Huhut, mutut ja muut fantasiat

  • 2 296 693
  • 10 162

muuttohaukka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vaasan Sport, Wasa Royals
Summataan vähän tätä maalivahti-huhumyllyä:

- IS:n mukaan Sportilla olisi ensi kaudella kokonaan uusi mv-tandem
- Huhujen mukaan sopimus/sopimukset on tehty jo ennen joulua
- Huhuttuun ykkösmaalivahtiin on yhdistetty sanat Saksa (Järvinen, Hovinen, Vehanen, Ore)
- Jonkun huhun mukaan kuvaukseen on liitetty sana maailmanmestari (Hovinen, Vehanen?)
- IS uutisoi Sportin tehneen sopimuksen Järvisen kanssa
- Toivosta on huhuttu IS:n toimesta milloin minnekin
- Viime viikolla luvattiin "mahdollisesti" kertoa maalivahtitilanteesta, mutta ei kerrottukaan (Hovinen?)
- Tällä viikolla kerrottiin Sportin neuvottelevan vielä maalivahdin kanssa (aiemmin tosin kehuttu mv-tilannetta hyväksi)
- Malmön GM kertoi eilisen ottelun jälkeen yrittävänsä kaikin keinoin pitää Hovinen seurassa
- Sportin foorumilla on tänään väite, jonka mukaan Sport neuvottelee yhden menneen kauden maalivahdin kanssa

Myönnän, että Hovinen-Järvinen kaksikko on pelkkää silly season-haihattelua, eikä perustu faktaan. Tai no, mitkä huhut perustuu faktaan? Ainoa faktapohjainen väite taitaa olla, että Järvinen on bongattu Kuparisaaresta. Järvinen lienee siis se vahvin ehdokas. Viimeisten huhujen perusteella voipi olla, että ensi kauden tandem olisi Järvinen-Hostikka. Tuo nyt ei ainakaan ole mikään upgrade. Tai siinä mielessä on, että Hostikka oli ainakin kauden lopussa parempi maalivahti kuin kauden alussa, mutta en kyllä mitenkään pysty allekirjoittamaan, että Järvinen olisi lähtökohtaisesti kovempi nimi kuin Toivonen.

Yhdyn myös @Pat_LaFontaine n näkemykseen, että kumpikaan Järvinen/Hovinen ei voi olla viime aikojen näyttöjen perusteella kalliimpi kuin Toivonen. Hovinen torjui toki aivan mukiinmenevän loppukauden Malmöössä, mutta sivuttaisliike oli ainakin toistaiseksi hirveetä katseltavaa. Ei missään nimessä parempi kuin Hanski. Järvistä en ole nähnyt muutamaan vuoteen, mutta jos joutuu ottamaan sopimuksen DEL2:sta markkina-arvo ei voi olla mikään päätä huimaava. Olen siis eri mieltä siitä, että Hovinen-Järvinen olisi Sportille liian kallis kaksikko (mikäli sopimukset olisi tehty joulun aikaan). Olen silti sen verran realisti etten enään tässä vaiheessa jaksa uskoa siihen. Olen kuitenkin sitä mieltä, että Sport tarvitsee paremman kakkosen kuin Hostikka, vaikka Ville paransikin otteitaan loppua kohti.
 

exau

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sport
Erehän sanoi jo aikaa sitten että maalivahtiosasto on hanskassa, nyt kuitenkin ilmeisesti neuvotellaan vielä..
 

Sundomstå

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vaasan Sport
Yhdyn täysin @muuttohaukka -nimimerkin kirjoitukseen. Kun kerran on selvää monesta lähteestä, ettei Toivoselle tarjottu jatkoa ja toimisto on todennut, että mv-osaston kanssa ollaan (ainakin ykkösen osalta) oltu hyvissä ajoin liikkeellä ja on annettu ymmärtää, että tämä osasto on kunnossa, ovat odotukset korkealla. Sanoisin, että toimistolla on jopa lievästi painetta, sillä ykkösen on oltava lähtökohtaisesti yhtä hyvä tai parempi kuin Hannu Toivonen ja se on aika paljon…Tosiaan molemmat mv:t vaihtuvat, joten kakkonenkin saa venyttää ihan kunnolla saadakseen suuren yleisön sympatiat. Kunnon mokke on alemman keskikastin jengille kaikki kaikessa: kelatkaapa Toivosen merkitystä esim. peleissä Blues-Sport 1-2, TPS-Sport 0-1, Tappara-Sport 1-3…ja monta muutakin.

Lopuksi lainaus Pat_LaFontainelta:

J
E: itseä edelleen korpeaa se, miksi Toivoselle ei lyöty sellaista tukkua rahaa, että oltaisiin saatu pidettyä? Hän kuitenkin todisti, että pystyy pelaamaan koko kauden erittäin korkealla tasolla. Tähän viitaten, onko edes Hovinen ihan oikeasti nyt varmuudella parempi, kuin hän? Lassilan prosentti on esim identtinen Toivosen kanssa viime kaudelta ja hänen pitäisi olla maailmanluokan maalivahti. Silti hän suli kauden aikana useamman kerran, Toivonen ei käytännössä kertaakaan.

E2: Tuomas Tarkilla jopa hitusen heikompi prosentti kuluneelta runkosarjalta, mitä Toivoselle.

Tämä! Amen.
 

t.m.a.l

Jäsen
Suosikkijoukkue
SPORT
Tätä Lukko-Porkkana peliä kun tässä reilusti yli 100min taas kattoi, niin alkaa pikkuhiljaa toivoa, että Komulainen olisi meidän mies. Edellyttäen, että sniperin rooliin on kaavailussa joku toinen. Komulainen enemmän pelinrakentaja tyyppiä. Pelityyli on kyllä kuin Sportille tehty.
 

stairox

Jäsen
Suosikkijoukkue
Wanha kunnon divariajan Vaasan Sport, Liverpool FC
Tätä Lukko-Porkkana peliä kun tässä reilusti yli 100min taas kattoi, niin alkaa pikkuhiljaa toivoa, että Komulainen olisi meidän mies. Edellyttäen, että sniperin rooliin on kaavailussa joku toinen. Komulainen enemmän pelinrakentaja tyyppiä. Pelityyli on kyllä kuin Sportille tehty.
Samaa olin tulossa kirjoittamaan. Energiaa löytyy ja näköjään kuntoakin. Jalat liikui vielä kolmannessa jatkoerässä.
 
Suosikkijoukkue
Vaasan ylpeydet, punavalkoiset & Voittamaton Vaasa
Komulla on tuo keveys kyllä selvä etu, mitä pidemmälle pelit venyy.
Omaa kyllä hyvän peliälyn ja silmän. Tuntuu tekevän paljon oikeita asioita jäällä.
Tarvitsee tosiaan sen maalinikkarin rinnalleen, mutta eiköhän sellanenkin löydetä.
En haluaisi tätä itseltäni kuulla, mutta tulee mieleen ketju Tallberg - Komulainen - Kiviranta. Tallberg se köyhän miehen Vauhkonen ja Kiviranta parempi, kuin Piitulainen. :)

Meinaan vaan, että jokohan Jollesta olisi ensi kaudella tekemään Hännikäiset meillä?

Niin ja, tosiaan. Toivottavasti tuo Komulainen-huhu nyt pitää paikkansa. Missäs tällaisesta on muuten alunperin huudeltu? Vai onko tuo joku meidän oman mielikuvituksen tuotos?
 

SPORTTIKOTKA

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vaasan Sport
Tulin kans katsoneeksi eilisen lisäksi tämän Lukko matsin ja onhan toi Komulainen aikasta väkkärä vaikka niin kääpiö onkin. Rohkea kaveri kyllä menemään ja hienosti rakentaa peliä. Itse en kyllä lähtökohtaisesti omaan joukkueeseeni kääpiötä kaipaa mutta kyllä miettimään tämän herran kohdalla jään että olisiko sittenkin sopiva meidän Sporttiin. On kyllä mielenkiintoinen pelaaja, siitä ei pääse mihinkään.
 

MrMacmanaman

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vaasan Sport
Joo maalintekijää vain samaan ketjuun niin pitäisi lähteä kulkemaan. Laidalla saa myös enemmän vapauksia, jos keskelle vielä heitetään esim. Vänttinen. IS:n huhut ovat osuneet aika hyvin tänä vuonna, joten uskon kyllä tämänkin toteutumiseen. Todennäköisesti tulee kahden vuoden pahvilla.
 
Suosikkijoukkue
Vaasan ylpeydet, punavalkoiset & Voittamaton Vaasa
Loistavaa, että löytyi jotain kättäpidempääkin. Lukko - KalPa-sarjassa Komulainen nakkeli todella ovelia syöttöjä. Ehkä paras se noin puoltoistametriä korkea vippi omalta b-pisteeltä suoraan pakin yli ja Vahalahden lapaan ja läpiajohan siitä tuli, maali kruununa.

Heitteli kyllä tänäänkin toiselta laidalta täysin nappilättyjä toiselle laidalle ihalitavalla tarkkuudella.
YV:llä bravuuri taitaa olla se pyöriminen b-pisteen kaarella, siitä todella napakka rystylätty tyhjässä tilassa olevalle pakille. Ai hitto, että on makiaa katseltavaa. Tulee ihan muuan PW mieleen.

Todellakin ristin sormeni iltarukouksissa, että tämä natsaa. Pahoin vaan pelkään, että vaikka soppari olisi, yrittää RD ostaa hänet siitä ulos. Vastuuta on tullut kokoajan enemmän ja enemmän. Aina tiukkaan paikkaan Komu kentälle Vauhkosen kanssa. Sporttikotkan kanssa samaa mieltä, ettei kääpiöt oikeen sytytä, mutta tässä kaverissa on munaa enemmän, kuin isossa Nigerialaisgorillan lerssissä konsanaan. Tykkään aivan perkeleesti. Todellinen taikuri isossa roolissa.

Tosta RD-pelosta päiväuneeni. Siinä Malmön GM asteli Kuparisaaren ovesta sisään, löi tukun taaloja Eren pöydälle ja pyysi ulos. Avasi hienon Bemarin takaluukun ja siellä kökötteli herran Riksman teipattuna. Hän ei sanonut mitään muuta, kuin että toi on teidän, Hovinen on sairastunut keuhokuumeeseen. Ymmärräthän? Deja vu?!? :D
 
Viimeksi muokattu:

Sundomstå

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vaasan Sport
Tuolla rakennusprojekti 2015-16 -puolella pohditaan edelleen mv-tilannetta. Hovisen haastattelu on nyt tuota perussettiä pelaajan suusta.

lainaus Jatkoajan jutusta:
"Ensi kauden kuviotkaan eivät ole liiemmin Lounais-Ruotsissa pyörineet mielessä.
− Olen sopeutunut tänne todella hyvin. Kaikki asiat ovat Malmössä viimeisen päälle hoidettu. Meillä on loistavat fanit ja hieno halli. Kaupunkikin on kaunis.
− Ensi kautta en ole ehtinyt vielä tarkemmin ajatella. Halusin keskittyä näihin peleihin ensin, ennen kuin soittelen agenteille. Ensi viikolla varmaan selvittelen vaihtoehtoja."

Kukapa niitä ensi kauden pelikuvioita liiemmin miettii tai tarkemmin ajattelee finaaleja pelatessa ja nousuhuumaa juhliessa. Viimeinen lause sitten jo "muunneltua totuutta" tai toimittajan lisäämää :) Hovisen edelliskausi ja alku 2014-15 oli levoton: KHL:stä Itävaltaan EC Salzburgin riveihin ja sieltä yhdeksi peliksi SHL:n Luleå HF:n miehitykseen. Sitten matka jatkui porrasta alemmaksi Malmö Redhawksiin.

Tässä vaiheessa ennen Malmössa onnistumista Hovinen on voinut tehdä sopimuksen Sporan kanssa. Hanski Toivonenhan kertoi Pohjallisen haastattelussa, ettei Sport ole tarjonnut jatkopahvia missään vaiheessa. Myös Jämsä on antanut ymmärtää että sopimusten kanssa oltiin nyt hyvissä ajoin liikkeellä. Mv:n julkaiseminen "lykkääntyi" yllättäen, kun Malmö pääsi finaaliin ja venytti sen vielä seitsemänteen peliin. Jospa Hovinen halusi jatkuvuutta alkukauden paikasta toiseen hyppimiselle? Tomek pelasi narreissa 2004-2007, jolloin kahdeksan vuotta nuorempi Hovinen torjui Jokerien A- ja B-junnuissa sekä lopuksi edustuksessakin. Nyt uusi nousu, kuten Toivosellakin, kotimaan Liigassa?

Mika Järvisen nimi on liitetty Sportiin ja niin kuin täälläkin on spekuloitu esim. @Raúl :in kynällä: onko lähtökohtaisesti kahden ykkösvahdin statuksella tulevan maalivahdin järkeä tulla Sporttiin pelaamaan vuorotellen? Toisaalta myös Järvisen ura kaipaa uutta nousua (2013-14 KHL:ssä ja 14-15 Saksan DEL2:ssa) ja onko Hovinen niin hyvin tervehtynyt vaativasta leikkauksestaan, että joutuessaan venymään Sporan maalilla useamman kerran, paikat kestävät sen 60 runkosarjapeliä? Kakkonen voi olla pitkäänkin se ykkönen?

Ehkä nämä molemmat kassarit Sportissa on utopiaa, mutta tulipahan nyt pohdittua tällaista "kiirasta" pääsiäisen kunniaksi...
 
Suosikkijoukkue
Vaasan ylpeydet, punavalkoiset & Voittamaton Vaasa
Jos oletus olisi, että edes toinen Hovinen - Järvinen kaksikostanpitäisi paikkansa, voisiko olettaa, että toinen maalivahti tulisi Liigasta?
Vapaita maalivahteja tällä hetkellä..
- Jani Nieminen -> ei voi vittu sentään
- Juha Järvenpää -> sama, ku edelliseen
- Andy Chiodo -> vitsi?
- Tomi Karhunen -> saa unohtaa, ei varaa
- Oskari Setänen -> liian hyvä ollakseen totta
- Jere Myllyniemi -> sopisi liian hyvin Sportin kuvioihin. Arpa
- Andreas Bernard -> sama, kuin edellinen
- Aaro Peltonen -> sama, kuin edellinen
- Juuso Riksman -> en usko
- Rasmus Rinne -> olisiko se hän kenties?

Extrat:
- Antti Ore -> vedän ranteeni auki
- Miika Wiikman -> sopisi hyvin Sportin kuvioihin
- Frans Tuohimaa -> Mestistasoa, joten sopisi Sportin kuvioihin

Veikkaan, että tuosta löytyy toinen maalivahti, jos toinen noista ei natsaa.
 

Sundomstå

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vaasan Sport
Mites olis vielä tuo Sami Rajaniemi listaan? Sopimus JYPin kanssa, mutta jäänyt tällä kaudella selkeästi T.Tarkin taakse ja Tarkki kiinnitettiin hyvissä ajoin JYPin ykköseksi myös ensi kaudeksi. Lisäksi Jyväskylästä löytyvät lupaavat nuoret V. Vehviläinen ja D. Saikkonen, joten olisiko Rajaniemi päättänyt lähteä kokeilemaan uusia tuulia purkamalla vanhan sopparin kesken kauden? Pelit jatkuvat…ilmoitus siirtyy…

Yksi iso mutta: miksi joku Rajaniemi hyvissä ajoin, kun tolppien välissä koko kauden varmasti pelannut Toivonen?

Edit: Rajaniemellä v.13-14: 11 liigapeliä, v.14-15 17 peliä: selkeäksi kakkoseksi jäämässä urallaan...
 

Kaani

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans, Jets, Green Bay, ENCE, Tazen ARTA-viha
Pahoittelut viraisiin pöytiin huutelusta, mutta Rajaniemi on vahvasti tulossa Lahteen jakamaan pelit Juvosen kanssa. Lähde seuran sisältä ja tähän mennessä kaikki osuneet 100%.
 
Suosikkijoukkue
Vaasan ylpeydet, punavalkoiset & Voittamaton Vaasa
Pahoittelut viraisiin pöytiin huutelusta, mutta Rajaniemi on vahvasti tulossa Lahteen jakamaan pelit Juvosen kanssa. Lähde seuran sisältä ja tähän mennessä kaikki osuneet 100%.
Mä uskon silti, että jatkaa JYPssä sopimuksensa loppuun saakka.
 

MrMacmanaman

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vaasan Sport
Tuosta Patin listasta Bernard + Extrat lienevät ainoat realistiset. Muita on jo viety muualle tai eivät muuten vain sovi yhtään Sportin kakkosvahdiksi. Bernard kelpaisi itselleni varsin hyvin, vaikka parin vuoden projektiksi.
 
Suosikkijoukkue
Vaasan ylpeydet, punavalkoiset & Voittamaton Vaasa
Tuosta Patin listasta Bernard + Extrat lienevät ainoat realistiset. Muita on jo viety muualle tai eivät muuten vain sovi yhtään Sportin kakkosvahdiksi. Bernard kelpaisi itselleni varsin hyvin, vaikka parin vuoden projektiksi.
Samaa pelkään, mutta pitäisin todella mielelläni Hostin meillä, kuin Bernardin.

Tosin kelaillut Sport+Virmanen+Tuohimaa+ollut Tomekin junnu. Tämä kuulostaa jotenkin symbioosilta. Varsinkin, kun muistelee Fränän hehkutuksia Vaasan ajaltaan, miten viihtyi täällä.

Jos se toinen on Järvinen ja toinen tota luokkaa, mennään mielestäni pahasti mettään tässä vaihdossa. Mielestäni tällöin kumpikin kortti on kysymysmerkkejä vs. Tuo kuluneen kauden tandem.
 

mirasane

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, Penguins, sympatiat Ässille
Bernardin voitte vetää yli. Hän kertoi twitterissä siirtyvänsä Italiaan.
 

magnum37

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tulevaisuuden Sport
Ei tuosta Hovisen haastattelusta voi vetää muuta johtopäätöstä kuin että kausi on hänellä nyt paketissa ja ensi viikolla mietitään tulevia - samoin kuin Sport, mitä tulee maalivahtijulkistukseen. Se on sitten eri asia, jos Pat tai joku muu tietää, että tämä Hovinen-huhu on oikeasti lähtenyt kaljatuopin äärestä liikkeelle yön hämärinä tunteina :)

Koko kuviosta ihmeellisen tekee se, että oletettavasti Sport on tarrannut kiinni tulevaan nimeen jo aikaisin, eikä ole edes keskustellut Toivosen kanssa jatkosta, mikä on sinänsä aika ihmeellistä ja nostaa paineita julkistettavan nimen suhteen. Toki, voihan se olla, että sieltä tulee "vain" Järvinen tai joku vieläkin nimettömämpi kassari - jos se onkin Hanski - joka on jo ajoissa todennut, että lähtee kauden jälkeen muualle. Sillä ei loppuviimein ole mitään painoarvoa, mitä Toivonen on aiemmin jossain Pohjalaisen haastettalussa sanonut jatkospekulaatioista. Jos haluaa muualle, tai vaimo haluaa, niin ei sellaista vaan tässä bisneksessä lehdessä kerrota.

E: Tuohimaa? Älkää nyt pelotelko!...Ei pysy kohta pääsiäisherkut sisällä..
 
Viimeksi muokattu:

C Waddle

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sport
Hovisesta en tiedä mutta Järvisellä on ollut sopimus Sportin kanssa jo hyvissä ajoin ennen joulua. Jos Järvinen ei jostain syystä nyt tulisi niin en löydä muuta järkevää syytä kuin että joku muu seura olisi tarjonnut tuntuvasti parempaa liksaa ja että oltaisiin yhdessä sovittu sopimuksen purusta. Tähänkään en usko, jos kerran Järvinen on Vaasassa nähtykin.

Jos ja kun Järvinen Vaasaan tulee niin hän pelaa valtaosan peleistä joten jonkun Hovisen tasoisen maalivahdin hankkiminen Järvisen lisäksi ei kyllä ole realistista eikä edes järkevää.
 
Viimeksi muokattu:

Sundomstå

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vaasan Sport
Hovisesta en tiedä mutta Järvisellä on ollut sopimus Sportin kanssa jo hyvissä ajoin ennen joulua. Jos Järvinen ei jostain syystä nyt tulisi niin en löydä muuta järkevää syytä kuin että joku muu seura olisi tarjonnut tuntuvasti parempaa liksaa ja että oltaisiin yhdessä sovittu sopimuksen purusta. Tähänkään en usko, jos kerran Järvinen on Vaasassa nähtykin.

Jos ja kun Järvinen Vaasaan tulee niin hän pelaa valtaosan peleistä joten jonkun Hovisen tasoisen maalivahdin hankkiminen Järvisen lisäksi ei kyllä ole realistista eikä edes järkevää.

Tämä kuullostaa järkevältä, kun toimistolta on annettu ymmärtää, että sopimusasioissa ollaan oltu hyvissä ajoin liikkeellä ja myöhemmin todettu, että maalivahtiosasto menee uusiksi.

Tuli mieleen sellainenkin kauhuskenaario, että jos tuo boldaamani tekstinkohta olisikin syynä mv:n julkistamisen viivästykseen ja nyt sitten myös Bertrandille olisi tehty Skoda Cupissa niin hyvä tarjous, ettei Sport halua olla jarruna miehen uralle…No, tämä nyt oli tällainen Pekka Pessimistin painajainen, josta pääsiäisaamuna heräsin… tyhjä hauta, mutta ei tällä kertaa ilosanoman muodossa. ;)

Realistinen syy on varmaankin Hiltusen Sport-foorumilla mainitsema asia, että sopimuksia julkaistaan pala kerrallaan, jotta Sport olisi uutisissa tasaisesti läpi kevään ja kesän: ensin Laakso, sitten Vänttinen ja Karvinen, seuraavaksi Järvinen?
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös