HPK:n otteet runkosarjassa 2018–2019

  • 567 985
  • 3 586

Squit

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK ja KaMa
Brejcak on kyllä pelannut omasta mielestäni nousujohteisesti. Pari heikkoa suoritusta mutta myös monta hyvää suoritusta.

Kyllä. Kolmannessa erässä oli oikeastaan jopa hyvä. Pisti pari pusuakin jo. Lisäksi Brejcak taisi voittaa lähes kaikki kaksinkamppailut kiekontavoittelu tilanteissa. Liikaa jää seisomaan ja katselemaan jolloin on ongelmissa, mutta se varmaan parantuu. Yhden pelin perusteella näyttäisi että Laavainen on kehittynyt mukavasti. Ainakin Almarin ohi mennyt selvästi.

Noilla otteilla pitäisi kolme pistettä saada, mutta voitettiin ekaa kertaa Tappara sitten kauden 14-15. Ja vaikka pakisto aiheuttaa aikaista kaljuuntumista, niin silti kaksi päästettyä kahdessa pelissä varsinaisella peliajalla.

Edit: Innalassa vain joku tökki. Vaikuttaa pelaajalta, josta tulee yli 30 pisteen mies jossain Sportista tai Ilveksessä.
 

Rinksu

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK
Edit: Innalassa vain joku tökki. Vaikuttaa pelaajalta, josta tulee yli 30 pisteen mies jossain Sportista tai Ilveksessä.

Innala kyllä painaa vaihdosta toiseen, mutta tehoton se on. Tosin eilen taisi kilauttaa yläputkeen ja tänään pelasi hyvän paikan Cornetille, joka vaan on ihan syväjäässä. En nyt ihan vielä olisi valmis kirvestä kaivoon heittämään, mutta toki tulosta on vain alettava tulemaan.
 

vastaantulija

Jäsen
Suosikkijoukkue
Määrätietoisesti HPK
Ihan oikeutetut loppulukemat kenttätapahtumiin nähden. 3 pinnaa tästä olis ollu otettavissa, mutta toisaalta taas meinasi jäädä kokonaan luu käteen.

3 pinnaa avauviikonlopusta oli kuitenkin jopa hyvä suoritus, tuloksellisesti ainakin.
 

MarkoPalo

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, ManU, Hammarby IF, Jokerit
Kyllähän näistä kahdesta avauspelistä varovaisen positiivinen maku jäi. Kuitenkin TPS vieraissa ja Tappara kotona n. vuorokauden sisään on kova rupeama kenelle tahansa. Tänään taisteltiin hienosti ja vaikka toisinaan pakisto oli virheherkkä omissa, ei Tapparaa aivan huippupaikoille montakaan kertaa päästetty. Kolme maalia omiin kahteen peliin kärkipään seuroja vastaan on kuitenkin kiitettävä suoritus.

Brejcak koomaili parisen kertaa ensimmäisten kahden erän aikana, kolmas erä jo selvästi parempi ja tosiaan voitti järjestään kaksinkamppailunsa. Olen luottavainen, että hänestä tulee vielä varma oman pään luuta. Almari oli helisemässä, mutta Laavainen pelasi verraten hyvän matsin. Friman&Laatikainen varmoja, Niemeläinen&Karjalainen hoitivat tonttinsa.

Uskon myös, että Innala lyö vielä itsensä kuluvan kauden aikana läpi. Nyt on otteissa jonkin verran malttamattomuutta, mutta myös paljon positiivisia juttuja. Kerhon kärki on kapea, mutta taustalla kuitenkin kehityskelpoisia aihioita.
 

#76Sally

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK
Hyvin laitettiin kampihin kovalle vastukselle ja ansaittu voittokin lopulta otettiin. Tapparalla oli omat paikkansa ja erityisesti toisessa erässä se sai pitkiä pyörityksiä Kerhon päähän. Kerho ei kuitenkaan luovuttanut vaan painoi koko ajan päälle ja vielä hyvällä jalalla loppuun asti. Kolmas erä oli oikeastaan yhtä päätyä, kun HPK haki tasoitusta. Ansaittu maali sieltä lopulta tulikin, kun Nenonen iski kiekon maaliin.

Kyllähän tuollaista peliä oli upeaa katsoa paikan päällä. Joukkue ei luovuttanut missään vaiheessa ja jalka oli pirteä loppuun asti. Toivottavasti tämä trendi kantaa läpi kauden. Kainulaisen ketju pelasi mielestäni todella hyvin ja sai hienosti luotua tilanteita. Mitä on tapahtunut kesän aikana Ruokoselle. Oli mitä oli mutta hyvältä näytti. Aivan eri pelaaja kuin mitä olen oppinut tuntenaan. Toivottavasti tuo ketju pysyy kasassa pidempäänkin, todella energista peliä heiltä.

Tykkäsin myös RIska-Lahti-Krivosik ketjusta. Krivosik isokokoisena väläytteli ja on selkeästi nousussa. Läpiajosta olisi saanut kyllä tehdä maalin. Riska-Lahti taas hyvä vääntöduo. Lahti oli todella kevyellä jalalla liikenteessä.

Leinon ketjusta täytyy todeta, että Innala on todellakin mennyt eteenpäin sitten viime kauden. Hakee aktiivisesti ratkaisuja ja liikkuu hyvin. Cornet ehkä heikoin lenkki tässä ketjussa. Ykkönen oli hyvä ja Nenosen kuti lähtee todella kovaa ihan pienestäkin liikkeestä. Tässä on todellinen täsmäase Kerholle.

Maalinteko on edelleen vaikeaa mutta tähän nyt on totuttu monena kautena. Hyökkäykset tulivat useimmiten poikkikentän pitkillä syötöillä tai sitten ne nostettiin laitaa pitkin nopealla luistelulla. Joka tapauksessa hyvin päästiin kiekollisena hyökkäysalueelle. Syöttelemällä harvemmin keskialueen yli tultiin mutta sittten taas hyökkäysalueella oli mukavia kulma- ja päätyralleja joissa miehet ja kiekko liikkuivat hienosti.

Pakistossa oli hyvää ja huonoa. Brejcik liikkuu paremmin kuin odotin eikä ole mikään betonijalka. Antoi kuitenkin peri harhasyöttöä suoraan kaverin lapaan mutta eikhän siitä. Menköön pelaamattomuuden piikkiin. Uskon, että parantaa vielä paljon ja on vielä ihan ydinpelaajia. Almari ja Laatikainen olivart ehkä eniten vaikeuksissa tänään. Friman kikkaili kolmannessa erässä kivan näköisesti ja toi välillä jalalla kiekon alueelle. Niemeläisellä on myös tapana tehdä nousuja mutta liike ei riitä sitten enää paikkaamaan jos pitää nopeasti lähteä alaspäin.

Erittäin hyvä fiilis jäi ottelusta. Tetysti pelissä on vielä kehitettävää, kun vasta alkukaudessa ollaan. Nämä otetut pisteet kovista vastustajista luovat varmasti joukkueeseen hyvää henkeä ja antavat uskoa omaan tekemiseen. Hyvä alku kaudelle.
 

Useful Idiot

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK
Lahdelle operaatio teki hyvää ja voi vielä olla kauden aikana oikea vahvistus.
Kyllä kyllä. Mielestäni Lahden luistin liikkui paremmin, kuin about kertaakaan viime kaudella. Josko sittenkin...
 

Musta_Kyy

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK
Kyllä kyllä. Mielestäni Lahden luistin liikkui paremmin, kuin about kertaakaan viime kaudella. Josko sittenkin...
Kyllä jotenkin tuli heti tänään heti olo, että olisko syytä laittaa Lahti Tuulolan kanssa samaan vitjaan. Jopa hassuttelin ajatuksella, että pitäisikö vanhaa miestä kokeilla keskellä. Tuulola on tuolla nyt ilman tarjontaa ja Lahti järjesteli tänään pari läpärit Krivosikille, muttei maistunut, toinen nyt oli sinne päin. Ja voidaan tässä nimittäin huomata, että Riska ei riitä neloseen, sillä ei tuo nyt kovin vakuuttavalta näyttänyt tosipeleissä. No, annetaan vielä aikaa. Kainulainen voi siellä keskellä vetää vähän, mutten näe että keväällä uskottavan joukkueen vakiosentteri ole. Kimuranttia, toisiko Lahti tähän jotain, aika epätodennäköistä, juu. Kainulainen käyttökelpoinen pelaaja tuurailemaan laita- ja sentteripelaamista toki, mutta hyökkäyspäässä etsii lähinnä vetopaikkaa itselle.

Brejcak oli hiukan pettymys, aika kankea luistimilla ja käsistään, muttei mikään erityisen hidas. Kauheita hazardeja muutama. Frimaniin verrattuna kyllä hävisi aika kovasti.
 

Santsu

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, LiPu
Kyllä kyllä. Mielestäni Lahden luistin liikkui paremmin, kuin about kertaakaan viime kaudella. Josko sittenkin...
Et ole. Lahdelle operaatio teki hyvää ja voi vielä olla kauden aikana oikea vahvistus.
Ei se ihme ole jos luistin liikkui. Lahti itse kehui, että on kuulemma hienoa saada nilkka ensimmäistä kertaa moneen vuoteen suoraksi. Viimeiset 5v mennyt enemmän tai vähemmän kipujen kanssa.
 

puuha-pete

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kerho, Minnesota, Hollanti
Tepsiä ja Tapparaa vastaan päästetty kolme maalia, joista yksi jatkoajalla. Hyvin aloitettu siinä mielessä myös puolustuksen osalta, vaikka haavoittuvuus tuolta paistaa. Täysikuntoinen Nikkilä jeesii, kenties askeleen parantanut Lindgren sekä systeemissä sisällä oleva Brejcak.

Hasseja aina tulee, mutta jos Brejcakista tulee vakaa oman pään luuta, ei siinä kummempaa tarvitakaan häneltä.

Hyökkäyksessä sitten ainakin yksi hankinta onnistunut kun maali tekijäksi hankittu kaveri tehnyt kaikki (kaksi)pelitilannemaalia.

Larmi ollut suvereeni ja kun vielä yleisöä oli muikeasti, on tästä hieno jatkaa.

Niin ja tifolle iso peukku, etenkin aihe huikea!
 

j72

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Flyers, Claude Giroux
Onko jollain tietoa mistä oton ja jasun vääntö lopussa lähti liikkeelle?

Aloituksesta. Jäivät vähän tökkimään toisiaan, josta sitten tuli vääntämistä ja naamahierontaa, Otto kampesi lopuksi nasun selälleen. Tyylikäs voitto Otolle. Tappeluksi en sitä luokittelisi, vaikka kuvakoosteen otsikossa niin lukee.
 
Viimeksi muokattu:

Takanahka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kepa
Jatkoaika näköjään kyhännyt pienen jutut Breijcakista. Itselläni riittää kyllä usko kaveriin. Tästä viikosta ei paljoa kannata johtopäätöksiä tehdä, kun mies vasta tullut kaupunkiin ja totuttelee vielä meininkiin. Tämän viikon matsit meni varmasti enempi tai vähempi jännittäessä ja ihmetellässä, kyllä se siitä. Hieno tiimipelaaja taitaa olla kyseessä, minä tykkään.
 

vastaantulija

Jäsen
Suosikkijoukkue
Määrätietoisesti HPK
Kerho on muuten liigan ainoa joukkue, joka ei ole päästänyt alivoimalla maaliakaan. No ei niitä alivoimia eilen tullutkaan yhtään, mutta ei saanut Tepsikään sisään ekassa pelissä.

Voidaan toki huomioida myös se, että kun viime kauden alussa otettiin pelistä toiseen törkeästi enemmän jäähyjä kuin vastustajat, niin nyt alkoi jäähyilyn osalta aika paljon paremmin.

Pidetään tämä linja.
 

Rusty44

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK
Todellisia huipputontteja niiden ylivoimilla saatujen paikkojen lisäksi silmiin osui lähinnä Budishin erittäin hyvä paikka maalin edestä, kun Karjalainen yritti mestata typerästi Kakon ja Kakko veti Miron ihan pakettiin. Siitä syntyi sitten pyöritys ja paikka maalin eteen.
Olet jo kaksi kertaa maininnut tuon Karjalaisen taklauksen Kakkoon, ensiksi nimikkeellä teloitusyritys ja toisella oli jo mestausyritys.
Jos todellakin tarkoitat ensimmäisessä erässä ajassa 03:00 tapahtunutta taklausta, niin en voi olla itse kun täysin toista mieltä siitä.

Itse taklauksessahan ei ollut juuri yhtään vauhtia, Miro selvästi otti pehmeästi sen tilanteen, kovempaakin olisi voinut vetää.
Täysin uloshan Karjalainen itsensä siinä ajoi, sitä ei voi kieltää, mutta teloitusyritystä tuosta ei saa muut kuin ne ketkä ovat vähän ulkona lajista.

Sen verran täytyy aina muistaa tästä jääkiekkopelistä, että taklata saa ja pitää, joskus myös kovaa.

Toki jos joku muu tilanne oli teloitusyrityksen arvoinen, niin kerro missä kohdassa peliä tapahtui, olen siinä tapauksessa valmis polttamaan puusilmäni.
 

Rolf Paski

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Raittiuslegioona & FC Kraak
Harjoituspelit mukaan lukien ainoastaan yksi Ilves-tappio, jossa ei oltu "pisteillä". Tästä on hyvä jatkaa, Tapparan kanto kaskessa kaadettu myös.
 

Rinksu

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK
Olet jo kaksi kertaa maininnut tuon Karjalaisen taklauksen Kakkoon, ensiksi nimikkeellä teloitusyritys ja toisella oli jo mestausyritys.
Jos todellakin tarkoitat ensimmäisessä erässä ajassa 03:00 tapahtunutta taklausta, niin en voi olla itse kun täysin toista mieltä siitä.

Itse taklauksessahan ei ollut juuri yhtään vauhtia, Miro selvästi otti pehmeästi sen tilanteen, kovempaakin olisi voinut vetää.
Täysin uloshan Karjalainen itsensä siinä ajoi, sitä ei voi kieltää, mutta teloitusyritystä tuosta ei saa muut kuin ne ketkä ovat vähän ulkona lajista.

Netissähän liioitellaan aina :) Toki sellaisena tuo varmaan uutisoitu olisi, jos olisi osunut ("HPK:n taparikollinen riehui kaukalossa - yritti teloittaa TPS:n nuoren tähden").

Mutta yritys itsessään oli kyllä erittäin hölmö ja näissä Miron pelisilmä kyllä kaipaa vielä parannusta. Taklata saa ja pitääkin, mutta järjen kanssa.
 

Ignoramus

Jäsen
Suosikkijoukkue
Menneisyyden Pallo
Olen nähnyt kahdesta ensimmäisestä pelistä vain koosteet, mutta niiden perusteella Almarilla jumittaa edelleen ihan vitusti. Potentiaalia on vaikka minne, mutta edelleen tuntuu pää jäätyvän paineen alla. Joko pitäisi tarjota kunnon mentaalitreeniä tai sitten päästää muualle hakemaan uutta alkua, muuten tuo lupaava kiekkoilijan ura tulee päättymään muutaman vuoden sisällä.
 

H P K

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK
Olen nähnyt kahdesta ensimmäisestä pelistä vain koosteet, mutta niiden perusteella Almarilla jumittaa edelleen ihan vitusti. Potentiaalia on vaikka minne, mutta edelleen tuntuu pää jäätyvän paineen alla. Joko pitäisi tarjota kunnon mentaalitreeniä tai sitten päästää muualle hakemaan uutta alkua, muuten tuo lupaava kiekkoilijan ura tulee päättymään muutaman vuoden sisällä.
Kaksi maalia vastustajat tehneet varsinaisella peliajalla molemmissa herra Almarin selvästi virheestä on rokotettu. Toki Larmi pelasi eilen hieman huolimattomasti maalin takana mutta olis siitä pitänyt silti Almarin saada kiekko pelattua omille.
 

Ralph

Jäsen
Kaksi maalia vastustajat tehneet varsinaisella peliajalla molemmissa herra Almarin selvästi virheestä on rokotettu. Toki Larmi pelasi eilen hieman huolimattomasti maalin takana mutta olis siitä pitänyt silti Almarin saada kiekko pelattua omille.
Sitä TPS-pelin päästettyä maalia en nähnyt, kun vahingossa spoilasin sen itseltäni täällä palstalla ja suljin oman pelini, etten näkisi maalia. Mutta tilastojen mukaan Almari ei ollut kentällä.

En ymmärrä miten Larmia voidaan syyttää maalista mitenkään. Pysäytti kiekon maalin takana aivan yksin ja rauhassa olleelle Almarille. Larmi teki mitä hänen pitkin, Almari vain ei oikein saanut kiekkoa laitettua liikkeelle.
 

Ignoramus

Jäsen
Suosikkijoukkue
Menneisyyden Pallo
En ymmärrä miten Larmia voidaan syyttää maalista mitenkään. Pysäytti kiekon maalin takana aivan yksin ja rauhassa olleelle Almarille. Larmi teki mitä hänen pitkin, Almari vain ei oikein saanut kiekkoa laitettua liikkeelle.

Larmi ei selkeästi saanut kunnon kontaktia kiekkoon, vaan se enemmän tai vähemmän hyppi Almarille. Silti Almarilla oli ihan tarpeeksi aikaa tehdä kiekolla jotain järkevää, ennen kuin Zaborsky pääsi väliin.
 

Läskisalo

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, HauSi
Almari vapisee kuin haavanlehti kaikissa puolustustilanteissa, hyökkäyspäähän itseluottamusta on vielä jonkin verran enemmän, mutta en tiedä kuinka sekin rapisee, jos jatkossakin tarjoilee siniseltä yhden läpiajon vastustajalle joka pelissä. Laatikaisenkin peli kärsii, kun kaverin takia pitää vetää ihan sukkasillaan. Jotain tartteis tapahtua, korvien välissä ensisijaisesti. Tällä hetkellä melko kaukana Liigatasosta.
 

Hamu

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK
Larmi ei selkeästi saanut kunnon kontaktia kiekkoon, vaan se enemmän tai vähemmän hyppi Almarille. Silti Almarilla oli ihan tarpeeksi aikaa tehdä kiekolla jotain järkevää, ennen kuin Zaborsky pääsi väliin.
Kyllä se on ihan pakin oma moka, jos sutii kiekosta ohi tai osuu siihen huonosti. Aikaa oli. Pitäisikö Larmin ojentaa kiekko hopealautasella? Larmi oli tuohon maaliin täysin syytön.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös