Huhuketju kaudelle 2014–2015

  • 733 388
  • 1 475

Scissors

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Nelosketju on vähän paradoksaalinen paikka jonne kalastella pelaajia sen vuoksi että takuuvarmat onnistujat (suomalaiset) maksavat paljon rahoja, kun taas ulkomailta ei todellakaan kannata hommata noin marginaaliseen rooliin täytemiehiä. Näkisin että TPS ei ole hommaamaassa kolmea jyrää tuonne enää, korkeintaan yhden tai kaksi. 2010 kultajoukkueessa pelasivat Mäkisen Makko sekä Tomas Plihal, ja näistä kumpikaan ei pelannut aina nelosketjussa vaan usein nimellinen nelonen oli ns. hokkiketju. Pelasivat kuitenkin vastustajan parhaita vastaan, uskon Pikkaraisen olevan roolitettu tällaiseen toimintaan tällä kaudella vaikka saaneekiin minuutteja enemmän, kuten saa liksaakin.

Otto Karvista istutetaan satavarmasti tryoutin aikana tuohon nelosketjun vähäminuuttiseen rooliin. Mitä hänestä olen tässä kesän aikana kysellyt niin monet uskovat Oton pystyvän kantamaan nelosketjun rouhijan vastuun. On sopivan ilkeä pelaaja ja hyvässä kunnossa fyysisesti, jaksaa taklata nuo vähät minuutit mitä kentällä on. Tuloksentekovastuuta sen sijaan ei voi sovittaa hänen harteilleen ollenkaan. En välttämättä näe mitä eroa Famuun tässä kaverissa on, mutta Famun pelillinen ja tuloksellinen upside tosiaan loisti poissaolollaan joten lähti sen vuoksi kiertoon. Karvisella on varmasti jonkinlaiset paineet onnistua tekemään myös silloin tällöin jotain maaleja koska tiedossa lienee Famun kohtalo.

Kumeliauskas (190 cm muuten) väläytteli jo viime kaudella. Jos TPS:ään vielä sentteri tulee niin Kumelle ei jää muuta roolia kuin nelosketjussa pelin tekeminen sen minkä pystyy (viime kaudella oli tässä ok) ja taklaaminen (oli tässäkin ihan ok). Haasteena Kumella on pelin sisällä jatkuvasti oleminen, ja ennen kaikkea ehjänä pysyminen. Kuitenkin, sijoittaisin ideaalitilanteessa kolmossentteriksi esim. Vähätalon ja nelossentteriksi Kumen, sillä oletuksella että senttereitä ei enää tule. Silloin nelosketjuun tulisi enää hankkia yksi pelaaja.

Mitä Fremontin viestiin tulee niin vaikka ei tuolla toistaiseksi mitään halonhakkaajia liiaksi ole niin onhan tuo joukkue nyt muutakin kuin pelkkää pygmiä. Jo mainitut Karvinen (on tosin vielä trylla), Kumeliauskas, Rantanen, Vähätalo, Smolenak, Pikkarainen, Tukonen ja nuorista pojista vielä esim. Lämsä, tästä porukasta kaikki ovat päälle 187. Eli mielestäni tuohon pygmiyteen on reagoitu, koska sisään näistä nyt keväällä ovat tulleet kolme viimeksimainittua plus Karvinen.

Marko Virtala on takuuvarmasti kolmos-/nelosketjujen laituri tai sentteri. On halpa, tyytyy rooliinsa (vaikka onkin joutunut pelaamaan suuremmassa sellaisessa viime kaudet), omaa johtajuutta (tämä siis fakta joukkueen sisältä) vaikka onkin pari kertaa ryypyllä nähtykin, teki viime kaudella uransa parhaat pisteet. On Suikkasen luottopelaajia ja kunhan ei peluuteta taas ylivoimalla maskissa tai viivassa niin on perusvarma suorittaja. Paljon hatereitä miehellä on ja edustaa monen silmissä sitä pygmiyden multihuipentumaa, mutta hyvät pelilliset ominaisuutensa (luistelu, pelinluku) nähdäkseni kompensoivat tuota puuttuvaa kokoa ja vaikka onkin kannattajien yksi suosikkisylkykupeista niin en kyllä vaihtaisi ämpärilliseen kiekkoja ainakaan itse. Virtala myös rutinoitunut ja on ollut isossa roolissa voittamassa tämän jengin kanssa aikaisemminkin. Nyt kun top 6:n roolitus oikeasti alkaa näyttää sille ettei Virtalaa voi valmennus sinne jatkuvasti tunkea, niin Markollekin saadaan räätälöityä miehen taitotasoon peilaten sopivampi ja pienempi duunarirooli. Ei ole iso, mutta taklaa useasti ja väsyttää vastustajia.

Menipäs paljon ohi varsinaisten huhujen mutta on se keskustelu muutenkin täällä rönsyillyt viime aikoina. Uusia huhuja ei ole kertoa muuta kuin että Arse kuulemma maininnut itse jonnekin tuosta puolustajavonkaleesta ja sentteristä (Saku?).
 
Viimeksi muokattu:

Fremont

Jäsen
sijoittaisin ideaalitilanteessa kolmossentteriksi esim. Vähätalon ja nelossentteriksi Kumen, sillä oletuksella että senttereitä ei enää tule. Silloin nelosketjuun tulisi enää hankkia yksi pelaaja

Tässä tämän hetken ongelma pitkälti sisäistyy; eli onko hankintalistalla ykkössena vai puolustava sentteri. Varmasti jopa nykyisestä rosterista saa rakennettua kohtuullisesti roolitettuja ketjuja, mutta todennäköisesti joku ei tule olemaan tyytyväinen omaan rooliinsa mikä pahimmillaan pilaa koko ketjun.

Smole - Koskiranta - Pikkarainen kuullostaa vakuuttavalta ketjulta, mutta se mitä jää jäljelle on sitäkin huolestuttavampaa. Tällä hetkellä paremmalta vaikuttaisi mielestäni koostumus

Rantanen - Luce - Tukonen
Smole - Koskiranta - Miettinen
Sointu - Kume - Pikkarainen
Virtala + loput

Voi se nelonen olla joku seitsemän minuutin pörräysketjukin, ja varsinaisen jarrukentän rakentaa kakkoseen tai kolmoseen, ei nimellisillä ketjun numeroilla ole mitään merkitystä. Mikäli tuosta haluaa Pikkaraista nostaa ylemmäs jäädään alemmissa ketjuissa täydellisesti kääpiö/junnu/kokematon-osaston varaan.
 

Hantta#23

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
AUK taitaa olla edelleen ilman joukkuetta ja siinä olisi mielestäni tärkeä palanen tulevan kauden joukkueeseen. Liigan parhaita puolustavia senttereitä ja melko takuuvarma yli 20 tehopisteen kaveri. Ihan helpolla ei vaan taida enää Tepsin paitaa pukea ylleen viime kertasen ulostamisen vuoksi.
AUK:n lisäksi kun joukkueeseen saataisiin vielä ykkösvitjan sentteri ja se puolustava pakki niin jo rupeaisi näyttämään paremmalta.
 
Oikolukusi on edelleen hyvin puutteellista, junnuketju/kääpiöketju tarkoittavat tapaa rakentaa hyökkäysketju kokonaan joko junnuista tai kääpiöistä.

Tai ehkä pidät tällaista vahvuutena, ja rakentaisit nelosketjuksi Miettinen-Virtala-Sointu-yhdistelmän?

Junnuja voi peluuttaa muissa kuin junnuketjuissa, esimerkiksi kokeneempien pelaajien kanssa ja näin minimoida riskejä joissa kokematon kolmikko ylipelaa tai pelaa liian passiivisesti.

En minä kyllä näe siinä mitään ongelmaa, että kolmosketjuun on tarjolla vielä Miettisen ja Soinnun kaltaisia tuloksentekoon kykeneviä pelaajia. Ei joukkuetta ole pakko roolittaa siten, että kaksi ensimmäistä ketjua tekee maalit ja kaksi seuraavaa on rymistelee ja taklaa vastustajalta paskat pihalle. Tuoreen Suomen mestarin Kärppien kolmosketju (Junttila, Donskoi, Kemppainen) esimerkiksi ei mielestäni vastaa mitään telaketjuosastoa ja hyvin näytti peli kulkevan noinkin. Sanoisin, että TPS:llä on asiat varsin hyvin jos vielä nelosketjuunkin jää Virtalan kaltaisia rutinoituneita liigapelaajia.

Kiitos muuten, että pidät huolen oikoluvustani. Itse en osannut nähdä asiaa ollenkaan näin, joten silmäni aukenivat. Muutenkin ihmettelen palstalla nykyisin vallitsevaa negatiivisuuden ja vihmielisyyden ilmapiiriä.
 
Viimeksi muokattu:

Fremont

Jäsen
Kiitos muuten, että pidät huolen oikoluvustani. Itse en osannut nähdä asiaa ollenkaan näin, joten silmäni aukenivat. Muutenkin ihmettelen palstalla nykyisin vallitsevaa negatiivisuuden ja vihmielisyyden ilmapiiriä.

Siteerasit tekstiäni ja esitit kysymyksen missä junnuja sitten pitäisi peluuttaa ellei 3./4.-ketjuissa, vaikka minä en siteerauksessa väitä että junnuja kuuluisi peluuttaa 3./4.-ketjussa. Kehitit siis päässäsi hypoteettisen väittämän jota kukaan ei ollut esittänyt, sen lisäksi esitit hämmästyttävän kysymyksen Missä niitä junnuja voi peluuttaa?

Vaikka hypoteesisi olisi kestänyt jonkinlaisen testin, ja oletuksesi mukainen väite esitetty, niinkin yksinkertainen vastaus kuin muut ketjut luulisi juolahtavan sen kummemmin miettimättä mieleen.

Keksityt väittämät ja itsestäänselvyyksien kysely kieltämättä aiheuttavat lievää negatiivista latausta, reilun 40-vuoden aikana oppii että sellaisten kanssa kärsivällisyys on turhaa.

Mielipiteet sallitaan kaikille, vaikka ei se niistä oikeita tee. Kenenkään ei tarvitse olla samaa mieltä kanssani siitä että kääpiöitä tai junnuja ei normaalissa tilanteessa kannata peluuttaa samassa ketjussa, turha siitä silti on alkaa sen kummempia kyselemään tai tekemään omia päättömiä tulkintoja.
 
Siteerasit tekstiäni ja esitit kysymyksen missä junnuja sitten pitäisi peluuttaa ellei 3./4.-ketjuissa, vaikka minä en siteerauksessa väitä että junnuja kuuluisi peluuttaa 3./4.-ketjussa. Kehitit siis päässäsi hypoteettisen väittämän jota kukaan ei ollut esittänyt, sen lisäksi esitit hämmästyttävän kysymyksen Missä niitä junnuja voi peluuttaa?

Tulkitsin sinun viestisi siitä, että kärkiketjujen paikkojen täytyttyä jäljelle jää junnuja ja kääpiöitä, jotenkin huonona asiana. Siihen sitten totesin, että omasta mielestäni alaketjuihin jää liigan tasolla varsin päteviä pelimiehiä.

Nyt kun mielipiteesi on kuultu, niin voisin vielä kysyä, että onko sinulla mielipidettä siihen mitä sanoin noista alaketjujen pelaajien tasosta? Sanotaan nyt vaikka suhteessa näin ennakkoon samoista sijoista taisteleviin kilpailijoihin. Minä sanon, että Sointu, Miettinen, Virtala, Kulmala, Kumeliuskas ja jokujunnu riittää ihan hyvin. Minun kärsivällisyyteni kestää kyllä. Olen tässä vuosien aikana oppinut.
 

Starbuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Kuulin tänään joltain kaverilta Logomon kulmilla, että tälläinen kaveri olisi suuntaamassa TPS:ään kuin Brenden Morrow. Luotettavuudesta ei tietoa, voi olla joku TuTo jätkän heitto. Jos tuo pitää paikkaansa, olisi viimeistään se ykkösjätkä hankittuna ja varmasti tulisi maaleja kuin liukuhihnalta. Poikkeuksena suht pieneen kokoonsa (180/93) muistaakseni aika kova mättäämään maaleja juuri siitä maalinedustalta. Kumminkin palkkapuoli on se toinen puoli ja oma mielipiteeni on että siihen tulee kaatumaan. Muiden mielipiteitä huhun aitoudesta ja tietysti myös pelaajasta?!
 

Scissors

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Joo, ei ole tulossa. Ei millään. Olisi jäätävä hankinta, mutta ei. Ei edes Arse tuollaista keksi.
 

Mas@

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Lassi Etelätalo
Brenden Morrow

NHL:ssä vajaat tuhat peliä takana vaatimattomalla 0,62 pisteen keskiarvolla. Parhaalla kaudella 65 pistettä.

Juu ei. En tiedä oliko tuon nimen esiin nostaminen läppä mutta eihän tuollainen kaveri voi pelata muualla kuin rapakon takana.

Edit. Ei kun hyökkääjähän tämä on. Oletin automaattisesti että kyseessä olisi pakki..
 

FutureHockey

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS - Connorit Bedard & McDavid
Koivu, Tallinder, Morrow.. Mestaruuskannuhan voidaan jakaa jo tässä kohtaa.

Ja ei, ei ole Morrow todellakaan tulossa. Siellä on joku Logomonkulman asukki leikkinyt EP:een vapaiden agenttien listoilla nähtävästi.
 

sunnuntai

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Newcastle united
Minä en ihan osta ajatusta, jotta Suikkanen haluaisi rakentaa neljä hyökkäävää kentää ja pelkästään hyökkääviä puolustajia.

Vastustaja tulee joka tapauksessa joskus möykyttämään hyökkäysalueellaan, silloin tarvitaan puolustavia puolustajia ja hyökkääjiä jotka osaisivat edes auttavasti ottaa tehoja pois vastustajalta. Kulmalasta ei siihen osaan ole, vaikka kuinka ihana olisikin.

Minä virittelin jossain vaiheessa Vähätaloa nelosen keskelle, mutta vain sen takia, koska sinne ei juuri muitakaan ole laittaa.

Joukkueeseen on tehty hienoja hankintoja ja toivottasti tehdään vielä lisää. Mutta onhan joukkue tällä hetkellä taas rakennettu ainakin vähän jännästi.
 

Jalasvaara

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS ja WSH Capitals
Ajatuksen tasolla: Virtala - Kumeliauskas - Pikkarainen olisi tähän suuntaan, eri asia on sitten se, että ollaanko Pikkaraista ja Kumea tuohon "rooliin" ajateltu..

Ennemmin pari peluria lisää ulkopuolelta ja nelosen voi rakentaa tälläiseksi:

Ville Korhonen - AUK - Virtala

Nuo kaksi herraa taitavat olla vapaana ja pystyvät pelaamaan alivoimaa ja siihen vielä lisäksi, että tuota ketjua voisi peluuttaa niitä vastustajan kärkiäijiä vastaan. Toki ei mikään maailman kovin nelonen, mutta meille ihan riittävä.

Toki siellä on Arse kokoamassa joukkuetta, joten tuskin tullaan näkemään fiksusti koottua joukkuetta. Kerran seitsemän vuoden aikana sellainen ollut ja silloin tuli kannu kotiin, mutta siitäkin täytyy antaa krediittiä myös Suikkaselle.
 
Viimeksi muokattu:

Scissors

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Toki siellä on Arse kokoamassa joukkuetta, joten tuskin tullaan näkemään fiksusti koottua joukkuetta. Kerran seitsemän vuoden aikana sellainen ollut ja silloin tuli kannu kotiin, mutta siitäkin täytyy antaa krediittiä myös Suikkaselle.

Eikä Jarkko Hattusen panosta joukkueenrakennuksessa saa myöskään unohtaa.

Noin muuten esimerkiksi Korhonen ja AUK olisivat ideaaleja kavereita TPS:n nelosketjuun. Kuten lainattu kirjoittaja, en kyllä itsekään usko siihen että saadaan kumpaistakaan saatika jompaakumpaa Turkuun.
 

Mas@

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Lassi Etelätalo
Eikä Jarkko Hattusen panosta joukkueenrakennuksessa saa myöskään unohtaa.

Noin muuten esimerkiksi Korhonen ja AUK olisivat ideaaleja kavereita TPS:n nelosketjuun. Kuten lainattu kirjoittaja, en kyllä itsekään usko siihen että saadaan kumpaistakaan saatika jompaakumpaa Turkuun.

Eikös juuri tätä kyseistä Korhosta huhuiltu Tepsiin tuossa lopputalvesta? Nyt kun terävin kärki on kasassa (pl. ykkössentteri ja pakki) niin minäkin ottaisin avosylin vastaan pari tällaista roolipelaajaa, jotka tietävät tasan tarkkaan roolinsa olevan nelosketjun pelaajana. Jos Uusikartano olisi saatavilla niin ehdottomasti tarjousta pöytään!
 

Scissors

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Eikös juuri tätä kyseistä Korhosta huhuiltu Tepsiin tuossa lopputalvesta? Nyt kun terävin kärki on kasassa (pl. ykkössentteri ja pakki) niin minäkin ottaisin avosylin vastaan pari tällaista roolipelaajaa, jotka tietävät tasan tarkkaan roolinsa olevan nelosketjun pelaajana. Jos Uusikartano olisi saatavilla niin ehdottomasti tarjousta pöytään!

Nimi on spekulaatioissa pyörinyt, mutta ei ole tarkkaa tietoa siitä miten paljon Arse on ajatustyötä korhosvillen suhteen oikeasti tehnyt. Oikeastaan kuten nimim. Jalasvaara totesi niin voi olla liian paljon oletettu että meillä olisi optimaalisesti roolitettu jengi tuolla ensi kaudella. Voi olla että kokonaisuus näyttää paremmalle kuin aikaisemmin kun kausi alkaa mutta tosiaan ehkä se täydellinen roolittaminen on haihattelua.

Disclaimerina sen verran että kyllähän nykyrosterista, kuten useat ovatkin kirjoitelleet, saisi sopivan roolituksiltaan suikkasmielessä (kolme hyökkäävää ketjua ja yksi fyysisempi ja sekin toki saa hyökätä vrt. Plihalin ketju 2009-2010), mutta olettaen että Kaitsu lykkää sekä Pikkaraisen että Koskirannan puhtaasti kahteen tuloksentekoyksikköön niin huutaahan rosteri vielä ainakin yhtä kovempaa jermua tuonne.
 
Viimeksi muokattu:

Wizzö

Jäsen
Suosikkijoukkue
Maximus Lindroth
Lukko kun purki tuon Honkaheimon sopimuksen niin Arse voisi hommata kyllä mun puolesta Oton tänne.
 

Mr.Fox

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS respektit: HIFK ja Ässät
09.06.2014 - JA: Lukko purki kapteeninsa sopimuksen

"Rauman Lukon ja Otto Honkaheimon tiet erkanevat."

Ei kai vaan tässä ole se TPS-puolustuksen viimeinen palanen? Ari Vuorihan on käsittääkseni jo vuosikausia ollut miehen perässä. Olen itsekin toivonut Honkaheimoa TPS:n takalinjoille jo useampia vuosia, mutta en todellakaan (puolustavaksi) ykköspakiksi - eli alakerran isännäksi.

Sanokaa mitä sanotte, mutta itse en kyllä yllättyisi ollenkaan TPS:n pikaisestakin tiedotteesta.
 

Jalasvaara

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS ja WSH Capitals
Onko siitä McLeanista joku kuullut jotain? Tuli vaan mieleen, kun jossakin näin kyseisen nimen.
 

Mas@

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Lassi Etelätalo
Onko siitä McLeanista joku kuullut jotain? Tuli vaan mieleen, kun jossakin näin kyseisen nimen.

Vähän sama kuin opettaja kysyisi oppilailta neuvoa jossain opetustehtävässä.. :)

Ei kai muillakaan voi olla tietoa/huhua McLeanista jos sinulla ei ole!
 
Suosikkijoukkue
HC TPS, Lauri Tukonen
Kun Jalasvaara on kirjoittanut huhuketjuun – vainjatkoaikajuttuja

Niin eli McLean sitten ykkössentteriksi ja Saku neloseen jarruketjuun, ku se ei oo enää niin hyvä. Siinä sitten onkin jo hyökkäys ihan hyvällä mallilla.
 

Jalasvaara

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS ja WSH Capitals
Eikös joku toimittaja (?) twitterissä kertonut jo aikoja sitten keväällä, että McLean olisi tehnyt jatkosopimuksen KHL:ään. Tosin mitään virallista ei siitä ole kuulunut ja jotenkin tuntuisi omituiselta, että tuota jatkosopparia ei olisi julkistettu, jos sellainen olisi olemassa..

Kyllähän sitä aina sydän syrjällään näitä lukee, kun Jalasvaara tänne kirjoittelee. Herra on kuitenkin sen verran hyvin perillä ollut näistä TPS:n touhuista..

Tuota minäkin mietin, että miksi ihmeessä panttaavat sitä, jos sopimus on tehty. Mieshän omistaa tätä nykyä asunnon Turusta, joten siinä olisi meille se ykkössentteri. Tosin keksin 11 syytä olla sainaamatta Kurtis. ;)

Ja pahoittelut, että nämä viestit aiheuttavat tuollaisia sydänongelmia. Täytynee lopettaa kokonaan tänne kirjoittelu, niin saatte olla rauhassa.
 

Scissors

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Itsekin luulin että "näin tuon nimen jossain" olisi voinut tarkoittaa jotain muuta kuin että arvon Jalasvaara olisi ollut ns. tietoa vailla. Harmi juttu. En itse usko McLeanin tuloon ennen kuin näen. Tajutonta jos Kurtis Turkuun eksyy. Vaikka omistaakin täältä kämpän.

Hieman omituista on tietysti ettei tuosta jatkohuhusta ole kummunnut mitään tuon suurempaa tai virallisempaa uutisointia. Toistaiseksi.

Tepsiin tosiaan vielä mahtuisi yksi sentteri ja yksi tai kaksi puolustavaa pakkia. Mielenkiintoista.
 

Mas@

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Lassi Etelätalo
Aivan käsittämätön saalis olisi tuo McLean. Jos näiltä markkinoilta, KHL:n myllätessä kentillä ja kulisseissa, TPS saa naarattua tämän sentterin niin se on viimeistään kausarin arvoinen saavutus.

Ehkä ne arpoo Ruissalossa että ottaako #11 vai McLean? :)
 

Värilasiton

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Aivan käsittämätön saalis olisi tuo McLean. Jos näiltä markkinoilta, KHL:n myllätessä kentillä ja kulisseissa, TPS saa naarattua tämän sentterin niin se on viimeistään kausarin arvoinen saavutus.

Ehkä ne arpoo Ruissalossa että ottaako #11 vai McLean? :)

Tai sitten McLean arpoo, että KHL vai TPS... Viimekaudellakin häippäs ilman KHL-klasuuleita muille maille kesän päätyttyä.

Tulis nyt ees joku ja pian sinne sentteriosastolle ja sitten ne pari stayathome pakkia...
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös