Huonot toimittajat vauhdissa

  • 1 159 734
  • 4 668

Baldrick

Jäsen
Mutta painoit kuitenkin. Jos otsikossa olisi lukenut "Jesse Niinimäki LeKiin", et olisi välttämättä painanut. Eli noin toimittajan näkökulmasta mission accomplished.

Niin tai jos siinä olisi lukenut "Niinimäki Mestikseen" niin olisin katsonut, että mihin seuraan. Silloinkin olisi klikkitavoite saavutettu ja lukijalle ei jää paha mieli. Jäi itseasiassa alunperin tarkistamatta koko seura, kun meni pasmat sekaisin Niinimäen kuvan nähdessäni. Hyvä, että kerroit.

Eikä Kuuba ole koskaan ollut suljettu vaan sinne on aina Suomen passilla päässyt ihan vain menemällä.

Sinne on melko kallis viisumi ja sillä on muistaakseni aika pitkä käsittelyaika, jos sitä itse hakee. Toki matkatoimistoiltakin noita saa ja aika nopeasti, kun vain laittaa tyyliin nimen alle. Joku tällainen systeemi tuossa taisi olla. Olin siis 3 viikkoa Kuubassa tuossa huhti-toukokuussa, kun palloa kiersin. Oli yllättävän paska maa.
 

pernaveikko

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Crusaders, Lechia
Sinne on melko kallis viisumi ja sillä on muistaakseni aika pitkä käsittelyaika, jos sitä itse hakee. Toki matkatoimistoiltakin noita saa ja aika nopeasti, kun vain laittaa tyyliin nimen alle. Joku tällainen systeemi tuossa taisi olla. Olin siis 3 viikkoa Kuubassa tuossa huhti-toukokuussa, kun palloa kiersin. Oli yllättävän paska maa.

Sinne ei suomalainen tarvitse yhtään mitään viisumia vaan turistikortin minkä saa esimerkiksi Air Canadalta lentolipun hintaan sisältyen. Toki on todella paljon matkatoimistoja mitkä laskuttaa saman kortin saamisestä jopa 50 euroa ja tyhmä turisti maksaa.

Oli yllättävän hyvä maa, ruokaa ja viinaa sai, vaikka välillä joutui selvittämään ja säätämään.
 

Baldrick

Jäsen
Sinne ei suomalainen tarvitse yhtään mitään viisumia vaan turistikortin minkä saa esimerkiksi Air Canadalta lentolipun hintaan sisältyen.

Turistikortti, viisumi, sama asia. Dokumentti maassa oleskeluun. Kaveri oli vastuussa porukkamme matkustussäädöistä hyvin pitkälle, joten olen vain mutun varassa hinnoista yms.

Toki omaa kokemustani varmasti söi vähän se, että olin ennen Kuubaa ollut Tyynenmeren saarilla ja Andien vuoristossa seikkailemassa, joten Kuuba tuntui vähän liian basicilta. Olisi varmasti ollut mukavampi maa, jos reissun olisi aloittanut sieltä. Aika perusturistimesta ja ruoka ei ollut kovinkaan kaksista. Olihan siellä toki monta mielenkiintoistakin juttua, mutta odotin enemmän. Ehkä vika on siis minussa. Kauneimmat naiset siellä oli niistä maista, joissa minä olen käynyt.

Ja sitten palataan takaisin huonoihin toimittajiin...
 

BitterX

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, FC Wacker, Punaportin vapaakaupunki
Teemu Stubinin palkka Iltalehdellä perustuu todennäköisesti puhtaasti kirjoitettujen artikkelien määrään. Sen verran kovalla tahdilla tulee IL:n nettiversioon juttuja, joiden informaatioarvo on nolla.
 

Barnes

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tasuno Tasalakki
MTV:n Antti Salo päätti tehdä listauksen kaikkien aikojen isä-poika -pareista urheilussa. Listalle mahtuvat mm. Pekka Markkanen sekä Eero ja Lauri Markkanen, Diego Maradona ja Diego Sinagra sekä Peter ja Kasper Schemeichel. Listalta puuttuvat sellaiset parit kuin Graham ja Damon Hill, Oscar ja Alfred Swahn, Gilles ja Jacques Villeneuve sekä Peter ja Paul Stastny.

Huono listaus oli tämä.

http://www.mtv.fi/sport/muut-lajit/uutiset/artikkeli/top-10-isat-ja-pojat-urheilussa/5545586(Linkki Maikkarin sivuille, Salon listaukseen)
 

DTremens

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Red Wings, PattU, Wolves, Patriots
Tämä Iltalehden uutinen on kieliasultaan suorastaan naurettava. Mitähän helvettiä esimerkiksi "Huumerikoksista epäillään viittä virolaista noin 25-35 miestä. Kahden pääepäillyn osallistuneen huumausaine-erän välittämiseen ja jatkamiseen." yrittää viestiä? Lisäksi ainakin itseäni lukijana vituttaa tuollainen 1-2 virkkeen "kappaleisiin" jaettu uutinen.


edit. voisihan tähän lisätä vielä esimerkkinä mm. tuon toimittajan käyttämän ilmaisun "Helsingin Oulunkylässä olevasta asunnosta"
 

Ralph

Jäsen
Aittokallion NHL:ssä sivuuttanut maalivahti osoittautunut huippuvärväykseksi | Yle Urheilu | yle.fi

Otsikko on niin huono, että en osaa edes kuvailla tunnetilaani tuon nähtyäni. Kirjoittaja Timo Uusitalo on niin pihalla asioista kuin vain voi, mutta ilmeisesti otsikkoon oli pakko saada joku suomalaisviittaus?

Berra hankittiin pari vuotta sitten kesken kauden Avalancheen korvaamaan silloisen kakkosvahdin, Gigueren, joka oli pelaamassa uransa viimeistä kautta. Aittokallio pelasi samaan aikaan farmissa kakkosvahtina.

Eli kun Berra hankittiin Avalanchen kakkosvahdiksi, hän sivuutti farmin kakkosvahdin jollain tavalla? Aittokallio jatkoi farmin kakkosvahtina myös seuraavalla kaudella, jolloin Berra pelasi ensimmäisen täyden kautensa Avalanchessa.
 

disco-stu

Jäsen
Suosikkijoukkue
JK Mylly
Tää nyt on aika sama kun sanois että maapallo kiertää aurinkoa, mutta voi jumanvittu miten kujalla pystyy nuo Urheilulehden "lätkätoimittajat" olemaan.

Tuosta Laurikaisen Kerho-lainasta kun juttelevat, niin huomaa että jääkiekon maailmasta nää kaverit ei tiedä hevonvittua (ilmeisesti odottivat että Laurikainen on Oilersin ykkösveskari tällä tai ensikaudella) ja lisäksi heti alkuun koko lässytys lähtee ihan väärille raiteille kun Oilersin veskaritilanteesta saati siitä millasen mylleryksen koko organisaatio kävi kauden alla ei oo ilmeisesti mitään tietoa. Tulee mieleen joku ala-asteikäisten välituntikeskustelu. Ja se nyt ei tietenkään yllätä että HPK:n peleistä on katseltu vain maalikoosteet jos sitäkään. Miksi pitää edes tehdä tuollaista juttua, jossei kompetenssi riitä edes vähän alusta ja mistään asioista ei viitsitä ottaa selvää?

Miksei Suomessa ole saatu yhtäkään uskottavaa jääkiekkotoimittajaa esim. entisistä pelaajista, joilla voisi olla jotain kykyä tulkita asioita muutenkin kun jonkun fanipojan näkökulmasta? Eiksne osaa kirjottaa? Tai nykyäänhän ei tarvi edes kirjottaa kun kaikki on jotain vitunaikasta videoo.

Nää on ~90% ihan karmeeta paskaa, ja kyseessä on "johtava" urheilumedia Suomessa. Vaikka Esko Seppäsen fanipoikaisuus paistoi läpi ihan liikaa niin sillä oli sentään sen verran tahtotilaa että otti asioista selvää ja teki taustatyönsä yleensä hyvin. Urheilulehdellä ei ole kyllä lätkää seuraavalle yhtään mitään annettavaa vaan kaikki tavara on ihan nollatason huuhaata ja sen saman asian ajaa lähipubin asiantuntija paljon miellyttävämmässä muodossa.

Kylläpäs meni tunteisiin.
 

Ralph

Jäsen
Tuosta Laurikaisen Kerho-lainasta kun juttelevat, niin huomaa että jääkiekon maailmasta nää kaverit ei tiedä hevonvittua.
En aio katsoa tuota Urheilulehden videopätkää, koska ne ovat yleensä niin syvältä perseestä, ettei kiinnosta. Ja viestisi perusteella tämä on sitä samaa eli paskaa. Mutta veikkaan jutun otsikoksi jotain tyyliin "SM-liigajoukkueelta uskomaton hankinta - 'Ei voi onnistua'". Tuollaisia ne yleensä ovat.

Urheilulehden jääkiekkojutuissa on se yhteinen piirre, että siinä ne jääkiekko"asiantuntijat" sen Ilkka Palomäen johdolla ovat jokaisessa asiassa eri mieltä kuin asiasta oikeasti tietävät. Tulee sellainen kuva, etteivät seuraa lainkaan otteluita vaan lukevat Jatkoajan keskustelupalstalta, että "ahaa, Bluesin fanien mielestä Hirso on hieno pelaaja. Tehdään me video, jossa haukutaan se". Sellaisia ne on yleensä ollut. Kertovat asioista, joista selvästikään eivät tiedä mitään ja puhuvat siitä totuutena.

Olisi kyllä unelmaduunia. Menet pari kertaa päivässä studioon puhumaan paskaa täysin sinulle tuntemattomasta aiheesta ja saat palkkaa, jolla elätät itsesi. Kyllä onnistuisi minultakin ja kelpaisi tuollainen työ. Minuutti ennen kuin kamera laitetaan päälle kerrotaan päivän aiheeksi vaikkapa Perun kirjallisuus ja minä voisin vartin jauhaa asiasta, joka on minulle täysin tuntematon.
 

Klose16

Jäsen
Suosikkijoukkue
Die Deutsche Nationalmannschaft
Heikki Lampelaa koskeneeseen oikeusjuttuun pääsi Iltalehdessä virhe:

Korjaus 26.11. kello 7.29: Aarnion tuomio on 80 päivää ehdollista vankeutta, ei kahdeksan kuukautta, kuten jutussa aiemmin virheellisesti luki.
 

Baldrick

Jäsen
En tiedä, että meneekö tähän ketjuun suoraan, kun en edes avannut uutista. Otsikossa oli, että BigMac maksaa täällä 16 min työtunneissa ja Nairobissa 3h. Onhan tuo toki raflaavaa, mutta tilastona varsin yksipuolinen. Ei oteta huomioon kysyntää, raaka-ainekustannuksia yms. Veikkaisin, että fränkkärilisenssi täälläkin maksaa jokusen pennin enemmän kuin Keniassa. Klikkihuoraamista vähintään, jos ei muuta. Klikatkoon, ken uskaltaa:

71 kaupungin tutkimus: Helsingissä Big Macin saa 16 minuutin työllä, Nairobissa kolmen tunnin
 

Valetsu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Minnesota Wild, ym. suomalaiset NHL:ssä
Joo-o. Tämä uutinen pisti kyllä pääni pyörälle aamusella. Video: Boston-hyökkääjä taklasi Rangersin avainpelaajan kylkiluut murskaksi | Yle Urheilu | yle.fi
New York Rangersin Derek Stepan on toistaiseksi sivussa joukkueensa kokoonpanosta murtuneiden kylkiluiden takia. Stapan koki perjantaina kovia, kun Bostonin Matt Beleskey taklasi Rangers-hyökkääjää.

Boston Bruinsin laitahyökkääjä Matt Beleskey taklasi perjantaina jääkiekon NHL:ssä New York Rangersin Derek Stepania niin, että Rangers-sentteriltä murtui kylkiluita. Beleskey taklasi Stepanin voimalla laitaa vasten toisessa erässä. Rangers-puolustaja Dylan McIllrath aloitti välittömästi tilanteen jälkeen tappelun Beleskeyn kanssa.

Katso taklaus tämän linkin kautta (HUOM mukana myös tappelu).

Beleskey sai tappelemisesta jäähyn, mutta ei taklauksestaan.

Rangers-valmentaja Alain Vigneault vahvisti ottelun jälkeen, että Beleskeyn kylkiluita on murtunut. Luotsin mukaan tällä kaudella kuusi maalia tehnyt Beleskey on toistaiseksi sivussa kokoonpanosta.

______

Meni hetki tajuta että kellä kaikilla ne kylkiluut ovat murskana...
 

Aberystwyth

Jäsen
Suosikkijoukkue
NHL
Rangers-valmentaja Alain Vigneault vahvisti ottelun jälkeen, että Beleskeyn kylkiluita on murtunut. Luotsin mukaan tällä kaudella kuusi maalia tehnyt Beleskey on toistaiseksi sivussa kokoonpanosta.

Lisäksi Beleskey ehti vielä vaihtamaan seuraa. Tai jos ei, niin Vigneaultilla on jotain tietoa mitä meillä ei ole. Beleskey sai kokea Tonya Harding-maisen kostoiskun?
 

Mazaa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Karsinnat
MTV3 repäisee kuukauden piikkipaikan tässä kisassa.

Kuten kuvasta näkee, yötoimittajaharjoittelijalla on tainnut mennä vähän viikonloppun pitkäksi, sillä samaan otsikkoon on todella vaikea saada kahta kirotusvirettä muuten kuin tahallaan.
 

Liitteet

  • MTV3 ja otsikointi.jpg
    MTV3 ja otsikointi.jpg
    170,8 KB · kertaa luettu: 837

hemmo_1973

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Ne, joille tulee paperinen hesari - lukekaapa urheilusivulta eilisestä Blues-Kärpät-ottelusta kirjoitettu juttu. Oikolukuohjelma huollossa vai mitähän on tapahtunut?
 

Ralph

Jäsen
"Tähtiä vilisevät seurat vaihtoivat pakkeja päikseen NHL:ssä"
 

Ralph

Jäsen
IS: Muistatko kaksinkertaisen maailmanmestarin Ronaldon?

Jos et muista, niin mikä urheilun seuraaja muka luulet olevasi?
 

Wiljami

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jukurit, sympatiaa muuhun Savoon ja Kaakonkulmalle
IS: Muistatko kaksinkertaisen maailmanmestarin Ronaldon?

Jos et muista, niin mikä urheilun seuraaja muka luulet olevasi?
Oliko Mika Häkkisellä jokin Ronaldo, vai keneenkähän kaksinkertaiseen maailmanmestariin tässä viitataan?
 

mjarkko

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät
IS: Muistatko kaksinkertaisen maailmanmestarin Ronaldon?

Jos et muista, niin mikä urheilun seuraaja muka luulet olevasi?

Sitä en muista että hän on 15 maalillaan mm-historian toiseksi paras pelaaja.
Klose on sitten paras.

Toimittaja järjestää paremmuusjärjestykseen maalien mukaan.
 

Ralph

Jäsen
Toimittaja järjestää paremmuusjärjestykseen maalien mukaan.
Tuota se jalkapallo nykyään on. Kultaisen pallon voittaa aina se, kumpi on tehnyt enemmän maaleja vuoden aikana. Eli siis Cristiano Ronaldo tai Lionel Messi, parempi maalintekijä. Palkintoa ei voida jakaa esimerkiksi monipuoliselle kahteen suuntaan töitä tekevälle keskikenttäpelaajalle, loistavalle topparille, pelintekijälle tai maalivahdille, koska eivät tee yhtä montaa maalia.
 

nummenkallio

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
Palkintoa ei voida jakaa esimerkiksi monipuoliselle kahteen suuntaan töitä tekevälle keskikenttäpelaajalle, loistavalle topparille, pelintekijälle tai maalivahdille, koska eivät tee yhtä montaa maalia.

Näiden arviointi on aivan liian vaikeaa. Maaleja on helppo laskea. Tämä numeroilla arviointi on hyvin yleinen piirre nyky-yhteiskunnassa.

Kyllähän Manuel Neuer olisi viime vuoden palkinnon ansainnut, mutta ilmeisesti maalivahdin tärkeyttäkään ei voida täysin tiivistää numeroihin.

Ja otsikon aiheeseen liittyen sen verran, että tuo Ronaldon mahakuva on juuri sitä urheilujournalismia, jolla niitä mainostajia ja ilmoittajia saadaan. Valitettavasti taso on tämä.
 

Vintsukka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Suomi, Panthers
IS:n Anna Nuutinen kirjoitti pari päivää sitten uutisen norjalaisten ideasta lahjoittaa Halti-tunturin sivuhuippu Suomelle satavuotislahjaksi. Alunperin vähän puolen yön jälkeen julkaistuun juttuun jouduttu tekemään pari pikku korjausta:
Jutun pääkuva vaihdettu Saanasta Haltiksi klo 11.57.
Juttua korjattu kello 13.17. Facebook-kampanjassa ehdotetaan Haltin sivuhuipun, ei korkeimman huipun antamista Suomelle.
Menihän se kerrasta melkein oikein.
 
Suosikkijoukkue
Ikuiset sydämen jääriitteet. Elementti: Pimeä aine
Bensiinin hinta on halventunut huomattavasti – asiantuntijan mukaan hinta voisi olla vieläkin halvempi, kertoo HS:n verkkosivujen pääuutinen 21.12.2015.

"Halventunut" on kyseisessä asiayhteydessä täysin käsittämätöntä suomen kielen väärinkäyttöä. Toimittajakunta on halventunut "toimittaja" Antti Bergin otsikon seurauksena.
 

Liitteet

  • HALPUUTUSTA.png
    HALPUUTUSTA.png
    32,7 KB · kertaa luettu: 421
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös