitten jatkettiin taistelua ja asenteelle kyllä täysi kymppi. Ihmeellisesti kuitenkin hyytyi oma peli ja valuttiin alas. Ei kyllä mikään yllätys, että tällä foorumilla ei mitään hyvää nähdä Suomen pelissä. Omasta mielestäni hyvää oli roppakaupalla varsinkin verrattuna edellisiin munattomiin esityksiin......

Arvon Chris Sharma, olemme aivan samaa mieltä siitä, että ensimmäinen jakso oli Suomelta hyvää peliä. Toisella jaksolla joukkue väsyi Islannin pyörityksessä ja oli yllättävän valmistautumaton "pitkä pallo, kaikki perään" -taktiikkaan. Lisäaikaa olisi kyetty eliminoimaan, ellei olisi ryhdytty vaihtosekoiluihin, vaan olisi viety pallo aina kulmalipulle ja pelailtu siellä pari minuuttia varsinaista aikaa pois.
 

Andi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jukurit, Tappara
Jaa-a, minä taidan kyllä vedellä koiranputki-sätkiä siinä vaiheessa, kun tämä meidän pöllölauma osaa pitää johtonsa loppuvihellykseen asti.
Vetelin niitä jo penskana mutta eipä tuo tuntunut auttavan Huuhkajia vielä tänäänkään.

Peli itsessään tasoa ok-. Puolustettiin pl. erikoistilanteet(ja varsinkin loppu) ihan hyvin. Suurimmat ongelmat oli tyhmät rikkeet, joita liian paljon.

Pallollinen peli sitten aika heikkoa pl. pari yksittäistä väläystä. Ei riitä vain taitotaso pitää palloa. Ensimmäisellä jaksolla vielä korostui kun sekä Pukki että Hämäläinen vuorotellen antoi pallon aina vastustajalle pois.
Tuossa ne tärkeimmät pointit eilisestä oikeastaan on. Mielestäni ei lähdetty ylioptimistisesti pelaamaan ja pitämään palloa yli omien taitorajojen, vaan keskityttiin iskemään vastaan silloin kun paikka on. Pitkäänhän tuo toimi ihan hyvin,

Itsellä pisti silmään myös nuo turhat rikkomiset tilanteissa, joissa olisi riittänyt käytännössä pelkkä pallollisen paineistaminen. Jos vastustaja on boksin ulkopuolella pallon kanssa lähdössä takaisin omaan päähänsä päin, niin ei silloin ole tarvetta lähteä murjomaan kintuille. Nuo on sellaisia tilanteita mitkä lähtevät enemmän siitä miten pelaajat reagoivat eri pelitilanteisiin, ja Bakke ei oikein pysty kuin paasaamaan että ei näin poijaat. Nyt noissa tilanteissa annettiin kaverille käyttöön yksi sen parhaista aseista, elikkä erikoistilanteet. Hyökkäyspäässä voi kyllä noita kolttosia tehdä kuten esim. Pukki välillä tekikin.

Yksi plussa voisi olla vielä se, että kerrankin oltiin maalitilanteissa kliinisiä.

Uskon että seuraavat matsit mennään pelillisesti samalla kaavalla, mutta eihän se lopulta näin kovassa lohkossa tule riittämään kuin hajanaisiin irtopisteisiin.

Saa nähdä mitä Roman tilanteesta tiedotetaan, mutta maajoukkuenäyttöjen perusteella en miestä kaivannut edes kentälle. Toki siitä olisi saattanut lopussa olla apua kun yritettiin pitää palloa ja rakentaa Ringin ja Hetemajn voimalla.
 

adolf

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat & Haminan Palloilijat
Kyllä minä olen sitä mieltä että ne videotarkistukset tai edes jonkinlainen tapa eliminoida inhimilliset tuomarinvirheet pitäisi saada kitkettyä pois. "Näin on aina ollut" selitys on ihan todella huono sille että tätä lajia ei voisi päivittää näiltä osin tälle päivälle. Aivan liian suuri merkitys on näillä virheillä, kun kokonainen ottelu tai jopa mestaruudetkin voi ratketa tällaiseen virheeseen. Todella köykäistä minusta selittää, että "no mutkun se kuuluu tähän lajiin".
 

Niilo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tampereen Tappara
Tota onko mahdollista, että Moisander saa vielä pelikieltoa tuomarin "retuuttamisesta" ?
 

Ilmari Ahde

Jäsen
Suosikkijoukkue
Haukiputaan huorakuoro
Usein on naurattanut Suomen surkuhupaisat karsintaottelut ties mihin kisoihin. Lopetin katsomisen siihen 2-2 maaliin, alkoi suorastaan säälittämään kun hyvän esityksen jälkeen hyytyivät tasapeliin, ja vitut, ankarasti taistellen tappiolle saakka pääsivät.
 

Alex

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Tottakai Suomi häviää tällaisessa ottelussa maalipaikat, mutta taistelulla on voitto mahdollinen. Nyt jäi harmittavan lähelle. Pelihän oli kokonaisuutena Suomelta hyvä.

Rankkarituomio oli jo käsittämätön, noita ei em-kisoissa vihelletty yhtäkään. Lisäaikaa pelattiin lähes 7min, vaikka 4 annettiin, miksi? Kaiken huippuna vielä voittomaali, jota ei edes vaivautunut kysymään linjatuomarilta, jos kerran ei nähnyt.

Ainoa hyvä puoli, että nyt on varmasti kunnon raivo päällä Kroatiaa vastaan ja siitä se voitto toivottavasti tulee.
 

DAF

Jäsen
Suosikkijoukkue
se kolmikirjaiminen. PISTI PALLON MAALIIN
Viimeinen vapaapotku lähti kun kellossa oli 4:40. Yhdeksän tuomaria kymmenestä olisi siinä vaiheessa viheltänyt pelin päättyneeksi, kun lisäaikaa oli annettu 4 minuuttia ja sitä oli kohtuullista venyttää puolella minuutilla syntyneen maalin ja vaihdon vuoksi. Näin se oppikirjan mukaisesti pitäisi mennä.

Maalista ei tule tulla sekuntiakaan lisäaikaa. Sen sijaan vaihdosta voi tulla jopa minuutti, riippuen miten vaihto on tehty. Oli siinä lisäksi Pukin makoilu, joten ei tämä pitkäksi pelaaminen kyllä mikään skandaali ollut.
 

Konnamuori

Jäsen
Suosikkijoukkue
Se mikä johtaa.
Minkähän lähetyksen Pukki oli saanut ottelussa, kun normaalisti kaveri piiputtaa jo 60 minuutin kohdalla ja nyt juoksi kuin sekopää +90 minuuttia taklaillen ja repien kaikkea liikkuvaa? Aiheutti muuten aivan turhaa muutamia vapareita lopussa, varmaqn väsymyksestä johtuen.

Hienoa taistelua oli kyllä Suomelta.
 

PeteX

Jäsen
Suosikkijoukkue
Töölön Vesa/Jokerit, Leeds Utd, Only Oranje
10 minuuttia ennen loppua laitoin faceen, että nyt alkavat ne legendaariset viimeiset minuutit ja loppu olikin sitten tuttuakin tutumpaa kauraa. Turha kait mainita, että kupongissa oli X. Loppua lukuunottamatta kuitenkin selvä tasonnosto Suomelta ja varsinkin Pukilta.
 

iibor

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна, Jokerit
Viimeinen vapaapotku lähti kun kellossa oli 4:40. Yhdeksän tuomaria kymmenestä olisi siinä vaiheessa viheltänyt pelin päättyneeksi, kun lisäaikaa oli annettu 4 minuuttia ja sitä oli kohtuullista venyttää puolella minuutilla syntyneen maalin ja vaihdon vuoksi. Näin se oppikirjan mukaisesti pitäisi mennä.

Kyllä mä muistan aika monta tapausta, jossa ollaan katsottu vielä se viimeinen tilanne, ennen kuin vihelletään peli päättyneeksi. Vaikka lisäaika olisikin jo täyttynyt. Eli ei mikään skandaali.
 

Leon

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Stars, Panthers
Ainoa hyvä puoli, että nyt on varmasti kunnon raivo päällä Kroatiaa vastaan ja siitä se voitto toivottavasti tulee.
Suomella ei ole mitään palaa Kroatiaa vastaan. Mandzukic-Perisic kaksikko pyöritteli eilen Kosovon vieraissa jo ekalla jaksolla täysin solmuun, Mandzukicille hattutemppu. Lopputulos 0-6 kertoo karua kieltään tasoerosta. Kosovo taisi päästä kaksi kertaa maalintekomestoille ekalla jaksolla, yksi huippupaikka, mutta molari pelasti.
 

benicio

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko
Maalista ei tule tulla sekuntiakaan lisäaikaa. Sen sijaan vaihdosta voi tulla jopa minuutti, riippuen miten vaihto on tehty. Oli siinä lisäksi Pukin makoilu, joten ei tämä pitkäksi pelaaminen kyllä mikään skandaali ollut.
Niin ja käsittääkseni jos tuomari on sitä mieltä, että tänään lisäaikaa kuuluu pelata 4 minuuttia ja 53 sekuntia, niin 4 minuuttia kuuluu taululla näyttää. Tuossa ei ollut mitään virhettä tai väärin toimimista, sen sijaan se oli erikoista, että peli jatkui vielä maalin jälkeenkin tovin, eli vaikka maalia ei olisikaan tullut niin ilmeisesti lisäaikaa olisi pelattu se ~kuusi minuuttia, ja niin paljon ei kyllä Pukin rikkeet tai vaihdot lisäajalla pitäisi vaikuttaa.

Voittomaali oli skandaali, puhdas farssi. Mikään kuvakulma ei näytä että pallo olisi maalissa ennen kuin se on maalivahdin hallussa. Kauan se tuomarin päätös kesti, ja vaikutti siltä kuin hän olisi korvanappiin saanut jotain tietoa tilanteessa. Olisi ihan helvetin mielenkiintoista (ja mahdotonta) tietää, että tuliko sieltä avustavalta vain tieto että pallo kävi maalissa, mutta ei tietoa siitä missä vaiheessa se maalissa kävi. Koska eihän se loppujen lopuksi edes kauhean selvästi maalissa ollut, kimposiko Hradeckyn päästä tai jostain kentälle. Eli oletan että päätös maalista menee puhtaasti päätuomarin piikkiin, hänen olisi pitänyt nähdä se että jälkimmäisessä tilanteessa pallo potkaistiin maaliin moken käsistä, ja kysyä avustavalta että näitkö kävikö pallo maalissa kahdesti, jälkimmäinen oli nimittäin no-goal. En pidä mahdollisena, että tuomarit ehtivät tuollaista keskustelua parissa sekunnissä käydä, joten päätuomari teki karkean virheen. Ei tässä niinkään kismitä se menetetty piste, vaan se että Islanti sai kolme.

Muuten olin jo vähän suunnittelut analyysiani 1-2 tilanteessa, ja se olisi mennyt jotenkin näin:
Olen joskus varmaan tällekin palstalle kirjoittanut että Suomen pitäisi pelata väkivaltaisesti ja suoraviivaisesti kuten Islanti, mutta en uskonut edes toivoa että Suomi pelaa väkivaltaisemmin kuin Islanti. Aikamoista painia oli Suomen peli välillä, ja se on oikein. Siihen päälle Perpan naurettavat/raivostuttavat kaatuilut niin jopa Islannin ihon alle on mahdollista päästä. Nyt maalinteon tehokkuuskin oli kunnossa, koska niistä kahdesta paikasta tehtiin maali, ja muutenkin hyökkääminen oli etenevää ennen kuin väsy tuli.

Suomella ei ole mitään palaa Kroatiaa vastaan. Mandzukic-Perisic kaksikko pyöritteli eilen Kosovon vieraissa jo ekalla jaksolla täysin solmuun, Mandzukicille hattutemppu. Lopputulos 0-6 kertoo karua kieltään tasoerosta. Kosovo taisi päästä kaksi kertaa maalintekomestoille ekalla jaksolla, yksi huippupaikka, mutta molari pelasti.
Ei nyt vaivuta synkkyyteen. Oletan ja minulla on se kuva, että Kosovo on sellainen hyökkäysorientoitunut riplailijaporukka, ja kun pitäisi lähinnä puolustaa selvästi kovempia maita vastaan, niin se tulee häviämään järjestään. Suomelle Kroatia sopii paremmin, uskon, toivon ja haaveilen, vaikka onhan se älyttömän kova joukkue.

Sinänsä tuloksena yhden maalin tappio Islannille vieraissa ei ole mikään katastrofi, vaan aika odotettu ja budjetoitu tulos. Kroatiaa vastaan tasuri ja sen jälkeen kaikki kotipelit+ Kosovo voitetaan ja vieraissa pelataan tasan, pl Kroatialle hävitään, niin ei kun jatkokarsinnan kautta Allegroa varaamaan. Tai sitten ei.
 
Viimeksi muokattu:
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös