Huonot toimittajat vauhdissa

  • 1 159 850
  • 4 668

alwahla

Jäsen
Suosikkijoukkue
Flames, Canadiens, Kraken, HIFK
Iltalehden luetuin uutinen tänään: "Mies ei saanut ostettua bensaa ilman henkilöllisyystodistusta - ABC:n jono nauroi".

Jonossa naureskeltiin myyjälle, mutta eihän sellainen olisi sopinut otsikkoon. Laura Peräsalo taitaa olla vakiokamaa tässä ketjussa?
 

Lert

Jäsen
Suosikkijoukkue
Manchester United, TPS
Täh? Pelkkää faktaahan tuossa on?

Voihan siinä jotain faktaa olla mutta pääosin toimittajan ajatukset ovat melko kummallisia. Otetaan esimerkiksi tapaus David Moyes. Toimittajan mukaan United halusi nopeita voittoja ja antoin nopeasti potkut Moyesille, joka olisi kehittänyt pitkäjänteisesti seuraa. Kysynpähän vain kuka muu huippuseura maailmalla olisi antanut managerille noinkin paljon aikaa? United katsoi Moyesin kortin todellakin loppuu asti ja antoi miehelle monoa kun viimeistään kävi selväksi, ettei miehestä ole kantamaan Mancheste Unitedin managerin viittaa harteillaan.

Ja, että Januzaj olisi ollut Unitedin alkukauden varmin suorittaja. Onko tämä toimittaja katsellut edes yhtä Unitedin peliä tällä kaudella?

Hänellä taitaa olla artikkelista päätelleen jotain aivan erityislaatuisia lähteitä Unitedin pukukopista. Unitedin kokeneimmat pelaajat Carrick, Rooney ja Young ovat olleet aika usein avauksessa ja en ole kuullut näiltä herroilta yhtään poikittaista sanaa hollantilaisesta kuten toimittaja väittää.
 

Kaiuni Alen

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, kaikki menestyksekkäät jalkapallojoukkueet
MTV:n urheiluosion tämänpäiväinen otsikko:

TOP10: Liigan tappelijat: Näiden kundien hanskat tippuu herkästi
 

dana77

Jäsen
Suosikkijoukkue
vaikea selittää
Suosikkijoukkue
Seksi-Lasse
IL-otsikko: "Siwassa ei ollut vartijaa"

Varmaan tuollaisellakin otsikolla haetaan klikkauksia ja someraivoa kommenttiosioon. Kun paikkakuntana on pieni Hämeenkyrö ja liikkeenä lähinnä kyläkauppaa muistuttava puutalosiwa niin kuka oikeasti olettaisi että tuolla olisi aina paikalla erityinen vartijakin?
 

Ralph

Jäsen
Kun paikkakuntana on pieni Hämeenkyrö...
Kyseessä on keskikokoinen Nokia. Mutta samaa ihmettelen, että pitäisikö jokaisessa Siwassa aina olla vartija paikalla? Siinä kyllä Suomen työttömät vartijat innostuvat, kun joku päättää, että jokaisessa kaupassa on aina oltava vartija paikalla. Kyllähän siinä taas työpaikkoja saadaan, mutta mitä se vartija tekee kahdeksantuntisen työpäivänä aikana? Istuu ja ihmettelee, koska kerran kuukaudessa tulee paikalle joku häirikkö.
 

Baldrick

Jäsen
En tiedä menenkö taas johonkin halpaan, mutta "neljällä viidestä, jotka eivät kokeneet krapulaa, veren alkoholipitoisuus oli vähemmän kuin 10 prosenttia." Olenko nyt käsittänyt jotain väärin vai onko 10% verestä alkoholia lähinnä johtava muille metsästysmaille? Eikös nimenomaan rattijuopumuksissakin promillet koske veren alkoholipitoisuutta? 10 promilleakin on sellainen luku, että siinä on saanut maksaa treenata.

Bonuspisteet tietysti vielä tutkimuksen tehneen tohtorin tuloksien tiivistykselle: "Mitä enemmän juot, sitä todennäköisemmin sinulla on krapula, sanoo tiedotteessa tutkimuksesta vastannut lääkäri Joris Verster Utrechtin yliopistosta."

Uusi tutkimus: Onko krapula vältettävissä?
 
Suosikkijoukkue
Ikuiset sydämen jääriitteet. Elementti: Pimeä aine
Bonuspisteet tietysti vielä tutkimuksen tehneen tohtorin tuloksien tiivistykselle: "Mitä enemmän juot, sitä todennäköisemmin sinulla on krapula, sanoo tiedotteessa tutkimuksesta vastannut lääkäri Joris Verster Utrechtin yliopistosta."
Suomen kielelle täysin vieraan sinä-passiivirakenteen perusteella olisin kuvitellut, että Vesterin opinahjo on Mika Häkkisen kansainvälinen yliopisto. Iltalehden toim... Google-suomentaja lienee käynyt ko. koulun.
 

Schröder

Jäsen
Suosikkijoukkue
Augsburger Panther, Torpedo Nizhny Novgorod, JYP
Paperisessa keskisuomalaisessa...

Otteluraportin on kyllä tehnyt joku humalainen, ensinnäkin kuvatekstissä lukee Sportin Aleksi Salonen jarrutteli JYPin energisen Mikko Salmion etenemistä (oli kyllä Aleksi Laakso). Sitten itse tekstissä, Sportin tehomiehenä oli kanadalainen Charles Bertrand joka teki kaksi maalia, kanukki pystyi yllättämään kauden alussa.

Mistäs lähtien KingCharles on ollut kanadalainen?

E: Toimittaja oli Ari Mäntylä.
 
Viimeksi muokattu:

Pekkis

Jäsen
Iltasanomien toimittaja kysyy 8 vuotiaana auton alle jääneeltä, neliraajahalvaantuneelta ja hengityskoneen ansiosta hengissä pysyvältä Jasminilta, että millä lailla onnettomuus vaikutti sinun elämääsi? Ja senkin halusi vielä tietää, että millä lailla onnettomuutesi vaikutti sinun perheesi elämään?
 

Moto

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Nauratti tuo kommentti...

"Jos maalivahti päästää 4-0 päättyneessä ottelussa neljä maalia, on se millä tahansa mittapuulla epäonnistuminen."
Nooh, jos valmentaja on tosi pelimies, niin olisihan voinut ottaa 0-1 tilanteessa loistavasti pelanneen maalivahdin pois ja vielä kahdenkin tyhjiin tehdyn jälkeen yrittänyt kavennusta...

Kuitenkin yleisesti ottaen - jos joukkue häviää maaleja tekemättä, aika paha siitä on maalivahtia syyttää. Tätä peliä en tosin nähnyt,
 

oiler99

Jäsen
Suosikkijoukkue
Edmonton Oilers, Raahe-Kiekko, Oulun Kärpät, ManU
Minnesotalta häkellyttävä teko – Granlund ja Koivu murskaamassa Rantasen debyyttiä - NHL - Jääkiekko - Sport - MTV.fi

"Minnesota käänsi 1-4-tappiotilanteen puolikkaassa erässä 5-4-voitoksi Colorado Avalanchesta. Kärsijänä oli Mikko Rantanen, joka pelasi elämänsä ensimmäisen NHL-ottelun. Vaikka maaleja tuli yhdeksän, Rantanen ei ollut yhdenkään aikana jäällä."

Miten Rantanen muka voi olla kärsijänä, jos ei edes ollut maalien aikana jäällä? Sitä paitsi kuka idiootti saa laskettua. että 1-4-tilanteesta 5-4:ään on yhdeksän maalia?
 

Baldrick

Jäsen
Edmontonin ykköskierroksen varaus valitsi Mestiksen - Mestis - Jääkiekko - Sport - MTV.fi

Vittu mitä paskaa. Näki jo kaukaa, että tässä yritetään hakea McDavidin varrella katsontakertoja. Mietin sitten, että mitähän kaikkia Edmonton on varaillut ykköskierroksella viime aikoina ja nopeasti mieleen juolahti Samu Perhonen ja painaessani muistin, että eipä tuokaan ole varattu 1. kierroksella. No, pitemmittä puheitta, otsikon takaa löytyy Jesse-vitun-Niinimäki. Eikö tuota otsikkoa olisi ihan nimellä voinut hoitaa, kun pelaaja tunnetaan paremmin kyllä liigajäiltä paremmin kuin varauksestaan, eikä olisi tarvinnut klikkihuorata tuollaisella tavalla. Ei olisi pitänyt edes painaa...
 
Viimeksi muokattu:

pernaveikko

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Crusaders, Lechia
Miten voidaan julkaista tälläistä roskaa? Kuuban kanssa ei ole suomalaisilla ollut koskaan mitään ongelmaa ja nyt se sitten esitetään jonain mystisenä. Miksi Suomen media julkaisee CNN:n pätkän missä on kyllä ihan oikeaakin tietoa, jos satut olemaan ameriikan ihmemaan kansalainen.

Eikä Kuuba ole koskaan ollut suljettu vaan sinne on aina Suomen passilla päässyt ihan vain menemällä.

Tältä näyttää mystinen Kuuba | IL-TV Matkailu | Iltalehti.fi
 
No, pitemmittä puheitta, otsikon takaa löytyy ... Ei olisi pitänyt edes painaa...

Mutta painoit kuitenkin. Jos otsikossa olisi lukenut "Jesse Niinimäki LeKiin", et olisi välttämättä painanut. Eli noin toimittajan näkökulmasta mission accomplished.

Itse harvemmin käyn Maikkarin urheilusivuilla, koska minulla on sellainen mielikuva, että sieltä on aika vaikea mitään laatukirjoituksia löytää. Mutta jos mä harmistun siitä, että tulin klikanneeksi tuollaista otsikkoa, en etsi vikaa Maikkarin toimituksesta vaan peilistä.

Sitä paitsi kuka idiootti saa laskettua. että 1-4-tilanteesta 5-4:ään on yhdeksän maalia?

En minä ainakaan, mutta minusta viisi plus neljä on yhdeksän, enkä näe siksi mitään ongelmaa siinä että tuossa puhutaan yhdeksästä maalista.
 
Viimeksi muokattu:
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös