Huonot toimittajat vauhdissa

  • 1 158 885
  • 4 665

Radiopää

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko, Greta Thunberg
Kaksivuotias ampui vahingossa naisen kaupassa Yhdysvalloissa

Onnettomuus tapahtui kauppaketjun liikkeessä Idahon osavaltiossa.

Yhdysvalloissa kaksivuotias poika on ampunut vahingossa naisen kauppaketjun myymälässä. Mediatietojen mukaan poika oli vetänyt naisen laukusta ulos aseen, joka laukesi.

Viranomaisten mukaan nainen oli ollut ostoksilla usean lapsen kanssa. Tiedossa ei ole, oliko surmansa saanut pojan äiti. Paikallisen median mukaan nainen oli 29-vuotias.

Viranomaisten mukaan hänellä oli lupa kantaa mukanaan kätkettyä asetta.

Onnettomuus tapahtui Haydenissä Idahon osavaltiossa sijaitsevassa Walmart-kauppaketjun liikkeessä. Liike suljettiin tapauksen jälkeen.

Hayden on noin 9 000 asukkaan kaupunki.

Lähteet: AP, Reuters

Anne Orjala
Yle Uutiset

En ole katsonut lähteiden uutisointia, mutta pahasti näyttää siltä, että Anne on tehnyt yksinkertaista käännöstyötä sen sijaan, että olisi kirjoittanut niiden pohjalta kunnon uutisen. Tummennettujen toistojen lisäksi teksti on järkyttävää morsetusta. Toivottavasti Anne googlaa nimensä löytääkseen tämän viestin.
 
Suosikkijoukkue
Ikuiset sydämen jääriitteet. Elementti: Pimeä aine
Mitä kertoo Helsingin Sanomien markkinointiviestinnästä se, että lehti markkinoi itseään mainostajille kokosivun ilmoituksella, jossa on seuraava lause: "Kuinka nopeasti haluat tavoittaa 100 000 uutta asiakasta: 1 päivässä, 3 päivässä tai 7 päivässä?"

Vaikkei ilmoitusta välttämättä olisikaan laatinut lehden toimittaja, on uskomatonta, että siinä on sekä alakoulutasoinen virhe (tekstiin numeroin kirjoitetut luvut välillä yhdestä yhdeksään) että todella tyylitöntä toistoa ("päivässä"): mainitussa muodossahan tekstissä lukee tarkalleen ottaen, että "yksi päivässä, kolme päivässä tai seitsemän päivässä".

"Haluatko tavoittaa 100 000 uutta asiakasta yhdessä, kolmessa vai seitsemässä päivässä", kysytään suomeksi.
 

#_6

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK '83, '98, '11 - Red Wings '97, '98, '02, '08
Sain kaverilta joulun läppälahjaksi Ari Mennanderin mestariteoksen "Teemu". Ei tarvinnut lukea juuri 5 sivua enempää, kun törmäsin kuvassa näkyvään oksennukseen. Miksi kukaan antaa Mennanderin kirjoittaa/julkaista mitään, täysi mysteeri minulle.

Pläräsin tämän ketjun ja NHL-puolen Teemu-ketjun kirjan julkaisupäivästä lähtien, enkä löytänyt keskustelua tästä. Jos oli jo käsitelty jossain muualla, sori.
 

Liitteet

  • IMG_2014123157704.jpg
    IMG_2014123157704.jpg
    30,5 KB · kertaa luettu: 870
Suosikkijoukkue
Ikuiset sydämen jääriitteet. Elementti: Pimeä aine
Seuraava asia menisi melkein paremmin "Äärimmäisen vastenmielisyyden äärellä" -ketjuun, mutta laitetaan nyt tänne. Iltalehden painetun version tämän viikonvaihteen lehtitelinelööppi on sanalla sanoen uskomaton:

Näin Suomi varautui Neuvostoliiton hajoamiseen
KYMMENIÄ-
TUHANSIA

reserviläisiä
RAJALLE


Antaisiko aihetta paperitiikerikanteluun Julkisen sanan neuvostolle?
 
Viimeksi muokattu:

Radiopää

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko, Greta Thunberg
Saattaa olla, että Angela Merkel on julistanut Anschlussin, josta en ole vielä kuullut tai sitten Tulosportoksennuksessa sanottiin väärin, kun saksalainen mäkihyppääjä villitsi kotiyleisönsä voittamalla Innsbruckin osakilpailun.
 
Suosikkijoukkue
Ikuiset sydämen jääriitteet. Elementti: Pimeä aine
Maakuntalehti veti "Paskimmat otsikot 2015" -kilpailussa riman heti kättelyssä melko korkealle oheisella suorituksella:

Kymmenen matkaa kuuhun ja takaisin

Herää kysymys, koskisiko kyseisen otsikon alla oleva juttu esimerkiksi

a) NASA:n suunnittelemaa avaruuslentoa, jossa kuuhun on tarkoitus lähettää kymmenen astronauttia, tai

b) Apollo-ohjelmasta kertovaa historiikkia, jossa kerrotaan kymmenestä kuuhun ja takaisin operoidusta Apollo-lennosta miehistöineen.

Ei.

Juttu kertoo...

...henkilöautoilijan kilometrimääräisestä riskistä joutua onnettomuuteen suomalaisessa tieliikenteessä.

Että mitähän vittua? Läpilahonnut ja jokeen aikoja sitten sortunut aasinsilta jutun ja otsikon välillä on se, että autoilijan keskimäärin ajama kilometrimäärä ennen todennäköistä henkilöonnettomuutta vastaa maan ja kuun välistä keskietäisyyttä kerrottuna kymmenellä.
@Jaws mainitsi joskus, että lukiossa opetetaan, että "otsikko ei saa paljastaa liikaa", mikä on suunnattoman valitettavaa. Edellä kuvattu esimerkki lieneekin linjassa valtakunnallisen opetussuunnitelman kanssa, sillä se ei kerro lukijalle jutusta yhtään mitään, vaan johtaa jopa täydellisesti harhaan.

Itkettää.
 
Viimeksi muokattu:

Barnes

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tasuno Tasalakki
http://www.iltasanomat.fi/veikkausliiga/art-1420525083424.html (Linkki IS:n jalkapallosivuille)

Kuningas siirtyy FC Lahteen



Tällainen otsikko syntyi Ilta-Sanomien jalkapallotoimituksessa. Ja ei, Jari Litmanen ei palaa Lahteen vaan FC Lahti ilmoitti hankkineensa Mikko Kuninkaan riveihinsä. Ja arvailenpa, että tästä siirrosta uutisoitiin vain siksi, että saadan muutama klikkiä. Itse tähän lankesin. Mutta, olihan jutun lopussa maininta Kuninkaan ja Litmasen välisestä mielleyhtymästä.

Eli, itseironia on Roska-sanomilla kunnossa.

 

Isaa

Jäsen
Aivan karmeeta paskaa vaihteeksi Ilta-Sanomissa:

http://www.iltasanomat.fi/viihde/art-1420558093929.html

"Tällä kuvalla voit testata: oletko kissaihminen vai mies?"

Jutussa on kuva jonkun naisen normaalihkosta Instagram-kuvasta, ja tekstissä kerrotaan, että lukija on kissaihminen, jos huomasi kuvassa olevan kissan ensimmäisenä. Naisen rintoineen ensimmäisenä huomannut on sitten tietysti mies. Nettihän on näitä vastaavia hauskoja kuvia pullollaan. Sen lisäksi jutun paskuutta lisää se, että itse kuva ei tosiaan ole mitenkään kummoinen.

Iltapäivälehden toimittaja on oikeasti yksi niistä harvoista ammateista, joita uskoisin pystyväni tekemään ilman minkäänlaista koulutusta vähintäänkin yhtä hyvin kuin nämä ammattilaiset.
 

alwahla

Jäsen
Suosikkijoukkue
Flames, Canadiens, Kraken, HIFK
Aina kun luulee, että Iltalehti ei voi mennä enää huonommaksi, niin eikös vaan heiltä löydy joku uusi yllätys hihasta.

Teemu Stubin esittää: "20 huonointa puujalkavitsiä". Linkki: iltalehti.fi

Ja sitten ihmetellään, miksi toimittajan työ ei ole ollenkaan arvostettua.
 

sekolust

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна, Lostedt, Ben-Amor
Ja sitten ihmetellään, miksi toimittajan työ ei ole ollenkaan arvostettua.

Aina välillä mielessä on käynyt se, että työttömiä voisi laittaa työkkärikorvauksien vastineeksi tekemään simppelejä hommia. Itse mietin jotain muutaman tunnin siivoushommia, lumenluontia ja vastaavaa, mutta näköjään olen myöhässä. Nämä "toimittajathan" on aivan selkeästi lahjattomia kavereita, jotka tekevät jotain yksinkertaista ja turhaa palkkionsa eteen. Työtäkään tuo tuskin vaatii, oikeinkirjoitusta kun ei näytetä vaativan ja sisällöksi riittää vaikka joululahjaksi saadun vitsikirjan siteeraminen, ammattilaisen tekemän artikkelin pohjalta tehty (epäpätevä) referaatti tai saatana somesta poimitun kuvan/videon postaaminen. Tai vaihtoehtoisesti sitten meno on vähän kuin formuloiden persaukisissa talleissa ja nuo "toimittajat" maksavat "töidensä" julkaisusta samaan tapaan kuin jotkut kuskit maksavat tallilleen ajo-oikeudesta.
 

Karpat46

Jäsen
Suosikkijoukkue
Detroit Red Wings, Україна
Urheilulehti.fi onnistuu vetämään kaikki mahdolliset kliseet samaan otsikkoon: "Raju tyrmäys suomalaisen NHL-tähden seuran kauppahuhuille". Uutisessa toki suomalainen jääkiekkovalmentaja kommentoi Milan Lucicin kauppahuhuja.
 

amorphous

Jäsen
Suosikkijoukkue
Mighty Hawks of Monte Carlo. HIFK.
Tiia Kyynäräinen, kauppalehti.fi:

"Euroopan pörsseissä kurssit ovat lähteneet nousuun kaupankäynnin käynnistyttyä torstaina. Odotukset muun muassa Euroopan keskuspankin lisäelvytyksestä kasvavat keskiviikkona julkaistujen kuluttajahintalukujen jälkeen.
”Sijoittajat aistivat keskuspankkiirien kyyhkymäisyyden. Eilinen luiskahdus deflaatioon Euroopassa on nostanut odotuksia, että EKP:n on otettava esiin iso tykki. Varovaisuus Fedin pöytäkirjoista välittynyt kärsivällisyys ensimmäiseen koronnostoon on antanut sijoittajille lisää aikalisää”, välittäjä Jonathan Sudarian London Capital Group Holdingsista sanoi uutistoimisto Bloombergille."

Olen sanaton.

(Linkki ko. uutiseen: http://www.kauppalehti.fi/#/uutiset/porssit-euroopassa-nousua/kYfE8AK8 )
 

heskey #11

Jäsen
Suosikkijoukkue
Flyers, NyR 95-99
Usein sanotaan että jääkiekkoa verrataan liikaa sotaan. Ainakin täällä meillä pohjolassa. Milloin sanavalinnoissa puhutaan isänmaasta, isämmaasta, ampumisesta, puolustamisesta, rintamasta, periksiantamattomuudesta tai siitä miten soassakin ME voitettii ryssä. Tämä uusi sanavalinta otsikossa sai kuitenkin Ampparit.com-sivustoa selatessa naamani venymään.

http://www.mtv.fi/sport/jaakiekko/n...-pulkkinen-nostettiin-vihdoin-nhl-aan/4678758
Linkki MTV3:n Urheiluosiolle,jossa käsitellään Teemu Pulkkisen siirtoa AHL:stä NHL:ään.
 
Suosikkijoukkue
Ikuiset sydämen jääriitteet. Elementti: Pimeä aine
Maakuntalehti veti "Paskimmat otsikot 2015" -kilpailussa riman heti kättelyssä melko korkealle oheisella suorituksella:

Kymmenen matkaa kuuhun ja takaisin
Demokraatti-lehti ilmoittautuu vahvaksi haastajaksi:

Ps-edustajalta tiukka vaatimus – ”500-2000 kuolee”
"Perussuomalaisten kansanedustaja Reijo Tossavainen vaatii influenssarokotetta pakolliseksi hoitohenkilökunnalle. Hän perää myös ministeriltä kirjallisella kysymyksellä toimia, jotta sosiaali- ja terveydenhuollon henkilöstö velvoitettaisiin ottamaan influenssarokotus.

– Influenssaepidemia saapuu maahamme joka vuosi. Fimean mukaan silloin 300.000-800.000 suomalaista sairastuu ja 500-2000 kuolee. Terveelle työikäiselle influenssa on yleensä harmiton, joskin epämiellyttävä tauti. Sen sijaan pitkäaikaissairaille ja ikääntyneille tauti on vakava."
Uskomatonta.
 

Pipolätkä

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, Dallas
Iltapaskan toimittaja ei taida itsekkään tietää mistä puhutaan.
"Corey Elkinsin mukaan pahin vastustaja aloituksissa on tilastokakkosena oleva Lukon Aaron Gagnon. Hän on voimakas rightin pelaaja. Sellainen vastus on minulle kaikista vaikein.

Kuparinen nimeää pahimmiksi vääntökumppaneikseen SaiPan Ville Kohon ja Bluesin Kim Hirschovitsin.

- Koholla on todella matala asento, hän on lähes lavassa kiinni. Siitä saa pirun hyvän vipuvarren. Kim taas on vahva ja osaa ennakoida hyvin.

HIFK:n sentterit eivät juuri harrasta psyykkausta matseissa.

- Jos on huono päivä, saatan heittää, että anna nyt edes yksi, Kuparinen sanoo.

Elkins saattaa moikata tuttuja pelaajia, mutta muuten hän keskittyy vain kiekkoon. Osa pelaajista rupattelee enemmän.

Viime lauantaina Tappara-sentteri Josh Green esitti toivomuksen, ettei Elkins veisi kirvesrintojen puolustusalueella ollutta aloitusta aivan sata-nolla.

- Puolustusalueella aloitusta ei tarvitse välttämättä lähteä voittamaan, kunhan vain pitää huolen siitä, ettei hyökkäävä joukkue vaan vie sitä ja saa nopeaa laukausta. Tuolla kertaa sitä vaaraa ei ollut, sillä "Greener" hoiti aloituksen.

Rapakon takana Elkins sai nuorena opetuksen, joka on jäänyt muistiin.

- Yhdessä pelissä vastustaja kysyi luistimistani. Katsoin alas ja ehdin sanoa, että ne nyt ovat vain... sitten kiekko jo tippui jäähän, ja hävisin aloituksen. Opin kyllä kerrasta.

RIKU KORKKI iltalehti"
Kummasta nyt sitten on tarkoitus puhua Matti Kuparisesta vai Corey Elkinssistä vai molemmista? Ken tietää?
 
Viimeksi muokattu:

Melko Huono

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Iltalehden Stubin kirjottelee juttuja lehteen Liigasta, vaikka ei edes tiedä miten joukkueiden paremmuus ratkaistaan tasapisteissä. Väittää Kärppien joutuvan luovuttamaan kärkipaikan IFK:lle mikäli IFK voittaa varsinaisella tänään ja Kärpät ryssiin TPS:n kanssa.
Tuosta vielä koko Iltalehden juttu joka koskee lähinnä Puustista.
 

sladdi#17

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sininen Suosikkijuoma: Ilmanen
Ei vittu saatana. HS:llä oli joku Iltasanomien pääotsikot:

1. Rouvan uskomattoman huono tuuri: Osti 30 pilleriä, sai 29 - osti sitten 100 pilleriä, sai 99

2. Härskiä twerkkausta Kingissä - Armi, Iina ja Krista eivät ujostelleet

3. Kuuma nimi sinkkumarkkinoille:Cristiano Ronaldo erosi!

4. Sisäsiittoisuus toi Suomeen harvinaisen sairauden: "Ihmisistä tulee vahakasvoisia"

5. Kysy seksistä: Miksi miehet katsovat mitä tahansa pornoa, mutta tummaihoinen miestähti ei käy

6. Tukholmassa siirryttiin sukupuolineutraaliin teiden auraukseen

Vetää lista sanattomaksi. Ja sitten tuolla ihmiset hehkuttavat sananvapauden merkitystä. Kyllä nyt pitäisi pikemminkin alkaa rajoittamaan. Vittu helvetti. En halua elää tässä maassa/maailmassa.
 

Barcelona

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat
STT on julkaissut uutisen jossa "paljastetaan" kuinka Selänne oli päätyä Edmontoniin. Linkki IS:n sivuille kyseiseen uutiseen. Siis onko tää olevinaan joku uutinen? Muistan että mulla oli yhdessä vaiheessa joku 90-luvulla tehty Suomalaiset NHL:lässä kirja jossa toi Matti Väisenen itki jo silloin ihan samaa asiaa.
 

Vintsukka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Suomi, Panthers
Onko muiden mielestä tämä Kärpät-Frölunda -matsin otteluraportti melko sekavasti kirjoitettu? Vähän aikaa sai ihmetellä ennen kuin tajusin (tai luulen tajunneeni) mistä on kyse.

Jutun insertti:
Oulun Kärppien ja Frölunda Indiansin välinen ratkaiseva välierä päättyi Kärppien 3−2-jatkoaikavoittoon. Voitto ei kuitenkaan tällä kertaa riittänyt finaalipaikkaan, sillä CHL-välieristä jatkoon pääsee kahdessa ottelussa enemmän maaleja tehnyt joukkue. Frölunda iski kahdessa ottelussa yhteensä kuusi maalia ja Kärpät viisi.

Tuon luettuani jäin ihmettelemään, miksi ihmeessä matsissa edes pelattiin jatkoaika, jos kerran yhden maalin voitto ei Kärpille riittänyt kuitenkaan jatkoon. Juttua tavaamalla sitten alkoi aueta, että Kärpät voitti varsinaisen matsin 3-1, ja yhteismaalien ollessa tasan mentiin jatkoajalle, jonka voitti Frölunda.

Mielestäni aika erikoista tässä tilanteessa puhua Kärppien jatkoaikavoitosta.
 

Moto

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
...
Mielestäni aika erikoista tässä tilanteessa puhua Kärppien jatkoaikavoitosta.

Saukkonenkin höpötti Luleå-Skellefteå-matsin lomassa, että peli on päättynyt Kärppien 3-2-voittoon, mutta Frölunda menee jatkoon. En ole varma puhuiko kuitenkaan jatkoaikavoitosta missään vaiheessa, mutta vaikutti ainakin olevan tietoinen jatkoajasta. Ennemmin peli päättyi Kärppien 3-1-voittoon ja sitä seurannut "jatko-ottelu" Frölundan 1-0-voittoon.
 

Jippo

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Saukkonenkin höpötti Luleå-Skellefteå-matsin lomassa, että peli on päättynyt Kärppien 3-2-voittoon, mutta Frölunda menee jatkoon. En ole varma puhuiko kuitenkaan jatkoaikavoitosta missään vaiheessa, mutta vaikutti ainakin olevan tietoinen jatkoajasta. Ennemmin peli päättyi Kärppien 3-1-voittoon ja sitä seurannut "jatko-ottelu" Frölundan 1-0-voittoon.

Jep, tämä oli kyllä merkitty hyvin vaikeaselkoisesti joka puolella tilastoissakin, esim. yllättävästi nämä asiat yleensä hanskaavassa Ylen teksti-tv:ssä. No, sinne ne taitavat tulla nykyään feedistä automaattisesti eli ehkä siellä ei ole säädön varaa...

Merkintätavan mallinhan olisi voinut hyvin hakea jalkapallon puolelta, jossa kaksiosaiset otteluparit ovat arkipäivää. Esim. näin: Kärpät - Frölunda 3 - 1 (Ja. 0 - 1) tai "yhteismaalit 5 - 6 ja."
 
Suosikkijoukkue
Ikuiset sydämen jääriitteet. Elementti: Pimeä aine
Saukkonenkin höpötti Luleå-Skellefteå-matsin lomassa, että peli on päättynyt Kärppien 3-2-voittoon, mutta Frölunda menee jatkoon. En ole varma puhuiko kuitenkaan jatkoaikavoitosta missään vaiheessa, mutta vaikutti ainakin olevan tietoinen jatkoajasta. Ennemmin peli päättyi Kärppien 3-1-voittoon ja sitä seurannut "jatko-ottelu" Frölundan 1-0-voittoon.
Jep, tämä oli kyllä merkitty hyvin vaikeaselkoisesti joka puolella tilastoissakin, esim. yllättävästi nämä asiat yleensä hanskaavassa Ylen teksti-tv:ssä. No, sinne ne taitavat tulla nykyään feedistä automaattisesti eli ehkä siellä ei ole säädön varaa...

Merkintätavan mallinhan olisi voinut hyvin hakea jalkapallon puolelta, jossa kaksiosaiset otteluparit ovat arkipäivää. Esim. näin: Kärpät - Frölunda 3 - 1 (Ja. 0 - 1) tai "yhteismaalit 5 - 6 ja."
Koska kyse oli kaksiosaisesta ottelusta, tulos pitäisi ilmoittaa nimenomaan muodossa "Kärpät-Frölunda 3-1, 0-1 ja. (Frölunda jatkoon yhteismaalein 5-6.)"

"Kärppien 3-2-(jatkoaika)voitto" on siis ko. asiayhteydessä yksiselitteisesti väärin.
 
Kaipa nämä Jatkoajan toimittajatkin toimittajiksi lasketaan. Hieno näyte kiekkoiluun keskittyneen sivuston asiantuntemuksesta on uutinen Rautajoen siirtymisestä Suomi-sarjaan VG-62:een. VG vaan nyt sattuu pelaamaan 2.divisioonaa ei Suomi-sarjaa.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös